Koripallo.com

Utah Jazz - Voittamisen dilemma

Viestejä
168
Lauri heitti buzzer beater voittokorin, mutta kotipöytä ryssi. Harmittaa.

Kyllä, juuri näin. Kellossa 0,7 aikaa, kun pallo on jo sukassa - tarkistakaa vaikka itse. Miksei tätä tarkistettu pelin jälkeen vaan ainoastaan viimeinen heitto??!! Eikö ollut enää mahdollista?

Jännä odottaa Last 2 minute rapsaa..!!! Prsus!!!

Late olisi tarvinnut sen 0,1 s lisää...
 
Viestejä
426
... just tän takia pidän aina omien lasten matseissa pöytäkirjaa, enkä suostu koskaan pitämään kelloa. On jo liian hitaat refleksit – ja jään helposti seuraamaan ottelua, ihan väärällä tavalla; katsojana, en ajanottajana. Ajanotto sopii vaan tyypeille, jotka ei oikeastaan oo kiinnostunu koriksesta, tai matsin lopputuloksesta, vaan ainoastaan ajanotosta ja sen täsmällisyydestä. Muuten voi käydä hassusti.
 
Viestejä
7 441
Tämän kuvan perusteella aikaa olisi kuulunut olla 0,5 sekkaa.

1672838059491.png
 
Viestejä
2 448
Kello pysähtyy vasta, kun pallo tulee sukan läpi -- ei siis pallon ollessa sukassa.
Ja kotikentällä kellon pitää mieluummin pysähtyä aiemmin kuin myöhemmin tuossa tilanteessa. Jos tuomarit haluavat korjata, sitten korjataan, mutta noin lähtökohtaisesti pöydän ei pitäisi kotona olla negatiivinen asia.

***

Muuten sitten oli sama virsi kuin aiemminkin.

Liigan paras penkki on muisto vain. Beasleylta voi välillä saada pinnoja, mutta keneenkään muuhun ei voi luottaa. Olynyk on kuin varjo alkukaudestaan. Vanderbilt hustlaa ja näyttää usein mukamas hyvältä. Tässäkin pelissä vaan muistaakseni kolme kertaa gämbläsi täysin turhaan yrittäen epätoivoista riistoa, mikä johti suoraan vastustajan pinnoihin tms.

Lauri kantaa oman vastuunsa ja vähän enemmänkin joka matsissa, ja on pelien lopussa clutch. Mutta apuja ei vaan tule.

Vaikea nähdä miten tämä tästä suuresti jotenkin kääntyisi. Puolustus on mitä on, kukaan ei paremmaksi puolustajaksi muutu ja siihen siirtymäpuolustukseen ei vaan tunnu löytyvän intoa / jalkoja. Voittoja voisi tulla, jos hyökkäyksessä penkki ja edes puolet avauksesta pelaisi suht hyvin.
 
Viestejä
426
Vaikka tämä Kings-matsi oli vain yksi runkosarjan matsi, aika täsmälleen sarjan puolivälissä, niin jotenkin tämä tappio, ja sekin miten tappio tuli, tuntuu (ainakin just nyt) käänteentekevältä.

Voitolla Jazz olisi saanut katkaistua inhottavan läheltä-liippaa-mutta-ei-vaan-ihan-riitä–tappioittensa putken. Ja koska joukkue on viime aikoina pelannut niin selvästi Markkasen kautta, Markkaselle olisi todella mielellään suonut sen hetken, missä hän voi todistaa kaikille, että tämä pelitapa kannattaa; luottakaa vaan minuun, niin lopulta minä hoidan meille tästä voiton...

Nyt kun niin ei käynyt, pienimmällä kuviteltavissa olevalla epäonnistumisen marginaalilla, niin tällä voi olla yhtä ottelua suuremmat vaikutukset, sekä Jazzin tulevaisuuteen että joukkueen hyökkäystapaan tulevissa matseissa. En ihmettelisi jos näemme Laurin usagen ja heittoyritysten alkavan taas tippua lähemmäs alkukauden lukemia. Dramatiikka houkuttelee tekemään muutoksia.
 
Viestejä
1 521
Nyt kun niin ei käynyt, pienimmällä kuviteltavissa olevalla epäonnistumisen marginaalilla, niin tällä voi olla yhtä ottelua suuremmat vaikutukset, sekä Jazzin tulevaisuuteen että joukkueen hyökkäystapaan tulevissa matseissa. En ihmettelisi jos näemme Laurin usagen ja heittoyritysten alkavan taas tippua lähemmäs alkukauden lukemia. Dramatiikka houkuttelee tekemään muutoksia.
Ei Laurin usage olennaisesti ole ollut korkeammalla kuin kauden keskiarvoa (24.1) tuota kolmanneksi viimeistä peliä lukuunottamatta. Alkukaudestakin oli yksittäinen +30% peli. Eroa on siinä että nyt viimeisissä vaiheissa Lauri laitetaan ratkaisemaan eikä Clarkson. Hyvinhän se on mennyt, ollut todella cluch vapareineen eikä tuota tämänpäiväistä kukaan olisi paremmin voinut suorittaa, ellei sitten joku kiskaisisi alastullessa kolmosen, tuskin. En usko että tässä mikään luottamus tippuu.

Vieläkin hämmentää tuo Kingsin viimeinen hyökkäys. Jazz vaihtaa Vandon tosi keposasti Lauriin Foxia väijymään. Vando jää surffailemaan jonnekin puoliväliin. Sitten kun Fox lähtee, niin Vando juoksee näennäisesti perässä, Olynyk vahtii patsaana Sabonista, eikä tule apuihin, Lauri yrittää blokata mutta myöhässä. Olisko tähän ollut järkeä laittaa peliin NAW (vaparien aikaan) joka olisi varmaan se paras pallolisen puolustaja? Niin tai näin hiton harmi ettei tästä tullut Laurin uran hienointa pelin lopetusta ja samalla Jazzin tappioputken katkaisua. Täydellinen tankkaushäviö tuli toki.
 
Viestejä
12
Sellanen peli tällä kertaa. Vaikka toi täpäräksi meni, niin kyllähän Kings noista parempi jengi on, ei kahta sanaa. Laurilta ei ihan paras heittopäivä, eikä jalkakaan kovin nopealta näyttänyt. Sai kuitenkin ne voittotaisteluun vaadittavat korit/vaparit sisään. Uskomattoman varmaa tekemistä vapareissa Laurilta. Se on ihan yhtä clutch laittaa ne kolme vaparia lopussa sisään, kuin että haastettu kolmonen painuu suoraan pohjaan. Harmi, ettei saanut pysäytettyä tulikuumaa Foxia viimesessä hallinnassa. Yksinäisen suden kanssa muuten samoilla linjoilla, mutta kyllä toi Vanderbilt tossa jengissä on voimavara pikemminkin kuin heikkous. Harvoja ukkoja tossa jengissä, joka oikeesti niitä viimesen neljänneksen stoppeja voi saada. Ei nyt mikään kultakimpale, mutta positiivinen vaikutus joukkueelle. Kuitenkin nopea, työteliäs ja aika hyvin kenttää tulkitseva pelaaja. Heitto toki on mitä on.

Conleylle ja Clarksonille kelpo suoritus, mutta avausviisikosta Olynyk ollut aika yössä jo pidempään. Otti aika rankasti pataan matchupin Sabonista vastaan, mikä tietysti on ihan ymmärrettävää, kun Sabonis nykyään pelaa aika helkkarin kovalla tasolla. Mutta kontribuutio hyökkäyksessä tänään aika marginaalinen. Nätti passi toki Laurin donkkiin.

Myönnettävä on, että nyt alkaa vaan Jazzilla näkyä todellinen taso. Alkukaudesta rehellisesti sanottuna joukkue ylisuoritti. Tällä hetkellä penkiltä ei paljon apua tule pl. Kessler. Eikö Kessler voisi alkaa pelaamaan aloitusviisikossa? Varmasti kuitenkin pitkän tähtäimen suunnitelmana on siitä saada Jazzille kulmakivi. Parempi ne kasvukivut on nyt kärsiä. Ja onhan kaveri todella vahva rim protector. Ei se Gobertkaan Jazzissa paljoa hartian alapuolelta syöttöjä kiinni saanut. Kaiken lisäksi Olynyk alkaa olla aika pappa. Jazz pelaa parhaimmillaan siitä 9-10 sijoituksesta. Saumat siitä eteenpäin on sen verran pienet, että pelaajakehitys olisi nyt laitettava etusijalle. Kiinnostais kuulla foorumilaisten mielipiteitä Kesslerin potentiaalista.

Beasley heittää hyvin joka toisessa matsissa. Oikeastaan mitään muuta iloa Beasleystä ei tällä hetkellä ole. Mikä homma tuo on, että Gay sanaa noilla esityksillä minuuttiakaan peliaikaa? Onko joku rehellisesti sitä mieltä, että se oikeesti tuo kokemuksellaan parketille yhtään mitään mistä jengi hyötyis? NAW oli myös tosi heikko. Onko sillä joku konflikti ollut joukkueen sisällä? Vaikuttaa samaan aikaan lannistuneelta ja pakottaa silti turhia heittoja.

Muutoksia varmaan tarvitaan, mutta pitää ottaa huomioon, että nää tappioputken matsit on olleet tiukkoja pelejä, eikä missään tapauksessa mitään farsseja. Paitsi ehkä Rockets-matsi. En usko, että Laurin usage tulee laskemaan, en millään. Etenkään kun pystynyt vähän paskempanakin heittopäivänä olemaan joukkueen paras pistemies. Ja se, että on nyt alkanut saaman vähän kevyemminkin vihellyksiä. Tuskin Hardy mitään ihmeellistä alkaa tossa muuttamaan. Sen palli on uskoakseni edelleen aika tukeva. Tietty kokematon koutsi ja saattaa kokea tän tappioputken stressaavana, mutta ei sillä pitäis mitään hätää olla.

Vaikea sanoa, millä ajatuksella Jazz lähtee tredimarkkinoille. Lauri ja Kessler varmaan aika epätodennäköisiä liikkujia.
 
Viestejä
1 521
Mikään tilasto ei tue Vanderbiltin hyödyllisyyttä joukkueelle, erityisesti pakissa, hyökkäyksessä neutraali. Def rating enemmän minuutteja pelanneista joukkueen heikoin. On/off heikoin, hyökkäyspuoli ok, pakissa hänen kentällä ollessaan takkiin toimasti 11p/100hallintaa vs kun pois kentältä. Vandon touhu on kovaeforttista, niinpä näyttää hyvältä, ja tässä pelissä olikin suht ok. Kovaa ryntäilyä riistojen saamiseksi ja usein ylipelaamista jonka ansiosta päätyy helposti ohitetuksi. Noista Popcornmachinen gameflowta on hyvä tarkistaa mihin suuntaan tilanne kenenkin kentällä ollessa muuttuu.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
443
Täällä on annettu aika paljon kritiikkiä Beasleylle. Kannattaa muistaa, että hän on NBA:n top-5 heittäjä, sekä koko liigan tehokkain clutch-kolkittaja. Tottakai hän ottaa heittoja joka pelissä, vaikka ei aina osuisikaan.

Huhujen mukaan Utah ei halua tradea Conleyta, sekä joukkue edelleen havittelee John Collinsia tälläisellä paketilla:

+ 2 ensimmäinen kierroksen varausta
+ Beasley
+ Gay
 
Viestejä
7 520
Harmillista Laurin puolesta, ettei ollut 0,1sekuntia enempää aikaa.
Mutta toisaalta ei tällasella pakilla loppuhetkille venyvää peliä voiteta. Ei tällasta yksinkertaisesti saisi ikinä tapahtua:
 
Viestejä
426
Raapan tarjoama muistutus-clippi on aika karua katsottavaa, ja kiteyttää hyvin Utahin tämänhetkisen kyvyttömyyden voittaa otteluita. Samalla kun matsi ei ehkä ratkennut juuri tähän peliin, niin eihän yhtäkään takaa-ajo-ottelua voi ikinä voittaa, kun vielä viimeisenkin minuutin aikana kaivetaan omaa hautaa tähän tyyliin. Viimeisellä neljänneksellä nimenomaan Fox oli suurin piirtein yksin syönyt kaikki Jazzin yritykset päästä pisteissä ohi – joten, sen sijaan, että juuri Fox vähintäänkin tuplataan, kun pelin viimeinen minuutti käynnistyy, niin kokeillaankin semmosta systeemiä, että kaikki puolustajat juoksee sen luota mahdollisimman kauas pois! Sehän voi ehkä hämmentää sitä. No, ei hämmentänyt.

Jos näin oikein, niin nimenomaan Vanderbilt oli se pelaaja, joka teki kaiken mahdollisen ihan päin helvetin perkeleen peräseinää tuossa clippiin tallentuneessa puolustuksessa. Lopussa joku – vissiin Olynyk – yritti tyrkkiä Vanderbilttiä edes suurin piirtein oikeaan kohtaan kentällä, kato tuolla, tuolla menee sun mies, mutta se oli myöhästä.

Re: tässä foorumissa pyörineet puheet Vanderbiltin hyödyllisyydestä Joukkueelle. Kaikki tekevät virheitä, totta kai, ja tilastotkin voivat joskus johtaa harhaan, mutta suhteessa omaan maineeseensa kovana puolustuksen erikoismiehenä, niin Vanderbiltille tulee näitä suorituksia aika paljon. Ja mitä ratkaisevammassa kohtaa ottelua mennään, sitä vähemmän itse Vanderbiltiin luottaisin (päistikkaa toisin päin kuin esimerkiksi Draymond Greenen tapauksessa)

Jos puolustaja voi olla itsekäs – minä olen muuten tosi kova puolustaja, katkon esimerkiksi paljon syöttöjä – niin Vanderbilt on sellainen puolustaja.
 
Viestejä
2 571

Tässä kiinnostava the Athleticin juttu siitä, miten Jyväskylän pojasta on muodostunut Jazzin ykköspelaaja. Tässä avataan taustoja siitä, miten Hardy muutama viikko sitten oli tehnyt selväksi joukkueelle, kuka sen paras pelaaja on. Jutun mukaan tämä on nyt hyksytty tosiasia Jazzin pukkarissa, joten väittelyt siitä, kuka on joukkueen alfa voidaan lopettaa tähän.

The epiphany happened a few weeks ago during a routine film session.

Everyone has known because the evidence was there on a nightly basis. But, on this day, the obvious became verbalized. The proverbial elephant in the room became addressed. And when Jazz head coach Will Hardy turned to his team and said, guys, Lauri Markkanen is our best player, the agreement in the room was noticeable.

Nobody on the roster disputed that notion. Everyone has embraced it. And with that, the Jazz have secured a major long-term win.

“They all kind of nodded their heads and looked at him like, yeah, you’re our guy,” Hardy told The Athletic. “Players know. And we have a lot of really good players. That being said, Lauri has found a way to co-exist in the group as well. He’s our best player, but we aren’t making our team about him. Everyone is still finding a way to co-exist, and that’s the great thing about our team.”
 

3PO

Viestejä
195
Raapan tarjoama muistutus-clippi on aika karua katsottavaa, ja kiteyttää hyvin Utahin tämänhetkisen kyvyttömyyden voittaa otteluita. Samalla kun matsi ei ehkä ratkennut juuri tähän peliin, niin eihän yhtäkään takaa-ajo-ottelua voi ikinä voittaa, kun vielä viimeisenkin minuutin aikana kaivetaan omaa hautaa tähän tyyliin. Viimeisellä neljänneksellä nimenomaan Fox oli suurin piirtein yksin syönyt kaikki Jazzin yritykset päästä pisteissä ohi – joten, sen sijaan, että juuri Fox vähintäänkin tuplataan, kun pelin viimeinen minuutti käynnistyy, niin kokeillaankin semmosta systeemiä, että kaikki puolustajat juoksee sen luota mahdollisimman kauas pois! Sehän voi ehkä hämmentää sitä. No, ei hämmentänyt.

Jos näin oikein, niin nimenomaan Vanderbilt oli se pelaaja, joka teki kaiken mahdollisen ihan päin helvetin perkeleen peräseinää tuossa clippiin tallentuneessa puolustuksessa. Lopussa joku – vissiin Olynyk – yritti tyrkkiä Vanderbilttiä edes suurin piirtein oikeaan kohtaan kentällä, kato tuolla, tuolla menee sun mies, mutta se oli myöhästä.

Re: tässä foorumissa pyörineet puheet Vanderbiltin hyödyllisyydestä Joukkueelle. Kaikki tekevät virheitä, totta kai, ja tilastotkin voivat joskus johtaa harhaan, mutta suhteessa omaan maineeseensa kovana puolustuksen erikoismiehenä, niin Vanderbiltille tulee näitä suorituksia aika paljon. Ja mitä ratkaisevammassa kohtaa ottelua mennään, sitä vähemmän itse Vanderbiltiin luottaisin (päistikkaa toisin päin kuin esimerkiksi Draymond Greenen tapauksessa)

Jos puolustaja voi olla itsekäs – minä olen muuten tosi kova puolustaja, katkon esimerkiksi paljon syöttöjä – niin Vanderbilt on sellainen puolustaja.
Tämmöistä puolustusta saattaa nähdä junioreiden aluesarjoissa, mutta ei pitäisi nähdä ammattilaisliigassa käytännössä koskaan. Joukkueen paras pelaaja ja yksikään ei ole lähimainkaan. Sitten jos vielä katsotaan kulmasta Sextonia... jos pohja on noin auki, niin näyttäydy edes, jotta siihen tulee pieni "haaste" ja siirtymä lähemmäksi oikeaa puolustajaa... vaan ei elettäkään. Kädet polvissa nojaten ja katsoo, että hienosti menee. Jopa Lauri toisesta kulmasta reagoi ajoon, mutta ei kaveri vierestä.

Tuommoisella puolustamisella ei koskaan voiteta pelejä, jossa on yksikään parempi scoraaja joukkueessa.
 
Viestejä
1 521
jTämmöistä puolustusta saattaa nähdä junioreiden aluesarjoissa, mutta ei pitäisi nähdä ammattilaisliigassa käytännössä koskaan. Joukkueen paras pelaaja ja yksikään ei ole lähimainkaan. Sitten jos vielä katsotaan kulmasta Sextonia... jos pohja on noin auki, niin näyttäydy edes, jotta siihen tulee pieni "haaste" ja siirtymä lähemmäksi oikeaa puolustajaa... vaan ei elettäkään. Kädet polvissa nojaten ja katsoo, että hienosti menee. Jopa Lauri toisesta kulmasta reagoi ajoon, mutta ei kaveri vierestä.

Tuommoisella puolustamisella ei koskaan voiteta pelejä, jossa on yksikään parempi scoraaja joukkueessa.
Sexton ei pelannut pelissä lainkaan. Conley tuossa nojailee polviin ja katselee. Että menisi torut oikeaan osoitteeseen. Sexton ei kyllä yleensä seisoskele. Eri asia pystyykö sitten muuten puolustamaan ja ketä. Conley on ollut pakissa viime ajat tosi huono.
 
Viestejä
537
Raapan tarjoama muistutus-clippi on aika karua katsottavaa, ja kiteyttää hyvin Utahin tämänhetkisen kyvyttömyyden voittaa otteluita. Samalla kun matsi ei ehkä ratkennut juuri tähän peliin, niin eihän yhtäkään takaa-ajo-ottelua voi ikinä voittaa, kun vielä viimeisenkin minuutin aikana kaivetaan omaa hautaa tähän tyyliin. Viimeisellä neljänneksellä nimenomaan Fox oli suurin piirtein yksin syönyt kaikki Jazzin yritykset päästä pisteissä ohi – joten, sen sijaan, että juuri Fox vähintäänkin tuplataan, kun pelin viimeinen minuutti käynnistyy, niin kokeillaankin semmosta systeemiä, että kaikki puolustajat juoksee sen luota mahdollisimman kauas pois! Sehän voi ehkä hämmentää sitä. No, ei hämmentänyt.

Jos näin oikein, niin nimenomaan Vanderbilt oli se pelaaja, joka teki kaiken mahdollisen ihan päin helvetin perkeleen peräseinää tuossa clippiin tallentuneessa puolustuksessa. Lopussa joku – vissiin Olynyk – yritti tyrkkiä Vanderbilttiä edes suurin piirtein oikeaan kohtaan kentällä, kato tuolla, tuolla menee sun mies, mutta se oli myöhästä.

Re: tässä foorumissa pyörineet puheet Vanderbiltin hyödyllisyydestä Joukkueelle. Kaikki tekevät virheitä, totta kai, ja tilastotkin voivat joskus johtaa harhaan, mutta suhteessa omaan maineeseensa kovana puolustuksen erikoismiehenä, niin Vanderbiltille tulee näitä suorituksia aika paljon. Ja mitä ratkaisevammassa kohtaa ottelua mennään, sitä vähemmän itse Vanderbiltiin luottaisin (päistikkaa toisin päin kuin esimerkiksi Draymond Greenen tapauksessa)

Jos puolustaja voi olla itsekäs – minä olen muuten tosi kova puolustaja, katkon esimerkiksi paljon syöttöjä – niin Vanderbilt on sellainen puolustaja.
Vanderbiltin puolustukseksi täytyy sanoa, hän varmasti luki tilanteen niin, että JC:llä oli Fox hyvin hallussaan. Jostain syystä JC päätti kuitenkin lähteä riistoon ja ryntäsi itsensä täysin ulos tilanteesta, jolloin ajoväylä ajautui odottamattoman nopeasti.
 

3PO

Viestejä
195
Sexton ei pelannut pelissä lainkaan. Conley tuossa nojailee polviin ja katselee. Että menisi torut oikeaan osoitteeseen. Sexton ei kyllä yleensä seisoskele. Eri asia pystyykö sitten muuten puolustamaan ja ketä. Conley on ollut pakissa viime ajat tosi huono.
Niipäs onkin... my bad... Tosiaan Conleyllä tuossa joko takki täysin tyhjä tai sitten totaalinen ajatuskatko. Veteraanilta kuitenkin surkea suoritus. Sextonin katsoin alkuun sen olevan...
 
Viestejä
426
Conley tuossa nojailee polviin ja katselee.

Hyvä nosto 3PO:lta, ja Conley se todella on. Ja hyi, mitä ihmettä toi edes on... Hetken Conley on lähin puolustaja Foxia, ja sen kädet ei edes irtoo omista polvista, se vaan vähän kääntyy katseella seuraamaan... Tää olis rikollisen huonoa puolustamista jossain toisen jakson puolivälissäkin, mutta nyt pelataan viimestä minuuttia tiukasta ottelusta, jonka vois vielä voittaa. ???

Ei kukaan ammattiurheilija voi olla noin väsynyt. Toi näyttää melkeen ku joltain... statementilta. Joltain mielenosotukselta. Ottelun voitto ei ainakaan Conleya paljon kiinnosta, se tulee harvinaisen selväksi.
 
Viestejä
1 920
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös