Koripallo.com

Utah Jazz - Voittamisen dilemma

Viestejä
426
En osaa ollenkaan arvata millaista treidishakkkia Front Office suunnittelee joukkueen kanssa nyt pelaavansa, kun voittoprosentti ja sijoitus ovat reilusti pudonneet tasaisessa länsi-konferenssissa. Mutta jos ihan vaan mietittäisiin Utahin parempia menestymisen mahdollisuuksia, niin pelkään, että kovin pitkälle ei tulla pääsemään ainakaan Jordan Clarksonin kanssa. Clippersiä vastaan syntyi upea tilastorivi, tuli paljon onnistumisia, myös muutamia aivan loistavia syöttöjä, mutta mikäli tarkoitus on voittaa otteluita – siis muitakin kuin pahasti vajaalla miehityksellä, ei niin kovin tosissaan pelannutta Clippersiä vastaan – niin kyllä palloa kontrolloimaan tarvitaan joku ihan muu jamppa kuin Clarkson. Varsinkin otteluiden ratkaisuhetkillä. Siinä missä Sexton näyttää kovasti edes yrittävän oppia uusia asioita, Clarkson tuntuu pelkästään taantuvan lähemmäs ja lähemmäs vanhaa omaa rooliaan kakkoskentän puhtaana skoraajana.

Jenkkifoorumilla yksi fani – joka ihmetteli miten Jazz päästi 2. neljänneksellä Clippersin takaisin mukaan matsiin ja pisteissä jopa ohi – oli huomannut, että koko 2. jaksolla Jazzin takamiehet eivät antaneet yhtään koriinjohtavaa syöttöä, eivät siis edes toisilleen, ja heidän lisäkseen joukkueen muut pelaajat ottivat koko neljänneksellä ainoastaan 4 heittoyritystä (ja oliko siinäkin mukana Vanderbildin pari putbackkia). Siltähän se touhu näytti silmäänkin. Kun Markkasta vartioidaan erityisen tarkasti (ja rumasti), niin siinä pitäisi tietysti aueta tilaa paljoon muuhunkin kuin pelkästään takamiesten isolation-peliin.

En tiedä Conleyn tulevasta kohtalosta tai paikkojen kestämisestä läpi kauden, mutta jos aikomus on menestyä, Jazz tarvitsisi vahvuuteensa äkkiä jostain ainakin 1-2 'vara-Conleya'. Mistä ihmeestä sellaisen saisi? Hyvät, koko kentän näkevät pelirakentajat, joilla samalla on tarpeeksi omaa korintekouhkaa, ovat liigassa aika harvinaista herkkua. Dallas juuri löysi Kemba Walkerin riveihinsä jostain ihmeen alelaarista. Ja jos Haliburtonin kanssa haluaisi pelata, pitäisi liittyä Pacersseihin. Toivotaan Utahin fanien ja ihan vaan Markkasen kannalta, että ainakaan Conleya ei saada tällä kaudella kaupaksi.
 
Viestejä
2 446
Tulee muille tilaa tosiaan, eikähän tuo huono rivi olekaan vaikka lopussa tuli hiukka statpadding-osastoa Clipsujen heilutellessa jo valkoista lippua.
Minusta tämä ei ole ollenkaan huono juttu, vaan päinvastoin hyvä. Niin niillä kaikilla muilla kärkiukoilla on siellä ne samat roskapisteet boxscoressa. Aiemmin Lauri on noissa paikoissa mieluummin jakanut palloa muille ja yhä jatkanut sitä normaalia joukkuepelaamista.


Tuossa pitääkin palaa neonvihreä valo. I'm gonna get mine. Vika pallonhallinta ennen koko penkin tuomista kentälle ja peli on selvä, niin palloa ilman joka kerta aina vaan. Ei se missään muualla näy kuin Markkasen omassa tilastorivissä, mutta kun siinä 3p on tarjolla niin helpot pois.
 
Viestejä
168
No juu... mitenkäs tästä Utahin pelaamisesta on yhtäkkiä tullut sellaista kuraa, ettei sitä viitsi edes katsoa?

Varsinkin kaksi edellistä peliä on ollut yhtä kaksitoistaminuuttista lukuunottamatta melkoista takamiesten yksinyrittämis-showta. Chicago pelin 2. neljännes maistui hyvältä, mutta viimeinen 10 minuuttia oli pakko jättää katsomatta. Clippers-pelissä puolestaan eka jakso oli hienoa joukkuepelaamista, mutta jossain vaiheessa aika nopeasti se sitten menikin taas sooloiluksi ja omalta osaltani kelailuksi jo heti kolmannen jakson alusta ja katoin niin ikään box-scoren neljännen jakson alussa. Todella harmillista näin katsojana/fanina...

En osaa analysoida, mutta muuttiko Clippers puolustusta jotenkin niin pajon (muutenkin kuin Laurin painimisen osalta), että oli pakko ruveta sooloilemaan?

Captain Jack Sparrow on muuttanut kurssiaan jollain tavalla tyyrpuuriin tai sitten paarpuuriin vai onko se ollut samanlaista koko ajan? Alkukaudesta miehen pelistä nautti, mutta en tiedä mitä on tapahtunut koska nyt sitä ei enää halua katsoa - vai tosiaan ehkä sen on ollut ihan vastaavaa puskemista alkukaudestakin.

Sinänsä hieman absurdia, että edellisissä joukkueissa oli aina joku muu se ykkösoptio, jonka takia Lauri oli "sivustakatsoja". Ja nyt kun Lauri on joukkueen paras pelaaja, niin hän pelaakin joukkueessa, jossa ykkösoptioita ei ole valmennuksen puolelta nimetty ja hän on "sivustakatsoja". :D Toki mahtava kausi ollut, mutta jotenkin (ehkä sitten Conleyn tippumisen myötä) tullut harmitusta tähän katsomiseen. Siis varmasti siitä, että mies laittaa sisään parhaimmillaan 90% tehoilla, mutta se ei merkitse kenellekään "mitään".

Toki Clippers pelissä Lauria yritettiin kyllä usein pelata vapaaksi ja saikin välillä palloa. Jonnekin kuitenkin unohtui myös Laurin pelaamisesta se 1vs1 haastaminen näissä tilanteissa missä sai pallon. Ihan hetki sittenhän se oli tallessa kaareltakin vielä ihan muutamia otteluita sitten... Ja in the meanwhile Sexton ja tässä ottelussa varsinkin Sparrow puskee ihan käsittämättömällä tavalla puolustusta vasten kuin tuli olisi perseessä pakottamassa...

Kyllä minä taas niin mieleni pahoitin....

Mutta kuten tyko asian sanoitti, niin ei tällä kyllä kuuhun mennä. Osaako joku analysoida mikä tässä nyt on muuttunut?

Pyynikin Toivoton ainakin muistaakseni kauden alussa ennakoi, että Utah on ilman Conleytä NBA:n heikompia joukkueita ja nyt Utah taitaa olla viimeisen 10 ottelun perusteella, no olikos se nyt viiden huonoimman joukossa.
 
Viestejä
2 446
Olipa kiva, että Jatsi sai pitkästä aikaa - ja jopa harvinaisen - helpon voiton. Koko penkki saatiin kentälle jo hyvissä ajoin ja Markkanenkin pääsi istumaan, kun oli vielä kymmenen minsaa päätöserää kellossa. Ainoa ihan vastaava ylikävely koko kaudella oli Lakersia vastaan liki kuukausi takaperin. Keskimäärin Jatsin matsit olleet vähintään sen verran tiukkoja, että tuota roska-aikaa ei ole tullut kuin max. muutama minsa.

Hyökkäyspeli toimi kokonaisuutena erinomaisesti. 75 pinnaa ekaan puoliaikaan ja sama olisi tullut kasaan myös toisellakin ellei tosiaan koko päätöserä olisi pelattu käytännössä penkillä.

Ja nyt se Jatsin penkki kantoi omat minuuttinsa parhaaseen tapaansa. Beasleyn kolkit osuivat, THT sai 20 minsaan 9 syöttöä, Fontecchio upotti ne kolkit mitkä pitikin ja ennen kaikkea Kessler oli loistava. Rookie pisti 20/11, kaikki pelitilanneheitot sisään ja vapariviivaltakin 6/8. Koko ajan lähestyy se hetki, kun Kessler ottaa avauksen vitospaikan haltuunsa.

Kolmas erä oli aivan kauhea, ainakin kaikille katsojille. Pilli soi viiden sekunnin välein. Virheitä ihan pirusti, askeleita, tuplakuljetuksia, 3s rikkeitä jotka minuutin kalabaliikin jälkeen peruttiin, pöytä mokasi kellon kanssa useaan otteeseen jne. jne. Aivan mahdoton saada kenenkään mitään rytmiä ja areenalla ollessa tuossa olisi voinut olla koko erän pubin puolella menettämättä mitään.

Vielä kun Pacers pariin kertaan yritti hack-a-walkeria (joulukuun alun runkosarjapelissä, 15 pinnaa tappiolla, keskellä kolmatta erää........) niin ei paljon koripallon pelaamisesta tullut mitään.

Markkanen teki jälleen sen mitä piti. Ekaan erään 12 paunaa ja vahva avaus silloin kun Jatsin peli piti saada käyntiin. Avoimet kolkit sisään. Nyt parempi 3p% kuin parhaalla Bulls-kaudella. NBA:n 10. paras % niistä pelaajista, jotka ottavat heittoja viivan takaa yhtä paljon kuin Lauri.

Vahvan alun jälkeen Pacers tarkensi Markkasen puolustamista taas. Kaaren takana välillä jopa ball denialia selkä pallolliseen päin Laurille ja kulmissa melkoista roikkumista. Pitäisi vaan enemmän pelata tähän tapaan palloa Markkaselle silloin, vaikka tuossa ei olla mitenkään "auki" varsinaisesti. Kyllä se pilli soi silloin kun pallo tulee sinne. Jos taas ei syötetä, siitä samasta roikkumisesta ei vapareille pääse.


Ja yksi Laurin parhaista otteluista puolustuslevyissä. Tässäkin vaan voimalla työntää Turnerin siitä helvettiin, varma levy, välittömästi pää ylös ja täydellinen syöttö Vanderbiltille vapaaseen donkkiin.


Muutenkin pakissa Laurilta hyvä ilta. Alkuun enempi Turnerissa kiinni, mutta loppupeli pääosin Buddy Hieldissä - ja sehän ei saanut sitten yhtään mitään aikaan, eikä edes palloa käsiinsä.

Ja jatkuu taas heti ensi yönä ja sen jälkeen onkin sitten useampi päivä kotona väliä. Vastaan Portland, joka hävinnyt 7/8 viimeisistä, edellismatsissa ~20 turpaan Lakersilta. Jos Jerami Grantia ei päästetä tekemään jotain viiskyt, pitäisi voitto napsua. Ehkä sitten Conleya kehiin jo ensi viikolla!
 
Viestejä
2 466
Hyökkäyspeli toimi kokonaisuutena erinomaisesti.

Erittäin hyvä kirjoitus Yksinäiseltä Sudelta!

Hyökkäyspeli tosiaan huikean hyvää lukuunottamatta turhia ja älyttömiä menetyksiä. Taitaa olla melko harvinaista, että joukkue tekee 139 pinnaa vaikka menetyksiä on 24. :oops:

Laurilta peruspeli 24/13. Ei puolustajilla jatkossakaan tule olemaan helppoa, jos tällaisia heittoja lyö naamalle. :D


Kessleriltä tosiaan aivan huikea peli! Kaveri on kyllä todella kova talentti. Alla olevissa highligtseissa on paljon hyviä suorituksia, mutta Kessler tekee myös paljon hyviä asioita jotka eivät näy tilastoissa. Hän tekee loistavia screenejä ja on todellinen peloite puolustuskorin alla. Tässäkin pelissä takamiehet rikkoivat muutaman kerran ajossa ihan turhaan, kun Kessler oli jo takana avussa.. Nyt tilastoissa on vain kaksi blokkia, mutta hän aiheutti monta ohiheittoa Pacersille korin alla. Walkerilla tilastot: Defense-FGM/FGA on 6/22 ja 15 heiton haastoa.

 
Viestejä
2 466
Kessler blokkitilastossakin 8. ja pelaa suunnilleen puolet vähemmän kuin edellä olevat. Per 36 min tilastossa toisena.

1670073141227.png
 
Viestejä
443
Hattua päästä pois. Liigan paras korivahti rookiena.

Omissa papereissa Kesler menee Gobertin edelle.
 
Viestejä
7 520
Nää on kyllä edelleen hauskoja luettavia:
"Maarkenen is turning into one of the best Finnish players in the NBA right now"
 
Viestejä
426
Tässä Pacers-matsissa Lauri ei näyttänyt alistuneelta... vaan lähinnä aika kyllästyneeltä. Lauri oli mitannut ekalla puoliajalla Indianan päivän kunnon, ja todennut sen ihan hirvättävän huonoksi. Ei ihme, että Lauri näytti sitten tokalla puolikkaalta selvästi siltä, että hänellä olisi paljon parempaakin tekemistä kuin pelata näin saatanan selvä matsi loppuun. Tämän saisi joku muu hoitaa, esimerkiksi Kessleri, ja Lauri itse voisi mennä penkille keräämään voimia seuraavan illan B2B-koitokseen, jos se vaikka tarjoaisi Laurille paremmin hänen arvoistaan haastetta. Tai kaikkein mieluiten voisi kerrankin lähteä ajoissa vaan himaan laittamaan kasvisruokaa, koska sen tekemisessä kestää. No, koska Lauri kuitenkin jätettiin kentälle, niin hän pari kertaa pallon vielä saadessaan nakkasi sen sitten koriin. Noin. Ja oikeesti, pitääkö täällä vielä pitkäänki virua?

Makeeta. Uusi tapa olla ylivoimainen. Herättäkää mut sitte, ku meillä on joku ees vähän tiukempi matsi... Saattaa ehkä olla ihan tervekin asenne, kun tätäkin runkosarjaa on jäljellä vielä 57 matsia. Ja sitte vasta alkaa pleijarit.
 
Viestejä
2 446
Today is gonna be the day that they're gonna try and score on you
And by now, they should've somehow realised what you're gonna do
I don't believe that anybody feels the way I do about you now

And all the shots they have to take are being blocked
And all the drives that lead to you are going rejected
There are many things that I would like to say to you, but I don't know how

Because maybe
You're gonna be the one that blocks them
And after all
You're my Walker Wall
 
Viestejä
426
Mikä paras?

- Walker Kessler Ranger
- SkyWalker
- Walker Wall
- Blocker Kessler
- The Kess of Death

... kaikki aika hyviä. Walker Kessler Ranger on ehkä kovin – niinku Mikkovaan totesi. Se on kuitenki vähän pitkä. Skywalker on ytimekäs. Mutta jos Lauri on 'King of North' niin sittenhän on vielä tää Game of Thrones pohjanen

'White Walker'

Se on ainaki pelottava.
 
Viestejä
2 446
Luulen että White ihanmikävaan on jenkeissä vähän väärät konnotaatiot...

(Ja Laurillehan näyttäisi nyt SLC:ssä aika vahvasti tulleen lempinimeksi The Finnisher. Paikallistoimittajat, tv-ukot jne. eivät muita versioita kokeile, pelkästään tuota nykyisin.)
 
Viestejä
461
Se olis sitten taas toinen puolisko ja ISO-pelaaminen alkaa. Jos edellisten pelien tahtiin mennään, jäänee Lauri vähille pallokosketuksille. Helppo veikata, että Sexton ja Clarkson tulevat ottamaan enemmän roolia.
 
Viestejä
2 446
Ei se ollutkaan Grant, jonka jotain viiskyt olisi pitänyt pelätä, vaan Simons painaa näköjään jotain kuuskyt.

Jatsin pitäisi olla 20+ tappiolla, mihin nähden nyt ihan iskuetäisyydellä.

Vanderbilt kolme kolkkia puoliaikaan, mikä on yhtä paljon kuin ukolla tätä kautta ennen koko uralla.

Puoliajalla SLC:ssä soi Sandstorm ja VirtasRisto välkkyy kuvissa koko ajan. Pakko olla hyvä merkki.
 
Viestejä
593
Lauri hävisi tämän pelin. 2 pallon lahjoitusta vastustajalle kun joukkue oli johdossa ja lahjoitti jo varman voiton Portlandille. Lahjoitus on oikea termi, koska molemmat olivat erittäin tyhmiä ja turhia pallon menetyksiä. Mutta eipä ollut ainoa huono pelaaja. Clarkson laittoin palloa ilmaan joka kerta kun koski palloon ja ei ne ollut lähelläkään, ja Beasley:kin osui varmaan useamman kerran katsojaan heitoillaan kuin koriin. Jos tuolla kolmikolla kaikilla on huono peli niin hankala on Utah:n voittaa. Jotain positiivista oli se, että joukkue vielä johti ennen Laurin pallon menetyksiä.

Toisaalta toinen joukkue saanut levätä keskiviikosta saakka ja Utah:lla b2b, joten 'schedule' tappioksi oli tämä jo merkitty aikaisemmin kaudella.
 
Viestejä
143
Lauri taitaa pelata nykyään lyhyempiä vaihtoja, joka on ainakin mun mielestä hyvä juttu. Huomannu nyt useammassa pelissä, että käy ekassa erässäkin muutaman minsan penkillä, vai onko noi ollu jotain erikoistapauksia?

Ei vaan riitä nyt. Joukkuepeli ailahtelee ja ei ole semmosia pelaajia, jotka vetäis tuolla tyylillä voiton. Osa taitaa kyllä luulla olevansa sellaisia, tai no lähinnä Clarkson. Mut ei tämä nyt mun mielestä huonoa peliä kuitenkaan ole. Siis voisi olla paljon parempaakin, mutta ei nyt huonoa.
 
Viestejä
168
Lauri hävisi tämän pelin. 2 pallon lahjoitusta vastustajalle kun joukkue oli johdossa ja lahjoitti jo varman voiton Portlandille. Lahjoitus on oikea termi, koska molemmat olivat erittäin tyhmiä ja turhia pallon menetyksiä. Mutta eipä ollut ainoa huono pelaaja. Clarkson laittoin palloa ilmaan joka kerta kun koski palloon ja ei ne ollut lähelläkään, ja Beasley:kin osui varmaan useamman kerran katsojaan heitoillaan kuin koriin.

Näin siinä käy hyvin hyvin usein Laurillie (no, ei nyt ihan näin huonosti sentään), kun mies ei saa "kertaakaan" koskea palloon toisella puoliajalla ja kaikki heitot ovat spot-kolkkeja suoraan syötöstä. Clarkson-show oli taas käynnissä siihen malliin, että Laurin peli meni sen myötä persielleen... Vaikea ymmärtää tätä Utahin peliä välillä...

No, kuuma, kylmä tai haalea olo, niin pitäisi vaan uskaltaa rohkeammin eikä mitään syöttöjä siihen viereiselle kaverille... sitähän sentään toki yrittikin siinä viimeisessä hyökkäyksessään...

Viisi menetystä Laurille. Sitä saapi nyt miettiä sitten kolme päivää ennen seuraavaa matsia...

Clarkson 26 heittoyritystä ja 24 pistettä. Voi hyvänen aika....... Tuliko Laurin 10 FG:stä yhdeksän ekalla??

Coach Kovanen! Nyt jummijammi jotain rotia tuohon Clarksonin touhuun!!

Pitää vissiin jatkossa katsoa vaan eka puoliaika ja sitten suoraan tulos.:mad:
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös