Koripallo.com
Viestejä
726
Vastustajan liiallinen huonous ei oikein palvele ajatusta siitä että joku pelaajista voisi löytää mahdollisuuden päästä kisajoukkueeseen. Taso mm-kisoissa nousee niin valtavasti ettei kyllä näyttänyt siltä että siellä noita pelaajia voisi valita.

Kivimäen vahvuus näytti omaan silmään olevan liike. Kaikki muu oli sitten liian tyypillistä monotoonista suomalaisurheilijan tekemistä, syötöt alibisyöttöjä vierelle ja pyrkimys perusvarmaan pelaamiseen kuten ylempänä onkin mainittu. Sellasilla pelaajilla ei pärjätä kuin jotain huonoa joukkuetta vastaan ja jos se huono vastustaja edes yrittää tehdä muutakin niin se ajaa tulevaisuudessa ohi. Maxhuni osaa ja uskaltaa pyrkiä rikkomaan vastustajan puolustuksen. Em-kisoissa Suomelle osui tilanne jossa Seppälälle jäi Maxhunin vastuu pelinteosta ja koko hyökkäyspeli jähmettyi vaikka kentällä taisi olla itse Markkanen apuna. Blomgrenin hyllytys tuntui hieman turhalta, ei pärjännyt Saksan varamiehiä vastaan mutta ei sellaista kuvaa ainakaan itselleni tullut että Kivimäki sen kummoisempaa tasoa esittänyt mitä Blomgren. Hopkinsin jämähetkeä vain ottelun lopusta tuntui oudolta ratkaisulta. Hopkins selvisi ihan ok Saksaa vastaan. Voi hyvin olla ettei Tuovi pitänyt hänen pelaamisestaan ollenkaan tai sitten hän katsoi näytön Saksaa vastaan riittäväksi, mahdotonta sanoa.

Sitten ne paljon tärkeämmät pelaajat millä merktystä maajoukkueelle eli Jantusen ja Maxhunin heittopeli vaikutti kehittyneeltä mikä olisi tietenkin erinomainen asia. Salin pelasi alle tasonsa mutta se on merkityksetöntä tälläisissä pakkopullamatseissa. Valtoselle tuli onnistumisia vasta kun Viro luovutti ja pelaili ottelua pois, edelleenkin niitä hyviä matseja tulee liian harvoin maajoukkueessa ja näin taitaa olla seurajoukkueessaan myös nykyään. Madsenin matsit ailahtelee laidasta laitaan. Jantunen on omasta mielestä aika selvästi edellä Valtosta ja Madsenia hyökkäyspään aloittajana. Mitä parempia kavereita jenkeistä tulee niin sen parempi maajoukkueelle, jos he syrjäyttää nämä pelaajat avauksesta niin hieno juttu maajoukkueen kannalta.
 
Viestejä
580
Näissä pointtisuunnitelmissa tulisi huomioida että Miro Little on valtaosan tulevista kausista maajoukkueen ulkopuolella, joko NCAAssa tai isossa liigassa.
Mielenkiintoinen tausta tällä hetkellä maajoukkueen valmennusjohdossa. Tuovi on päätyöstään "lomautettuna", Larkas vetää kolmanneksi korkeimmalla tasolla pelaavaa porukkaa , Möttölä taitaa olla A-juniori-ikäisten apuvalmentaja ja Rannikko seurajoukkuen katsomovalmentaja. Erikoiset taustat.
 
Viestejä
1 935
Näissä pointtisuunnitelmissa tulisi huomioida että Miro Little on valtaosan tulevista kausista maajoukkueen ulkopuolella, joko NCAAssa tai isossa liigassa.
Mielenkiintoinen tausta tällä hetkellä maajoukkueen valmennusjohdossa. Tuovi on päätyöstään "lomautettuna", Larkas vetää kolmanneksi korkeimmalla tasolla pelaavaa porukkaa , Möttölä taitaa olla A-juniori-ikäisten apuvalmentaja ja Rannikko seurajoukkuen katsomovalmentaja. Erikoiset taustat.
Hmm… joo. Tai sitten voi sanoa, että he ovat maju-valmentajia, joilla on myös valmennustehtäviä muualla majulta liikenevällä ajalla. Möttölä ja Rannikko lienevät kannuksensa hankkineet koripallo-nimisen pelin parissa, Larkas on pitkän linjan valkku jo vaikkei kovin seniori vielä olekaan, ja Tuovi on suht kiistattomasti yksi lupaavimpia nuoria suomalaisvalkkuja ylipäätään (yli lajirajojen). Lähinnä tuosta joukosta puuttuu Henkan lähdön myötä pitkä valmennuskokemus kansainvälisellä huipulla, ja Tuovi on ainoa jolla moisesta on kokemusta - siis valmentajana. Mut kyllä Möttölän ja Rannikon perspektiivi varmasti auttaa.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 506

Susijengin ottelut, helmikuun MM-jatkokarsintaikkuna

  • Pe 24.2. klo 14:30 Israel – Susijengi @ Tel Aviv, Israel
  • Ma 27.2. klo 18:30 Susijengi – Saksa @ Espoo Metro Areena
Susijengi III MM-jatkokarsintaikkunassa 20.-27.2.2023

#NimiPituusSyntynytSeura
4Aatu KIVIMÄKI1861997Tigers Tübingen (GER)
5Alex MURPHY2061993Levanga Hokkaido (JPN)
9Sasu SALIN1911991Lenovo Tenerife (ESP)
14Henri KANTONEN1981997Karhu Basket, Kauhajoki
18Mikael JANTUNEN2052000Basket Treviso (ITA)
19Elias VALTONEN2001999Rostock Seawolves (GER)
20Alexander MADSEN2081995AEK Ateena (GRE)
21Edon MAXHUNI1861998Crailsheim Merlins (GER)
32Shawn HOPKINS1951995SCMU Craiova (ROU)
35Ilari SEPPÄLÄ1881993Saint-Chamond (FRA)
41Topias PALMI1961994SCMU Craiova (ROU)
42Daniel DOLENC2051993Karhu Basket, Kauhajoki
43Max BESSELINK2022002BC Göttingen (GER)
44Remu RAITANEN2061997CB Albacete (ESP)
51Severi KAUKIAINEN1851998Karhu Basket, Kauhajoki
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 506
Keskelle keksintöä käy läpi Susijengin historiallisen karsintatien MM-kisoihin. Suomi huipentaa urakkansa vielä Israelia ja Saksaa vastaan. Keskelle keksintöä selvittää myös viimeisen karsintaikkunan tilannetta maailmanlaajuisesti!

 
Viestejä
447
Onko Madsenilla loukki? Ei oo ollut AEK:n kokoonpanossa hetkeen eikä näy parin viime päivän Susijengin treenikuvissa. Iso menetys sentterin paikalle ellei kykene pelaamaan.
 
Viestejä
102
Kieltämättä mielenkiintoista toi Kantosen puuttuminen. En tiedä onko jotai vaivaa miksei kokoonpanossa, mutta otteet Karhun paidassakaa eivät ole olleet kyllä super vakuuttavia
 
Viestejä
1 322
Alex avausviisikossa varmaankin? Aika selviä noi muut paikat. Kahdesta alimmasta rivistä en ole varma. En ole kenestäkään noista neljästä alimmasta kovin vakuuttunut tällä hetkellä. Oikeastaan aika vähän luottoa keneenkään avausviisikon ulkopuolelta, mutta kiva kuitenkin että Besselink ja Kivimäki pääsee näyttämään mihin pystyy. Remun on nyt aika saada tulosta aikaiseksi jos haluaa olla jonkinlainen ehdokas MM-kisoihin ensi kesänä. Sääli ettei saatu Kantosta, Madsenia ja että Pohjois-Amerikan pelaajat eivät voi tulla näihin peleihin. Jatkossa kilpailu rosteriin pääsemiseksi tulee olemaan aika päinvastaista verrattuna tähän karsintaikkunaan.

Avausviisikko

Edon MAXHUNI - PG
Sasu SALIN - SG
Elias VALTONEN - SF
Mikael JANTUNEN - PF
Alex MURPHY - PF

Topias PALMI - SG
Remu RAITANEN - PF
Daniel DOLENC - C

Max BESSELINK / Shawn HOPKINS - SF
Aatu KIVIMÄKI / Ilari SEPPÄLÄ - PG
 
Viestejä
2 243
Vaikken Besselinkistä kentän ulkopuolisten ratkaisujen takia ehkä niin pidäkään, toivoisin silti erityisesti hänelle nappionnistumista ja jonkin tason läpimurtoakin. Tekisi varmasti hyvää kaverille itselleen ja myös Suomi-korikselle, ei noita 2000-luvulla syntyneitä maajoukkueeseen ole kuitenkaan jonoksi asti vielä.
Olin tulossa kirjoittamaan likipitäen sanasta sanaan saman. Molemmat peukut Maxille pystyssä huomenna!
 
Viestejä
245
Eiks Kantonen oo lomaillut viimeksi joskus koronasulkujen aikaan, joten annetaan miehen nyt hetki levätä kun panos ei ole suuren suuri.:)
 
Viestejä
1 891
Suomi jää liian pieneksi ja vaikka on pieni niin ei pysty vastaamaan Israelin intensiteettiin. Iso on ylämäki, jos vielä yritetään ottelun voitosta taistella.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös