Koripallo.com

U-15 Robert Petersen cup

Viestejä
8
Sanoisin että mitalit ratkotaan Honsun, Hnmkyn, Hongan ja Pyrinnön kesken.
MaSulla ei ole kärkikahinoihin mitään saumaa jos pelaa samalla tavalla kuin tallinkissa.
 
Viestejä
59
MaSu menetti voisi kai sanoa parhaimman pelaajansa Keravalle joten en usko että taistelevat kärkisijoista.
 
Viestejä
172
Petersen cupin pelitapa suosii joukkueita joilla on muutama pelaaja pelaamassa vanhemmissa ikäluokissa ja jotka voivat ottaa harteilleen joukkueita lopputurnauksessa. Vahvoilla varmasti Pyrintö, Honsu, Honka. EBT:llä taitaa olla suuret odotukset tässä ikäluokassa mutta veikkaan silti ennemmin HNMKY:tä mitalipeleihin.
 
Viestejä
8
Millainen joukkue turulla on?
Voittivat tallinkin kilpasarjan.
Mahdollisuuksia kärkipäähän?
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
6
Näyttää siltä, että sarjan kärki muodostuu seuraavista joukkueista, joilla laajin ja tasaisin porukka: Honsu, HNMKY ja Honka näiden perässä.

Vakavat haastajat: URA, EBT (kapealla mennään), TuNMKY (nouseva yllättäjä, lienee rosteri vahvistunut), Pyrintö (alkukaudesta ei voi juuri päätellä ja riippuu ketkä keväällä pelaavat mitäkin sarjoja)

Muut haastajat: MaSu (tuoko rebuild keväällä vielä tuloksia....taso ei taida riittää), Sykki
 
Viestejä
7
Jatkolohkot on arvottu. Siitä lähtee parhaiden karsiminen. Meneekö yhteensä 12 lopputurnaukseen?
 
Viestejä
2
Lopputurnauksia on kaksi. Ekaan Cup-muotoiseen pääsevät melkein kaikki, 16 parasta (käsittääkseni voittosuhde ratkaisee). Pelit la ja su, joten saadaan jo 4 parasta selville.

Toisessa lopputurnauksessa, 8 joukkuetta määritellään vain sijat 1-4 ja 9-12. Sijoille 9-10 sijoittuneet saavuttavat viimeiset jaossa olevat U16 SM sarjapaikat kaudelle 2020-2021.
Kts. Nuorten valtakunnallisten sarjojen muutokset pelikausille 2018-19 ja 2019-2020

Kaudelle 20-21 voi tulla tietysti muutoksia, jos joku/jotkut luopuvat sarjasta tai tulee yhdistelmäjoukkueita.

Eikö se näin mene?
 
Viestejä
183
Juuri näin, eli ohjeissa puhutaan voittosuhteesta ja korisuhteesta. Tämä periytyy mahdollisuudesta jolloin lohkoissa saattoi olla epälukuinen määrä joukkuita ja yhteisjärjestys olisi silti pitänyt luoda. Nyt kevään kolmessa lohkossa on kaikissa sama määrä joukkueita. Käytännössä voittosuhde on sama kuin sarjapisteet ja korisuhde sama kuin sarjan tehtyjen ja päästettyjen suhde.

Kolmesta lohkosta muodostetaan lopputurnausta varten virtuaalinen yhteenveto. Käytännössä kahdesta lohkosta menee siis noin 5 joukkuetta ja yhdestä noin 6 lopputurnauksiin. Jos pelataan sopivasti ristiin voi syntyä tilanne, että jostain lohkosta meneenkin enemmän kuin muista, mutta hämmästyisin jos jako poikkeaa paljon 5,5 ja 6 jaosta. Käytännössä sarjasijoituksen kannalta isot voitot ovat sarjakaudella tavoiteltava asia ja jos tappio on tullakseen mahdollisimman pieni tappio on vähiten huono tulos, koska se vaikuttaa korisuhteeseen. Veikkaisin, että korisuhde näyttelee isohkoa roolia, koska ei niitä pelejä mahdottomasti ole ja tasapisteissä olevia joukkueita varmasti tulee olemaan. Sarjassa karsitaan käytännössä 5 joukkuetta ulos lopputurnauksesta.

Lopputurnaus menee sitten CUP nimensä mukaan juuri noin, eli sarjan voittaa voittamalla kaikki lopputurnauksen pelit. Mitalipelit varmistaa voittamalla ensimmäiset kaksi ja SM sarjapaikan (kahdeksan joukkoon) varmistaa voittamalla ensimmäisen pelin vaikka häviäisikin toisen. Kuten Apanda totesi kaksi viimeistä SM sarjapaikkaa ratkaistaan toisena viikonloppuna niiden neljän joukkueen kesken jotka häviävät ensimmäisen pelin, mutta voittavat toisen.

Tuossa on minulla vähän vielä tulkintavaikeuksia, eli miten kolmesta alkulohkosta muodostetaan nuo ensimmäiset otteluparit, mutta veikkaisin sen menevän niin, että virtuaalisen yhteistaulukon paras kohtaa huonomman ja niin edespäin. Tulevan kauden SM paikkojen kannalta tuo karsintaturnauksen ykköspeli on se kriittinen "seiskapeli", joka ratkaisee aika paljon jatkoaskeleita

Eli olen täsmälleen samaa mieltä Apandan kanssa. Noin se menee ja mahdolliset jokkueiden muutokset kesän mittaan pistävät sitten näin pelattua pakkaa sekaisin.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
43
onko masulla mahdollisuuksia mitaleille?
On. Tainnut olla tässä ikäluokassa aina Final fourissa, vaikka aiemmin mainittu poistunut pelaaja ei joukkueessa ollutkaan. Tosin viime kautta lukuunottamatta pelattu tässä ikäluokassa alueellisia pelejä. Tallink näytti viime vuonnakin menneen penkin alle eivätkä päässeet ylempään loppusarjaan, kuitenkin pronssille.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös