Koripallo.com

Tapiolan Hongan junnutoiminta

Viestejä
55
Isä-valmentajat tuolla isoissakin maissa niitä junnuja (varsinkin pienempiä) valmentaa. Kellään riitä rahaa palkata niin paljon lajitaustaisia ja intohimoisia tekijöitä..
Juuri näin - "isävalmentaja" on erinomaisen kustannustehokas ja hyvä ratkaisu moneen tarpeeseen.
 
Viestejä
107
Varsinkin Hongan tapauksessa sukupuolesta riippumatta "vanhempivalmentajilla" taitaa usein olla hyvinkin vankka lajitausta.
 

Donkey Kong

Hyvää keskustelua ja pohdintaa jälleen kerran tässä ketjussa.

Oma kokemukseni on, että varsin vankalla lajitaustalla ja hyvällä osaamisella äiti ja isävalmentajat vetävät Hongassa. Tuntuu jopa siltä, että osa muista kuin äitiisävalmentajista ovat enemmän kilpailuhenkisiä ja vedetään tulos edellä (esim. fyysiset aikaisemmin kehittyneemmät pelaajat kentälle) ja ’viedään’ chosen one-ajattelulla tiettyjä yksilöitä eteenpäin muiden kustannuksella. Samalla jopa tietyt lajitekniset osaamisen kärsivät (esim heittotekniikka). Mutta tämä vaihtelee varmasti ikäluokittain.

Samalla yhteishenki rapisee ryhmän sisällä ja kastijako on aika selkeätä, eikä sarjavalinnoissa pystytä huomioimaan kaikkien tarpeita. Erityisesti poikapuolella tuntuu välillä siltä että oman alueen oman ikäluokan ykkössarjassa ei haluta pelata, vaikka se olisikin monelle ihan hyvä sarja. Mennään mieluummin pelaamaan vanhempiin ikäluokkiin hitaampaa alemman sarjan koripalloa oman ikäluokan ykkössarjan paremman temmon pelin sijaan.

Omat kokemukset ovat lähinnä muutamasta ikäluokasta, eli ei niin kattavaa taustaa, mutta tuntuu samat aiheet puhuttavan myös muissa ikäluokissa.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös