Koripallo.com

NBA 2022-2023

Viestejä
2 396
Raptorsin sulaminen kyllä aika käsittämätön. Näytti koko ajan, että matsi on hallussa, Siakam saa tehtyä korin aina kun haluaa ja FVV sekä Anunoby komppaavat hyvin. Sitten avasivat koko kaistan LaVinelle ja DeRozanille ja nämä ajoivat ongelmitta sisään. Samalla Caruson johdolla pakkipää petrasi merkittävästi. Jos edes etäisesti samanlaista pakitusta Heatia vastaan, menevät kyllä jatkoon, kun Heatilla tuo korinteko muutenkin vaikeaa.

Noh, kumpi se onkaan, ei kyllä mitään palaa Bucksia vastaan.

OKC olisi mukava nähdä Nuggetsien kanssa. Vaikka Thunderin pelissä paljonkin aukkoja, sieltä voi tulla hetkittäin näitä suonenvetoja, jolloin pysyvät mukana ihan kenen kanssa vaan.
 
Viestejä
425
Pakko myöntää, että katselin vähän pala kurkussa sitä Lakers vs Timberwolves play-in-matsia, johon oli kiitettävästi kerätty Jazzissakin tällä kaudella pelanneita ukkoja. Molemmat jengejä, joita Jazzin kanssa treidi-takarajalla tehdyt pelaajakaupat osaltaan auttoivat selviämään edes play-in-kahinoihin asti. Samalla kun Jazz nettosi näistä kaupoista mitä? Oikeuden ostaa Westbrookin sopimus ulos, oh yeah, ja 1. kierroksen 'viidennestä alaspäin'-varausvuoron vuodelle 2027!

En ole jäänyt kaipaamaan Beasleyä, Vandoa, Alexander-Walkeria, mutta taktinen Conleysta eroon hankkiutuminen ketuttaa aika paljon vieläkin. Conley on veteraani-kaartia, vuosi vuodelta vanhempi, eikä tietenkään ole enää yhtä vaarallinen pelaaja kuin huippuvuosinaan. Mutta samaan aikaan Conley on pelaaja, joka tietää jetsulleen mihin pystyy ja millaisia ratkaisuja hänen kannattaa ottaa – toisin kuin koko Jazziin jäänyt takamieskaarti; Clarkson, Sexton, THT – ja hän tajuaa, mitä matsissa on isosti tapahtumassa, ja osaa reagoida siihen pelinrakentajana. Ihan toisin kaikki edellämainitut, jotka tekevät jääräpäisesti aina tasan yhtä ja samaa, matsista toiseen. Ja tietysti; Conley osaa organisoidusti pelata paikkoja muille ja syöttää, kun pitää syöttää.

Itse pidän edellämainittua pakettia sen verran harvinaisena herkkuna NBA-liigassakin, että olisin pitänyt kynsin hampain kiinni Conleysta, piittamatta liikaa jostain rebuild-timelineista etc. Edelleen minusta tuntuu, että Ainge ei oikein osannut ajatella lennossa omia suunnitelmiaan uusiksi, kun Jazz alkukaudesta menestyi niin paljon odotuksia paremmin. Ihan yhtä perusteltua olisi ollut varmistaa organisoitu pallonjakaminen esim. Markkaselle ja Kesslerille,
pitämällä Conley Jazzissa – samalla joukkue olisi säilyttänyt riveissään koko liigan ehkä suosituimman veteraani-pelaajan, jonka kanssa moni haluaa pelata. Varsinkin kun mahdollisuudet tämän vuoden draftin todellisiin kärkisijoihin oli jo aikaa sitten menetetty.

Tyhmä jääräpäinen muuvi Aingelta, joka vei Jazzin mahdollisuudet playoffeihin, ja teki hienosti taistellun pitkän runkosarjan loppusuorasta pelkän huonon, kokeellisen vitsin. Mahdollisesti ei oikeen minkään takia.

Superhyvä munkki draftissa muuttaa tietysti tämän mielipiteeni kuin taikaiskusta. Mutta aika paljon sitä säkää monessa eri kohtaa sitten myös tullaan tarvitsemaan. Toivottavasti oma surkea onneni lotossa ei ole tarttunut Jazziin joukkueen kannattamisen myötä.

Minua enemmän huolettavat kuin innostavat tällaiset Luka Samanicin palkkaamiset ensi vuodeksi. Pelkään, että ne kertovat enemmän Aingen ensi vuoden suunnitelmista, niiden kunnianhimoisuuden asteesta, kuin haluamme edes tietää.
 
Viestejä
252
Onhan nää suht selkeät po:t. Idässä Mil ja Bos vie ja muu jos tapahtuu, niin ihme. Lännessä Den, Mem tai Pho tulee läpi ja muilla ei masiksia. Veikkaan Mil Mem finaalia.
 
Viestejä
585

Clutch: Fox
MIP: Lauri
MVP: Embiid

DPOY: JJJ
(voi tehdä tiukkaa, koska riittääkö pelatut ottelut. Toivon mukaan ei nyt Mobley kuitenkaan, koska Cavs:n puolustus on tilastollisesti parempaa kun hän istuu)

ROY: Banchero
6:th: Quickley
Coach: Brown

Varsinaiset playoffit alkaa tänään. Ilman merkittäviä loukkaantumisia hankala nähdä jonkun muun kuin Bostonin tai Milwaukeen voittavan mestaruutta tänä vuonna. Phoenix on musta hevonen. KD on lähes aina loistanut playoffeissa, vaikka joukkueen puolustus on kysymysmerkki. Toinen optio lännestä on lienee Denver.
 
Viestejä
2 396
Minnesotan johdolta yllätysveto laittaa NAW nollaamaan serkkunsa SGA. Ja niinhän siinä kävi. Ei saanut mitään aikaan Alexander-Walkeria vastaan, mutta muita vastaan sai sentään kalasteltua vapareita. Muuten paljasti aika isoja aukkoja OKC:n jengissä vielä. Ei tuota vielä yksi Chet muuta miksikään mestaruuskilpailijaksi, vaikka hyviä palasia onkin.

Sympaattisia kavereita niin NAW kuin Conley, joten kiva nähdä heidät jatkossa. Jatsin pickin kannalta tietysti hieman heikompi. Muuten ei kyllä Minnesota hirveästi mitään lämpimiä tunteita herätä.

Toinen pari oli kunnon pakkipainia. Strusin kolkit pitivät Heatin mukana pelissä ja päätöserässä sitten Butler otti ohjat käsiinsä. LaVineltä täysi ohipeli. Ja yhä olen sitä mieltä, että joukkue jossa LaVine ykköstähtenä, ei tule koskaan menemään mihinkään. Vielä jos/kun Lonzo ei ehkä enää palaa kentille lainkaan, on tuon Bullsin taru ohi - tässä on se maksimitaso.

Olisin yllättynyt jos Bucks ei hyvinkin helposti tuota Heatia kaada. Pakki on erinomaista, mutta hyökkäyksessä on aina haastavaa saada edes 100p kasaan.

***

Ja tänään sitten heti mennään koko neljän pelin kattauksen voimin oikeita pudotuspelejä. Vielä tietty mukavasti Suomen aikaa klo 20, 22.30, 01, 03.30. Toki enemmän kiinnostelisi nuo yöllä alkavat pelit kuin joku Celtics-Hawks. Mihin Cavs pystyy Mitchellin kanssa ja toisessa parissa sitten puolustava mestari Warriors (ja koko kauden kompastelu, erityisesti vieraissa) vs. ikuisuuden jälkeen pudotuspeleihin päässyt Sacramento.
 
Viestejä
425
Ja voisko joku vielä kerran selittää mulle, miksi ihaltu varausvuoro-nero ja visionääri Danny Ainge halusi auttaa Minnesotan joukkuetta vahvistumaan kesken tämän kauden, kun Jazz omisti niiden pickin? Sehän tuntuu ihan tyhmältä. Siis tehdä uhrauksia mahdollisimman hyvien tulevien varausvuorojen eteen, ja samaan aikaa omalla panoksellaan heikentää niitä.
 
Viestejä
2 396
Tässä kun on katsellut a) Heat-Bulls-matsin ja b) Kings-Warriors-pelin, on vaikea usko, että nuo ovat saman liigan otteluita. Tokkopa edes samaa lajia pelaavat.

Aivan käsittämätöntä kaasu pohjassa paahtamista alusta loppuun asti. Foxilla pöljä päivä tokalla puoliajalla. Monkilla taas ekalla ja lopussakin tärkeitä vapareita (14/14!) sisään. Saboniksella hyökkäyksessä surkea ilta, ja hyvä nähdä, että Kings pystyy voittamaan silloinkin.

En usko, että GSW pidempään heittää kolkkejaan vain 32 %. Lopussa sitten Curry ja Klay pussittivat kaiken, mutta ei enää ihan riittänyt.

En ymmärrä miksi Draymond saa pelata ihan omilla säännöillään. Tuosta teutaroinnista kuka tahansa muu keräisi virhetilin täyteen ja tekuja joka matsissa. Warriorsin 2. viimeisessä hyökkäyksessä jäi vaan leppoisasti makaamaan Saboniksen päälle toisessa päässä kenttää, jotta saivat 4-4-hyökkäyksen mieluummin.

Enkä yhäkään ymmärrä näitä videotarkistuksia. Piti olla niitä kiistattomia ja absoluuttisia todisteita. Sitten ihan täyttä arvontaa korinalustilanteesta, missä kontaktia vähän joka suuntaan, ja virheitä perutaankin yhtäkkiä.
 
Viestejä
1 480
Ja voisko joku vielä kerran selittää mulle, miksi ihaltu varausvuoro-nero ja visionääri Danny Ainge halusi auttaa Minnesotan joukkuetta vahvistumaan kesken tämän kauden, kun Jazz omisti niiden pickin? Sehän tuntuu ihan tyhmältä. Siis tehdä uhrauksia mahdollisimman hyvien tulevien varausvuorojen eteen, ja samaan aikaa omalla panoksellaan heikentää niitä.
Oletan että siksi kun tässä kolmen kaupassa sai Lakersilta 2027 1-kierroksen varauksen (jota pidetään erittäin hyvänä ellei LeBron veny johonkin epäinhimilliseen uraan) ja melkoisesti tilaa capiin nähden. Pelkillä Vandolla ja Beasleyllähän ja Wesbrickin palkalla tuo ei olisi onnistunut. Se paljonko Minny vahvistui luopumalla Russelista ja ottamalla Conleyn tämän tilalle on katsojan silmässä. Conleyn peliaikaan suhteutettu pistemäärä on kasvanut mutta syöttömäärä on laskenut eikä mikään kovin erikoinen 5.7/36min. Ihan tilastollisesti Russell on ollut näillä mittareilla parempi pelaaja. Ehkä Conleyn uskottiin auttavan Gobertin tuttuna lentoon. Mutta... en ole katsonut Minnyn pelejä niin omaa mielipidettä Conleyn kontribuutioon ei ole.

Conley ei tuon ikäisenä (35v) mitenkään sovi Jazzin rebuildiin jatkossa ja jos vielä jotain on mahdollisuus cashata viimeisen taatun sopimusvuoden lopussa niin miksei? Oli nyt kuinka mukava mies tahansa.....
 
Viestejä
2 461
Cavsilta aika luokattoman huono playoff avaus.. Knicks oikeastaan selkeästi parempi ja Cavs pysyi vain Mitchellin uroteoilla pelissä mukana. Cavs vain 97 pinnaa, vaikka Mitchell tekee 38 pts ja 8 ast.

Cavsin penkki 15 pinnaa, Knicksin 37 pinnaa.. Nykyisellään Cavsin ryhmä big fourin jälkeen on aika heikko ja erityisen suuri ongelma on heittäjien puute. Jo Cavsin aloitusviisikossa on iso ongelma, kun kentällä on kolme heittotaidotonta pelaajaa.. Aika deja vu -fiilistä tuossa oli viime kaudesta, kun Okoro pelin alussa kivitteli vapaita kulmakolmosia. :)

Jotenkin pelin aikana oli myös sellainen fiilis, että Cavsin puolustus oli alkukaudesta paljon parempaa mitä nyt.
 
Viestejä
2 396
Tämän illan peleistä tuo Grizzlies-Lakers ihan mielenkiintoinen, kun ainakaan itsellä ei selvää näkemystä sen sarjan kohtalosta. Grizzlies totta kai lähtee selvänä ennakkosuosikkina, mutta vaikea LeBronin ja AD:n jengiä suorilta on laskea ulos. Ehkä jo eka matsi kertoo vähän suuntaa sen suhteen tuleeko siitä kunnon taistelu vai eikö Lakers sittenkään riitä.

Suns-Clippersiä oli tietysti mukavin katsella järkevään kellonaikaan. Siinä on tulossa kunnon otatus ja pystyn helposti näkemään sen menevän seitsemään matsiin. Tai, ehkä KD on sittenkin vaan niin yliveto, että menee poikki aiemmin.

Heatista ei ole mitään vastusta Bucksille ja olisin kovin yllättynyt, mikäli Twolves Nuggetsilta yhtä kotimatsia enempää voittaa.

Oletan että siksi kun tässä kolmen kaupassa sai Lakersilta 2027 1-kierroksen varauksen (jota pidetään erittäin hyvänä ellei LeBron veny johonkin epäinhimilliseen uraan) ja melkoisesti tilaa capiin nähden.
Se on vähän erikoista, että tuo pick sai niin kovan aseman. Siis median ja fanien puheissa, mutta kun muistaakseni Jatsin GM Zanik puhui myös siitä kuten se olisi ollut koko siirtotakarajan halutuin juttu kaikkien taholta.

Top4-suojaus ei vielä sitä heikennä, mutta kun se suojaus (toisin kuin usein) ei pyörähdä seuraavaan vuoteen, vaan muuttuu sitten kakkoskierroksen pickiksi. Jos siis Lakers on niin surkea kuin moni ajattelee, on todennäköistä, että se on joku #32 varaus - jos ei nyt ihan arvoton, niin ihan mitätön isossa kuvassa. Keskiarvoisesti on siis jonkinlainen todennäköisyys, että ko. varaus osuu 5-10 paikkeille, tai jos Lakers ei niin kehno olekaan sitten jossain puolivälissä tai jos menee top4-pickiksi, silloin oikeasti 2-kierroksen. ==> tämänhetkinen oletusarvo että se vastaa jotain 15. varausta.
 
Viestejä
1 902
Grizzlies totta kai lähtee selvänä ennakkosuosikkina
Eikös näillä pari kaveria puutu jengistä, suosikki joo mutta selvä sellainen?

Siinä on tulossa kunnon otatus ja pystyn helposti näkemään sen menevän seitsemään matsiin. Tai, ehkä KD on sittenkin vaan niin yliveto, että menee poikki aiemmin.
Seitsemänteen peliin jos Suns pelaa samoilla ukoilla kun sen runkosarjan viimeisen matsin.
 
Viestejä
2 396
Eikös näillä pari kaveria puutu jengistä, suosikki joo mutta selvä sellainen?
57/43 näyttäisi vedonlyöntimarkkinan näkemys olevan. Ei tietysti sitä luokkaa selvä suosikki kuin Bucksit ym. - mutta kuitenkin vähän muutakin kuin vain kotietu.

Ja ei kai sieltä muita puutu kuin Adams, joka on ollut jo 3kk sivussa?
 
Viestejä
2 396
Pisteitä tulee samaan tahtiin kuin Kings-GSW-pelissä. Vauhtiakin on saman verran. Mutta tämä tuntuu enemmän kaaokselta, aika heikolta puolustukselta ja satunnaisten tapahtumien sarjalta kuin se peli.

AD:ltä varmaan olkapää sijoiltaan. Oliko sarja/kausi siinä? Jollain muulla vaan vedettäisiin paikoilleen ja takaisin kentälle, AD:n kohdalla vaan tuuri on usein se huonoin.

JJJ laittaa epäilijöille jauhoja suuhun.
 
Viestejä
2 396
Sarjassa missä on LeBron, AD ja Ja, en ajattelut että ratkaisijat ovat Rui Hachimura ja Hillbilly Kobe Reaves - ja vastustajan ylivoimainen ykkönen JJJ.

Jos Morantin ranne meni niin pahasti kuin miltä näytti, aika mahdoton urakka Grizzliesillä. Varsinkin 0-1-tappiolla kotimatsin jälkeen heti.
 
Viestejä
2 396
Morant ja Giannis molemmat ulkona samanlaisten tilanteiden jälkeen. Apupuolustaja tulee ja yrittää saada hyökkääjän virheen kun korille tuleva hyökkääjä on lähdössä ilmaan. Ja sitten tullaan kovaa ja korkealta alas. Kun tietää miten NBA suhtautuu tähtipelaajien loukkaantumisiin, en yhtään ihmettelisi, vaikka jotain sääntömuutoksia kesällä alettaisiinkin vaatia.

 
Viestejä
682
Morant ja Giannis molemmat ulkona samanlaisten tilanteiden jälkeen. Apupuolustaja tulee ja yrittää saada hyökkääjän virheen kun korille tuleva hyökkääjä on lähdössä ilmaan. Ja sitten tullaan kovaa ja korkealta alas. Kun tietää miten NBA suhtautuu tähtipelaajien loukkaantumisiin, en yhtään ihmettelisi, vaikka jotain sääntömuutoksia kesällä alettaisiinkin vaatia.


Omaan silmään molemmissa puolustaja on jo paikallaan, kun hyppy lähtee. Tietty, kun päätös on tehty niin ei vaikea sitä on enää jättää tekemättäkään, mutta mitä muuta pakki tuossa voisi tehdä? Väistää ehkä, mutta ei sekään nyt oikein hyvältä tunnu.

Ehkä se on se NBA:n ja eurokoriksen ero...
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös