Koripallo.com

Suomen Kovatasoisin NBA FANTASY 2018 - 2019: "Vielä kerran pojat!"

Viestejä
8 322
#81
Kiitokset tutkailevasta kirjoituksesta, toivon mukaan myös muilta kanssamanagereilta nähtäisiin pientä anal yysia kauden mittaan. Tämä itsessään oli ihan hyvää analyysia Mokeskia lainatakseni. Mutta...

Get the fuck out with that bs my son!

Hieman opastusta kauppojen tekoon. Jos kokenut ja wain reiluja treidejä tarjoava manageri on antamassa sinulle seuraavia arvoja:

Blake Griffin - Loukkaantumisherkästä pelaajasta career high fantasy points tason valuaatio 100-103 pisteen paikkeilla. U take it running, not walking.

Anttoni Taavetti - Loukkaantumisherkästä ja tälläkin hetkellä loukkaantuneesta pelaajasta NBA All Time High valuaatio 135 fapos (ennätys Russellin 132 fapoa parin kauden takaa). Taavetin oma career high 126 ja risat. U take it running, not walking.

JJ Jr & SGA - 75 valuaatio ROOKIEpelaajista, joiden viikkotason arvo pyörii 50-80 pisteen välillä täysin sattumanvaraisesti koko loppukauden. Et ehkä myy vaihdossa 1v1, mutta osana isompaa diiliä otat tuon valuaation vastaan ilolla. Running, not walking.

Zach Lavine - 85 valuaatio pelaajasta, jonka ennätyspisteet ennen polvivammaa 81.3 37 minuutin peliajalla. Otat hatun päästä ja kiität nöyrästi kernaasta valuaatiosta. Ei tarvitse tarttua, mutta osana isompaa treidiä et myöskään tyrmää ajatusta suorilta käsiltä. Et ainakaan sano pelaajan olevan = Bradley "4+4+4, 92.3 fapoa viime kaudella" Bealin kanssa.Enemmän juoksemista, vähemmän kävelemistä.
 
Viestejä
8 322
#82
Liigassa ei voi oikein positiorajoituksia kunnolla tehdä (kai), kun lukee positiolimiitit kaikki positiot mukaan lukien, ei pelkästään ykkösposition mukaan. Tässäpä lista tämän hetken tilanteesta ILMAN flx-pelaajaa, jotta tiedätte missä oman joukkueen rajat menee.

Kursivoidulla olevat pelipaikat tarkoittavat, että flexille voi ottaa pelaajan sisään sille paikalle, mutta sen jälkeen positio on täynnä (5).

Lihavoidulla olevat pelipaikat tarkoittavat, ettei flex-pelaajaa voi sille pelipaikalle ottaa sisään. Jos ottaa ylipaikalle flex-pelaajan nosto mitätöidään. Tilalle voi sitten jäljellä olevista pyytää pelaajaa ennen maanantain pelien alkamista.

Treidien osalta ei treidit tietenkään mene läpi, jos tuloksena positiolimitin ylitys. Waivereiden osalta toimitaan kuin flx-tapauksissa.

Kik Jams:

PG - 3
SG - 4
SF - 2
PF - 2
C - 3

Ossi:

PG - 4
SG - 3
SF - 3
PF - 3
C - 1

Killes:

PG - 3
SG - 2
SF - 4
PF - 2
C - 3

Pejton:

PG - 3
SG - 4
SF - 3
PF - 2
C - 2

Trancey:

PG - 3
SG - 3
SF - 4
PF - 2
C - 2

Vitali:

PG - 4
SG - 2
SF - 1
PF - 5
C - 2

Nintto:

PG - 3
SG - 4
SF - 3
PF - 2
C - 2

Kottii:

PG - 3
SG - 3
SF - 2
PF - 3
C - 3

Homppa:

PG - 2
SG - 5
SF - 3
PF - 1
C - 3

Lätkä-Antti:

PG - 3
SG - 3
SF - 2
PF - 3
C - 3

spud:

PG - 4
SG - 3
SF - 1
PF - 3
C - 3

hoetje:

PG - 3
SG - 3
SF - 2
PF - 4
C - 2
 
Viestejä
8 322
#83
TEAM ANALYSIS

PG: Spencer Dinwiddie, Kris Dunn, Elfrid Payton / Util: Shelvin Mack

Spencer sai tälle viikolla Mackin taustatueksi PG-osastolle. Mack pelaamassa itseään Tyreke Evansin rooliin 90+ fapon suorittajaksi? Harkinnassa Dunnin tiputtaminen ensi viikon keskiviikkona, jos jytkyt jatkuvat loppuviikon.

Spencer on ollut Spenskana eli sitä mitä Netsissä kakkospointtina nyt voi toivoa. Välillä jytkähtää ja välillä dudahtaa. Toivotaan siirtoa Phoenix Sunsiin mahdollisimman pian. Warma 80 jo nyt, avauksen +32 minsalla warma 95.

SG: Victor Oladipo, Bradley Beal, Buddy Hield / Jösse

Liigan tyylikkäin SG-osasto? Oladipo on kiitellyt solid tasolla tulonsa jälkeen ja on aiwan witun CLUTCH. Nelosjaksojen kuningas. Ei paljoa pelota, jos puoliajalla kasassa 30 fapo. Beal solidia, solidia ja Buddy 110 tasolla ennen pakollista rökäletappiota Buxia vs.

SF: Jösse Rikartinen, Jae Crowder, Joe Ingles

Jösse myös yksi liigan clutcheimmista, kuten viime pelissä Detroitia vastaan nähtiin. Operoi todella korkealla tasolla ja on lunastanut kaikki odotukset sekä enemmän. Tällä kertaa Jössei ei petä. En itke, perkele en itke. Neljän viime pelin joukossa 122, 117 ja 118 fapo.

Crowder myös yksi draftin parhaista pickeistä. Penkkiroolista operoi kuin Bostonin aikoina konsanaan. Tuntuu hywältä. Jingles pettymys, mutta kai tuo warma 80 paikkeilla operointi silti on ihan jees.

PF: Julle Randle, Aaron Gordon / Jae Crowder

Mikäs siinä, kun jannut painaa yhteen hiileen. Kura-Aaronilta koko ajan parempaa, 100 fapon rajat paukkuu harva se yö. Julle operoi "perfect gamen" viime yönä. Kelpaa kyllä penkiltä käsin 123 fapo 28 minuutin peliajalla. Luottoratsu.

C: Andre Drummond, Jarrett Allen, Mitchell Robinson / Julle

Tämän takia Andre hankittiin. Singerinomaista 150 fapo suorittamista. Yksi virhevaikeus DUD, yksi rökäletappio DUD ja yksi Embiid DUD. Ei pitäisi loukkaantua koskaan ja 115 fapo keskiarvon voi viedä pankkiin. Sentterivertailussa Embiidillä alkukauden osalta ykköspositio, mutta Towns ja Joker jääneet selän taakse. This is what I like.

Järet hieman ennakoimaton kiitos kyrpävalkun, mutta jatkuva jytkypotentiaali pitää omistajan varpaillaan. Mitchell Robinson omaa valtavan potentiaalin ja on pitkän tähtäimen projekti, jolta odotetaan tuloksia pudotuspelien aikaan. En näe mitään syytä miksei operoisi koko maaliskuuta 100 fapo keskiarvolla. Näillä mennään, eikä ketään vaihdeta.

Tämän viikon matchup Pejtonia vs sai hyvän alun +200 pisteen erävoitolla. Se tasoittaakin täysin Pejtonin pelien määrästä saaman edun. Nyt pitää vielä työstää Jinglesin mahdollinen poissaolo kotiin marginaalin osalta, mutta tästä parista saattaisi voitto irrota vaikka turpaan tulisikin se 6 peliä.
 
Viestejä
8 322
#84
He he.... Trancey haluaa leikkiä kovista ja pelata bully ball Embiidillä.

Tehdäänpä vastaliike ja hankitaan miehensä itse pudottama "Embiidin tappaja" riveihin nenän edestä.

Terveiseni Tranceyn kuspäälle ja hänen mörölleen wajakki-Joelille:


Sitä saa mitä tilaa!
 
Viestejä
8 322
#85
Tässä näyttää useampikin jengi olevan täysin köysissä kauden osalta, eikä oikein mitään peliliikkeitä tehdä tilanteen parantamiseksi. Kirsikkana kakun päällä Killes on näköjään jo luovuttanut kokonaan - ei nostoja keskiviikon waivereilta ja nyt jätettiin jo kokoonpanotkin laittamatta. Perusteluita toiminnalle odotetaan, mutta ensimmäinen huomautus aktiivisuuden puutteesta luimii jo nurkan takana. Systeemihän on selvä: Huomatus - varoitus - vakava varoitus - määräaikainen erottaminen - GET THE FUCK OUT.

Autetaanpa köysissä olevia pienellä waiver wire chekkauksella, eli parhaat helmet pelipaikoittain:

PG:

Ish Smith - Idioottivarma 75. Pelaa hyvässä roolissa penkiltä.
Langston Galloway (SG) - Saanut vastuuta viimeisessä kahdessa pelissä ja kiitellyt 100 fapo keskiarvolla. Vaikuttaisi olevan real deal eli rooli jatkossa stabiili.
Cory Joseph (SG) - Ish Smithin tapaan hyvässä roolissa penkiltä. 75 solidi penkinjatke.
Emmanuel Mudiay - Nousussa penkiltä käsin. Viimeiset pari peliä koko ajan kasvavaa roolia. Luultavasti hot hand tyyppinen tilanne, jossa Fizdale haluaa nähdä mitä hänellä on käytettävissään. Lyhyen tähtäimen sijoitus.
DJ Augustin - Aloittava pointti Orlandossa. Warmaa 70 tuottoa.
Collin Sexton - Pelasi 41 minuuttia viime pelissä. Todella hyvä stash optio.
Derrick White - Palannut injurista. Avauksen pointti Spursissa. 73.5 oma arvio tämän kauden tasosta.
Muita nimiä: Van Vleet, Lin, Monte Morris...

SG:

JR Shit - He is back.
Wes Matthews (SF) - Idioottiwarma 75.
Allonso Trier - Running hot viimeisen pari viikkoa.
Wayne Ellington - Kolmosjytkyiliä IS BACK. Must add.

SF:

Juancho Hernangomez (PF) - Ollut tehokas penkiltä Nugsille.
Kelly Oubre - Pitäisi pystyä parempaan? Stash.
Kevin Knox - Tulee operoimaan.

PF:

Hiljaiseksi vetää.

C:

Boban Marja - Avauksen sentteri Clipsuissa. 80 potentiaalia.
Guillermo Hernangomez - Per Minutes Monster.
Mason Plumlee - Idioottivarma idiootti.
Mitchell Robinson -
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
8 322
#86
Hyvä paikka katsella hieman alkukauden suorittamista pelaajakohtaisesti eli Top24 operointiin:

1. Anthony Davis 134.7

Odotetulla sijalla kärjessä. Tullut alas alkukauden 150+ fapo keskiarvoista ja ottanut myös niitä odotettuja loukkeja kylkeen. Pystyykö ennätyspisteisiin ja ohittamaan Westyn parin kauden takaisin 132 fapo? Lähellä ollaan. Vaikka loukkia onkin niin tällä hetkellä vaikuttaa olevan se parempi valinta ykköspikiksi. Eli Vitali lienee tyytyväinen saatuaan kakkosvarauksella Anttonin.

2. Joel Embiid 118.6

Oli omalla sentterirankkauslistallani puhtaasti pisteiden valossa ykkönen ja näyttää tehneen sen mitä odotinkin. Dominoi liigaa mielin määrin. Loukkaantumisista ei vielä tietoakaan, mutta kausi on pitkä. Ainoa syy miksi jätin boardille oli pelko loukkaantumisten vaikutuksesta miehen suorituksiin kauden edetessä.

3. LeBron James 117.6

Ei enää se sama supersuorittaja, mutta takuuvarma valinta omalla draftipositiollaan. Itse olisin napannut 3. pickillä.

4. James Harden 114.1

Alkukausi ollut pieni pettymys, mutta eiköhän Jammukin tuosta vielä vetreydy sinne 120 fapon paikkeille. Ossille warmaa valueta.

5. Giannis Antetokounmpo 113.2

Spudin täytyy olla pettynyt Gianniksen alkukauteen, vaikka 113 ihan decent keskiarvo onkin. Odotuksissa kuitenkin se 15 pojoa enemmän. Yllättäen ongelma on ollut Buxin ylivoimaisuus, joka on johtanut useisiin blowoutteihin ja Gianniksen lepuutukseen.

6. Andre Drummond 112.3

Myhäillyttää. Ilman Embiid DUDia olisi keskiarvo 115 tuolla puolen. Parasta on se, että 150 jytkytehot tulevat helponnäköisesti. Ei tarvitse Dren muuta kuin mähötä korin alla ja tippailla reboja sisään. Liian helppoa.

7. Kyle Lowry 111.9

spudilla pullat uunissa hyvin, kun kaksi Top10 pelaajaa völjyssä. Toronto on pelannut kuin unelma alkukauden ja Lowry on ollut tässä suurin arkkitehti. Bonusta vielä Kawhin lepuutuksista. Pystyykö pitämään keskiarvonsa jopa yli 105 koko kauden?

8. Rudy Gobert 111.3

Lätkä-Antilla helppoa ja hauskaa, kun Top10 pelaaja riveissä. Gobertille laskin arvoksi tälle kaudelle 104, mutta tässä 111 meiningissä ei mielestäni ole mitään ilmaa alkukauden esityksiä tutkaillessa.

9. Blake Griffin 110.9

Blake palailemassa hiljalleen normiin eli sinne 105 fapon alapuolelle. Silti erinomaista valueta niinkin myöhään draftista Vitalille. Näinköhän pysyy paikat kunnossa kuitenkaan koko kautta....?

10. Stephen Curry 108.9

Sitä mitä odotettiinkin.

11. Jimmy Butler 107.1

Aika lailla sitä mitä odotettiinkin miinus pelleily lepuutuksien kanssa.

12. Russell Westbrook 106.3

hoetjen täytyy olla todella bummed saamastaan palautuksesta. Nyt vielä nilkkavamma päälle. Ilmeisesti Westyn parasta ennen päivä osui tähän kauteen? Alamäki on alkanut enkä näe 120 fapon keskiarvoa kauden lopussa.

13. DeMar DeRozan 106.2

DeMar on muuttunut yksipuolisesta jöötistä kokonaisvaltaiseksi pelaajaksi Popon alaisuudessa. Joku voisi sanoa sell high, mutta itse näen DeRozanin olevan helposti career best kauden äärellä tuhoten useita omia ennätyksiään. Pejtonin harvoja ilonpilkahduksia.

14. Kevin Durant 105.5

Joku voisi pitää pettymyksenä, minulle ihan normissa. Pejton haukkasi paskaa tämän pickin kanssa. Toki Curryn injury nostanee Durantin väliaikaisesti 120 fapon paikkeille. Eli Pejton nero?

15. Kawhi Leonard 105.2

Odotusten mukaan, mutta lepopelit laskevat arvoa.

16. Paul George 105.1

George pelaa erinomaista alkukautta ja on Tranceyn arkkitehti #2 tappiottomassa putkessa. En näe mitään syytä miksei voisi pitää tasoaan.

17. Hassan Whiteside 103.0

Kottii varasi viime kaudella Whitesiden ekan ja tokan kierroksen vaihteessa. Pettyi silloin. Nyt sai huomattavasti myöhemmin ja puhutaan jopa steal of the draftista. Vielä on hieman epävarmaa onko kyseessä real deal vai tuleeko Hassan takaisin Spoelstran koirankoppiin. Sanomattakin selvää on se, että 30 minsaa pelatessaan on yksi liigan kärkipään senttereistä. Loukkaantumisherkkyys laskee toki arvoa.

18. Kemba Walker 102.6

Ja taas yksi Kottiin pesään. Kemba pelaa elämänsä kautta uuden valmentajan ja päättyvän sopimuksen voimin. En näe mitenkään yli 100 fapo jätkänä koko kautta, mutta lähelle mennään varmasti.

19. Nikola Jokic 102.5

Kaunotar ja hirviö samassa paketissa. Parhaimmillaan BEAST, joka voi operoida 3 viikkoa putkeen 130 fapo. Mutta myös täysin arvaamaton kaveri, joka voi jäädä 50 fapoon ja ottaa yhden heiton koko pelissä. Nintolle jaksamista kauteen ja toivon mukaan Denverillä on tiukkaa pudotuspeleihin pääsemisen kanssa maaliskuussa.

20. Chris Paul 102.3

Odotusten mukaan.

21. Karl-Anthony Towns 101.3

Alkukauden suurin pettymys? Suunta ei voi olla kuin ylöspäin, mutta olen menettänyt uskoni 115 arvoon.

22. Victor Oladipo 100.6

Ensimmäiset neljä peliä käynnisteltiin. Sen jälkeen Kikin talliin ja viimeiset 2 viikkoa onkin hurjasteltu 110 tasolla. Merkkasin papereihin ennen kautta 105 ja olen edelleen bullish sen saavuttamisen osalta.

23. Ben Simmons 100.2

Benkulla syö heittotaidottomuus ja Embiidin dominanssi hieman potentiaalia. Parin ekan pelin jälkeen olin valmis julistamaan warmaa 120. Nyt en usko 110 fapoon. Parantaa toki nykyisestä huomattavasti ja voi olla stretchejä yli 120 fapon pelaaja.

24. John Wall 100.1

Viimeinen sadan pisteen ylittäjä listalta. Odotusarvoissaan, ehkä hieman alle kiitos Wizardsien heikon alkukauden.

Jos omistusmääriä katsoo niin Pejton, Kotti ja Vitali omistavat kaikki 3 pelaajaa tältä listalta. Kahta pelaajaa löytyy Hompalta, Tranceylta, Ossilta, Kikiltä ja spudilta. Yhden pelaajan miehiä Lätkä-Antti, Nintto, hoetje ja Killes.
 
Viestejä
8 322
#87
KP.COM NBA FANTASY NEWS

TAPAUS KILLES

Killeksellä on ollut huono alku kauteen, jota eivät edes suht onnistuneen tuntuiset treidit ole muuttaneet paremmaksi. Silti Suomen Kovatasoisin ei voi vetää kivirekeä perässään ja koska pelaajan kokoonpanot ovat toistuvasti olleet laittamatta huomautuksista ja varoituksista huolimatta, on manageri asetettu day-to-day tarkkailuun.

Tästä eteenpäin kokoonpanojen tulee olla laitettuna joka päivä tai tarvittavat korjaukset tehtynä chatissa pelaajien kokoonpanoon nostamiseksi seuraavan päivän aikana. Jos näin ei käy on seuraava askel 7 vrk CHAT BAN. Jos tämä ei auta tilannetta otetaan käyttöön järeämmät keinot ja aletaan etsimään uutta manageria ihanan tuntuisille.

TEEMAPÄIVÄ PE 16.11. - POSITIOPERJANTAI!

Tämän viikon perjantaina vietämme kautta aikojen ensimmäistä positioperjantaita Fantrax softan tarjoamien lisäpalveluiden ansiosta. Emme ole enää ESPN:n sattumanvaraisten positiolisäysten vankeja vaan saamme itse määrittää omat positiomme. Perjantaina järjestään ensimmäinen tällainen päivä, jolloin jokainen manageri saa hakea yhtä (1) lisäpositiota omalle joukkueelleen. Tämä tapahtuu tietenkin perusteita esittäen eli randomina ei kukaan saa mitään.

Hyvä lähtökohta on mennä basketballreference sivustolle, josta voi pelaajan tilastoista napata alasivun Play-by-Play, josta näkyy heidän näkemyksensä mukainen positiotilanne. Pelaajalla tulee olla tuolla 30% peliaika ko. lisäpositiolla, jotta sitä voi anoa. Lisäksi on hyvä esittää myös muita perusteluita keissinsä tueksi. Periaatteessa on mahdollista saada positio ilman tuota 30% määrää, mutta se vaatii jo ammattilaistason scouttaamisen pelaajan osalta.

Neuvostossa päättämässä positioista ovat Kik Jamsin lisäksi Nintto sekä Ossi.

Illan aikana treidit läpi heti, yatzy-turnaus jne.

POWER RANKINGS ARE MAKING A COMEBACK

Huhujen mukaan tällä viikolla on tulossa "kuukautis-PR:t" eli ensimmäisen neljän viikon läpiluotaus. Ketkä managerit ovat vahvoilla mestariksi ja kenen lusikat löytyvät jo nyt nurkasta?

Julkaisuajankohta joskus.

PS. Mukawa omistaa Dre Drummond.

 
Viestejä
8 322
#88
POWER RANKINGS MONTH 1:

1. Kottii 85.4 4-0 (Last 2: 86.6, 82.8)
Sijoitukset viikoittain: 1-2-1-4


2. Kik Jams 84.6 4-0 (Last 2: 86.0, 92.6)
Sijoitukset viikoittain: 2-9-4-1


3. Trancey 84.2 4-0 (Last 2: 86.5, 82.1)
Sijoitukset viikoittain: 3-3-3-5


Kolmen kärki erottuu tällä hetkellä hieman muista joukkueista. Kaikki vailla tappioita, kaikki operoivat takaa-ajajia korkeammalla keskiarvolla ja kaikilla on hyvä määrä sijoituksia Top3/Top4 sisällä.

Kottii kuittaa kärkipaikan selkeästi tasaisimmalla suorittamisella. Viimeisimmälle viikolle tuli tähän mennessä heikoin esitys, mutta 83 pisteen keskiarvoa ei voi kutsua edes notkahdukseksi. Joukkue rullaa vahvasti vailla loukkaantumishuolia, joten eiköhän tulevalta viikolta napsahda taas eazy w Pejtonia vs.

Kik Jams on myös kovassa tikissä, mutta toisen viikon romahdus muistuttaa joukkueen ailahtelevaisuudesta. Nyt kuitenkin väkevä 92.6 pisteen keskiarvo ja kauden ensimmäinen 90 fapo ylitys sarjassa on tosiasia. Loukkaantumisrintamalla Dunn jatkaa OUT, Payton ja Kura-Aaron ovat nilkkojensa kanssa toivon mukaan mukana ainakin puolissa viikon peleistä. Flexiltä Shelvin Mack oli 72.6 tuotollaan hyvä sijoitus. Taas tarvitaan onnistumista flexiltä, jotta voidaan taistella viikkovoitosta n. 40 pelin viikolla. Joukkueen keulakuvana Andre Drummond on 147 fapon keskiarvollaan ollut sarjan paras pelaaja viimeisen kahden viikon tarkastelujaksolla. Majstuu toki!

Trancey on myös ollut tasainen suorittaja, eikä ole livahtanut Top5 ulkopuolelle kertaakaan. Neljännellä viikolla rikkoutui Top3-putki, mutta keskiarvot ovat edelleen mintissä. Trancey sai waivernosto Smartilta tältä viikkoa solid 89.3 fapo, joka varmasti lämmittää mieltä. Ja olihan Ossi kovasti Markus Fiksun perässä Korisiltamissa, mutta Trancey ei lämmennyt yhden suosikkipelaajistaan myymisestä takaisin entiselle omistajalleen. Miro ja Ricky ovat questionable viikkoon lähdettäessä, mutta Tranceyn materiaalin leveys riittänee paikkaamaan näitä poissaoloja. Uudet nostot Willy ja Derrick White ovat mielenkiintoisia kokeiluja.

4. spud 81.9 2-2 (Last 2: 86.5, 79.7)
Sijoitukset viikoittain: 5-4-2-6


5. Vitali 80.7 2-2 (Last 2: 77.1, 88.0)
Sijoitukset viikoittain: 6-6-7-2


6. Nintto 80.6 2-2 (Last 2: 78.3, 76.1)
Sijoitukset viikoittain: 4-1-6-9


7. Homppa 79.3 1-3 (Last 2: 78.6, 79.4)
Sijoitukset viikoittain: 7-5-5-7


8. Ossi 78.3 3-1 (Last 2: 72.7, 87.3)
Sijoitukset viikoittain: 8-8-12-3


Takaa-ajajia johtavavat 1. ja 2. varanneet spud sekä Vitali. Vitali taisteli hienosti läpi AD:n loukkaantumishuolien ja naulasi männä viikolla huimat pisteet pöytään kiitos AD:n ja erityisesti melkein 130 fapo keskiarvolla pelanneen Kyrie Irvingin. Buy Low window on sulkeutunut lopullisesti Uncle Drewn osalta. Vitalin täytyy olla tyytyväinen myös Lavinen nousujohteisiin operointiin sekä Enes Kanterin kukoistukseen penkiltä käsin. Jos nämä herrrat pitävät nykyisen tasonsa on Vitali keväällä hyvin vaarallinen vastustaja kenelle tahansa.

spud ei suht hyvästä alkukaudesta huolimatta ole varmasti vielä tyytyväinen joukkueensa otteisiin. Giannis ei operoi vieläkään +120 tasolla ja Lowry palaili viime viikolla normitasolleen. Lou Williams tosin on alkanut osoittelemaan heräämisen merkkejä ja hipsterpelaajat Wendell Carter sekä Pascal Siakam ovat myös ilonaiheita. Vielä, kun Redickin poika, Turnerin Myles ja Evansin Tyrä alkavat myös operoimaan on jytkyviikko +90 tosiasia.

Nintto on hiipunut räjähtävän alun jälkeen, mutta tuskin on huolissaan. Lillard alle 90, Curry klesana, Jokic 96, Covingtonin odotettu nousu 'Sotassa... Paljon alisuorittamista jengissä ja vielä enemmän potentiaalia. Tällä hetkellä meno on kuin Muhammad Alilla Foremania vastaan ja vain aika parantaa tilannetta. Nintto will be back soon.

Hompan jengi ei aivan yhtä paljon pelaa alle tasonsa, joten ihan ei voida nostaa häntä ohi Ninton vaikka pari viime viikkoa paremmin on mennytkin kuin tutkaparilla. Parannettavaa joukkueella silti on eli voimme Hompaltakin odottaa helppoa +80 suorittamista jatkossa.

Ossin kausi oli saamassa katastrofaalisia käänteitä, mutta Simmons-treidi taisi helpottaa paineita ainakin toistaiseksi. Toki heti perään nähty Jimmy Buckets Phillyyn treidi sai Ossin tyhjentämään koko vodkapullon instana Korisiltamissa ja loppuilta vietettiinkin Kik Jamsin sängyn alla nukkumassa. Vielä ei sanota juuta eikä jaata Ossin tämän kauden suorittamisen osalta, mutta aivan samanlaista dominanssia kuin kahdella viime kaudella ei taida nyt olla luvassa. Toki rekordi on uskomattomasti 3-1 ennen Lätkä-Antin kohtaamista eli teoriassa Ossi voi pyyhkäistä koko kauden vielä helposti jollain 16-3 rekordilla.

9. hoetje 74.5 0-4 (Last 2: 76.7, 77.5)
Sijoitukset viikoittain: 12-11-8-8


Westyyn kulminoituu koko hoetjen alkukausi. Muutoin joukkue näyttää aika hyvälaatuiselta, mitä nyt DeAndre Jordanin lasti maistunee viime viikon jälkeen aika kitkerältä (76.21 fapo). RHJ ja Hood vaihtoon, joka vähentäisi joukkueen peräpään waiverin tuntuisuutta? Kyllä tällä jengillä poffseihin mennään ja jopa Top6 voi olla pöydällä. Mutta vaatii toimenpiteitä sekä Westyn väkevää paluuta.

10. Lätkä-Antti 73.4 1-3 (Last 2: 73.2, 73.0)
Sijoitukset viikoittain: 9-10-10-10


Lätkä-Antin alkukaudesta ei draamaa puutu. Todellista rookievuoristorataa on nähty. Treideissä pelaajat ovat liikkuneet näin:

Sisään: Rudy Gobert, Donovan Mitchell, Kris Middleton, Malik Monk
Ulos: Victor Oladipo, Ben Simmons, Buddy Hield, Tristan Thompson

Waiverille lähteneet: Justise Winslow, Pascal Siakam, Jonathan Isaac, Kevin Knox
Waiverilta tulleet: MKG, Thad Young, Wes Matthews

Paljon on etukäteen koviksi povattuja nimiä, yksi helmi joukossa Paskalin nimissä. Tulleiden joukossa ei vielä osumia. Tristankin taisi nousta, mutta menetettiin treidissä ja on kostautumassa operaattoriksi. Treideissä on toisaalta haettu uutta kärkeä (Gobert) ja toisaalta laajuutta (Middleton, Mitchell). Love ja Collins ovat out, eikä paluusta vielä tietoa. Tiukkaan paikkaan on rookiemanager ajettu ensimmäisen kokonaisen kauden alussa, mutta näissä paikoissa kovat managerit mitataan. Nouseeko waiverilta clutch-hetkillä paskaa vai kultaa, löytyykö treideistä +EV:tä vai palkitaanko kärsivällisyys? (COLLINS - JÄRET ALLEN pöydällä vieläkin btw).

11. Pejton 74.1 1-3 (Last 2: 72.8, 72.0)
Sijoitukset viikoittain: 10-7-11-11

12. Killes 72.7 0-4 (Last 2: 76.2, 70.8)
Sijoitukset viikoittain: 11-12-9-12


Pejton ja Killes menos kohti Week 5:


Hyvää alkanutta viikkoa paremman ja reilumman fantasyn merkeissä toivoo,
Liigamanagerinne
Kik Jams
 
Viestejä
1 789
#89
Tiedote koskien liigamanagerilta saamaani uhkausta:

Olen tällä päivämäärällä saanut liigamanagerilta uhkauksen chat bannista ja jopa fantasyliigasta erottamisesta. Pidän tätä uhkausta epäasiallisena ja täysin ylimitoitettuna.

Minulta jäi viime viikolla muutaman kerran kokoonpanot päivittämättä. Olen kuitenkin monivuotinen fantasylegenda, joka on pelannut peliä jo useiden vuosien ajan. Tänä aikana en ole kertaakaan aikaisemmin tehnyt vastaavanlaista virhettä.

Pidän kohteluani käsittämättömänä, suorastaan henkilöön menevänä vittuiluna ja fantasytoimintani sabotointina. Vuosien varrella koripallo.comin fantasyliigassa on nähty kuinka kaiken maailman rookiemanagerit saavat luottoa ja ymmärrystä sääntöjen vastaiselle toiminnalleen. Katson että olisin fantasyn kiistattomana legendana ansainnut enemmän joustoa korjatakseni toimintaani.

Toimintaedellytykseni koripallo.comin NBA Fantasyssa ovat heikenneet merkittävästi. Joudun harkitsemaan lähipäivinä vakavasti onko minulla mahdollisuutta jatkaa liigassa enää. Tulen ilmoittamaan päätöksestäni sunnuntaihin 18.11. klo 18.00 mennessä.

Yhteistyöterveisin
Killes
 
Viestejä
1 555
#90
Ihan näin kohtuu ulkopuolisena näihin ilmeisen henkilökohtaisiin tekee mieli sanoa vain tämä: mitäpä jos Killes hoitaa rosterit kuntoon ja Kik Jams peruu uhkauksen? Voi tietty olla, että tälllainen järkevä toiminta on mahdotonta. If yes, then it sucks.

Just saying...


Rookien oppivuosi, osa 2

IMG_20180226_214941-735x400.jpg


Kahden tappion kaudenavausta seurasi sitten kahden voiton putki joista jälkimmäinen vielä erinomaisella 88:n pisteen pelaajakeskiarvolla. Hirveästi varaa rinnan röyhistelyyn ei tosin ole, kun molemmat tappiot tuli kärsittyä joukkueille joiden ainoa voitto olen ja voitotkin on taulukon tämän hetken joukkueista 10 ja 12. Kaiken lisäksi taulukon kannalta merkittävään tämän viikon otteluun tasapisteissä (ja melko lailla tasa-keskiarvoissakin) olevaa Makustelijoiden joukkuetta vastaan lähdetään kolmen pelin takamatkalta (42-45).

Silti on myönnettävä, että nälkä kasvaa syödessä ja houkutus tarkistaa kauden tavoitteita kymmenennestä sijasta hiukan ylöspäin kasvaa koko ajan. Tän hetken kuudes sija ja viimeinen suora pleijaripaikka olisi tietty maukas tavoite, mutta tuon paikan pitäminen voi olla kyllä tuskan takana tän loukkaantumisriskin omaavan joukkueen kanssa. Että ehkä nyt nautiskelen tästä ylisijoittumisesta ja mietin kauden tavoitetta hiukan myöhemmin uudelleen.


Lyhyt pelaaja-analyysi neljän peliviikon jälkeen


Kulmakarva (yksikössä) selvisi ilmeisesti kyynärpäävammastaan säikähdyksellä ja on palannut vetämään ruuhta johtajan tavoin (viimeiset kaksi peliä 155 + 132). Myös luotto Flat Earth Society-mieheen, alkukauden kangertelusta huolimatta, tuntuu alkavan kantaa nyt hedelmää (Kyrien kolme viimeistä peliä 133 + 153 + 101). Kun tähän lisää vielä CP3:n hiukan ailahtelevan, mutta korkeatasoisen suorittamisen koko kauden keskiarvolla 103 (vaihteluväli 80-160), niin joukkueen kolme kärkidraftausta näkyy pitäneen kutinsa.

Herra Aarnikotka (pick 4) on sitten luku sinänsä. Ajattelin draftissa, että miehellä on nyt näyttämisenhalua ja potentiaaliahan tunnetusti piisaa. Alkukausi menikin jättistatseja kahmiessa. Viimeinen viikko on sen sijaan ollut tuskaisempaa – tosin viisi peliä yhdeksään päivään (tai seitsemän kolmeentoista) on myös kova rupeama. Kolmen viimeisen pelin statsit onkin jääneet kehnoiksi ja viimeisessä pelissä paloi sitten käämitkin. Detroitin yhden pelin viikko tuleekin Griffinin kannalta juuri oikeaan paikkaan. Toivon tietenkin, että levätessä pää jäähtyy ja käsi kuumenee.

Master-Kanter (pick 5) ja donkkimestari LaVine (pick 6) tykittää toistaiseksi about 95 pisteen kausikeskiarvoilla. Kanterin keskiarvostatsit Fantraxin ”viimeiset 7 päivää” seurannassa on niin kovat kuin 119,08 (melkein yhtä hyvä kuin Davisilla!) ja LaVinenkin 107,91. Eli tää seuraavan kerroksen porukkakin suorittaa (vaiko ”operoi”?) hyvällä sykkeellä.

Kärkivarasuskuusikko on siis ollut myös joukkueen todellinen kärkikuusikko. Näiden jälkeen onkin sitten ollut kaikenlaista.


Ehdottomasti iloisin yllättäjä jonka tämän kauden upsideen olen tiukasti luottanut, vähemmän säkenöivistä fapoista huolimatta, on draftissa viimeisenä varaamani Shai Gilgeous-Alexander. Avery Bradleyn loukkaannuttua SGA kiitti sitten luottamuksesta avauksessa ja alkoi näyttää osaamistaan, viime matsissa kasasi jo 105 pinnaa. Bradleyn voi olla vaikeata vaatia avauspaikkaa (ja sen minuutteja) enää itselleen. Go Shai!

Luotin draftissa myös siihen kolhompaan Lopeziin, koska katsoin Brookilla olevan hyvä asema Bucksissa. Miehen kauden alku ei mennyt kovin hääppöisesti, mutta nyt näkyy pelipaikka ja rooli alkavan löytyä ja kolmosetkin tippua. Back-to-back peleissä syntyi menneenä viikonloppuna 120 pistettä kummassakin! Ei hassumpaa kymppi-pickiltä.

Kolmas positiivinen yllätys on ollut tokan viikon waiverilla nostamani ja jo viime kaudella hyvänä pitämäni Noah Vonleh (jonka olisin ehkä itse pitänyt Bullsissa jos olisin organisaation päättävissä elimissä). Vonlehissa on musta ollut potentiaalia joka ei vain ole päässyt esiin roolituksien tai peliajan puutteen takia. Peliaikaa saadessaan statsit paukkuu, mm. kaksi kertaa 110 pistettä ja kaksi kertaa 90+ - pelaajalta jonka Chicago heitti tarpeettomana ulos viime kevään kokeilun jälkeen! Vonleh toki hiukan kärsii Fizdalen paikoin omituisesta peluutuksesta ja sekaan mahtuu mm. kaksi (peräkkäistä) 18 pisteen peliä.

Yhdeksäntenä varaamani Jaren Jackson Jr. on ollut hiukan ”Mixed Bag” tähän asti. Sekaan mahtuu niin alle kahdenkymmenen pisteen peli kuin pari yli sadan pisteen peliäkin. Luotan silti edelleen siihen, että kyse on rookiekauden alkukankeudesta ja että mies nostaa pelinsä jollekin hiukan korkeammalle tasolle kun kokemusta karttuu. Ei nyt ehkä sinne sataseen, mutta reilusti yli veivausrajan keskiarvoihin. Tällä hetkellä Juniorin koko kauden ka. on 67,43, mutta esim. viimeiset 7 päivää on kassiin pakattu 80,24 peliä kohden. Joihinkin tuollaisiin lukemiin toivon Jacksonin nousevan pysyvämmin kauen edetessä.

Kaikista yllämainituista pidän kovin, enkä ole ainakaan vielä halukas luopumaan kenestäkään ilman oikeasti hyvää diiliä. Sen sijaan loppujen kanssa alkaa olla luotto vähemmissä tai on vielä epävarmaa kun ei ole nähnyt pelaajia tarpeeksi.”Eikö se olekaan vielä vanhainkodissa?” –huudoin kommentoitu seiskavaraukseni Gallinari on takonut sitä vajaata 80:aa pistettä kohtuu tasaisesti matsista toiseen (ka. tällä hetkelllä 77,85) ja on siten ainakin toistaiseksi veivausrajan yläpuolella mun kirjoissa.

Tokan viikon lopullla veivaamani Nemanja Bjelica tarjosi tuoreena miehenä mulle pelit 136 – 106 – 96 – 80, jonka jälkeen pöytään on tullut 31 – 52 – 73 – 50. Täytynee jossakin välissä vähän koittaa utsia tota Sacramenton tilannetta.

Nostin Dorian Finney-Smithin joukkueeseen Wesley Matthewsin tilalle kun olin tsekkaillut vähän keskustelua Mavericksin ympärillä. Vaikka miehen arvo puolustajana tunnustetaankin, niin näköjään kaikkia ottaa päähään Matthewsin roiskiminen (ja Doncicin jättäminen pallotta) ja Finney-Smithiä uumoiltiin Matthewsin manttelin perijäksi F-S:N hyvien pelien jälkeen (112 ja 91). Mulle F-S antoi sitten ensin 41 ja sitten 81 pistettä. Tilanne on ok. mutta tarkkailussa: 81 on ihan asiallista peliä waiver-pelaajalta, mutta jos alkaa tulla enemmän noita neljäykkösiä, niin sitten täytynee toimia.

Portlandin Evan Turnerin nappasin samaten viime viikon waiverilla. Tuloksetkin oli aika samantasoisia: 85 & 48. Myös tämä tilanne on tarkkailussa.


meme_one-does-not-trade-untested.png


Vielä pieni tekstin henkeen sopiva ”rookien tunnustus”.

Huomaan olevani jonkinlainen romantikko ja siis epäkelpo pelaaja: kiinnityn selvästi pelaajiin jotka on olleet mulla pidemmän aikaa ja joiden pelejä olen seurannut tarkemmin. Eritoten kiinnityn tietysti niihin jotka olen draftannut ”vastavirtaaan” tai rookielupauksina loppukautta silmälläpitäen.

Toisaalta perustelen pidättyvyyttä treideissä ainakin itselleni jonkinlaisella maltin periaatteella: heti kun pelaajalla on yksi huono peli sitä ei pidä lähteä myymään pois. Tuolla periaatteella toimittaessa joukkueessa on nopeasti vain kuraa jäljellä.

Kolmanneksi sitten ihmettelen, miten ylipäänsä toimia ”kylmän loogisesti” ja laskea vain pros. vs. cons. treidi-ehdotusten kohdalla? Eihän meillä, tai ainakaan minulla, ole sitä ”tietoa” jonka avulla lasken puhtaan matemaattisesti, missä määrin pelaajan x loppukausi tulee tuottamaan jotakin ja pelaajan y jotakin toista.

Lieneekin peri-inhimillistä epävarman tilanteen kohdalla turvautua siihen mikä on itselle tuttua. Varsinkin jos mahdollinen treidi-partneri hiukan painostaa, että ”tehdäänpä tämä diili nyt tästä samantien”, niin primitiivi-reaktio on tietty suojautuminen, ettei tekisi isoa virhettä. Onhan selvää, ettei kukaan treidiä ehdottava ehdota sellaista joka on tarjoajalle itselleen epäedullinen. Joten eritoten kiirehdittäessä syntyy helposti mielikuva, että toinen tietää nyt jotakin jota itse ei (treidin tarjoajahan on ehtinyt makustella asiaa ties kuinka pitkään ja laskea sitä ja tätä, kun taas se, jolle treidiä ehdotetaan, joutuisi reagoimaan siihen samantien).

Olen toki ollut myös sellaisissa keskusteluissa, joissa ei ole kiirehditty ja on ollut itsestään selvää, että asioita saa hetken mutustella mielessään – jopa yön yli. Kun alan saada parempaa käsitystä pelaajien suhteellisista arvoista – ja ylipäänsä esim. pelaajien pelien vaihteluista tällaisessa laajemmassa skaalassa – niin eiköhän tässä vielä kaupoillekin päästä.

Tietysti ajattelen näin noviisina, että kaupanteolla olisi hyvä olla syy – parhaimmillaan tosiaan se, että se hyödyttää molempia osapuolia (esim. kumpikin saa joukkueeseensa paremman balanssin pelipaikkojen suhteen). Ainakin itsestä tuntuisi vaikealta luovuttaa pois pelaajia joihin on ehtinyt jo kiintyä ihan vain sen vuoksi, että saisi sanoa treidanneensa.

En tiedä pohditteko konkarit tällaisia enää tai onko mitkään näistä fiiliksistä tuttuja edes jossakin muistin pohjalla. Ehkä tämän lukeminen vei edes jonkun ”back in the memory lane” johonkin viattomampaan aikaan? Jos joo, niin you’re welcome.
 
Viestejä
8 322
#91
En peru mitään.

Killes on viikon kestävällä day-to-day seurantalistalla. Yksikin virhe ja sanktiot astuvat voimaan. Jos tämä viikko menee hyvin, otetaan vakava varoitus pois ja palataan oranssin hälytysalueen puolelle. Killeksen kello lyö nyt 11.59 DOOMSDAY aikaa.

Killeksen uhkauksesta johtuen on myös käynnistetty varamanagerin etsintä. Ainakin "dominikaanien" mies on kiinnostunut paikasta liigassa. Karavaani kulkee.
 
Viestejä
1 789
#92
Aivan käsittämätöntä kohtelua yhtä fantasyn pitkäaikaisinta pelaajaa kohtaa. Liigamanagerin asettamat lisäsanktiot ovat kilpailusääntöjen vastaisia enkä tietenkään aio niitä sellaisenaan hyväksyä. Katson saaneeni tähän mennessä vain yhden varoituksen, joten siitä on sääntöjen ja liigan vakiintuneen käytännön mukaan vielä pitkä matka liigasta erottamiseen.
 
Viestejä
8 322
#93
Positioperjantaita varten kaikille ymmärryksen tasolle seuraava - positiota ei saa vain viittaamalla basketballreferencen positiojakaumiin. Sen tueksi pitää myös esittää selkeät todisteet kyseisen jaon paikkansa pitävyydestä. Itselläni esimerkiksi hotsittaisi kovasti Joe Inglesille PF, kun bballreferencessä hänelle on merkitty huikea 59% PF:n paikalle. Tarkempi selvittely kuitenkin paljastaa, ettei tuo pidä täysin paikkaansa. Katsoin videomateriaalia tämän kauden peleistä ja huomasin seuraavaa:

- Joissain peleissä Ingles puolustaa vastustajan PF:ää, esim Bostonia vastaan Jayson Tatumia (Favors vs. Hayward) ja Dallasia vastaan Doncicia (Favorsilla joku Finney-Smith tjs. mötky). Toki tämä kertoo myös paljon jonkun Doncicin pelipaikasta oikeasti. Eihän hän millään mittarilla PF taida olla. Suurimmassa osassa peleistä kuitenkin Jingles puolusti SF:ää ja tässäkin tuntui jako menevän aika selkeästi. Favors ottaa aina sen vähemmän liikkuvan pelaajan vastustajalta pelipaikasta riippumatta ja Jingles sen enemmän liikettä pitävän. Mutta periaatteessa PF-minuutteja puolustuksessa tuli Jinglesille joissain peleissä paljonkin.

Merkittävin mittari on kuitenkin Jae Crowderin kanssa pelaaminen. Sitä on 5 Man Lineuppien mukaan todella paljon ja molemmat ovat lähtökohtaisesti SF-pelipaikan miehiä. Hyökkäyksessä Jingles on paljon enemmän mukana pelin tekemisessä kun taas Crowder seisoskelee kulmissa ja leikkaa korille - selkeämpi PF-rooli hänellä. Puolustuksessa luulisi Jinglesin pidempänä puolustavan isompia pelaajia, mutta niin vain Crowder oikeasti miltei aina ottaa sen enemmän sisäpelaajalta vaikuttavan jannun näistä kahdesta. Eli vaikka bballreference merkkaakin nämä yhdessä pelaamiset Jinglesille PF:n paikalle (luultavasti pituuden takia, tämä on yksi kriteereistä joilla tilastot päivittyvät), niin käytännössä Jingles ei kyllä PF:stä mene.

Eli prosenteista huolimatta en antaisi Joe Inglesille PF:ää positioperjantaina.

Kun toimitatte hakemuksianne tänne topiciin, niin tuon basketballreferencen lisäksi pitää olla kotityöt tehtynä pelaajien osalta muutoinkin. Ei tule lisäpositiota pelkällä ylimielisellä viittauksella pelkkään tilastoon. Pitää olla aktuaalista todistusaineistoa ja perusteluita niiden lisäksi.
 
Viestejä
1 789
#94
Tiedote - julkaisuvapaa heti:

Jättäydyn määrittelemättömän pituiselle lomalle fantasyn pelaamisesta. Olen päivittänyt kokoonpanot kahdeksi viikoksi eteenpäin, mutta day-to-day operoinnit ovat jäissä ainakin tämän ajanjakson ajan.

Tarkastelen tilannetta uudemman kerran kahden viikon kuluttua.

Terveisin
Killes
 
Viestejä
8 322
#95
Alan etsimään Killekselle korvaajaa. Heti kun kiinnostunut manageri on löytynyt niin Killeksellä on yksi (1) päivä aikaa joko olla aktiivinen osa manageriyhteisöä tai etsiä muuta ajanvietettä. Tietenkään epäaktiivisia managereita ei liigassa hyväksytä.
 
Viestejä
61
#96
Ikävää, että yksi fantasy-yhteisön kantavista voimista kokee tarpeelliseksi hieman hengähtää. Tervetuloa takaisin!

Tarkastellaanpas hieman makustelijoiden joukkueen syksyä. Yleistunnelmat ovat mollivoittoiset, sillä kärkimies Giannis ei ole vastannut TOP1 operator odotuksiin. Myös keskikierrosten varaukset Turner & Evans ovat osoittautuneet täydeksi jööteriksi. Vastuu näistä lankeaa yksin omille harteille. Tarkastellaan hieman pelipaikoittain:

PG
Täällä riittää tunkua ja näemmä alkaneet pelaajatkin kiukuttelemaan, sillä viime viikkojen esitykset ovat olleet hiipumaan päin. Lowry on näemmä palannut omalle tasolleen oltuaan alkukauden MVP tahdissa. 103FP/G silti lämmittää mieltä. Kakkospointin viittaa kantaa tällä hetkellä Skrööder (84,5FP), joskin pitkällä tähtäimellä avausrooli kuuluu makustelijoissa Trae Youngille, joka on alkukauden jytkyistä hyytynyt odotetulle 80FP tasolle. Neljäntenä vielä managerin oma suosikkipoika Rondo 80FP, joka taitaa kuitenkin olla done ja loppukauden maskotin roolissa. Kaikki pointit on the trade block, jotta pisteitä saadaan kumuloitua muillekin pelipaikoille.

SG
Redick on tuttu makustelija jo menneiltä vuosilta ja onkin vastannut kokeneella otteella huutoon. Warmat 80FP illasta toiseen maistuu. Mielenkiintoista nähdä mitä avauksen rooli tekee fapoille, lisää vaan kolssia ilmaan? Sweet Lou on onneksi herännyt tasolleen ja keskiarvokin noussut 81FP tasolle, ainoassa katsomassani ottelussa ratkaisi voiton jatkoajalla Clipsuille yksilösuorituksellaan Buckseja vastaan. Mukawa omistaa. BBReferencen mukaan pelaa yli 30% SF:ää, mutta ei taida positioperjantaille riittää energia lähteä vaatimaan lisäpositioita. Kolmas SG Tyräke Evans myös tuttu makustelija, mutta aina yhtä paska kun pelaa joukkueessani. Koiran kopissa kuten IRL.

SF
Wiggins kiittelee Butler-treidistä ja jytkyttelee satasen fapoja keskiarvon ollessa 81FP. Odotan, että taso nousee 85FP paremmalle puolelle ja tukee mukawasti myös takakenttää. Ei tarvetta treidailla. SF positio on ohuin, waiverilta tuuraamassa Kelly Oubre, josko Wizards kävisi treidejä? PG<->SF trade, anyone?

PF
PASKAL. Makustelijoiden kapteeni PASKAL jytkyttää waivernostona 80 illasta toiseen. Fan favorite myös Torontossa, joten tästä miehestä ei voi olla pitämättä. Kompensoi hieman paskoja varauksiani. Giannis. 116FP/G ei tosin riitä, peliesitykset ovat hyviä, mutta Bucksien ylivoima vienyt viimeisest levyt ja passit ja DD/TD sarake näyttää toivottua pienempiä lukuja. Toiveissa edelleen keskiarvo sinne 120fp hujakoille, kiitos.

C
Ayton avannut odotettua varmemmin 92FP keskiarvolla, toivottavasti pysyy ehjänä koko kauden. WCJR komppaa mukawasti vajaan 80FP tasolla ja toivon, että positiivinen pelaajakehitys kompensoi pisteitä Markkasen palatessa. Kolmantena sentterinä Myles Jööti Turner. Ei muuta.


2-2 recordilla mennään erittäin vaativan alkukauden peliohjelman jälkeen. Tällä viikolla erittäin tiukka loppuviikko luvassa Vitalstsafslfdsa vastaan ja vaatii ehdottomasti Lowryn ja Gianniksen heräämistä kantamaan joukkuetta. Valitettavasti sellainen tunne, että taas jäädään keskikastiin, ellei Trae ja Ayton keksi yhtäkkiä ryhtyää 100FP miehiksi. En näe sitä. Oubre, Evans, Turner täytyisi jollain operoinnilla saada nostettua sinne 80tasolle, omalla kohdallani tämä tarkoittanee waiveroperointia tai rauhallista odottelua, josko joku heräilisi ihan orgaanisesti.
 
Viestejä
1 555
#97
Anomus SG-paikan lisäämiseksi Shai Gilgeous-Alexanderille


Hyvä positioperjantain tuomaristo.

Shai Gilgeous-Alexander pelaa Clippersin takakentällä lähinnä kahden kaverin kanssa. Lähtökohtaisesti Patrick Beverleyn (PG) ollessa kentällä SG-A:n rooli on enemmän SG, Lou Williamsin (SG) kanssa enemmän PG. SG-A:n minuutit (n. 360 minuuttia) ovat tällä kaudella menneet aika lähelle tasan näiden kahden eri peluutuksen kesken (ero n. 10 minuuttia).

Tämän perustavan tosiasian lisäksi voi hiukan tarkemmin katsoen tehdä ainakin kaksi huomiota.

Patrick Beverley (PG) on joukkueensa ykköspelintekijä mutta eritoten joukkueen ykköskaaripuolustaja. Niinpä Beverley ottaa puolustuksessa periaatteessa vastustajan parhaan takamiehen, oli tämä sitten PG tai SG. SG-A hoitaa sitten toisen. Eli pakissa SG-A on aina tarpeen mukaan joko vastustajan PG:n tai SG:n kimpussa – käytännössä SG-A on siis Beverleyn kanssa periaatteessa SG:tä pelatessaan enemmän yleis-G.

Kakkoskentällisessä Lou Williams (SG) ottaa myös paljon pelintekovastuuta, jolloin SG-A jää käytännössä SG:n paikalle. Tai ehkä olisi parempi sanoa, että periaatteessa Williamsin kanssa PG:nä pelatessaankin SG-A on enemmän yleis-G kuin nimenomaan ja ainoastaan PG (voi katsoa vaikka äskeistä Clippersin voittoa Warriorsista).

SG-A:lle on ilmeisesti alun perin merkattu pelipaikaksi fantasy-sivustoille PG koska ennen kautta on ajateltu hänen pelaavan korkeintaan kakkoskentällisen pelintekijänä Lou Williamsin ollessa kakkosjengin itseoikeutettu SG. Tilanne on kuitenkin muuttunut, kun SG-A onkin pelannut puolet minuuteistaan Beverleyn rinnalla ykkösvitjassa (vaikka onkin aloittanut vasta neljässä pelissä). Tämän vuoksi Basketball Referencen numerot PG 53% / SG 47% ovat mielestäni oikeansuuntaiset (voi olla, että tuo 47% on yläkanttiin SG-A:n SG-henkisestä pelaamisesta, mutta 30% raja ylittyy mielestäni kevyesti).

SG-A:n pelipaikan eräänlaista epäselvyyttä (eli miksi pelkkä PG on ilmeisen väärä nimeke) alleviivaa eri sivustojen siitä esittämät kovin erilaiset tulkinnat.

ESPN:n tämän hetkinen ”Full Depth Chart” merkkaa SG-A:n olevan SG1 (ja antaa SG-A:n myös avauskentällislistauksessa ykköskentän SG:ksi), kun taas saman sivuston selvästi pitkän aikaa päivittämättä jäänyt Clippers-sivu sen sijaan sanoo, että SG-A on joukkueensa kolmas pelintekijä (Teodosicin takana nokkimisjärjestyksessä). RealGM pitää SG-A:ta joukkueensa ykköspointtina, kun taas Lineup-veikkauksiin erikoistuneella Lineupsbetting –sivustolla SG-A on ainostaan SG.

CBS:n Depth Chartissa SG-A merkataan avauskentän SG:ksi ja kakkoskentän PG:ksi. Tämä on mielestäni asiallinen arvio (edellä esittämäni poikkeukset Beverleyn ja Williamsin kanssa pelaamisesta lukuun ottaen) – ja linjassa niin ESPN:n, BasketballReferencen kuin oman silmänkin arvion kanssa.

SG-A ei selvästikään ole pelkkä PG. Parhaiten häntä kuvaisi mielestäni pelipaikka "yleis-G", joka siis tämän fantasy-pelin tarkoituksiin merkitsisi yhdistelmää PG/SG.

Näillä perustein anon arvoisan juryn antavan Shai Gilgeous-Alexanderille hänelle mielestäni kuuluvan SG-pelipaikan PG:n oheen.
 
Viestejä
8 322
#98
No niin, laitetaas omakin anomus tulille.

Spenska Dinwiddie PG -> PG/SG

Haetaan tuplapositioherkkua takakentälle Spenskan nimissä.

BBallrefence näyttää Spenskalle jakaumaa 39% PG / 61% SG. Se on jo itsessään aika murhaava todiste, mutta tutkikaan vielä tarkemmin.

Spenska aloittaa pelit penkiltä ja on second unit leader. Pelannut tällä kaudella eniten Shabazz Napierin kanssa, joka on vaahtosammuttimen kokoinen takamies. PG:ksi merkattu bballreferencessä ja ESPN:llä. PG-prosentiksi merkattu tälle kaudelle terveellinen 100%. Mitä olen koosteita katsonut niin Spenska on kuitenkin hyökkäyksessä selkeästi enemmän pallodominantti, vaikka toki myös Shabazz jonkin verran pelivälinettä käsittelee. Puolustuksessa 6-6 pitkä Spenska ottaa useimmiten vastustajan kookkaamman takurin eli SG-positiota tulee, tulee, tulee. Niissä peleissä joissa Napier ei ole pelannut ja tilalla on ollut Cräpbe on Spenska selkeämmin kakkosunitissa pelkkä PG.

Spenska pelaa myös paljon ykkösunitin äijien kanssa ja yhteisminuutit LeVertin sekä Russellin kanssa ovatkin pelatuimmissa 5 miehen uniteissa Spenskalla sijoilla 3. ja 4. Lisäksi minuuttimäärät ovat hyvin lähellä näitä 1. ja 2. olevia Napier-miehityksiä. Näissä tilanteissa Spenska on hyvin selkeästi SG niin hyökkäys kuin puolustuspäässäkin. Varsinkin hyökissä on jatkuvalla syötöllä Spencerin tehtävä levittää kenttää ja katsoa kahden wajukin operointia pallon kanssa.

Spencer Dinwiddie on erittäin selkeä esimerkki kombotakurista, joka operoi liukuen PG:n ja SG:n roolien välillä.

I rest my case.
 
Viestejä
56
#99
Otto Porter --> PF

Porter aloittaa pelit SF roolissa, mutta menee pikaisesti vaihtoon ja tulee sitten pelaamaan kakkosviisikossa nimenomaan nelospaikalle. Joidenkin otteluiden lopussa on vetänyt myös nelosena kun Wizards on pelannut käytännössä ilman sentteriä.

Hyvä esimerkki modernista linkkuveitsi laiturista joka puolustaa useampia pelipaikkoja ja vaivatta myös isompia PF-paikan jönssejä.

KikJamsesin tilastosivusto tukee hakemusta myös parilta viimekaudelta Otto vetänyt 34% ja 32% PF paikalla. Selvä tuplapositio tapaus.
 
Viestejä
61
Tyreke Evans SG-> SG,SF

Rehellisyyden nimissä on myönnettävä ei ole tullut Indianan pelejä väijyttyä. Evans kuitenkin perinteisesti operoinut välillä palloa käsittelevänä takamiehenä ja laiturina. Oletan, että isokokoisena jönssinä puolustaa pieniä laitureita, jotta Olatipo saa pienempää miestä ja voi operoida kikille enemmän fapoja hyökkäyspäässä. Antaa kakkosunitissä lepoa Olatipolle ja Bogdanille, vuoroin SG ja vuoroin SF. Oletetusti tuomaristosta löytyy Indianaa paljon seuraavia arvovaltaisia henkilöitä, joille Evansin tuplapositio onkin selvää. Ainoa kysymys onkin, miksi Evans saa edelleen vastuuta makustelijoissa?

Basketball reference tarjoilee
Position: Small Forward (43%) and Shooting Guard (57%) and Point Guard
 
Ylös