Koripallo.com

NCAA 2006/07

Viestejä
5 500
Ajattelin herätellä yliopistokoriskeskustelua mainostamalla yhtä sanalla sanoen mielenkiintoista joukkuetta. Rekisteröidyin Bet365.comin jäseneksi varta vasten sitä varten, että voin lyödä vetoa New Mexico Staten puolesta.

Veikkaanpa, että harva aktiivisesti korista seuraava on kiinnittänyt joukkueeseen minkäänlaista huomiota. En ihmettele. New Mexico Staten edellisestä NCAA-turnauskutsusta on kulunut seitsemän vuotta ja viime vuosien menestys keskinkertaisessa Western Athletic Conferencessa on ollut vaatimatonta. Vuosi sitten alkoi kuitenkin tapahtua, kun ex. NBA-tähti Reggie Theus otti päävalmennuspestin vastaan.

Lyhyessä ajassa Theus houkutteli ympäri maata mielenkiintoisia pelaajia allekirjoittamaan siirtopaperit ja siirtymään joukkueeseensa. Vaikka tämänhetkinen New Mexico State on kovin sekalainen porukka, niin taitoa joukkueessa on enemmän kuin luultavasti koskaan aikaisemmin. Voinen tässä hieman valottaa kokoonpanoa.

Viime kaudella pelanneet:

PG Elijah Ingram (13.4 ppg/2.9 rpg/3.1 apg) Ex. McDonald's All-American. Superlupaus, jonka ura on ollut rikkonainen ja sekava. NBA-potentiaalia.
PF Tyrone Nelson (17.8 ppg/8.7 rpg/1,6 spg) Urheilullinen ja tappavan tehokas. NBA-potentiaalia.
SG Shaun Davis (7.2 ppg/2.6 rpg/2.4 apg) Lupaava takamies. Pystyy pelaamaan ykkös- ja kakkospelipaikoilla.
PF David Fisher (8.8 ppg/6.3 rpg/0.8 bpg) Käyttökelpoinen korinaluspelaaja. Joukkueen tehokkain levypallopelaaja.
SG Ted Knauber (6.7 ppg/2.2 rpg) Käyttökelpoinen takamies. Tuuraa aloitusviisikon pelaajia.
PF Kevin Ford (3.4 ppg/3.8 rpg) Käyttökelpoinen tuuraaja. Saanee Nelsonin aloitusviisikon paikan, kun tämä siirtyy muualle.

Viime vuoden sivussa olleet siirtolaiset:

SG Fred Peete, Kansas State 04-05 (13.0 ppg/5.0 rpg/3.8 apg/2.1 spg) Loistava yleispelaaja. NBA-potentiaalia.
SF Justin Hawkins, Utah. 04-05 (8.5 ppg/4.2 rpg/1.6 apg) Urheilullinen lihaskimppu. Arvaamaton.
C Martin Iti, Charlotte. 04-05 (5.0 ppg/4.5 rpg/1.7 bpg) NBADraft.net veikkailee hänestä toisen kierroksen varausta vuoden 2008 draftissa. Ei ehkä ihan niin hyvä, mutta todella lupaava sentteri kuitenkin. Ja kokoa löytyy, 7'0/240.

ESPN esimerkiksi on aivan hakoteillä jättäessään New Mexico Staten pois top 50 -joukkueiden listalta. Odottakaapa vaan.
 

taikaviitta

Itse odotan taas aika paljon Ohio Staten joukkueelta, jolla on riveissään kaikki-tietävät-ketkä. Kysymysmerkki on kuitenkin muun joukkueen pelaaminen ja tietysti aina ei ole kirkossa kuulutettua, että Oden tulee olemaan supertähti, kuitenkin se on aika todennäköistä.

Floridaan on tietenkin pakko luottaa myös, mutta Tyler Handsbroughin johtama North Carolina on myös omissa veikkauksissani lähellä FinalFour paikkaa. Odotan kyllä myös paljon heidän recruiting classiltään, joka on ihan kelpo porukkaa.

Oma kärkeni olisi seuraavanlainen, ilman perusteluita kuitenkin.

1. Florida
2. North Carolina
3. Kansas
4. Ohio State
5. UCLA
6. Arizona
7. Connecticut
8. Duke
9. Pitt
10. Texas/LSU

Tuossa ovat ne 11 joukkuetta, joista itse veikkaan mestarin ja muiden FinaFour joukkueiden tulevan. Mestariksi veikkaa Floridaa, sillä joukkue ei menettänyt ketään avainpelaajaansa viime vuoden mestarijoukkueesta. Mitäs mieltä jaakko, olet noista huomiota herättäneistä freshmaneista? Esim. Kevin Durant ja Ohio Staten pojat? Löytyykö jostain heistä "uusi" JJ Reddick tai Adam Morrison?
 
Viestejä
5 500
En osaa sanoa tämänvuotisista freshmaneista oikein mitään, kun en nähnyt McDonald's-matsiakaan. Oden ei ole minua täysin vakuuttanut enkä usko Ohio Staten mahdollisuuksiin - ainakaan tulevalla kaudella.

Arizonan Chase Budinger on ilmeisesti kova pelimies, koska sillä suunnalla häntä pidetään lahjakkaimpana freshmanina Wildcats-paidassa koskaan. Aikamoinen saavutus ottaen huomioon, että Arizona kehittää hyviä NBA-pelaajia vuodesta toiseen.

Kansas on näyttävin yliopistojoukkue, joten heidän pelejään odotan näkeväni. Georgetownin palaa NCAA-eliittiin ja se lämmittää meikäläisen sydäntä. Järkälemäinen Roy Hibbert pakittaa itseään kovasti NBA:han. Onkohan hänestä kulkemaan esimerkiksi Mutombon viitoittamalla tiellä?
 
Viestejä
5 500
Olisiko kukaan kiinnostunut lukemaan NCAA-ennakkopakettia Kori-lehdestä? Ajattelin ehdottaa työnantajalle, että kirjoittaisin kattavan paketin johonkin tulevaan numeroon. Se tietysti vaatisi sitä, että lehden lukijoita kiinnostaisi lukea yliopistokoriksesta.
 

jakella

Olisihan se mielenkiintoista, mutta pahoin pelkään että suomalaisen korisyleisön, ja varsinkin Kori-lehden lukijoiden kiinnostus NCAA-korikseen rajoittuu vain suomalaisten pelaajien kuulumisiin.
 
Viestejä
5 500
Voipi hyvinkin olla. Heidän tekemisiään tullaan joka tapauksessa seuraamaan, mutta minä haluaisin ainakin käsitellä asioita laajemminkin. Lukijoiden ehdoilla tietysti mennään.
 

Jake The Snake

Jaakko hei, ei ketään kiinnosta. Varsinkaan sun kirjottamat jutut.
 
Viestejä
5 500
Näyttää sua veli ainakin kiinnostavan, kun olet oikein vastaamaankin vaivautunut. Tule ulos kaapista veli, minäkin tulin jo.
 
Viestejä
394
jaakko1 sanoi:
Olisiko kukaan kiinnostunut lukemaan NCAA-ennakkopakettia Kori-lehdestä? Ajattelin ehdottaa työnantajalle, että kirjoittaisin kattavan paketin johonkin tulevaan numeroon. Se tietysti vaatisi sitä, että lehden lukijoita kiinnostaisi lukea yliopistokoriksesta.

Kiinnostaisi todella paljon!

Hyvä homma jos onnistuu.
 

!!!!

jaakko1 sanoi:
Näyttää sua veli ainakin kiinnostavan, kun olet oikein vastaamaankin vaivautunut. Tule ulos kaapista veli, minäkin tulin jo.
mä olisin kans tosi kiinnostunu lukemaan NCAA:sta, sun tekemää raporttia!
tsemppiä ;)
 

CB4

Viestejä
710
Juu todellakin kiinnostusta löytyy! Ei siitä NCAA:sta hirveesti saa tietoa täällä Suomen päässä.
 
Viestejä
443
Joo, kiinnostunu oon!
 
Viestejä
5 500
Voitaisiin yrittää täällä koripallo.comissakin virittää keskustelua yliopistokoriksesta. Kausi alkaa pikku hiljaa lähestyä. Lisäksi voitaisiin ottaa leikkimielinen kilpailu, jossa veikataan tulevaa yliopistomestaria. Final four -joukkueita on vaikea ennustaa, koska etukäteen ei voi tietää mitkä joukkueet pelaavat mitäkin joukkuetta vastaan.

Minä voisin aloittaa veikkaamalla mestariksi Kansasin yliopistoa. Tunnustaudun tässä myös samalla suureksi Julian Wright -faniksi.
 

taikaviitta

Minä pysyn Floridan kannalla. (Sinänsä aika raukkamaisen tylsä valinta.) Koska muuten viimeksi sama (olisi) voittanut mestaruuden kahtena vuonna peräkkäin?

Al Horford ja Joakim Noah ovat sen verran hyviä sisäpelaajia, että luulisi korinalustojen pysyvän heidän hallinnassaan. Varsinkin muiden joukkueiden heikentyminen korin alla vaikuttaa mielipiteeseeni aika paljon. Duke menetti Maaherransa, LSu:lle jäi "ainoastaan" Glen Davis sekä Aldridge jätti Longhorns-ryhmän. Toki joitain uusia kykyjä nousee ja uusiakin pelaajia on tullut.

Point-guardina Taurean Green jäi viime vuonna aika paljon mm. Jordan Farmarien ja muiden Kyle Lowryjen varjoon. Lowry tosin pelaa vielä tälläkin kaudella, mutta uskon Greenin olevan yksi parhaista pointeista tänä vuonna.

Toivoisin kuitenkin mestarin tulevan North Carolinasta, Kansaista taikka Arizonasta.

PS. Kirjoita ihmeessä Kori-lehteen, tulisi sinnekin jotain mielenkiintoista luettavaa. Nykyisellään se lehti on aika tylsä, tosin parantunut hieman. Kaipaisi enemmän kausiarvioita (esim. kotoisista liigoista ja NCAA, Euroopasta lyhyt katsaus ja NBA), näin esimerkiksi...
 
Viestejä
5 500
Koskakohan olisi sama joukkue voittanut mestaruuden kahtena peräkkäisenä vuotena? Jaa-a. Minä en ainakaan muista, että oman urani aikana olisi niin tapahtunut. Ihastuin Floridaan viime vuonna ja vain hullu ei pitäisi joukkuetta ykkössuosikkina. Sanon silti, että kaksi peräkkäistä mestaruutta on miltei matemaattinen mahdottomuus. Se tarkoittaisi kahtatoista peräkkäistä elimination-matsin voittamista.

En malta odottaa pääseväni näkemään tämänvuotisia keltanokkia. Vuoden 2006 luokka on ensimmäinen sitten 90-luvun puolivälin, kun kaikki parhaat lukiopelaajat pelaavat yliopistosarjassa. Kaikesta päätellen kyseessä on vieläpä poikkeuksellisen lupaava ikäluokka.

PS. Kevin Durant on venähtänyt jo 6'10 -pitkäksi. Tuskin tulee texasilaisille ikävä Aldridgea.
 

insider

Mihis Oden on menossa pelaamaan? siinä on Noahille ja Horfordille kädet täynnä töitä.
 

taikaviitta

insider sanoi:
Mihis Oden on menossa pelaamaan? siinä on Noahille ja Horfordille kädet täynnä töitä.

Itse en usko Odenin tekevän mitään mahtitekoja vielä tänä vuonna. Ei hän oikeasti ehkä olekaan niin hyvä, kuin puhutaan. Älkää nyt kuitenkaan ymmärtäkö väärin, onhan Oden todella poikkeuksellinen lahjakkuus. Mutta, ei Dajuan Wagnerkään sytyttänyt maailmaa tuleen ja muistaakseni hän taisi tehdä huomattavasti paremmat tehot lukiossa kuin Oden.

Horford ja Noah tulevat selviämään mahdollisesta Odenin kohtaamisesta. Enemmän uhkaa heille muodostaa muuan Tyler Handsbrough.

Saas nähdä, kuinka Floridan käy, mutta ennusmerkit ovat vahvat. Kuitenkin tässä tulee käymään niin, että joku muu sen mestaruuden vie kuin Florida. Juuri noista jaakon kertomista syistä. Silti kaikkia uhmaten laittaisin pari ropposta Floridan taakse ja muut Kansasin ja North Carolinan.
 
Viestejä
1 233
Oden vaan taitaa kuulua kategoriaan Carmelo Anthony ja Lebron James. Ei Wagner. Kaveri on korinaluspelaaja, joten tilastoihin ei hirveesti kannata katella. Mielenkiitnoista kyllä nähdä, miten College ura lähtee käyntiin ja päättyy keväällä.
 
Viestejä
5 500
http://www.streetandsmiths.com/index.cfm

Ajattelin tilata itselleni tuolta yliopistokoriksen kausijulkaisun. Koska postikulut nousevat vain yhden lehden tilaamisessa poskettomiksi, niin ajattelin varmuuden vuoksi kysellä, olisiko täällä esimerkiksi muutamaa muuta kiinnostunutta? Jos kolme lehteä tilaan, niin jokainen joutuisi maksamaan lehdestään reilut kymmenen dollaria.

Suomeen toimitetaan - tai sitten ei toimiteta - ainoastaan Sporting Newsin kausijulkaisu, jota ei voi jenkeistä itse edes tilata. Jos nyt vaikka kerrankin saisi kausijulkaisunsa ajoissa.

Ilmoittakaa kiinnostuksestanne vaikka privaviestillä tai kirjoittajaa tähän ketjuun.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös