Koripallo.com

Runkosarjaveikkaus 2019-2020

Viestejä
445
Hienointa aikaa vuodesta. Paljon toiveita ilmassa ja joukkueet on paperilla hyviä. Harmi, että jotkut joutuvat pettymään.

1. Seagulls
2. Pyrintö
3. Karhu-basket
4. Kataja
5. Vilpas
6. Kobrat Lapua
7. KTP
8. Kouvot
9. Lahti Basketball
10. BC Nokia
11. Korihait
12. Ura
 
Viestejä
766
Kolmen kärki erottunee selvästi: Gulls, Vilpas ja Karhu

Seagulls
-joukkueen laatu ja leveys on lähes ylivoimainen. Eikä tarvitse puhua vain kotimaisten laadusta. Nyt kun Gullsilla vaikuttaa olevan peliä johtava pointti pitkästä aikaa, ei muutkaan pelaajat kärsi heittopaikkojen puutteesta. Helsinkiläiset taistelevat jokaisen pelin voitosta pitkässä runkosarjassa. Ainoa heikkous lienee joukkueen pituus, small ballia tullaan näkemään vähintään riittävästi Kisiksellä.

Vilpas
-Salossa joukkueen runko on pysynyt samana kuin aiemminkin, rutiinia riittää enemmän kuin muilla. Iso kysymys koskee valmennusta: onko Tuominen>Iisalo? Meriitit ei oikein tue tätä, mutta ehkä Tuominen otettiin tuomaan muutosta. Ja sitä toivottavasti on luvassa. Muut kysymykset koskevat jenkkejä (niin kuin kaikilla muillakin) ja Rannikon jaksamista. Joka tapauksessa runkosarja menee kärkisijoilla, niin kuin on totuttu jo vuosien ajan.

Karhu
-Mangano ja Roegeau ovat menneet, mutta Sarcevic ja Jones ovat mukana. Mukana on myös liuta muita laadukkaita pelaajia mestaruuskausilta. Ja vahvistusten onnistumisprosentti on ollut perinteisesti hyvä Pohjanmaalla. Vai tuleeko Mangano hakemaan vielä kolmannen kullan keväällä? Eurokarsinnan perusteella Järvi ja Givens ovat kovassa vedossa.

Koskimiehellä on näytön paikka.

Seuraavaan ryhmään kuuluvat Pyrintö, KTP, Kataja

Pyrintö
-BJ Raymond ja Nixon! Peli lienee valmista jo heti kauden alusta, monella muulla joukkueella ei vielä ole. Alkukauden loukkaantumiset haittaavat.

KTP
-Kotkaan on naarattu todella kovat ulkolaiset. Myös kotimainen runko on hyvä. Mahdollisina huolina ovat puhtaan pointin puute ja jenkkien menettäminen kesken kauden. Valmentaja Kaminen kuitenkin tietää mitä tekee, sen viime kausi osoitti.

Kataja
-nyt näyttää, että Kataja on keskitason jengi. Viime kaudesta joukkue muuttui todella paljon. Menestyksen hakeminen lepää pitkälti tulijoiden varassa eli joukkuepelaaminen on rakennettava lähes nollilta. Ulkomaalaiset vaikuttavat hyviltä, mutta pitkä talvi näyttää todellisen tason. Morrisin lähtö kauden kynnyksellä tuokin aivan uuden tilanteen pelinkuvioiden rakenteluun.

Katajasta lähti kauden päätyttyä kokemusta ja osaamista enemmän kuin osasi arvatakaan: Huolila, Seppälä, Palmi ja Perttu.

Onneksi on europelit!

Kolmannen ryhmän muodostavat Nokia, Lapua ja Lahti

Nokia
-Vaikea veikattava sijoituksellisesti. Jos vahvistykset ovat huhutun kovia, coach Gipson voi viedä jopa kolmen joukkoon runkosarjassa. Mutta jos kausi menee kuin edelliset kaudet; hyvän alun jälkeen lopulta taistellaan play-off- paikasta. Vauhtia lienee luvassa!

Lapua
-Kobrien joukkuetta vaivaa rosterin kapeus, mutta laatua onkin suhteessa enemmän tarjolla. Mahdollisten loukkaantumisten myötä sjoitus voi tippua alaskin, mutta ehjänä ollessaan Lapua taistelee pudotuspelipaikasta. Nikkarinen kyllä jaksaa VTB-kauden kokemuksellaan ottelut illasta toiseen isoillakin minuuteilla. Ja juuri tämän Kobrat myös tarvitsee.

Lahti
-nousijajoukkueella lienee totuttelemista liigatempoon, vaikka monella pelaajalla onkin kokemusta pääsarjasta. Joka tapauksessa Lahti taistelee jopa play-off-paikasta.

Hienoa saada Lahti Korisliigaan!

Viimeisistä sijoista taistelevat Korihait, Ura ja Kouvot

Korihait
-Korihait elää ja kuolee jenkkien esitysten mukana. Jos Ura ja Kouvot pelaavat kauden kolmella vahvistuksella, Uusikaupunki voi mennä sijoituksissa ohi näistä. Mutta uhka viimeisestä sijasta on todellinen.

Ura
-vuosi kokeneempana, mutta mihin se riittää? Jos koko kausi mennään kolmella ulkolaispelaajalla, ei tämän korkeammalle. Toki Van Andringa on mies paikallaan ja tuo voittojakin, muutoin taso ei riitä.

Kouvot
-Kaunisto, Hirvonen ja Lehtonen. Näitä menetyksiä on vaikea korvata. Tuore neljäs jenkkivahvistus muuttanee suunnan ylöspäin. Ehkäpä kuitenkin Uran ohi?

Sympatiat on Kouvojen puolella, mutta nyt näyttää pahalta.
 
Viestejä
1 095
Kohta nousee pallo ilmaan ja aika jättää oma "arpalippu" tähän ketjuun. Aika vaikea veikata sijoituksia, sillä loukkaantumis ja jenkki fortunalla on paljon pelissä pitkässä juoksussa. Tähän siis veikkaus sillä ajatuksella, että rosterit -etenkin kotimaiset- pysyy kutakuinkin terveinä.

1. Vilpas - runkosarjan osalta mikään ei ole muuttunut, vaikka paljon on muuttunut. Nykyiset jenkit voi vaihtua moneen kertaan, kuten viimekaudella tai sitten ei vaihdu niin taajaan.

2. Seagulls - Kamppailee tasapäin runkosarjan voitosta Vilppaan kanssa. Jos ei Vilpas vie, niin Seagulls Laakson johdolla vie.

3. KTP - Kamisen toinen kausi ja hänen visio ja 'metkut' Kotkan jengillä paremmin tiedossa kuin viimekaudella samaan aikaan.

4. Karhu - Mikäli Europelit jatkuu pitkälle, niin sijat 4-6 voi olla mahdollisia.. Mikäli Europelit 'jää' pelkästään preseasonille, niin nousee kärkeen kolkuttelemaan Vilppaan ja Seagullsin seuraksi.

5. Pyrintö - Jenkit enemmän avainasemassa sarjasijan suhteen. Kotimainen rosteri kelpo, mutta olihan se viimekin kaudella.

6. Kataja - ne Europelit jos vie pitkään, niin ei vaan riitä laajuus rosterissa kahteen sarjaan ja lopputulos molemmista lienee sellanen puolivillainen. Kuorma on kova.

7. Lahti - nousija jolla paremmat eväät nousijan positiiviselle yllätykselle, kuin viimekauden nousijalle.

8. BC Nokia - Taistelee todennäköisemmin paremmasta sijasta kuin 8. mutta tähän arpaan tuli vasta tässä kohtaa mieleen.

9. Kobrat - taistelee viimekauden tapaan tiukasti playoff paikasta. Riittääkö vaiko eikö.. riippuu kapean rosterin terveenä pysymisestä.

10. Kouvot - jaa-a näinkö se romahtaa vai onko vaan silmälumetta. No veikkaus että jää rankasti ulos palyoffeista, mikäli rosteriin ei tule muutoksia.

11. Ura - Jos ei täysin floppaa Palotien johdolla koutsin heittäessä romuna mutta silti kohtalaisestikin ajoittain pelanneen rosterin aika-ajoin suoraan bussin alle kuten viime sesongilla, niin välttää tippumisen. (Vai tippuuko ketään suoraan?)

12. Korihait - Oikeastaan haluaisin uskoa Korihaihin enempi mitä sijoitus kertoo. MUTTA aiemmista kausista tuttuja valmentajasekoiluja ymym. ei kyllä parane tapahtua. Rosteri kuitenkin parhaillaan melko köykäinen.
 
Viestejä
1 277
1. Seagulls
2. Kauhajoki
3. Vilpas
4. Kataja
5. KTP
6. Kouvot
7. Pyrintö
8. Nokia
9. Lahti
10. Ura
11. Kobrat
12. Korihait

Finaalissa Seagulls ja Kauhajoki. Seugulls voittaa mestaruuden 4-2. Kataja ottaa pronssia.
 
Viestejä
952
Siis muistakaas nyt, että puhutaan budjetista, ei tilikaudella oikeasti toteutuneista summista (jotka nähdään vasta sitten kun kausi on ohi).
Tärkeä muistutus.

Toisaalta on myös suotavaa että budjetti ei falskaa pahasti, ainakaan kulupuolelta. No, ei tulopuolen pettäminen naurata yhtään enempää.

Kauden aikana voi tietty tapahtua iloisia yllätyksiä taloudessa. Valitettavasti näin käy turhan harvoin.
 
Viestejä
38
1. KTP
Jos jenkit oikeasti ratkaisevat kaiken, tässä ei pitäisi olla mitään epäselvää.
2. Vilpas
Perinyt Katajan paikan ikuisena runkosarjan mutta ei mestaruuden voittajana.
3. Karhu
Tämän alemmas eivät voine pudota, vaikka pelaisivat Euroopassa finaaleissa.
4. Seagulls
Luotetaan siihen, että pääkaupunkiseudun korisliigaedustajalle (varsinkin ainoalle sellaiselle) sattuu ja tapahtuu on and off court.
5. Kataja
"Puolen Suomen joukkue" vähän niin kuin Oulun Kärpät lätkässä. Kotiedun menetys pitänee katsomot playoffeissa melko tyhjinä.
6. Nokia
Pyrinnön ohittaminen aiheuttanee tauottomat juhlat playoffin alkuun saakka, täysin siitä riippumatta missä kohdassa sarjataulukkoa tähän järjestykseen päädytään.
7. Pyrintö
Vasta tässä kohdin joukkue on kuitenkin kokonaisuudessaan koossa terveenä, joten se on Vilppaan välieräpaikalle adjö.
8. Korihait
"Omien poikien" äärimmäinen maksimisuoritus joukkueen, rouva Fortunan ja kuudennen pelaajan oltua koko kauden asennossa yksitoista.
9. Kobrat
Voiko laatu hävitä määrälle?
10. Lahti
"Suomen Chicago" myös tällä elämänalueella ?
11. Ura
Marius onnistuu mediakampanjallaan pääsemään Ranskaan kesken kauden ja loput perussekoilua joukkueelta, joka ei vieläkään pelanne suurinta osaa otteluista edes omalla kotipaikkakunnallaan.
12. Kouvot
"Korikouvot" on alkuriimeineen niin paljon paremman kuuloinen joukkueen nimi kuin pelkkä Kouvot, että kyllä sen alaisuudessa kelpaa pelata koko seuran.
 
Viestejä
5 205
6. Nokia
Pyrinnön ohittaminen aiheuttanee tauottomat juhlat playoffin alkuun saakka, täysin siitä riippumatta missä kohdassa sarjataulukkoa tähän järjestykseen päädytään.
Tässä on kyllä totuuden siemen :D:D
 
Viestejä
10
Myöhässä kun ei ollut tunnuksia tänne.

1. Seagulls
2. Kauhajoki
3. Vilpas
4. Kataja
5. Pyrintö
6. KTP
7. BC Nokia
8. Kobrat
9. Korihait
10. Kouvot
11. Lahti
12. Ura
 
Viestejä
341
pahasti myöhässä pahoitteluni, totaalinen black out salasanoissa ja hämminkiä noissa nollaus asioissa ja koira söi koe vastaukset . Mutta pahoitteluni oikeasti siis siihen veikkaukseen.

1. seagulls
paperilla näyttää loistavalta, hen koht toivoisin menestystä. todellisuusdessa taas on monta kovaa joukkuetta ja piikki paikan voi niistä ottaa kuka vain.

2.vilpas
perus runko on hyvä ja testattu, muutkin rakennus palikat seurassa tuntuvat toimivan, mutta usko lokki joonataniin on vain kovempi ainakin nyt.

3.kauhajoki
pari kovaa mennyt ja bojan sekä jones jatkaa mutta ikää kertyy vuosi vuodelta ja jotain on jo saavutettu onko nälkää ???

4.kataja
Kahdessa paikassa hämmennetään valimista ei tule kummassakaan. kuhan ollaan rikki ja väsyneitä. Ellei viimekaudesta ole opittu mitään.

5.KTP
tästä etiä päin menee todella hankalaksi kaikki voivat yllättää mihin suntaan tahansa ei sen kummempia perusteluja vain järjestys.

6.kobrat

7.korihait

8.pyrintö

9. BC nokia

10. URA

11. Kouvot

12. Lahti
 
Viestejä
13
Kouvot voidaan kyllä nyt laittaa, sieltä viimeisten sijoituksen joukosta SATA VARMAKSI play off joukkueeksi, vaikka kausi onkin alussa niin jos voittaa sarjan ylivoimaisen mestarisuosikin 10p ja kaiken lisäksi vielä kolmella amerikkalaisella niin siitä voidaan jo hieman päätellä, että joukkueella on mahdollisuus nousta sarjan mustaksi hevosiksi.
 
Viestejä
341
sata varma ja pelattu kaksi peliä OK. Yksi voitto ja yksi tappio
mutta ihan pirteästi se on alkanut itseni hieman yllättänyt, mutta katelaan ny kuitenkin vielä ennenkuin luvataan.
voitti korihaitkin yhtenävuonna heti alkuun katajan ja siitä sitten ei voitettukaan juurikaan yhtään mitään tai ketään. Sitten vitutti kun oli mopo jo itsellä keulinut , että nyt lähtee. Ei lähtenyt ei.
 
Viestejä
707
sata varma ja pelattu kaksi peliä OK. Yksi voitto ja yksi tappio
mutta ihan pirteästi se on alkanut itseni hieman yllättänyt, mutta katelaan ny kuitenkin vielä ennenkuin luvataan.
voitti korihaitkin yhtenävuonna heti alkuun katajan ja siitä sitten ei voitettukaan juurikaan yhtään mitään tai ketään. Sitten vitutti kun oli mopo jo itsellä keulinut , että nyt lähtee. Ei lähtenyt ei.
Niin, viime kaudella. Sillon kataja tulikin suoraan euroopasta hki-vantaan lentokentältä suoraan matsiin, ettei ihme ;)

Toisaalta,viime kaudellahan kun lennot oli lumimyräkän vuoksi siperiasta europelin jälkeen peruttu, katajahan matkas junalla reilut pari vrk siperiasta läpi koko venäjän helsinkiin, jossa juna oli la- aamuna, ja sieltä suoraan bussilla saloon- reipas vierasvoitto vilppaasta tulla tärähti ;) vaikkakin euromatsissa siperiassa tuli pataan reilu 30pinnaa.. ;) Matkailu avartaa. tuo reissu pysyy kyllä muistissa iän ;)
 
Viestejä
707
Kouvot voidaan kyllä nyt laittaa, sieltä viimeisten sijoituksen joukosta SATA VARMAKSI play off joukkueeksi, vaikka kausi onkin alussa niin jos voittaa sarjan ylivoimaisen mestarisuosikin 10p ja kaiken lisäksi vielä kolmella amerikkalaisella niin siitä voidaan jo hieman päätellä, että joukkueella on mahdollisuus nousta sarjan mustaksi hevosiksi.

Joo, ja kataja voitti la. nokian 2 jenkulla ainoastaan ;)
 
Viestejä
656
Runkosarjan puolivälituomio:

Runkosarja alkaa olla puolessa välissä viimeistään vuodenvaihteessa loppujenkin joukkueiden osalta ja asetelmat alkaa jo hahmottua. Seagullsin runkosarjan voiton voi estää ainoastaan loukkaantumissuma, jota joukkue ei ainakaan vielä joutunut käymään läpi. Hyvät jenkkivalinnat ja kokeneet susijengiläiset pystyvät pyörittämään peliä aika vastustamattomasti. Vanha sanonta että vain häviämällä voi voittaa, niin keväällä nähdään kestääkö loppuun saakka jos runkosarja mennään läpi kuin tanssi ja soitto. Kovimmalla haastajalla Salolla tuntuu olevan nyt vuorostaan loukkaantumisten kanssa ongelmia, Nenonen ilm pois pitkään ja jenkkien kanssa pakka vielä sekaisin. Mutta finaalikaksikkosuosikki ilman muuta.

Hallitseva mestari Karhubasket on alkukauden rämpimisen jälkeen päässyt kohtuu hyvään vauhtiin, ja selvinnyt säikähdykselle jopa kovan luokan jenkkisentterin menetyksestä, Laihonen käyttänyt tilaisuutensa ja ottanut isoa roolia loistavasti. Nouseeko Karhubasket sitten keväällä ihan pantteripatsas jahtiin, se ratkeaa siihen löytyykö joukkueen pelityyliin sopiva sentteri lähiviikkojen aikana. Muuten rosteri on nyt sopivan laaja kun kotimainen nuorisokolmikko Järvi-Innamaa-Laihonen pystyy pelaamaan jo todella vahvasti.

Mikä joukkue sitten nappaa vähintään nelossijan voisko sanoa ”ylös-alas” -joukkueista Pyrintö, KTP, Kataja, Nokia. Peli aaltoilee tosi paljon 1. ja 2. puoliajan osalta sekä koti- ja vieraspeleissä otteet olleet vaihtelevat. Kuka saa tasaisuuden otteisiin sen sijan nappaa, jotenkin Katajan materiaalilla siihen pitäisi pystyä vaikka kataja fanitkin jo jytkyttää lippu puolitangossa. Pyrintöllä hyvä porukka kasassa mutta paljon Raymondin ja hänen kunnon varassa pystyykö tiukan kevään runttaamaan läpi hyvillä tehoilla. Toki Nokia on sarjan piinaavin puolustaja jos vaan takamiehet pysyisi terveenä ja sitä kautta Gregin taidoilla voi olla keväällä ikävä vastus puolivälierissä kuten myös KTP jos vaan Kaminen saa jenkit pelaamaan joukkueelle täysillä. Kouvoille saattaa napsahtaa sija 8.

Pudotuspeleihin saattaa olla liian pitkä matka haastajakolmikolla Laba, Ura, Kobrat.
Puolivälierissä Seagulls hoitanee välierä paikan helposti Kouvoilta mutta muiden joukkueiden osalta voi tulla muutama iso ylläri puolivälierävaiheessa kun joukkueet todella tasaisia sijoilla 3-7. Olisko sitten Salo-Nokia, Karhu-KTP, Kataja-Pyrintö tai ei sinne päinkään.
Voipi olla että finaalissa etelän herruustaistelu Seagulls-Vilpas ja pronssiottelussa Keskisen suomen taistelu Karhubasket-Pyrintö.
Ainakin mökit olis täynnä joka pelis.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
394
Seagullsin runkosarjan voiton voi estää ainoastaan loukkaantumissuma, jota joukkue ei ainakaan vielä joutunut käymään läpi.
:D. Onpa mielenkiintoinen näkemys. Taitavat jopa kahden...neljän pisteen erolla johtaa tällä hetkellä kun tasataan pelimäärä. Voitot 1-1 kakkospaikkaa pitävän Vilppaan kanssa. Toki Vilppaalla jälleen loukkaantumisongelmia.
 
Viestejä
144
Runkosarjan puolivälituomio:

Kovimmalla haastajalla Salolla tuntuu olevan nyt vuorostaan loukkaantumisten kanssa ongelmia, Nenonen ilm pois pitkään ja jenkkien kanssa pakka vielä sekaisin.
Onpahan keväällä hyvin levänneitä miehiä mukana remmissä.
 
Viestejä
1 684
Kovimmalla haastajalla Salolla tuntuu olevan nyt vuorostaan loukkaantumisten kanssa ongelmia, Nenonen ilm pois pitkään ja jenkkien kanssa pakka vielä sekaisin. Mutta finaalikaksikkosuosikki ilman muuta.
Jep Nenonen on poissa pitkään ja Coleman paranemaan päin. Jenkki pakka ei millääntavalla ole sekaisin. Coleman,Money ja Laster ovat sementoineet paikkansa. Flemmings vaikuttaa kyllä erittäin hyvältä ja ilman Nepon loukkaantumista olisi suurella todennäköisyydellä menty tällä nelikolla. Nyt mikäli askissa on vielä tikkuja joutunee Vilpas ottamaan isoon päähän vielä yhden vahvistuksen, mikäli aski on tyhjä joutunee Flemmings lähtemään.
Tässä on siirtorajaan vielä kuitenkin aikaa ja Nenosen toipimusennuste lienee helmikuussa jo aika tarkka.

En kyllä laskisi Kauhajokeakaan vielä runkosarjan voittokamppailustakaan pois.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös