Koripallo.com

Utah Jazz - Voittamisen dilemma

Viestejä
545
Olisi kyllä synkkää olla Wolves- tai Bulls-fani juuri nyt. Molempien joukkueiden managerit/johtoporras tuhosivat joukkueidensa menestysedellytykset tälle vuosikymmenelle satsaamalla älyttömästi yhteen tai kahteen 30v+ pelaajaan, joiden kaikkien pelistä löytyy selkeitä heikkouksia, ja joiden istuvuus muuhun rosteriin -tai ylipäätänsä moderniin pelitapaan ja menestysreseptiin, on vähintäänkin kyseenalainen.

Tässä mun ilmainen vinkki NBA-managereille: Jos tavoitteena on rakentaa lähitulevaisuuden menestyjäjoukkue, niin älä satsaa yli kahta 1. kiekan varausta muihin kuin kokonaisvaltaisiin pelaajiin. Varsinkaan älä, jos pelaajan prime alkaa todennäköisesti olemaan jo takana päin.
 

3PO

Viestejä
195
Itsestä kuoriutunut selkeä Kessler fani. Poika painaa melkoisella innolla ja itseluottamuksella tilanteissa, ettei näytä edes rookielta. Toinen, joka kyllä alkaa saamaan itseltä pisteitä on Agbaji. Malttaa turhat säheltämiset jättää pois ja kehittyä rauhassa lisää, niin loistava palanen Jazz:lle tulevaisuuteen.

Tuossa Markkanen, Kessler, Agbaji, Sexton, (Walker.. toivottavasti signaavat), Conley (vielä pari vuotta), Collins (Hawkseista), Olynik... ja tuohon muutamia rotaatiopelaajia mukaan... alkaisi olemaan kohtuu nippu seuraavaksi pariksi vuodeksi.
Sen jälkeen jokin isompi täsmähankinta (Siakam, Brown, Harris...) ja mestaruutta tavoittelemaan.
 
Viestejä
436
Oli ilahduttavaa, kuinka Jazzin tapa roikkua kaikissa matseissa loppuun asti mukana, pitkästä aikaa taas palkittiin. Mutta olipa aika kamalan näköistä peliä, molemmilta jengeiltä (tai sitten itellä oli vaan huono päivä). Kessler, WOW! Agbaji, Jee! Conley, joo!...

... mutta sitten tämä Jazzin muu takakentän poppoo; Clarkson, Sexton, Beasley, THT ja Alexander-Walker. Missään ei ollut mitään ajatusta, ei muuta kuin ehkä oman ajon kyttääminen. Syötöt eivät lähde ajoissa – tilanne kuivuu kasaan. Näitä näkyi paljon. Tai ne lähtevät liian myöhään – vastustajan syötönkatko ja nopea kori. Ja näitäkin näkyi taas paljon. Yksikään näistä jäpikkäistä ei ole lähtökohtaisesti pelinrakentaja. Sexton sentään yrittää pättäväisimmin olla sellainen. Aina välillä, kun muistaa.

Koriinjohtaneet syötöt:
Kessler 4
Vanderbilt 4
Beasley 2 (eli aika hyvin sentään)
Clarkson 1

Clarkson antoi ottelun ensimmäisen koriinjohtavan syöttönsä kaksi minuuttia ennen loppua Beasleyn kolmoseen. Erittäin hyvä hyökkäys. Mutta Jazzin kolme viimeistä hyökkäystä olivatkin sitten Clarksonin toivottomia isolation-yrityksiä. Hirvittäviä ja toivottomia ja sumeita räpistelyjä jopa drunken master-standardeilla. Tällä kertaa onnetar antoi armon käydä oikeudesta. Ei kolmeen tällaiseen hyökkäykseen ottelua lopettavan jengin kuuluisi oikeasti voittaa yhtäkään matsia.

Kun treidi-pöly laskeutuu 9. helmikuuta jälkeen, toivon hartaasti että Jazzissa olisi vielä edes yksi Conleyn tasoinen pointti. Tai edes Olynyk rakentamassa peliä.
 
Viestejä
1 002

Ilmeisesti vähän isompi kolhu. Yksi kauden tavoitteista oli myös että Lauri pelaisi ehjän kauden. Jos jää pois niin minun laskujen mukaan kuusi ottelua tähän asti poissa. 70 ottelua jos tällä kaudella saisi kasaan olisi se ensimmäinen kerta Lauri uralla nbassa ja mielestäni hyvä määrä minkä voisi todeta ehjäksi kaudeksi. Näyttäisi myös paremmalta sopimuksia tehdessä. "Not injury prone player". Kuitenki 25 vuotias vaan. Yleisesti vähän myöhemmin urallaan ne loukkaantumiset tulevat ja varsinkin isoilla pelaajilla, toivottavasti pysyy urallaan ehjänä ja ei liika kangistu.
 
Viestejä
2 521
70 ottelua jos tällä kaudella saisi kasaan olisi se ensimmäinen kerta Lauri uralla nbassa ja mielestäni hyvä määrä minkä voisi todeta ehjäksi kaudeksi. Näyttäisi myös paremmalta sopimuksia tehdessä. "Not injury prone player".

No jos katsoo nykytähtien pelimääriä, niin sillä ei ole näyttänyt olevan kovin paljon merkitystä "sopimusta tehdessä".

Lauri on tällä hetkellä effficiency -tilastossa 17. Tilastossa edellä olevista vain Tatum on pelannut Lauria enemmän pelejä (yhden pelin enemmän).

NBA stars are missing a ton of games. I looked at everyone who has played in an All-Star game over the past three years—48 players in total—and then added the NBA’s current high-earners to beef up this sample to a decent enough chunk of players that it would be possible to approach a trend. By my count:
  • The average NBA star from this list missed 28 games last season.
  • Zero of those 48 players checked into even 80 of the 82 games last season.
  • Five top players—Williamson, Simmons, John Wall, Kawhi Leonard, and Jamal Murray—missed the entire season.
It’s a trend that includes many of the league’s biggest names and practically all the MVP candidates.
 
Viestejä
2 531
Saa nähdä pelaako molemmat tähdet, George ja Kawhi peräkkäisessä pelissä ja vielä vieraissa. Kawhi tuntuu olevan tehty lasista tai jotain loukkaantumistensa kanssa ja tarvitsee suojelua.
PG ei pelaa, oli kertonut jo eilisen pelin jälkeen. Kawhi ei ole tällä kaudella pelannut yhtäkään b2b-peliä. Reggie Jacksonilla selkä kremppaa.

Jatsi näyttäisi olevan 6,5 pinnan suosikki eli selvästi enemmän kuin pelkkä kotietu antaa.
 
Viestejä
168
Utahilla alkaa nyt yhdeksän ottelun jakso, joista kahdeksan pelataan kotijumppasalissa (joka muuten taisi juuri muuttaa nimeään joksikin Delta auto areenaksi tms...).

Ensin kolme kotona CLI (.500), BRO (.628), CHA (.244). Sitten vierasottelu POR (.477). Sitten viisi kotona DAL (.533), TOR (.444), ATL (.500), DAL (.533), MIN (.489). Ei yhtään b2b-peliä ja itse asiassa kolme kahden välipäivän ja yksi kolmen välipäivän jaksoa ellen nyt väärin laskenut.

Vastustajista puolestaan CLI, BRO ja MIN pelaavat b2b-pelin. Vastustajilta loukkaantuneena ainakin BRO Durant, CHA Oubre, CLI George ja Kawhi (?), MIN Towns.

Nyt noista pitäisi kairata kyllä minimissään 5-6 voittoa, mikä nostaisi kyllä sijoituksia sarjataulukossakin. Muuten taitaa alkaa miehiä lähteä Utahista (jälkimmäinen MIN-ottelu juuri 9.2. ja eikös se ollut trade-takaraja?)...

Latekin on taas tuoreella jalalla mukana mikä luvannee hyvää!
 
Viestejä
2 531
Markkaskuiskaajat Henkka ja Tuovi talossa, joten tulisiko tänään se 50.
 

Liitteet

  • Screenshot_20230118-194124.png
    Screenshot_20230118-194124.png
    1,8 MB · kertaa luettu: 193

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 778
Jazz F Lauri Markkanen meets with the media following shootaround on Wednesday and talks about sustaining his injury against Orlando, shifting from a role player to the first option and having an impact on both sides of the court.

 
Viestejä
2 531
Jatsi tuntuu löytäneen taas ne alkukauden vibat. Neljä voittoa viidestä, penkillä kaikki juhlivat, kaikilla on hauskaa, kaikki (pl. Olynyk) ovat täydessä pelikunnossa, rookiet nostavat joka päivä tasoaan - ja vielä kun vihu missaa tuplavaparit päätöserässä niin koko osavaltio saa ilmaista kanaa ja penkillä bileet kuin pudotuspelisarjan voitto.

Conleylta loistava peli. Oma heitto kulkee, syötöt osuvat ja edellinen pallonmenetys 90 min sitten. Muutenkin onnistujia laajalta rintamalta, ja tietysti kaikilla vielä kolkki oli kohdillaan aivan poikkeuksellisesti. Tähän tapaan tällaiset kakkosjengillä liikkeellä olevat sekundat pitääkin voittaa.

Ochai jos saa joskus kaikki palaset pelissään osumaan, niin voi olla iso palanen Jatsin tulevaisuutta. Tähän jahtiblokkiinkaan ei ihan joka ukko kykenisi.Joku kommentoi amerikanfoorumilla että Lauri oli päättänyt jättää esileikin väliin. Suoraan ylösheitosta ekat seitsemän pistettä ja täyttä dominointia. Jälleen erinomainen kokonaisvaltainen ottelu: pinnoja niin paintilta kuin 3p, hyvää puolustusta läpi pelin ja loi omalla pelaamisellaan paljon paikkoja muille (mistä Hardy erikseen kiitteli ja hehkutti).

Tämä kolkki jäi mieleen. Ok, syöttö tuli täydellisesti juuri suoraan käsiin, mutta se pallo ei kovin montaa sekunnin kymmennystä kylmene Laurin käsissä.


Tuovi & Henkka oli jatkuvasti tv-kuvissa ja jotain haastatteluakin ehkä jatkossa tulossa. Kaksikko kuulemma menossa myös Jatsin treenejä seuraamaan. Voisivat pari sivu- ja päätyrajaa piirrellä Hardylle.

Seuraavat 7/8 kotona, ja nyt Jatsi nousi jo ainakin hetkellisesti suoralle pudotuspelipaikalle. Ei nyt taida Ainge olla lyhyellä tähtäimellä vahvistamassa joukkuetta pleijarirunia varten, mutta saas nähdä miten vaikuttaa myyntihaluihin. Vando & Beasley ovat takuuvarmasti kaupan, mutta mitenköhän Conley.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös