Koripallo.com

Susijengi MM-kisoissa 2023

Mikä on Susijengi sijoitus MM-kisoissa?

  • 1-4

    Ääniä: 11 7,6%
  • 5-8

    Ääniä: 21 14,6%
  • 9-16

    Ääniä: 50 34,7%
  • 17-32

    Ääniä: 62 43,1%

  • Äänestäjiä
    144
Viestejä
223
Aika väsynyttä paskaa tämä urkkaruudun Inka ja AJ sössötys. Susijengi konttaa ja parivaljakko hassuttelee. Tämän kaksikon toimenkuva on aina jotain korishassuttelua oli kesä tai talvi.
 
Viestejä
99
Täällä on purettu pettymystä ja hyvä niin, kaikki foorumia seuraavat varmasti jakavat tunteen. Itselläkin päällimmäisenä oli mielessä, että nyt Tuovi vaihtoon, mutta tiedä häntä. Sen sijaan sen osaan sanoa, että maajoukkueella on väärä nimi. Susi-puolustusta ei ole nähty moneen vuoteen, ja mm-karkeloissa kaikki tuntuvat tekevän Suomen koripallomaajoukkuetta vastaan noin 100 pistettä. Se on aivan liikaa. Meillä olisi saumaa tehdä vaikkapa Saksaa vastaan ehkä noin 80 pistettä, mutta matsin voittamiseksi Saksa pitäisi vastaavasti pitää tätä pienemmässä pistemäärässä.

Se, että meillä on NBA-tähti kentällä, ei tuo voittoja, jos koko joukkue ei puolusta verenmaku suussa. Varsinkin, kun tuo tähti selvästi ei ole parhaimmillaan, ehkä varoo loukkaantumista kauden alla. Ymmärrän, että pelikonseptia piti muuttaa, kun Setä Koponen ja kumppanit vielä hääräsivät parketilla, mutta nyt meillä on useita melko nuoria takamiehiä. Sen tulisi näkyä äärimmäisen kovana puolustuksena, jossa vastustajan pelinrakentelulle ei jätetä tilaa. Nyt se näkyy siinä, kun korin ja virheen jälkeen katsellaan, että eikö se apu tullutkaan.
 
Viestejä
260
En usko, että joukkue on kohennettavissa ottamalla ostojenkkinä "takakentän Markkanen". Olihan Japanin NBA-tähtikin tuossa heidän voitossaan suhteellisen näkymätön
 
Viestejä
37
Eiköhän me nyt vaan yritetä nauttia tappionkin keskellä koriksen mielettömästä nosteesta Suomessa. Tulevaisuuden näkymät ovat loistavat pienelle maalle ja seuraava huipputakamieskin on jossain jo kehittymässä. Ei se aina voi mennä niin että voitetaan kaikki varmat pelit ja Liettuat sekä Sloveniat. Huipulle on vielä pitkä matka jos sinne ikinä edes päästään.

Kolme peliä aikaa pestä kasvot. Olen varma että Saksaa vastaan tullaan perkeleellisellä asenteella. Tai sitten minut saa kivittää.
 
Viestejä
481
Ellei Saksaa voiteta, tai taistella voitosta viimeisille sekunneilla asti, niin mielestäni Susijengin pitäisi tehdä vastaava ulostulo kuin Doncicin EM-kisoissa Puola-tappion jälkeen. Eli pyytää anteeksi faneilta ja koko kansalta, sekä myöntää että kaikki odotukset on petetty. Jollain Venezuelalla tai Kap Verdellä ei ole mitään merkitystä, kyseessä on mm. Viroa selvästi heikompia maita.

Kasvaminen oikeaksi korismaaksi on vaikea ja kivulias prosessi, eikä voi enää tässä vaiheessa sössöttää että MM-kisoihin on lähdetty nauttimaan.
 
Viestejä
298
Meillä ei ole varaa pitää Suomen maajoukkueen päävalmentajana miestä, joka on karismavapaa vyöhyke. Tyhjä kortti. Koripallovirkamies. Katastrofaalisen Japani-ottelun loppu näytti kivuliaan selvästi, miksi.

Tämä ei ole mitään trollausta tai turhaa kettuilua. Maajoukkueen pääkoutsi on nimittäin ihan omanlaisensa toimenkuva. Tätä tehtävää hoitavalla henkilöllä on penkillä joka hetki apunaan - ainakin toivottavasti - joukko huippuvalmentajia huolehtimassa pelin eri osa-alueista ja detaljeista, ja ihan syystä. Päävalmentajan tehtävä on ottaa henkilökohtainen vastuu strategiapäätöksistä, nähdä ottelun aikana rauhallisesti metsä puilta, luoda uskoa pelaajiinsa ja lisätä heidän itseluottamustaan.

Lassi Tuovi ei ole kyennyt tekemään mitään yllämainituista. Juuri siksi Suomi panikoi ja suli Japania vastaan kuin lumiukko helteessä. Kun asiat alkavavat mennä huonosti, pelaajat vilkuilevat penkin suuntaan, ja siellä on Tuovi kuin peura ajovaloissa - samalla lailla hätääntyneenä ja neuvottomana kuin he itse. Tuo on pahin karhunpalvelus, jonka valmentaja voi joukkueelleen tehdä.

Suomen koripallomaajoukkuetta ei voi johtaa virkamiesotteella. Tai ei pitäisi voida. Maailmalla päävalmentajien paikat ovat palloilulajien huipulla tuulisia, koska niiden pitää olla tuulisia. Huippupelaajatkin ovat ihmisiä, ja voittavan joukkueen muuttaminen häviäväksi voi onnistua yllättävänkin helposti. Tuovi teki sen jo itse Strasbourgissa.

Nyt on muutoksen aika.
 

XOX

Viestejä
407
Oisko sittenkin pitänyt valita Grandisonin tilalle Topias Palmi? Topiaksella ois ollut johtajuutta, jota joukkue kipeästi vaikuttaa kaipaavan. Eikä Grandisonilta ole saatu oikein mitään.
 
Viestejä
252
Kyllä minunkin silmään pisti Madsenin vähäiset minuutit, vaikka pelas ne tosi hyvin. Ihmettelen miksi se Grandison siellä lopussa oli kentällä ja otti niitä tyhmiä heittojaan. Huonoa pelinjohtoa oli valmennukselta ja tais Latekin siitä kuittia antaa. En pidä Tuovin rauhallisesta ulosannista pelien aikana. Kyllä sitä pitää huutaa ku paikka on ja herätellä joukkuetta. Nyt tuntuu, että yksikin voitto näistä kisoista ois plussaa.
 
Viestejä
255
Millaisia joukkueita nämä Venezuela ja Kap Verde on? Vai ketä sieltä on tulossa? Olisi mukava saada joku voitto ettei tarvitsisi lähteä kotiin pelkkiä tappioita niskassa.
 
Viestejä
1 634
Rannikko>Koponen>Maxhuni kahden ensin mainitun manttelin perijä ei ole edes sinnepäin eikä koskaan tule olemaan. Väitän että Severi tai Aatu pystyy vähintään samaan kuin paikkansa sementoinut Maxhuni.
 
Viestejä
259
Ei tämä olisi millään viimesten ukkojen vaihdoksilla mihinkään muuttunut.

Liian monta osa-aluetta nyt mitkä ei toiminut ja päälle vielä henkinen lerpahdus. Paska maku tästä touhusta, mutta ehkä nyt sit hyvä tuumaustauon paikka, kun ei jää mitään jossiteltavaa lohkojaosta ja "saatiin alkulohkosta voitto mikä oli minimitavoite" -horinoita.

Jos sattuu olemaan ikävä ihminen niin voi lohduttautua vaikka sillä, että Ranskaa vituttaa vielä enemmän.
 
Viestejä
1 358
Rannikko>Koponen>Maxhuni kahden ensin mainitun manttelin perijä ei ole edes sinnepäin eikä koskaan tule olemaan. Väitän että Severi tai Aatu pystyy vähintään samaan kuin paikkansa sementoinut Maxhuni.
Jos pystyisi, olisivat he tuolla mukana. Tänäkin kesänä tuo kaksikko sai mahdollisuuksia ja silti loukkaantumisesta palaava Maxhuni valittiin ennen heitä. Ei tässä ole kyse siitä, että paremmat takamiehet olisi jätetty kotiin. Parempia takamiehiä ei enää (tai vielä) ole saatavilla.
 
Viestejä
4 095
Tää. Ite ainakin lopetan maajoukkueen pelien katsomisen samana päivänä, kun sinne aletaan ottaa jotain ostopelaajia vailla minkäänlaisia siteitä. Miksei saman tien maksettaisi USA:lle siitä, että kun voittavat, niim sanovat, että Suomi voitti, ja sitten voidaan karkeloida kaduilla kendotyyliin?

Ps. Mikäli ei käyny vielä ilmi, niin vituttaa, mutta ei sitä ostopelaajilla korjata.

"Kendotyyliin karkelointi" johti kahvien lentämiseen näppäimistölle. :D
 
Viestejä
1 899

Lauri moikkasi Dirkiä, tiukkaa kommentointia.

Maanantain jälkeen alemman jatkolohkon vastustajistakin ollaan viisampia, mutta lähtökohtaisesti vastaan tulee kaksi näistä joukkueista: Georgia, Venezuela ja Kap Verde. Maita, joita Susijengin pitäisi nykyisellä kokoonpanollaan edelleen kaataa. Erinomainen kasvojenpesun paikka.
 
Viestejä
3 032
HELLANLUTU!

Kaksi peliä, kaksi huonoa esitystä. Vaikka Australia on erittäin kova vastus, kyllä ongelmat näki jo siinä pelissä. Sellaisia mietteitä on herännyt, että Susijengin vahvuus on aina ollut joukkupelaaminen, eikä koskaan ole parhaan ja toiseksi parhaan pelaajan ero ollut näin valtava mitä nyt. Valmennuksella on iso työ työstää dynamiikka kohdalleen nyt Huffin ja Koposen eläköidyttyä, eikä siinä selvästikään ole onnistuttu edes vähää. Meillä on aivan helvetin iso aukko takakentällä, sitä ei käy kiistäminen, mutta sen lisäksi selvästi puuttuu myös johtavat pelaajat, jotka sekä rauhoittavat että kannustavat muuta joukkuetta. Kapteeni Salin ei tunnu olevan johtaja, eikä siellä tunnu sellaista olevankaan.

Valmennuksesta on täällä esitetty ihan hyviä kysymyksiä, kuten esimerkiksi, että mitä helvettiä eilen tapahtui peluutuksen suhteen? Madsen todella pienillä minuuteilla vaikka pelasi vähät minuuttinsa hyvin, samoin Valtonen. Missä viipyi aikalisä kun Japani veti hurmos päällä kaiken sisään? Miten ei saatu kokoa hyödynnettyä ja mentyä korille, vaan tyydyttiin roiskimaan puolimatkan hypäreitä ja kolmosia, kun oli aivan ehdottoman tärkeää saada yksi kori? Aivan luokaton esitys, yksi kotimaisen palloiluhistorian rumimmista tappioista.

Pelaajista suurimmissa roolissa on tietenkin Markkanen, jonka niskaan tällaisia tappioita ei voi yksinään kataa, etenkään kun mies oli taas meidän kevyesti paras ja tehokkain pelaajamme... MUTTA: Laurilta toivoisi enemmän johtajuutta, mitä meille näkyy. Kyllä siellä Laurinkin hartiat ja pää painuvat kumaraan huonoilla hetkillä, se on aika huono merkki. Markkasta selvästi vartioidaan vielä tarkemmin kuin EM-kisoissa ja vastustajien pelisuunnitelmat on rakennettu entistä enemmän Laurin puolustamiseen, mutta silti tuntuu, ettei vire ole ihan sama kuin vuosi sitten. Saa nähdä miten NBA-kausi kulkee, koska nyt sielläkin ollaan jo valmiita Laurin suhteen, eikä sielläkään ole takakentällä ihan älyttömiä taikureita auttamassa.

Miro Little tuntuu olevan sama pelaaja kuin vuosi sitten. Tärkeässä kehitysvaiheessa tuntuu vähän jännältä, että siellä high school läpsyttelyissä ei ole kehitytty lainkaan. Iso vuosi Baylorissa edessä. Toivottavasti palaa kehityksen tielle.

Edon Maxhuni on muuten 25-vuotias, eli alkaa olla pikkuhiljaa siinä koripalloilijan prime-iässä. Mikäli Miro ei ota valtavia harppauksia seuraavassa parissa vuodessa, meillä on EM-kotikisoissa aika tukalat oltavat kun kaveri prässää pallollista.

Oisko sittenkin pitänyt valita Grandisonin tilalle Topias Palmi? Topiaksella ois ollut johtajuutta, jota joukkue kipeästi vaikuttaa kaipaavan. Eikä Grandisonilta ole saatu oikein mitään.
En tiedä mihin tämä oletus Palmin johtajuudesta perustuu, mutta näkisin, että kyllä sinne hieman meritoituneempaa kaveria kaivattaisiin johtajaksi. Muutenkin väitän, että joukkueessa on aikalailla parhaat saatavilla olleet pelaajat, eikä esim. mainittu Grandison <--> Palmi vaihdos isossa kuvassa mitään muuttaisi. Jos joku keksii kuka pallovarma takamies heittouhan kanssa jäi pois kisakoneesta, niin saa tulla kertomaan. Plussaa jos on karismaa ja johtajuutta omasta takaa paikkaamaan eläkkeelle jääneitä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös