Koripallo.com

NBA ASG 2008 @ New Orleans

Viestejä
1 753
Vs: NBA ASG 2008 @ New Orleans

James White sanoi:
Niin siis selvennyksen vuoksi todettakoon ettei _kukaan_ ole _todistettavasti_ edes koskenut levyn yläreunaan.

James White, joka lienee niitä ihmisiä joilla vertical reach on kaikista kovimpia koko maailmassa (pitkät kädet+kova ponnistus), on niillä rajoilla ja omien sanojensa mukaan on hyppytestissä koskenut vastaavassa korkeudessa olevaan rimaan ja kunnollisissa testeissä muutama sentti jäi puuttumaan. Se, että levyn päälle laitettaisiin, tai sieltä otettaisiin kolikko, on siis käytännössä mahdotonta. Yrittää toki voi, mutta kuten todettua yksikään ihminen ei ole kyennyt siihen todistetusti.

Löytyykös sulla sitä linkkiä siihen artikkeliin? Muistan lukeneeni jotain tuon tapaista tässä muutama viikko sitten (tjsp)

Jaksaiskos joku tehdä nopean laskutoimituksen, että paljonko esim. Dwightin olisi hypättävä, jotta pystyisi nappailemaan kolikon korin päältä.
Dwightin "standing-reachit" jne. taitavat löytyä esim. www.draftexpress.com sivustolta
 

James White

Vs: NBA ASG 2008 @ New Orleans

myespn.go.com/blogs/truehoop/0-29-24/James-White-vs--a-Jumping-Myth.html

Howardiakin käsitellään tuossa jutussa, hieman kyseenalaisin lopputuloksin...muutenkin tuntuu tuo "ameriikan meininki" olevan aika normaalia NBA-pelaajien kohdalla.
Vaikka toki Howardin ASG-donkissa kokonaiskorkeutta varmasti laski hieman se, että piti keskittyä donkkaamaankin, 6 tuumaa lisää ei pelkällä meditoinnilla enää onnistu, etenkin kun tuolla tasolla niitä ekstroja ei enää ole niin paljoa käytössä (vrt. tavallinen ihminen, joka voi pienellä treenillä ja harjoittelulla parantaa vaikkapa vertikaaliaan tuon 6 tuumaa).

Jokainen voi sitten testata ihan työpöydällä, miten monta senttiä reunan yli pitää "koskettaa" että pystyy ottamaan/laittamaan kolikon sinne. Jos kolikko (tai tarra) liimataan sormeen, tällöin riittää ehkä se 1-2 cm, mutta jos kolikkoa pitää pitääkin sormissa niin käsi on hieman "nyrkissä" ja sentti katoaa jo siinä...
 
Viestejä
4 452
Vs: NBA ASG 2008 @ New Orleans

Sori offtopic, mutta aihetta sivuten:

Liekö tolla sukunimellä jotain yhteyttä ponnistusvoiman kanssa? http://www.korihait.fi/aiheviestit.php?aid=11&sid=r9TsEkSKTX

Tuo juttu on tosiaan täysin legenda, joka kerrotaa aina Korihaiden nuorimmille junioreille kun lajin pariin saapuvat :) Jutun/juttuje todenperäisyyttä ei varmasti tiedä kukaan muu kuin paikalla olleet ja tilanteen nähneet henkilöt!
 
Viestejä
394
Viestejä
88
Vs: NBA ASG 2008 @ New Orleans

Kadour Ziani näyttää potkun mallia

[youtube=425,350]xHtXED4c5eA&feature=related[/youtube]
 

Legendaa

Vs: NBA ASG 2008 @ New Orleans

Randy sanoi:
Legendaako vaiko eikö. . .

Täyttä legendaa. Eikä nyt ole mikään ainutlaatuinen asia korispelaajien kohdalla, Wiltin huhuttiin harjoittelevan samalla metodilla jne. vaikka jostain syystä kaikissa ottelukoosteissa Wiltin donkit olivat sen verran hikisiä nyhjäisyitä, että mies ilmeisesti vain piiloitteli sitä ekstra-20 tuumaa vertikaalissaan.

Kuten todettua, _kukaan ei ole todistettavasti edes koskenut levyn yläreunaan_.
 

insider

Vs: NBA ASG 2008 @ New Orleans

Ois ihan mielenkiintoista tietää, miten korkeelle parhaat korkeushyppääjät iskevät sormensa.
 

Sotomayer

Vs: NBA ASG 2008 @ New Orleans

Asiaa voi arvioida siten, että kaikkien aikojen paras korkeushyppääjä Javier Sotomayer (194cm, joka lienee luotettava arvo vs. NBA-pelaajien "pituudet") saa keskikehonsa yli 246cm esteen. Tietenkään tässä asennossa ei paljoa kurotella, mutta jos kuvitellaan että Sotomayer sitten käännetään kesken ilmalennon pystyasentoon, arviolta siten että korkein kohta on puolivälissä miehen ruumista, voidaan todeta että pää viilettää 343cm korkeudessa. Tyypillisesti ulottuvuus on siihen vielä päälle kolmasosa kehon pituudesta, eli voidaan olettaa että Sotomayer pystyisi koskemaan 4 metrin korkeudessa olevaan rimaan. Ja korilevyn yläreuna on 3,95 m korkeudessa.

Kun ottaa huomioon, että vuoden 95 jälkeen kukaan maailmassa ei ole ylittänyt 2,40 m korkeushypyssä (korkeus joka oli Sotomayerille arkipäivää) ja em. laskelmissakin on paljon jossittelua, niin ei ole kauhean vaikea olettaa että 185cm pitkä Earl Manigault vaihteli seteleitä pikkurahoiksi korilevyn päältä vain unissaan.
 
Viestejä
3 106
Vs: NBA ASG 2008 @ New Orleans

Legendaa sanoi:
Täyttä legendaa. Eikä nyt ole mikään ainutlaatuinen asia korispelaajien kohdalla, Wiltin huhuttiin harjoittelevan samalla metodilla jne. vaikka jostain syystä kaikissa ottelukoosteissa Wiltin donkit olivat sen verran hikisiä nyhjäisyitä, että mies ilmeisesti vain piiloitteli sitä ekstra-20 tuumaa vertikaalissaan.

Videopätkät, joissa Wilt esiintyy ovat valitettavan usein ajoilta, jolloin hän oli jo vanhempi herrasmies Lakersissa eikä enää nuoruuden voimissaan. Korista pelattiin myös toisella tavalla kuin nykyään. Showta oli paljon vähemmän. Wilt hyppäsi aina niin korkealle kuin tarvitsi, eikä korkeammalle.

Kuten todettua, _kukaan ei ole todistettavasti edes koskenut levyn yläreunaan_.

Uskon tämän. Tuo Howard-juttu oli lähinnä heitto. Sotomayer-esimerkki on mielestäni aika hyvä. Rahayksikön sieppaaminen korilevyn päältä vaatii aivan erityistä lahjakkuutta.
 
Viestejä
567
Vs: NBA ASG 2008 @ New Orleans

Howardilla pitäisi olla melkein 150 cm pomppu, että saisi rahan poimittua levyn päältä. Veikkaan, että ei ponnista niin korkealle. NBA:n historiassa välttämättä kellään ei ole ollut edes 50 tuuman pomppua. NFL:stä näitä kavereita on löytynyt, korkeushypystä varmasti, ja lentopallosta luultavasti. Painonnostajista ja telinevoimistelijoista on löytynyt kovia ponnistajia myös, mutta mitään hirveän varmoja tietoja ei heidän tuloksistaan kai ole.

Wiltillä on aika hyvät tulokset hypyissä ja juoksussa lukio- ja yliopistoajoilta, joten kyllä pomppukin on varmaan jossain vaiheessa ollut kohdallaan. Yliopistosarjassa taidettiin donkki jopa kieltää kokonaan, koska Wiltillä oli tapana donkata omien pelaajien heittoyritykset, sekä omat vapaaheitot sisään. NBA:ssa Wilt ei kai edes hirveästi halunnut donkata, vaan heitti mieluummin vaikeampia hypäreitä ja finger rolleja.
 
Viestejä
302
Vs: NBA ASG 2008 @ New Orleans

Kun yliopistosarjoissa kiellettiin donkkaaminen, niin se sääntö tunnettiin epävirallisesti nimellä "Alcindor rule". Monien mielestä syy tähän donkin keiltämiseen oli se, että pelaaja nimeltä Lew Alcondor oli täysin ylivoimainen, ja donkkaili jatkuvasti. Niinpä Yliopistosarjassa haluttiin estää tämän pelaajan liiallinen ylivoima, ja kiellettiin donkkaaminen. Tietenkään donkin kieltäminen ei ollut virallinen syy. Mutta monien mielestä sillä pyrittiin niemnomaan estämään Lew Alcindorin liiallinen dominointi. Siitä tulee siis nimi "Alcindor rule". Myöhemmin Lew Alcindor kääntyi muslimiksi, ja muutti nimensä Kareem Abdul Jabbariksi. Kareemhan sanoi että kun donkkaaminen kiellettiin, hän opetteli heiton joka myöhemmin tunnettiin nimellä skyhook.

Syy siihen että Wilt ei juuri donkkailut, oli se että hän halusi todistaa muille että oli hyvä pelaaja taitonsa ansiosta, eikä pelkästään kokonsa vuoksi. Wilt vihasi sitä että hänen sanottiin oelvan ylivoimainen vain suuren kokonsa vuoksi. Tästä syystä Wilt siis teki suurimman osan koreistaan finger rolleilla ja hypäreillä.
 
Viestejä
1 233
Vs: NBA ASG 2008 @ New Orleans

Yleisö saanu äänet sisään

F: Kevin Garnett, Boston
F: LeBron James, Cleveland
C: Dwight Howard, Orlando
G: Dwyane Wade, Miami
G: Jason Kidd, New Jersey

Western Conference All-Star starters:

F: Tim Duncan, San Antonio
F: Carmelo Anthony, Denver
C: Yao Ming, Houston
G: Kobe Bryant, L.A. Lakers
G: Allen Iverson, Denver

Positiivista
- Shaq ulkona
- McGrady ulkona

Negatiivista
- idiootit äänesti Iversonin aloitukseen Paulin ja Nashin sijasta.

Mun reservit

EASTERN CONFERENCE

G - Chauncey Billups, Detroit
G - Rip Hamilton, Detroit
F - Caron Butler, Washington
F - Paul Pierce, Boston
C - Chris Bosh, Toronto
WC - Jose Calderon, Toronto
WC - Josh Smith, Atlanta

Nuo WC:t on hiinä ja hiinä. Bobcattien Wallace vois korvata Smithin. Myös Redd ja Jamison vois kuulua tuonne mutta eivöt ole parempia kuin valitut. Kunhan valmentajat eivät vaan vie joltkulta paikkaa ja valitse Allenia sinne

WESTERN CONFERENCE

G - Steve Nash, Phoenix
G - Chris Paul, New Orleans
F - Dirk Nowitzki, Dallas
F - Carlos Boozer, Utah
C - Chris Kaman, LA Clippers
WC - Baron Davis, Golden State
WC - Manu Ginobili, San Antonio

Noniin. Camby ja Stoudamire jäi ulos. D.Williams jäi pois näistä bileistä. Parker ei mahdu joukkoon. Kaman on pelannut hienon alkukauden ja ansaitsee paikkansa tuolla. Mitään rikosta ei kyllä tapahdu jos siihen vaihtas Stoudamiren.
 
Viestejä
567
Vs: NBA ASG 2008 @ New Orleans

Hillo: sori, mutta Bosh ei voi olla c. Mutta varmaan f paikalle valitaan. Käsittääkseni valmentajien pitää valita pelaajat nba.comissa olevan listan pelipaikkojen mukaan.

Mun veikkaukset (joita pidän myös oikeutettuina valintoina):

EAST:

g Allen
g Billups
c R. Wallace
f Bosh
f Pierce
+ Hamilton
+ Jamison

WEST:

g Nash
g Paul
c Stoudemire
f Boozer
f Nowitzki
+ Ginobili
+ Parker

Butler, Jefferson, Johnson, Redd, Davis, Marion, Williams, Howard, Camby jne. Moni hyvän alkukauden pelannut jää väkisin rannalle. Luulen että valmentajat suosivat erityisesti eliittijoukkueita valinnoissaan, eli Boston, Detroit, San Antonio ja Phoenix saavat 2 reserviä mieheen.
 
Viestejä
1 233
Vs: NBA ASG 2008 @ New Orleans


Rookies
G Mike Conley
G Kevin Durant
G Juan Carlos Navarro
G-F Jamario Moon
F Jeff Green
F Luis Scola
F Yi Jianlian
F-C Al Horford
F-C Sean Williams

Sophomores
G Ronnie Brewer
G Jordan Farmar
G Daniel Gibson
G Rajon Rondo
G Brandon Roy
F Andrea Bargnani
F Rudy Gay
F Paul Millsap
F-C LaMarcus Aldridge

Eipä kummempia ylläreitä
 

erkko

Vs: NBA ASG 2008 @ New Orleans

Scolaa mahtaa vähä nolottaa ku joutuu junnujen kans pelata, muka "rookie" ;D
 

Moon

Vs: NBA ASG 2008 @ New Orleans

erkko sanoi:
Scolaa mahtaa vähä nolottaa ku joutuu junnujen kans pelata, muka "rookie" ;D
Ei 27-v Jamario Moonkaan ihan mikää juniori enää oo.
 
Viestejä
74
Vs: NBA ASG 2008 @ New Orleans

Tru Warier sanoi:
Howardilla pitäisi olla melkein 150 cm pomppu, että saisi rahan poimittua levyn päältä. Veikkaan, että ei ponnista niin korkealle. NBA:n historiassa välttämättä kellään ei ole ollut edes 50 tuuman pomppua. NFL:stä näitä kavereita on löytynyt, korkeushypystä varmasti, ja lentopallosta luultavasti. Painonnostajista ja telinevoimistelijoista on löytynyt kovia ponnistajia myös, mutta mitään hirveän varmoja tietoja ei heidän tuloksistaan kai ole.

Jos tähän joku joskus on pystynyt, niin Laitisen Mika, mäkihyppy.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös