Koripallo.com

Suomalaiset koripalloilijat Euroopassa

Viestejä
1 478


Pientä mediakritiikkiä tähän myös tarjolle.
ENSINNÄKIN on loukkaavaa puhua potilaista taistelijoina tai selviytyjinä.

Puhetapa implikoi, että taistelusta voi selvitä ”voittajana” psyykkisten ominaisuuksien kuten urheuden tai tahdonvoiman avulla, kun taas koronavirukseen kuolevat ovat ”häviäjiä”, joiden taistelutahto ei ollut riittävä.

Sama ongelma sisältyy sotakielikuvien käyttöön, kun syöpäpotilaita kuvataan taistelijoiksi. Sen enempää syövässä kuin koronavirusinfektiossa paraneminen tai kuolema eivät riipu potilaiden ”taistelutahdosta” tai muista psyykkisistä ominaisuuksista, vaan immuunijärjestelmästä ja muista tieteen toistaiseksi vain osin ymmärtämistä biologisista tekijöistä.

Silloinkin kun emme suoraan ajattele taistelutahtoa paranemisen syynä, sodan kuvasto helposti ohjaa meitä tällaisiin oletuksiin.
 
Viestejä
1 680
Viestejä
3 018
Katselin Manresan pelin… kova jannu on Valtonen, puolusti todella hyvin, kovaa ja puhtaasti, ymmärtää peliä, tekee enimmäkseen oikeita valintoja - etenkin kun peliä ratkaistaan. Oli ihan avainroolissa lopussa, kova kolkki sisään ja heti perään hankki hyökkääjän virheen kaverille.

Juu, tärkeitä onnistumisia kuukauden päässä häämöttäviä karsintojakin ajatellen.
 
Viestejä
913
Eliakselta taas hyvä tilastoja Espanjan sarjassa, 13 pistettä ja 6 levypalloa mukaan lukien kolme hyökkäyspäässä. Heittoprosentit ei tänään päätä huimanneet (5/12) mutta silti kovaa tekemistä kun ottaa sarjan tason huomioon.
 
Viestejä
1 434
Eliakselta taas hyvä tilastoja Espanjan sarjassa, 13 pistettä ja 6 levypalloa mukaan lukien kolme hyökkäyspäässä. Heittoprosentit ei tänään päätä huimanneet (5/12) mutta silti kovaa tekemistä kun ottaa sarjan tason huomioon.

Valtonen lienee paras suomalainen ammattikoripalloilija tällä hetkellä.
 
Viestejä
1 478
Omia pelaaja-aikojaan hän ei kuitenkaan enää kaipaa.

– Rehellisesti sanottuna en. Peliurani loppui lonkkavammaan ja se ura on pantu kirjoihin ja kansiin. Tällä hetkellä valmentaminen on intohimoni, Toijala toteaa.

Paluu kentälle olis kyllä kova juttu.
 
Viestejä
3 335
Nämä tällä hetkellä parhaiden menestyvät ovat varsin määrätietoisia kavereita.
Osaako joku luetella näiden kavereiden menestyksekseimmät kaudet Suomessa?
Herbert ei tainnut edes huippurosterilla viedä Honkaa mestaruuteen. Vanhempi Iisalo ei menestynyt Suomessa, vaikka kaikki jo tuolloin uskoivat kaverin menestyvän nopeasti. Tuovi vei Lappeenrannan kai playoffeihin, Jansson valmensi alasarjaa, Myrolybov joutui Toijalan yliajamaksi alkuvuosinaan.
En tiedä mitään muuta syytä kuin todellisen määrätietoisuuden että nuo kaverit ovat puhjenneet kukkaan muilla mailla.
Ehkä he vaan näkivät mahdollisuutensa muualla paremmiksi.
Kuinka moni noista kavereista muuten on perheellinen tuolla maailmalla - taitaa olla isolta osin poikamiesten hommaa tuo maailmalla valmentaminen.
 
Viestejä
806
Herbertin aikaa Sohlbergin Hongassa sotkivat selkäongelmat.


Iisalo lähti Saksaan Hongan B-poikien ja B-tyttöjen päävalmentajan paikoilta. Edellisellä kaudella hän valmensi miesten joukkueen Korisliigan viimeiseksi.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös