Koripallo.com

Utah Jazz - Voittamisen dilemma

Viestejä
417
Tottakai se olisi hyvä uutinen, että Utah pääsisi varaamaan korkeammalta. Siis tulevaisuuden kannalta. Mutta jos tuosta ensi kaudeksi esim. Clarkson+Sexton vaihtuu Blackkiin, niin suurella todennäköisyydellä Utah on paljon huonompi koripallojoukkue ensi kaudella. Eli vähän sikäli ristiriitaista, että mitä me suomalaiset nähdään "hyvänä juttuna"..

... 'hyvä juttu' oli siis se, että yritys hankkia Blackin kaltainen pelaaja kielisi ehkä siitä, että Utahin FO pitää tärkeänä pallon toimittamista ja pelipaikkojen tekemistä kovimmalle skoraajalleen Markkaselle, eikä välttämättä ole tyytyväinen viime kauden päättäneen takamieskaartin (THT-Sexton-Clarkson) tekemiseen tässä suhteessa. Ja tähän asiaan etsitään nyt vakavissaan parannusta.

Sextonin kohdalla... kukaan ei varmaan kiistä kovaa tsemppiä ja kehityshalua, mutta oma neula on liikahtanut lähinnä vähemmän tykkäämisen puolelle. Pahinta ei ole puupäinen hyökkääminen vaan se usein täysin pihalla oleminen joukkuepuolustuksessa. Omaa pallollista miestään Sexton puolustaa kuin takiainen.... ja sitten kun se luopuu pallosta, Sexton jää seisoskelemaan kädet suorana, että mitäs tässä nyt pitikään.
 
Viestejä
1 370
Taylor Hendricks tuli, ja tässä kai nyt sitten on D & Three, tässä järjestyksessä. Näyttää olevan kova korivahti ja pystyy puolustamaan 3-5-paikkoja. Lisäksi heitellyt catch&shoot-kolmosetkin hyvällä tarkkuudella (39%) yliopistossa jonka ensimmäinen NBA-pelaaja ikinä on. Ihan kovimpia joukkueita vastaan ei ole juuri pelannut. Heitto on sujuva ja lähtee nopeasti. No mutta... puolustukseen Jazz tarvitseekin ryhtiä. Ei tullut Aingelta yhtään peliliikettä tässä kohtaa, katsotaan sitten hieman yli viikon päähän. Muista varauksista en tiedä sitäkään vähää joten katsellaan syssymmällä.

Olynykistä ei kukaan ole täällä juuri puhunut. Onhan tuo kulmikkaan oloinen mutta mielestäni pelaaja jolla on kyllä käyttöä. Hänen katselemisensa ei ahdista eikä juuri aiheuta pään ajoittaista hautaamista käsiin koska tekee mitä osa hyvällä peliälyllä ja on sopivan rotta samalla. Ja kuka ottaisi samalla lailla osumia leukaan. Toivottavasti siis koko vuosi taataan hänelle.

 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
52
Hendricks on aika kiva varaus Laurin näkökulmasta:
1. Hyvä heittäjä, joka luo tilaa hyökkäyspäässä eikä vaadi erityisesti muuten palloa
2. Loistava apupuolustaja, joka mahdollistaa nykyisen muun "puolustusrungon" (Dunn;), Agbaji, Lauri & Kessler) kanssa hyvän joukkuepuolustuksen, jossa Laurin tietyt puolustukselliset heikkoudet eivät ole niin merkittäviä.
 
Viestejä
524
Monipuolinen Henricksin sopii täydellisesti yhteen muun rungon kanssa. Iso pää on nyt erinomaisella mallilla. Kolmikko Lauri, Kessler ja Henricks vaikuttaisi paperilla toimivalta yhtälöltä, samoin kaikki paryhdistelmät. Avaa valmentajatiimille paljon mahdollisuuksia.
 
Viestejä
278
Nopean scouttauksen jälkeen Henricks tuntuu pelaajatyyppinä sopivan etukentälle Laurin ja Kesslerin vierelle kuin nyrkki silmään. En osaa sanoa pystyykö saman tien olla isohkoilla minuuteilla osana voittavaa joukkuetta (todennäköisyydet ovat sitä vastaan), mutta en täysin poissulje sitä skenaariota mikäli rooli on ainoastaan puolustaa ja heittää vapaita kolkkeja. Ihan oikea idea mielestäni kuitenkin laitapelaajien vahvistamiseksi.

16. varatun Georgen kohtalo tuntuu olevan seuraava suomalaisten inhokkipelaaja. Skoraus-ensin tyyppinen takamies, jonka heittoprosentit jäivät yliopistossa heikoiksi. Omaa ilmeisesti hieman syöttötaitoakin, mutta menetys/syötöt suhde on käytännössä 1:1, joten saas nähdä. Selvästi kuitenkin tulevaisuudessa Clarkson-tyyppiseen rooliin kuviteltu jannu.

28. varausta Brice Sensabaughia en tässä vaiheessa jaksa analysoimaan. Katsotaan myöhemmin.

Itse toivoin etukäteen Anthony Blackia tai Kentuckyn takamies Cason Wallacea. Se että OKC nappasi Wallacen heti Utahin jälkeen 10. varauksella puhuu sen puolesta, että hän tulee olemaan fiksu ja hyvä peluri. Kaiken kaikkiaan Aingella tuntui olevan omasta mielestä ihan oikeanlaisia pelaajia hakusessa, ottaen huomioon että pass-first takureita on nykyään niin kovin vähän tarjolla.
 
Viestejä
1 370
Näyttäis että tässä kahdesta seuraavasta on hankittu skorausvoimaa sekä kolmosiin että midareihin ja molemmat pystyvät luomaan omat paikkansa. Ei mitään Sexton-tyylistä pyörremyrskylähestymistä vaan jotenkin harkitumpaa meininkiä näin nopealla vilakisulla. George on SG ja Sensabaugh SF, molemmat atleettisen oloisia kavereita. Onkohan Sexton kaupan kuten huhuja on kuulunut?

Whitmoren viimeisten päivien alamäki kiihtyi niin että valui jostain vitosen tienoilta sijalle 20? Michael Porter juniorilla tällainen oli aikanaan terveyshuolien takia, ja tässä saattoi olla siitä samaa ja huolia myös miehen sitoutumisesta. Pelit ilmeisesti sujuu hyvin, mutta treeneissä huhutaan olleen jotain asennelöysyyttä. Oli syyt mitkä tahansa, ilmeisen laajalti tiedossa, koska niin moni passasi miehen kohdalla, myös Jazz.
 
Viestejä
524
Keontesta en tiennyt etukäteen mitään, mutta muutaman skouttausvideon perusteella näyttäisi siltä, että työkalupakki ja operointityyli on tällä hetkellä melko samankaltainen kuin Clarksonilla. Erona kuitenkin se, että Keonte vaikuttaa pallottomana kyvykkäämmältä ja halukkaammalta metsästämään Catch&Shoot -paikkoja. Veikkaan, että hänelle kaavaillaan paikkaa Hardyn PG-koulussa yhdessä Sextonin, THT:n ja Ochain kanssa. Jos nelikosta joku kokee valaistumisen ja saa laput ulos tuosta koulusta, niin Jazzilla saattaa ollaan käsissään huippuluokan moderni pointti. Esim. Jos Keonten pakkiin saataisiin lisättyä myös pelirakennustyökalut, niin tästä saattaisi kuoriutua vaikka Steph jr.
 
Viestejä
2 255
Hendricks vaikuttaa erinomaiselta varaukselta tuossa 9. huudolla.

Yleisestikin Jatsi nyt saanut asiantuntijoilta hyvin positiivisia arvioita tästä draftista. Ringerillä laittoivat Jatsin jopa draftin ykköseksi.

Sinällään nyt nämä kaksi jälkimmäistä kundia ovat sellaisia, että jokainen peliminuutti lyhyellä aikavälillä todennäköisesti heikentää joukkueen menestymisen mahdollisuuksia vs. tilalla olisi joku, liki kuka vain veteraanipelaaja.

Kaikki kolme luonnehdintojen perusteella sellaisia kovaa työtä / tsemppiä / asenne kunnossa, ainakin jossain määrin. Erikoista, että Jatsi ei lähtenyt Whitmorea kokeilemaan tuolla toisella pickillään - joissain mock drafteissa kuitenkin oli laitettu jopa 3. pickiksi. Tuota putoamista selitettiin, että kun meni ohi top10, ei sitä isommilla numeroilla olleet seurat niin seuranneet / haastatelleet / käynyt vierailulla Whitmoren kanssa. Mutta Jatsillahan oli noiden kolmen pickin myötä tilanne, että oletettavasti tsekkasivat kaikki mahdolliset pelaajat Wembyn jälkeen.

Laurin ja ihan tulevan kauden menestyksen kannalta tietysti se, että nyt valittiin kaikki kolme pickiä niillä sijoillaan ja tällaiset kaverit otettiin, ei suuria hurraa-huutoja aikaan saa. Sen sijaan tuon Hendricksin osalta pystyn näkemään, että jo lyhyelläkin tähtäimellä voisi olla positiivinen vaikutus ja istua Laurin ja Kesslerin kylkeen mainiosti.

Kun siis on suhteellisen valmis pelaaja 1:1 puolustajana, erinomainen apupuolustajana, hyvä heittojen blokkaaja ja skoraa sitten pistämällä kolmosia sisään.

Vaikka Agbaji-Hendricks-Markkanen-Kessler on hyökkäyspäässä tooooodella kaukana NBA:n kärjestä (ellei Lauri tee jotain kolkytviis keskiarvolla), tuo voi olla aika eliittiäkin pakissa taas. Varsinkin jos ne viime kautta eniten piinanneet siirtymäpakin ongelmat korjaantuvat.
 
Viestejä
443
Tässä tulevan kauden pelaajarosteri. Yksi paikka vapaana, jos ja kun THT käyttää pelaajaoption ja Clarkson lähtee muualle. Sexton on ehkä se potentiaalisin liikkuja siirtomarkkinoilla. Toki sitä salaa toivoisi, että Lauri pääsisi siirron kautta parempaan joukkueeseen.

Kaikki muu näyttää jo aika selkeältä, todennäköisesti myös Dunn ja Samanic jatkaa joukkueessa, kun ovat päässeet jo edellisellä kaudella sisään joukkueeseen.

Kuka voisi olla mahdollinen FA-hankinta, kun palkkakatossa on ihan hyvin tilaa nuorelle pelaajalle?

Mitä tästä kaikesta voi päätellä? Jazz keskittyy nuorten pelaajien kehittämiseen. Takakenttä liigan absoluuttisesti huonoimpia, mikä tietenkin huono asia Markkaselle. Etukentällä riittää paremmin taso, kun on varaa laittaa Kessler, Markkanen ja Olynyk samaan aikaan kentälle.

Kertoimien valossa Jazz on tällä hetkellä lännen huonoin joukkue Spurssin ja Rocketsien kanssa.

Paras avaus:

THT
Sexton
Markkanen
Olynyk
Kessler

Sexton $17,325,000
Markkanen $17,259,999
Olynyk $12,195,122 (partial guarantee) (ending)
THT $11,020,00 (player option)

Gay $6,479,000 (player option) (ending)
Agbaji $4,114,200
Fontecchio $3,044,872 (ending)
Kessler $2,831,160
Jones $2,586,665 (ending)
Dunn $2,586,665 (partial guarantee)
Samanic $2,066,585 (partial guarantee)
Hendricks $5,569,080
George $3,889,200
Sensabaugh $2,448,240
OPEN
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 370
Sanoisin että paljon tapahtuu vielä eikä kauden rosteri ole suinkaan tuo. Cap-tilaa on ja tuosta voi paketoida erilaisia systeemejä riippuen mitä tavoitellaan. Jos tarkoitus kehittää näitä draftattuja ja tankata niin sitten vaan yksi paskasoppari sisään + lisää assetteja. Jos tarkoitus on pärjätä niin sitten Ainge tekee peliliikkeitä. Toki jos tila käytetään Presti-tyyliin paskasopparin imuroimiseen niin sitten on tankki päällä. Miksei sitten viime vuonna tosissaan tankattu ja nyt tankataan? Vedonlyöntikertoimista en juuri perusta tässä vaiheessa. Jazz pelasi ihan hyvin loppuvaiheessa kautta vaikka koko kärki oli penkillä. Luulen että Vegas yllättyy (jälleen).
 
Viestejä
443
Mielestäni Jazz pelasi heikosti koko loppukauden, siirtoikkunan jälkeen (minnesotasta eteenpäin) 10 voittoa ja 17 tappiota. Tämän kaltainen suorittaminen ennustaa noin 30 voiton kautta.

Viime kaudella nimenomaan tankattiin, kun alkukaudesta nostettiin useiden avainpelaajia arvoa ylöspäin, ja sitten nostettiin kytkintä myymällä heidät pois kesken kauden. Puhdas tankkia, sillä Jazz olisi voinut myös vahvistaa joukkuetta, nykyistä ja tulevia kausia silmällä pitäen. Nyt joukkuetta merkittävästi heikennettiin tietoisesti.

Uskon, että Sextonin liikuttaminen oikealla hinnalla on ainoa merkittävä siirtomahdollisuus, muita soppareita on turha/kallista liikuttaa. Toki Sextonin kanssa on mahdollista rakentaa erilaisia paketteja. En usko myöskään paskasoppareihin, sillä tila palkkakatossa on suurempi mahdollisuus, varsinkin kun kassit on jo täynnä varausvuoroja.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
278
Mielestäni Jazz pelasi heikosti koko loppukauden, siirtoikkunan jälkeen (minnesotasta eteenpäin) 10 voittoa ja 17 tappiota. Tämän kaltainen suorittaminen ennustaa noin 30 voiton kautta.

Viime kaudella nimenomaan tankattiin, kun alkukaudesta nostettiin useiden avainpelaajia arvoa ylöspäin, ja sitten nostettiin kytkintä myymällä heidät pois kesken kauden. Puhdas tankkia, sillä Jazz olisi voinut myös vahvistaa joukkuetta, nykyistä ja tulevia kausia silmällä pitäen. Nyt joukkuetta merkittävästi heikennettiin tietoisesti.

Uskon, että Sextonin liikuttaminen oikealla hinnalla on ainoa merkittävä siirtomahdollisuus, muita soppareita on turha/kallista liikuttaa. Toki Sextonin kanssa on mahdollista rakentaa erilaisia paketteja. En usko myöskään paskasoppareihin, sillä tila palkkakatossa on suurempi mahdollisuus, varsinkin kun kassit on jo täynnä varausvuoroja.
A) En ole varma tiedätkö mitä tankkaus tarkoittaa. Se lähti käyntiin nimenomaan vasta siirtoikkunan jälkeen.

B) Viimeisen 30 ottelun tulosta ei kannata ottaa huomioon ensi kautta ajatellen juuri tankkauksen takia. Muistaakseni Clarkson ei noissa peleissä paljoa pelannut, Laurikin otti monta peliä lepoa. Mielestäni 10 voittoa oli jopa liian hyvä tulos ottaen huomioon millä kokoonpanolla Utah pelasi.

C) Utahin ei missään nimessä kannata olla liian agressiivinen. Etenkin lännessä on liian monta jengiä jotka haluavat olla hyviä ensi kaudella. Tarkoittaen sitä että hyvällä todennäköisyydellä pöydälle tulee vaihtokauppoja joihin ei vaan voi kieltäytyä, vaikka nykyinen joukkue hieman heikkenisikin. Markkasen näkökulmasta tämä tietysti on ihan perseestä, mutta Utahin tulevaisuutta ajatellen ihan hyvä asia. Ja ehkä joku jengi maksaa ylihintaa Laurista a'la Durant viime vuodelta.
 
Viestejä
4 053
Tässä tulevan kauden pelaajarosteri. Yksi paikka vapaana, jos ja kun THT käyttää pelaajaoption ja Clarkson lähtee muualle. Sexton on ehkä se potentiaalisin liikkuja siirtomarkkinoilla. Toki sitä salaa toivoisi, että Lauri pääsisi siirron kautta parempaan joukkueeseen.

Kaikki muu näyttää jo aika selkeältä, todennäköisesti myös Dunn ja Samanic jatkaa joukkueessa, kun ovat päässeet jo edellisellä kaudella sisään joukkueeseen.

Kuka voisi olla mahdollinen FA-hankinta, kun palkkakatossa on ihan hyvin tilaa nuorelle pelaajalle?

Mitä tästä kaikesta voi päätellä? Jazz keskittyy nuorten pelaajien kehittämiseen. Takakenttä liigan absoluuttisesti huonoimpia, mikä tietenkin huono asia Markkaselle. Etukentällä riittää paremmin taso, kun on varaa laittaa Kessler, Markkanen ja Olynyk samaan aikaan kentälle.

Kertoimien valossa Jazz on tällä hetkellä lännen huonoin joukkue Spurssin ja Rocketsien kanssa.

Paras avaus:

THT
Sexton
Markkanen
Olynyk
Kessler

Sexton $17,325,000
Markkanen $17,259,999
Olynyk $12,195,122 (partial guarantee) (ending)
THT $11,020,00 (player option)

Gay $6,479,000 (player option) (ending)
Agbaji $4,114,200
Fontecchio $3,044,872 (ending)
Kessler $2,831,160
Jones $2,586,665 (ending)
Dunn $2,586,665 (partial guarantee)
Samanic $2,066,585 (partial guarantee)
Hendricks $5,569,080
George $3,889,200
Sensabaugh $2,448,240
OPEN

Late sai ekalla kaudellaan 4,622,865, nykyrahaksi muutettuna. Hendricks varattiin pari sijaa alempana, palkka näköjään suunnilleen miljoonan suurempi.
 
Viestejä
2 255
En oikein tiedä kuinka paljon Jatsin tulevan kauden voittosaldoa kannattaa ennakoida menneen kauden pohjalta. Siihen kun ehti mahtua monta niin erilaista jaksoa:
- ihan alkukausi (10-3), kun joukkue pääsi yllättämään ja mentiin parhaalla ryhmällä vain voitto mielessä joka ilta (ei vertailukelpoinen nykyhetkeen)
- aika ennen siirtorajaa (17-25) kun oli väliin loukkaantumisia ja meno hyytyi
- siirtotakarajan ja tankkaamisen aloituksen väli (4-6)
- tankattu loppukausi (6-11)

Varmaan tuo pitkä pätkä keskellä olisi se relevantein ajanjakso, ainakin jos Clarkson jatkaisi joukkueessa. Toisaalta silloinkin alkuun esim. Kessler hädintuskin pääsi kentälle, kun parhaimmillaan sitten taas pelasi pätkiä, jolloin oli koko liigan top10-puolustaja.

Ja kuten todettua, vielä ehtii paljon tapahtua. Se nyt on selvää, että tämä ei ollut se kesä, kun Ainge olisi työntänyt pelimerkit keskelle. Eikä siellä, ainakaan toistaiseksi, ketään sellaista pelaajaa ollutkaan liikkeellä, jonka vuoksi sitä olisi kannattanut tehdä. Eivät bradleybealit tee joukkueesta mestarikandidaattia.

Paljon yhä riippuu siitä kuka siellä pallo kädessä peliä tekee. Jos se on Sexton/THT/Dunn, pudotuspelihaaveet ovat kovin epätodennäköisiä.

Mutta kun jengissä on Lauri, Kessler ja muitakin ihan järkeviä palasia yhä, en itse ainakaan näe, miten se voisi tankata ja tähdätä sinne ~20 voiton paikkeille. Se on toki mahdollista, että jos viime kauden tapaan pyöritään maaliskuun puolivälissä ~10 sijan paikkeilla Lännessä, alkaa käsi- ja selkävammoja yllättäen ilmaantua.

Toisaalta kyllä se Ainge tietää, että kaikki assettinsa menettävät joka hetki arvoansa suurimmalta osin (2028/9 pickit ehkä päinvastoin, kun ne eivät ole enää täysin irrelevantteja reaalisesti).
 
Viestejä
443
Yllä kerrottu hyvin miten viime kausi meni. Ihan yleinen narratiivi, että Jazz tankkasi viime kaudella. Nyt odotellaan, koska tankki kääntyy menestyksen hakemiseen. Siirretään katseet seuraavaan kauteen.

Näen, että Jazz on aikalailla valmis tällä hetkellä seuraavaan kauteen. Toki muutamasta pelaajasta (Dunn/Samanic) on vielä mahdollista päästä halvalla eroon ja vapauttaa paikkoja rosterissa, jos halutaan vapailta markkinoilta narrata kaloja. Tästä huolimatta nimenomaan siirtomarkkinoilla liikuteltavia palasia on hyvin vähän:

1) Sexton. Kaikista todennäköisin ja "helpoiten" liikuteltava. Mahdollista rakentaa paketti Sextonin ympärille.
2) Olynyk. Kysyntää on varmasti markkinoilla. Tosin kannattaako säästää liikuttaminen vasta talvelle?
3) THT, Fontecchio, Jones, Gay, Dunn, Samanic. Päättyviä ja negatiivisia soppareita, ei kannata/pysty liikuttamaan.
4) Junnut + Lauri. Ei kannata liikuttaa.

Kaikista todennäköisin vaihtoehto, että mitään ei tapahdu siirtomarkkinoilla Jazzin osalta. Vapailta markkinoilla Jazzilla on mahdollisuus hankkia 1-3 pelaajaa palkkakaton rajoissa. Edelleen uskon siihen, että Jazz haluaa säilyttää tilan palkkakatossa, eikä isoja soppareita ole tulossa vapailta markkinoilta.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
562
Kyllähän nykyinen rosteri on paljolti se millä kausi aloitellaan. Mutta koska maailma voi muuttua nopeastikin niin ei tuo nyt kirkossa ole kuulutettu.

En yhtään ihmettelisi, jos Clarkson tekisi seuraavan sopimuksen Utah:n kanssa. Onko se sitten sign&trade niin se on toinen kysymys. Kuitenkin hän olisi hyvä pelaaja mestaruudesta pelaaville joukkueille ja kovinkaan moni niistä ei ole palkkakaton ala puolella, joten S&T on lähes ainoa optio, jos noihin joukkueisiin haluaa. Hän ei kuitenkaan kautta päätä Utah:ssa, se on aika varmaa.

Olynyk ei myöskään päätä kautta Utah:ssa. Olynyk lähtee kun sopiva kauppa tulee eteen, jos se tulee nyt syksyllä niin sitten kauppa tapahtuu syksyllä.

Sextoniakin kovasti kauppaillaan.

Vaikka Utah ei tunnu mitenkään selkeältä kauppakumppanilta niin en yhtään ihmellisi, jos Utah olisi mukana jossain isommassa kaupassa. Myönnetään, että Utah olisi silloin palkkadumppina, eli joku Harris 76rs:tä tai Lowry/Oladipo Miamista. Nuo kolme yllämainittua Utah:n pelaajaa voisivat hyvinkin siirtyä toiseen suuntaa tai joku Irving Miamiin, Olynyk ja Clarkson Dallasiin ja Lowry Utahiin kolmio kauppa, mukana tietenkin joku mukava pick palkkio.

Mutta muuten Utah varmaan enemmänkin kyttää, jos yht.äkkiä joitakin pelaajia alkaisi ilmestyä vapaiden pelaajien markkinoille. Koittaako Lakers tehdä sopimuksen Greenin tai Irvingin kanssa? Tällöin heidän pitäisi vapauttaa paljonkin pelaajia ja jos mukana olisi Reaves, niin taas en yhtään ihmettelisi jos Utah häntä yrittäisi kaapata. Tai jos joku Clippersin pitäisi nopeasti vapauttaa tilaa rosterista niin voisiko yrittää napata Hyland:n trade exceptionia vastaan. Muuten odotettavissa joitakin pieniä kauppoja. Ei ole mieltä lähteä hakemaan isoja nimiä vapaiden agenttien joukosta, joten joitakin nuoria tai sitten sellaisia pelaajia, jotka on mahdollisesti helppo kaupata trade deadlinen aikoihin. Tai sitten joitakin, joilla on jotain todistettavaa?

Rajoittamattomista vapaista agenteista oikeastaan vain Bruce Brown Jr voisi olla sopiva pitkälle sopimukselle. Juuri voitti mestaruuden, joten koska Utah:ssa olisi isompi rooli tarjolla niin voisi miestä kiinnostaakin, jos vielä rahaa olisi laittaa kylkeen.
 
Viestejä
443
Hyvä nosto. Clarksonin S&T on realistinen vaihtoehto. Palautus ei tule vaan olemaan ihmeellinen joukkueen kannalta, sillä kyseessä olisi enemmän kädenojennus Clarksonille.
 
Viestejä
417
Takakenttä liigan absoluuttisesti huonoimpia, mikä tietenkin huono asia Markkaselle.

... Utahilla, kyllä, samaa mieltä. Mielikuva vain vahvistui tämän vuoden playoffeja seuratessa, kun pääsi kunnolla seuraamaan usean eri jengin pallonliikettä.

Markkanen, Kessler/Olynyk, Hendricks/Olynyk etukenttä on hyökkäyspäässä toimiva peli tietysti vain sillä ehdolla, että heidät tehdään pallolla vaarallisiksi. Riittävä korintekouhka on pelinrakentajalle elintärkeää, mutta draftissa Jazzin score first-takureihin lisättiin nyt vielä yksi lisää. En tiedä, kuinka kivaa Mobleysta ja Allenista oli kun, Clevelandiin hankittiin Mitchell. Clevelandin lyhyeksi jääneen playoff-reissun perusteella ei kovin kivaa. Kun takamies jauhaa palloa eikä pallo juurikaan liiku, lopulta miehetkään eivät liiku.

Kuluneen vuoden runkosarjassa Utah antoi liigassa seitsemänneksi vähiten syöttöjä per ottelu. Ja pallo viipyi pelaajan hallussa per kosketus kahdennaksi pisimpään. Jos käytössä olisi tilastot Conleyn lähdön jälkeen, Utah sijoittuisi vielä huonommin joukkueen pallonliikettä kuvaavissa tilastoissa.

Utahissa vain Olynyk ja Dunn näyttävät siltä, että he pitävät hyökkäyksessä koko ajan silmänsä auki myös syöttöoptiolle. Utahin ensi kauden pelien katsottavuuden – ja Laurin mielenterveyden kannalta täytyy kovasti toivoa, että he eivät jätä joukkuetta jonkun pelaajakaupan osana.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös