Koripallo.com

U19 kausi 2019-2020

Viestejä
10
Hätäinen keittiötutkija vetäisi tästä pienestä otannasta johtopäätöksen, että mestaruuksia voi voittaa sekä kapeaa kärkeä kuormittamalla, että tasaisempaa rotaatiota pyörittämällä. Kapean kärjen taktiikasta näyttäisi olevan haittana se, että penkillä istuvat menettävät fiiliksensä joko seuraan tai jopa koripalloon yleensä. Tästä aiheutuu seuralle mainehaitta, joka säteilee myös muihin ikäluokkiin ja pahimmillaan kostautuu niin, että potentiaaliset kehityshaluiset terävimmän kärjen takana siinä vaiheessa olevat pelaajat menevät muualle.

Tässä olisi seurojen valmennuspäälliköille vähintään miettimisen aihetta pitkän tähtäimen strategiaa suunnitellessa, olivat johtopäätökset oikeita tai ei. Ainakin mainehaitta on pienen maan pienissä piireissä todellinen asia.
 
Viestejä
1 275
Äsken mainittua mielikuvaa tukee lisäksi se, että kun klikkaa auki kyseisen joukkueen vähän pelanneiden pelaajien uratilastot, suurin osa näyttää lopettaneen uransa tuohon mestaruuteen. Tilanne on täysin toinen selvästi tasaisemmin peluutettujen vuoden 2016 mestarin MuKin ja 2018 mestarin Hongan kohdalla. Niistä myös ne 10+ minuutin pojat pelaavat pääsääntöisesti edelleen ja vieläpä positiivisella kehityskäyrällä.

Joku reipashan voisi näitä tutkia tarkemminkin ja selvittää kumpi tyyli kehittää enemmän huippupelaajia ja toisekseen pitää paremmin muut pelaajat lajin parissa. Pienellä otannalla ja maalaisjärjellä näyttäisi siltä, että aktiivinen rotaation pyörittäminen peleissä olisi positiivinen asia, mutta voin tietysti olla väärässäkin
Tässä toki erona se, että KTP on huomattavasti pienempi seura eikä kakkosjoukkueeseen ole mahdollisuutta (ei näköjään edes ykkösjoukkueeseen). Hongallakin niin paljon joukkueita eri ikäisissä ja saman ikäisten eri sarjoissa, että kaikki voivat pelata omalla tasollaan. Lisäksi asiaa voi miettiä toiselta kannalta: KTP:llä tuon ikäisiä pelaajia ei varmasti ollut enempää kuin 20? Hongalla yhtä ikäluokkaa löytyy ∼80 pelaajan verran. KTP:ltä tuosta joukkueesta tähtipelaajia tuli 3-4. Montako tähtipelaajaa Hongalta tulee per ikäluokka? Ei ainakaan pelaajamäärään suhteutettuna yhtä paljoa.

Lisäksi Basketin sivuilla näkyy vain valtakunnallisten sarjojen tilastot, joten kyseiset pelaajat eivät välttämättä ole lopettaneet uraansa, vaan jatkaneet alueellisissa sarjoissa.
 
Viestejä
10
Sitä ei tosiaan käy kiistäminen, etteivätkö paljon peliaikaa saaneet pelaajat olisi peliajasta hyötyneet.

Tähtipelaajista puhuminen on tosin hiukan ennenaikaista, kun kyseessä on pojat joista yksikään ei pelaa kunnon roolissa edes liigaa saati, että olisi päässyt miesten maajoukkueeseen edes kokeilemaan. Potentiaalisia tähtipelaajia toki noista neljästä varmasti löytyy edelleen.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 275
Sitä ei tosiaan käy kiistäminen, etteivätkö paljon peliaikaa saaneet pelaajat olisi peliajasta hyötyneet.

Tähtipelaajista puhuminen on tosin hiukan ennenaikaista, kun kyseessä on pojat joista yksikään ei pelaa kunnon roolissa edes liigaa saati, että olisi päässyt miesten maajoukkueeseen edes kokeilemaan. Potentiaalisia tähtipelaajia toki noista neljästä varmasti löytyy edelleen.
Tosiaan tähtipelaaja aika voimakas ilmaisu, mutta tuosta ikäluokasta kuitenkin ehdottomasti parhaimpia pelaajia!
 
Viestejä
54
Tässä olisi seurojen valmennuspäälliköille vähintään miettimisen aihetta pitkän tähtäimen strategiaa suunnitellessa, olivat johtopäätökset oikeita tai ei. Ainakin mainehaitta on pienen maan pienissä piireissä todellinen asia.
[/QUOTE]
Seuroissa (varsinkin isommissa) pitäisi olla tyytyväisyyskysely 'asiakkaillensa' vähintään kerran vuodessa, että voisi antaa palautetta sekä valmennuksesta että seuran toiminnasta noin yleensä.
Miten toimintaa ylipäätään voi kehittää, jos ei mitään palautekeskusteluja tms. käydä? Kuvitellaan vaan, että kaikki on hyvin ja mitään muutoksia ei tarvitse tehdä.
 
Viestejä
1 275
Aika kovia minuutteja pelattu tän päivän MuKi - HNMKY matsissa.
Aika tasaiselta nuo Namikan minuutit minulle näyttävät (ainakin ottaen huomioon jatkoajan), 9 pelaajaa yli 13 min ja korkeimmat minuutit 34. Mukilla nyt oli vähän isompia minuutteja, mutta kyllä itsekin pitäisin 38 min kentällä jos paukuttaa 50 pinnaa.
 
Viestejä
54
Olipas tämä tiukkojen pelien viikonloppu! Peräti kaksi ottelua viidestä meni jatkoajalle: Munkassa mittelöivät Muki ja Namika, joka ratkesi jatkoajan jälkeen Mukille kuudella pisteellä. Kuten tuossa aikaisemmassakin viestissä jo mainittiin, niin ottelun paras pistenikkari teki Mukille huikeat 50 pistettä!! Muki sarjan kakkosena, 12 pisteellä.
Märskyssä käytiin toinen viiden jakson peli, kun sarjan eka ja vika kohtasivat iltapelissä. Westside haastoi ennakkoluulottomasti Omniaa, jota selvästi alkaa painaa paitsi loukkaantuneiden määrä, niin ehkä jo edellisessä sykki-pelissäkin havaittu, ennakkosuosikin maine. (Haastajan asema, kun voisi usein olla helpompi lähtökohta.) Westside heitti varsinaisen peliajan vikalla sekunnilla kolmosen sisään ja venytti näin ottelun vielä jatkoajalle. Viidennessä erässä Omnia sai taas pelinsä kulkemaan ja ratkaisi ottelun voitokseen kymmenellä pisteellä, joten lähtee joulutauolle voittoputkessa (8/0), sarjan ykkösenä.
Salossa Vilpas ja Sykki väänsivät tasaisesti ja jännitys säilyi loppuun asti. 12 sekuntia ennen peliajan loppumista, Sykki onnistui kahden pisteen arvoisella korilla, eikä Vilpas saanut enää viimeistä heittoaan sisään, joten kaksi pinnaa Sykille ja sarjan seitsemänneksi.
Joensuussa on menty Katajan hienoisella johdolla loppuun asti ja Hongalle tullut pitkä kotimatka. Katajan pojat ovat heittoharjoituksensa tehneet huolella, kun lähes puolet pisteistä (45/98) on tehty kolmosen viivan takaa, 52%:n tarkkuudella!
Pyynikillä Pyrintö-Lahti Basketball on edennyt Pyrinnön johdossa, lopputulos 73-62. Voitollaan Tampere nousi sarjan kolmanneksi.
OBA ja Lahti lähtevät tauolle jo kahdeksan pelin jälkeen, muut jatkavat vielä ensi viikolla.
 
Viestejä
59
Vielä pari viikkoa ennenkuin kevätkausi alkaa mutta ohessa kommentit/ennustukset, perustuu täysin omaan fiilikseen faktapitoisuus tod. näk. erittäin pieni.

OMNIA
Syksyn suurin ja pirtein yllättäjä, ovat pelanneet liikkuvaa, nopeaa, yretteliästä, nykyaikaista koripalloa. Tälläista koripalloa on ilo katsoa. Toivottavasti lento jatkuu keväällä ja palkitaan vähintään finaalipaikalla. Hiukan skeptinen riittääkö rahkeet ihan mestaruuteen saakka, veikkaan että ei.

MuKi
Pienellä ringillä vetävä MuKi pärjää tasaisella korkealla laadulla jossa myös riittävästi kärkiosaamista. Pelejä voitettu kovalla rutiinilla ja välillä vaikuttaa virkamiesmäiseltä menolta. Veikkaan että Omnian kanssa finaalissa jossa MuKin pelaajien kokemus ja pelikovuus vielä tänä vuonna liikaa Omnialle. Vai mureneeko MuKin dynastia jo tänän vuonna?

Tampereen Pyrintö
Monta vuotta suht samalla rungolla pelannut Pyrintö siellä missä se maksimissaan voi olla, ei mahdollisuuksia finaaliin jos MuKilla eikä Omnialle pahaa loukkaantumissumaa keväällä. Kaikki runkopelaajat eivät ole kehittyneet ihan sille tasolle mitä pari vuotta vuotta sitten olisi voinut kuvitella. Pelaa kuitenkin nykyaikaista suht hyvää koripalloa mutta jotain kuitenkin puuttuu.

Kataja
Elää ja kuolee yhden pelaajan mukana, ei riittävästi tasoa joukkueessa jotta pystyisi haastaamaan keväällä ihan kärkijoukkueita. Pronssille Pyrinnön kustannuksella hyvin mahdollista.

HNMKY
Menestys riippuu yhdestä pelaajasta, jos ei pelaa keväälläkään niin HNMKY ei välttämättä pääse edes loppusarjaan.

Tapiolan Honka 1
Pienoinen pettymys. Kahden pelaajan joukkue joiden pelisuoritukset eivät ole olleet niin hyviä kuin pitäisi, liekö hieman motivaatiovaukeuksia näihin junnupeleihin ja miten miesten joukkueessa harjoittelu vaikuttaa joukkueen yhteispeliin.

Sykki
Syksyn suurin pettymys, joukkueessa kuitenkin nimellisesti kovia pelaajia. Yhteistyö ToPon kanssa taitaa syödä Sykin joukkuepelin kun parhaat harjoittelevat ToPon miesten kanssa. Yhteistyö ei taida hyödyttää paremminkin haittaa Sykin U19 joukkuetta, ToPon miesten joukkue saa tällä yhteistyöllä suuremman hyödyn pystymällä näin saamaan riittävästi suht laadukkaita pelaajia omiin harjoituksiin.

Lahti
Lahden pelejä en ole nähnyt joten ei kommentteja joukkueesta.

Salon Vilpas
Yhden pelaajan joukkue, sen puuttuessa jopa Westside pystyi käymään ryöstöretkellä

Westside
Hajuton, mauton, hidasta, tylsää peliä pelaava joukkue. Joukkueen pääsy SM-sarjaan taisi olla joukkueen mestaruus. Sanotaan että valmentajat eivät voi voittaa mutta voivat hävitä, tässä tapauksessa valmennus joukkueen suurin heikkous. Jos eivät keksi mitään järkevää pelitaktiikkaa ei voittoja ole odotettavissa keväälläkään.
 
Viestejä
115
Hongan liki puhdas U19-runko plus yksi aikuinen oli eilen 1B-divarin kärkiottelussa enää pelissä kun loukkaantumiset siirsivät vähäiset seniorit Pihlajalinnaan. Homma oli hyvin paketissa ja peli kypsästi näpeissä, vaikka vastassa oli 10/12 pelinsä voittanut ja isolla rosterilla pelannut aikuinen RaPy.

Jos tuo peli ja motivaatio siirtyy myös U19-kentille, Honka on finaaleissa. Ei tietenkään syksyn pelillä. Lievä pettymys on kohteliaan keskustelijan asiallinen eufenismi. Yksilöurheilusta ja omien tilastojen tuijottelusta pitäisi siirtyä joukkuepalaamiseen.

Onmian pelejä on ollut ilo katsoa ja nauttia Kisahallin fiiliksiksistä. Tuollaista fiilistä, peli-iloa ja toisten tsemppamista soisi nähtävän muuallakin. Melkoinen suoritus millä mittarilla tahansa. Kurinalaisella pelillä molemmissa päissä Omnia on kyllä muidenkin voitettavissa.

Ehkä Westside on piristymässä kun pystyy nokittamaan Omniaakin.

Hieno analyysi. Ehkä syksy oli hakemista ja tulossa on hieno kevätkausi.
 
Viestejä
1 275
Fiksu tuo omnian valmentaja. Kaikki 12 pelaajaa kentällä ja kaikkien peliajat 12 ja 21 minuutin välillä. Niitäkin valmentajia näkee ikävän paljon jotka pitävät aloitusviisikkoa kentällä 32 min vaikka peli voitetaan 40 pisteellä.
 

MK1

Viestejä
101
Fiksu tuo omnian valmentaja. Kaikki 12 pelaajaa kentällä ja kaikkien peliajat 12 ja 21 minuutin välillä. Niitäkin valmentajia näkee ikävän paljon jotka pitävät aloitusviisikkoa kentällä 32 min vaikka peli voitetaan 40 pisteellä.

En kutsuisi Omnian valmentajaa fiksuksi tuon takia. Vaan muita valmentajia hölmöiksi, mikäli joku pelaa yli 30min murskavoitossa.
 
Viestejä
115
Honka vieraili viime viikonloppuna Salossa. Lyhyenä raporttina voitaneet todeta, että edellinen viittaus siihen, että mikäli Hongan U19 saa positiivisia vaikutteita miehissä pelaamisesta, peli voi paljonkin parantua. Näin kävi. Jokke Järvisen koirakoulu alkaa purra positiivisella tavalla.

Salossa Honka oli edellä jokaisella osa-alueella, hyökkäyspeli oli monipuolista ja puolustuskin toimi hyvin ja sai tylsytettyä Vilppaan vahvuudet. Ehkä isoin ero suhteellinen syntyi korin alla, jonne Vilppaalla ei ole oikein riittävän ulottuvaa ja isoa sentteriä.

Tällä kertaa tuomarit eivät yhtään vetäneet kotiinpäin ja nyt Vilppaalla oli enemmän vaikeuksia sopeutua tiukkaan linjaan. Valmentaja lähti suihkuun alkupuolella ottelua. Siinä ei ollut sinällään mitään ihmeellistä, ensimmäinen tekninen protestoinnista, toinen kun tulee vauhdilla kohti ja liki tuomaria huutaen.
 
Viestejä
115
Westside ei ehkä ole kovin verrokki, mutta Honka alkaa saada peliään oikeaan kuosiin. Joukkueen pelin koko luonne muuttui kun kärkipelaaja alkoi syötellä läpi ottelun. Ja millaisia syöttöjä; teknisesti ja ajoituksellisesti erinomaisia, hänen pelisilmänsä näki paikat loistavasti.

Toivottavasti tämä peli vain kehittyy ja vahvistuu, kun sairastupa jossakin välissä tyhjenee eikä palaa sen myötä vanhaan malliin.

Omnia ja Kataja pelasivat hienon peli tänään ja Omnia oli monin paikoin ja etenkin alussa vaikeuksissa ja menetti pahasti tehojaan. Viimeistely ontui niin pelitilanteissa kuin viivallakin. Lopussa Kataja päästi Omnian pelaamaan vauhdikasta peliään ja Omnia pääsi mukaan.

Lopulta peli oli pitkään tasan ja kääntyi Omnialle muutamaan huonoon ratkaisuun, ajatuskatkokseen ja puolustuksen lipsahdukseen. Uskaltasin väittää, että Omnia joutuu venymään voittaakseen Mukin ja Hongan toistamiseen.
 
Viestejä
8
Westside ei ehkä ole kovin verrokki, mutta Honka alkaa saada peliään oikeaan kuosiin. Joukkueen pelin koko luonne muuttui kun kärkipelaaja alkoi syötellä läpi ottelun. Ja millaisia syöttöjä; teknisesti ja ajoituksellisesti erinomaisia, hänen pelisilmänsä näki paikat loistavasti.

Toivottavasti tämä peli vain kehittyy ja vahvistuu, kun sairastupa jossakin välissä tyhjenee eikä palaa sen myötä vanhaan malliin.

Omnia ja Kataja pelasivat hienon peli tänään ja Omnia oli monin paikoin ja etenkin alussa vaikeuksissa ja menetti pahasti tehojaan. Viimeistely ontui niin pelitilanteissa kuin viivallakin. Lopussa Kataja päästi Omnian pelaamaan vauhdikasta peliään ja Omnia pääsi mukaan.

Lopulta peli oli pitkään tasan ja kääntyi Omnialle muutamaan huonoon ratkaisuun, ajatuskatkokseen ja puolustuksen lipsahdukseen. Uskaltasin väittää, että Omnia joutuu venymään voittaakseen Mukin ja Hongan toistamiseen.
Omnialta näytti puuttuvan yksi keskeisistä pelaajista, joka myöhemmin illalla oli avarissa 1A:ssa. Omnia tuolla rosterilla taitaa olla sarjan suvereeni, ellei omalla toiminnallaan sitä itse sössi. Skarppausta johdolta tarvitaan toimintaan ja paljon.
 
Viestejä
54
Loppusuora häämöttää, 3-4 peliä jäljellä ennen finaaleja.
Omnia pelasi eilen tiukan ottelun sarjan kakkosta, Mukia vastaan ja voitolla (74-82) varmisti paikkansa ykkösenä final foureihin lähdettäessä.
Sijoista 2-4 taistelevat käytännössä vielä Muki, Namika, Kataja, Honka ja Pyrintö.
 
Viestejä
15
Honka laittoi heti avaukseen ykkösviisikon ja vielä vaihdosta tuli levypallo/torjuntamonsteri, niin peli oli taputeltu hetkessä. Tähän antoi vielä turhaa tukea tuomaripari, joka oli ekan neljänneksen kovasti Sykkiä vastaan. Korjasivat sitten esitystään.
Nyt täällä pelaillaan loppuun..

Mainittakoon mielenkiinnosta, että kyllä nuorten pelaajien fyysisissä ominaisuuksissa on hurjia eroja. Kaksi parimetristä 16-vuotiasta pelaajaa alkulämmittelyssä ja ero ponnistuksessa puoli metriä.
Varmasti siitä sitten tasoittuu.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös