Koripallo.com

Suomen Kovatasoisin NBA FANTASY 2018 - 2019: "Vielä kerran pojat!"

Viestejä
3
#61
Jaaha. Rookiena räpiköitiin draft läpi, ja nyt muutaman päivän makustelun jälkeen lienee aika koittaa muodostaa jotain ajatuksia valituista pelaajista.

1st round, pick #12 - Ben Simmons (PG, SF)
Kik onkin jo mainostanut kylväneensä idean päähäni Simmonsin draftaamisesta, ja eikä siinä mitään, onhan siinä perää. Draftin hetkellä arvoin vielä Benkun ja Kawhin välillä, mutta tuplapositio ja omissa papereissa varmempi suoritustaso houkuttivat.

2nd round, pick #15 - Vic Oladipo (SG)
Viime kausi oli jo nousujohteinen, ja miehen keväisten kommenttien perusteella oli helppo luottaa siihen että sama tahti jatkuu.

3rd round, pick #27 - Kevin Love (PF, C)
Clevelandin top dog. Loukkaantumiset ovat riskinä KLoven kohdalla, mutta tässä kohtaa draftia vaikutti tuplapositionsa puolesta no-brainerilta.

4th round, pick #48 - Jayson Tatum (SF, PF)
Vakuuttavaa menoa keväällä. Riskillä näin aikanen varaus, mutta kuten monien muidenkin pelaajien kohdalla, luottoa löytyy tuon tason ylläpitämiseen.

5th round, pick #51 - John Collins (PF)
Kunhan kuntoutuu, luvassa mukawaa operointia Youngin kanssa. Atlanta ei myöskään ole pääsemässä pleijareihin tänäkään vuonna, joten varmasti lupa laittaa rajattomasti paskaa ilmaan.

6th round, pick #72 - Willie Caulie-Stein (C)
Viime kaudella oli jo riviseuraajana kovat odotukset jonkinlaista läpimurtoa kohtaan, se antoi kuitenkin odottaa yhä itseään. Nyt vuoden vanhempi, ja Joegerin isoille suotuisa pelisysteemi on entistä tutumpi. Odotukset korkealla, katsotaan kauanko menee ennen ensimmäistä pettymystä.

7th round, pick #75 - Goran Dragic (PG)
Aika hajutonväritönmauton varaus. Solidit pinnat, eipä sen suurempaa taustatarinaa.

8th round, pick #96 - Jordan Bell (PF, C)
En edes yritä perustella. Kik vei nenän edestä Allenin, jonka piti "warmasti" valua omaan varaukseeni asti. Siitä paletti sekaisin ja seuraava silmiin osunut sentteri listoille. Jossei meno nyt radikaalisti muutu, waiverointi lienee todellisuutta.

9th round, pick #99 - Eric Gordon (SG)
Edelliskierroksen koomailua pyrin paikkaamaan Gordonin tasaisen tappavalla suorittamisella. Ei säväytä, ei petä.

10th round, pick #120 - Kevin Knox (SF)
Pelkkää upsidea lähdin tavoittelemaan. Samassa kastissa Isaacin kanssa.

11th round, pick #123 - Buddy Hield (SG)
Ehkä 75pinnan mies, toiveet siinä 80 kieppeillä. Katsellaan.

12th round, pick #144 - Terry Rozier (PG)
Ihan kokeilunarvoinen pick näillä kierroksilla. Bostonin penkki jatkanee skoraamistaan Haywardin ja Irvingin paluusta huolimatta.

13th round, pick #147 - Justise Winslow (SF)

Potentiaalia olla se 75-80 pinnan mies. Todennäköisesti loukkaantumiset ja Spoelstran rotaatiot kusevat tämän idean täysin.

14th round, pick #168 - Pascal Siakam (PF)
Piti varata Isaac jo tällä pickillä, mutta softa kusetti urakalla. Noh, utilitynä tämän viikon ja sen jälkeen jatkanee matkaansa.

15th round, pick #171 - Jonathan Isaac (SF, PF)
Parin viikon kokeilu, joko breikkaa tai sitten jatkaa matkaa waivereihin.

Kokonaisuudessaan olen ihan tyytyväinen. Pari potentiaalista hutia tuli paineessa valittua, mutta paikkaillaan niitä sitten tarpeen tullen.
 
Viestejä
2
#62
Kausi saatu käyntiin ja ensimmäinen tradekin tuli jo suhmuroitua, tässä Knights Of the Pink Tacosin yhdistetty draft recap ja tilannekatsaus.

1st round Nikola Jokic

Olin täysin tyrmännyt ajatuksen Drummondin varaamisesta, koska en aio katsoa sekuntiakaan Pistonsin pelejä. Niinpä olin valmistautunut valitsemaan Simmonsin ja Embiidin välillä isolla riskillä, mutta Kik ottikin analyyttisen viileästi Drummondin jättäen Jokerin KOPTerin kulmakiveksi. Aika selkeä valinta.

2nd round Damian Lillard

Myös Lillard tipahti odottamatta KOPTerin riveihin, olin vastahakoisesti valmistautunut valitsemaan Georgen ja Wallin väliltä. Nopeiden tuuletusten jälkeen mahdollisimman nopeasti valinta sisään ja siirtämään KOPTerin kelloja Dame timeen.

3rd round Draymond Green

Ensimmäisen kerran tässä draftissa piti edes vähää alusta tehdä valintaa, kun Green ja Beal olivat molemmat varattavissa. Fapoissa en näe merkittävää eroa joten päädyin Draymondiin tuplaposition johdosta.

4th round Steven Adams

Jotenkin tuntui että hyviä senttereitä on tarjolla poikkeuksellisen paljon, joten tarkoituksena oli alusta asti napsia muutama KOPTerin riveihin ennen kun taso tippuu. Adams oli hyvä value tässä kohtaa.

5th round Eric Bledsoe

Tiukkaakin tiukempi valinta Bledsoen ja Otto Potterin välillä. Koin että coach Bud tuo uusia tuulia ja lisää tempoa hyökkäykseen nostaen Bledsoen arvoa.

6th round Nikola Vucevic

Päätin lainata sivua bc Nokian pelikirjasta ja lähteä kauteen valkoisella triple towersilla, jossa Jokic on Labovic, vucevic on Dolenc ja Adams O'Mara.

7th round Gary Harris

Ollut KOPTerin riveissä useampana kautena. Solid af.

8th round Lauri Markkanen

Yllättävän alas valui, taisi viime vuonnakin mennä korkeammalla? Loukkaantuminen tietysti ikävä ja Bullin etukentän rotaatio sekaisin kun seinäkello, mutta joukkueen parhaana pelaajana löytää varmasti paikkansa.

9th round Taurean Prince

Nimi oli käsintehdyissä muistiinpanoissa moneen kertaan alleviivattuna. Silti jouduin hetken pähkäilemään Prinssin ja Jinglesin välillä.

10th round Markelle Fultz

Ääh. Toivoin Tyrekeä tai edes Clarksonia mutta käteen jäi liigan rumin hypäri. Saisi edes SGn ja aloittaisi penkiltä.

11th round Bogdan Bogdanovic

Vois joskus lukea injury reportteja ennen draftia. Saa nähdä pystynkö roikuttamaan mukana Laurin ohella.

12th round Al-farouq Aminu

Warma 75 jota kiva seurata Lillardin kera Portlandissa. Olis voinut ottaa jotain riskiä tässä kohtaa jälkeenpäin ajateltuna.

13th round Kent Bazemore

Junnannut pari vuotta paikallaan vaikka läpimurtoa ainakin jossain määrin odotettiin. Ehkä nyt kun kukaan ei tunnu sitä odottavan?

14th round Thad Young

Wanha sotaratsu otettiin käväisemään utility spotilla hyvän alkuohjelman takia

15th round Collin Sexton

Tuli, näki ja lähti.

Ensimmäisten pelipäivien vire näytti alavireiseltä, joten managerin oli pakko näyttää heti että tälläistä ei suvaita:

Steven Adams, Eric Bledsoe<-> Steph Curry, JJ Barea

GTFO ADAMS & BLEDSOE! Joukkueen toistaiseksi ainoa ylisuorittaja Adams sai pakata kimpsunsa Bledsoen mukana ja matkata Kottiin joukkoihin. Tilalle saatiin selvästi huippuvireinen Curry sekä waiver Bates, joka saattaa tai saattaa olla pelaamatta yhtään peliä KOPTerin riveissä. 105, 70- 90, 87.5 eli fair trade joka hyödyttää molempia osapuolia. Kottii saa huippusentterin ja itse saan mahdollisuuden waiverin kautta lähteä voittamaan tradea.

Waiverista puheenollen Sexton pakkasi samassa hässäkässä laukkunsa ja lähti Adamsin ja Bledsoen kanssa samalla ovenavauksella, tilalle solid operaattori tuplapositiolla nimeltä Danny Green.

Knights Of the Pink Taco depth chart näyttää näiden liikkeiden jälkeen tältä:

PG: Curry, Lillard, Fultz, Barea
Sg: Harris, Bazemore, Green/ Bogda (O)
Sf: Prince, Bogda (O)/ Green
Pf: Green, Aminu, Markkanen (O)
C: Jokic, Vucevic/ Green
Uti: Young

Mestaruus.
 
Viestejä
362
#63
Kansas City Chiefsin draft recap 2018-2019 season:

Olin sopivasti Ruotsin laivalla draftin aikaan, joten ei ollut mitään varmuutta toimiiko netti siellä. Ajoissa aloin viritteleen vehkeitä ja jouduin huomaamaan, että drafti softa vaatii kännykällä tai tabletilla, että käyttää appia. Semmoisen imuttaminen wifillä siellä oli sula mahdottomuus. Joten kaksi ekaa pickia meni täysin sokkona ja Kik James kiitollisesti auttoi tekemään varaukset puolestani softassa, kun pistin viestiä kenet otan. Tämän jälkeen sain softan asennettua ja välillä se jopa toimi, että sain päivitettyä jäljellä olevat pelaajat, pääsi vähän enemmän jo arvioimaan...

1. pick: Joel Embiid, C
Embiid oli ennakoissa oletuksena, mutta mietin myös Simmonsia ja jopa Currya. Valitsin kuitenkin homerin, joten on mukava seurailla Philly pelejä. Helposti 110 keskiarvolla, mutta varmasti tulee myös poissaoloja, jännitetään.

2. pick: Paul George, SF
Paul George oli itselle täysin selvä valinta. Oli jo draftiin lähtiessä nr. 1 target, joka piti saada. Tässä kohtaa vaihtoehtoja olisi ollut myös Butler tai Gobert. Hyvä näin. Uskon vahvaan kauteen Thunderissa, haen 100 keskiarvoa ja tuplapositiota.

3. pick: Devin Booker, SG/PG
Kevin Love vietiin nenän edestä, enkä Bealia halunnut muistaen vuosien takaa jalkaongelmat. Devin saa avaimet käteen Phoenixissä kuten avaus näytti. Vahva 95.

4. pick: Brandon Ingram, SF

Aaron Gordon meni juuri edeltä, joten piti backupina ottaa Brandon, jolle povataan läpimurto kautta. Mietin myös Harrisia.
Arveluttaa muiden kategorioiden statit kuin pisteet.

5. pick: Ricky Rubio, PG
Doncic meni ja piti alkaa miettiin position kautta pelintekijää. Boardilla ei kukaan kovettanut, joten päätin ottaa Rubion tuomaan "other stats", avauspeli täysi farssi yhdellä koripisteellä eikä oikein mitään muuta. Eiköhän otteet parane, mutta riski pick.

6. pick: Mike Conley, PG
Jälleen pointtia, mutta olisi kai pitänyt Whiteside ottaa joka jossain vaiheessa kävi mielessä. Conleylla kuitenkin ihan mukiinmenevä preseason loukkaantumisen jälkeen ja vahvana puolustajana voi odottaa other stats!

7. pick: Nikola Mirotic, PF
Heh, homer Nikola kotiin. Vihaan kaveria, mutta erinomainen syötön katkoja ja pienten miesten blokkaaja. Generoi other stats erinomaisesti. Roolia luulisi riittävän rajallisessa pelikaanissa. Avauspelissä heti 130 fapoa!

8. pick: Nicola Batum, SF
Tässä oli Jarret Allen tulossa, mutta Kik vei edestä (jälleen). Poistion perusteella Batum, josko parantaisi takaisin vanhalle tasolleen. Ainakin oli Suomea vastaan kova! Ei ollut tässä ketään kiinnostavia tälle kierrokselle. Aika perusvaraus.

9. pick: Bobby Portis, PF
Crazy Eyez kotiin. Vahva preseason ja sopimuskausi. Haluaa tulla penkiltä kehiin, joten siitäkin +15 kun Lauri palaa.
Uskoisin olevan vahva 86, kunhan heitto uppoaa. Mietin myös Spencer Dinwiddietä ja Joe Inglesiä.

10. pick: Domatas Sabonis, PF/C
Sleeper pick, oli toinen draftiin lähtiessä joka piti saada. Myles Turnerin viime vuonna omistaneena tiesin, että Sabonis tulee pelaamaan tärkeimmät minuutit. Kauden avauksessa heti 15/14. Hekotuttaa, että sai näinkin myöhäisessä vaiheessa.

11. pick Kelly Oubre Jr., SF
Viime vuonna jengissä, luotetaan nytkin.

12. pick Jeremy Lin, PG/SG

Oli Knicksissä aikoinaan Linsanity. Luulis Trae Youngin bustaamisen jälkeen saavan jotain roolia Atlantassa.
Erittäin risky pick! Kauden avaus pettymys, mutta palaa loukkaantumisesta. Rozier ois ollut parempi valinta, argh.

13. pick PJ Tucker, SF/PF
Positio monsteri, Houston ei suostu luopumaan vaihdossa Butleriin, joten pakko olla hyvä!?
Joten 74-75 luulisi olevan, kauden avaus lllloistava.

14. pick Bam Adebayo, C
Whiteside tippuu kuitenkin kesken kauden, joten Adebayo ottaa roolia, odotellaan.

15. pick: Ersan Ilyasova, PF
Utility pick, bust or must. Ekan kierroksen must, pelasi hyvin.

Ihan jees drafti, varsinkin kun oli ongelmia ihan lähtien, että vieressä joku pimputti pianoa jne...

Hyvää alkavaa kautta ja toivotaan, että softa paranee vanhalle tasolla.

GM Trancey
 
Viestejä
8 366
#64
Hyviä uutisia softan puolelta:

- LM Powers are back: Pystyn editoimaan jengejä jne.
- LM Gallupit on myös takaisin: Käykää äänestämässä Softan etusivulla uudessa pollissa
- Games Started Issue paranemaan päin. Ekalta yöltä kaikki pelit korjattu ja toiseltakin taitaa puuttua vain yhdestä pelistä. Monitoroimme tilannetta.

Muistutan kaikkia, että Trade Block löytyy nyt treidichatin yhteydessä "Kiinnitetyistä Julkaisuista/Viesteistä" ja sieltä vaan kätevästi etiäpäin editoimaan omaa blokkia. Sieltä löytyy myös muuta kivaa, eli "Terveisiä managereille" ja "äänestys-osio" johon tulee bonusäänestyksiä ja varmaan tallennetaan nämä softan sivuilta tehdyt. Ei muuta kuin sinne hääräämään paskalla istuessa.
 
Viestejä
8 366
#65
Games Started Controversy:

Tilanne tällä hetkellä seuraava:

Ti - Boston - Philly
Ke - Cavs - Raps, Clippers - Nuggets
To - Philly - Bulls
Pe - Kaikki pelit kahta lukuunottamatta
La - Kaikki pelit

Eli suunta oli jo parempi, mutta perjantaina koko homma kusahti. Oletus on chat helpin kanssa käydyn keskustelun perusteella se, että jossain vaiheessa (oletettavasti tiistaihin mennessä) kaikki pelit korjautuvat. En kuitenkaan jäänyt tämän osalta luottavaiseksi. Toisaalta tekisi mieli tehdä korjauksia, mutta oikeiden korjausten tullessa nuo korjaukset pitäisi korjata... Ehkä tässä vaiheessa olisi syytä harjoittaa malttia ja tehdä korjaukset sitten jälkikäteen. Lasken kuitenkin kaikkien joukkueiden osalta miinukset nykytilanteeseen tähän alle (laskettu mukaan ti-pe väliltä pelit):

Ossi Vs Pejton: Ossi -60 / Pejton -60
Kik Vs hoetje: Kik -60 / hotje -60
Trancey Vs. Killes: -90 / -135
Nintto Vs Homppa: -135 / -150
Kottii Vs spud: -150 / -120
Vitali vs. Lätkä: -135 / -150

Eli aika isojakin eroja joukkueiden välillä on, mutta otteluparikohtaisesti ei välttämättä merkittäviä ainakaan ennen lauantain kierrosta.
 
Viestejä
8 366
#66
Pidemmän miettimisen jälkeen mieluiten tehdään näin: Jos keskiviikkoon mennessä ei ole tullut korjauksia tämän viikon scoring, niin otetaan kokonaan pois päältä GP ja GS. Penkkimiesten plussat lisäillään manuaalisesti. Teen ensimmisen tarkastuskierroksen hlö.koht., mutta virheitä voi tulla joten managereilla itsellään on vastuu näistä huomauttaa. Jos huomautusta ei tee seuraavan peliviikon aikana jäävät tulokset lopullisina voimaan.

Näin pysyvät raakastatsit paremmassa kuosissa ja pelaajien arvoa on helpompi seurata. Penkkimiehille pitää sitten arvioida penkkiplussat manuaalisesti. Ei woi minkään.

Tämä siis siinä tapauksessa, jos lupauksia vasten tilastot eivät päivity kuntoon alkuviikon aikana.

Ja huomenna sitten Utility Waiverit eli jokaisen on pudotettava oma Utility-paikkansa pelaaja pois kokoonpanosta klo 18 waivereiden aikaan tai viimeistään ennen pelikierroksen alkamista. Tilalle tosiaan uusi pelaaja tai jos ei sellaista nyt halua niin tyhjänä makuuttaminen myös vaihtoehto. Panokset maanantaina tuolle viikon vuokralle on 1-3 dollaria. Kokonaisbudjetti 30 dollaria.
 
#67
Pejton Feeniläisporukan draft recap

Alustuksena mainittakoon että Ossin preesens takanani koko draftin ajan sai pasmat ajoittain täysin sekaisin. Löylyä TULI TULI TULI


ROUND 1

- Selkeä homma tämä, kovaan ääneen huudeltu pitkin medioita tästä pickistä, joka sai jopa etukäteen pienen järistyksen aikaan KAAKINMAALLA.

Kevin Durant

ROUND 2

- Ei hätää, 3-kierroksen exceltiedosto oli tehty (omaan päähän) ja putosi kuin killesille pasta-ateria nokan eteen: Mukavalla pleijariohjelmalla sisään LÄSKI JOHN WALL

John Wall

ROUND 3

- Olin kaavaillut tähän putoavaksi jytky-centeriä... noh putosikin toinen pelaaja joka oli paljon korkeammalla listoillani. Capelaa harkitsin mutta Ossin takapiruna oleminen ja provoaminen sai mielenmuuttumaan (OSSI NERO !)

Demar Derozan

ROUND 4

- Nyt sitä CENTERIÄ. Ei mennyt tähän montaakaan sekuntia kun Horford meni nokan edestä. Myöskin playoff ohjelma miellyttää.

Dwight Howard

ROUND 5

- Noniin. Pää tyhjänä ei mitään mielenkiintoista tähän kohtaan, paskahalvaus ja sisään "varma 70"...

Jonas Valanciunas

ROUND 6

- HEKOTUTTAA. Kyllä kelpaa omistaa xxx. 2.kerta toden sanoo ja nyt kyllä tuplaposition kautta näinkin myöhäistä herkkua:

Gordon Hayward

ROUND 7

- Ja pelkällä mutulla mennään sitten, Ossilta EI TULE APUJA. Pakko vain pickata mielestäni paras pelaaja ketä jäljellä:

Harrison Barnes

ROUND 8

- Tähän oli makusteltu jo pitkään PG:tä. Kävi mielessä Jarretin Allenikin mutta hätäsellä pickillä yllätyskortti (waiver)

Reggie Jackson

ROUND 9

- OK Menin provoon. Takki tyhjänä ja jotain vain sisään:

James Johnson

ROUND 10

- Jes ! Taas DÄBBÄYSTÄ pitkin penthousea. Mukawa PG/SG paskalandista

Jordan Clarkson

ROUND 11

- Jahas. Sitten vain pelkkää paskasta positio täyttelyy, noh vihkoonhan se meni.

Marcin Gortat

ROUND 12

- Nyt sitten SLEEPERIÄ kotiin, täytyyhän James Johnsonin velikin ottaa samaan kööriin:

Tyler Johnson

ROUND 13

- Position täyttelyy ja lisää Wassinktonia mukaan.

Markieff Morris

ROUND 14

- Ostin hypen Sunsista. Paskasta naurua sain chatissa.

Tyler Ulis

ROUND 15

- HE' S BACK ! NBA:n #1 GUITAR MAN

Lance Stephenson

DEPTH CHART

PG: Wall, Jackson, Ulis
SG: Derozan, Clarkson, Johnson, Stephenson
SF: Durant, Hayward
PF: Barnes, Morris, Johnson
C: Howard, Vala, Gortat
 
Viestejä
8 366
#68
Laitoin nyt GS ja GP pois päältä. Lisäilen bench boostit pelaajille käsin. Teen varjoliigan, jossa tarkkailen näiden tilastojen osalta päivittymistä. Siinä vaiheessa kun tilastot alkavat taas rullaamaan kunnolla niin palautan normiasetukset ja poistan nuo boostit scoreista. Eli nyt kannattaa huomioida pelaajien arvossa se, että penkkipisteet EIVÄT näy niissä.

Waivereiden osalta kokeillaan Maanantain Utilityn lisäksi tällä viikolla KE-PE-SU rotaatiota. Ajatuksena tässä se, että Pe-La väliltä löytyy paremmin back-to-back pelejä kuin LA-SU. Näin ollen se tarjoaa managereille paremmat mahdollisuudet operoida pelejä sisään tiukassa matchupissa. Käytännössä voit ensin ottaa KE back-to-backit sisään, jonka jälkeen PE seuraavat back-to-backit ja Sunnuntaina vielä bonus-pelin. Fiiliksiä tästä muutoksesta voi kertoa tämän viikon jälkeen halutessaan. Tehdään sitten päätös waivereista pysyväksi. Eli tällä viikolla KE-PE-SU.
 
Viestejä
8 366
#69
Bench Boostit joukkueittain Week 1:

Kik 150
hoetje 90
Pejton 120
Ossi 150
Trancey 150
Killes 165
Lätkä 165
Vitali 105
spud 165
Kottii 90
Homppa 180
Nintto 45
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
8 366
#70
Siellä Homppa hätäili Utility-pelaajan pudottamisen kanssa, joka ei ole hyvä idea. Näitä pelaajia ei tänään saa kuitenkaan nostaa, ovat ns. "karanteenissa" seuraavaan normiwaiverpäivään saakka olivat pudotettu ennen maanantain utility waivereita tai ei.

Siis, Frank Ntilintinkkka ei ole nostettavissa tänään maanantaina Utility Waivereilta.
 
Viestejä
8 366
#71
Power Rankings Week 1 - "The Start Of Something Beautiful"

Täydellinen laulu kuvaamaan managerin ja hänen fantasyjoukkueensa suhdetta pitkän kauden aikana. Paljon se antaa, paljon se ottaa. Täydellisyys ja täyttymys aina käsivarren mitan päässä. Niin lähellä, mutta silti niin kaukana... Tämä voisi olla alku jonkin kauniin. Siltä se tuntuu, mutta suruun, tuskaan ja särkyyn se kerta toisensa jälkeen päättyy. Ja waivereiden kautta uuteen nousuun...

Ensimmäinen viikko fanttasiaa takana ja jonkinlaisia voimasuhteiden suuntia voidaan kenties joukkueiden väliltä jo löytää, vai voidaanko sittenkään? Siihen pyrkivät tämän viikon tiukan analyyttiset rankingsit löytämään vastausta.

12. hoetje - Suunta Haekki 0-1 / 71,4 (-)

Hieman huolestuttaa, kun keskiarvo jää näin surkeaksi ja joukkue saa LMA+Jordan etukentältä kasuaalisti 20-25 pistettä yli odotuskeskiarvojen. Toki Westy missasi kaksi peliä ja Savi Tompson/Collison vetivät myötähäpeää herättävällä tasolla. Moni muukin pelaaja pelasi alle odotusarvojen, mutta pelasiko oikeasti kovinkaan paljon? Markku Gasol, Taj Gibson, Evan Fournier tai Derrick Favors eivät huo'u kauheaa potentiaalia. Lisäksi joukkueen ainoa upside potentiaali Kyle Anderson on kostautumassa kasaksi paskaa.

Tässä vaiheessa hoetje ei voi kuin odottaa ja miettiä löytyisikö waiverilta kenties jotain hieman parempaa Simmonsin tai Alan Cräppen tilalle.

11. Killes - ihanan tuntuset 0-1 / 73,4 (-)

Killes draftaamassa ihanan tuntusia:


Hessuilu kostautuu. D'andre Fox lämmittää kuin paskat housussa Antarktiksella, kun tätä ketjukolaria katsoo. Toivotaan, että maaginen weiveröinti ja maaninen treidaaminen kääntää kelkan.

10. Lätkä-Antti - Lätkä-Antin Kootut 1-0 / 74,9 (-)

Ben Simmons siivitti Kootut kiimaiseen alkuun, mutta lopulta lento ei ensimmäisellä viikolla kantanut sen pidemmälle kuin 10 sijaan rankingeissa. Simmonsin potentiaalinen 130 fapon kausikeskiarvo on kuitenkin hyvä rakennuspalikka, jonka ympärille Antti voi rakentaa rauhallisin mielin. Kevin Love antaa hyvää taustatukea ja huhujen mukaan sentteriosastolle ollaan hankkimassa apua aivan lähiaikoina.

Myös Jayson Tatum on ollut yllättäjä alkukaudesta, mutta ongelmana on korkea draftipositio jolloin valueta on hankala saada miehestä irti nappionnistumisellakaan. Parempaa on kuitenkin luvassa John Collinsin paluun ja Victor Oladipon heräilyn myötä. Ensimmäinen onnistuminen operointiosastolla on myös saattanut nähdä päivänvalon managerin idolin, MKG:n, merkeissä. Pystyykö Charlotten veteraani elävöittämään uransa penkiltä käsin? Alku on ainakin ollut erittäin lupauksia herättävä.

Pari kovaa ratkaisua on varmaan tälläkin viikolla edessä Jorman Kellon sekä Kevin Kolhun ulostamisen kanssa. Jos viikkovoitosta haluaa haastaa Kik Jamsia vs ei näiden pelaajien makuuttamiseen ole varaa...

9. Pejton - FENIAN bastards 0-1 / 76,3 (-)


"Pejton köysissä"

Pejtonin jengiä ei ole vielä reilua arvioida verrattuna muihin, kun listoilta löytyy JJ, Barnes ja D13 klesana. Mielenkiintoinen valinta Pejtonilta lähteä kauteen heti puoli jengiä paskana - eikä nämä nimet edes pudonneet loukkiensa takia. "Huono tuuri, ei woi minkään."

Hayward on odotusten mukaisesti ollut jööteriä ainakin kauden alkuun, jos ei pysyvästi. Samoin Valan jöötit housussa tuskin yllättää edes spudia, joka väisti tällä kaudella tärkeän bulletin. Lancesta ja Tyler Johnsonista Pejton taas ei voi syyttää kuin itseään. Miltä maistuu Kikin viime kauden lasti suussa?

Bastardseja kannattelevat tällä hetkellä Joni Seinä, DeRozan sekä hieman yllättäen Kepes Durmäntti, joka 114 fapon keskiarvollaan on elämänsä vireessä. Toki Pejtonille pitää antaa krediittiä alkukauden parhaasta waivernostosta Rob McGruderista, joka on selvästi tämän kauden Wayne Ellington. Eiku Wayne Ellingtonhan palaa ihan just... "Se siitä sitten."

8. Ossi - 2k monsters 1-0 / 78,1 (-)


"Oho, Ossi köysissä."

Ei ehkä sellainen alku kauteen kuin Ossi olisi räjähtävän viime kauden jälkeen toivonut. Toisaalta mestarilla ei tässä vaiheessa kautta välttämättä kiinnosta wittuakaan keskiarvot, vaan ainoastaan pudotuspelipaikan takaavat winstit ovat mielessä.

Nopealla silmäyksellä katsoen toivo paremmasta huomisesta lepää Donovan Mitchellin harteilla, joka on suorittanut eniten alle tasonsa. Muut alisuorittajat Markus Fiksu, Dennis Shit Jr., Jabari ja D'Angelo eivät ole niin varmoja tasonsa nostajia, että uskaltaisin sanoa heidän varmuudella operoivan jatkossa selkeästi nykyistä paremmin. Spursin kaksikosta en edes sano mitään ja ihmettelenkin miten Ossi varasi kolme Spursia draftissa. Never trust...

Nousua yli 80 pisteen kerhoon on varmuudella luvassa, mutta tästä kaudesta ei todennäköisesti tule samanlaista ilotulitusta kuin mitä viime vuonna nähtiin. Nyt jos koskaan kaikki managerit yhtykää chanttiin...

"Beat Ossi!"
"Beat Ossi!"
"BEAT OSSI!"

Kaikki Ossia ja Ossi kaikkia vastaan.

7. Homppa - LA Leakers 0-1 / 78,6 (-)

Nyt jälkikäteen kun katsoo, niin Hompan jengistä löytyy hemmetisti "reacheja". Tällä hetkellä tulos näiden kanssa on vähän 50/60 ja se kai näissä raikkaissa & erilaisissa jengeissä onkin haaste. Vaikka saisit monta onnistumista niin silti pitää aina jännätä jotain toista tai kolmatta jamppaa.

LeVert ja Hart hienoja hakuja ainakin ekan viikon perusteella. Butler on suorittanut LeBroninkin puolesta. Lonzon, Jösse Jakkosen, Nurkmanin ja Monster Harrelin tulemista vielä odotetaan. Ja siihen vielä päälle Saricin, Jamppa Murrayn, Jeremias Lampaan ja Jerian eiku Jerami Grantin jännittäminen...

Pakko myöntää, Wanhalla ei kestäisi pumppu tämän jengin managerointia. Onnea ja jaksamista Hompalle kauteen!

6. Vitali Statistiks - Keskuspuiston Pussihousut 0-1 / 79,1 (-)

Solid alku kauteen Vitalilta. Moraalinen voitto rookiekumppanista ja miltei 80 fapon keskiarvo kyytipojaksi.

Huomioitavaa toki on se, että kannattelua ovat tehneet täysin epäinhimillisillä suorituksilla Penis Kanter, Fuck Griffen sekä AD, jotka kaikki operoivat sen 20 pistettä odotusarvojen yläpuolella tällä hetkellä. Toki tuon vastapainoksi Irving on lyönyt kenttään 70 fapo ja jengistä löytyy useampi waiverkandidaatti Bridgesin, Hoodin, Hezonjan, Lopezin ja Poetlin nimissä. Näiden nimien managerointi ja waiverointi voi olla Vitalin kauden osalta elintärkeää. Aika kova haaste tulokasmanagerille, mutta mikään ei indikoi eikö Vitali olisi tälle haasteelle valmis.

Erityisbonus Jaren Jacksonin alkukaudesta. Yli 100 fapo keskiarvo kahteen ekaan peliin.

"tuntuu niin hywältä"

5. spud - spudin makustelijat 0-1 / 79,5 (-)

Hekotuttaa. spudi epätoivoisena chatissa myymässä pointteja ylihintaan, mutta kaikki näkee miehen ahdingon. Mine vähe 5 pointtia onko tämä paha? On se wähän paha kyllä.

Lowry, Skrööder ja Trae ovat aloittaneet ilahduttavan hyvin, mutta eivät mahdu samaan aikaan kaikki kentälle. Siihen vielä onnenkalu-Rondo (joka kiitteli nostosta sylkemällä itselleen 3 ottelun pelikiellon) ja taskuraketti IT. Aikamoinen tukkijami!

Giannis on lisäksi ollut "ihan jees", mutta muuten makustelijoilla on vielä paljon parannettavaa. Pari onnistunutta pointtitreidiä ja kyytipojaksi Lou Willin, Myles Turnerin ja JJ Red Dickin tasonnostoa... JA waiverilta korvaajat Wendell Clarkille ja Bojanille = MESTARUUS?!?!?

It could happen.


"Minulla on unelma... Washingtonin 4-4-4 playoffs-ohjelmasta."

4. Nintto - Knights of the pink taco 1-0 / 83,4 (-)

Nintto on tapojensa mukaan aloittanut kautensa aktiivisesti (2 treids, 1 waiver pick of the year Danny Green) ja vahvasti (+80 fapo). Markkanen ja Bogda ovat vielä tulossa takaisin, mutta heidän pistekeskiarvonsa ovat vielä tässä vaiheessa täysi arvoitus. Nikolan veljekset tuskin nykyisellä tasollaan jatkavat, mutta parikymmentä pistettä heikompikin suorittaminen olisi vielä täysin kelpoisaa.

Jokicin varaaminen saattaa kostautua Nintolle todelliseksi onnenpotkuksi, JOS Joker pystyy vakiinnuttamaan normipelinsä tuonne 100 fapon tuntumaan. Viime kaudella Jokicin taso heitteli liikaa ja kasuaali normipeli saattoi olla 70-90 väliltä. Jokicin hyvä puolihan on sitten se, että triplatuplayön kaltaisia jytkyjä voi joskus tulla jopa 1-2 viikkoa putkeen ja jos nämä sattuvat pudotuspeliaikaan voi tuollainen 150 fapon viikkokeskiarvo tehdä aikasti höpöä... Miinuspuolena tietenkin se singerin puuttuminen, mutta kenties tällä kaudella mies tosiaan vakiinnuttaa tasonsa.

Tacojen nuolet osoittavat kaikilta osin ylöspäin, joten odotan tällaisen 83 fapon keskiarvon olevan joukkueen lattia jatkossa. Hyvillä viikoilla taistellaan sitten 90 pisteen rajaa vastaan. Melo, CJ, Fultz ja Prince ainakin pystyvät vielä nykyistä huomattavan paljon parempaankin.

3. Trancey - Kansas City Chiefs 1-0 / 84,8 (-)

Ihan hyvä laivadraftiksi.

Tranceyn luottomiehet Portis, Prosessi ja Mirotic ovat tämän operoinnin takana. Kaunistahan tässä oli nimenomaan se, että Väkivalta-Bobby ja Letku-Miro molemmat olivat edelleen tälläkin kaudella aliarvostettuja draftipositioonsa nähden. Toki Lauri palaa joskus takaisin ja Miron käsi ottaa kylmää, mutta molemmat erinomaista valueta. Samoin Trancey haistoi nerokkaasti Domantasin, joka lienee konservatiivi-Transin seuraava miesrakkauden kohde. "Se on niin kaunista, kun valkoinen mies operoi..."

Ingramin kanssa rukoillaan Jumalaa, Oubre heitetään tukasta wittuun ja Rubio/Conley pointtikaksikolta odotetaan tason nostamista. En jotenkin näe Tranceyta kovin aktiivisena treidien osalta tällä team buildilla, joten eiköhän näillä mennä päätyyn saakka. Pari onnistunutta waivernostoa kyytipojaksi ja pudotuspeleissä katsotaan mihin se riittää Isoja Koiria vastaan.

2. Kik Jams - Kaakinmaan Kolmospussyt 1-0 / 86,3 (-)

Ääääääääh! Olin jo warma 90 pisteen ylittämisestä, mutta loppuviikko toi pieniä takaiskuja mukanaan ja jäätiin pettymykseen. Sinänsä fine viikko, että parantamisen varaa on vielä selkeästi. Toisaalta joukkueen pelaajisto tuntien ailahtelua tulee riittämään myöskin. Heitetään tähän väliin perinteinen Team Analysis, niin saadaan se alta pois samalla.

PG: Kristo Tyyni, Spenska Dinwiddle, Elf Pejton, (Isaiah Canaan)

Kriston isyysloma loppuu lyhyeen ja tällä viikolla alkaa OPEROINTI. Warma 90. Spenska osoitti pelot viime kauden suonenvedosta turhiksi ja on ollut wery solid 80 heti kärkeen. Elf Pejtonin triplatupla ja 75 fapo 20 minuuttiin toisessa pelissä lämmittävät myös Läpimurtokausi tulossa. Canaan warma 4 peliä 75 fapo tällä viikolla, EAZY.

SG: Bradley Beal, Malik Munkki

SG haussa ja tulee treidimarkkinoilta. Book it. Beal veti käteen ekan pelin, mutta toisessa jo sitten tutumpaa 4-4-4 poffs-ohjelman tavaraa eli 121 FAPO. Monkiin iskettiin kymppi kiinni ekan pelin silmiä aukaisseen suorituksen jälkeen. Tuntuu olevan hyvässä asemassa joukkueen sisällä, joten helppo 75 voi viedä pankkiin tämän kauden osalta. Myöhemmin pudotuspelien aikaan rikotaan sitten sitä 80 pisteen rajaa ja uhitellaan ysikymppistä. Liian helppoa.

SF: Jingles, Jösse Rikartinen, Sedu Assman, Jae Yleisömpi

Jahans. Piti olla 80 tasapaksua jööteriä yhdistettynä Sedun ja Jaen suonenvetoihin, mutta tulikin kultaa. Jingles operoi läpimurtokauden 30+ vuotiaana perusjampan oloisena, Jösse ailahtelee kasan paskaa ja All Starsin välillä kunnes Jimmy Buckets tulee sisään. Sedu on selkeästi real deal ja tästä ei kannata edes argumentoida toisin. Jae vetää Utahin seksikoriksen imussa itsensä takaisin parhaiden Bostonin aikojen vireeseen. Kelpaa helppo 85+ operointi osastolta, jolta odotettiin seiskavitosta!

"Kuin Pejton 2 marjaa"

PF: Kura-Aaron, Julle Randle / Jae

Jingles voisi imaista itselleen tuplaposition suuntaan tai toiseen plz. Noin muuten Julle on ollut sitä mitä odotettiinkin Jullen olevan ja Kura-Aaro on väläyttänyt mahtipotentiaalia. En vänise vastaan.

C: Dre, Rudy, Järet / Julle

Ollaan liigan parhaan sentteriosaston kesken ihan etunimipohjalta liikkeellä. Dre ekaan peliin osviittaa tulevasta. Rudy singeri 105 ja Järet tietenkin räjäytti mahtilastit cargohousujen lahkeeseen. Heti kauden alkuun 2x +100 hekotuttaa niin maam bergeleest.

Siitä outo kausi menossa, ettei tee mieli pudottaa ketään eikä oikeastaan edes treidata ketään. Pientä tasapainoa voisi hakea treidimarkkinoiden kautta SG-osastolle C:n kustannuksella, mutta noin muuten "näillä mennään päätyyn saakka".

1. Kottii - Kottii Oldschool 1-0 / 88,2 (-)


Kottii kaikkien aikojen kovin paskanpuhuja ja kusettaja? "Ääh, ei ehdi edes draftiin varautua... Ääh, vika pikki ei mitään jakoja tällä kaudella... Ääh, niin kiire ettei ole edes box scoreja ehtinyt katsoa... Ääh, pitää lähteä etelän lomalle ei ehi fantasy" jne. jne.

Silti muna vaahdossa heti kauden ekaa treidiä kehiin, operoitu Javalea sisään ja clinchattu Utility Waivereilta Top3 prospekti tälle viikolle. Jengi niin stacked ettei ketään voi edes pudottaa pois.

Kottii menos Kanarialle:

Näillä ensi viikkoon! Pahoille ihmisille pahoja asioita, hyville hyviä jne.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
8 366
#72
Kik Jams Presents - Hunting For The Right Trade Part 1


Kik Jamsin fantasymentoroinnin peruslähtökohta

Otetaanpa tähän pientä juttusarjaa treidien tekemisestä. Tarkoitus on tässä moniosaisessa jutussa sukeltaa syvälle legendaarisen mestarimanagerin aivoituksiin, tavoitteena saada lukijat sekä kanssamanagerit paremmin ymmärtämään onnistuneen ja molempia osapuolia hyödyttävän "reilun treidaamisen" periaatteita. Jos haluamme kasvaa moraalis-eettisesti tasapainoisiksi managereiksi, meidän täytyy kyetä peilaamaan omia kipukohtiamme, heikkouksia ja vahvuuksia, jotta voimme siirtyä kehityksessä aina seuraavalle tasolle. Matkamme alkaa siitä mistä se hyvällä managerilla aina alkaa... TARPEESTA.

Olin ollut alkukauden remissiossa tarkkailen joukkueeni tilannetta etäältä. Pitkällisen odottelun jälkeen ensimmäisen viikon käännyttyä jälkimmäiselle puoliskolleen "SE" tunne iski kuin paskahätä aamukahvin jälkeen. Roster kaipaa työstöä ja mestaruudentavoittelu ei voi onnistua vain laakereilla leväten. Käynnistin sisäisen "Wain Reilun Treidin" (WRT System) prosessin.

Tarve oli siis syntynyt niin sisäisesti kuin rosteria analysoidessa. Tässä vaiheessa kokoonpanoon oli tehty yksi muutos - Malik Monk oli korvannut Draftin paskanpohjimmaisen pickin KCP:n. Sydämeni pohjasta voin sanoa, että Malik Monk oli tässä vaiheessa tullut jäädäkseen miehistööni. Luvassa olisi vähintään 25 minuuttia per ilta kakkosunitin kiistattomana johtajana + clutch minuutit Kemban rinnalla. Tinkimätön analyysini "Munkin" tämän kauden tehoista asettivat lattian 70 pisteeseen ja katon viimeistään maaliskuun alusta lähtien yli 85 pisteen. Mahdollisesti jo aiemmin ja korkeammalle sikäli mikäli Kemba Walker treidattaisiin. Selkeä keeper siis kysymyksessä ja jokaisen maksamani (10) dollarin arvoinen PITKÄN TÄHTÄIMEN SIJOITUS.

Toki ailahtelevaisuutta on toisen vuoden pelaajalla luvassa, varsinkin kun peliminuutit viimeisen parin vuoden aikana ovat loukkaantumisista johtuen jääneet turhan vähiin. Tähän kuitenkin oltiin varauduttu ja vielähän mitään heikkoa jaksoa ei edes ole nähty. Olemme vahvassa uskossa edelleen toisin sanoen. Uskoamme ei ole edes koeteltu.

Rosteranalyysi kertoi seuraavaa:

PG: 3 pelaajaa, tasoarvio 75-85, lisäpositioita luvassa: Ehkä SG Spenskalle
SG: 2 pelaajaa, tasoarvio 95-100 + 70-85, lisäpositiota luvassa: Ei
SF: 4 pelaajaa, tasoarvio 75-85, lisäpositiota luvassa: Ehkä PF Jinglesille, Ehkä SG Jösselle
PF: 2+1 pelaajaa, tasoarvio 85-95 + 75-80, lisäpositioita luvassa: Ei
C: 3+1 pelaajaa, tasoarvio 115-120, 100-105, 85-90, 80-90, lisäpositioita luvassa: Ei

Analyysimme tältä pohjalta siis se, että SG-osasto oli valtavan alimitoitettu. SF-osastolla oli eniten laajuutta, mutta toisaalta myös positiolisäpotentiaalia sekä epävarmuutta pelaajien todellisesta tasosta. Toinen vahva positio oli sentteriosasto kiitos Jarrett Allenin raketoinnin. Positiolisäpotentiaalia tuolla ei olisi, joten monet illat tulisivat tarjoamaan epämiellyttävän dilemman Dre-Rudy-Järet kolmikon peluuttamisen osalta.

Johtopäätös -> Tavoittelemme treidissä SG-position vahvistamista ja olemme ensisijaisesti kiinnostuneita treidaamaan sentterin vaihdossa.

Tarkempi analyysi siitä kuka senttereistä valikoituisi ensisijaiseksi treidipalikaksi:

Dre Drummond - 115 aihiosta on hieman hankala rakentaa SG-osastolle apua. Tietenkin kakkospalasiin laajentamalla, mutta menee vähän vaikeaksi yrittää löytää vastaavalla valuella varustettua ykköspalaa lähtöön.

Rudy Gobert - 100-105 valuaatio. aihio tarjoaa hieman paremman spektrin treidin vastakappaleille. Suht helposti perusteltavissa +100 pelaajaksi. Miinusta 4-3-4 playoffs-ohjelman menettämisestä ja loukkaantumisherkän maineesta.

Jarrett Allen - 90 valuaatio. Hankala perustella muille managereille omaa arvoa näyttöjen ollessa vielä ohuet. Myös tunnevaluaatio itselle suuri "hipsterpickinä". Aihiota hankinnoilla periaatteessa laajasti Ei tee mieli treidata.

= Rudy Gobert it is.

Curious Case Of Selling High / Buying Low


"Parhaimmillaan treidaaminen kanssani voi olla spirituaalinen kokemus. Se vahvistaa ja parantaa niin sisältä kuin ulkoa - Kik Jams"

Tässä vaiheessa ja tämän artikkelin lopuksi on hyvä miettiä tulokulmaansa treideihin. Oletko niitä miehiä, jotka myyvät kalliilla vai onko sinulle luonnollisempaa ostaa matalalla? Itse olen aina ollut enemmän myyntimiehiä, koska hyvänä ihmisenä uskon myös NBA-pelaajien HYVYYTEEN. Näen vilpittömästi pelaajat maksimiarvossaankin enintään lunastamassa todellista tasoaan. En tavallisesti halua suhtautua pelaajien valuaatioihin kielteisesti, vaan hyvänä ihmisenä haen syitä USKOA potentiaalin parhaan ilmentymiseen arvonsa huipulla. Tällä periaatteella myös myyn omia pelaajiani eteenpäin vilpittömästi heidän arvoonsa uskoen.

On myös hyvä muistaa, että...
Kik Jams ja Lätkä-Antti lounaalla

Ikävä kyllä maailma on raadollinen paikka ja suurin osa managerista on pahoja ihmisiä. Näitä pahoja ihmisiä sinä haluat välttää ja heidän kanssaan ei ole syytä tehdä kauppaa luottamuspohjalta, jos ollenkaan. Pahat ihmiset ovat luonteeltaan buy low tyyppejä. He näkevät pelaajissa heidän heikkoutensa sekä vikansa, yrittäen iskeä niihin armotta kuin käytetyn auton renkaiden kimppuun. He lähestyvät treidaamista negaation kautta. Mikä kaikki voi mennä pieleen? Mikä kaikki on jo pielessä? Mikä kaikki on aina ennen mennyt pieleen? He tarjoavat low ball offereita ja närkästyvät vastapuolen "sinisilmäisyyteen" mikäli et yhdy heidän näkemykseensä sinun pelaajasi viallisuudesta. Jos haluat olla hyvä manageri, älä koskaan tee "labambaseja" ja osta halvalla. Silloinkin kun kauppaan livahtaa mukaan joku heikommin suoriutunut pelaaja älä huijaa heidän arvossaan vaan tarjoa reilu hinta. Ei välttämättä sitä hintaa, joka olisi optimaalisessa tilanteessa reilua, mutta silti hinta jonka kanssa pystyt elämään omistussuhteen vaihtumisen jälkeen. Oman omatuntosi kanssa.

Tämä halvalla ostamisen ja kalliilla myymisen periaate on iso askel kohti treidejä, jotka ovat Wain Reiluja.

Seuraavalla kerralla perehdymme "targetointiin" eli sopivien treidin vastakappaleiden identifiointiin. Lisäksi käymme läpi 1-for-2, 2-for-1 ja iskemme kiinni "pienen suolan" periaatteeseen.

Paremman ja reilumman fantasyn puolesta,
Kik Jams
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
8 366
#73
Kik Jams Presents - Hunting For The Right Trade Part 2

Käytyämme läpi tärkeitä treidin tekemisen perusperiaatteita siirrymme seuraavaksi targetointiin eli pyrimme löytämään ne potentiaaliset treidikohteet ja -kumppanit, jotta saamme patentoidulla WRT System:illä tuotettua hyvinvointia koko liigan laajuisesti. Reiluista ja tasapainoisista treideistä hyötyvät kaikki liigan jäsenet, eivät pelkästään treidin aktiiviset osapuolet. Aktiivinen treidaaminen on hyvinvoivan liigan peruslähtökohta ja jokaisen managerin pitäisi pyrkiä kauden aikana parantamaan omaa sekä kanssamanagereiden joukkueita reiluilla treideillä.

Rudy Gobertin vastaparia etsimään lähtiessä mietimme luonnollisesti ensimmäisenä mitä olemme valmiita vastaanottamaan? Perusajatus itselleen onnistuneen treidin tekemisessä on saada treidin paras pelaaja, mutta on tilanteita jolloin siitä voidaan lipsua. Alla hieman erilaisia treidikokonaisuuksia joiden väliltä lähdetään hakemaan itselle ja kaverille sitä sopivinta:

1-For-1: Yksinkertaisin kaikista treideistä. Treidi, jossa kaksi pelaajaa vaihtavat päittäin joukkueita. Näissä on monesti kysymys puhtaasta pelipositiotreideistä. Tavallisesti 1-For-1 treidi tehdään keskenään tasaväkisten pelaajien kesken ja marginaali treidattavien välillä on pieni. Tavallisesti suuremmassa tarpeessa oleva tai harvinaisemmasta positiosta/positioyhdistelmästä maksava ottaa vastaan "vähäisemmän" pelaajan. Oma arvostuslistani pelipaikoittain menee näin:

1) C
2) PF
3) SF
4) SG
5) PG

Sentteripositiolla pelaajia on tätä nykyä huipputasolla aika paljon ja kauden aikana useat PF:t saavat vielä C-merkinnän viereen. Ongelmaksi positio koituu sen takia, ettei waiverilta tavallisesti nouse ketään yllättäjiä kauden mittaan.

Tilastoanalyysin perusteella PF on aika kapea osasto, mutta tilannetta helpottaa kauden mittaan SF-osaston pelaajille viereen merkittävät PF-lisäykset. PF:llä on hieman samaa ongelmaa kuin sentterillä eli ketään puun takaa tulevia nimiä ei aivan hirveästi waiverilta ilmaannu. Usein joukkueiden riveissä on kyllä potentiaalisia PF:iä, mutta harvemmin nämä murtautuvat kokoonpanoon täysipäiväisesti.

SF saattaa olla jopa liigan laajin materiaaliltaan, mutta silti se ainakin pepputuntumalla tuntuu arvokkaammalta pelipaikalta kuin PG tai SG.

SG:n arvoa romahduttaa tavallisesti kauden mittaan tulevat runsaat lisäykset ja waiverilta löytyvät avut. SG-pelaajat eivät nauti samanlaisesta tason laajuudesta kuin muut pelipaikat, joten tavallisesti rosterin heikoimmat SG:t ovat myös niitä waiverille päätyviä janareita kuumempien SG:iden tieltä.

PG on saturoitu pelipaikka, koska tavallisesti pelintekijä on paljon pallossa ja kumuloi automaattisesti pisteitä. Useat penkiltä +20 minsaa operoivat pointit ovat myös käyttökelpoisia pelaajia ja jos joku PG "menee maihin" kesken kauden on paikkaajalla tie avoinna hyviin statseihin aivan eri tavalla kuin muilla pelipaikoilla.

Tietenkin tuplapositiot tekevät aina höpöä ja erityisesti etu- ja takakentän rajat rikkovat positiot kuten SF/SG ja PF/SF ovat arvokkaita. Erityisesti näin päin "arvokkaammasta positiosta arvottomampaan". Tietenkin Simmonsmaiset kahden position yli hyppäävät lisäykset ovat erityisgutaa triplapositioista puhumattakaan. C/PF taitaa olla sellainen yksisarvinen nykyaikana, että sellaisen saava pelaaja menisi tuplapositiolistan kärkeen jopa PG/SF-tyylisen tuplaylityksen ohi.

2-For-1

Kokeneen kehäkettumanagerin valinta. Näillä treideillä mm. edesmennyt La Bambas operoi oman joukkueensa hirveään tikkiin. Idea on siis ottaa selvästi paras pelaaja treidissä ja tarjota vaihdossa kaksi solidia. Tällöin treidi käyttytyy seuraavilla arvoilla:

Pelaaja X, "Waiver" <-> Pelaaja Y, Pelaaja Z

Jossa Pelaaja X arvo vaikkapa 100, Waiver määritellään 70. Tällöin "tasaisessa" treidissä pelaajien Y ja Z hinnat olisivat 90 ja 80 fapo. Tämä vapauttaa parhaan pelaajan saaneen managerin joukkueeseen slotin waiverinostoa varten ja hän voittaa treidin löytämällä waiverilta pelaajan, jonka arvo ylittää tuon yllä mainitun waiverarvon. Ja jos tämä pelaaja on ns. "Real Deal" aka "Rob Covington" niin treidi voi olla jopa 20 pistettä lopsided.

Sanomattakin selvää on se, että 2-For-1 tekeminen managerille, joka ottaa kaksi pelaajaa vaihdossa on aina suurempi riski. Lähtökohtaisesti tämä voi toimia vain jos toinen manageri on todella pahasti arvioinut omien pelaajiensa arvot tai jos sinulla itselläsi on Roster "waiverin tuntuinen".

2-For-2, 3-For-3

Näissä treideissä idea on se, että toisiin tai kolmansiin palasiin jompi kumpi managereista saa "suolan". "Suolan" periaate on siis teoriassa tasoittaa treidi reiluksi molemmille. Käytännössä "suolalla" tarkoitetaan sitä pyytävältä managerilta lisäarvoa itselle ja normaalisti treidi on jo sellaisenaan hyvä. "Suola" on siis yksi aikamme suurista huijauksista tax free kaupan ja leikatun leivän kanssa. Toki joissain tapauksissa suolalla haetaan rehtiä korvausta esim. positioiden menettämiseen tai rosterin positiotasapainon menettämisen korvaukseksi TAI loukkaantumisherkän tai tasoltaan epävarman pelaajan vakuutukseksi. Nämä ovat rehtejä "suolan" käyttötilanteita. Samoin joskus harvoin (tavallisesti vain Kik Jamsin kanssa) suolalla tarkoitetaan AIDOSTI treidin tasapainottamista, koska hyvä ihminen/manageri on antanut kaverille tietoisesti paremman pelaajan vaihdossa treidin ykköspalasissa.

MEGABLOCKBUSTER

Megablockbusterissa treidataan 7 tai enemmän pelaajaa joukkueesta toiseen. Käytännössä megablockbusterit ovat vain wäkewää itsetyydytystä eikä niiden tekemiseen ole kenelläkään aitoa tarvetta. On wain niin mukawaa jysäyttää pari kertaa kaudessa jättitreidi kankaalle ikään kuin oman mulkun esittelemisen vuoksi. "Katsokaa mitä minä tein!"

Megablockbusteriin piiloutuu kuitenkin kikka, jota ainakin osa liigan kieroimmista managerista käyttää hyväkseen. Nimittäin treidin megalomaanisuuden mukanaan tuoma hämmennys ja matemaattinen sekaannus. Megablockbustereissa voi hyvinkin käydä niin, että tarkkaamaton manageri ei oikein hahmota treidin kokonaispisteitä ja mukaan saa "lipsautettua" itseltään paskaa ylihintaan TAI naarattua kaverilta jonkun potentiaalisen upsidejätkän. Megablockbuster voi kauneimmillaan kauheimmillaan olla pelkkä sumuverho jonkun läpimurron kynnyksellä olevan pelaajan naaraamiseksi omaan joukkueeseen.

Treidioptioita läpikäytyämme on aika siirtyä analyysiin. Gobertin arvo on 105 ja haluan treidissä parempaa, vastaavaa tai enintään hieman heikompaa arvoa vaihdossa. Tämä rajoittaa tässä vaiheessa kautta tarkastelun mitä todennäköisimmin 1. ja 2. kierroksen draft pickeihin, enintään 3. kierroksen valintoihin. Katsotaan mitä tarjolla...

1. Kierroksen pelaajista kaikki paitsi Spethon Curry ovat hinnaltaan liian kaukana. Curry taas ei tunnu hywältä perseessä positionsa (PG, vaatisi selkeästi toisena palasina solida SG:tä) eikä playoffs-ohjelmansa 2-5-3 (lepää varmasti vähintään yhden pelin 5 pelin viikolta eli käytännössä 2-4-3) johdosta. Nintto treidipartnerina solid ja reilu.

2. kierroksen pelaajista löytyy sitten enemmän vaihtoehtoja:

Kahwi Leonard - Solid SF, mutta vastaa positionsa johdosta kaikkein vähiten tarpeeseen. Kottiilla mahdollisesti sentterin tarvetta. Myös injurihuolia ja omistaja Kottii mahdoton kauppakumppani. NJET!!!

Vic Olapito - SG. Nysähtää positionsa osalta kohdille, arvo position ja tilastoanalyysin perusteella n. 5 pistettä heikompi kuin Gobertilla + huonompi poffs-ohjelma, vaatii toisia palasia. Manageri Lätkä-Antti unknown entity, kaipaa sentteriä kipeästi. Plausible.

Paul George - SF. Loistava value, mutta vaatii toisia palasia. On myös Tranceyn suosikkipelaajia + sentterit mintissä. Trancey semihankala kauppakumppani, joka suhtautuu kaikkiin tunnusteluihin lähtökohtaisesti epäluotettavasti. Ei vaikuta realistiselta.

Damian Lillard - PG. Taas vaatii toisia palasia, mutta on Spethonia mieluisampi kohde. Nintto solid treidikumppani. Plausible.

LMA - Joo ei.

Joni Seinä - PG, vaatii toisia palasia. Erinomainen poffs-otteluohjelma plussaa. Pejtonin sentterit jöötiä. Pejton mahdoton treidikumppani. NJET!!! Ikävä kyllä.

Jimmy Buntler - SG/SF. The perfect fit. Isoja kysymysmerkkejä Butlerin kehon kestävyydestä (melkein jokainen kausi missaa 15 peliä tai enemmän) ja pään kestävyydestä (treidisaaga Minnesotassa). Homppa haluaisi varmasti antaa takaisin sentterin, mutta Hormooni-Al ja Jusu eivät koveta. Homppa hyvä treidikumppani, mutta vaikeasti tavoiteltavissa. Voi olla pitkä prosessi + yliarvostaa Buntleria. Plausible, mutta odotusarvona pitkä prosessi johon ei välttämättä aikaa.

Donovan Mitchell - SG. Ihan decent vaihtoehto, mutta ainakin 10 pojoa huonompi pelaaja kuin Gobert. Ossin arvostus varmasti täysin eri maailmasta. Ossilla selkeää sentterin tarvetta eli lähtökohdat treidiin hyvät. Ossi historiallisesti epäluotettava treidikumppani, joka iso miinus. Plausible, ehdottomasti kepillä jäätä koeteltava.

Jrue Holiday - PG/SG. Positioherkkua. Killes arvostaa Lomapäivän 100 pisteeseen, joka raaka ylihinta. Pelsistä löytyy jo 2 janaria, tuleeko liikaa saturaatiota? Killes hyvä treidikumppani, jolta saa usein reiluja treidejä. Hyvin tavoiteltavissa. Plausible, ehdottomasti työn alle mikäli lähtöhintaa saadaan alaspäin.

CP3 - ÄÄÄÄÄÄH. CP3 loukkaantuu aina. Vitali tuntematon tekijä treideissä. Ei kiinnosta Risto Pauli.

Lowry - PG, vaatii toisia paloja. Aloittanut kauden raivolla, hinta liian korkea. Lowry injury prone, joka iso miinus. spudi kova makustelemaan, prosessi olisi hidas. spud epätoivoinen PG:n myymisen osalta, hyvä lähtökohta neuvotteluihin. hyviä toisia palasia tarjolla. Plausible, jos Lowryn hinta tulee alaspäin.

Kolmoskierros tarjoaa... Kembaa ylihintaan. NJET!!! Booker...Tranceyn peppuystävä, joten hankala prosessi. Plausible kuitenkin jos muut suunnat eivät tuo tulosta. DeMar DeRotsi ylihinta + Pejton = NO GO ZONE! CJ McCollum. Hyvä toinen palanen Lillard+CJ <-> Gobert, Dunn/Spenska => sounds solid?

Kuten näemme useampia aihioita on tarjolla. Näistä hiljalleen eteenpäin.

Seuraavassa ja treidisaagamme päättävässä osassa perehdymme oikeaoppiseen treidineuvottelutaktiikkaan, keskitymme "toisten palasien" mekaniikkaan (sisältäen piilotetun valuen) ja viemme treidin maaliin saakka.

Reilumman ja paremman fantasyn puolesta,
Liigamanagerinne ja kanssatoverinne Kik Jams
 
Viestejä
8 366
#74
Hyvät kanssamanagerit ja ystävät,

Olemme tulleet pitkäikäisen liigamme osalta merkittävään käännekohtaan. Alkukauden softavaikeudet ovat ajaneet liigan ja minut sen LM:nä mahdottomaan rakoon. Rakoon, josta ei ole kuin yksi tie ulos. Olen tällä päivämäärällä päättänyt viedä talenttimme ESPN:n alustalta Fantraxiin, josta tulee Suomen Johtavan Fantasyliigan koti ensi viikosta lähtien.

Päätös ei ole ollut helppo ja se on ollut äärimmäisen tunteikas. Olen taistellut ja kipuillut vääjäämätöntä vastaan, mutta lopulta eilen illalla sain itkun ulos ja se tuli valtoimenaan. Tuon purkauksen jälkeen olin valmis hyväksymään realiteetit. Liigamme ei voi jatkaa nykyisenkaltaisessa tilanteessa ESPN:llä. Se on aivan liian arvokas ja aivan liian tärkeä, jotta voisimme antaa sen kärsiä tällaisesta ympäristöstä ja kohtelusta enää hetkeäkään pidempään. Ja koska ESPN Chatin Rafael ei aneluistaan huolimatta voinut luvata muutosta parempaan lähitulevaisuudessa tai ylipäätään, jouduin tekemään ratkaisuista kovimman. Siirtyminen on tosiasia.


Olen nyt sulatellut tätä uutista eilisen ja tämän päivän ajan. Muistot vuosien takaa ovat tulvineet mieleeni ja haluankin nyt käyttää muutaman lauseen muistellakseni kaikkea sitä hyvää, jota ESPN:n minun ja meidän kaikkien elämiin on vuosien varrella tuonut.

Ensikosketukseni ESPN:n korispuoleen sain jo 90-luvun lopulla lukiossa. Kun muut pojat keskittyivät verkostoitumaan koulun tiukkaperseisimpien tyttöjen kanssa minä vietin aikaa ATK-luokassa tuskailemassa nuhapumppumodeemin siirtonopeuksien kanssa. Halusin kipeästi päästä katsomaan Jason Williamsin hailaitteja sekä tutustumaan paremmin J-Willin uuden seuratoverin, Michael Dickersonin, pelityyliin. NBA Liveä ei mielestäni voinut pelata kuin pyrkimällä absoluuttiseen realismiin - pelin rajoittuneisuudesta huolimatta. Tulostelin myös opettajilta salaa ESPN:n ajantasaisia NBA-kokoonpanoja, koska halusin rostereiden olevan absolut mintissä myös pleikalla.

Tässä yhteydessä törmäsin ESPN:n tarjoamaan erinomaiseen "Salary Cap Challengeen", jonka myötä sinkouduin syvälle koripallofanttasyn maailmaan. Ensimmäinen kausi toi minulle erinomaisen sijoituksen maailman TOP40:n joukosta kiitos Kevin Garnettin wäkewän operoinnin. Olin myyty eikä paluuta enää ollut.

Myöhemmin internetyhteyksien ja tekniikan parannuttua pääsin seuraamaan livenä myös NBA-koripalloa kotioloissa striimien välityksellä. Tämä yhdistettynä jo Hänen lukioajoistaan seuraamani LeBron Jamesin operointiin sai kipinän toden teolla heräämään. Koripallo.comissa alkoi wäkewä operointi, joka johti lopulta 2009 Koripallo.Com NBA Fantasyn syntymään. Tuota fantasya oli vetämässä legendaarinen Koripalloanalyytikko #1, mutta sanotaanko vaikka minun toimineen hänen läheisenä konsulttinaan tuolla kaudella.

Selasin läpi vanhat topicit ja hain sieltä tietoa jäsenistä sekä sijoituksista. Ensimmäisellä kaudella kasassa oli aikamoinen wajakkien kawalkaadi. Nimet S13M, Pepe Le Pew tai Mr Scarface2 eivät sano paljoa mitään. Löytyi tuolta kuitenkin muutama legendakin. KP-analyytikon lisäksi mukana originaaleina olivat Iskender, Keyser Söze sekä tälle kaudelle lopettanut Sampsu.

Lopputulokset: 1. Keyser Söze 2. Sampsu 3. Kik (otan kunnian KP-analyytikolta, koska käytännössä operoin joukkuetta. En kuitenkaan ole Koripalloanalyytikko #1)

Seuraavalle kaudelle saatiin mukaan PoorMansMailman sekä hieman vähemmän aikaa mukana viihtyneet insur ja Legy.

Lopputulokset: 1. PoorMansMailman 2. Sampsu 3. Kik

2011-2012 alkoikin Fantasyn kulta-aika, kun Killes, Mokeski, Kottii ja spud astuivat mukaan remmiin. Tästä alkoi ns. KIIMAvaihe, jota pyrin itse ruokkimaan tekemällä säälimättömästi töitä fantasyn kehittämisen eteen. Uudistuksia tuli seuraavina vuosina jos jonkinlaisia aina scoringin rukkauksista vallankumouksellisiin treidichatteihin.

Lopputulokset: 1. Kottii 2. Legy 3. Kik

2012-2013, 2013-2014 ja 2014-2015 kaudet olivat huikeaa jatkumoa tälle kaikelle ja täydensimme rivejämme useilla nykyisistä "Operaattoreista". Näiden kausien aikana kuitenkin tapahtui myös paljon muuta. Managerit heittäytyivät pelaamiseen koko kropallaan ja sielullaan eikä draamalta vältytty. Homma meni välillä täysin överiksi ja itsekin syyllistyin hyvän maun rajan ylittämisen jälkeen toistuvasti kaasun painamiseen. Silloin ajattelussani mikään kontroversi tai provokaatio ei voinut olla liikaa, kun luotiin "elämää suurempaa" kokemusta fantasypelaamisen nimissä.

Sanomattakin on kuitenkin selvää, ettei ihmisen psyyke kestä määräänsä enempää tällaista ja liigan jäsenien kesken syntyi jännitteitä sekä kuppikuntia. Mukaan tulleista managerista muutamat olivat minulle henkilökohtaisesti tuttuja ja tämä osaltaan varmasti häiritsi tiettyjä managereita. Osa managerista seurasi hommaa huvittuneena ja osalle se kävi liian raskaaksi. Uudet tulokkaat saivat ottaa usein vastapalloon niin verbaalisesti kuin pelaamisenkin puolella. Dog eat dog mentaliteetti ei antanut kenellekään armoa mitä tuli fantasyjoukkueen rakentamiseen ja pyörittämiseen.

Lopputulokset:

'12-'13: 1. Keyser Söze 2. Sampsu 3. Seisova Paikka
'13-'14: 1. Kottii 2. Keyser Söze 3. Killes
'14-'15: 1. Kik 2. budha 3. Sampsu

2015-2016 kaudella homma sitten vääjäämättömällä tavalla levisi käsiin. Provokaation mestari Pejton tuli mukaan ainoana tavoitteenaan operoida kaaosta ja siinä hän tämän kauden aikana onnistui. Lopulta treidihässäkän keskellä Keyser Söze päätti tehdä "power moven". Asia oltaisiin varmasti voitu järkevien ihmisten kesken selvittää ilman niin suurimittaisia seurauksia, mutta vuosien jännitteet tekivät mahdottomaksi löytää yhteistä liikkumatilaa paremman ratkaisun löytämiseksi. Kun samalla Sözen kanssa samaan kuppikuntaan kuuluneet Kottii ja spud tekivät valintansa oli jäljellä vain yksi vaihtoehto - teiden risteäminen eri suuntiin.

Tuota kautta ei voida oikein viralliseksi kaudeksi laskea, mutta pidetään tulokset ylhäällä silti. Asteriskin kanssa.

*Lopputulokset: 1. Ossi 2. Kik 3. Trancey

Pitkällisen toipumisprosessin päätteeksi päätin vilkaista välissä kuluneen kesän jälkeen mitä raunioista löytyisi. Surukseni huomasin, ettei "varjoliigan" vetäjien energia riittänyt työn jatkamiseen. En joutunut miettimään montaa hetkeä, kun tiesin jo mitä minun pitäisi tehdä. Fantasyn historia olisi liian hieno sen täydelliseen hukkaamiseen. Joten keräsin voimani ja lähdin tekemään sen mitä parhaiten osaan - organisoimaan jälleen uutta fantasykautta. Nyt fantasyn osallistujakartta oli kuitenkin muuttunut pysyvästi ja mielestäni parempaan suuntaan.

Kaiken lähtökohtana tietenkin Fantasyn Grand Old Man ja hänen väsymätön työnsä sekä tinkimätön visionsa Paremman Fantasyn luomiseksi. Kylkeen "Tosielämän tutut" Ossi, Pejton ja Trancey sekä "Fantasyn Legendat" Kottii, Sampsu, spud ja Killes. Uutta ja todella upeaa nyanssia pelaamiseen toivat Nintto sekä Homppa, jotka "alan miehinä" tarjosivat liigalle yhä kasvavaa katu-uskottavuutta sekä pumppasivat energiaa mejninkiin. Ja olivathan siellä myös hoetje sekä CoachJurikin. Näistä hoetje on hiljalleen vakiinnuttanut asemansa Operaattoreiden joukossa ja viimeistään tällä kaudella läpimurto "Legendojen" joukkoon on ollut tosiasia.

Fantasyn vanhojen aikojen kiima niin hulinoiden kuin aktiivisuuden (treidit, raportit) osalta oli taaksejäänyttä elämää, mutta tilalle oli mielestäni tullut tasapainoisempi ja omalla tavallaan paljon nautittavampi kokonaisuus. Ja mikä tärkeintä, liigan asiantuntijuus ja expertiisi olivat nyt vähintään samalla tasolla.

Totta puhuen tässä on tapahtunut jopa kehitystä, koska liigan kokonaisaktiivisuus, osaaminen ja syvällinen ymmärrys fantasyn pelaamisesta on ottanut aimoharppauksia eteenpäin. Ja tämä jo itsessään johtaa harkitsevampaan tapaan pelata peliä. Gung-ho taktiikka voi olla viihdyttävää, mutta loppujen lopuksi sellainen meno johtaa samaan lopputulokseen kuin mikä tahansa uhkapelaamisen holtiton muoto. Heikot häviävät ja muutamat hait syövät. Joten monella tapaa tämä harkitsevampi ja kärsivällisempi tapa pelata fantasya auttaa liigaa olemaan entistä parempi.

Lopputulokset:

'16-'17: 1. Kottii 2. Nintto 3. Ossi
'17-'18: 1. Ossi 2. Kik 3. Nintto

Tälle kaudelle saimme mukaamme originaalijäsenten Sampsun ja Iskenderin (säälittävä paluuyritys) tilalle kaksi uutta tulokasta. Lätkä-Antti ja Vitali Stats ovat kostautuneet jo alkumetreillä äärimmäisen hienoiksi miehiksi. Lätkän toki skouttasin omista piireistäni, joten hänestä menin takuuseen jo ennen kauden alkua. Mutta myös Vitali on ollut ilahduttava yllätys ja heillä molemmilla on selvästi sitä "materiaalia" sisällään josta kovat fanttasiamanagerit on tehty.

Mielestäni meillä on nyt kasassa kaikkien aikojen paras miehitys mitä tulee fantasyn pelaamiseen. Myös Discord Chat (kiitokset hoetjelle) on osoittautunut jättimenestykseksi ja fantasyuudistukset ovat jälleen kerran parantaneet kokemusta entisestään. On aika juosta kohti uutta seikkailua!


Siksipä on ollut tuskaista seurata miten ESPN:n on epäonnistunut omassa uudistuksessaan pahemmin kuin Tieto Oyj konsanaan. Katastrofi on seurannut toistaan ja jokainen takaisku on lyönyt naulaa syvemmälle arkkuun sekä vaaksaa peremmälle sydämeeni. Tällä hetkellä täysipainoisen asiantuntijafantasyn vetäminen ESPN:n alustalla on täysi mahdottomuus ja jokainen päivä tuntuu tuovan lisää murhetta mukanaan. Vaihtoehtoja ei yksinkertaisesti ole ja vaikka se sydämeni murtaakin on nyt aika astua pois tästä satamasta. Jatkamme uljaalla laivallamme kohti seuraavaa satamaa, joka on oleva Fantraxin ylläpitämä erinomainen fantasysivusto, joka tarjoaa meille kaiken sen mitä ESPN ja vielä enemmän.

Kukaan ei tiedä kuinka pitkään Suomen Kovatasoisin vielä seilaa fantasyvesillä. En minä, ei kukaan teistä eikä edes Jumala jota niin usein rukoilemme fantasymme tueksi. Niin paljon fantasy on vuosien varrellla antanut ja niin paljon se on ottanut. Ne lukemattomat aamut, kun box scoren vilkaisu klo 6.00 on aiheuttanut peiton instana vetämisen pään päälle.


"65 fapo keskiarvo....ÄÄÄÄÄÄH!"

Tai ne aamut, kun väsymys on väistynyt saman tien nähtyäsi joukkueesi operoineen +1000 fapo yön koitoksissa. Sinä päivänä töissäkin tuntuu kaikki menevän putkeen ja vastoinkäymiset aiheuttavat wain hekotusta.


"Aiwan sama pomo anna penalttia, Nikolan weljemkset operoivat 350 fapo kahteen pekkaan!"

Yksi asia lienee varma. Fantasy ei lopu koskaan. Tämän liigan osalta se olen minä joka sammuttaa valon viimeisenä ellei syöpä korjaa Kikiä ennen sitä. Mutta fantasy EI. LOPU. KOSKAAN.


On uskomattoman hienoa olla tällä polulla ja tämän tarinan uudessa luvussa yhdessä Teidän kanssanne. Olette jokainen hienoja miehiä, joista osaa voin ylpeydellä kutsua myös ystävikseni. Ja loppujakin tovereiksi. Olemme toistemme pahimpia vastustajia lokakuusta huhtikuun alkuun, mutta kaiken tämän kilpailun ulkopuolella siteemme on vahvempi kuin mikään yksittäinen teknologinen sovellus voi ikinä määrittää. ESPN tai Fantrax tai joku ihan muu... Aiwan sama.

Lopulta kaikkein puhtaimmillaan kysymys on vain miesten välisestä syvällisemmästä ymmärryksen tasosta.

Fantasyn pelaamisesta.

Reilumman ja paremman fantasyn puolesta,
Liigamanagerinne
Kik Jams
 
Viestejä
8 366
#75
Hunting For The Right Trade - FINAL PART (3)

Tarinamme sopivan treidin jahtaamisesta on päättymässä maalisuoralle. Samalla olemme siirtymässä Fantraxin hellään huomaan ja haluankin näin artikkelin aluksi ohjeistaa kaikkia yleisluonteisesti siirtymään liittyvistä yksityiskohdista.

1) Kutsuja saa sähköpostiin jo nyt, kunhan toimittaa minulle Discordissa mailiosoitteensa.
2) Virallisesti pelaaminen Fantraxissa alkaa vasta maanantaina - sunnuntain waiverit hoidetaan ESPN:n softalla. Kokoonpanoista ei tarvitse huolehtia myöskään itse. Minä laitan ne kuntoon vielä viikonlopun ajan.
3) Jos löydätte virheitä pelaajienne positioissa, huutokauppabudjeteissa tai waivernostojen/treidien lukumäärässä ilmoittakaa niistä minulle.
4) Waiverpelaajien positiot päivitetään ESPN:n positioita vastaaviksi. Jos näissä on virheitä vielä ensi viikonloppuna niin saa ilminantaa. Sitä ennen annetaan aikaa päivityksille, jotka tehdään kaikki käsipelillä.
5) Jatkossa positiolisäykset tehdään joko A) ESPN:ää apinoimalla B) Työstämällä ne itse esim. basketballreferencen peliaikatietojen mukaan. En ole vielä päättänyt, mutta kallistun enemmän omaan expertiisiimme. Tästä saa hyvän ohjelmanumeron liigan arkea rikastuttamaan.
6) Maanantaina pitäisi sitten kyetä tekemään Utility Waiverit Fantraxissa. Jos jotain häsläkkää on, niin ESPN toimii hätävarana.
7) Treidejä voi tehdä ESPN:llä vielä sunnuntain pelien alkamiseen saakka. Sen jälkeen kun rosterit lukittautuvat on kaikki toiminta jatkossa Fantraxilla.
8) Fantraxissa on paljon nippeliä ja härveliä. Kysykää viisaammilta, jos ette löydä jotain tarvitsemaanne ominaisuutta.
9) Tähän mennessä ainoa asia josta joudumme tinkimään ovat pelaajien "ykköspositiot". Niitä ei pysty niiden alkuperäisestä muodostaan vaihtamaan toiseen, jos tuo alkuperäinen "ykköspositio" on aktiivisena. Esimerkiksi Ossilla on muutama pointti riveissä. Ei woi minkään.
10) Fantrax tarjoaa ison määrän uusia ominaisuuksia tilastojen tsekkaamiseen. Tutkikaa sivustoa ja nauttikaa sen tarjoamista mahdollisuuksista. Graafinen ulkoasu ei pärjää ESPN:lle, mutta substanssi on kunnossa.
11) Kysykää täällä tai Discordissa muista asioista, joita ei tässä ole kosketeltu.

Ja nyt itse asiaan... Viimeksi saimme hajua treiditargeteista. Nyt on aika lähteä työstämään tulokulmia treidin aikaansaamiseksi. Ensimmäisenä haluamme luoda profiilin jokaisesta managerista, jotta osaamme lähestyä heitä oikealla tavalla.

KILLES


"Oho mitä vittua, eikö KAT ollutkaan Jammu Kovasta parempi?"

Killes on asiantuntijaliigan ailahtelevaisin persoona. Kenties koko liigan aktiivisin jäsen, joka ei jätä yhtään kiveä kääntämättä joukkuetta muokatessaan. On hyvin perillä niin lajin kuin NBA:n nyansseista. On myös erittäin perehtynyt fantasyn pelaamiseen ja valmius kehittää omaa osaamistaan on kova. Sitoutunut pelaaja, mutta suoritustaso kuten mainittua ailahtelevainen. Impulsiivinen luonne, joka on valmis gämbläämään ja ottamaan suuriakin riskiä. Päivän mieliala voi vaikuttaa paljonkin siihen hakeeko treideistä sakaalimaista etua vai onko vain holtittomalla tuulella valmis riskeeraamaan kaiken. Ailahtelevaisuudestaan johtuen ei lukeudu NBA:n kiistattomaan kärkikaartiin, mutta potentiaaliltaan valtava. Tässä vaiheessa oppimiskokemusta täytyy kuitenkin kyseenalaistaa tahto muuntua huipputason fantasymanageriksi.

Treidikumppanina vaihtelee mahdottoman ja hyväksikäytettävän välillä. Hyvänä päivänä kykenee myös realistiseen kaupantekoon mikäli vastapuolen naama sattuu juuri sillä hetkellä miellyttämään.

PEJTON


"ULTIMATE PROVOCATEUR"

Yleisasiantuntija par excellence. Tietää kaikesta paljon, muttei mistään paitsi sumusaarten jalkapallosta tarpeeksi. On väläyttänyt kykyä ymmärtää niin koripallon kuin fantasyn pelaamisen syvintä olemusta ja voittavan pelaamisen mekaniikkaa, mutta ei pysty konsistenssina pyrkimyksissään. Epäilemme AD/HD-diagnoosin ja sen saamisen myötä tilannetta helpottavan lääkityksen puutetta. Selvästi yksi liigan älykkäimmistä yksilöistä, mutta ei pysty kohdistamaan kapasiteettiaan fantasypelaamisen hiomiseksi seuraavalle tasolle.

Provokaattorina kärkitasoa, joka ei kuitenkaan hedelmällinen tulokulma fantasy-yhteisössä sijan saamisen kannalta. Treidikumppani yhtä vaikeasti tavoitettava oman tiensä kulkija kuin muutoinkin. Täysin mahdoton kauppakumppani ja välillä on hankala arvioida leikkiikö wajakkia vai onko wajakki.

TRANCEY


"Ei armoa"

Jäänkylmä ja kivikova operaattori, joka kuitenkin kovan ulkokuoren alla tekee ratkaisuja myös tunnepohjalta ja kostautuu yllättäen yhdeksi liigan kovimmista fanipojista. Logiikan ja rationaalisen ajattelun puolestapuhuja, joka omaa kyvyn perehtyä aiheeseen kuin aiheeseen halliten sen lopulta erinomaisella tasolla. Luonteeltaan ei ole heittäytyjä, joten fantasy ei prioriteettilistalla kovin korkealla merkityksellisyyden puutteen johdosta. Kuinka hyvä olisi jos oikeasti välittäisi asiasta?

Treidikumppanina vaikeasti johdateltavissa oleva. Ei myöskään useinkaan muuta mieltään faktojen edessä rationaalisuudestaan huolimatta, koska uskoo omaan näkemykseensä kovemmin kuin ulkopuoliseen perusteluun. Onnistunut treidi vaatii yhteisen ymmärryspohjan rakentamista ja Tranceyn näkökulman myötäilyä.

OSSI


"Treidejä odotellessa"

Student of the game ja nimenomaisesti pelien pelaamisen erikoisasiantuntija. Kaikenlaisten pelien ja hyödyttömän ajanviihteen suuri fani, joten fantasyn pelaaminen sopii täydellisesti Ossin persoonaan. On valmis antamaan ylisuuren merkityksen fantasyn kaltaisille turhuuksille, joten mentaliteetti kunnossa ja vain taivas rajana. Suurin ongelma Tranceytakin vaivaava heittäytymisen puute, tosin syyt taustalla erilaiset. Hyvin asiaan paneutuva manageri, jonka pitäisi uskaltaa olla rohkeampi visionsa kanssa.

Treidikumppanina hyvin harkitseva ja jopa opportunistinen. Tuo mieleen edesmenneen Keyser Sözen. Ei ole kovin aktiivinen, mutta aina valmis tarttumaan itseään hyödyttäviin täkyihin. Etsii passiivisesti treidejä, jotka hyödyttävät nimenomaisesti häntä. Ei kovin kiinnostunut treideistä, jotka voisivat auttaa molempia osapuolia.

NINTTO


"Knights of the pink tacoa työstämässä playoffs formiin"

Suvereeni koripallon ja NBA:n ymmärtäjä. Pystyy näkemään peleistä asioita, joilla suora korrelaatio fantasymaailmaan. Hieman impulsiivinen ja äkkinäinen liikkeissään, joka potentiaalinen vahvuus ja ainainen riski. Selkeä "tietokoneaivo", joka käy kierroksilla jatkuvalla syötöllä ja tuottaa tietoa mielen käyttöön enemmän kuin tarpeeksi. Kyennyt ottamaan haltuunsa myös fantasypelaamisen nyanssit nopealla aikataululla. Selkeästi omaksuu asioita helposti ja vaivatta. Voi nousta yhdeksi kaikkien aikojen kovimmista NBA-fantasymanagereista saadessaan palaset täydellisesti kohdalleen.

Treidikumppanina miellyttävä ja reilu. Ei koskaan lähde liikkeelle lopsideista vaan kunnioittaa vastapuolta reiluilla baseilla. Ei ole painostettavissa ratkaisuihin, mutta voi omasta aloitteestaan olla äkkinopea nähdessään jotain jota jostain syystä kokee arvokkaaksi. Se syntyykö tuo arvon kokeminen vankasta faktasta vai subjektiivisesta mielipiteestä on toinen kysymys.

HOMPPA

->

"Hompan manageriaalinen edistyminen kuvasarjana"


Ninton tapaan kovan luokan koripallotietäjä ja mahdollisesti koko liigan suurin NBA-fani. Tietää pelaajat, joukkueet ja kaiken niiden ympäriltä läpikotaisin. Selvästi myös fanipoika-mentaliteettia havaittavissa, joka voi fantasyssa olla joskus riippakivi. Fantasypelaamisen osalta lähtenyt rauhallisesti liikkeelle. Ymmärtää paremmin ja paremmin lajia, mutta ei vieläkään ole asiantuntija. Perushyvä pelaaja, jolla potentiaalia vielä paljon parempaankin.

Treidien osalta ilmeisesti oppinut kantapään kautta asioita ja pitää tällä hetkellä etäisyyttä tähän osa-alueeseen ymmärtäessään sen olevan hänelle heikkous. Suosittelisin rohkeasti "kuivaneuvottelemaan" eli tekemään tunnusteluja ilman liipasimesta vetämistä.

HOETJE

Hoetje on enemmän lätkäjätkä, jonka ykkösrakkaus on NHL ja penkkipunnerrustuloksen parantaminen. Fantasya ymmärtää, mutta ei yksinkertaisesti voi odottaa kendojanarin kykenevän siirtymään nopealla aikataululla Suomen Johtavan koripallofantasyn kärkikaartiin. Kärsivällisesti aisaa kannatellen uran alkuvuodet, mutta perusosaaminen on kyllä kunnossa. Väläytellyt entistä enemmän persoonaansa ja mahdollisesti osoittanut merkkejä kipinän heräämisestä myös neloslajiinsa?

Treidaajana suuri tuntemattomuus ennen tätä kautta. Homma toimii lähinnä kirjepostilla, ehkä tällä kaudella päästään nauttimaan laajemmin miehen treidikyvyistä ja saadaan rakennettua profiilia paremmaksi?

spud

[Tähän olisi tullut The Big Lebowskin kuva saatetekstillä "fantasyliigan voitto unelmana". Ikävä kyllä softa ei anna periksi yli 10 kuvalle.]

Fantasyn vakijäseniä. Hyvin perillä monista lajeista ja asioista. Maailmankansalaisen vikaa. Voisi asettua ja operoida suvereenisti, mutta moottoritie on liian kuuma ja elämä vie mennessään. Kärsivällinen, harkitsevainen ja aina makusteleva spud ei halua kohtuutonta rasitusta ajanvietteistään joten fantasy on saanut kyvykkään yksilön elämässä enemmän sivuviitteen roolin. Unelmissa menestyskausi, mutta uskaltaako tehdä siihen vaadittavia rohkeita ratkaisuja?

Treidikumppanina tasapuolinen ja reilu, mutta jopa turhauttavan varmisteleva. Kuuluu selkeästi liigan hyviksiin.

VITALI STATS


"Vitali työstämässä uransa ensimmäistä treidiä"

Loppuviimein menestyksellinen fantasyn pelaaminen on puhdasta matematiikkaa, jos oikeasti haluaa olla kova luu. Tältä osin Vitalilla lienee liigan parhaat edellytykset kasvaa koko liigahistorian kovimmaksi manageriksi. Mies, joka ei jätä yhtään kiveä kääntämättä opiskellessaan uutta alaa. Kykeneekö pedantilla lähestymistulokulmallaan biittaamaan Suomen Kovatasoisimman lukuisat logiikkaa uhmaavat ansaloukut?

Treidaamisesta Vitalin kanssa on hankala sanoa tässä vaiheessa mitään, mutta luultavasti jokainen osatekijä otetaan huomioon treidiprosessin aikana. Fantraxissa statsit näkyvät onneksi toisen desimaalin tarkkuudella, joten kenties +EV on löydettävissä siellä helpommin kuin ESPN:n karvalakkisoftassa?

LÄTKÄ-ANTTI


"Only eazy wees"

Lätkäjanariudesta parantuminen on aina vaikea ja pitkä prosessi, mutta Lätkä on tältä osin hyvässä vauhdissa. Luonteeltaan jämpti ja rauhallinen mies, jolla kuitenkin taidoista tärkein, kuunteleminen, hallussa. Kuuntelee, ottaa tietoa vastaan ja on hyvä soveltamaan sitä käytännössä. Ei mikään luonnonlahjakkuus, mutta erinomaisella työmoraalilla ja keskivertoa paremmalla älykkyydellä varustettu empaattinen manageri, jolla on kaikki mahdollisuudet kasvaa yhdeksi liigan kovimmista managereista. Vielä noviisi, joten ensiaskeleiden aikana tapahtuvat pienet haparoinnit täysin ymmärrettäviä.

Treidaajana nämä ominaisuudet sopivat yksi yhteen WRT Systeemillä treidaamiseen, joten odotan Antilta jo tämän kauden aikana useampia hedelmällisiä treidejä kanssamanagereiden kanssa.

KOTTII

Liigan kaikkien aikojen meritoitunein manageri ei esittelyjä kaipaa. Jäätävä operaattori, joka ei keinoja kaihda työstäessään fantasyskeneä. Nihilistinen lähestymistapa fantasyyn ei jätä luovuudelle tai sattumalle sijaa. Suosii aina takuuvarmoja suorittajia luomatta pelaajiinsa minkäänlaista tunnesidettä. Osaa kuitenkin esittää muille managereille kaikenlaisia rooleja aina tilanteen vaatimalla tavalla. Rutinoitunut fantasyweteraani, jonka kanssa hippasille lähteminen on aina vaarallista. Predaattori sanan kirjaimellisessa merkityksessä.

Treidaajana Kottii on aktiivinen ja aina valmis neuvottelupöytään, jossa tietää olevansa vahvoilla mitä lopputulokseen tulee. Röyhkeä ja arrogantti neuvottelija, joka osaa dissektoida vastustajan pelaajat jopa 100 fapon tasolta kasaksi höyryävää paskaa. Vaarallinen.

KIK JAMS

Ei esittelyjä kaipaa enää tässä vaiheessa. Legenda. Visionääri. Työjuhta. Artisti. Kik Jamsin vahvuus on toisaalta myös hänen heikkoutensa. Oman mielensä ylivertaisuuteen vankkumattomasti uskova Kik ei anna lainalaisuuksien tai tilastollisten faktojen olla esteenä päätöksenteossa. Intuitio ja oma tunne menevät AINA edelle, jos valinta pitää tehdä varman valinnan ja highlight moven välillä. Voittaminen ei riitä, vaan sen pitää tapahtua ennennäkemättömällä tyylillä ja pelisilmällä jota ihaillaan kaikkialla Kurikasta Coloradoon. Ja tämän sekä uskomattoman huonon tuurin johdosta Kik Jams ei ole voittanut mestaruutta vielä yhtä kertaa enempää. Ei woi minkään.

Treidikumppanina ihanteellinen vastapari kenelle tahansa kunnioituksen ja omatunnon nimeen vannovista kanssamanagereista. Paskanpuhujille ja provokaattoreille Kik näyttää pitkää keskisormea, mutta on humanistina aina valmis antamaan uuden mahdollisuuden parannukseen.

TREIDISUUNNITELMA

Lähestymistapoja onnistuneeseen treidaamiseen on useita ja ne ovat täysin riippuvaisia toisen managereiden tendensseistä. Ainakin näin aktiivisena kontaktinottajana nämä asiat täytyy huomioida todella tarkasti, koska eri managerit käyttäytyvät eri tavoilla eri platformeilla. Alla havainnollistavia aihioita lähestymistapoihin Rudy Gobertin treidin osalta. Lähestymissuunnitelma kannattaa aina hahmoitella mahdollisimman pitkälle ja tarkasti, mutta sitä pitää myös olla valmis muuttamaan lennosta tarpeen niin vaatiessa.

Nintto - Entering Plan

1) Kehu Discord Chatissa yleisellä kanavalla Ninton pelaamista edellisessä pelissä lopputuloksesta huolimatta. Hauku jenkit.
2) Hauku Twitterin DM:ssä Hompan suorituksia edellisessä pelissä lopputuloksesta huolimatta.
3) Odottele tappioputkesta johtuvaa meltdownia
4) Tiedustele Discord Chatissa kiinnostusta Lillard+CJ McCollum kaksikon vaihtamisesta Rudy Gobert + xxx
5) Anna Nintolle vastuutehtäviä liigan ylläpidosta ja kehu hänen kykyään kantaa vastuuta sekä omaksua ohjeita nopealla aikataululla
6) Vie neuvottelut loppuun Twitterin DM:issä. Hauku lisää Homppaa.

Pejton - Entering Plan

1) Ehdota paskaa lobsidediä.
2) Uhkaa erottamisella Superchatista, jos treidi ei maistu.
3) Uhkaa väliaikaista toimitsijakieltoa fantasysta, jos treidi ei maistu.
4) Uhkaa erottamisella fantasysta, jos treidi ei maistu.
5) INSULT kp.com topicissa, jos treidi ei maistu.
6) Luovuta.

Trancey - Entering Plan

1) Kuuntele Tranceyn höpinöitä työjutuista treeneissä ja näyttele kiinnostunutta.
2) Kehu Tranceyn pelaajia ja luotaa missä mies itse näkee heikkoudet. Myötäile näkemyksiä.
3) Kehu treenien jälkeen Tranceyn parantunutta heittotekniikkaa.
4) Hauku Pejtonia ja Killestä. Hauku kaikkia managereita joita Tranceykin haukkuu.
5) Anna vinkkejä waiverille ja treidien tekoon.
6) Luotaa Tranceyn fanipoikaisuutta oman rosterisi pelaajiin (Julius Randle?)
6) Odota sopivan pelaajan heikkoa jaksoa ja kysele siitä Tranceylta. Jos huomaat tilaisuuden tulleen, ehdota Booker+PG pohjalta treidiä.

Killes - Entering Plan

1) Anna Killeksen voittaa pari peliä 1v1 Tokaidossa silloin tällöin.
2) Odota maanisen vaiheen loppua (Tune Tapsa Suominen)
3) Tarjoa Jrue Holiday + KAT <-> Gobert + jööteriä

spud - Entering Plan

1) Työstä Lowry basea Discordissa.
2) Odota
3)


Ossi - Entering Plan

1) Syöttele Ossille lauantaihöntsyissä vaikka wituttaakin.
2) Pyydä kyytiä ja vie Ossi lounaalle Subiin, jossa kehut Ossin Celica Mix räplistaa ja tämän kauden draftsuoritusta. Maksa lounas.
3) Kysele kismittääkö Donovan Mitchellin heikko alkukausi.
4) Tarjoa Mitchell <-> Gobert base


Lätkä-Antti Entering Plan

1) Mentoroi facebook messengerissä fantasyyn liittyen
2) Kysele niitä näitä alkukauden tunnelmista
3) Kysele kismittääkö Vic Olapitoisen heikko alkukausi
4) Huomioi sentterin tarve rosterissa
5) Kehu lauantaihöntsyjen jälkeen suihkussa miten Lätkä on kehittynyt koripallopelaajana huimin askelein viimeisen vuoden aikana
6) Tarjoa myöhemmin iltapäivällä fabo msngr Rudy Gobert <-> Vic Oladipo base
7) Profit

Toisten palasten mekaniikka

Toisia palasia kannattaa miltei aina sovitella mukaan treidiin. Tavallisesti kärkijätkät näissä treideissä ovat paremmin scoutattuja ja tiedossa olevia assetteja, mutta usein treidien arvo piilee toisissa palasissa. Tässä vaiheessa kautta varsinkin kannattaa vielä nojata omiin preseason näkemyksiin ja tarjota pelaajista joiden arvon näkee eri tavalla kuin mitä kausi on näyttänyt. Näiden pelaajien osalta ei välttämättä ole syntynyt tarpeeksi tietoa heidän kyvyistään joka voi johtaa yli- tai aliarviointiin arvon osalta. Varsinkin toisen ja kolmannen vuoden pelimannet ovat hyviä kohteita. Näitä kakkospalasia tietenkin tarvitaan tasapainottamaan positiomuutoksia ja/tai ykköspalasten arvon tasoittamiseen.

Ja mikähän se treidi sitten oli?

Sen voitte todistaa Fantraxin softasta sunnuntaina.

Tasapuolisemman ja humaanimman fantasyn puolesta,
Kik Jams
 
Viestejä
8 366
#76
Hoetjen toiveesta ja nyt kellojen siirryttyä waiverit maanantaista alkaen klo 19.
 
Viestejä
8 366
#77
Uutiskatsaus liigan tilanteeseen

Kahden viikon jälkeen ollaan mielenkiintoisissa asemissa. 4 joukkuetta operoi 2-0 rekordilla, 4 joukkuetta 1-1 rekordilla ja 4 joukkuetta ovat "köysissä" ilman voittoja. Power Rankingseja ei enää jatkossa tule kuin harvakseltaan, koska softa mahdollistaa kaikille tsäänssin seurata niin kausi- kuin viikkokohtaisia fapokeskiarvoja. Toisen viikon osalta tyytyväisyyteen on varaa ainakin Kottiilla, Tranceylla ja Nintolla jotka kaikki operoivat mukawat keskiarvot 83.5 ja 86.1 väliltä. Näistä Nintto kuitenkin koki shokkitappion Pejtonille ja kontroversia tähän lisäsi sunnuntain waivereiden katoaminen ESPN: paskasoftasta. Nintto olisi nostanut 40 pisteen Porno-Maxin ja huhujen mukaan myös Pejton olisi ollut aktiivisena waiveroinnin osalta. Hankala spekuloida, mutta näillä mennään ja sillä sipuli. Pulinat poistettu.

Toisessa päässä spektriä paniikkinappula on pohjassa ainakin killesillä, jonka viikko päättyi 70 fapon mahalaskuun. Killes, hoetje ja Lätkä-Antti ovatkin ainoat managerit joilta on 75 fapon keskiarvo tältä kaudelta ylittämättä viikkotilastojen osalta.

Lätkä-Antin wäkewä reagointi

Yksi näistä managereista ei jäänyt vaikeroimaan kohtaloaan vai painoi treidinappulaa. Superchatin puolella paskaa niskaan saanut Lätkä-Antti oli hämmentynyt treidin saamasta reaktiosta.

"Olenko sokea vai enkö vain näe sitä Buddy Hieldissä?", virkkoi Lätkä kommenttinaan kohuun.

Kik Jams puolestaan sivuutti huhut persraiskauksesta tuttuun tyyliin kivikasvoisena.

"Rudy operoi viikonlopun 138 fapon keskiarvolla ja kausikeskiarvot huutavat hoosiannaa 117 tuolla puolen. Jos saan joukkueeni kirkkaasti parhaasta pelaajasta ja C-positioherkusta vaihdossa alle 100 fapon SG:n ja lottoarvan Sacramentosta, niin pitäisikö minun jotenkin olla asiasta pahoillani? Get the fuck out of here!", ärtynyt manageri virkkoi Subiin maanantailounaalle painaessaan.

Kik Jams onkin tiukan paikan edessä tulevalla viikolla. Onko 2-0 alku lupa lewähtää vai onko mestarimanagerin syytä olla aktiivinen joukkueen loukkaantumistilanteen selvittämisessä? Kristo Tyynin on huhuttu matkaavan keskiviikon huutokaupassa waiverille, mutta päätöksiä asian osalta ei ole vielä tehty. Ylipäätään joukkueen alle 75 fapon keskiarvo toiselta viikolta oli raaka alisuoritus ja aiheutti traumaperäisiä stressireaktioita managerille.

Päätös positiolisäysprobleemaan

Toimimme tällä kaudella positiolisäysten osalta seuraavalla tavalla:

Positiot lisätään softaan manuaalisesti sen mukaan kuin niitä ESPN:lle tulee. !HUOM! Jokainen joukkue vastaa oman joukkueensa pelaajista. Eli jokaisen pitää huolehtia itse ESPN:n vanhan fantasialiigan seuraamisesta omien pelaajiensa positioiden osalta. Niitä ei lisätä tai seurata ellet itse tee sitä.

Vapaiden agenttien positiot voidaan lisätä kenen tahansa ilmoituksesta tai viimeistään siinä vaiheessa kun ne nousevat omaan jengiin ja omistaja raportoi niistä.

Lisänä tähän järjestetään kauden aikana muutamia teemapäiviä nimeltä "Positioperjantait", joissa managerit saavat halutessaan tehdä esityksiä oman joukkueensa pelaajien positiolisäyksistä, max. 2 pelaajaa per teemapäivä. Tällöin erikseen nimetty raadi tutkii asiaa ja tekee päätöksen asiasta objektiivisen analyysin pohjalta. Näitä teemapäiviä tulee enintään 3 tämän kauden aikana ja perusteluiden tulee olla todella hyvät, ts. mahdollisuudet positiolisäyksiin ovat hyvin vähäiset.

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille managereille!

T. Kik Jams
 
Viestejä
8 366
#78

Tuntuu niin hywältä, kun suunnitelma materialisoituu silmien edessä...

Vaikka päällimmäinen motivaatio ostaa Buddy Hield olikin kaverin nimen hokeminen sata kertaa päivässä waimon korvaan...

Kik: "Hei, mulla on asiaa!"
Waimo: "No?"
Kik: "Buddy Hield Buddy Hield Buddy Hield Buddy Hield Buddy Hield Buddy Hield Buddy Hield Buddy Hield Buddy Hield Buddy Hield Buddy Hield Buddy Hield..."
Waimo:


Kik: "Buddy wiime yönä 23 points 8 rebs 5 ast ja yli 110 fapo. Miltä sinusta tuntuu tämä?"
Waimo: "Erotaanko?"
Kik: "Ej. IM GIDDY ABOUT BUDDY! Buddy Hield Buddy Hield Buddy Hield Buddy Hield Buddy Hield Buddy Hield Buddy Hield Buddy Hield Buddy Hield Buddy Hield Buddy Hield Buddy Hield... "
Waimo: "..."

...niin olinhan toki miehelle merkannut DRAFT EXCEL (tm) 88.5 fapoa. Tämä toki oli sillä ajatuksella, että mies pelaisi penkiltä käsin 30 minuuttia per peli Bogdanovicin palattua.

Laitetaan koko liiga sormet ristiin, jotta Buddy pitäisi tasonsa! KIITOS JUMALA!!!
 
Viestejä
8 366
#79
Uutta juttusarjaa pukkaa, tällä kertaa mukaan otetaan managereiden lähipiirit, jotka eivät tietenkään jää vaille vaikutuksia mitä fantasyn pelaamiseen tulee. Tarinat perustuvat tositapahtumiin, mutta osallisten anonyymiteetin suojaamiseksi niissä on yhdistelty elementtejä eri tapauksista ja aikakausilta. Eli muitta mutkitta...

"Fantasya waimon kanssa" (Part 2)

Waimo: "Moi! Miten päivä meni töissä?"
Kik: Siinähän se. Ai niin, törmäsin Ossiin lounastauolla. Saatiin hywät treidineuvottelut aikaiseksi..."
Waimo: "Ai jaa, sepäs kiva. Missäs kävitte syömässä?"
Kik: "... Subissa puolikas vege."
Waimo:


Kik: "Pancho Villassa. Söin pekonihampurilaisen lohkoperunoilla. Extra-annos remoulade-kastiketta ja ylisuuri annos salaattia kylkeen, josta jaksoin puolet."
Waimo: "Paljon maksoi?"
Kik: "11 euroa, kun otin limun kyytipojaksi. Luulin, että se oli re-fill mutta ei ollutkaan."
Waimo: "Oikeesti. Tajuatko kuinka epäterveellinen, epäeettinen ja epätaloudellinen ratkaisu toi oli? Nyt et kyllä saa syödä mun pulled kaura makaroonilaatikkoa tänään!
Kik:


*Myöhemmin illalla...*

Kik: "Kulta... Saanko jutella sulle yhdestä asiasta?"
Waimo: "Tietenkin, mikä vaivaa?"
Kik: "Noh, mietin tuossa tuota treidiä jota työstettiin Ossin kanssa..."
Waimo:

Kik: "Ossilta tuli ihan solidi tarjous, mutta tuntuu aika isolta siirrolta tässä vaiheessa riskeerata kaikki. Mahdollinen hyöty olisi niin paljon pienempi kuin riskit..."
Waimo: *Keräilee itsensä* "No, ketä pelaajia siinä nyt siis sitten liikkuu?"

*15 min syvällinen back-and-forth keskustelu diilissä mahdollisesti liikkuvista pelaajista ja heidän hyvistä/huonoista puolistaan*

Waimo: "No niin, ollaanko siis samaa mieltä nyt siitä, että nukut ainakin yön yli ja katsot miten pelit menee ensi yönä. Ja miltä ajatus tuntuu kunnon unien jälkeen. Jos vielä huomenna tuntuu, että haluat tätä niin lähdet hakemaan vielä ne "suolat" päälle viimeisiin palasiin. Eiks vaan? Tuletko nukkuun mun kanssa, alkaa jo väsyttään aika kovasti?"

Kik: "Ok, teen niin. Ilmoitan Ossille ja tulen sitten perästä. Kiitos kun kuuntelit, olet todella rakas."
Waimo: "Tietenkin kuuntelen. Niin säkin."

Klo 3:00 Aamuyöllä:
waimo.png


Jatkuu ensi numerossa...
 
Viestejä
1 612
#80
Rookien oppivuosi, osa 1

Ennen kutsua KpComin fantasykorikseen olin kokeillut pari kertaa Euroliigan fantasypeliä, mutta se oli yksikseen aika tylsää; ja kun aika ei riittänyt liigan tarkempaan seuraamiseen, niin omat valinnatkin oli pääsääntöisesti aika sattumanvaraisia. Olihan se hienoa olla jollakin viikolla kymmenestuhannesviidessadasneljäskymmensensimmäinen kun oli ollut päälle kolmenkymmenetuhannen edellisellä, mutta kovin pitkäkestoisia noista kausista ei tullut. Muutamissa viime vuosien futiskisoissa olen pelannut perusmekaniikaltaan kovin samanlaista Fifan MM-/EM-kisa fantasya. Hyvässä porukassa se onkin ollut huomattavan paljon Euroliigaa palkitsevampaa – ja tuloksetkin on olleet ihan toista luokkaa. Hyppy noista peleistä KpComin fantasykorikseen on ollut kuitenkin aika iso.

Ensin erilaisten sääntöjen ja huomioonotettavien detaljien määrä tuntui melko päällekaatuvalta, mutta kiitos Kik Jamsin kärsivällisen opastuksen pääsin kohtuu nopeasti jyvälle pelin perusmekaniikasta. Tarkistin asian juuri: meidän viestittely pelin säännöistä & muista käytännön asioista KpComissa sisältää tällä hetkellä 46 viestiä ja niistä vain muutama on sellaisia ”Asia ok.” –kuittauksia.

Pelin perusperiaatteiden, yksityiskohtaisten sääntöjen tai pelialustan toiminnan tuntemus ei kuitenkaan kerro vielä mitään siitä, miten peliä pitäisi pelata siinä pärjätäkseen. Noviisille kaikki on aika lailla tyhjän päällä. Siis ihan yksinkertaisimmista peruskysymyksistä lähtien, kuten kuinka lopullisia draftit ovat loppukauden kannalta (vaihtuuko jokunen pelaaja kauden aikana, kymmenkunta pelaajaa, vai onko koko rosteri lopulta ihan toisen näköinen)? Minkä tason pelaajia saa kauden aikana nostettua itselleen ilman treidejä? Kuinka isot noi budjetit oikeasti ovat eli mitä niillä saa oikeasti tehtyä (viikkokeskiarvon voi tietenkin laskea, mutta sehän ei kerro todellisesta käyttötarpeesta vielä mitään)? Kuinka paljon ”rahaa” pitäisi säästää loppukauteen? Paljonko kannattaa maksaa 75fp waiver-pelaajasta – entä mahdollisesti vastaantulevasta potentiaalisesta 80+ pelaajasta, entä kandidaatista joka on vertynyt 100+ suorituksiin kun joukkuekaveri loukkantui? Entä jos joku tarjoaa kahta pelaajaa sun yhdestä treidissä, niin miten kaupan reiluus pitää laskea? Kuinka merkittävää on saada se maksimimäärä pelejä peliviikkoon ja kuinka paljon pitäisi ylipäänsä kiinnittää huomiota pelaajien joukkueiden pelikalentereihin – ja kuinka oleellinen se pelaajien play-off kalenteri on josta kaikki vaahtoaa?

Nää kaikki asiat pitää oppia itse katsomalla ja kokeilemalla. Olen toki vasta tämän prosessin alussa ja alan ymmärtää vasta alustavasti jotakin siitä, mitä vastaukset mm. yllä esitettyihin kysymyksiin ovat. Olen kuitenkin nauttinut tästä oppimisprosessista kovasti. Opettajana olen tottunut olemaan se joka yrittää saada jotkut toiset ymmärtämään asioita jotka eivät ole itselle enää niin kovin haastavia. Tekee oikein hyvää mielelle joutua vähän ponnistelemaan – ja ihan omalle egollekin joutua olemaan se joka on vähän hölmö ja tietämätön. Ja oppiminen yleensä on aina mukavaa.

calvin2.png


~*~

Draft oli vähintään sen verran kuumottava kokemus kuin oletinkin. Muutama sellainen noviisi-virhe tuli selvästi tehtyä jotka nyt hiukan harmittaa, mutta nyt sitten korjaillaan mitä voidaan.

Kiinnostavaa toki on näin reilun kahden viikon jälkeen todeta, että kärkipickeistä heikoin on ollut Kyrie Irvingin varaaminen kolmantena (pick 35.). Kympin joukossakin huteja oli oikeastaan vain Rodney Hood (8. / pick 86) josta kohtuu pian luovuin. Sen sijaan kymmenen jälkeen lähdin selvästi keulimaan ja hakemaan ”high risk high reward” pickejä joista tulokseksi näin alkukaudesta näkyy jääneen vain niitä high riskejä (Miles Bridges, Hezonja, Kennard, Pöltl, Gilgeous-Alexander) joista valtaosan olenkin jo heittänyt mäkeen. SGA:n suhteen olen vielä toistaiseksi uskossa.

Ensi keralla tiedän myös, että tuolla 8-12 pickeillä vähintään kannattaa tähdätä mahdollisimman varmoihin (mielellään yli 70fp) kavereihin jos niitä vaan on tarjolla. Alkupäässä riskinotto sen sijaan on selvästi kannattavampaa kun se porukka kuitenkin tehtailee kohtuullisesti pisteitä. Viimeisillä voi sitten leikkiä – ja vikana otetaan se Utility-pelaaja joka heitetään viikon päästä pois: asia joka ei tullut mulle mieleenikään draftin aikana.

Oppia ikä kaikki.


Senkin opin, että kauden ekoina Waiver-päivinä tosiaankin kannattaisi olla mestoilla. Silloin nähdään, ketkä alkukauden supersuorittajat kaikki fantasy-pelaajat missasi draftissa ja ne on vapaata riistaa. Kun sitten tulin neljän päivän reissusta su-ma välisenä yönä takas himaan ekan peliviikon jälkeen, oli olo tarjontaa katsoessa kuin kirpparin jämiä olisi katsellut – tai kun karjalaisella evakolla keski-suomalaisella rautatieasemalla: ”kaik’ on mänt’”.

Tilanne näytti ekan viikon jälkeen aika masentavalta: yli kolmasosa joukkueesta tuotti sellaista 20-50fp peliä kohden. Ja sitten meni vielä muutama päivä opiskelijoiden esseiden korjaamiseen (työpäivän päälle sellainen toinen kahdeksan tuntia per päivä) eikä ehtinyt kauheasti miettiä sen enempää veivi- kuin treidi-operaatioitakaan.

Päätin kuitenkin ottaa härkää sarvista ja aloittaa tokan viikon damage control –liikkeen veivaamalla useampia kehnoimpia pelaajia ulos noihin tuolloisiin 60-70 waiver-pelaajiin joilla oli mielestäni jonkinlaista upsidea. Nyt näyttää siltä, että ainakin Noah Vonleh ja Nemanja Bjelica on olleet ihan hyviä veivauksia – muutamat muut sitten eivät.


Samalla olen sitten alkanut tutustua näihin treidaamisen saloihin. Parin perusteellisemman treidikeskustelun tuloksena täytyy sanoa, että hankalaa on. Osin kyse on varmaan siitäkin, että on itse vielä aika epävarma siitä, miten eri pelaajien arvoa olisi järkeä painottaa ja niskassa kuumottaa koko ajan ajatus, että kuka olisikaan kokeneille sotaratsuille helpompaa riistaa kuin epävarma nyyppä – joten on tullut suhtauduttua ehkä ylivarovaisestikin erilaisiin kauppaehdotuksiin.

Toisaalta, jos yksi tarjoaa kaupan vastineeksi ”veivausrajalla” olevia 70fp-pelaaajia (joita siis saa dollarilla – tämäkin mun piti tajuta kesken neuvotteluiden, että nyt tässä jokin mättää), tai toinen ilmoittaa, että kaikki hänen tarjoamansa pelaajat ovat merkittävästi arvokkaampia kuin näiden pelaajien tähänastiset keskiarvot ovat olleet ja kaikkien mun kauppakeskusteluun päätyneiden pelaajien arvoja pitää systemaattisesti laskea kauppaa varten, niin ehkä ajatus vedätys-yrityksestä ei ole niinkään kaukaa haettu?

Kummastakin kaupanhieronnasta olisi kenties voinut sukeutua jokin ihan kohtuullinenkin sopimus: ihan niissä oli kelpo pelaajia esillä molemmin puolin ja toisessa jopa molempien joukkueiden pelipaikka-balanssi olisi parantunut melkoisesti. Että vaikea sanoa. Hiukan harmittaa, ettei kauppoja tullut, mutta toisaalta tuntuu hyvältä, ettei ole antanut pois joitakin ”ominaan” pitämiä pelaajiaan.

Aloittelijana tietty varoo myös ylireagoimista. Valtaosa piensijoittajista häviää osakemarkkinoilla systemaattisesti koska ne reagoi kaikkiin kurssiheilahteluihin saman tien. Juuri niinhän ei pidä tehdä. Enkä usko tällaisen pelin eroavan tuossa suhteessa osakemarkkinoista kovinkaan paljoa (mullahan ei siis tietenkään ole mitään omaa kokemusta osakemarkkinoista: en ikinä lähtisi lottoamaan rahojani sijoitusmaailmaan; en sietäisi sitä huolehtimista eikä mulla tietty edes ole ylimääräistä rahaa jota sijoittaa).

Mutta kyllä tässä vielä on kauppojakin tehtävä. Olisi huono rookie-kausi jos en jotakin pelaajakauppaa saisi tehtyä. Onhan noissa kauppaneuvotteluissa jo itsessään kivaa jännitystä ja sitä jännitystähän tässä pelissä sitten kuitenkin haetaan.

Lets-Make-A-Deal.jpg


Näin rookie-vuodatuksen lopuksi on ehkä paikallaan siteerata (ulkomuistista) Kik Jamsia, joka mainitsi jossakin, miten fantasypelaamisen suola on siinä kun herää aamulla tsekkaamaan yön tuloksia ja voi riemuita tai ahdistua pelaajiensa tuloksista. Tämä on todellakin tuonut jo parissa viikossa NBA:n seuraamiseen ihan uutta potkua. Että kiitokset kaikille herroille kanssakisaajille. Tämä on tosiaankin kiinnostavaa, jännittävää ja vielä hauskaakin.

Tavoitteena mulla oli ennen kautta kymmenen parhaan joukkoon pääseminen. Taidan olla kahden matsin jälkeen juuri kymmenentenä – kokonaispisteissä jopa kahdeksantena. Eli tavoitetuloksessa ollaan näin aluksi. Saa nähdä, pysytäänkö.
 
Ylös