Koripallo.com

ToPo 2008-2009

Viestejä
22
Vs: ToPo 2008-2009

Haukkavuori sanoi:
Niinpä, taisi mennä jotenkin niin, että KTP tarjosi Fieldsille tuplapalkkaa edelliseen kauteen verrattuna ja Aleksi-boy meni ja vielä tuplasi KTP:n tarjouksen... 400 % palkankorotus... Ihmekös tuo, jos Ray Ailus sen jälkeen poltti päreensä Valavuorelle; ei vaatinut suurta matematiikan taitoa arvioida, että tarjottu palkka oli kestämättömällä tasolla.

No ainakaan Kymen Sanomien 5.10.2007 ilmestyneen koripalloliitteen mukaan ei mennyt ihan niin. Ailuksen mukaan KTP oli tarjonnut Fieldsille 40% palkankorotusta ja Topo tarjosi reilusti enemmän. Sitä ei kerrottu kuinka paljon, mutta tuskin kuitenkaan 400% toki varmaan 80% enemmän kuin Fieldsin palkka oli ollut KTP:ssä. Ja tämä lopun prosenttiheitto on ihan hatusta, mutta se, että KTP tarjosi 40% korotusta on Ailuksen sanomaa Kymen Sanomista.
 
Viestejä
1 855
Vs: ToPo 2008-2009

Japi sanoi:
,KTP tarjosi 40% korotusta on Ailuksen sanomaa Kymen Sanomista.
plus tietysti verojen maksupäälle?
 
Viestejä
1 763
Vs: ToPo 2008-2009

Kukaan ei tietääkseni ole diktaattori Topossa eikä Tarmossa. Jos vaikka Valavuori olisi ehdottanut, että mitä Fieldsille pitää maksaa tai kuinka monta muuta vahvistusta otetaan niin kyllä siihen on muillakin sanansa sanottavana. Eli ei voi pelkästään Valavuorta syyttää. Jos taasen on koko porukalle lusikalla annettu on paha kauhalla vaatia..

Toinen porukka johon pitäisi saada sellaisia tyyppejä joille on kauhalla anettu on se helkutin liigalisenssitoimikunta... Sen toiminta on ollut ihan pelleilyä..
 
Viestejä
2 913
Vs: ToPo 2008-2009

kreivijuusto sanoi:
Eipä antanut Kamisen lausunto urheiluruudussa äsken paljoakaan uskoa siihen, että Kisiksessä pelattaisiin liigapelejä vielä vuonna 2009...

Vai viittasiko hän kommentilla enemmän omaan tilanteeseensa? ToPohan on puhunut, että miesten joukkueen resurssointia kevennetään, jotta junioritoiminta varmistetaan. Rivissä on vielä vahvistuksia, joten menopuolta on mahdollisuus keventää vielä kovasti joulutauolla. Ehkä Kaminen on osa seuran "leikkauslistaa" tai sitten hän on vain ilmoittanut, että ilman vahvistuksia hän ei joukkuetta valmenna.
 
Viestejä
119
Vs: ToPo 2008-2009

ewweaew sanoi:
Topolla ei ole rahaa, se on totta. Se ei kuitenkaan ole syy siihen, että jenkkipointtia ei ole. Luuletko, että jenkkipointti on helvetisti kalliimpi kuin esim. jenkkilaituri? Topo olisi hyvin voinut jättää Allenin ottamatta ja ottaa pointin, jolle ne rahat olisi sitten mennyt. Nyt vaan päätettiin antaa junnuille mahdollisuus.

Eikä Allen ollenkaan huono ole! Jos olet yhtään Topon peliä nähnyt tällä kaudella, niin olet huomannut pelin olevan täysi kaaos. Syy siihen ovat paskat pointit, joka syö paljon Allenin tehoja...

Ja King pointiksi?!?!?!?

pelle

Menikö Drayton pointiksi...???. Samoja pelipaikkoja ku King! No ihan sama ei kai se King sinne o menossa ja King varmaan ois suht halpa ku on aika vanha ja vaivainen. Pointtia kyl kaipaisi siitä hinnasta en sitten tiedä, mut ei niist nuorista o ku pienen laivan ruorimiehiksi :) :) :) :)
 
Viestejä
22
Vs: ToPo 2008-2009

Niin se on, korispomot ovat kaikki kusettajia. Hyvä Mike, hienoja mielipiteitä. ;D Ei se Fields tainnu kuitenkaan yksin ToPon rahoja syödä. Eikös kaveri kärynny doupista ja saanu monoa jo puolessa välissä kautta :-X Hankintana Fields oli loistava ja juuri hänen ympärilleen perustui stadilaisten syksyn menestystarina ja ylivoimainen sarjajohto. ToPo pelasi sellaista palloa, jossa myös Kaminen on luotsina parhaimmillaan. Kunnes korttitalo kaatui vähitellen ja pelaajilla meni väärät hartsportit kurkkuun... Viime kevään tapahtumilla on varmasti aika paljon vaikutusta myös nykytilanteeseen.

Iltasanomat kertoo myös entisen puheenjohtajan lähteneen juuri kauden kynnyksellä, eikä toimihenkilöitä ole palkattuina kuin yksi ??? Rakenna siinä sitten menestystarinaa. Toivotaan, että asiat järjestyvät.
 
Viestejä
63
Vs: ToPo 2008-2009

Gepardi sanoi:
Iltasanomat kertoo myös entisen puheenjohtajan lähteneen juuri kauden kynnyksellä, eikä toimihenkilöitä ole palkattuina kuin yksi ??? Rakenna siinä sitten menestystarinaa.

Wonder why lähti ?

"Siilipuolustus" ja ikävien asioiden peittely ei ole omiaan lisäämään ihmisten halukkuutta osallistua ja auttaa.

Myönteisyyden mystiikalla on ihmeitä tekevä voima, mutta se edellyttäisi, että jo varhain kerrottaisiin rehellisesti myötämieliselle tukijoukolle, missä mennään.

Jos tukijoukko kokee tulleensa petetyksi, ei tarvitse ihmetellä "puuttuvan korisikulttuurin" perään.
 
Viestejä
1 626
Vs: ToPo 2008-2009

Veikkaajan mukaan ToPo tiedottaa jatkostaan tänään. "Pyrimme siihen, että joukkue jatkaisi Korisliigassa. Tilanteemme on parantunut. Vaihtoehtona on edustusjoukkueen alasajo ja keskittyminen junioritoimintaan" Kertoili Raimo Saarnia.
 
Viestejä
24
Vs: ToPo 2008-2009

Kyl täytyy maalaisen ihmetellä miten lyhyt on stadilaisen muisti. Meillä päin on tapana sanoa, että hyvä sauna palaa kymmenen vuoden välein. Mutta kyllä teilläkin päin näköjään osataan. :-*

Ei sillä ettäkö Tarmolla menisi yhtään sen paremmin, konkan raunioilla seistään täälläkin. Mut veikkaan että se muistetaan seuraavan vuosisadan ajan ja että isät kertoo siitä pojilleen vielä pitkään.
 
Viestejä
29
Vs: ToPo 2008-2009

ToPo tiedotti toukokuussa 2008:

www.topo.fi
*****************************
Petri Niiranen ToPon toiminnanjohtajaksi
26.05.2008

Kokenut maajoukkuetason koripalloilija ja monessa urheiluun liittyvässä tehtävässä sekä yritysmaailmassa kannuksia hankkinut Petri Niiranen on valittu koripalloseura Torpan Poikien (ToPo Juniorit ry.) toiminnanjohtajaksi. Tehtävässään Niiranen aloittaa välittömästi.


Petri ”Pete” Niiranen pelasi urallaan pitkään sekä korisliigassa että miesten maajoukkueessa. Hän on pelaajana saavuttanut yhden miesten Suomen mestaruuden ja useita juniorisarjoissa. Aktiiviurallaan Pete tuli valituksi kahteen kertaan korisliigan vuoden pelaajaksi ja edusti pääasiassa Helsingin NMKY:tä. Niiranen on pelaajauransa jälkeen toiminut juniorivalmentajana sekä ollut mm. koripallon universiadijoukkueen johtajana. Lisäksi Niiranen on usean vuoden ajan ollut kehittämässä jääkiekkoseura Helsingin IFK:n junioritoimintaa. Yritysmaailmassa Petri Niiranen on työskennellyt mm. logistiikka-alalla ja useissa tehtävissä urheilumarkkinoinnin parissa. Hän on myös tehnyt urheilumarkkinoinnin tutkimusta sekä Suomessa että USA:ssa. Koulutukseltaan Niiranen on kauppatieteiden maisteri.


"Tässä sain todella mielenkiintoisen tehtävän itselleni", sanoo Pete


”Torpan Pojat on mielenkiintoisessa kehitysvaiheessa ja haluan mielelläni olla mukana tässä projektissa. ToPo on historian ja perinteidensä puolesta aivan omassa luokassaan suomalaisessa koriksessa. Jo omalta pelaajauraltani muistan kuinka ToPo herätti aina tunteita ja itse asiassa ToPoon siirtyminenkin oli pariin kertaan aika lähellä”, perustelee Petri Niiranen ToPon toiminnanjohtajan tehtävässä aloittamistaan. ”Pidän erityisesti siitä, että junioritoiminta on ToPossa kaiken toiminnan perustana. Myös yhtenä ja yhtenäisenä seurana toimiminen tyttö- ja poikajuniorien sekä naisten ja miesten edustusjoukkueiden osalta on valtava vahvuus ja mahdollisuus. Töitä näin laajan toiminnan tiimoilta tulee olemaan paljon ja pyrin omalta osaltani jatkamaan toiminnan kehittämistä edelleen”, päättää Niiranen.


Kesken koripallokauden 2007-08 toiminnanjohtajaksi tullut ja seuran toimintaa talven ajan kehittänyt Antti Kaihovaara tulee jatkamaan työskentelyä seuran eteen hallituksesta käsin. Kesäkuun vuosikokouksessa valitaan myös uusi hallitus, joka tulee toimimaan yritysmaailman oppien mukaisesti ja siten olemaan keskeinen elementti seuran toiminnan ammattimaiseksi muuntautumisessa. Torpan Pojissa aloitettiin merkittävät kehittämistoimet loppuvuonna 2007. Näkyviä muutoksia saatiin jo aikaan juuri päättyneen 75-vuotis juhlakauden aikana, mm. uusi ulkoinen ilme, katsojalukuja nostanut ottelutapahtuman elävöityminen ja aktiivisen taustajoukon määrän tuplaantuminen. ”Päävalmentaja Tomi Kamisen pitkä sopimus (4v) ja Petri Niirasen palkkaaminen toiminnanjohtajaksi ovat tärkeitä tekijöitä seuran edelleen kehittämisen työssä. Lisäksi meillä on ollut paljon ja olemme edelleen saaneet lisää aktiivisia urheilu- ja ToPo-ihmisiä mukaan toimintaamme. Heidän kaikkien kanssa toimien voimme varmistaa hienon tulevaisuuden”, toteaa Kaihovaara lopuksi.


Lisätiedot ja kyselyt:

Antti Kaihovaara, 0400-445916, antti.kaihovaara(at)luukku.com
Petri Niiranen, 041-5383850 , petri.niiranen(at)topo.fi
****************************

Tästä puolivuotta: Kaihovaara jättänyt laivan (ties milloin jo), Peteä ei olla nähty vielä pidempään aikaan (kävikö toimistolla ikinä edes kääntymässä???), miehiä ollaan alasajamassa jne.......

Ei voi ymmärtää. Lapsellista ja surku hupaisaa. Kertakaikkiaan.
 
Viestejä
2 913
Vs: ToPo 2008-2009

Vato Loco sanoi:
Jos vaikka Valavuori olisi ehdottanut, että mitä Fieldsille pitää maksaa tai kuinka monta muuta vahvistusta otetaan niin kyllä siihen on muillakin sanansa sanottavana.

Suomalaiselle urheilutoiminnalle on tyypillistä kasvottomuus. Kun menee hyvin, löytyy kyllä liuta ihmisiä, jotka haluavat ottaa kunniaa, mutta sadepäivänä tuntuu, kuin organisaatio olisi tyhjä pallo.

Ei liene liioittelua sanoa, että ToPon taloudelliset vaikeudet ovat perua Valavuoren toimista seuran peräsimessä. Aleksi tavoitteli hieman liian kunnianhimoisesti nousua Suomen urheilumarkkinan eturiviin eikä organisaatio pystynyt tästä toipumaan. Mutta tuskin hän kuitenkaan ilman mitään rajoja tehtävässä toimi.

Olisikin mielenkiintoista kuulla, millaiset valtuudet Aleksille oli seuran hallituksesta annettu ja kuinka paljon hän näistä poikkesi. Jos hänellä oli lupa tehdä tappiota luodakseen seuralle vanhemman aseman markkinoilla, pitää tästä syyttää hallitusta, joka hyväksyi tämän linjan. Hallituksen tehtävä on valvoa omistajien tai tässä tapauksessa jäsenistön etua tilanteessa.

Valavuoren lähdön jälkeen koko seura on ollut tuuliajolla. Kenen luokse toimittajan pitäisi mennä tilanteesta kysymään? Kuka seurassa oikeasti tekee päätökset?

En usko, että urheilun taloudellinen puoli tervehtyy, ennen kuin seuroihin löydetään aidosti asiantuntevaa johtajuutta taustalle. Ehkä liigalisenssin kriteereihin pitäisikin asettaa vaatimuksia seuran hallituksen asiantuntemuksesta? Toisaalta nykyisellä lisenssivalvonnalla tästä ei ole mitään iloa...
 
Viestejä
1
Vs: ToPo 2008-2009

http://www.mtv3.fi/urheilu/muutlajit/uutiset.shtml/arkistot/muutlajit/2008/12/765217?koripallo

Kokous siirretty torstaille.

Jos edustusjoukkueen toiminta loppuu (mitä en kyllä itse usko), niin mitä käy Topon ~300 000 euron veloille? Junnut maksaa?


Veikkaajassa muuten topon varapuheejohtajan (puheenjohtajaa kun ei ole olemassakaan :eek: ;D) lyhyt haastattelu. Sen mukaan jenkkejä pyritään pitämään jatkossakin mukana. Ei se tilanne niin toivottomalta näytä. Uskoisin, että tämä kausi ainakin vedetään loppuun.
 
Viestejä
492
Vs: ToPo 2008-2009

3ew§ sanoi:
Jos edustusjoukkueen toiminta loppuu (mitä en kyllä itse usko), niin mitä käy Topon ~300 000 euron veloille? Junnut maksaa?

Eiköhän ne siinä tapauksessa mene veronmaksajien piikkiin?

http://www.topo.fi/uutinen.php?newsid=1844
 
Viestejä
19 547
Vs: ToPo 2008-2009

Pakko olla jälkiviisas, kun itsekin, monen muun jäsenen ohella, epäilin Topon selviämistä kaudesta. Ja nimenomaan liigalisenssitoimikunnan heppoista suhtautumista tai suorastaan anteeksiantamattoman asiantuntemattomia toimia arvosteltiin.

Nyt puuttuu enää se, että Lappeenrantakin ilmoittaa, että kevätkausi on vaakalaudalla? Ei sielläkään rahoissa kylvetä, se on varma. Ja siellä sentään on kaikkein suurin velkataakka.

Toivotaan toki, että sinne lisenssitoimuntaan saadaan jotakin ryhdikkyytä, ettei näitä " suurvelkaseuroja " pidetä enää väkisin sarjan kiviriippoina tämän kauden jälkeen. Tai lopettaisivat kokonaan tuon toimikunnan toimesta seurojen syynääminen, kun kerran se ei kuitenkaan uskalla mitään ratkaisuja tehdä. Tosin onhan siellä liitossakin sitten enemmän hommia, kun rustailevat kesken kauden sarjataulukoita uusiksi.

Ps. Onko muuten kukaan soitellut Niirasen Petrille ja kysellyt kuulumisia? Kun tuo puhelinnumerokin on niin näkyvillä.
 
Viestejä
2 913
Vs: ToPo 2008-2009

3ew§ sanoi:
Jos edustusjoukkueen toiminta loppuu (mitä en kyllä itse usko), niin mitä käy Topon ~300 000 euron veloille?

HerjaHuiska sanoi:
Eiköhän ne siinä tapauksessa mene veronmaksajien piikkiin?

Uutisessa todetaan, että talous on erillään, mutta ei kerrota tarkemmin miten. Tuon voi tulkita joko niin, että sisäisessä laskennassa noita käsitellään erillisinä, tai sitten niin, että ne ovat myös juridisesti erillään. Jälkimmäinen veisi velat konkurssin myötä, mutta minusta kaikkialla on puhuttu, että sarjapaikka on ToPo Juniorit ry:n eli saman seuran, kuin joka myös junioritoimintaa pyörittää.

Jostain syystä minusta tuntuu, että nyt käytävien keskustelujen taustalla on Pussihukat ry:n kohtalo ja Vantaan feeniks-lintu PuHu Juniorit ry. Ilmeisesti ToPon johdossakin on herännyt toiveita ToPo Juniorit ry:n kuoppaamisesta ja Torpan Pojat Juniorit ry:n perustamisesta toimintaa jatkamaan. Merkit ovat kovin samat, kun hallituksen puheenjohtajat vaihtuvat nopeassa tahdissa ja puheissa pyörii "junioritoiminnan pelastaminen".
 
Viestejä
1 599
Vs: ToPo 2008-2009

Monessa seurassa pääseura ottaa "lainaa" junioripuolelta, vaikka rahat voivat olle vanhempien sinne keräämiä. Rahojen erillään pitäminen olisi siten kaikissa seuroissa hyvin tärkeää. Kirjanpitohan siinä ei paljon auta, jos tilinkäyttöoikeudet ovat pääseuran taloudenhoitajallakin ja vippiä tarvitaan.Toivottavasti Torpan juniorit eivät jää kärsimään tilanteesta.
 
Viestejä
133
Vs: ToPo 2008-2009

JOEN SUU sanoi:
Toivotaan toki, että sinne lisenssitoimuntaan saadaan jotakin ryhdikkyytä, ettei näitä " suurvelkaseuroja " pidetä enää väkisin sarjan kiviriippoina tämän kauden jälkeen.
Ryhdikkyyttä tarvitaan ennenkaikkea näiden "suurvelkaseurojen" vetäjiltä, että joukkueiden taloudet saataisiin terveemmälle pohjalle ja tätä kautta voitaisiin jatkaa liigassa. Vai halutaanko Joensuussa todella mieluummin nähdä Lappeenrannan, Topon, Tarmon tai Compon sijasta Loimaan Korikonkareita, Kauhajoen Karhua, Järvenpään Koripalloseuraa tai Salon Vilpasta? Vaihdetaan samalla myös tämänhetkiset kärkiseurat vaikka kakkosdivarin vastaaviin niin päästäisiin Joensuussakin lopulta juhlimaan? ;)

Toki jos alhaalta löytyy oikeasti vakaalla pohjalla olevia, kasvumahdollisuuksia ja ennenkaikkea haluja omaavia seuroja niin tervetuloa. Mutta ei kiitos mitään kyläseuroja vailla minkäänlaista medianäkyvyyttä rimpuilemaan vuodesta toiseen tippumista vastaan.

Toivottavasti Helsingissä ei viskata pyyhettä kehään ja lähdetä rakentamaan nousua taas puhtaalta pöydältä kuin mitään ei olisi tapahtunut. Mieluummin vauhtia vaikka väliaikaisesti alasarjoista ja jahka velvoitteet on hoidettu sekä pohja tulevaisuudelle rakennettu niin sitten sitäkautta taas nousuun. Tässä mielessä Lappeenrannalle on annettava täysi tunnustus että taustaryhmä ei antanut kesällä seuran kipata vaan hoitaa velkojaan ja rakentaa terveempaa tulevaisuutta. Tarmokin, kaikkien negatiivisten leikkausuutisten jälkeen, yrittää hoitaa hommaa kunnialla ja mennä nyt säästöliekillä. Toivottavasti Helsingistäkin löytyisi selkärankaa ja nöyryyttä hoitaa myös nämä ikävämmät uutiset.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös