Koripallo.com

Mitä minien tulisi osata?

  • Viestiketjun aloittaja eienäämini
  • Alkaa

eienäämini

Niin, otsikko sen kertoo. Itse olen aloitteleva valmentaja. Tuleva joukkueeni on mintytöt 95-96. Hyvin epätasainen ryhmä, eli tulokkaita paljon, jonkun verran 1-3 vuotta pelanneita.
Mistä kannattaisi aloittaa? Mitkä taidot on oltava mini-ikäisellä hallussa?
 
Viestejä
32
eienäämini sanoi:
Niin, otsikko sen kertoo. Itse olen aloitteleva valmentaja. Tuleva joukkueeni on mintytöt 95-96. Hyvin epätasainen ryhmä, eli tulokkaita paljon, jonkun verran 1-3 vuotta pelanneita.
Mistä kannattaisi aloittaa? Mitkä taidot on oltava mini-ikäisellä hallussa?
Ainakin aloittaville olisi syytä opettaa perusasiat:
Henkilökohtainen pallonkäsittelytaito (pallon kanssa lähes kaikki harjoitukset!), pari harhautusta (selän takaa, stutter steps, jalkojen välistä...)
Kuljettaminen; katse eteen ei alas, askelsäännöt (lähtöaskeleet!)
Puolustusasento, liikkuminen
Syöttäminen; suoraan, lattian kautta, pään yli, syöttö myös juoksusta (tietenkin vastaanotto, syötön pyytäminen)
Heittotekniikka; vaikea korjata vanhempana... Lay-Up molemmilta puolilta
Ehkäpä pelipaikkojen opettaminen (ei tässä vaiheessa vielä "omia" paikkoja)

Nämä kun on kunnossa, niin voisi siirtyä vaikka leikkaamisiin ja screeneihin ym. pelin opettamiseen, niitä taitoja tarvitaan viimeistään seuraavana vuonna, ainakin vanhempien junnujen (C!) kohdalla...
 

eienäämini

entä kannattaako tässä vaiheessa levypallopeliin puuttua? ainakin näin aluksi tuntui aika hukassa olevan pelissä, vastuja nappasi kaikki.
onko hyviä harjoitteita?
 
Viestejä
94
eienäämini sanoi:
entä kannattaako tässä vaiheessa levypallopeliin puuttua? ainakin näin aluksi tuntui aika hukassa olevan pelissä, vastuja nappasi kaikki.
onko hyviä harjoitteita?
Varmaan puutuitkin jo asiaan, jos vastustaja vei kaikki levarit... Mutta levypalloihin kannattaa kiinnittää huomiota ja saada tytöt tajuamaan, miten ratkaiseva osa peliä se voi olla, sekä nauttimaan levy- ja irtopallojen "saalistamisesta". Se lähtee siitä, että pelaajasi koko ajan, erityisesti puolustuksessa, näkevät pallon ja sijoittuvat oikein! Sulkeminen on, varsinkin tytöille, usein hitaasti omaksuttava taito, jota voi vähän opetella jo mini-ikäisenä. Harjoitteita me on kehitelty tarpeen ja tilanteen mukaan, ainakin pareittain kuivaharjoittelusulkemista, 1-1 irtopallotaisteluita, heittoharjoituksissa levypallon ottamista ilmasta / sukasta jne.

Muuten lisäisin vielä noihin Valmentajan ohjeisiin, että puolustuksessa asennosta ja hienosta jalkatyöstä ei ole mitään hyötyä, jos näennäispuolustaa väärässä paikassa! Auttamista ei myöskään oikein opi myöhemmin, jos sijoittumista puolustuksessa ei käy aika ajoissa läpi. Eli pelinomaisuutta pian myös puolustustreeneihin. Hyökkäyksessä vois opettaa just niitä mahdollisia pelipaikkoja ja liikettä kentällä vähän kerrallaan, 2-0 ja 2-2 -harjoituksilla saa jo tosi monta pelin elementtiä tutuiksi. Ja ei tosiaan omia kiinteitä rooleja vielä mineissä, vaikka ne samat pelaajat tuppaavatkin aina tuomaan palloa tai hakeutumaan korin alle!

Liiton valmentajakursseila, erilaisilla klinikoilla ja kokeneiden valmentajien treeneissä voit hankkia itsellesi kokeiltavaksi ja sovellettavaksi laajan harjoiterepertuaarin! 
 

Koutsi

Itse valmennan minipoikia, ja mielestäni tärkeintä olisi opettaa mineille ennen kaikkea perusasioita: perusasento, kuljetus+eri kädenvaihdot , heitto , erillaiset syötöt,
puolustusasento/puolustaminen ja siinä ohessa myös lähestyminen. Myös yksi olennaisista osista on kentällä liikkuminen ja joukkuepelaaminen. Koordinaatio-harjoitteet
ja erillaiset leikki/kisailu henkiset kuntojutut ovat mielestäni hyviä tyyliin kottikärry-kävely jne.
Skriiniä voi mielestäni alkaa opettaa viimesen minikauden loppupuolella ettei se c-ikäsissä olisi sitten aivan vieras käsite.
Yksi omasta mielstäni/kokemuksen pohjalta olennainen asia on oikeiden termien käyttö, sillä niitä kumminki käytetään vanhemmiten ja sitte on pelaajalla
pallo hukassa kun ei ymmärtäny mitä valmentaja tarkotti ku kerto mitä harjotuksessa tehdään.
Kilpailut ovat tärkeä osa minien valmentamista,ne kasvattaa motivaatio ja luo ennen kaikkea kilpailullisuutta ja voitonhalua nuoriin pelaajiin.
 
Viestejä
5 781
Mini- ja mikroikä on oikea aika oppia kaikesta ne perustekniikat ja niitä pitää jauhaa kärsivällisesti. Korjaa ja opasta jatkuvasti, älä salli vääriä suorituksia. Joukkuepelaaminen tulee molemmissa päissä pikkuhiljaa siinä sivussa. Mielestäni olisi kuitenkin huomioitava jo heti alussa myös se rusinan kehitys; ei nimittäin auta tulevaisuudessa, jos taidolliset ja fyysiset palikat on kunnossa ja ei osata voittaa. Henkinen kehitys on jo mikroiästä eteenpäin olennaista molemmilla sukupuolilla; täällä on olosuhteet moniin lajin huippumaihin erilaiset. Jeppe viedään taksilla treeneihin parin kilometrin päähän, Jeppe kompastuu keskikentän viivaan ja joukkueen harjoittelu pysähtyy jokaisen ollessa kivunjaossa mukana keskikentän käsipiirissä.

Turha pehmoilu sikseen: urheilussa sattuu ja tapahtuu; kuten nykyisin tytöillä ja pojilla vaikkapa hiekkikselläkin. Siellä homma toimii koko ajan ja lapset kasvavat eteenpäin. Onko lajin kehityksen esteitä taas vanhemmat? Okei, meni hieman asian ohi, mutta pointtina kuitenkin fyysisten taitojen lisäksi henkiset vastaavat; emme pärjää, jos emme halua tiettyjä asioita.
 

Mineille ja muille

Googlettamalla löytää kaikkea hyödyllistä. Käy katsastamassa http://turunrientokoripallo.sporttisaitti.com/valmennuksen_perusteet
 

YO

Viestejä
392
Vs: Mitä minien tulisi osata?

minäkin valmennan minipoikia pohjosessa.

Tasoero on pelaajien kanssa tosi suuri kun mukana on monta alottelijaa ja monta sellaista jotka osaa pelata mitä tahansa.

Olen tullut siihen tulokseen nyt näitten levypallo-asioitten kanssa että koska pojille on aina hyvin tärkeää että voittaako vai ei, niin olemme monesti pelanneet reeneissä silleen että koreista ei tule pisteitä vaan niitä saa levypalloista ja riistoista. oon huomannu peleissä että se on jotenkin kuitenkin vaikuttanut poikiin vaikka ei levyjen kanssa koskaan sinäänsä mitään ongelmaa ole ollutkaan.

Olemme tehneet paljon pallonhallintaa ja heitelleet.

Jalkatyötä tehdään ns. liikennepoliisi-tyylillä. Se ei ole yhtään liian "natsia" koska he aina ottavat sen hauskana juttuna rankkuudesta huolimatta. Eli siis kaikki ottaa tilaa kentällä ja puolustusasennon. Minä näyttelen suuntaa mihin päin mennään puolustusasennossa ja pojat sinne menevät. Joka suorituksen loppuun otamme myös tärisyttämisen jossa puolustusasennossa tärisytetään jalkoja mahdollisimman nopeaa lattiaan.

Syöttäminen onkin hieman vaikeempi pala purtavaks. ollaan käyty vähän jo perusteita mutta haluankin kysyä että oisko kellään mitään sellaista syöttöharjotusta joka ei olisi pelkästään sitä paikallaan seisomista jne.?
 
Viestejä
1 080
Vs: Mitä minien tulisi osata?

Olkaa 3-kasia:Kolme menee niinku yks laidassa yks keskellä ja toises laidas.Keskinmäine syöttää pallon johonki laitaa,sitte juoksee sinne sit se joka ottaa kii syöttää seuraavalle jne jne va vika joka on lähel korii tekee korin.ja sitte 2vs1 toisee päähä.


Edit:sori kirjotus virh.Ja toi on aika vaikee selittää...
 
Viestejä
443
Vs: Mitä minien tulisi osata?

tarmo05 sanoi:
Olkaa 3-kasia:Kolme menee niinku yks laidassa yks keskellä ja toises laidas.Keskinmäine syöttää pallon johonki laitaa,sitte juoksee sinne sit se joka ottaa kii syöttää seuraavalle jne jne va vika joka on lähel korii tekee korin.ja sitte 2vs1 toisee päähä.


Edit:sori kirjotus virh.Ja toi on aika vaikee selittää...

http://www.coachesclipboard.net/WeavePassingDrills.html

toi eka on siis 3-miehen kasi.


Sit Run for your life, on iha mukava
Linkissä, ekaksi ilman puolustajaa, sitten yhdellä ja kahdella puolustajalla.
http://www.coachesclipboard.net/2on012drills.html

Ja tuolla sivuilla on muitakin hyviä syöttöharjoituksia, tässä vain muutama.

Edit: Minkälaisia motoriikka harjoituksia jengi on vetäny mineille/mikroille?
 

coach carter

Vs: Mitä minien tulisi osata?

Mites muut on mikrojunnuja valmentaessa tehnyt pelaajien kentällä liikkumisen suhteen? Kuinka paljon/vähän siihen on kiinnitetty huomiota taitojuttujen kustannuksella, vai onko jotain erityisen hyviä drillejä, joilla nämä pystyy yhdistämään? Ihan kokonaan ei varmaan kannata kentällä liikkumisen opettamista unohtaa, mutta ei se tietysti liian orjalliseksi saa mennä. Onko teillä annettu pelaajien koheltaa ihan vapaasti vai onko esim. kolmosen kaarella viisi paikkaa, jotka pitäisi aina saada täytettyä, jotta saadaan peli leveälle?

Mikroissa on vähän se ongelma, kun tuntuu, että niin paljon olisi pelaajille opetettavaa, mutta ei pelaajien vastaanottokyky ole niin iso, joten on pakko priorisoida asioita.

Itse ajattelin systemaattisesti lähteä viemään pakettia 1vs0-pelistä 5vs5-peliin...
-Alkuun 1vs0-kääntymiset ja liikkeellelähdöt sekä IVP:n perusperiaatteet ja siitä 2vs0 -tilanteisiin
-Pikkuhiljaa mukaan puolustajia ja päästään 1vs1- ja 2vs2 -tilanteisiin
-Siitä sitten jossain vaiheessa eteenpäin 3vs0 -liikkumiseen ja 3vs3 -pelaamiseen

Onko se pelkkää ajanhukkaa (arvokasta treeniaikaa, jonka voisi käyttää paremminkin) aina välillä juosta treeneissä ihan perus 5vs0 syötä ja leikkaa -periaatteella, jossa aina heikko laita tulee palloa vastaan ja on 5 ulkospottia, notta peli pysyy leveällä. Turhaa, vai hyödyllistä? Mielipiteitä?
 

YO

Viestejä
392
Vs: Mitä minien tulisi osata?

itse pidän koordinaatio ja tekniikkareeniä todella paljon suuremmassa arvossa kuin mitkään pelilliset asiat sinäänsä. niitä ehtii sitten oppia c-pojissa ja myöhemminkin.

ei moni minipoika kuitenkaan ole niin taitava etteikö tekniikka-juttuja tarvisi käydä.

opetin pojille mineissä pelkästään itsensä vapaaksi pelaamista, enkä paljon muuta kentällä liikkumista.
 

CCFA

Vs: Mitä minien tulisi osata?

tarmo05 sanoi:
Olkaa 3-kasia:Kolme menee niinku yks laidassa yks keskellä ja toises laidas.Keskinmäine syöttää pallon johonki laitaa,sitte juoksee sinne sit se joka ottaa kii syöttää seuraavalle jne jne va vika joka on lähel korii tekee korin.ja sitte 2vs1 toisee päähä.


Edit:sori kirjotus virh.Ja toi on aika vaikee selittää...
Tiedän ton ja toi on hyvä juttu!
 

eiköhän :D

Vs: Mitä minien tulisi osata?

Eiköhän aleta opettaa kaikille mineille paikkaprässiä ja paikkapuolustusta ja kaiken maailman screeni kuvioita. Nythän kaikki nuo ovat sallittuja myös minien sarjoissa. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
 

Joose

Vs: Mitä minien tulisi osata?

YO sanoi:
itse pidän koordinaatio ja tekniikkareeniä todella paljon suuremmassa arvossa kuin mitkään pelilliset asiat sinäänsä. niitä ehtii sitten oppia c-pojissa ja myöhemminkin.

ei moni minipoika kuitenkaan ole niin taitava etteikö tekniikka-juttuja tarvisi käydä.

opetin pojille mineissä pelkästään itsensä vapaaksi pelaamista, enkä paljon muuta kentällä liikkumista.

Olen samaa mieltä. Mikroikäisinä pojat ja tytöt liikkuvat muutenkin niin paljon, että motoriikka, koordinaatio ym. harjotteet on mun mielestä vielä vähän "turhia". Niitä mä otan vähän mukaan sitten mineissä, kun se kasvaminen on lähtenyt käyntiin kunnolla (en tosin tiedä, koska se kasvaminen oikeasti alkaa sekoittaa motoriikkaa).

Mikroissa ollaan keskitytty hirveästi henkilökohtaiseen tekniikkaan. Lay upit opetellaan molemmin puolin ja toistetaan niitä joka treeneissä, ei välttämättä pelkkiä lay uppeja vaan yhdistelämällä niitä muihin juttuihin. Syöttöjä treenataan juoksusta, kasilla ja ihan vaan pareittain syöttelemällä kahdella pallolla erillaisilla tavoilla. Heittotekniikkaa käydään läpi noin kerran kuussa, pitäisi käydä useamminkin mutta toisaalta mikroilla ei riitä voima heittää oikein, joten enemmän aikaa siihen panostetaan sitten mineissä. Kuljettamista ollaan hierottu todella paljon kahdenpallon kuljetuksella ja erillaisilla pujottelu drilleillä. Liikkumista kentällä otetaan mun mielestä enemmän vasta myöhemmin, minien loppuaikoina ja c-junnuissa. Itsensä vapaaksi pelaaminen ja tyhjään paikkaan liikkumista toisin ollaan käyty läpi jo mikroissa.

Puolustus on sitten vähän eri peli. Olen sitä mieltä, että puolustaminen on 97% psyykettä, fysiikkaa ja oikein sijoittumista. Se loppu 3% on sitten sitä tekniikkaa. Ja omasta mielestä oikean sijoittumisen voi oppia vielä vaikka 20 vuotiaana, joten en lähtisi mikroissa/mineissä hirveästi panostamaan joukkuepuolustuksen saloihin. Puolustusasennot pitää käydä läpi ja muutenkin hieman opettaa ja selittää puolustuksen ideaa mutta muuten vain painottaa siitä psyykkeen osuutta ("nyt puolustetaan ihan sikana!").

Otsikon kysymykseen vastaukseksi voitaisiin muotoilla, että mineissä ei tarvitse osata vielä mitään. Liigassakin pelaa miehiä, jotka ovat aloittaneet lajin vasta yli 16-vuotiaina. Mutta jos ajatellaan mitä pari vuotta pelanneiden n.10 vuotiaiden tulisi osata niin muunmuassa:

Kuljetus: Kahdenpallon sujuvat vaihdot eri tavoin. Erillaisia harhautuksia. Luonnollinen kosketus palloon.
Syöttö: Syötöt kaikilla erillaisilla tavoilla paitsi ehkä selän takaa. Ja vastaanotto varma ja sujuva.
Heitto: Hyppyheitto parista metristä suht oikealla tekniikalla. Lay upit molemmin puolin sujuvasti.
Lisäksi heitto-, askel- ja syöttöhahautuksia. Erillaisia ykstahti ym. pysähdyksiä. Puolustamisen alkeet.

Omien kokemusten perusteella voisin sanoa, että eniten päänvaivaa tuottaa suuret tasoerot. Toiset ovat vaan luonnostaan paljon lahjakkaampia ja oppivat asioita paljon nopeammin kuin toiset. Tasoerothan tasoittuvat iän myötä ja loppujen lopuksi se minien heikoin saattaakin olla tulevaisuuden liigapelaaja. Urheilussa asenteella on kuitenkin se suurin painoarvo. Siksi on tärkeää, että valmentajat muistavat keskittyä jokaiseen pelaajaan samalla energia määrällä. Onneksi meilläkin on treeneissä aina usempi valmentaja, jolloin jokaiselta pelaajalta voimme vaatia aina parempia suorituksia ja taso on silti jokaisella sopiva. Myös lasten ajoittainen ylivilkkaus on kaikessa hellyyttävyydessään aina yhtä turhauttavaa, siksi jokaisen valmentajan tulisi miettiä, minkä ikäisiä pelaajia oikeasti onkaan lähdössä valmentamaan. Pitkää pinnaa vaaditaan aika usein. Ja vaikka itse olenkin toiminut vain poikapuolella niin olettaisin, että kaikki yllämainittu pätee myös tyttöihin.

Loppuun vielä toive: Voisiko Manzu (ja miksei muutkin) kertoa oman näkökulmansa siihen, milloin siihen oikeaan heittotekniikkaan kannattaa oikeasti ruveta panostamaan?
 
Viestejä
233
Vs: Mitä minien tulisi osata?

Joose sanoi:
Loppuun vielä toive: Voisiko Manzu (ja miksei muutkin) kertoa oman näkökulmansa siihen, milloin siihen oikeaan heittotekniikkaan kannattaa oikeasti ruveta panostamaan?

Itse suosittelisin heittotekniikan perusjuttujen tekemistä jo mini-ikäisten kanssa. Jos he oppivat perusteet ennen kuin siirtyvät C-junnuihin, niin korkeammalla olevaan koriin isolla pallolla heittäminen sujuu paljon helpommin. Katsoisin kuitenkin, että juuri nuo C-junnuvuodet ovat heiton kannalta tärkeimpiä. Silloin lähdetään karsimaan virheitä ja keskitytään jo muuhunkin kuin pelkkään osumatarkkuuteen. B-junnuissa heiton pitäisi olla jo melko hyvin hallussa, jotta A-juniorivuosien kovissa ja vauhdikkaissa peleissä ei enää tarvitsisi miettiä, miten jalat asetetaan ennen heittoa ja onko kyynärpää nyt varmasti oikeassa linjassa.

Kenen tahansa heiton voi vielä pelastaa A-junnuissa, mutta sen jälkeen voi olla jo vaikeampaa vaikuttaa asioihin, jos on vuosikaudet heittänyt hyvällä omallatunnolla väärin. ;)

Minien kanssa heittotekniikkaan keskittyminen on kuitenkin melko hankalaa. Keskittymiskyky on lapsilla tunnetusti melko heikko, joten tekniikan harjoittelu pitää osata markkinoida heille oikealla tavalla. Sen ikäisiä kiinnostaa lähinnä se, kuka tekee eniten koreja... Jos sekään. :D

Harmittaa katsella jotain pelaajia, jotka ovat junnuissa kovaa vauhtia olleet kehittymässä loistoheittäjiksi, mutta jotka nykyään antavat itselleen oikeuden "laiskotella" ja viskovat sitten huolella matseissa ohi. Eli perussääntönä lienee se, että heittotekniikkaa pitää harjoitella jollain tavalla iästä riippumatta. Ei riitä, että sanoo jollekin A-junnulle hänen heittävän ihan väärin, vaan jokaiseen pelaajaan pitää keskittyä kärsivällisesti ja yksilöllisesti. Ja heittotekniikan treenaamisen pitäisi tapahtua joka viikko jossain muodossa, koska heittämällähän niitä koreja tässä lajissa tehdään.
 

turhia?

Vs: Mitä minien tulisi osata?

Joose sanoi:
Olen samaa mieltä. Mikroikäisinä pojat ja tytöt liikkuvat muutenkin niin paljon, että motoriikka, koordinaatio ym. harjotteet on mun mielestä vielä vähän "turhia". Niitä mä otan vähän mukaan sitten mineissä, kun se kasvaminen on lähtenyt käyntiin kunnolla (en tosin tiedä, koska se kasvaminen oikeasti alkaa sekoittaa motoriikkaa).
Herätys! Kyse on herkkyyskausivalmennuksesta. Juuri mikroissa ja mineissä motoriikkaa, koordinaatiota ym. pitää harjoitella reilusti yli puolet ajasta. Lue nyt hyvä ihminen valmennustietoutta ja ota opiksesi.
 
Viestejä
1 855
Vs: Mitä minien tulisi osata?

Loppuun vielä toive: Voisiko Manzu (ja miksei muutkin) kertoa oman näkökulmansa siihen, milloin siihen oikeaan heittotekniikkaan kannattaa oikeasti ruveta panostamaan?

Sorry en ollut huomannut pyyntöäsi.

Yksinkertaisesti, kyllä heitto pitää opettaa HETI alustapitäen oikein.
1. Välttämättä ei palloa tarvitse laittaa heti päänpäälle, vaan heitto voi tapahtua rinnan päältä, noin solisluun kohdalta
  • Näin vältytään pallon "viskaamiselta" ja voidaa kohdistaa heittoon tarvittava voima oikein
  • Katso John Stocktonin asentoa vapaaheittokuvassa

2. Alusta asti pitää heitossa olla tähtäys
3. Alusta asti pitää olla voimantuotto jaloista - heitto pitää suuntautua ylöspäin
4. Alusta asti käsivarren asento pitää olla klo 10 ja 11 alueella etäisyydestä - hauin poskeen/korvaan
5. Alusta asti pitää KÄMMEN heiton loppuvaiheessa osoittaa selkeästi korille
6. Alusta asti pitää katsoa vain koria - ei esimerkiksi palloa.
7. Pallon lentorata on noin laudan puolessavälissä ennen laskeutumistakeskelle koria.
8. Käsivarren ja ranteen asento on kuten Joutsenen kaula(ei siis Sorsa), kunnes pallo laskeutuu maahan
9. Ranteen pitää olla rentona - nokka ikäänkuin väpättää
10. VALMENTAJAN EI PIDÄ LIIAKSI, JOS OLLENKAAN KOROSTAA KYYNÄRPÄÄN KOHDISTAMISTA KOHTI KORIA
  • parempi on valmentaja katsoa jalkoja - tasapainoa ja voimantuottoa
  • katso myös käsivarren nousua ja rannetta, kuten totesin KÄMMEN kohti koria
  • saatto sormet Etu ja Keskisormi sekä Peukalo - MUISTA TAKAKIERRE
  • heittoa tukeva käsi ei saa osallistua heiton saattoon - HEITTO/TYÖNTÖ TAPAHTUU YHDELLÄ KÄDELLÄ
  • tähtäys on tärkeää ja pallon lentorata

HEITTÄMINEN PITÄÄ AINAKIN HARJOITUKSISSA TAPAHTUA ETÄISYYDELLÄ, MISTÄ LAPSI SAA PALLON HELPOSTI YLI KORIIN
HEITTÄMISTÄ AIKUISTEN KORIIN PITÄÄ AINAKIN HARJOITUKSISSA VÄLTTÄÄ
 

Tarkennusta

Vs: Mitä minien tulisi osata?

manzu sanoi:
Sorry en ollut huomannut pyyntöäsi.

Yksinkertaisesti, kyllä heitto pitää opettaa HETI alustapitäen oikein.
1. Välttämättä ei palloa tarvitse laittaa heti päänpäälle, vaan heitto voi tapahtua rinnan päältä, noin solisluun kohdalta
  • Näin vältytään pallon "viskaamiselta" ja voidaa kohdistaa heittoon tarvittava voima oikein
  • Katso John Stocktonin asentoa vapaaheittokuvassa

2. Alusta asti pitää heitossa olla tähtäys
3. Alusta asti pitää olla voimantuotto jaloista - heitto pitää suuntautua ylöspäin
4. Alusta asti käsivarren asento pitää olla klo 10 ja 11 alueella etäisyydestä - hauin poskeen/korvaan
5. Alusta asti pitää KÄMMEN heiton loppuvaiheessa osoittaa selkeästi korille
6. Alusta asti pitää katsoa vain koria - ei esimerkiksi palloa.
7. Pallon lentorata on noin laudan puolessavälissä ennen laskeutumistakeskelle koria.
8. Käsivarren ja ranteen asento on kuten Joutsenen kaula(ei siis Sorsa), kunnes pallo laskeutuu maahan
9. Ranteen pitää olla rentona - nokka ikäänkuin väpättää
10. VALMENTAJAN EI PIDÄ LIIAKSI, JOS OLLENKAAN KOROSTAA KYYNÄRPÄÄN KOHDISTAMISTA KOHTI KORIA
  • parempi on valmentaja katsoa jalkoja - tasapainoa ja voimantuottoa
  • katso myös käsivarren nousua ja rannetta, kuten totesin KÄMMEN kohti koria
  • saatto sormet Etu ja Keskisormi sekä Peukalo - MUISTA TAKAKIERRE
  • heittoa tukeva käsi ei saa osallistua heiton saattoon - HEITTO/TYÖNTÖ TAPAHTUU YHDELLÄ KÄDELLÄ
  • tähtäys on tärkeää ja pallon lentorata

HEITTÄMINEN PITÄÄ AINAKIN HARJOITUKSISSA TAPAHTUA ETÄISYYDELLÄ, MISTÄ LAPSI SAA PALLON HELPOSTI YLI KORIIN
HEITTÄMISTÄ AIKUISTEN KORIIN PITÄÄ AINAKIN HARJOITUKSISSA VÄLTTÄÄ
Voisitko hieman tarkentaa näitä kohtia? Lisäksi, jos pallon ei tarvitse olla pään päällä, miten hauiksen saa poskeen/korvaan?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös