Koripallo.com

Tuomarointia? Tupelointia??

ref

Viestejä
4
Pitäisiköhän jo viimeinkin jonkun herätä ja ottaa tuomarit ison tarkkailun alle !!!

Tänään se taas nähtiin... nimittäin miten tuomarit voivat pelin pilata ja aivan viime minuuteilla ratkaista pelin.

Segauls-Pyrintö ottelussa viimeisen minuutin tuomioit Nikkarisen epätoivoisen ajon jälkeen pelin olessa tasanumeroissa vihellettiin virhe puolustajalle mikä ehkä vielä olisi ollut hyväksyttävissä, mutta eikös sieltä toinen "piipari" viheltänyt tekun Pyrinnön jenkille tämän hieman reagoidessa tilanteeseen ja korostan ettei tuo reaktio katsomoonkaan ollut millään lailla tekun arvoinen ele.
"HIEMAN PITÄISI OLLA TUOMARILLAKIN PELISILMÄÄ JA ANTAA PELAAJIEN RATKAISTA PELIT"
Kolme vaparia Nikkariselle ja peli oli sillä selvä !!!!!!

Uskomatonta tämä suomalaisten erotuomareiden kohellus ja itsensä esiin nostaminen tilanteissa joissa pelin sisällä ei saisi millään tavalla kommentoida heidän tekemisiään.
Näyttää olevan vaikea hyväksyä omia virheitä ja pahinta tässä kaikessa on se että omia virheitä paikkaillaan noilla tekuilla.......
Eipä tämä kaikki kyllä ole ihmekkään kun on läheltä päässyt seuraamaan miten kyseisiä tuomareita koulutetaan ja opastetaan. Tässäkään tapauksessa ns. "tarkkailija" tuskin puuttuu tilanteeseen kyseisen tuomarin kohdalta vaikka aihetta olisi enempäänkin !!
 
Viestejä
160
Vs: Tuomarointia? Tupelointia??

EN TÄHÄN PELIIN OTA KANTAA,MUTTA YLEISESTIHÄN PELIT ON MENNYT SIIHEN ETTÄ PUOLUSTAJALLA EI OLE MITÄÄN OIKEUKSIA.MUTTA ESIM HYÖKKÄÄJÄN VAPAAN KÄDEN KÄYTTÖÄ EI VIHELLETÄ OLLENKAAN
 
Viestejä
1 038
Vs: Tuomarointia? Tupelointia??

Minard menetti pallon hyökkäyspäässä, reagoi vahvasti tuomareille paluu-vaiheessa, heittää pallon seinään voimalla vielä omassa päässä ja tästäkö ei kuulu tekua viheltää? Pelaaja yksin on tilanteesta vastuussa.
 
Viestejä
1 686
Vs: Tuomarointia? Tupelointia??

Olen vähän pättänyt olla tälläkaudella yrittää välttää tuomareiden kommentointia, mutta en sitten malta kuitenkaan. Ongelma näissä tekuissa on juuri tämä kertautuminen, sekä Minard että Lehto kommentoivat enemmän vähemmän jokaista vihellystä. Samoin toki teki ainakin Antto useamman viheltämättä jääneen tilanteen jälkeen. Lopussa sitten useammassa perättäisessä tilanteessa purnaaminen ja viimeinen näkyvä reaktio läikkyi yli ja aiheutti tekun. En ollut riittävän lähellä kuullakseni mitä tilanteessa sanottiin, joten en uskalla ottaa kantaa tähän ratkaisuun, jos kommentti liittyi tuomareihin ja sisälsi jotain asiatonta, voi tämänkin ratkaisun perustella, jos tässä oli vaan pallon heitto, niin ei peliä pitäisi näin ratkaista.

Tämän yksittäisen tekun sijaan tuomarityöskentelyssä olisi syytä keskittyä pelin sisäisen linjan löytämiseen ja tarkempaan pitämiseen, jotta näitä pelaajien turhautumisia voitaisiin välttää. Tähän puolestaan liittyy se, että tarvitaan enemmän ja parempia tuomareita kansallisiin sarjoihin. Niin kauan kun ainut tuomareiden saama huomio on tätä yksittäisiin virheellisiksi virheisiin tarttumista, on vaikea nähdä, että esim. Korisliigasta tai divareista pois jäävillä pelaajilla olisi suurta paloa pillin tälle puolelle.
 
Viestejä
1 970
Vs: Tuomarointia? Tupelointia??

leka sanoi:
Minard menetti pallon hyökkäyspäässä, reagoi vahvasti tuomareille paluu-vaiheessa, heittää pallon seinään voimalla vielä omassa päässä ja tästäkö ei kuulu tekua viheltää? Pelaaja yksin on tilanteesta vastuussa.

Juuri näin. M ensin purnasi viheltämättä jääneestä virheestä (fair enough), ja sen jälkeen puolustuspäässä antoi vähän vauhtia Nikkariselle (sopii tarkistaa Fanseatilta), joka sen seuraksena törmäsi aika kovaa Judgeen. Idioottimaista kokeneelta pelaajalta, joka taisi tajuta sen itsekin, kun siihen päälle vielä heitti pallon voimalla päätyseinään. En tiedä mitä tuomari voi muuta tuossa tehdä kuin antaa tekun.
 
Viestejä
84
Vs: Tuomarointia? Tupelointia??

Tässä kyseisessä pelissä mielestäni tuomarilinjassa olisi ehkä ollut korjattavaa mielestäni myös muuten. Seagulls ei tuntunut saavan oman korin alla virheitä oikein mistään ja Pyrintö tuntui saavan puolestaan oman korin alla monestikin virheitä kovin kevyesti. Myös Tampereen pelissä tuomarit tuntuivat olevan jokseenkin hukassa monesti pelin aikana.

Ehkä Minardin reaktio oli tekun arvoinen, vaikka palloa ei todellakaan paiskattu päätyseinään. Aika mitättömän näköinen roiskasuhan se oli. Eikä Minardin virheen arvoinen puolustuskaan mitenkään erityisen törkeä ollut. Valitettavasti Judge sattui olemaan liiankin sopivasti Minardin rinnalla. Kyseistä tilannetta edelsi kuitenkin useita viheltämättömiä Minardiinkin kohdistuneita virheitä. Tuosta Minardin tulistumista edeltäneestä tilanteesta en kuitenkaan ole aivan varma edes Fanseatin tarkastamisen jälkeen huonon kuvan laadun takia, mutta kyllä minulle jäi vähän sellainen kutina, että Nikkarinen läppäisee Minardia käsille.
 
Viestejä
1 038
Vs: Tuomarointia? Tupelointia??

päätuomari Mäntylä linjaa peliä luonnollisesti sen mukaan mitä viheltää mm Euroliigassa. Eurosarjoissa napsahtaa tekninen virhe ehkä jopa nopeammin kuin korisliigassa jos on ylireagointia tilanteen jälkeen. Halutaan selvästi ennaltaehkäistä tilanteiden paheneminen, torikokoukset jne. Oli todella typerä viimeinen minuutti kokeneelta pelaajalta ja hän varmasti tietää pelin hengen. Suomikoriksen kannalta on hienoa, että Nikkarinen ottaa voiton viimeisellä minuutilla kokeneesta jenkkitakamiehestä. Se on urheilun ydintä eikä tuomarin vika.
 
Viestejä
676
Vs: Tuomarointia? Tupelointia??

Helsingin päässä kotijoukkue tuntuu saavan aina pientä etulyöntiasemaa tuomarilinjasta. Mutta kyllä me tämä kestetään, sillä on hyvä, että Helsingistä on joukkue liigassa. Katselin myös Vilpas-Karhu ottelua ja Kataja-KTP -peliä. Salossa tuomarit olivat aivan hukassa, mutta ei kummankaan joukkueen eduksi tai haitaksi. Suuri kärsijä on suomalainen koripallo, kun tuomarilinja on sekava koko pelin ajan. Asia, joka ihmetyttää tässä kolmen tuomarin systeemissä on alatuomari, joka usein jää seisomaan sinne hyökkäyssuuntaan katsottuna korin vasemmalle puolelle kauas tilanteesta. Tästä ei voi nähdä korin alla tapahtuvia virheitä, mutta viheltää pelaajien läpi näemmä kyllä voi. Ja sitten pelaajien vain pitää olla vailla reaktioita, vaikka kuinka tuomari olisi mokannut.

Joensuussa selostajan väitteistä huolimatta KTP oli se joukkue, joka kärsi tuomarilinjasta. Täytyy vielä katsoa peli uudelleen, että voi listata yksittäisiä tapahtumia enemmän kommentoida. Tässä ei tarvita minkään joukkueen laseja päällä, sillä tuomarien huono taso on niin ilmeinen. Ihmetystä herättää se, että palautejärjestelmä ei liene ajan tasalla, koska kehitystä ei tapahdu, vaan samoista asioista (ja tuomareista) valitetaan vuodesta toiseen. Vastauksena otsikon kysymykseen on valitettavasti tuo tupelointia.
 
Viestejä
3 035
Vs: Tuomarointia? Tupelointia??

Aika se vierii, niin ei enää muista, mutta eihän siitä nyt mahdottoman pitkä aika ole, kun Korisliigassakin otettiin käyttöön ns. "nollatoleranssi" jolloin tekuherkkyys oli todella hurja. Pienestäkin eleestä, sanasta, ehkä jopa katseesta soi pilli. Onko tuo sääntö jo muuttunut, vai kävikö se vaan ajan kanssa löystymään?
 
Viestejä
266
Vs: Tuomarointia? Tupelointia??

RBP(ex) sanoi:
Helsingin päässä kotijoukkue tuntuu saavan aina pientä etulyöntiasemaa tuomarilinjasta.

Harvinaisen heikko kotijoukkue ku himassa tarvii tuomareiden apua, mutta vieraissa pärjää ilmankin.
 
Viestejä
1 038
Vs: Tuomarointia? Tupelointia??

Seagulls on samassa asemassa kuin aina kärjessä oleva porukka siinä mielessä, että aina muut väittävät menestyksen johtuvan a) tuomareista b) tuurista c) otteluohjelmasta. Toivottavasti alkavat pärjätä jossakin vaiheessa ihan omin avuin.
 
Viestejä
1 686
Vs: Tuomarointia? Tupelointia??

suositan nyt kaikille sellaista parin kerran kerran pause-go katselua noista parista vikasta pallonhallinnasta eiliseen peliin. Tässä muutama pointti joiden kohdalla voi vaikka pysähtyä

1:57:45 Bullocking asema skriinin osuessa ja Cowelsin sen kierrettyä
1:57:47 Minardin jalkojen paikka saadessaan syötön vs lähtiessä kuljetukseen.
1:57:51 Minardilta karanneen pallon ja pelaajien asemat toisiinsa nähden. Osuuko Cowelsin käsi pallon lisäksi myös Minardin käteen? Pelaajat lienevät aiemmissa kirjoituksissa menneet sekaisin.
1:58:04 Minardin ja Nikkarisen asema
1:58:07 Minardin pallon "paiskaaminen"
 
Viestejä
1 139
Vs: Tuomarointia? Tupelointia??

Tilanteen katsottuani, tuosta pallon paiskaamisesta ei olisi kuulunut tekua antaa, mielestäni..

Askeleet jäi Minardilta toisessa päässä viheltämättä.

Mites Lehto pelin jälkeen? Mitäs siitä tulee?
 
Viestejä
1 038
Vs: Tuomarointia? Tupelointia??

tämähän on kaikki oletuksia ja meidän tulkintaa mutta tekniseen virheeseen on luultavasti johtanut se kokonaisuus joka on alkanut reagoinnista (=purnaaminen, huono käytös tmv) ja päättyi pallon nakkaamiseen päätyyn vihellyksen jälkeen. Vain tilanteessa ollut tuomari ja ehkä Minard tietää mitä tapahtui, pelaajakin on saattanut unohtaa. Mutta on selvä homma, että viimeisellä minuutilla tekninen virhe ei napsahda ihan helposti.
 
Viestejä
689
Vs: Tuomarointia? Tupelointia??

Kun tuomaroinnista nyt puhutaan ja askeleet tuli tuossa mainittua, niin jatketaan siitä yleisellä tasolla. Omaan silmään on vaikuttanut, että lähtöaskeleiden ottaminen on huomattavasti yleistynyt. Tämä on tapahtunut varmaan pikkuhiljaa, mutta tällä kaudella olen itse asiaan havahtunut. Paljon näitä vihelletään, mutta aika paljon jää myös viheltämättä. Olemmeko liikkumassa amerikkailaiseen suuntaan tässä asiassa?
 
Viestejä
624
Vs: Tuomarointia? Tupelointia??

Isommissa ympyröissä on yleisölle parempaa palvelua.

http://www.basketballcl.com/16-17/news/tough-call-week-7

"Each week, experts are analysing the games. In order to improve the understanding of referees' decisions and to increase the transparency towards our fans, we publish some of those "tough calls", together with an explanation."

Linkki harjoutuksen vuoksi kahdella tavalla, kiitos clickille esimerkistä aikaisemmin.

Mistä aktiivit Korisliigaan, mistä rahoitus mistä kiinnostus ja sitoutuminen? Eikö lisäisi lajiymmärrystä? Kuinka moni jaksaisi katsoa? Vaatii kyllä "hieman" nykytasoa tarkemman tallenteen.
 
Viestejä
676
Vs: Tuomarointia? Tupelointia??

?Turisti sanoi:
Isommissa ympyröissä on yleisölle parempaa palvelua.

http://www.basketballcl.com/16-17/news/tough-call-week-7

"Each week, experts are analysing the games. In order to improve the understanding of referees' decisions and to increase the transparency towards our fans, we publish some of those "tough calls", together with an explanation."

Linkki harjoutuksen vuoksi kahdella tavalla, kiitos clickille esimerkistä aikaisemmin.

Mistä aktiivit Korisliigaan, mistä rahoitus mistä kiinnostus ja sitoutuminen? Eikö lisäisi lajiymmärrystä? Kuinka moni jaksaisi katsoa? Vaatii kyllä "hieman" nykytasoa tarkemman tallenteen.
Nää olis hienoja, mutta pahimmillaan saisi yhdestä pelistä aika monta tällaista esimerkkiä, joten tää olis vähän liian raskasta katsottavaa korisliigasta.
 

42

Viestejä
3 376
Vs: Tuomarointia? Tupelointia??

?Turisti sanoi:
Mistä aktiivit Korisliigaan, mistä rahoitus mistä kiinnostus ja sitoutuminen? Eikö lisäisi lajiymmärrystä? Kuinka moni jaksaisi katsoa? Vaatii kyllä "hieman" nykytasoa tarkemman tallenteen.

Paljon avainkysymyksiä. Mitäs jos ensiksi niiltä kovaäänisimmiltä arvostelijoilta kysyisi olisiko heittää sponsorin nimeä, jotta saadaan homma alulle? Eiköhän niitä kiinnostuneita tekijöitä tuohonkin löytyisi jos löydetään kunnon paketti?
 
Viestejä
1 686
Vs: Tuomarointia? Tupelointia??

Tällaiset olisivat toki kivoja, mutta raha ja yleisö vähän arveluttavat täälläkin. Sen sijaan toivoisin kovasti, että hommaa voitaisiin avata jo nyt (ilmeisesti) tuomareita varten laadittujen koosteiden osalta. En aivan ymmärrä, miksei tällainen materiaali ole vapaassa jakelussa (tai jos on en vaan sitä löydä) tilanteessa jossa tuomareihin ja järjestelmään kohdistuu jatkuvaa (some) kritiikkiä.
 
Viestejä
173
Vs: Tuomarointia? Tupelointia??

Hyvä palvelu ja mielenkiintoisia päätelmiä. ThumbsUp
Olihan sinne mahtunut mukaan jopa yksi väärin vihelletty tilanne, missä yksi tuomarivirhe oli paikattu toisella heti perään. (tapaus 3)
Peukut ylös myös Mullingsin komealle ja puhtaalle blockille.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös