Koripallo.com

Naisten divari 2020-2021

Viestejä
1 168
Kysyin liitosta onko mahdollista, että joku nousisi naisten liigaan ja sain vastaukseksi linkit sarjasääntöihin. No, tässä niitä sitten on (kursivoinnit suoria lainauksia, lihavoinnit omia)

Sarjamääräyksiin muutoksia (15.1.2021 17:00)

Korisliigaan ja miesten I divisioona A ja B:hen sekä naisten Korisliigaan ja I divisioonaan voi ensi kaudeksi nousta urheilullisin, sarjamääräyksissä määritellyin perustein.
… tarkennus on tehty sarjamääräysten lisäksi kilpailusääntöihin, jotta I divisioonan joukkueisiin ei siirretä ratkaisupeleihin pelaajia Korisliigasta.
Tehtyjen päätösten myötä Korisliigassa voilla kilpailuvuonna 2021-22 enintään 13 joukkuetta (+1 kilpailuvuoteen 2020-21), naisten Korisliigassa 11 joukkuetta (+1), miesten I divisioona A:ssa 13 joukkuetta (+1), miesten I

(Kuluvalla kaudella naisten liigassa kymmenen joukkuetta)

Naisten liigan Pelaamisoikeus kilpailuvuodelle 2021-2022
Pelatakseen naisten Korisliigassa kilpailuvuonna 2021-22 tulee joukkueen kilpailuvuonna 2020-21 • sijoittua runkosarjassa sijoille 1-9 tai • voittaa naisten I divisioonan finaalit sekä • täyttää sarjalisenssin myöntämisen ehdot ja sen sarjapaikka vahvistetaan.

Naisten I-divisioonan sarjamääräykset 2020-2021
Liittohallituksen vahvistama 16.6.2020
””Sarjassa pelaa yksitoista (11) joukkuetta.””

Muutokset näihin tekee Koripalloliiton liittohallitus.


Kaikki siis lienee mahdollista
Jos ymmärrän lukemani oikein, niin liigan osallistumisoikeutta kaudelle 21-22 tarkennettiin niin että oikeus liigapelaamiseen on liigan kymmenellä joukkueella ja divarin finaalin voittajalla. Tämä sillä edellytyksellä että liigalisenssin muut ehdot täyttyvät.

Käsittääkseni tämä tarkoittaa sitä finaalien hävinneellä osapuolella ei ole sääntöjen puitteissa mahdollisuutta nousta liigaan ilman että joku luopuu sarjapaikasta. Ollaanko samoilla linjoilla?
 
Viestejä
2 831
Pitää tänne sen verran kommentoida, että jossain vaiheessa tulevaisuudessa myös Katajan naisjoukkueella olisi tavoitteena pelata liigassa.. Toki ei vielä, mutta tahtotila olisi ainakin jossain kohtaa :) Tälle kaudelle katajan naiset sai jo ihan hyvän ja leveähkön rosterin kasaan, vähän tasaisuutta lisää vielä tekemiseen niin hyvä tulee. Saa nähä ketä uusia tulee joukkueeseen, aika sen näyttäköön. Joensuu on kuitenkin viimesen päälle urheilukaupunki joka lajin saralla, ja yliopisto/ opiskelu kaupunkina varsin suosittu.. Lisäksi olosuhteet ja organisaatio on huippuluokkaa, joten toivottavasti jonkun vuoden päästä nähdään naistenkin tasolla liigakorista Joensuussa.. Tällä kaudellahan muuten Katajan Naisten joukkueessa reenivahvuudessa oli mukana muuten myös Katajan miesten liigajoukkueessa pelanneen Rashad Odomesin naisystävä, joka vietti aika paljonkin aikaa täällä. Sopimus hänellä oli kuitenkin ruotsalaisen Umeå- basketin kanssa, ja pelasi siellä, mutta tosiaan reenasi paljon joensuussa, kun ruotsissa oli sarjat tauolla.. Ois ollu kova tekijä divarijengiin, ja sanoisimpa, että ois menny kärkipään vahvistuksena naisten liigassakin.
 
Viestejä
2 534
Kenenkäs keksimä tuollainen sääntöjen henki on?
En tiedä, mutta sanonta on ollut käytössä jo ajan laskun alusta alkaen siis jo ennen kuin koripallo oli edes keksitty. Yritin sanoa, että uskon Topon pyrkineen vilpittömästi noudattamaan sääntöjä.
 
Viestejä
1 168
En tiedä, mutta sanonta on ollut käytössä jo ajan laskun alusta alkaen siis jo ennen kuin koripallo oli edes keksitty. Yritin sanoa, että uskon Topon pyrkineen vilpittömästi noudattamaan sääntöjä.
Joo, kyllä, sääntöjen kirjaimen mukaan meni. Siitä ei liene isompaa epäilystä. Tällainen nuorten pelaajien liikuttelu on sallittua.

Mun pointti on se, että sääntöjen henki on ollut hieman toinen: nuorten pelaajien vapaan liikkuvuuden säännöllä on haluttu taata se, että vähän peliaikaa liigassa saavat voivat pelata myös alemmalla sarjatasolla. Tämä Topon sääntösovellus aiheesta oli hyvin poikkeuksellinen.
 
Viestejä
5
Nokian uutisissa Taneli Tuokon kolumni missä hän kertoo Nokian hylänneen tarjouksen noususta korisliigaan.
Ymmärtääkseni edes pelaajia / valmentajia ei oltu infottu asiasta vaan saavatpahan sitten lukea asiasta lehdestä
 
Viestejä
1 007
Nokian uutisissa Taneli Tuokon kolumni missä hän kertoo Nokian hylänneen tarjouksen noususta korisliigaan.
Ymmärtääkseni edes pelaajia / valmentajia ei oltu infottu asiasta vaan saavatpahan sitten lukea asiasta lehdestä
Denis Kucevic 8.4.2021 facebookissa: " Naisten joukkueen tavoitteet on tällä kaudella nousta seuraavalle levelille eli naisten Korisliigaan "
 
Viestejä
52
Ymmärtääkseni lehti jutussa tarkoitettiin sitä ettei haluta paikkaa kabinettipäätöksellä vaan pelaamalla
 
Viestejä
103
Bc Nokia

Mitä odotimme?


Kauden alla kokoonpano vaikutti ennakkokaavailuissa tasapainoiselta ja vahvalta. Joukkue oli helppo sijoittaa sarjan kärkipäähän, koska osaamista riitti jokaiselle pelipaikalle ja mukana oli riittävästi myös kokemusta, joka on äärimmäisen arvokasta, kun viimeisiä voittoja pitää napsia. Valmennuksesta tiedettiin, että kuri on varmasti kova ja vaatimukset ylhäällä, kuten sarjan kärkijoukkueessa tuleekin olla. Harjoituspelit sujuivat voitokkaissa merkeissä, mikä ennestään vahvisti ennakkosuosikin asemaa.

Mitä saimme?

Run, run, RUN & GUN. Nokia hyppäsi jokaisen vastustajan silmille aggressiivisella puolustuksella ylhäältä asti pelaten samalla syöttölinjoja yli. Pelaajisto toteutti sovittua suunnitelmaa hyvin ja joukkue aiheutti vastustajilleen hikisiä hetkiä sekä ison kasan menetyksiä. Hyökkäyspäässä joukkue pyrki ajovoimaisten pelaajien avulla korille ja jos heitto ei ollut ulos syötöstä heti tarjolla pyrittiin rullaamaan drive n kick peliä parhaan kyvyn mukaan. Hyökkäyslevypalloihin joukkue pyrki aina kun mahdollista ja usein näistä jatkotilanteista pallo saatiin takaisin kaarelle ja taas oli kolmen pisteen heitto ilmassa. Pelaajia oli selkeästi rohkaistu onnistuneesti heittämään, koska aina kun oli heittopaikka niin kuula lähti ilmaan. Voittoja ropisi komeaan tahtiin ja paikka sarjan kärjessä oli sementoitu. Kauden edetessä muut joukkueet alkoivat päästä Nokian vauhtiin paremmin mukaan ja ottelut tasaantuivat. Runkosarjan tappiot (4kpl) tulivatkin joukkueita vastaan, jotka kykenivät pysäyttämään jatkuvan siirtymisen, eivät panikoituneet pallon paineesta ja pakottivat ottelun 5vs5 pelaamiseen kontrolloidusti. Pudotuspeleissä Helmeä vastaan joukkue jylläsi korin läheisyydessä aina siihen asti, kunnes Helmi sai korin alle riittävästi mittaa kamppailemaan tilanteista. Tämän jälkeen pelit menivät haastavaksi, kun Helmi kykeni vastaamaan paremmin kaikilla pelin osa-alueilla ja finaalipaikka ratkesikin vasta game 5:ssä. Finaalisarjan moni laski suoraan ToPo:lle, mutta Nokia näytti mitä tarkoittaa altavastaajan peloton ja paineeton taistelu. Sarjan ylivoimaisesti paras kaukoheittojoukkue alkoi kakoa pahasti kaaren takaa, korin läheisyydestä, vapaaheittoviivalta sekä sekoili yksinkertaisimmissakin puolustuspään kommunikaatioissa ja Nokia haistoi ennakkosuosikin paniikin. 1min 30sek kautta jäljellä ja Nokia johti 4 pistettä ratkaisevaa finaalia. Lopussa tunne ei kuitenkaan voittanut taktiikkaa, vaikka ToPo pakkipäässä yrittikin nukkua parhaansa mukaan. Helsinkiläiset pääsivät kuittaamaan aivan liian vapaasti Nokian viimeiset onnistumiset toisessa päässä ja pystyi lopussa taktisesti laadukkaampaan toteutukseen hyökkäyksessä. Kova taistelu jäi niin niin lähelle.

Mitä jatkossa?

Mikäli sama runko pysyy mukana, on Nokia ensi kaudelle varmasti yksi ennakkosuosikeista. Pelaajistosta löytyy sarjan kärkiosaamista, mutta taktisesti on löydettävä vielä seuraava vaihde silmään. Vauhti riittää varmasti, ymmärryksen pitää yltää samalle tasolle. Tulosten perusteella tämän kauden paras divarijoukkue (ToPo oli liian lähellä liigajoukkuetta) voi vielä kabinettien kautta saada mahdollisuuden nousuun, mutta löytyykö rahkeet siirtyä porrasta ylöspäin? Muut divarijoukkueet tuskin laittavat pahakseen, jos Nokian palloiluhalli on vieraspelipaikkana mahdollisuus välttää, koska siellä on aina tiedossa hikiset minuutit.

MVP – Ellen Järvinen

PeKa:ssa edellisellä kaudella pienempään rooliin jäänyt Järvinen otti ykköskorintekijän rooliin upeasti haltuun. 16.5 pistettä per peli höystettynä 5.2 levyllä, 3.0 syötöllä ja 1.7 riistolla ovat uran kärkilukemia. Kaarelle ei Järvistä voi jättää ja jos heittoa ei voi saada, niin sitten mennään oikealla kädellä ja lujaa. Jos kykenee vielä lisäämään taitopalettiin suorituksia myös vasemmalle kädelle olisi paluu liigaan hyvinkin toivottu.

MEP – Minea Takala

Yhtä selkeää suuria kehitysharppauksia ottanutta pelaajaa on hankala rosterista löytää, joten annetaan joukkueen viihdyttävimmän pelaajan palkinto Minea Takalalle. Siinä on pelaaja, joka tarjoaa varmasti valmentajalle joskus harmaitakin hiuksia, mutta pyrkii joka kerta pelaamaan koripalloa sille kuuluvalla arvolla ja ennen kaikkea täydellä sydämellä. Kun Takalalla on pallo, voidaan nähdä vaikka mitä siistiä, sillä kikkapankista löytyy pääomaa todella mukavasti. Toivottavasti divarissa saadaan nauttia näistä taidoista vielä vuosia.

Joukkueen tilastot (keskiarvo per ottelu ja suluissa sijoitus sarjassa):

Pisteet 83.39 (2.) Levypallot 49.57 (3.) Syötöt 16.97 (6.)

2p% 44.61 (2.) Riistot 14.40 (1.) Torjunnat 2.60 (9.)

3p% 27.34 (3.) Menetykset 19.70 (10.) Tehokkuus 87.87 (2.)

1p% 67.79 (3.)
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
103
ToPo II

Mitä odotimme?


Odotukset kauteen olivat, että ToPo II tulee liigayhteistyön avulla kamppailemaan sarjan kärkisijoista. Vahva pelaajamateriaali ja kokenut sekä ammattitaitoinen valmennus (Syrjänen & Kuusi) antoivat olettaa, että Munkasta ei ylimääräisiä pinnoja ole kenellekään luvassa. Suurin huolenaihe oli se, että liigajoukkueen heikkous vie divarilta mahdollisuuksia pärjätä. Mutta kuinkas kävikään…

Mitä saimme?

ToPo II otti sarjan avauskierroksen jälkeen peräkkäisiä voittoja 17 kappaletta ja sinetöi runkosarjan voiton tyylipuhtaalla suorituksella. Parhaimmillaan joukkue suorastaan dominoi pelikovuuden ja suoritusvarmuuden ollessa lähes liigatasoa. Näihin kahteen asiaan saattoi toki vaikuttaa se, että iso osa pelaajista pelasi hyviä minuutteja niin liigassa kuin divarissa. Itseasiassa niin iso osa, että se alkoi herättää närää vastustajissa tai ainakin tällä keskustelupalstalla, sillä saattoi tuntua, ettei ToPo I ja ToPo II joukkueilla ollut juurikaan eroa. Pelillisesti ToPo kykeni käyttämään hyökkäyspäässä tehokkaasti luomansa etutilanteet ja tarvittaessa monistamaan etua niin, että vapaita kolmosia päästiin heittämään erittäinkin säädyllisellä tarkkuudella. Sisäuhkaa oli riittävästi, jotta heittäjille aukesi tiloja, mikäli pallo pääsi syvälle post-asemaan. Pakkipäässä skriinit joko vaihdettiin, joskus softattiin ja kun mahdollista, niin hard hedgellä pyrittiin yllättämään vastustaja. Syöttölinjoja pelattiin maltilla fiksusti yli ja apuasemissa oli selkeä järki. Tähän päälle ikävähkö pallon paine niin hyökkääminen oli aika tylsää vastustajille, kun levypallotilanteissakin oli tarjolla lähinnä mustelmia. ToPo dominoi divaria aina finaalisarjaan asti. Sen jälkeen alkoi tapahtua asioita, mitä ei ole vielä pystynyt sisäistämään. Vapaat kolmoset eivät enää osuneetkaan ja kaarelle jätettiin vähintään 15 pinnaa per peli. Kakkosten onnistumisprosentti laski kuin lehmän häntä ja ratkaisevan finaalin osalta korinteon vaikeus vapaistakin paikoista oli koomista katseltavaa. Menetyksiä kasaantui täysin kummallisissa paikoissa ja pakkipäässä alkoi sellainen sekoilu, että eteläisen alueen II-divarissakin olisi tehnyt tiukkaa. Tästä huolimatta vahva materiaali kykeni puristamaan lopussa väkisin rinnalle ja ohi. ToPo oli ehdottomasti sarjan paras joukkue, mikä näkyy tilastoistakin ja jopa lähes täydellisellä koomailullakin onnistui finaalisarjan kampeamaan itselleen.

Mitä jatkossa?

Tämä onkin se kaikkein mielenkiintoisin kysymys. ToPo I oli suomen 9. paras joukkue. ToPo II oli Suomen 11. paras joukkue. Jos maailma olisi täydellinen niin joukkueet olisivat kohdanneet vielä jonkin sortin liigakarsinnassa, mutta eihän kaikkea voi saada. Joukkue antoi loistavan mittarin kaikille muille divarijoukkueille siitä, mikä aita pitää vähintään ylittää, että voi haaveilla liigassa pärjäämisestä, sillä jos et voita ToPo:a, et voita myöskään liigassa ketään. Pelaajiston käyttäminen surutta molemmissa sarjoissa tuntui varmasti kitkerältä monessa muussa kaupungissa, erityisesti nousuhalukkaalla Nokialla, mutta toisaalta jokainen nuori pelaaja sai divarissa kokeilla liigan pohjajoukkueen tempoa ja ToPo:n omat nuoret saivat itseluottamuksen kannalta erittäin tärkeitä minuutteja sekä onnistumisia. Ensi kaudella on pakko toivoa, että panostuksia liigajoukkueeseen löytyy lisää, sillä koomista on, jos saman seuran ykkös- ja kakkosjoukkue on käytännössä peräkkäisillä sijoilla. Divarissa muut joukkueet luultavasti kiroilevat saman pelaajarumban tuottamien haasteiden kanssa myös ensi kaudella.

MVP – Elina Mäntynen

Sarjan eniten ampuva ja tarkin kaukoheittäjä on aika napakka yhdistelmä, mikä venyttää välittömästi vastustajan puolustusta. Toki nautti myös sarjan kärkipään tarjoilusta, mutta ei 10 kolkkia per peli yli 38% keskiarvolla ole sattumaa. Kokonaisuudessaankin Mäntynen otti selkeän harppauksen pelaajana eteenpäin ja kykeni olemaan yli 12minuutin pelaaja myös liigassa. Mikäli pallollisena pystyy jatkossa entistä monipuolisempaan pelaamiseen eikä profiloidu pelkäksi heittäjäksi, on odotettavissa vahva liigaura niin halutessaan.

MIP – Rosa Lehti

Entinen HBA peluri puhkesi erityisesti divaripuolella kukkaansa ja oli sarjan parhaita isoja pelaajia. Lähes tupla-tupla keskiarvolla tämän kauden nakutellut Lehti väläytteli myös kauden aikana syöttökykyään, sekä vahvaa sijoittumistaan puolustuspäässä. Matkaa isoille minuuteille liigaan omalla pelipaikallaan on toki vielä, mutta siirto ToPo:n organisaatioon vaikutti selkeästi oikealta.

Joukkueen tilastot (keskiarvo per ottelu ja suluissa sijoitus sarjassa):

Pisteet 83.39 (1.) Levypallot 50.86 (1.) Syötöt 19.54 (1.)

2p% 44.05 (4.) Riistot 13.52 (2.) Torjunnat 3.00 (6.)

3p% 31.24 (1.) Menetykset 17.04 (11.) Tehokkuus 99.89 (1.)

1p% 69.52 (2.)
 
Viestejä
103
Näin tuli joukkuearviot maaliinsa ja tämän kauden osalta voi muistikirjan laittaa lopullisesti kiinni. Koitetaan jatkaa power rankingia ynnä muuta kirjoittelua myös ensi kaudella. Kiitokset kaikille kirjoitteluun enemmän ja vähemmän osallistuneille!

Ensi kaudesta liikkuukin jo mielenkiintoisia huhuja joukkueiden osalta ja divarissa voidaankin nähdä perinteikkäitä liigaseuroja useampiakin. Aika näyttäköön millä joukkueilla divaria pelataan kaudella 2021-2022, pääasia, että pelataan ja mieluiten yleisön kanssa.
 
Viestejä
1 168
Kiitti Zarkus, pirun hyvää kamaa läpi kauden, mainiota tarkentavaa läpikäyntiä pelin yksityiskohtaisemmista osatekijöistä.

Tartun vielä yhteen kohtaan ToPo-analyysissa:

"Joukkue antoi loistavan mittarin kaikille muille divarijoukkueille siitä, mikä aita pitää vähintään ylittää, että voi haaveilla liigassa pärjäämisestä, sillä jos et voita ToPo:a, et voita myöskään liigassa ketään."

Mä nään itse tän niin että divarijoukkueen ei ole tarkoituskaan pärjätä sellaisenaan liigassa. Terveen kilpailun ja kierron nimissä divarin paras joutaa nousta liigaan (ketään ei toki kannata sinne pakolla laittaa pelaamaan). Nousijajoukkuetta vahvistetaan sitten liigaan, niin että sillä on jotain mahdollisuuksia selviytyä hengissä.
 
Viestejä
103
Mä nään itse tän niin että divarijoukkueen ei ole tarkoituskaan pärjätä sellaisenaan liigassa. Terveen kilpailun ja kierron nimissä divarin paras joutaa nousta liigaan (ketään ei toki kannata sinne pakolla laittaa pelaamaan). Nousijajoukkuetta vahvistetaan sitten liigaan, niin että sillä on jotain mahdollisuuksia selviytyä hengissä.

Hyvä pointti! Vaikka kuilu divarin ja sm-sarjan välillä onkin suuri, niin peilaan aina omassa mielessäni mahdollisen nousuhalukkaan joukkueen sen hetkistä tasoa sm-sarjan pohjan kanssa ja pohdiskelen, että kuinka monta tekijää tarvitaan lisää, jotta yhtälö kestää sarjanousun. Olisikin ehdottomasti pitänyt lisätä omaan kirjoitukseen maininta, etten oleta nousijajoukkueen taistelevan samalla rosterilla sarjaporrasta ylempänä, kun se ei onnistu niin missään muussakaan lajissa oli sitten kysymys miesten tai naisten sarjoista. Sisäinen urheiluromantikkoni kuitenkin haluaisi nähdä kiihkeitä nousukamppailuita pelkkien suorien/kabinettinousujen sijasta, sillä usein niissä peleissä pelataan jopa mestaruuttakin merkittävimmistä asioista ja se puskisi divariseuroja panostamaan kokoonpanoihin vahvemmin, mikä taas veisi sarjaa eteenpäin... No nyt karattiin jo kauas alkuperäisestä asiasta, joten päätän samaan millä aloitin eli hyvä pointti! Ja korostan lopuksi, että Nokia oli tällä kaudella divarin paras joukkue, ToPo oli jotain divarin ja liigan välimaastosta, mitä on tosi hankala arvioida.
 
Viestejä
5
Jep, Nokia oli puhtailla divarijengeillä selkeästi paras.
olikosiko Nokialla mennyt pupu pöksyyn?
Voidaanko siellä lyödä edustustaso alas?
jos voi rivien välistä lukea niin lähdetään junnuilla ja omilla kasvateilla tietä luomaan ylöspäin.
tie voi olla kova ja kivinen, olisin ottanut edustusloukkepaikan vastaan, koska tuolla nuorisojoukkueella tapellaan jopa pysymisestä divarissa.
tsemppiä siis Nokialle !!
 
Viestejä
2 534
..... Sisäinen urheiluromantikkoni kuitenkin haluaisi nähdä kiihkeitä nousukamppailuita pelkkien suorien/kabinettinousujen sijasta....
Liigaan tarvitaan lisää joukkueita, koska aika ajoin joko konkursseja tai pieniä maksuvaikeuksia esiintyy. Pahin tilanne on sellainen, jossa kabinettipäätöksellä säilytetään sellaisen joukkueen liigapaikka, joka normaalien sääntöjen mukaan kuuluisi pudottaa divariin.

Esimerkiksi, jos Topon liigajoukkue olisi joutunut taloudellisiin vaikeuksiin eikä olisi pystynyt maksamaan pelaajien palkkoja niin olisiko sellaisessa kuvitteellisessa tilanteessa reilua säilyttää Topon paikka liigassa, koska he voittivat divarin? Onneksi Topolla kaikki asiat menivät mallikkaasti eikä kuvatunlaista kauhuskenaariota tapahtunut.

Moni taho kannattaa liigajoukkueiden määrän vähentämistä mm. urheilullisin perustein. Silloin on vaarassa, että liigasta tulee käytännössä suljettu liiga, josta ei voi pudota. Nyt liigajoukkueet yrittävät varmistella omia asemiaan perustamalla divariin niitä kakkosjoukkueita. Samalla vaikeutetaan uusien joukkueiden siirtymistä paikalliselta tasolta valtakunnalliselle tasolle.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 168
Keegon pohtimaan talousskenaarioon vastauksena:

Liigapaikka on seuran, ei joukkueen. Jos liigajengiltä loppuu rahat, se tarkoittaa että seuralla ei ole varaa liigapaikkaan. Siksi saman seuran divarijengi ei voisi nousta tilalle.
 
Viestejä
1 007
ToPo II

Mitä odotimme?


Odotukset kauteen olivat, että ToPo II tulee liigayhteistyön avulla kamppailemaan sarjan kärkisijoista. Vahva pelaajamateriaali ja kokenut sekä ammattitaitoinen valmennus (Syrjänen & Kuusi) antoivat olettaa, että Munkasta ei ylimääräisiä pinnoja ole kenellekään luvassa. Suurin huolenaihe oli se, että liigajoukkueen heikkous vie divarilta mahdollisuuksia pärjätä. Mutta kuinkas kävikään…

Mitä saimme?

ToPo II otti sarjan avauskierroksen jälkeen peräkkäisiä voittoja 17 kappaletta ja sinetöi runkosarjan voiton tyylipuhtaalla suorituksella. Parhaimmillaan joukkue suorastaan dominoi pelikovuuden ja suoritusvarmuuden ollessa lähes liigatasoa. Näihin kahteen asiaan saattoi toki vaikuttaa se, että iso osa pelaajista pelasi hyviä minuutteja niin liigassa kuin divarissa. Itseasiassa niin iso osa, että se alkoi herättää närää vastustajissa tai ainakin tällä keskustelupalstalla, sillä saattoi tuntua, ettei ToPo I ja ToPo II joukkueilla ollut juurikaan eroa. Pelillisesti ToPo kykeni käyttämään hyökkäyspäässä tehokkaasti luomansa etutilanteet ja tarvittaessa monistamaan etua niin, että vapaita kolmosia päästiin heittämään erittäinkin säädyllisellä tarkkuudella. Sisäuhkaa oli riittävästi, jotta heittäjille aukesi tiloja, mikäli pallo pääsi syvälle post-asemaan. Pakkipäässä skriinit joko vaihdettiin, joskus softattiin ja kun mahdollista, niin hard hedgellä pyrittiin yllättämään vastustaja. Syöttölinjoja pelattiin maltilla fiksusti yli ja apuasemissa oli selkeä järki. Tähän päälle ikävähkö pallon paine niin hyökkääminen oli aika tylsää vastustajille, kun levypallotilanteissakin oli tarjolla lähinnä mustelmia. ToPo dominoi divaria aina finaalisarjaan asti. Sen jälkeen alkoi tapahtua asioita, mitä ei ole vielä pystynyt sisäistämään. Vapaat kolmoset eivät enää osuneetkaan ja kaarelle jätettiin vähintään 15 pinnaa per peli. Kakkosten onnistumisprosentti laski kuin lehmän häntä ja ratkaisevan finaalin osalta korinteon vaikeus vapaistakin paikoista oli koomista katseltavaa. Menetyksiä kasaantui täysin kummallisissa paikoissa ja pakkipäässä alkoi sellainen sekoilu, että eteläisen alueen II-divarissakin olisi tehnyt tiukkaa. Tästä huolimatta vahva materiaali kykeni puristamaan lopussa väkisin rinnalle ja ohi. ToPo oli ehdottomasti sarjan paras joukkue, mikä näkyy tilastoistakin ja jopa lähes täydellisellä koomailullakin onnistui finaalisarjan kampeamaan itselleen.

Mitä jatkossa?

Tämä onkin se kaikkein mielenkiintoisin kysymys. ToPo I oli suomen 9. paras joukkue. ToPo II oli Suomen 11. paras joukkue. Jos maailma olisi täydellinen niin joukkueet olisivat kohdanneet vielä jonkin sortin liigakarsinnassa, mutta eihän kaikkea voi saada. Joukkue antoi loistavan mittarin kaikille muille divarijoukkueille siitä, mikä aita pitää vähintään ylittää, että voi haaveilla liigassa pärjäämisestä, sillä jos et voita ToPo:a, et voita myöskään liigassa ketään. Pelaajiston käyttäminen surutta molemmissa sarjoissa tuntui varmasti kitkerältä monessa muussa kaupungissa, erityisesti nousuhalukkaalla Nokialla, mutta toisaalta jokainen nuori pelaaja sai divarissa kokeilla liigan pohjajoukkueen tempoa ja ToPo:n omat nuoret saivat itseluottamuksen kannalta erittäin tärkeitä minuutteja sekä onnistumisia. Ensi kaudella on pakko toivoa, että panostuksia liigajoukkueeseen löytyy lisää, sillä koomista on, jos saman seuran ykkös- ja kakkosjoukkue on käytännössä peräkkäisillä sijoilla. Divarissa muut joukkueet luultavasti kiroilevat saman pelaajarumban tuottamien haasteiden kanssa myös ensi kaudella.

MVP – Elina Mäntynen

Sarjan eniten ampuva ja tarkin kaukoheittäjä on aika napakka yhdistelmä, mikä venyttää välittömästi vastustajan puolustusta. Toki nautti myös sarjan kärkipään tarjoilusta, mutta ei 10 kolkkia per peli yli 38% keskiarvolla ole sattumaa. Kokonaisuudessaankin Mäntynen otti selkeän harppauksen pelaajana eteenpäin ja kykeni olemaan yli 12minuutin pelaaja myös liigassa. Mikäli pallollisena pystyy jatkossa entistä monipuolisempaan pelaamiseen eikä profiloidu pelkäksi heittäjäksi, on odotettavissa vahva liigaura niin halutessaan.

MIP – Rosa Lehti

Entinen HBA peluri puhkesi erityisesti divaripuolella kukkaansa ja oli sarjan parhaita isoja pelaajia. Lähes tupla-tupla keskiarvolla tämän kauden nakutellut Lehti väläytteli myös kauden aikana syöttökykyään, sekä vahvaa sijoittumistaan puolustuspäässä. Matkaa isoille minuuteille liigaan omalla pelipaikallaan on toki vielä, mutta siirto ToPo:n organisaatioon vaikutti selkeästi oikealta.

Joukkueen tilastot (keskiarvo per ottelu ja suluissa sijoitus sarjassa):

Pisteet 83.39 (1.) Levypallot 50.86 (1.) Syötöt 19.54 (1.)

2p% 44.05 (4.) Riistot 13.52 (2.) Torjunnat 3.00 (6.)

3p% 31.24 (1.) Menetykset 17.04 (11.) Tehokkuus 99.89 (1.)

1p% 69.52 (2.)
""ToPo I oli suomen 9. paras joukkue. ToPo II oli Suomen 11. paras joukkue""

Vai niin mutta millä joukkueella jos ToPo marssitti ratkaisupeleihin lähes koko liigajoukkueensa. Siis Topon liigajoukkue voitti divarin.

Kaikki meni sääntökirjan mukaan mutta jos liitto on muuttamassa sääntöjä *) niin ettei samanlaista liigapelaajien peluuttamista enää sallita ratkaisupeleissä, voisi Topolta kysyä "miten meni noin omasta mielestä?"

*) suora lainaus:
""" … tarkennus on tehty sarjamääräysten lisäksi kilpailusääntöihin, jotta I divisioonan joukkueisiin ei siirretä ratkaisupeleihin pelaajia Korisliigasta."""
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
103
Mielestäni nuo sijoitukset 9 ja 11 alleviivaavat koko tilanteen älyttömyyttä. Ihan sama mitenkä pelaajat olisi pyöritelty niin sijoitus olisi ollut pitkässä listauksessa noin kymmenes.

Siitä olen suurimman osan kirjoittajien kanssa samaa mieltä, että reilua se ei ollut "rehellisiä" divarijoukkueita kohtaan ja saattoi myös x-määrän verran "vääristää" tuloksia (kaksoistodellisuudessa voisi käydä kattomassa miten olisi käynyt jollain toisella tavalla). Toisaalta myös esimerkiksi EBT II pelasi alkukauden selvästi tasokkaammalla (lue:liiga-avusteisella) joukkueella ja napsi sellaisia voittoja, jotka saattoivat vaikuttaa siihen ketkä olivat pudotuspeleissä mukana ja kuka siellä voitti ja kenet. Säännöt kaipaavatkin terästystä, jotta vastaavalta liialliselta kikkailulta vältytään.
 
Viestejä
135
Jep, Nokia oli puhtailla divarijengeillä selkeästi paras.
olikosiko Nokialla mennyt pupu pöksyyn?
Voidaanko siellä lyödä edustustaso alas?
jos voi rivien välistä lukea niin lähdetään junnuilla ja omilla kasvateilla tietä luomaan ylöspäin.
tie voi olla kova ja kivinen, olisin ottanut edustusloukkepaikan vastaan, koska tuolla nuorisojoukkueella tapellaan jopa pysymisestä divarissa.
tsemppiä siis Nokialle !!

Nokialla isoja muutoksia luvassa. Joukkue edelleen tauolla.... Huhujen mukaan uutta valmentajaa etsitään.. Viime kauden aikuispelaajat ei ole enää mukana...
 
Viestejä
1 168
Mikäs tämän Nokian suunnan muutoksen aiheutti?

Aikuispelaajiin panostaa kovin harva seura naisten puolella joten itselleni tuo tuntuu pettymykseltä. Onko taas tulossa yksi projekti jossa kasvatetaan junioreita ... mutta kukaan ei tiedä mihin.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös