Koripallo.com

NCAA 2023-2024

Viestejä
665
Miten ovat nuo poikapuolen alemman tason (NCAA II/NCJAA) joukkuevalinnat ovat osuneet, onko jollain tästä parempaa tietoa?
Kun katsoo tilastoja, niin löysin pikaisesti etsimällä tällaista, mutta listalta varmaan puuttuu paljon pelaajia.

Veikka Koivisto University of Charleston löytyy rosterista, muttei kait ole pelaavassa kokoonpanossa ollut vielä, kun ei löydy tilastoja. Loukkaantunut?
Suomalaisväritteinen Fresno Pacific aloittanut vähän heikommin 2-12
Erik Muhonen 18 min I 3,6 ppg I 2,5 rpg
Alvar Peltoniemi 18 min I 2,9 ppg I 2,9 rpg
Aamos Laavainen 12 min I 2,0 ppg I 2,0 rpg
Eino Montin (Temple College) on ollut aloitusviisikon pelaajana. 5,9 ppg I 2,8 rpg I 5,2 apg. Joukkueen record 10-6. (Temple College)

Ketäs listalta puuttuu? Ja onko NAIAssa tällä hetkellä suomalaisia?
Kattavaa tietoa ei minullakaan ole, mutta tuolta listalta taitaa puuttua ainakin:

Nikolas Gustavson, UT Tyler (NCAA2): Nikolas Gustavson - Men's Basketball - University of Texas at Tyler Athletics

Kai Kostmayer, Anderson (NCAA2): Anderson University

Benjamin Yombi de Yombi, Williston State (NJCAA): Benjamin Yombi
 
Viestejä
25
Kattavaa tietoa ei minullakaan ole, mutta tuolta listalta taitaa puuttua ainakin:
Ja puuttuuhan listalta nuoremmista vielä ainakin Miikka Muurinen / Sunrise Christian Academy.
7 min per peli. 1,8ppg I 1,6 rpg.
2p 29%, 3p 22%. Toki heittomäärät ovat pienet, joten pari onnistunutta heittoa jo nostaa prossia.
Joukkue voittanut yhden pelin kahdeksasta.

 
Viestejä
665
Freshman Morris Ugusuk on saanut ihan mukavasti peliaikaa tällä kaudella, hieman alle 14 minuuttia ottelua kohti, kun NCAA-kautta on takana noin puolet. Ugusukin minuutit ovat tippuneet viimeaikaisissa SEC-konferenssin peleissä, joissa peliminuuttien keskiarvo on tippunut viiteen per ottelu.

South Carolinan heittävän takamiehen Myles Stuten muutaman viikon poissaolo kuitenkin lisännee tuota pienentynyttä peliaikaa seuraaviin peleihin:


Toivottavasti nuori mies pystyy hyödyntämään kasvaneen vastuun. Neljässä seuraavassa pelissä, joissa minuutteja ainakin olisi tarjolla, South Carolina kohtaa Arkansasin, Kentuckyn (8), Missourin ja Tennesseen (6).

Arkansissa pelaa muun muassa potentiaalinen NBA-pelaaja Trevon Brazile sekä Miro Littlen Sunrise joukkuekaveri Layden Blocker.

Kentucky on tuttuun tyyliin täynnä nuoria takakentän huippulupauksia: Reed Shepard, Justin Edwards ja Rob Dilligham ovat kaikki mahdollisia ensimmäisen kierroksen NBA-varauksia kesän varaustilaisuudessa.

Missouri ennätti jo South Carolinalle hävitäkin ja he ovat SEC:n yksi huonoimmista joukkueista. Tennessee ottelu tulee kuitenkin olemaan mielenkiintoinen, sillä yksi kauden komeetoista transfer- ja senioripelaaja Dalton Knecht tähdittää tätä suomalaisfaneille viime vuodesta tuttua joukkuetta.

South Carolina on pelannut ennakoitua ja viime kautta paremmin ja he ovat tällä hetkellä rajatapaus NCAA-turnaukseen selviämistä ajatellen. Tällä hetkellä näyttää siltä, että he jäävät isoista tansseista rannalle, mutta luultavasti kamppailevat loppuun asti tuosta mahdollisuudesta.
 
Viestejä
665
Alla viikonlopun peli Arkansas - South Carolina.

Ugusuk tulee kentällä kohdissa:
09:10
20:10
46:00



Kuten jossain aiemmin mainitsin, niin omissa kirjoissani Ugusukin kausi tullee olemaan kaikkien aikojen paras NCAA-kausi suomalaiselle pelinrakentajalle. Tässä kategoriassa rima on tietenkin pelottavan matalalla, suomalaisia ei ole pallonkäsittelijän roolissa nimittäin pelannut NCAA:ssa oikeastaan kuin Andre Gustavson, Edon Maxhuni ja Fiifi Aidoo. Gustavsonkin pelasi pelintekijänä muistaakseni pääosin vain viimeisen kautensa. Aidoo oli Grand Canyonissa Ugusukin tapaan combo-guard, ja vaikka pelasi itse asiassa aika lupauksia herättävän ensimmäisen kauden, ei hän käsitellyt palloa hirveän paljon. Toiseksi kaudeksi Aidoon meno myös harmittavasti taantui. Grand Canyon ei ollut myöskään joukkueena ikinä samassa luokassa kuin tämän kauden South Carolina, eikä sitä varsinkaan ollut Edon Maxhunin Long Beach St, vaikka tilastollisesti Maxhuni ihan tyydyttäväsi Kaliforniassa pelasikin.

Ugusuk on kaukana valmiista pelaajasta, mutta koskaan aiemmin suomalaiseen pelinrakentajaan ei ole luotettu näin paljon noissa isojen konferenssien joukkueissa. Olen henkilökohtaisesti pitänyt Ugusukia Suomessa aliarvostettuna pelaajana MU18-kesästä lähtien ja siksi olen hieman taipuvainen näkemään hänessä jopa liikaa potentiaalia. Voima- ja räjähtävyysominaisuudet eivät ole hänellä tällä hetkellä edes hyvällä tasolla. Ugusuk on kuitenkin ulottuva, hyvä pallonkäsittelijä ja pelaa ilman minkäänlaista hätää ja kitkaa. Kaukoheitto ei ole vapaistakaan paikoista tällä kaudella uponnut, mutta ainakaan heittomekaniikassa ei ole mielestäni mitään kauhean häiritsevää.

Tällä hetkellä näyttää, että South Carolinassa voisi aueta hänelle isokin tontti ensi kaudeksi. Toivottavasti näin käy ja hän nostaa tuota suomalaisten pelinrakentajien menestyksen rimaa huomattavasti korkeammalle kuin missä se tällä hetkellä sijaitsee.
 
Viestejä
665
Ugusuk-kooste jatkuu. Kentuckyä (ranking 6) vastaan peliaikaa ei hänelle kertynyt kuin 5 minuuttia, mutta South Carolinalle tästä ottelusta todella vakuuttava kotivoitto. Federikon Pitt voitti viikonloppuna yllättäen Duken, mutta tämä voitto taitaa kiilata suomalaisjoukkueiden osalta tuonkin esityksen edelle. Toki myös Amzilin edustama New Mexico on napsinut kovia voittoja viime aikoina.

Youtubesta voi katsoa, kuinka Ugusuk pärjää 1 vs 1 ensimmäisen jakson loppupuolella tämän vuoden ehkäpä parasta freshman PG:tä, Rob Dillinghamia vastaan. Dillingham varattaneen lotteryssä, ainakin ensimmäisellä kierroksella ensi kesänä.
 
Viestejä
128
Amzil porukka näyttää nousseen rankingissa viimeiselle rankatulla sijalle eli on tällä hetkellä 25. Rooli on kuudes mies ja hieman tahmean alkukauden jälkeen vaikuttaa peli-aika ja sen myötä tilastot parantuneet
 
Viestejä
4 602
En tiedä, pelaavatko nämä kaikki NCAA:ssa, mutta tämmöisiä apurahoja korispelaajille:
Jokela Topias 6 000
Kanerva Meri 6 000
Muhonen Erik 6 000
Muurinen Miikka 6 000
Nordberg Leo 6 000
Ollilainen Kati 6 000
Sandvik Henna 6 000
Seppälä Teresa 6 000
Tainamo Touko 6 000
Vartiainen Viljami 6 000
 
Viestejä
1 203
En tiedä, pelaavatko nämä kaikki NCAA:ssa, mutta tämmöisiä apurahoja korispelaajille:
Jokela Topias 6 000
Kanerva Meri 6 000
Muhonen Erik 6 000
Muurinen Miikka 6 000
Nordberg Leo 6 000
Ollilainen Kati 6 000
Sandvik Henna 6 000
Seppälä Teresa 6 000
Tainamo Touko 6 000
Vartiainen Viljami 6 000
Kanerva Meri Xavier, ensi kaudella
Ollilainen Kati Wyoming, freshman
Sandvik Henna Indiana, sophomore
Seppälä Teresa Siena, sophomore
 
Viestejä
665
Huomenna julkaistavassa AP:n Top-25 rankkauksessa voi olla suomalaisittain ainutlaatuinen tilanne, sillä on mahdollista, että listalle kelpuutetaan jopa neljä suomalaisten edustamaa joukkuetta. Ihan 100% varma en ole, mutta edellinen ennätys taisi olla viime kaudelta, kun Duke (Grandison), Tennessee (Nkamhoua) ja Pittsburgh (Federiko) taisivat olla yhtä aikaa Top-25 -rankingissa.

Eemeli Yalahon edustama Texas Tech Raiders itse asiassa johtaa tällä hetkellä NCAA:n kovinta konferenssia (Big-12) ja tullee olemaan ensi viikon maan noin Top-15 joukkue. Texas Tech pelaa niin pienellä rotaatiolla, että Yalahoa tästä ei voi kuitenkaan kiittää kovin suuresti. Hän ei ole pääsyt kentälle vielä ainoassakaan konferenssi-pelissä ja koko kaudellakaan minuutteja ei ole kertynyt kuin 33 seitsemässä pelissä.

Tällä kaudella perinteisten Pac-12 ja ACC -konferenssien veroinen Mountain West konferenssi on ollut viime vuodet nousussa ja tällä hetkellä sen kuumin joukkue on Mustapha Amzilin edustama New Mexico Lobos. New Mexico pelaa tänään hyvätasoista Nevadaa vastaan, ja jos tuon ottelun voittaa, tullee säilymään myös ensi viikon rankattuna joukkueena. Amzilin pelaaminen on ollut viime aikoina ilahduttavan tehokasta ja itse asiassa tuo koko New Mexicon joukkue on erittäin viihdyttävä ja sympaattinen seurattava.

Baylor Bears kärsi eilen kolmannen perättäisen niukan tappion, mutta voi silti säilyttää sijoituksensa rankattuna joukkueena. Joku tuossa Baylorin pelaamisessa on jonkin verran takunnut jo jonkin aikaa, mutta mahdollisuudet heillä on tietenkin edelleen jopa konferenssin voittoon. Miro Littlen vastuu ja rooli ovat pysyneet pieninä.

Neljäs rankattu "suomalaisjoukkue" seuraavalla viikolla voi olla South Carolina Gamecocks, joka on ollut SEC-konferenssin suurin yllättäjä tähän mennessä kautta. Kolmonen on joukkueella uponnut mukavasti kaukaa viime aikoina ja he taitavat olla tilastollisesti konferenssinsa paras puolustusjoukkue. Mielestäni kauden paras suomalainen freshman Morris Ugusuk käytti eilen tehokkaasti hänelle annetun vastuun: 10 pistettä täydellisellä heittopelillä Missouria vastaan. Joukkueen heittävä takamies Myles Stute on kuitenkin kuntoutumassa pienestä vammastaan, joten minuutit varmaan Ugusukilla tulevat ensi viikolla hieman tippumaan.

On toki mahdollista, että ainoastaan Texas Tech huomioidaan Top-25 rankkauksessa, jos New Mexico Nevadalle häviää, South Carolinan vastustajien tasoa ei pidetä riittävänä ja Baylorin tappiollinen trendi sysää heidät isoon liusuun.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
665
Viikon verran oli aiempi arvio pielessä, mutta tämän viikon AP:n Top-25 -listalla majailee neljä suomalaisen edustamaa NCAA-joukkuetta. Tämä on selvä uusi ennätys, vaikkakin toki jonkin verran arbiträärinen sellainen. Joka tapauksessa viime vuonnakaan Top-25 -listalle ei mahtunut kerralla kuin kaksi "suomalaisjoukkuetta", kun Grandisonin Duke sattui kyntämään juuri sillä viikolla, kun Federikon Pitt oli parhaimmassa vedossaan ja AP:n listalle kurotti.

Listan joukkueista Littlen Baylor majailee viimeaikaisen ryhtiliikkeensä jälkeen sijalla 13, Ugusukin South Carolina on komeasti sijalla 15, Yalahon Texas Tech ja Amzilin New Mexico ovat taas sijoilla 23 ja 25. Huomionarvoista on tietenkin se, että ainoastaan Amzil ja jossain määrin Ugusuk pelaavat sellaisissa rooleissa joukkueissaan, että ovat pelien aikana joukkueen voittoihin vaikuttaneet. Toisaalta kaikki neljä ovat joukkueidensa rotaatioissa sijoilla 6 - 10. Suurin osa NCAA-joukkueista vain yksinkertaisesti pelaa pienillä rotaatioilla ja aloitusviisikon miehet pitkälti määrittelevät joukkueiden tason.

Jos kummia ei tapahdu, niin kaikki neljä edellämainittua suomalaista tulevat myös NCAA:n lopputurnauksessa pelaamaan reilun kuukauden päästä. Baylorilla taitaa edelleen olla parhaimmat eväät siellä menestymiseen, vaikka henkilökohtaisesti pidänkin New Mexicon pelaamisesta eniten.

Muiden "suomalaisjoukkueiden" pääsy isoihin tansseihin näyttää tällä hetkellä aika epätodennäköiseltä, mutta Federikon Pitt pelaa tänäkin vuonna ihan mukiinmenevää kautta. Heidän täytynee kuitenkin rynnistää isoon yllätykseen ACC-turnauksessa, sillä tämän perinteisen konferenssin taso on laskenut sillä seurauksella, että sieltä ponnistanee korkeintaan neljä joukkuetta lopputurnaukseen. North Carolina ja Duke lienevät varmat valinnat, mutta sen jälkeen onkin vaikea sanoa, mikä tai mitkä joukkueet ovat ACC:n seuraavaksi parhaat.

Jesper Granlundin ja Leo Nordbergin Longwood pelasi hyvän alkukauden, mutta on ollut yllättäen todella vaisu heikohkon Big South-konferenssin peleissä. Heidän konferenssivoittomahdollisuuksiin en uskokaan, vaikka joukkueella kokemusta menestyksestä noissa kamppailussa onkin. Hieman samanlainen kausi on ollut astetta paremmalla Viljami Vartiaisen edustamalla Weber Statella sekä Touko Tainamon Denverillä. Ei olisi kuitenkaan kovin järjestöntä olettaa, että joku joukkueista Longwood, Weber State ja Denver voisi konferenssiturnauksessaan pelata hyvin ja jopa yllättää mestariksi saakka. Todennäköisin viides "suomalaisjoukkue" lienee kuitenkin Matias Rissasen edustama Central Connecticut, joka johtaa heikkoa NEC-konferenssia tällä hetkellä.

Niin ja valitettavasti Nkamhouan Michigan on ollut umpisurkea. He ovat jälleen kerran viiden ottelun tappioputkessa. Nkamhoua on joukkueensa paras tai toisiksi paras pelaaja, mutta ei hänenkään esitykset ole viime aikoina häikäisseet. Heittoprosentit ovat vapaaheittoja lukuunottamatta hänellä ihan hyvät, mutta ehkäpä Rick Barnes sitten kuitenkin tiesi, missä roolissa mies on parhaimmillaan. Tässä nykyisessä vapaammassa roolissa hänelle kertyy menetyksiä aivan liikaa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
665
Hieman alavireinen viikko NCAA:ssa suomalaisittain.

Nkamhoualta eilen karmaiseva peli Nebraskaa vastaan ja ihan hyvistä henkilökohtaisista tilastoista huolimatta tämä kausi ei ole mennyt ollenkaan kuten olisi toivoa voinut. Varsinkin viime kuukausi on ollut huono ja näillä esityksillä NBA-portit tulevat pysymään visusti kiinni. Toivotaan nyt kuitenkin, että koko Michiganin joukkue saisi hieman juonen päästä kiinni loppukaudesta, Nkamhouakaan tuskin haluaa NCAA-uraansa päättää p****n maku suussa.

New Mexicolle eilen huolimaton tappio UNLV:tä vastaan ja joukkue varmasti tippuu nyt tuolta top-25 listalta. Tappio meni tällä kertaa mielestäni takakentän piikkiin, Amzilille jälleen hyvä henkilökohtainen suoritus ja hänhän alkaakin olemaan pikkuhiljaa tämän kauden paras suomalainen NCAA-pelaaja.

South Carolina jatkaa vahvaa menoaan ja vaikuttaisi olevan ensi viikolla korkeimmin rankattu suomalaisjoukkue. Ugusukille hieman yllättäen pienet minuutit heikkoa Vanderbiltiä vastaan, mutta aiemmin viikolla väläytteli kykyään luoda tilanteita kuljetuksesta hyvää Mississippin joukkuetta vastaan.

Texas Tech tippunee myös top-25 listalta, vaikka ainoa tappio tuli vieraissa Bayloria vastaan. Tuossa pelissä Eemeli Yalaholle muuten ensimmäiset Big-12 minuutit sekä pisteet ja mielestäni hän käytti viiden minuutin peliaikansa oikein hyvin. Hieman hän jää lyhyeksi tuossa konferensissa, mutta pelaa mielestäni oikein luontevasti ja tasapainoisesti.

Miro Littlelle kauden merkittävin rooli eilen tappiopelissä Kansasia vastaan. Langston Love oli kokoonpanosta sivussa nilkkaloukkaantumisen vuoksi ja Little näin ollen keräsi tililleen peräti 19 minuuttia peliaikaa. Little ei kyennyt paikkaamaan Loven jättämää skorausaukkoa ollenkaan, mutta pelasi mielestäni oikeastaan aika rohkaisevasti. Vain kolme pistettä tilille, mutta puolustuspäässä Little ei ollut täysin vietävänä kuten joissain aiemmissa peleissä. Eilinen peli myös näytti, että Little pystyy tarjoamaan tuollekin tasolle aika poikkeuksellista kykyä liikuttaa palloa hyökkäyksessä - muutama todella hieno kenttää avaava syöttö häneltä. Levypalloissa hän pystyy myös tuolla tasolla olemaan keskimääräistä takamiesta paljon parempi. Hyökkäyspäähän pitäisi vaan kehittää todella paljon lisää ominaisuuksia ja taitoja, erityisesti pallonkäsittelyä, jotta hänen tuo suurin vahvuus - pallon liikuttaminen - pääsisi enemmän esille. Tätä kautta hän siirtyisi pelaajana aivan eri tasolle. Peliaikaa, peliaikaa, peliaikaa. Sitä hän tarvitsee.

Viikon ehkäpä myönteisin suomalaisjoukkue oli Federiko Federikon Pittsburgh. Federiko on ottanut itselleen takaisin tuon aloitusviisikon paikan ja toivottavasti sen myös kauden loppuun asti pitää. Hyökkäystehot ovat laskeneet viime kaudesta, mutta eipä hän kyllä palloa paljon koske. Puolustuspäässä hän on pääsemässä ehkä pikkuhiljaa viime kauden moodiin, vaikka NC Staten vastaan tällä viikolla koki kovia siinäkin päässä kenttää. Pitt on joukkueena ihan hyvässä lennossa, toivottavasti tämä kestää kauden loppuun. NCAA-turnauskin on nappisuorituksella vielä mahdollinen.

Mainitaan ehkä vielä Weber State, joka ei ole pelannut ehkä odotuksiin nähden hyvää kautta, mutta joka edelleen on yksi konferenssinsa mestarisuosikeista. Viljami Vartiainen on pelannut kuudentena miehenä ihan hyvin, vaikka voisi se pallo koriin vähän paremmalla prosentilla sisään heittäjältä mennäkin. Touko Tainamolta vähän ailahtelua Denverissä, mutta mies jatkaa silti aika poikkeuksellista pisteidentekoa suomalaisittain.

Mainitaan tässä nyt vielä Ruotsin Pelle Larsson ja Elliott Cadeau. Larsson on mielestäni ehdottomasti pelaamassa itseään NBA:han ensi kaudeksi. Arizona on ehkäpä hieman yliarvostettu joukkue ja pelaa itse asiassa suhteellisen heikossa konferensissa tällä kaudella. Tästä huolimatta Larsson on kyllä pelannut erittäin vakuuttavasti ja uskomattoman tehokkaasti. Hieno uran kaari hänellä ja pohjalla kuitenkin karkeasti sellainen urheilullisuuden lahjakkuustaso, joka myös monella suomalaispelaajalla vähintään on. Cadeu taas on väläytellyt ajoittain todellakin hyvää pelaamista ja onhan hän ollut koko kauden yksi NCAA:n parhaista freshman-pelirakentajista. Hänen kaukoheittoprosenteilla NBA-portit eivät tosin aukene ensi kaudeksi ellei loppukaudesta tuohon löydy todella suurta parannusta.
 
Viestejä
1 258
Nyt kun ESPN Playeria ei enää ole, niin miten suunnittelitte seuraavanne lopputurnausta? Onko edes olemassa tahoa, jonka suoratoistopalvelusta näkisi kaikki ottelut ja mitä se vaatii teknisesti täältä katsoen? Onnistuukohan katsominen työkoneella ja sen VPN:llä vai näettekö tässä jotain haasteita?
 
Viestejä
1 203
Nyt kun ESPN Playeria ei enää ole, niin miten suunnittelitte seuraavanne lopputurnausta? Onko edes olemassa tahoa, jonka suoratoistopalvelusta näkisi kaikki ottelut ja mitä se vaatii teknisesti täältä katsoen? Onnistuukohan katsominen työkoneella ja sen VPN:llä vai näettekö tässä jotain haasteita?
Ymmärtääkseni se menisi näin:
- työkone ja VPN ei liene ongelma jos VPN:n saa ladata työkoneelle, useimmiten ei saa
- ESPN +:n tili pitäisi avata amerikkalaisella luottokortille tai vastaavalla amerikkalaisella "tilillä"
- osto ei toimine eurooppalaisella luottokortilla
- sitten tarvitaan sopiva vpn-softa, esim. Express VPN
- mutta tämä lienee vastoin Disneyn sääntöjä, koska ESPN+ on suljettu amerikan ulkopuolella
 
Viestejä
4 602
Houston murskasi viimeisessä runkosarjan ottelussa Pekka Markkasen (1989-90) Kansasin (14) 76-46, menisikö Cougars tänä vuonna päätyyn asti myös March Madnesissa?
 
Viestejä
665
Houston vaikuttaa kyllä aika vahvalta mestarikandidaatilta juuri nyt, mutta turnausformaatti on tietysti armoton.

Longwood ja Jesper Granlund & Leo Nordberg muuten tämänpäiväisellä Big South -turnausmestaruudella NCAA-turnaukseen. Aika tasapaksu kausi joukkueella takana, mutta onnistuivat ilmeisesti ajoittamaan vireensä oikein. Kokemus on varmaan merkinnyt aika paljon, Longwoodhan voitti konferenssimestaruuden myös vuonna 2022. Nyt finaalissa ainakin piste-eron perusteella täydellistä dominointia isoa ennakkosuosikkia UNC Ashevillea vastaan. Granlundkin osui kentältä hyvin oikeassa pelissä, vaikka on kyllä muuten heittänyt aika kammottavilla prosenteilla tämän kauden.

Baylor ja Miro Little myös reilun viikon päästä alkavissa hulinoissa, vaikka runkosarjan viimeisessä pelissä hävisivätkin niin ikään lopputurnaukseen etenevälle Texas Techille. Littlen pieni rooli on pysynyt ja voi vielä edelleen pienetä, sillä Langston Love näyttäisi olevan pikkuhiljaa täydessä kunnossa. Techin Eemeli Yalaho on toisaalta käyttänyt ilahduttavasti joukkueen isonpään terveyshuolet hyväkseen ja pelannut peli peliltä yhä vain vakuuttavammin. Vapaaheitot eivät osu millään, mutta oikea-aikaisuus, voima ja rauhallisuus on purrut isompiakin vastustajia vastaan. Vaikka Yalaho on istunut noin puolet kaudesta pelaavan kokoonpanon ulkopuolella, on hän näillä näytöillä nousemassa tämän kauden parhaaksi suomalaiseksi freshmaniksi.

Morris Ugusuk ja South Carolina myös ehdottomasti mukana kauden tärkeimmissä peleissä. Ugusuk ei ole valitettavasti pystynyt oikein kasvattamaan rooliaan kauden loppuhetkillä ja aika tiukassa hihnassa pelaa tällä hetkellä. Ainakin viimeisessä kolmessa pelissä vaihtopenkki on kutsunut heti yhdenkin erehdyksen jälkeen - menetys, huono levypallopelaaminen, löysä puolustus jne.

Eli ainakin neljä suomalaisjoukkuetta ja viisi suomalaista March Madnesissa mukana. Tämä taitaa olla ennätys. Mutta niin Pittsburghillla (Federiko) kuin New Mexicollakin (Amzil) on vielä ihan hyvät mahdollisuudet edetä tuonne lopputurnaukseen. New Mexico on kummallisesti pupeltanut loppukaudesta, joten heidän täytyy tuossa konferenssiturnauksessaan varmasti muutama voitto ainakin ottaa lopputurnaukseen edetäkseen. Ekalla kierroksella heillä vastassa Air Force, jolle käsittämättömästi vähän aikaa hävisivät. Jos tuon pelin voittavat, niin sitten vastassa onkin enää vain hyviä joukkueita. Tuo Mountain West konferenssin taso on nimittäin todella kova tänä vuonna. Pitille taas ehkä riittää yksikin voitto ACC-turnauksessa, mutta parempi olisi tietysti vähintään kaksi ottaa, jotta heidän ei tarvitsisi ensi sunnuntaina liikaa jännittää komitean päätöksiä. Sekä Amzil että Federiko ovat olleet tehojen suhteen viime kautta vaisumpia, mutta pelanneet silti ihan varteenotettavat kaudet.

Niin ja onhan siellä Tainamon Denverillä ja Vartiaisen Weber Statella jonkinlaiset mahdollisuudet edetä pitkälle omissa konferenssiturnauksissaan. Denverin ja Tainamon bensa näyttäisi vähän ehtyneen viime aikoina, mutta Weber Staten kokemus ja tähtipelaaja Dillon Jones toivottavasti kantavat joukkueen pitkälle.

Maaliskuusta tullee olemaan näin suomalaisnäkökulmasta todella mielenkiintoinen, vaikka varsinaisia tähtipelaajia nämä suomalaisedustajat eivät olekaan ja vaikka pelien seuraaminen tulee olemaan vaikeaa. Baylor lienee suomalaisjoukkueista se kovatasoisin, mutta heidänkin eteneminen tuonne Final Fouriin asti olisi aikamoinen paukku.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
7 488
Joko joku on löytänyt lakkautetulle ESPN Playerille toimivan korvaajan?

(Juu, olen suorittanut ATK-ajokortin ja tiedän, mistä tarvittaessa löytyy piraattistriimejä, mutta olen nyt kiinnostunut siitä oikeasta ja virallisesta ratkaisusta eurooppalaisille NCAA-seuraajille.)
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös