Koripallo.com

MU19 2023-2024

Viestejä
435
Onnea Suomen mestarille! Ylivoimainen esitys läpi kauden.

Oliko Espoossa tosiaan enemmän katsojia samaan aikaan pelatussa U19 naisten finaaliottelussa?
Todennäköisesti koska finaalissa pelasi vastakkain kaksi espoolaisjoukkuetta. Myös poikien puolella katsomossa ihan finaalin arvoinen tunnelma huolimatta otteluparin voimasuhteista ja espoon peliin pyrintö tuli mielestäni rohkeammin pelaamaan jos tampereella vähän aristelivat. Ensikaudella ei todennäköisesti nähdä yhtä noin dominoivaa joukkuetta joka ei tosiaan hävinnyt peliäkään tällä kaudella. Ktp ja Hnmky jos parhailla rostereilla sarjaa pelaavat aika kovat niput jo kasassa, enkä usko että drive, vaikka pelaajia tuosta porukasta ikääntyykin on "menossa minnekään" ja saavat ihan final4 joukkueen myös ensikaudelle.
 
Viestejä
381
Kovia rekryjä (tai ainakin yrityksiä) varmasti tulossa.
Vaikka omat sympatiat eivät ole millään tavalla Driven puolella, niin kyllähän tässä monella seuralla on nyt peiliin katsomisen paikka. Seurat ovat vielä takertuneet siihen hyvin perinteiseen malliin pikkususien pallokoulusta eteenpäin. Unohdetaan kuitenkin se mikä puhuttelee +14v teinejä, joilla on vielä hieman epärealistiset unelmat omasta koripallourasta.
Ja kun puhutaan U19 SM-sarjasta, niin tämä on se viimeinen "mahdollisus" esim niille halutuille yliopistokentille.
Riittää kun menee katsomaan Driven IG-sivuja. Pelaajia nostetaan framille ihan koko ajan. Kunnon Jenkkien AAU meininkiä.
Tällä U19 joukkueella jo ainakin kolme pelaajaa omaa yliopistotarjouksen. Ei tule omaan muistiin, että U19 sarjoista olisi lähdetty rapakon taakse sen jälkeen kun HBA tuli kehiin.
Seuroilla paljon puhetta siitä, että tuetaan pelaajia kasvussa ja kehityksessä. Annetaan mahdollisuuksia seuraaviin kovempiin sarjoihin, mutta taitaa olla käytännössä vain puheen tasolla vielä.
 
Viestejä
99
Eikö se suurin ero ole juuri siinä et ns. perinteisemmät Pääkaupunkiseudun jengit puskevat pelaajia HBA ja sitä kautta pelaajille mahdollisia yliopistotarjouksia kun taas Drive tekee omalla tavallaan myöskin rekryämällä pelaajat ja hakemalla näkyvyyttä IG:n ja jenkkiturnauksien kautta. Molemmat vaikuttavat ihan toimivilta ratkaisuilta.

Lisäksi jos U-19 sarja on se pelaajan pääasiallinen sarja, niin se todellakin on se viimeinen mahdollisuus.
 
Viestejä
381
Sitä en tiedä, että kuinka seurat puskevat pelaajiaan HBA:n leiriin tarkoituksella.
Tällä kaudella kolme poikaa Pirkanmaalta. Kaikki kolme olisivat varmasti olleet osa joukkueidensta korisliiga rinkejä. Namikan pojat olisivat varmasti olleet mukana miesten edarissa.
Drivestä Ekwere olisi varmasti pelannut tällä kaudella divari A:ssa, jos olisi jäänyt Pyrintöön.

Pitää samalla todeta, että ehkä osalle pelaajista Driveen oli ainoa mahdollisuus pelata oman ikäluokan SM-sarjaa, että ei ihan hirveästi voi pelaajia/vanhempia/seuraa kritisoida.
 
Viestejä
8
Onnea Suomen mestarille! Ylivoimainen esitys läpi kauden.

Oliko Espoossa tosiaan enemmän katsojia samaan aikaan pelatussa U19 naisten finaaliottelussa?
Naisten koripallohan on ollut kovassa nosteessa maailmalla. Ehkäpä noste tarttunut myös tänne pohjolan perukoillekin. Sinällään ei mielestäni ollenkaan yllättävää. Silti Espoossa oli vielä matkaa Kotkan juniorilukuihin. Toki Espoonlahden halli noilla lukemilla ollut jo koko lailla täynnä.
 
Viestejä
1 368
Todennäköisesti koska finaalissa pelasi vastakkain kaksi espoolaisjoukkuetta.
Ainakin aiempina vuosina U19 SM on pojissa vetänyt hallin kuin hallin täyteen, kuten myös U17. Mielestäni tämäkin voidaan nähdä yhtenä oireena MU19 SM-sarjan tilasta. Se ei ole enää tavoitteellisten pelaajien ykkössarja. Naisissa se sitä useammalle on, vaikka finaalijoukkueista olisikin Korisliigaan saanut viisikon.
 
Viestejä
50
Itse pääsin viimeiseen finaaliin ensi kertaa paikan päälle katsomaan Drive blackin peliä tällä kaudella ja aikalailla hämmästyin, kuinka paljon Tapiolan liikuntahallilla oli tilaa. Odotin täyttä tupaa.
 
Viestejä
435
Ainakin aiempina vuosina U19 SM on pojissa vetänyt hallin kuin hallin täyteen, kuten myös U17. Mielestäni tämäkin voidaan nähdä yhtenä oireena MU19 SM-sarjan tilasta. Se ei ole enää tavoitteellisten pelaajien ykkössarja. Naisissa se sitä useammalle on, vaikka finaalijoukkueista olisikin Korisliigaan saanut viisikon.
No joo viimevuonna taisi kisiksellä olla hieman enemmän yleisöä kuin nyt espoossa, johtuen pitkälti driven vastustajasta, tuskin se itse sarjan taso tähän siis liittyy vaan espoossa oli samaan aikaan useita muita urheilutapahtumia joka söi potentiaalista yleisöä, tosin en tiedä kuinka potentiaalista tapiolan ja espoonlahden korisväki olisi edes tulemaan naapuriseuran otteluita seuraamaan. Tampereella oli yleisöä sen mitä pyrinnön matseissa keskimäärin on yleisöä joten ei ainakaan siellä katsojamäärät mitenkään laskussa. Lisäksi tämänvuotisen finaalin lopputulos oli niin selvä jo ennakkoon että sekin voi sitten vähän laskea mielenkiintoa ei lähipiiriin kuuluvalta korisfanilta lähteä paikanpäälle, varsinkin jos samaan aikaan muitakin koripallo sekä urheilutapahtumia samalla alueella.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
381
Mielestäni tämäkin voidaan nähdä yhtenä oireena MU19 SM-sarjan tilasta.
Tuossa kun rupesin katseleemaan, että ketäs esim. divari A:ssa pelaa U19 ikäluokan pelaajia, niin dumataanko me nyt vähän liikaa U19 SM-sarjan tasoa?
Jos katsotaan esim Honkaa, HNMKY tai TuNMKY, niin kyllä siellä kahta sarjaa pelattiin. Hirveän vaikea verrata JBA nuorten tasoa omaan ikäluokkaan kun niitä junnujen SM-sarjapelejä on niin vähän tautalla.
HBA:n ansiosta ehkä BC Nokia puuttui tällä kaudella U19 SM-sarjasta. Namika olisi ollut varmasti asteen kovempi.
Entä ToPo, Pantteri tai LePy. Olisivatko olleet U19 SM-sarjajoukkueita elleivät olisi menettäneet pelaajiaan Märskyyn.

Sanoisi, että U19 sarja oli ihan hyvä. Osa seuroista varmaan laittaa paukut mielummin U17 SM-sarjaan kuin lähtee taistelemaan vanhempia vastaan (esim KTP). Kotka ja Ura varmasti ensi kaudella kovilla nipuilla U19 SM-sarjassa.
Mitä tulee majuvalintoihin, niin niissä valinnoissa painaa myös aika paljon omaksuttu pelitapa.
 
Viestejä
435
No eipä noita U19 ikäisiä kovin montaa ole jotka pelaavat merkittässä roolissa mitään aikuisten sarjaa, poislukien hba joka tosin sitten häviää joka pelin 1a:ssa, joten ihan liikaa kyllä väheksytään ja tosiaan nokialla ehkä jopa lepyllä olisi ollut joukkueet sarjassa jos hba pojat olisivat olleet käytettävissä. Tottakai sarjan kovuutta nostaisi jos nämä miesten pelejä pelaavat pelaisivat myös U19, mutta tässä sitten omat haasteensa.. Jba:n tasosta tuorein mittari oli eybl viimesekunnin kolkilla voitto Drivestä, tosin molemmilla näitä u20 ikäisiä joten heidän U19 tasosta ei pelien perusteella mitään vertauskohdetta.
 
Viestejä
339
On totta, että esim. Kotkan U19/U17-pelaajat eivät kovin kummoista roolia M1B:ssä kantaneet eikä myöskään vaikkapa PuHu tai Kataja pelaa U19-ikäisillä kuin pienet minuutit M1B:tä. Mutta sen sijaan esim. Turussa (M1A) , Järvenpäässä (M1B), Tampereella (M1A ja M1B) ja etenkin Lahdessa (M1B) ja Nokialla (M1B) pelasivat U19-pelaajat todella paljon minuutteja. Lahdessa ei ollut kokoonpanossa 2004-vanhempia pelaajia kuin kolme kappaletta ja he pelasivat 4 + 6 + 16 peliä eli lonkalta heittäen alle 20-vuotiaat pelaajat pelasivat Lahdessa 90 % peliajasta. Sekä Lahdessa että Nokialla kokoonpanoissa oli myös paljon -06 ja -07-syntyneitä pelaajia. Eli kyllä ne nuoret, joissain seuroissa kentälle pääsevät muissakin kuin U19-peleissä.
 
Viestejä
381
Oma ajatus lähinnä siinä, että aikuisten sarjoissa on varmaan 8-10 U19 ikäluokan pelaajaa joilla olisi ollut omassa seurassa mahdollisuus pelata junnusarjoja.
Valitsivat kuitenkin HBAn tai JBAn. Se on loppujen lopuksi aika pieni määrä. Moni 05/06/07 pelaaja pelasi U19 sarjan lisäksi joko 1A tai 1B divarissa.
Itse pitäisin U19 SM-sarjaa niin laadukkaana kuin se vain voi olla. Aina parhaat (top10) junnut ovat olleet aikuisten mukana ja pääosin pois U19 sarjoista.
Vielä 90-luvulla moni pelaaja lähti lukioaikana jenkkeihin vaihtoon ja oli pois.
 
Viestejä
381
Onneksi tämä huippuvalmentaja ei itseään tuo kauheasti esille mestaruuskuvassa.
Voihan tässä kaiken takana olla osittain myös valmentajan oma kunnianhimo.
Villi arvaus on, että valmemtaminen Euroopassa ei niinkään ole se tavoite vaan jossain mielenkiintoisessa AAU joukkueessa Jenkeissä.
Kun meriiteissä ja kuvissa on U19 mestaruuksia ja yliopistosopimuksia, niin eiköhän sieltä yhteydenottoja ala kohta tulemaan myös valmentajalle.
 
Viestejä
435
Meillä myös kulttuurissa aika iso ero siihen miten suhtaudumme brändäämiseen verrattuna jenkkeihin ja osaamme sitä aika kehnosti vielä 2020luvullakaan hyödyntää...ollaan tällainen hiljaa nurkissa omissa oloissa viihtyvä kansa kuitenkin pohjimmiltaan.
 
Viestejä
381
Meillä myös kulttuurissa aika iso ero siihen miten suhtaudumme brändäämiseen
Ei tarvitse mennä edes jenkkeihin. Euroopassa alkaa olemaan suosittuja IG tilejä joilla tuodaan joko eurooppalaista ammatikorista tai junnukorista esille. tsk Overtime ja Friimixtape
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös