Koripallo.com

Utah Jazz - Voittamisen dilemma

Viestejä
436
Dunnin kanssa saadaan – ainakin parin ottelun ajaksi, koska pelkästään 10 päivän diili toistaiseksi – erikoisia dejavu-hetkiä. Kuten L.S: spekuloi, tuskin tullaan näkemään mitään vallankumouksellisella tavalla uutta tai parempaa. Mutta olen tietenkin valmis yllättymään iloisesti. Ja täytyy sanoa, että mieluummin näen Laurin kanssa yhtäaikaa kentällä Dunnin, kuin monen muun Bulls-aikaisen takamiehen. Parempi Dunn, kuin Jerian Grant tai Wayne Selden tai Arci tai Satoransky tai Coby White... ja keitä näitä pelinrakentaja-legendoja oli, joiden kanssa Lauri pääsi opettelemaan NBA-korista. Luulisi, että Dunn ainakin omalta osaltaan parantaa Utahin kaaripuolustusta. Vastustajan takamiestähdet ovat käytännössä yksinään piesseet Jazzin monta kertaa tällä kaudella. Ehkä Dunn tekee siitä vähemmän helppoa. Ainakaan Bulls-vuosina Dunnia ei koskaan voinut syyttää yrityksen puutteesta.
 
  • Tykkää
Reaktiot: XOX

L.S

Viestejä
867
Se on vaan nykykoriksessa hyvin ongelmallinen tilanne, kun takamies ei osaa heittää. Esimerkiksi pick-and-roll kärsii ihan älyttömästi, kun vastustajan on liian helppo puolustaa.. Lisäksi muuta viisikkoa pitää sitten koko ajan tasapainottaa, että riittävästi heittovoimaa löytyy kentältä koko ajan.

Näköjään Dunn Portlandissa 14 peliä, kolkit 9,1%. Recordi 1 voitto, 13 tappiota. No joo, Portland pelasi kevään aika keräilyerilla.. Atlantassa Dunn 4 peliä, kolkit 0%. Chicagossa viimeinen kausi 51 peliä, kolkit 25,9%.

Joo, Blazersillahan ei tossa vaiheessa ollu käytännössä oikeen yhtäkään "oikeeta" NBA-pelaajaa kentällä, se rekordi ei Dunnista kerro mitään. Ja heitotki varmasti huonommalla prosentilla vaikeemmista paikoista, kun mitä neljän "oikeen" NBA-tason pelaajan kanssa. Mutta heittotaidon puute toki on niin iso opngelma, että vaikee korjata muilla avuilla nykykoriksessa. Oli vaan Blazersfanina ilo kattoa takamiestä, joka ees vähäsen pärjää point-of-attack -puolustajana.
 

L.S

Viestejä
867
Parempi Dunn, kuin Jerian Grant tai Wayne Selden tai Arci tai Satoransky tai Coby White... ja keitä näitä pelinrakentaja-legendoja oli, joiden kanssa Lauri pääsi opettelemaan NBA-korista..

Joo, kahesti ei tarttis harkita ottasinko tällä hetkellä Dunnin Arcin tilalle Blazersiin, mikäli mahollisuus tarjoutuis.
 
Viestejä
444
Sexton OUT. (Miten tämä mies voi olla kokoajan telakalla?!)

Eli tänään kaikki Dunn-believerit pääsevät hekumoimaan, kun mies on todennäköisesti rotaatiossa.

Jaksaako joku vielä selittää miten Lauria hyödyttää pelata joukkueessa, jonka takakenttä koostuu THT:sta ja muista G-league kavereista.
 
Viestejä
2 531
Jaksaako joku vielä selittää miten Lauria hyödyttää pelata joukkueessa, jonka takakenttä koostuu THT:sta ja muista G-league kavereista.
Onko joku joskus sellaista selittänyt? Jos, kuka?

Sellaista vaihtoehtoa kun ei ole, että Lauri pakkaa laukkunsa ja ottaa lennon Bostoniin tai Milwaukeehin.

(Oma lukunsa sitten ketä siellä ensi syksynä ilmestyy treeneihin takamiehiä. Ehkä se on Sexton ja Clarkson, ehkä Sexton ja THT, tai sitten todennäköisemmin jotain muita miehiä näiden lisäksi.)
 
Viestejä
444
Sexton on pelannut viimeisen kahden kauden aikana alle 60 ottelua, joten hänen varaansa ei kannata liikaa asettaa pelimerkkejä. Kaverin pelityyli ei taida olla ihan sieltä kestävimmistä päästä.

Todennäköisesti nähdään muutama uusi takamies draftista, kun Jazzilla on jopa kolme kappaletta varausvuoroja. Tiedä vaikka ikinuori Dunn saataisiin halvalla kiinnitettyä seuraaviksi kausiksi.

Ehkä Lauri pääsee kädestä pitäen opettamaan miten pickandrollit laitetaan oikeaan paikkaan.
 
Viestejä
1 580
Jaksaako joku vielä selittää miten Lauria hyödyttää pelata joukkueessa, jonka takakenttä koostuu THT:sta ja muista G-league kavereista.
Jaksan: Sen takia, että saa olla keskeisessä roolissa joukkueessa ja viedä joukkueensa voittoihin. Mihin tätä kannattaisi vaihtaa ja moni "Laurin_pitää_voittaanyt"/"Laurin_pitää_vaatia_siirtoa"-mantrailija joutuu ns. syömään varista kun Lauri pelaa sopparinsa loppuun ja tekee 5v jatkon Jazziin. Korjaan vielä sen verran että THT ei ole G-liigaa pelannut sitten tulokaskautensa, eikä tietenkään sinne kuulu. Mutta hei, tämähä on somea.
-----
Olipahan taas viihdyttävää joskin sekavaa meininkiä, joka lopussa seisoi sittenkin. Laurilla taas kolmosten osalta heikohkoa tekemisistä (olisko kaari taas madaltunut?) mutta muuten silkkaa rautaa ja kantoi joukkueen voittoon. Clutchvaparit, parit posterin tyyliset jne jne. Cluch tilanteissa en muista kuin sen hävityn Sacramento-pelin melkein-sankariheiton, jossa kello ei sitten antanut armoa,mutta ei kukaan olisi parempaan pystynyt. Muuten Lauri ratkaisee voiton. Nythän mies on selkeä viimeisen hyökkäyksen go-to-guy. Sai loppuvaiheissa peliä SGAn vartiointitehtäviä ja ilman uusintakatsomista selviytyi mielestäni hyvin. Monesti SGA päätyi antamaan pallon muualle ja yleensähän tuo 1vs1 pääsee korille.

Kessler oli kuulemma pakottanut Hardyn piirtämään itselleen ekan hyökkäyksen kolmosheiton, eka yritys NBAssa ja sinne sujahti. 18 r/7b, imekää siitä. Kaksi kovaa palasta siis kasassa muutaman kauden päähän contender-joukkueeseen. Ei Clarksonkaan ollut lainkaan huono ja vääntää noita ihmekoreja ja tehnee kesällä jatkot jotka eivät itseä haittaa lainkaan. THTn peli paikoin sähläystä mutta selkeästi plussalla. Ja Dunn: ihan okhan tuo pelasi eikä anteeksi pyydellyt. Jos noin jatkuu saanee loppukauden kiinnityksen. Samat avut kuin aiemmin: kova pallollisen puolustus, pari riistoa ja yksi menetys. Minuutteihin nähden pinnojakin ihan hyvin uudeksi penkkimieheksi.

Oklahomasta tulee kyllä vielä hyvä joukkue. SGAn lisäksi Giddey on varsin hyvä takuri ja vielä älykäskin pelaaja, kävisi hyvin Jazziin. Muuten asiallisen oloista nuorta kaartia.
 
Viestejä
444
Clutch-Lauri otti koko joukkueen reppuselkää. Yksi uran parhaimmista peleistä, varsinkin jos kolmonen olisi uponnut. Tyrmäsi myös Rudy Gayn kentältä pois. Ei huono.

Dunn ei vaikuuttanut, kovin hidasta ja alibimaista pallon siirtelyä.

Nimenomaan Lauri joutuu pelaamaan G-liiga-tason kokoonpanoissa. Tässä esimerkkejä Markkasen line-upeista eiliseltä:

K. Olynyk - J. Clarkson - L. Markkanen - T. Horton-Tucker - W. Kessler

K. Dunn - D. Jones - L. Markkanen - J. Toscano-Anderson - S. Fontecchio

K. Dunn - L. Markkanen - J. Toscano-Anderson - O. Agbaji - S. Fontecchio

K. Dunn - L. Markkanen - J. Toscano-Anderson - W. Kessler - S. Fontecchio

L. Markkanen - J. Toscano-Anderson - T. Horton-Tucker - W. Kessler - S. Fontecchio

K. Olynyk - D. Jones - L. Markkanen - T. Horton-Tucker - S. Fontecchio

K. Dunn - D. Jones - L. Markkanen - J. Toscano-Anderson - O. Agbaji


Vain ensimmäistä voi kutsua rehellisesti NBA-tasoiseksi kokoonpanoksi. Kaikissa muissa pelikaverit ovat sitä kuuluisaa G-league-tasoa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
606
Playin:n kannalta tärkeä voitto. Kumpikaan joukkue ei nyt heitto% juhlinut ja hyvä niin, koska 21 menetystä ja 20 hyökkäyslevypalloa olisi ollut liikaa (toisaalta jos heität ohi niin niitä hyökkäyslevypalloja on tarjolla paljon enemmän).

Laurilla meni kolmoset samaan tapaan kuin muulla joukkueella, mutta erittäin hyvä ettei pelkästään tyytynyt niihin. Kessler blokkasi voittokorin varsinaisella peliajalla ja muutenkin hyvä peli. Utah:n penkki on kyllä erittäin kapea. Varsinkin kun vielä Sexton oli poissa niin ei siellä paljoa apua löytynyt ja sama varmaan jatkuu loppukauden.

Dunn:sta sen verran, että itse pidin häntä miltein yhtä paljon valmennuksen uhrina kuin mitä Lauri oli. Täysin väärään rooliin pistetty. Viimeisenä vuotenaan Bulls:ssa häntä käytettiin oikein eli oli käytännössä puolustusexperttinä. Hän on Pat Beverley kopio ja on aina ollut. Se, että Bulls yritti pakottaa hänestä jotain muuta ei auttanut tippaakaan Dunn:ia urallaan, ja ei auttanut kyllä Laurinkaan uraa. Mutta ei kukaan kieltäydy, jos sinulle tarjotaan ensi sijaisen pallon käsittelijän roolia, vaikka taidot ei siihen riittäisikään. Se, että hän ei osaa heittää kolmosia tai hänen ei niin korkea peliäly kyllä merkitsee sitä, että jos hänellä on tulevaisuus NBA:ssa niin se on penkillä, koska tuo on rajoittaa paljon sitä missä tilanteissa sinua voi käyttää.

OKC on kyllä vaarallinen tulevaisuudessa, elleivät täysin kämmi tätä. Giddey jonkin verran minusta kärsii siitä, että SGA:n rooli on noin suuri. Hänellä olisi paljon enemmän annettavaa, mutta jotta sitä voi edes tarjota niin tarvitsee pallon käteensä.
 
Viestejä
1 002
Jazzilla tosissaan mahdollisuudet parantaa sijoituksia, kun seuraava 7 pelin jakso on äärimmäisen helppo.

Sun, Feb 26vs San Antonio San Antonio
Wed, Mar 1vs San Antonio San Antonio
Sat, Mar 4@ Oklahoma City Oklahoma City
Mon, Mar 6@ Oklahoma City Oklahoma City
Wed, Mar 8@ Dallas Dallas
Fri, Mar 10@ Orlando Orlando
Sun, Mar 12@ Charlotte Charlotte

Jep nyt ei saisi tyriä tätä saumaa ottaa "helppoja" voittoja. Mutta muistetaan, että aikaisemminkin Jazz on juuri näitä huonompia joukkueita pelannut kauden huonoimpia otteluita ja kovempia vastaan tiukempia. Joko opittu nuori jazz joukkue?
 
Viestejä
2 531
Minä kyllä ihan tykkäsin Dunnin pelistä. Erityisesti olosuhteet huomioiden l. sen että luokkaa eilen liittynyt mukaan joukkueeseen ja sitten vielä pelaa omat minuuttinsa aivan random-ukkojen kanssa.

Kessler oli kova. Se kolkki oli ihan hauska, mutta enemmän salilla kannattaisi aikaa käyttää vapareihin ehkä kuitenkin. Jotta voi hyvillä mielin peluuttaa nämä otteluiden loput ja jatkoajat, pitää prossien olla jotain muuta kuin ~50.

Laurin ratkaisut eivät olleet niin siinä varsinaisen peliajan viimeisessä kuin jatkoajan viimeisessä erityisen hyviä. Se onkin ainoa mitä melkein voi kritisoida. Ekassa Kessler pelasti ja toisessa Dort hölmöili rikkomaan.

Ja se mikä on #1 merkki: kaikki vaparit sisään, kaikki kolme vaparia sisään tuossa paikassa ja siihen päälle vielä aiemmin mainittu SGA:n hyvä pakitus lopussa.

***

Enkä nyt valtavan innoissani ole noista hetkistä, kun Lauri pelaa Jones-Toscano-Anderson-Dunn-Fontecchio kanssa. Mutta just nyt ja tähän hetkeen Markkasen kehityksen kannalta on mielestäni hyvä homma, että pääsee kanniskelemaan koko jengiä harteillaan.
 
Viestejä
272
Jep nyt ei saisi tyriä tätä saumaa ottaa "helppoja" voittoja. Mutta muistetaan, että aikaisemminkin Jazz on juuri näitä huonompia joukkueita pelannut kauden huonoimpia otteluita ja kovempia vastaan tiukempia. Joko opittu nuori jazz joukkue?

Sunnuntaina voitto niin on toisessa Spurs pelissä Markkanen on sivussa kinkun arkuuden tai selän jäykkyyden vuoksi.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 778
Lauri mursi Rudy Gayn nenän, Olynyk taittoi nilkkansa ja Sexton ei palaa ainakaan vielä.

 
Viestejä
1 580
Spurs-pelissä pitäisi olla kuuluisa total dominace pitkässä päässä Kessler-Markkanen-akselilla vs. Z.Collins/Dieng ja mahtava pistepotti Latelle. Lisäksi alla 15 tappiota putkeen Spursille. Toisaalta paineeton tila, paikka arpajaisiin 4 joukkoon käytännössä varmistettu. Eli taitaa tästä tappio tulla. Jazz on näitä mutasarjan joukkueita vastaan ollut melko heikko. Nyt vähän ryhtiä!!

SGA on lievästi loukkaantunut joten tulevat OKC-pelit saattavat helpottua hieman. Playin ihan haarukassa ja pakko noilla vaiheilla on todella tiukka.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 443
Dunn pelasi todella hyvän pelin ja Fontecchiokin taisi tehdä piste-ennätyksensä (11). Lauri taas kiristi otettaan loppua kohden ja keskivertoiltana 27 pistettä. Ei paha.

Lisäksi Lauri sai Gregg Popovichilta eli NBA:n halatuimmalta henkilölta halin. Popovich on varmaankin NBA:n pidetyin henkilö.

jCDL0JL.jpg
 
Viestejä
1 580
Dunn näyttää ilman muuta eniten pelintekijältä Jazzin joukkueessa. Ei missään tapauksessa mikään G-liigamies. Helvetin sääli että loukki tiputti Chicagosta lähdettyä Atlantavuoden lähes pelaamattomaksi. Tässä olis mahdollisuus saada ihan hyvä hemmo rotaatioon jatkoa ajatellen eikä maksa paljon. Sympaattinen kaveri ja tästä tulisi hyvä tarinakin.

Muuten oli kyllä karmaiseva alku Jazzilta kokonaisuudessaan, mikään ei mennyt sisään mutta onneksi pakkipäässä vastapainoksi seisoskeltiin, kun Spurs nosteli korin alta vapaasti ja kolosetkin upposi. Tässä onkin 5 peliä seuraavasta kuudesta selkeästi heikompia joukkueita vastaan. Näistä jos vaikka 4 voittoa niin playoffpaikkakin on taas haarukassa. Tiukka pakka kun 2.5 peliä 5. sijalle ja saman verran taaksepäin Lakersiin joka nyt 13.

Spursin kopissa varmaan riemukas meno.
 
Viestejä
1 443
Dunn näyttää ilman muuta eniten pelintekijältä Jazzin joukkueessa. Ei missään tapauksessa mikään G-liigamies. Helvetin sääli että loukki tiputti Chicagosta lähdettyä Atlantavuoden lähes pelaamattomaksi. Tässä olis mahdollisuus saada ihan hyvä hemmo rotaatioon jatkoa ajatellen eikä maksa paljon. Sympaattinen kaveri ja tästä tulisi hyvä tarinakin.

Liian pieni otanta vielä, mutta Dunn voi tosiaan pelastaa NBA-uransa jos jatkaa näin.
 
Viestejä
444
Eikö Dunn ole nimenomaan pelannut tämän vuoden G-leaguessa :D

Mitä tuosta matsista voi sanoa muuta kuin, että wau olipa todella huonoa koripalloa. Pitäisikö Jazzin etsiä lisää näitä Bulls-rejecteja?

TOP-3 toivelista:

1) Hutchinson
2) Arcidiacono
3) Coby White (RFA)
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 531
Ekat 8 minuuttia oli aika liki koko kauden karmeinta Jatsia. Seuraavat 20 minuuttia vain yleisesti huonoa koripalloa. Loppu sitten ihan ok Jatsia, hyvää Markkasta ja Spursilta sitä samaa, mitä Jatsi ottelun alussa. Toisaalta 16. peräkkäinen tappio Spursille, joten tuo nyt vaan on taso.

Hämmentävää että tuo Jatsin penkki tekee 52 pinnaa. Ja joo, toki se oli Spurs ja Spursin penkki nyt on mitä on. Mutta niin on viimeisten kauppojen jälkeen Jatsinkin penkki.

Kris Dunn olisi voinut olla liki triplatuplaa, jos olisi saanut pelata matsin loppuun. Täydellinen matsi Dunnilta ja nyt kysymys on vain saako loppukauden sopimuksen vai samalla iskulla monivuotisen sopimuksen. Toi veteraanimaista rauhallisuutta Jatsin peliin, erinomaista puolustusta ja sytytti joukkueen.

Agbajilta mainio puolituntinen. Lisää näitä.

Laurilta uninen (ja toisaalta Spursilta hyvin puolustettu) avauspuoliaika. Mutta nyt Markkasesta on kuoriutumassa se takuuvarma closer. Vikassa erässä vaikean pelin jälkeen n. täydellinen suoritus ja kolkit sisään. Vain 17 heitolla 27 pinnaa ja vaparit tutusti 100 %.

Jatsi jaetulla 7. sijalla T-wolvesin kanssa. Seuraavaksi Spurs toistamiseen ja sitten kaksi vieraspeliä OKC. Ainakin kaksi voittoa ja hyvinkin mahdollisesti kolme.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös