Koripallo.com

LoKoKo Bisons 2018-2019

Viestejä
1 031
Avataan tännekin uusi ketju, niin voidaan pohtia ensi kauden kuvioita.

Julkaistut sopimukset:

Arttu Mannelin 2+2 v

Juho-Matti Henttonen 2 v
Rasmus Marttinen 2 v
Esko Salonen 2 v
Petteri Ruutiainen 1+1 v
Ville Karvonen 1+1 v


Lisäksi Sebastian Booker taksitolpan tietojen mukaan käytti optionsa ja jatkaa myös ensi kaudella Loimaalla.
Kapteeni Jani Kivinen ilmoitti viime kauden päätteeksi lopettavansa.
Eiköhän Markus Lammela jatka. Ja sitten nuorisokolmikko Repo, Aulasuo ja Mäkilä ainakin pysy pelaajaringissä mukana.

Palaako Tommi Rasi Tampereelle ja esim Pyrintö II:een? Mitä tekee viime kaudella Forssassa pelannut Aku Haikonen? Ynnistä vapautui mielenkiintoinen nimi Oskari Virolainen.

Edit: Huhut pitivät paikkaansa ja Karvonen nähdään Loimaalla.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 751
Loimaa Bisons jatkaa nousuputkea ja voittaa myös 1A-divarin tänä vuonna. Tai vaikkei voitakkaan, niin veikkaan että nousee Korisliigaan kuitenkin.
 
Viestejä
428
Loimaalla ollaan vähän kaksijakoisissa tunnelmissa. Halutaan jatkaa nykyisten runkopelaajien kehittämistä ja saada sitä kautta menestystä, ja toisaalta virheistä ollaan opittu. Mutta toisaalta ollaan siinä tilanteessa että rosteri kahdella onnistuneella jenkkivalinnalla ollaan tosi vahvoilla tässä sarjassa.

Varmasti pelaajisto sekä valmennusstaffi haluaa kunnianhimoisesti eteenpäin. Aika näyttää. Yhteistyökumppanit ovat tosi isossa roolissa mikäli nousua 1A:sta korisliigaan tahdotaan kauden jälkeen.
 
Viestejä
1 031
Korisliigaan nousu ei Loimaalla ole realismia. Mielestäni siitä on täysin turha puhua tässä vaiheessa. Tärkeintä on pelata ja kehittää pelaajia nyt Divari A:ssa.
Divari A tuntuu tällä hetkellä jopa erinomaiselta sarjatasolta. Ei siitä niin kauaa vielä ole, kun kautta aloitettiin Läntisestä II-divarista. :)
 

Kyrsä

Lahti, Turku ja Oulu olisivat Korisliigalle tervetulleempia nousijoita kuin piiskuinen Loimaa.
 
Viestejä
400
Loimaan etuna on kannustava yleisö, joka noista kaupungeista puuttuu. Mutta
kuitenkin kaikille onnea pyrkimyksessä nousta liigaan !
 
Viestejä
428
Bisons vahvistuu nuorten pelaajien kehitystä silmällä pitäen: Treenit kunnolla käynnissä – Bisons sai lisävahvistusta

-Marcus White (Dickison state) - 22. Vuotias 198cm pitkä monipuolinen laituri
-Petka Lehtinen - Fysiikka- ja yksilötaitovalmentaja, tuttu nuorten-MJ puolta.
-Eero Aaltonen - Urheiluhieroja
-Tomi Malinen - Fysiikkavalmennuksessa mukana.

Rosteri alkaa olemaan suurin piirtein kasassa. Silmät ja korvat pidetään auki vahvistuksia varten, aktiivista hakua ei ole. Kenties loukkaantumiset tai helmikuun pakkaset tuo kolmannen jenkin sarjaan.

Mielestäni rosteri on ääripainotteinen, niin taidon kuin pelipaikkojen kannalta.

Pelipaikat:

1: Esko Salonen, Elmeri Aulasuo, Emil Hannula
2: Rasmus Marttinen, Ville Karvonen, Saku Repo, Eemeli Hollo, Markus Lammela, Joona Mäkilä
3: Tietyin edellytyksin Marcus White, muutoin tyhjää. Katsotaan löytyykö nuorista tälle pelipaikalle
4: Marcus White, Juho-Matti Henttonen, Riku Laine (kaksoisedustus, tuskimpa pelaa paljon)
5: Alex Foster, Petteri Ruutiainen

Muilla huolia/murheita?
 
Viestejä
428
Tarkoitan lähinnä sitä että joukkueessa on kovasti takamiehiä sekä isoja, "senttereitä". Liikkuvaa monipuolista kolmospaikan pelaajaa ei ole. Tämä tilanne oli osakseen viime kaudella, mutta ei näin heikkona.

Yhtenä huomiona on että 3p % tulee todennäköisesti tippumaan ja olemaan varsinainen ongelma. Hyviä heittäjiä on White, Henttonen ja Marttinen (vaikka viime kaudella sihti täysin hukassa). Poistuneita Booker, Caldwell, Rasi ja
Norfleet.
 
Viestejä
428
Selkeä. Kuulopuheiden varassa Karvosesta. Joka tapauksessa kapeaa tämä kolmospaikan osalta on. Karvosella jotain pientä loukkaantumista ollut päällä.
 
Viestejä
338
Karvonen on varmaan divari An kovimpia puolustajia. Plus-miinus tilastossa ollut aina Lahden kärkipäätä. Hyökkäyspäässä ei oikeen koskaan ole saanut lunastettua potentiaaliaan, joka on selkeesti enemmän korille ajamisessa kuin heittämisessä. Parhaimmillaan korisliigatason pelimiehen saitte, jos kaikki saadaan irti. Huonoimmillaan osa kaudesta loukkaantuneena ja olemus flegmaattinen...
 
Viestejä
428
White & Foster saapuivat Loimaalle viime sunnuntaina. Foster vaikutti iloiselta ja fiksulta persoonalta. White taas jää pituudeltaan alle luvatun 198cm, Bisonsin inbody-mittaus kuvassa Mannelinin kanssa samaa mittaa n. 195cm. Painoa miehellä varmaan se 105kg eli kuntokuurille pitäisi ainakin laittaa kaveri. 14.9 kova koetus kivikovaa Uraa vastaan.
 
Viestejä
428
Ensimmäinen harjoitusottelu takana. Ura Basketin vieraana kahdeksalla miehellä, tosin kahdeksalla parhaalla pelaajalla. Ottelu päättyi kotijoukkueen 110-84 (28-21, 27-21, 25-20, 30-22) voittoon.

Ensimmäiset 10min Bisons näytti paremmalta joukkueelta kokonaisuutena. Mitä pidemmälle ottelu eteni Ura otti hallintaa pelistä itselleen. Isossa osassa tehokas Uran 3p heittäminen (38,1%, 16/42) ja nopeiden juokseminen. Bisonsin pelaajistossa näkyi yhteisen kauden lyhyys, nimittäin menetyksiä kertyi 25 (vs Uran 11 vastaan). Joka tapauksessa allekirjoittanutta hymyilytti se, että muutamissa pelaajissa huomasi selkeää kehitystä kauden aikana, eikä jenkitkään huonosti pelanneet. Pienenä yllätyksenä pidin joukkueiden välistä tasoeroa. Olisin uskonut Bisonsin jäävän pelillisesti selvenmin jalkoihin.

Muutama poiminta tilastoista:

Malik Dime 6 torjuntaa, 10 levyä, 12 pistettä ja aivan törkeä kimmoisuus. Yksi korisliigan kovimpia blokkaajia kauta aikain.

Bisonsin heittotaidottomana tullut Alex Foster nakkasi kolmoset 2/3 ja taisi laittaa kaksi hyppyheittoakin sisään. Miehen highlighteissä ei näkynyt yhtään kumpaakaan. Iso plussa.

Marcus White oli ihan pelimies ottaen lähtökohdat huomioon. Treeneissä näkynyt flegmaattisuus uupui ja monipuolisuutta löytyi.

Uran nipun tasaisuus. Urassa on hyvin paljon penkiltä tulevaa tasaisuutta. Uskon että he pystyvät kauden mittaan pitämään kovaa tempoa molemmissa päissä kenttää.

Keskiviikkona uusinta Loimaalla, tosin Ura lienee vahvistuneen kahdella pelaajalla.
 
Viestejä
1 031
Karvonen olemus flegmaattinen...
Tätä on nyt nähty. Hieman on ollut vaisu startti Karvosella. Karvosesta ei ole odotettukaan mitään pistelinkoa, mutta kun on nyt päässyt näyttämään taitojaan liigapelureita vastaan, niin aika flegmaattista on ollut meno toistaiseksi. Lauantaina sitten vastassa Nokia & Labovic ja kumppanit. Tommi Rasi ja Sebastian Booker olisivat todennäköisesti kumpikin jatkanut Loimaalla, mutta Mannelin arvostaa Karvosen todella korkealle. Aika näyttää oliko tämä oikea ratkaisu.
Kovia harkkapelejä Bisons ainakin sai haalittua. Vasta ensi viikon FoKoPo ja Tarmo mittaavat tämän kauden Bisonsin.
Salonen on ollut pirteä. Heitti Uraa vastaan kaikki heittonsa sisään (2p 4/4 ja 3p 3/3) ja löysi varsinkin Ruutiaisen pariin otteeseen loistavasti. Petsku on viime kauden starttia selvästi paremmassa kunnossa. Voi siis odottaa myös häneltä hyvää kautta.
Jenkeistä (White & Foster) on vielä paha sanoa mitään, kun vastus on ollut liigatasoa. Ennakkoon Ynnillä on divari a:n ehdottomasti kovimmat jenkit, muilla toistaiseksi varsin vähän jenkkejä palkattuna.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös