Koripallo.com

NBA 2022-2023

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 535
Viestejä
565

Ei suuria muutoksia tai ainakin siltä tuntuu.

  • pelaajan pitää pelata vähintään 65 peliä, jos hän haluaa voittaa palkintoja tai saada valinnan all nba miehistöihin. Tämä on lienee se merkittävin pelaajille.
  • Luultavasti järjestetään kesken kauden turnaus, joka on kuitenkin osa runkosarjaa (pois lukien turnauksen finaali). Voittaneen joukkueen pelaajat saavat 500 000 per pää.
  • Jatkosopimuksen maksimi korotus nousee 120%:sta 140%:iin,. Eli jos Lauri tekeekin jatkosopimuksen Utah:n kanssa niin ensimmäisen vuoden maksimi palkka olisi uudessa sopimuksessa yli 25M kun vanhassa se olisi ollut vähän alle 22M.
  • Jos joukkueen kokonaispalkka on liian paljon yli tax rajan niin joukkue menettää tax payer:s MLE:n. Esimerkkinä mainittakoon GSW:n DiVicenco, Bucks Ingles, jotka olisi noita sopimuksia pystyneet tekemään uudessa sopimuksessa.
  • Yllättäen draftin ikä raja ei muuttunut.
Varmasti siinä on jotain muitakin muutoksia, mutta nuo on ne mitkä huhuissa on osuneet silmään.

ps. Ehkäpä pelaajien kannalta merkittävin on se, että NBA ei enää valvo ruohon käyttöä.
 
Viestejä
1 322
Meniskö 7:26 kohta seuraavaan shaqtin jaksoon? Ymmärrän että yritti välttää blokkia, mutta olis nyt vaikka heittänyt kolkin.

 

L.S

Viestejä
826
En voi uskoa miten huono joukkue Minnesota on. Tämänhän piti olla varma tappio, ja nyt ollaan vaarassa päästää Pacers ohi loppusuoralla.
 
Viestejä
4 061
On tullut vuosien varrella haukuttua maikkaria kendokanavaksi, no toki se sitä onkin.

Mutta kannattaa katsoa tiistain Tulosruutu, hyvää juttua Latesta.
 
Viestejä
2 270
Lakers pelaa Jatsin kolmosmiehistöä vastaan, eikä pysty varmistamaan voittoa ennen viimeistä minuuttia pienellä tuomareiden avulla. Voitollaan Lakers pääsee säälipleijareihin. LeBron tykittää merkityksettömän kolkin tilastojaan kaunistellakseen ja sen jälkeen vetää jotain paraatia ympäri kenttää laitellen itselleen kruunua päähän.

:D :D :D

Huikea äijä.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 535
NBA Play-in ottelut:

7. Miami Heat - 8. Atlanta Hawks (voittaja 7. sijalta pudotuspeleihin)
9. Toronto Raptors - 10. Chicago Bulls (voittaja toisen parin häviäjää vastaan, sen pelin voittaja 8. sijalta pudotuspeleihin)

7. LA Lakers - 8. NO Pelicans
9. Minnesota T-wolves - 10. OKC Thunder
 
Viestejä
2 270
Minnesotan joukkuehenki A+. Gobert-kauppakin näyttää päivä päivältä paremmalta...
Sen lisäksi, että tuosta varmaan jotain seuraamuksia saadaan Gobertille, myös McDaniels on sivussa kun nyrkkeili pukukoppeihin johtavan käytävän seinän kanssa.

Päivä päivältä ne Jatsin loput Minnesotan suojaamattomat pickit näyttävät paremmalta. Tuossa on potentiaalia melkoiselle imploosiolle.

 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 535

NBA:n runkosarja tuli päätökseensä täydellä ottelukierroksella sunnuntaina. Mukaan mahtui jännittäviä taistoja viimeisistä pudotuspelipaikoista, mutta enemmän esillä olivat pikemminkin show-painiin soveltuvat tapahtumat.
 
Viestejä
1 322
Miksi tästä ei tule tekua? Schröder heittää kolkin vastustajan penkin edessä ja tuulettaa omaperäisellä tyylillään joka päättyy vastustajan penkkiä kohti mulkoiluun.

6:15 kohdassa.

 
Viestejä
565
Näiden pelien perusteella hankalaa nähdä Miamia playoffeissa. Hyökkäyksessä ei ole keinoa tehdä koreja. Joten jos otat Butlerin vaparit pois niin joukkueella ei ole mitään aseita hyökkäyspäässä. Tässä pelissä Lowry piti joukkueen mukana, mutta enemmän täytyy onnistumisia löytyy. Viime vuoden heitto iloittelu on kaukaista historiaa. No yhdessä pelissä voi mitä vain tapahtua, joten eivät he täysin ulkona ole.

No idässä todennäköisesti tämä on kahden joukkueen kauppa eli joko Boston tai Bucks pääsevät finaaliin. En nyt näe Atlantalla olevan paljon toivoa Bostonia vastaan, mutta he laittavat enemmän kampoihin kuin mitä Miami olisi tehnyt.

Lakersilla todella huono heitto päivä. Tarjosivat voittoa Minnesotalle, mutta ei kelvannut. Edwards oli umpi surkea hyökkäyspäässä koko ottelun. Hänellä ei ollut mitään ideaa siitä miten voittaa oma puolustaja 1-vs-1 tilanteessa ensimmäisellä neljänneksellä saatikka viimeisellä, joten ainoa mitä hän teki oli pommittaa kiviä kolmosen takaa, ja silti Minnesotan taktiikka oli antaa hänelle pallo ja katsoa josko hän olisi oppinut jotain uutta. Typerää valmennusta, mutta niin NBA:han sopivaa. Nuorihan Edwards on, joten tuossahan oppii, mutta olisikohan hän oppinut enemmän jos olisi päässyt pelaaman playoffeissa vähintään 4 peliä? Itse olisin mennyt Conley & Towns pick&rolliin, koska he olivat joukkueen ylivoimaisesti parhaat pelaajat. Conley ei koskenut palloon kuin catch&shoot tilanteissa viimeisellä neljänneksellä ja silti teki 9 pistettä joukkueen 12:sta. Yllättäen löytyi valmentaja joka on huonompi kuin Ham.

Tämän pelin perusteella en näe Lakersin pärjäävän Memphisille, mutta Memphisiltä puuttuu Adams, joka on kuitenkin tänä vuonna ollut erittäin arvokas joukkueelleen ja olisi ollut sopiva AD:n puolustaja. JJJ on loistava puolustaja, mutta jotenkin tuntuu siltä, että jos hän joutuu puolustamaan AD:tä niin hän menettää sen vapaan puolustajan roolin, jonka avulla voi paremmin toimia auttavana puolustajana, jossa hän on parhaimmillaan. Kuitenkin annan Lakersille paljon paremman mahdollisuuden voittaa oma sarjansa kuin mitä annan Atlantalle.

JA tuohon tekun saamiseen. Tämä on playoffit. Ei tuosta voi tiukassa playoff pelissä antaa tekua ja rehellisesti sanottuna NBA:ssa annetaan teku aivan liian helposti muutenkin.
 
Viestejä
4 061
Miksi tästä ei tule tekua? Schröder heittää kolkin vastustajan penkin edessä ja tuulettaa omaperäisellä tyylillään joka päättyy vastustajan penkkiä kohti mulkoiluun.

6:15 kohdassa.Ehkä tuo on vähän samanlainen sääntö ku kendossa, jossa viimeisellä minuutilla vihelletään vain kuolleet ja maalit.
 
Viestejä
2 270
Oli kyllä koripallon irvikuvaa tuo Lakers-Wolves-matsin loppu. Sitä karmeista karmeinta "kaikki seisovat, yksi pompottelee 15s ja sitten kiskaistaan jotain paskaa ilmaan".

Kun KAT sai viidennen virheensä, ei vain varonut siitä kuudetta pakissa, vaan muuttui hyökkäyksessä täysin pelokkaaksi. Edwardsilta synkkä, sysihuono ilta. Ei yhtään itseäni harmittanut myöskään, että korkeaotsa-shutupbitch Anderson teki lopussa enemmän typeriä, häviäviä tekoja kuin kaikki muut yhteensä.

Symppis-Conley sen sijaan teki oman parhaansa, ja mukava ettei tappio tullut ainakaan niin, että Mike olisi jonkun niistä kolmesta vaparistaan missannut.

Kun Gobert oli sivussa ja KAT penkillä/virhevaikeuksissa, oli kyllä koomista rimpuilua, kun yrittivät AD:ta Andersonilla jne. pidellä.

Mutta ei tuo Lakerskaan sitten yhtään vakuuttanut. LeBron & AD voivat pelejä voittaa silloin kun kulkee, mutta voitetaanko sillä 7 pelin sarjoja? Russelliin en luota yhtään. Schröderille voi joskus tulla tämän matsin kaltainen suonenveto, mutta harvemmin. Vanderbilt 0p, Beasley 5p.

***

Ja samaa mieltä, että ei tuosta teku tuossa kohdin vislailla. Ehkä jossain runkosarjapelin kolmannessa erässä. Tuohon paikkaan ei ikinä.

***

Ja on taas NBA:lta unohtunut sääntönsä ja linjauksensa. Koko Lakersin penkki seisoi n. koko toisen jakson. Useimmiten tossut n. kolmen sentin päässä pelikentästä ja hengityksenhaistoetäisyydellä lähimmästä vastustajan pelaajasta. Tähän piti olla joku nollatoleranssi, mutta selvästi riittävän viekkaat ja iljettävät (kuten Lakers) joukkueet puuttuvat peliin vaihtopenkiltä myös.
 
Viestejä
1 388
OKC löi tasaisessa pelissä Pelicansin. On kyllä hyvä nippu ja kun ottaa huomioon Holmgrenin ja vinon pinon assetteja plakkarissa, niin uskon ja toivon menestystä tulevina vuosina. Toki SGA dominoi jo supertähtenä, mutta esim tässä kun vartioitiin todella tarkasti 1. puoliaika, niin muut ottivat hyvin vastuuta. Giddey jäi yhden levyrin triplatuplasta. Jos Laurille pitäisi valita tulevaisuuden pelikaveria takakentälle, olisi kyllä ykkösrivissä. Sitä kaivattua hyvää joukkuepeliähän nämä pelaa höystettynä yhdellä superyksilöllä ja muuten joukkueella, jossa ei kovin heikkoja kohtia ole. Pallo liikkuu siihen malliin että Jazzin Minny-vuoron ohella toivon heidän ihan pelillisten asioiden takia pääsevän poffeihin siihen yhteen sarjaan (Denver).

Holmgrenista sen verran että jossain oli vertailukuva kesäliigasta ja muutama päivä sitten ja voi sanoa että lihasta on tullut.... ehkä 400g. Ettäkö bulkkaus oli tunnetusti mikään onni ja autuus mutta nyt ei puhuta siitä vaan että raamia tulisi sen verran että tuolla puristuksessa olisi mahdollisuus selvitä ehjänä ja suorittaa. Jos 216 senttinen painaa alle 90, niin ei tarvitse olla ihme ennustaja jos sanoo että ainakin alussa tulee olemaan melko rankkaa pienikään painiminen.

Jazzin Minnypick: OKC:n voitolla jatkossa on vähintään 13 jaettu pick Pelsun kanssa. Chicagon voittaessa Heatin 12. jaettu.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
565
Kaksi ihan kivaa peliä.

Raptors - Bulls peli oli aika fyysinen ja Bulls voitti ihan ansaitusti. Toronton hyökkäyspeli meni ihan sekaisin, kun Bulls pisti palloon painetta. Bulls on todella hyvä puolustamaan kaukana korista. Torontosta puuttuu pallon käsittelijät. Käytännössä van VanVleet osaa kuljettaa paineen alla ja hän on skoraaja, joten ei juurikaan hyviä heittopaikkoja joukkue pystynyt luomaan. Tämä on ollut joukkueen ongelma jo pari vuotta. Nurse olisi voinut keksiä jotain tuon korjaamiseksi, mutta on nyt pari vuotta vain katsellut sivusta. Kun vielä puolustuksessa toinen joukkue ajaa layuppeja eikä mitään kunnollista apua tai tuplausta ilmesty niin valmennuksen piikkiin paljolti tämän laittaisin. Kun nyt Nursea on haukuttu niin on kyllä myönnettävä, että jos jätät 18 pistettä vapari viivalle, jossa valmennus ei voi vaikuttaa, niin kyllä pelaajatkin saavat etsiä syypäätä tappioon peilistä. Lavine oli todella hyvä ja pääsi aika paljon juhlimaan ajoilla ja kun DeRozan avusti, niin käytännössä Bulls sai pelata omilla vahvuuksillaan.

Näiden kahden pelin perusteella sanoisin, että Bulls on suosikki Miamia vastaan. Jos Miami haluaa menestyä niin Bam:n olisi syytä dominoida Vuc:ia. Mutta Miami todennäköisemmin myös luo jotain taktiikoita Bulls:n hyökkäyksen pysäyttämiseksi.

OKC - NOP peli ei tuon edellisen pelin jälkeen edes näyttänyt playoff peliltä (no on play in, mutta do or die -peli niin luulisi yritystä löytyvän). Oikeastaan ainoa asia joka tuosta muistutti oli se, että NOP koitti lähes kokoajan pakottaa SGA:n luopumaan pallosta. Muuten oli fyysisyys kaukana tästä pelistä. Pallo liikkuu OKC:llä hyvin ja enimmäkseen niin NOP:llakin, mutta lopussa NOP:n peli oli Ingram vs puolustajansa. Koska OKC ei tuplannut niin ei tuo huono taktiikka ollut, mutta ei riittänyt.

Vähän oli kyllä runkosarja pelin fiilis, mutta se johtui joukkueiden pelityyleistä. Sama todennäköisesti jatkuu Minnesotaakin vastaan. OKC ja Minnesota ei kumpikaan ole mitenkään fyysisiä joukkueita. Edwards kyllä saa luvan olla parempi kuin Lakersia vastaan, mutta voi olla vaikeata saavuttaa sitä, koska saa Dort:n iholleen. fifty-fifty peli tulossa.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös