Koripallo.com

Salon Vilpas 2022-2023

Viestejä
4 268
Seppälän ansioista Susijengin takamiehenä taitaa tulla se kuuluisa maailman ohuin muistio.

Mutta itse asiaan: onko tänään Savolaisen Via Dolorosa, tappiolla out, voitolla takaisin tuulikaappiin. Koivisto poissa….jaa-a…sarkaa riittää, vaikka edelleen Kouvoilta puuttuu vaikka mitä…Kukahan Vilppaalta tekee pointsit, onneksi Crawley ainakin jotenkin pelikuntoinen.

Ihmeesti Jyri saa noista nuorista irti peliä, en muista milloin Salossa penkillä jonon jatkona olevista junnuista olisi jotain edes yritetty ottaa…
Toivottavaa olisi kotivoitto, muutoin onko edes vaihtoehtoja olemassa?

Kannattaa katsella muutama karsintaottelu viime vuosilta, kyllä Ilarilla on ihan hyviä näyttöjä siellä. Ei toki mikään varmin pallonkäsittelijä aina, siinä olet oikeassa. Jonkun se pallo on ylöskin tuotava joskus. :)

Outoa kyllä, miten pääsee Euroopassa pelaamaan, vaikka on nii ohut muistio. Ei ne taida muuallakaa päin maailmaa oikein pelistä ymmärtää.

Mutta juu tämäpä aiheesta, mä vaa arvostan aika paljon näitä "paini- ja pesiskunnista" tulleita pelaajia.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
349
Kyllä tämä voitettavissa on.
Mutt on se peli-ilme maissa…onko Pipikins aina allapäin.
Salon valmennusporras voisi ottaa Jyristä mallia, miten reagoidaan, kun kentällä mählitään….jotain reagointia odottaisi. Jyri toljotti Butleria puoliaikalisää, kun kaveri hieman toimi kehnommin.
Taisi se Jussi kerran hieman läimäyttää taktiikkatauluun….säihkähdin.
 
Viestejä
349
Tuohon kotimaisosaston herääminen/onnistuminen, niin Kotkan kaatoon. Hyvä homma tämä ilta.
 
Viestejä
1 737
Salon valmennusporras voisi ottaa Jyristä mallia,
Luulisin, että Jyri itse ei ota hirveästi mallia muista Korisliiga-valmentajista vaan tekee omat päätelmänsä katsoen yöt silmänaluset pullistellen edellistä peliä, reflektoi miten pelaajat reagoivat erilaisiin viesteihin ja korkeintaan kokeneista Euroliiga-valmentajista katsoo vähän esimerkkiä.

Sori, mutta katsellaan ihmiset oikeasti muutakin kuin Korisliigaa.
 
Viestejä
2 981
Oli kyllä taas hyvä muistutus itselle, miksi käyn koripalloa katsomassa. Jännittävä peli, hyvä tunnelma ja kyllä tuolla huolet unohtaa pariksi tunniksi.
Juuri tää. Hermot lepää vaikka turpaan tulis 60-155. Yht.kuntavastuuta myös koris, se pitää muistaa aina, oli taso mikä hyvään, se tuo porukkaa yhteen. Eiku Jytkyttämään! Ps. Tuli Kauden Komein Nousu tänään meitille :cool: Ginipullo auki
 
Viestejä
725
Hyvä peli meidän jenkkinelikolta.

Goodin ja Feazell alkoivat löytää ihan mukavasti yhteistä säveltä. Goodinista paistaa kyllä, että on pelimies. Ei pelkää ottaa kovia ratkaisuja. Teki tänään muutaman todella kovan korin tärkeinä hetkinä. Miinuksena, ettei ole enää niin räjähtävä kuin collegevuosina.

Crawley on erittäin hyvä silloin, kun miestä kiinnostaa. Välillä taas vaeltelee pelin ulkopuolella.

Pipkins ei tahtonut saada otetta Taylorista, ei sitten millään. Toki 4. erän päätteeksi pakotti Taylorin menetykseen, mutta kuittasi sen samantien typerällä virheellä. Omaan silmään ei ole ehkä kuitenkaan niin hyvä puolustaja, mitä häntä on hehkutettu. Sai tänään myös heittää 5 kertaa täysin vapaasti kaaren takaa, joista 2 upposi. Oli muutenkin rohkeampi hyökkäyspäässä, vaikka prosentit jäivätkin hieman alhaiseksi. Silti omasta mielestäni heikoin nelikosta.

Goodinin tultua toivoisin Pipkinsin tilalle 3-and-D laituria. Onko syytä vaihdokseen maajoukkuetauon aikana?
 
Viestejä
1 737
Salon valmennusporras voisi ottaa Jyristä mallia,
Sori, että nyt palaan astialle. Ehkä jenkkirekryissä voisikin
Screenshot_2022-11-01-22-31-23-048.jpeg
 
Viestejä
786
Sori, että nyt palaan astialle. Ehkä jenkkirekryissä voisikinkatso liitettä 2748
Pennanen ei kai tiedä ihan koko syytä tähän. Kotimaisia penkillinen sivussa, loukkaantumisten takia. Jenkit ovat ottaneet tässä tilanteessa hienosti vastuuta, kuten kuuluukin.
Ammattilaisilta, näiltä ulkomaan avuilta on syytä tulosta vaatiakin. Nyky kotimaiset, nämä nuoret saavat nyt mukavasti vastuuta, kiitos siitä kuuluu myös valmennukselle.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 777

Empiiriset havainnot yli kymmenen vuoden takaa – silloin kun Nokia vielä vaikutti Salossa – olivat selvät. Keskustelufoorumi koripallo.com aktivoitui sitä enemmän, mitä huonommin Vilppaalla meni. Tulkinta pätee yhä. Perjantaisen Honka-tappion ja tiistaisen Kouvot-ottelun alkamisen välissä Vilpasta koskevaan ketjuun lähetettiin yli viisi sivua viestejä. Se on hiljaisella palstalla todella paljon.
 
Viestejä
831
Pennanen ei kai tiedä ihan koko syytä tähän. Kotimaisia penkillinen sivussa, loukkaantumisten takia. Jenkit ovat ottaneet tässä tilanteessa hienosti vastuuta, kuten kuuluukin.
Ammattilaisilta, näiltä ulkomaan avuilta on syytä tulosta vaatiakin. Nyky kotimaiset, nämä nuoret saavat nyt mukavasti vastuuta, kiitos siitä kuuluu myös valmennukselle.
Ja tähän kun lisätään vielä se, että Kouvojen jäljellä olevista kotimaisista sekä Korkiatupa että Helakorpi pelasivat isoin minuutein (/tehoin) divaria vasta sunnuntaina, niin voi olla, että vähän jaloissa painoi. Ja toisaalta seuraava peli on jo perjantaina ja silloinkin pitäisi jaksaa, sillä sairastuvalta ei apua ole vielä tulossa.

Mutta voihan se olla, että kun Vilppaalta joutuisi Koivisto, Blomgren, Nenonen ja Ahonen sairastuvalle, niin alkaisi Kärkkäinen, Mäkynen ja Laine ottaa heittoja ja vastuuta oikein liukuhihnalta. Tietäjät tietää...
 
Viestejä
12
En ole ylläpidon yläpuolelle liittämää salkkarin juttua lukenut, kun en ole tilaaja (joten tarkempi sisältö ei tiedossa), mutta pakko kyllä ihmetellä myös tätä meininkiä, että miten täällä on näin hiljaista, kun menee hyvin tai jotain positiivista tapahtuu. Edes hetkellisesti. Ja erityisesti eilisen jälkeen, kun koko viikonlopun suureen ääneen vaadittu parannusta ja kirottu kaikki alimpaan helvettiin. Sitten, kun parannusta tulee ja edes hetkellinen valon pilkahdus ja toivo paremmasta, niin missä kriitikot ja muut kirjoittelijat? Missä pohdinta? Väkisin joku voi käydä mainitsemassa, että no ainakin voitettiin.. Eikö kelvannut pelintaso? Vai onko kaikki vastajännärit edelleen huutamassa metsässä elämän kovuutta? Vai odottamassa seuraavaa tappiota, jolloin voidaan taas tulla kuuluttamaan, miten kaikki on pilalla? Vai väijytäänkö siellä suurennuslasin kanssa toimintaa ja heti, kun tulee jotain, johon tarttua, tullaan huutelemaan, että katsokaa nyt tätäkin, ei tul mittä, antakaa potkut sille ja sille ja sille. Hyvien esitysten jälkeen nauttiminen ja kehuminen kielettyä? Vai ollaanko täällä vähän varovaisia ja halutaan katsoa nyt se seuraava pelikin vielä (kaikilla tiedossa, mitä Espoossa Seagulls voiton jälkeen kävi). Tämä toki ymmärrettävää. Ja myönnettäköön, tämä oli yksi peli ja todistettavaa riittää vielä.

Ehkä tämä kertoo tästä nykyisestä some-ajasta. Tuntuu, että oli foorumi mikä tahansa, niin kirjoittelijat on poikkeuksetta sitä äänekästä vähemmistöä jommasta kummasta ääripäästä. Yleensä negatiivisesta.
Tai sitten se on suomalaisuutta? Kun on valitettavaa, se kyllä tuodaan ilmi. Mutta jos on paikka vaikka vähän kehua, niin se ei irtoa, ei sitten millään.

Mutta Vilppaalta eilen ylivoimaisesti kauden paras peli ja tunnelma hallissa mahtava! Toki alkukausi ollut odotusten nähden surkea ja kriitinen saa ja kuuluu olla. Täälläkin. Pitää kuitenkin muistaa Vilppaan jenkkien laatu verrattuna edellisiin vuosiin (ja kokemus), uutta pelitapaa yritetty ajaa sisään sekä uusi valmentaja. Luulisi, että nämä seikat pienentäisi odotuksia vähän tai antaisi alkukauteen joukkueelle vähän löysää saada juonesta kiinni. Onko joukkueen henkilöstö (sekä pelaajat että valmentaja(t)) tehneet virheitä, joita ei välttämättä kokeneemmat tai jotkut muut tee? Varmasti. Mutta silti vähän yllättää tämä kriittisyyden taso täällä. En kuitenkaan yritä puolustella joukkuetta, alkukausi ollut surkea. Mutta ainakin itsellä oli odotuksissa, että tästä kaudesta tulee todella vaikea. Toki en odottanut näin vaikeaa ja nyt on viimeisiä hetkiä herätä. Pelejä katsomalla en usko, että henkilöstöä vaihtamalla hirveästi se tuosta mihinkään muuttuisi. Asenne ja taistelutahto ollut surkeaa, päällimmäisenä peleistä jäänyt mieleen löysäily. Ollaan huolimattomia, ei toteuteta. Se on ihan sama millaiset ovat taktiset nyanssit siinä vaiheessa on. Henkimaailmanjuttuja, jotka lähtee joukkueesta itsestään? Toki voi argumentoida, että esim. valmentajanvaihto tai vaikkapa jenkkien vaihto piristää usein tätäkin puolta. Tässä tulee varmaan rahalliset resurssit sitten peliin mukaan. Siksi oma fiilis on, että antaa joukkueen itse selvittää asiat. Potentiaalia on valtavasti, se on nähty. Josta päästäänkin tulevaan!

Kuten mainittu, eilen mainio peli ja muistutus siitä, että kannattaa hallille tulla. Silloinkin, kun on vaikeaa.
Voitto oli tärkeä, mutta eniten lämmittää asiat tuloksen ulkopuolella.
Eilen löytyi asennetta, halua, energiaa ja ensimmäisen kerran tällä kaudella pelaajien olemuksessa oli kunnon paloa! Penkki eli mukana, hyvistä suorituksista iloittiin jne. Koko porukan kehonkieli aivan erilainen kuin alkukaudella ja se jos joku, itsessäni herättää optimistisia ajatuksia jatkoa ajatellen.
Tällä taisteluilmeellä ja luonteella oltaisiin kevyesti voitettu ainakin Kataja ja Honka. Luultavasti myös ainakin toinen, joko Nokia tai Lapua. Olisi sarjataulukko aika erilainen. Nämä pelit hävittiin mielestäni siihen, että vastustaja halusi voittoa enemmän sekä siihen, ettei löytynyt lopussa ratkaisijoita. Eilen oli molempia. Toki voidaan pohtia, että miksi sitä ilmettä ei näissä pelejä ollut. Syitä varmasti monia, osasyynä varmasti myös täälläkin paljon kritiikkiä kohdalleen saaneet pelaajisto ja valmentaja. Hyvä, että kuitenkin löytyi, seuraava steppi on ilmeen ylläpito.
Toivottavasti tämän uuden peli-ilmeen kautta loksahtelee lopullisesti myös muu peli kohdilleen. Kyllä se vaan niin on, että se pelifiilis vaikuttaa kaikkeen toteuttamiseen siellä kentällä. Ehkäpä ne rookiejenkitkin alkaa saada hommaa toimimaan, eilinen oli jotain ihan muuta kaikilta, mihin alkukaudella totuttu. Ehkä olen yltiöoptimistinen, mutta jotain sellaista eilen oli havaittavissa, että tästä saadaan mukiin menevä kausi vielä!
Screenitkin osui ja kappas kummaa, aika paljon helpompi hyökätä! Asennekysymys suurelta osin tämäkin.

Toki tappioita tulee vielä ja varmasti niitä huonoja pelejäkin. Enkä itsekään odota, että Vilpas taistelisi esim. top5 sijoituksesta runkosarjassa. Mutta se kutospaikka on otettavissa. Paljon pelataan ristiin eikä olla nytkään kuin 1-2 voittoa perässä juurikin tuosta kutossijasta..
Loistava tasonnosto siis kerta kaikkiaan! Tuntui Honka-pelin jälkeinen "kattellaan ja tutkitaan" onnistuneen.. Nyt täytyy toivoa, ettei näitä saman levelin tasonnostoja enää tarvita, vaan saadaan homma rullaamaan tasaisemmin.
 
Viestejä
2 981
Yks voitto, jos tulee toinen, on voittoputki ;) Yksi voitto, jos tulee taas seuraavana tappio, sarjasta tiputaan automaattisesti ;) Hieno kausi menossa!
 
Viestejä
191
Olipa pitkä vuodatus mutta mukana myös asiaa.
Veikkaanpa, että se on meillä suomalaisilla jotenkin geeneissä, että fiilistellään tappiota eikä osata nauttia voitoista/hyvistä suorituksista.
Eilinen matsi oli jo, sanoisinko lupauksia herättävä. Ja peli-ilme ja kehon kieli positiivisia.
Tunnelma katsomossa oli myös hyvä, varsinkin loppua kohti. Kyllä sportti on parasta paikan päällä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös