Koripallo.com

MU19 2023-2024

3PO

Viestejä
195
U19 SM ei ole mielestäni sarja ammattilaisuuteen tähtääville nuorille eikä se sitä ole ennenkään ollut.

Alaikäisten pelaajien jatkuva seuran vaihtaminen, pelaajien oman näkyvyyden lisäämisen tavoittelu ja valmentajien pelaajien houkuttelu ei tulisi kuulua suomalaiseen junioriurheiluun. Tällaiselle on ehkä löydettävissä paikka jostain muualta. Käsittääkseni tämä on myös liiton eli seurojen eli tod.näk ~kaikkien suomalaisten koripalloihmisten näkemys.

Ajatukset suomalaisen kulttuurin muuttamisesta ja ”hyssyttelyn” poistumisesta myös vähän älyttömiä. Miksi meidän pitäisi olla jotain muuta kuin mitä me olemme? Ei se ”muu” ainakaan parempaa ole.
Nythän puhutaan siis ammattilaisuuteen tähtäävästä toiminnasta.
Se, että harrastelee kuin villapaidan kutomista on eri asia. Silloin ei sitä huomiota varmasti haluakaan.
Juuri tämän kaltainen ajattelutapa mielestäni estää osan pelaajien nousun ammattilaiseksi, koska niitä ei edelleenkään tulla kaikkia hakemaan sohvalta. Osa pelaajista on todella huomaamattomia, mutta tekevät todella arvokasta työtä joukkueelle. Näitä työmyyriä ei oikein löydy, ellei niistä saa oikeasti tavaraa maailmalle.

Ja miksi se nyt Espoolaista niin risoo, vaikka joku tekeekin videota ja nostaa joko itseään tai toista enemmän esille, kun siihen on aihetta. Kyllä kunnia sille, kenelle se kuuluu. Sitä ei tarvitse pitää kuin entisaikaan vakan alla.
Juuri sellainen vanha ajattelutapa "ennenkin tehty, niin aina tehdään" pitäisi saada siirtymään taka-alalle ja katsoa tulevaisuuteen.

Missä koripalloseurassa U19 SM-joukkueen kausi maksaa edes vieraspelimatkoineen 4000€? Tai edes 3000€?

Harrastamisen hinta on myös ihan epärelevantti kysymys. Tässä ei ole kyse investoinnista nuoren tulevaisuuteen, kuten vaikka maksullisen koulutuksen kohdalla, vaan tavoitteellisesta harrastuksesta.

Se, että pitäisikö harrastamisen olla näin kallista Suomessa, niin ei tietenkään. Se, että hinta on noussut salivuorojen kalleuden, seurojen kasvaneiden kustannusten ja palkattujen ammattivalmentajien myötä suuremmaksi kaikissa ikäluokissa, ei muuta sitä mitä se toiminta pohjimmiltaan on, eli junioriurheilua jonka tehtävä on tavoitteellisesti liikuttaa nuoria. Se hinta vain valitettavasti rajaa paljon nuoria harrastustoiminnan ulkopuolelle. Tämä on toki kaikkien lajien ongelma.

Ja jos mielestäsi ei 4000€ maksa missään, niin joo.. ei ehkä Espoon keskiössä maksa, jos pisin reissu harrastuksineen on Leppävaaraan. Silloin sen ei pitäisikään maksaa, koska puhutaan pelkästä mukavasta liikuntaharrastuksesta.

Toki pitää muistaa, että tällä liikutetaan myös nuoria valtavan paljon, mutta siksi on olemassa edelleen ne harrastejoukkueet ja tällöin ei pidä sotkea puheita sinne kilpatasolle.

Ja kyllä U19 sm-sarja on vain juuri kehitysaskel nuorille, varsinkin jos divaria tai liigaa ei ole saatavilla, eikä juuri tuolloin mahdollista lähteä minnekään vielä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös