Koripallo.com

Utah Jazz - rebuildia ja polygamiaa?

Viestejä
1 306
jos jotain positiivista pitää hakea niin huomenna on uusi peli ja mahdollisuus.

going_down_with_the_ship.jpg
 
Viestejä
2 087
Ihan heti muista nähneeni yhtä huonoa puolustuspään suoritusta pelaajalta, joka kuitenkin näennäisesti yrittää kuin John Collins tässä matsissa. Jatsi oli yhden miehen alivoimalla valtaosan ekasta puoliajasta.

Markkasen kolkki juuri nyt aika hukassa. Pahasti lyhyitä monet ja ihan avoimestakin paikasta tuli pelkkää ilmaa.
 
Viestejä
992
Ihan heti muista nähneeni yhtä huonoa puolustuspään suoritusta pelaajalta, joka kuitenkin näennäisesti yrittää kuin John Collins tässä matsissa. Jatsi oli yhden miehen alivoimalla valtaosan ekasta puoliajasta.

Markkasen kolkki juuri nyt aika hukassa. Pahasti lyhyitä monet ja ihan avoimestakin paikasta tuli pelkkää ilmaa.
Nyt olisi aika mennä korille kun näyttää olevan off jakso kolmosissa. Mutta kunto ei ole nyt se mikä se oli viime kaudella samaan aikaan.
 
Viestejä
506
50cm:n kartiokin olisi parempi puolustuspäässä kuin KO. Hidastaisi yhtä tehokkaasti, mutta ottaisi vähemmän hölmöjä virheitä, eikä antaisi helppoja AndOneja jatkuvalla syötöllä. Jazzia teurastetaan aina kun mies on kentällä. Hyökkäyspäässäkin ollut täysin hukassa tällä kaudella. Muutama peli siviileissä olisi paikallaan.
 
Viestejä
435
Aika usein tulee pohdittua, kun seuraa Jazzin rotaatiota, että onko Hardylla kaikki muumit kanootissa. Tätä joutui miettimään jo viime kaudellakin, niin en tiedä kuinka hyvä merkki se on miehen päävalmentajan uran kannalta.

Täälläkin isosti hehkutetulla Keyontella on muuten aivan järkyttävät statsit, jopa rookie-pelaajaksi. Pelaa hyvin samanlaisella kuin impactilla kuin kaikille tuttu Patrik Williams. Joku viisaampi voisi kysyä onko järkevää peluuttaa hänen kaltaista alisuorittajaa avauksessa heikentämässä koko joukkuetta?

Toki Lauri varmasti uskollisena seuramiehenä hyväksyy tämänkin ja odottaa kiltisti, että josko nyt Georgesta kasvaisi hyvä ja vastuullinen nuorimies. Varmasti mukava tyyppikin. Toisaalta harvemmin hänen kaltaiset pelaajat pääsevät avaukseen tai edes rotaatioon ellei seuralla ole jonkinlainen tavallisella katsojalle vaikeasti ymmärrettävä missio käynnissä.
 
Viestejä
1 306
50cm:n kartiokin olisi parempi puolustuspäässä kuin KO. Hidastaisi yhtä tehokkaasti, mutta ottaisi vähemmän hölmöjä virheitä, eikä antaisi helppoja AndOneja jatkuvalla syötöllä. Jazzia teurastetaan aina kun mies on kentällä. Hyökkäyspäässäkin ollut täysin hukassa tällä kaudella. Muutama peli siviileissä olisi paikallaan.
On siellä heikompiakin. Hyökkäyspäässä itse asiassa kohtuullinen vaikutus. Muutama päivä sitten postasin on/offit (ennen Lakers-peliä) , ja pakissa tosiaan ei kummoista mutta hyökkäyspäässä kompensoi niin että kokonaisuudessaan plussalla (verrattuna moniin joukkuetovereihin).

@Mustakasi Keyontea nyt vaan pitää peluuttaa että oppii, onhan tuossa paljon positiivista lupausta ja virettä. AIka tyypillistä rookie hommaa. Jos SGA olisi dumattu menetetyksi koska on/off-lukemat suurinpiirtein samat kauden lopulla kuin Keyontella nyt ja pelasi hyvät minuutit ekalla kaudellaan niin....ei ne nyt niin järkyttävät ole.
 
Viestejä
383
Peli peliltä sitä alkaa enemmän pelkästään toivoa, että Markkanen treidattaisiin Jazzista johonkin toiseen jengiin.
Laurin asema ei välttämättä käytännössä huononisi yhtään, jos hän olisi uuden joukkueensa kakkos- tai kolmos-optio hyökkäyspäässä.

Innostuin listaamaan NBA.comin tilastoista, kuinka paljon syöttöjä pitkän pään F/C-pelaajat ovat tällä kaudella saaneet per ottelu. Ja halusin huomioida peliajankin. Näiden kahden numeron suhdeluku kertoo, kuinka pitkään pelaajan pitää painaa kentällä saadakseen syötön joukkuetovereiltaan.

Per ottelu min. saadut syötöt
––––––––– –––- –––––
Nicola Jokic 32,6 64,3
Domantas Sabonis 34,4 59,8

… Jokic ja Sabonis ovat niin selvästi pelirakentavia senttereitä, että heihin on kai turha verrata, mutta tämän jälkeen listalta alkaa löytyä pelaajia joiden numeroita kannattaa verrata Lauriin.

Brandon Ingram 33,7 58,6
Kevin Durant 37,1 58,6
Joel Embiid 34,6 58,0
Julius Randle 34,7 56,8
G. Antetokoumpo 32,7 53,5
Bam Adebayo 34,4 46,5
Paolo Banchero 33.1 46,4
Pascal Siakam 33.4 46,3
Alperen Sengun 32,0 44,3
Nikola Vucevic 34,5 40,5
Anthony Davis 35,7 39,9
KAT 33,5 38,3
Jusuf Nurkic 27,4 36,8
Evan Mobley 32,8 36,5
Zach Collins 29,7 34,4
Jaren Jackson jr 30,7 33,5
Wembanyama 29,9 33,2
Chet Holmgren 29,8 32,4
Jonas Valenciunas 25.1 31,5
Aaron Gordon 33.1 31,3

Lauri 35,1 30,4 (kaikista liigan pelaajista sijalla 125.)

Näyttäisi siltä, että silloin, kun iso mies on joukkueensa ykköstähti (kuten vaikkapa Ingram) hänelle saadaan palloa toimitettu suurin piirtein kaksi kertaa se määrä kuin mitä Laurille onnistutaan ottelukohtaisesti syöttämään. Ja silloinkin, jos hän joukkueensa 2. tai 3. optio (vaikkapa Evan Mobley) syöttöjä tulee selvästi enemmän kuin Markkaselle,.

Tilastosta löytyy pitkän pään pelaajia, jotka saavat vähemmän syöttöjä ottelua kohden kuin Lauri, mutta Porzingisia lukuunottamatta kaikki saavat myös selvästi Lauria vähemmän peliaikaa. Nämä ukot alkavat olla lähinnä avauksen pitkiä miehiä, jotka eivät missään nimessä ole joukkueensa ykköstähtiä.

K Porzingis 31,1 29,7
Santi Aldama 25,7 29,4
Deni Avdija 27,5 27,2
Dario Saric 20,8 27,0
Myles Turner 26,3 27,0
Kevon Looney 24,1 26,1
Andrew Wiggins 26,9 25,1
Michael Porter jr 30,1 24,8
Wendell Carter jr 29,4 24,4
Xavier Tillman 25,8 24,0
Precious Achiuva 20,4 23,0
Moritz Wagner 19,5 22,8

Tilaston kärkipäässä kaikki pelaajat pelaavat keskimäärin paljon vähemmän minuutteja kuin saavat syöttöjä. Vasta Laurilla nämä luvut ovat ihan väärinpäin! Tilastossa pitää mennä aina sijalla 182. asti ennen kuin löytyy toinen pitkä mies, jonka ottelukohtainen peliminuuttien määrä ylittää reippaasti saadut syötöt…. Ette ikinä arvaa

John Collins 32,4 22,7

Lauri on joukkueensa kovin skoraaja, mutta Jazzin hyökkäyksessä hän ei missään nimessä ole mikään ykkösoptio, kukaan ei ole, paitsi Clarkson omasta mielestään, eikä Jazzin hyökkäys tarjoa mitään sellaista, mikä auttaisi Markkasta pelaamaan paremmin tai tehokkaammin.

Utahissa Markkanen tekee pisteensä suht pienestä määrästä syöttöjä. En usko, että syöttöjen määrä vähenisi, jos Markkanen olisi uudessa joukkueessaan (OKC?) 2. tai 3. optio, sillä tällä tasolla ne lukemat nytkin huitelevat. Samalla peli olisi paljon helpompaa. Nyt vastustajien puolustukset keskittyvät Markkaseen kuin tämä oli Utahin ykköstähti, vaikka Utahin omalle hyökkäykselle hän tosiasiassa on vain yksi ihan yhdentekevä jamppa muiden joukossa.
 
Viestejä
228
Alkaa olla joukkueen suorittaminen omistajien haluamalla mallilla ja huomaan olevani aivan liian vähän nörtti seuraamaan Utahin otteita.

Olen valmis hyppäämään FREE LAURI vankkureihin ja ihan sama mihin rooliin ja mihin jengiin.
 
Viestejä
126
Jos nyt jotain positiivista, niin tilastojen valossa Latella ei ole kaukoheitto oikein uponnut ja tätähän jännättiin aiemmin, että miten pelaa, kun näin väistämättä jossain kohtaa käy, mutta ihan tehokas näyttää olleen sitten 2p heitoissa ja päässyt viivallekin. Eli pienellä otannalla näyttäisi tosiaan siltä, että passiivisemmaksi moitittu pelityyli johtui enemmän siitä, että ei tarvinnut tehdä muuta, kun heitto kulki niin hyvin, eikä siitä, että muuhun ei kykene.

Ja ei nyt ihan mihin tahansa joukkueeseen. Esim. Clippersissä tai Bullsissa en Lauria haluaisi ainakaan nähdä. Ja olisi ihan kiva, jos pääsisi johonkin pärjäävään joukkueeseen. Tuskin elämä olisi tämän auvoisempaa jossain Hornetsissa, Pistonsissa tai vastaavassa.
 
Viestejä
992
Luokaton esitys ja vielä huonoimpiin joukkueisiin kuuluva portlandia vastaan. Toki vieraskenttä ja back to back peli muutta eilisessä otelussa koko aloitusviisikko pelasi vain puolet pelistä. Harmittavinta on se että tässä matsissa ei päästy edes isku etäisyydelle PORTLANDia vastaa... Tilastot markkaselta on OK-tasoa tästä ottelusta. Mutta suurin osa niistäkin tuli ottelun viimeisillä roska minuuteilla kuin peli oli jo ratkaistu. Markkasella on liike jäänyt jonnekin armeijan punkkaan, monta kertaa kun lähtee ajamaan korille kohti on riski ilmassa että menettää pallon ja vauhtia ei vaan enää ´riitä ohittamaan vastustajan ja sitten sen huomattua tulee usein kaatuva hypäri, drag step liike tai syöttö ulos.
???


ajo kuin hidastuksesta
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
837
NBA on niin pahasti rikki, että oma seuraaminen loppuu nyt. Sairasta, että pidetään hyväksyttävänä ja normaalina, että hävitään pelejä. Hyi hitto.

Leaguepassi meni jo. Seuraavan kerran saatan katsoa, kun Lauri pelaa voittoa tavoittelevassa organisaatiossa.

Toivon, että fanien puolelta tulee niin isoa boikottia näitä tahallaan häviäviä kohtaan, että tulee edes tappiota ja kunnolla.

Jos nyt ajatellaan Jazzin viime kautta, niin en vieläkään ymmärrä miksi piti räjäyttää joukkue ja alkaa hävitä? Kaikella sillä shitillä mitä loppukaudesta teki, sai G-liiga miehen? Oksettaa.
 
Viestejä
126
Toivon, että fanien puolelta tulee niin isoa boikottia näitä tahallaan häviäviä kohtaan, että tulee edes tappiota ja kunnolla.
Paha sanoa, että mitä mieltä suurin osa faneista on ja ketkä on niitä faneja, jotka tuovat rahaa. Mutta netissä tuntuu, että suurin osa faneista toivoo tankkausta, tai sitten on vain se äänekkäin osa. "We should tank to get good draft picks", "We only need to add one or two stars and we're good". Ei paljoa mietitä, että miten peliä voisi pelata paremmin tai millaiset joukkueet auttavat joukkuetta, vaan tankataan tai treidataan tähtipelaajia.
 
Viestejä
547
Hengetöntä palloilua Utah:n peli. Ketään ei tuntunut hyökkäyspelaaminen kiinnostavan ja puolustus vielä vähemmän. Utah on tällä hetkellä NBA:n huonoin joukkue ja parannusta ei näy tulevaisuudessa. Sexton, THT ja Clarkson eivät tällä hetkellä osu ladon seinäänkään, ja jotenkin George onnistuu olemaan vielä heitäkin heikompi heittäjä. Hänelle nyt jonkin verran voi antaa anteeksi, koska on nyt kuitenkin rookie ja he ovat lähes aina negatiivisia pelaajia joukkuelleen. Kun eivät osaa heittää tai puolustaa niin ei heillä ole kauppa arvoakaan. Ihan varma en ole miksi Agbaji tai Dunn ei saa peli aikaa? Eivät he nyt omien heitojen luojina mitään ihmeellisiä ole, mutta osaavat sentään puolustaa ja ovat ihan hyvälä teholla heittäneet, kun ovat palloa ilmaan laittaneet.

Isot miehet ovat sentään olleet kohtuullisia. Lauri, Collins ja Olynyk ovat sentään osuneet koriinkin. Eivät hekään puolustaa osaa, mutta osaavat sentään jotain, mitä ei voi sanoa takamiehistä. Myöskään Fontecchio, Yurtseven eivät ole mitenkään huonosti heittäneet. Toisaalta kun katselee heidän liikettä niin onhan se vähän kankeata. En kyllä hirveästi näe syytä miksi ei Hendricksiä nyt voisi peluuttaa. Joukkue on surkea, joten voisi niitä tulevaisuuden pelaajia peluuttaa.

Tässä menee nyt kuitenkin vielä pari kuukautta ennen kuin kukaan tekee kauppoja. Odottavat tammikuuhun, koska silloin kesällä tehdyt sopimukset voivat olla kaupattavissa. Mutta tätä vauhtia ei Utah:lla ole muuta arvokasta kaupattavaa kuin Lauri. Ja Olynyk, joka on sellainen pelaaja, jonka joku contender haluaa penkille istumaan kevääksi varmuuden vuoksi. Sopimus päättyy kesällä ja siinä omassa roolissaan ihan arvokas. Mutta ei hänestä saa kuin toisen kierroksen varauksen. Ongelma taasen Laurin kannalta on se, että Utah saattaa halua pitää hänet vain sen takia, että on joku jota fanit voi tulla katselemaan kotipeleihin. Mutta ennen tammikuuta Utah ei varmaankaan montaa vieras peliä voita. Kotona varmaankin voi pistää kampoihin osalle joukkueista ja ehkäpä puolet niistä voittaakin.

Seuraava avausviisikko: Dunn, Agbaji, Lauri, Collins ja Hendricks sentterinä. Ei voi olla huonompia kuin nykyinen sakki... ja tuossa varmaankin edes osa pelaa joukkueessa 4 vuoden päästä.
 
Viestejä
40
Isot miehet ovat sentään olleet kohtuullisia. Lauri, Collins ja Olynyk ovat sentään osuneet koriinkin. Eivät hekään puolustaa osaa, mutta osaavat sentään jotain,
Collinsin puolustaminen aivan kaameaa, miten voi olla noin heikko. Seurailee vierestä kun vastustaja laittaa palloa pussiin.
 
Viestejä
2 087
Hienoa että tulee tällaisia totaalisia roskispalo-tappioita. Ei jää sitten yhtään mitään jossiteltavaa ja Hardy kertoilemaan kuinka pitää vaan tsempata pakissa 10 % enemmän. 16 pallonmenetystä ekalle puoliajalle aika mahtava suoritus. Kyllä siinä menee motivaatio Laurilta tai keneltä vain tehdä muuta kuin vähän hölkötellä, kun tulee back2back2back menetykset takamiehiltä - ja sitten seuraavassa hyökkäyksessä Sexton roiskaisee suoraan kuljetuksesta kolkkiroskaa.

Jatsi ei näillä näkymin koko kaudella montaa vierasottelua voita.

Collins ei tosiaan edes alibi-puolusta. Koskaan.
 
Viestejä
30
Jazzin peli on kyllä nyt niin heikkoa, että ei jaksaisi katsella edes Markkasen takia. Toivottavasti tekevät edes jotain muuveja ennen trade deadlinea, jotta mielenkiinto katsoa matseja säilyisi.
Todennäköisesti tankkaavat vielä ensi kaudenkin, sieltä on tulossa Cooper Flagg draftiin 2025.
Sinänsä rebuild joukkue voi olla kiinnostava seurattavakin, Utah kaipaisi vaan Markkasen rinnalle toista hyvää pelaajaa.
Ai niin, THT, Sexton ja Clarkson, ainakin pari näistä pois, pliis.
 
Viestejä
213
Ei nyt käytetä sanaa tankkaa, mutta mitään panostuksia joukkueen voittamisen eteen ei olla Utahissa tekemässä missään tapauksessa ennen kautta 2025-2026 ja silloinkin vain jos draftista ollaan saatu jotain minkä ympärille on järkevää alkaa rakentaa. Lauri vielä ihan prime iässä silloin ja jos viihtyy nyt Jazzissa niin mikään kiire hänellä ei iän puolesta ole lähteä pleijari joukkueeseen hinnalla millä hyvänsä. Sitä on turha odotella että Jazz alkaisi nyt pelkän Markkasen ympärille hankkimaan voittavia pelaajia tai pyrkimään play inniin.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös