Koripallo.com

Utah Jazz - Voittamisen dilemma

Viestejä
1 392
Varmaan Laurin näkökulmasta meno Utahissa alkaa muistuttamaan Bullsista, tällä kertaa Lauri ei ole se jota ruopataan. Dunn pelannu tosi hyvin avauksessa mutta nyt penkille koska alkaa "lupaavien" rookieiden kehitys.
 
Viestejä
443
Ei voi kun hattua nostaa, jos joku jaksoi katsoa koko pelin. Itsellä meni selain kiinni ensimmäisessä erässä kun Taylor Hendricks ottaa juoksusta kolmosia, Keyonte juoksee kentällä kuin peura ajovaloissa ja siihen päälle vielä THT ajamaan omia ratkaisua. Joo ei kiitos.
 
Viestejä
4
GSW oli surkea. Mutta toinen oli vielä surkeampi. GSW varmaan kampeaa itsensä play-inneihin, mutta noutaja tulee nopeasti.
Heitti ne kuitenkin kolmoset 20/44. Vastoin kaikkia kaikkia todennäköisyyksiä THT oli itse asiassa sitä kolmannen jakson lopetustaan yllättävän hyvä. Sama pätee toiseen inhokkiini Clarksoniin. Keyontelta puolestaan täydellinen ohipeli. Hendricks oli suorastaan kammottava. Lauri oli aivan unessa ottelun alussa, mutta heräsi loppua kohden. Supertähtikohtelu loisti poissaolollaan.
 
Viestejä
34
Joo, eiköhän se kausi ollut tässä. Olen katsonut melkein kaikki Utahin pelit tällä kaudella, mutta nyt seuraavat pari kuukautta voikin sitten jättää katsomatta ja keskittyä muihin joukkueisiin. Kuukauden päästä alkaa March Madness ja siitä sitten Nba play-in tournament.
Jos nyt hyviä puolia hakee niin Lauri ei varmaan pelaa kaikkia pelejä enää. On hyvässä iskussa sitten olympiakarsinnassa.
 
Viestejä
2 306
Markkaselta surkea peli ja varsinkin eka puoliaika. Toki siellä sai repiä ja rikkoa ihan mielinmäärin. Se oli linja aika lailla molemmille, mutta näkyi (ainakin näin vahvojen Lauri-lasien läpi) kyllä Laurin pelissä ekalla puoliajalla. Ja sitten tuli sellaista Laurilta hyvin, hyvin harvoin nähtyä turhautumista. Oli pari sellaista ajoa korille, että jo ekaa kertaa pallon lattiaan lähtiessä asenne oli sellainen "ihan sama ja perkele jos tästäkään ei virhettä tule". Jonain toisena iltana olisi ollut ekan puoliajan tilastoissa 10/10 vapariviivalta.

***

Kun kaikilla alkaa olla jo, tavalla tai toisella, näyttöjä annettuna, tämä rookie-kolmikko kyllä on surullinen.

George väläyttelee välillä hyökkäyspäässä. Esimerkiksi tuossa ennen Suns-matsia vaikutti jo hetkellisesti ottavan kunnon ykköstakurin roolia. Mutta kundia ei kiinnosta puolustaminen, yhtään. Siis 19-vuotias tulokas, jonka pitäisi taistella joka minuutista ja roolista koko ajan, eikä pakki voisi vähempää napata - eikä toki muutenkaan ole siinä hyvä. Jos tuossa tilanteessa puolustaminen on täysin näennäistä, miten se asenne myöhemmin paremmaksi muuttuisi?

Hendricksin hyökkäyspeli taas on... todella, todella kaukana NBA-tasosta. Kyllähän tuo raakileeksi tiedettiin, mutta millä meriiteillä tuo lottovarauksen asema on tullut? Nyt näyttää, että absoluuttinen maksimi olisi sellainen vähän isompi Vanderbilt. Jos siis pakkipäätä pystyisi kehittämään ja kuitenkin koolla tuo jotain siihen pelipaikalle, mutta en kyllä heti keksi millä tapaa hyökkäyksessä saisi jatkuvasti mitään positiivista joukkueelle aikaan.

Ja Sensabaughista sitten oma valkku sanoo, että pitää keskittyä kaikkeen muuhun kuin heittämiseen. Jos ainoa avu on skoraaminen ja jokainen muu pelin osa-alue on nollaa, aika pirun kaukana silloinkin NBA-rotaatiosta ollaan.

***

Taisi tämä tappio ja se mitä kentällä nähtiin, myös herätellä koko pukukopin. Kenties siellä oli veteraaneilla vielä sellaista "ehkä tämä tästä vielä..." henkeä, mikä nyt sitten karisi lopullisesti.

 
Viestejä
998
Lauri on kohta 30v, täyttää nyt parin kuukauden pästä 27. Ja näköpiirissä ei ole merkkejä siitä että jazz olisi 3 vuoden päästä edes pudotuspeli joukkue, eli top 8.
 
Viestejä
2 306
"Kohta" on suhteellinen käsite. Tästä 3v 3kk taaksepäin, niin Lauri ei ollut vielä pelannut yhtään ottelua viimeiseksi jääneellä Bulls-kaudellaan. Sauna-Jimistä oli päästy eroon ja tilalla lupauksia herättävä Billy Donovan. Täällä odotukset että Lauri nyt pääsee takaisin taas omalle tasolleen, kun ei ole mitään Sauna-Jimin punttikuuria ja kaikkea muuta järjettömyyttä alla.

Sen jälkeen on ehtinyt aika paljon vettä haihtua Isosta Suolajärvestä.
 
Viestejä
4
Nyt matsin pikakelattua ärsytyskynnys nousi niin kovaksi, että päädyin tekemään tunnarin tänne.
Tuolla Andy Larsenilla oli juttu Salt Lake Tribunessa. Köyhällä ei ole varaa ja joukkueesta ei-niin-innostuneena kikkakolmosella tekstisisisältö. Boldaukset omia:
Just to give kind of a behind the scenes, what happens is that the media is allowed to enter in the locker room after the Will Hardy interview you see on TV after the game. Then, we kind of linger, waiting for players to finish showering, changing, and then we get the chance to interview them. Some of those interviews happen on camera and get fed to the postgame broadcast, but a lot of them don’t.
Around those more formal interviews, just a lot of chatting happens. After a win, it’s typically about good stuff — cool plays that night, how good a player has been, or even just talking about what’s going on around the league or in college basketball. Sometimes it’s about TV shows, music, or movies. After a loss, players and media are usually less chatty, as players are frustrated. (That’s unless it’s a good loss, or players don’t care if they win or lose anymore. I’ve been in those seasons... my first covering the Jazz in 2013-14 was like that.)
Tonight, players were pretty chatty. But it wasn’t because they don’t care if they win or lose anymore — it’s because they’re frustrated as can possibly be about the state of the team. And they didn’t really care if the media knew about it. In particular, they feel like they were sold a bill of goods.
Jazz CEO Danny Ainge, before this season, was asked about Lauri Markkanen’s desire to be in the playoffs in the 2023-24 season.
Ainge said: “We want to be in the playoffs. Let’s get there. I want to be in the playoffs too, Lauri. Let’s go.”



Se hyvä puoli tässä tilin luomisessa on, että voi ainakin harkita piilottaa trollaukset. Vaikea muuten uskoa, että Ainge et co lukisi Laten mielipiteitä ja latteuksia mediasta. Eiköhän damageri sitä viestintää myös hoida varsinkin, jos päämies on maltillinen kannanotoissaan. En ole jaksanut googlailla, mitä managerista sanotaan, vai löytyykö mitään.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Viestejä
291
Jäin vielä miettimään noita Markkasen "I believe in what we're building here" -lausuntoja mediassa, ja miehen itsensä kantilta katsottuna ne ovat vahingollisia toisestakin syystä.

Jos Lauri nyt saakin yllättäen järkevyyskohtauksen ja pyytää treidiä tms, hänet on helppo fanikunnassa nähdä takinkääntäjänä – vielä viisi minuuttia sittenhän mies puolusti sitä, josta haluaakin nyt eroon.

Juuri tästä syystä ei kannata vannoa uskollisuutta tyypeille, joihin ei voi koskaan oikeasti luottaa. On jotenkin yllättävää, että Markkanen valitsi nimenomaan tämä aiheen ja tilanteen ottaakseen ns. kantaa. Muutenhan miehestä ei yleensä saada haastatteluissa irti mitään.

Ehkä kokeneempi manageri olisi osannut ohjeistaa paremmin, miten säilytetään avaimet omissa käsissä.

No, tämä on melko akateemista pohdintaa, koska kaikki tiedämme, ettei Lauri ole pyytämässä treidiä tai jättämässä jatkopahvia pöydälle. Koska sauna.
 
Viestejä
573
Varma raha on tietysti parempaa kuin epävarma raha. Raha syksyllä 2024 on parempaa kuin raha 2028.

Pakkohan Laurin ei ole jatkosopimusta tehdä, ja jos ei tee, ovia aukeaa. Mutta eivät ne tosiaan ole Nuggets, Bucks ja Celtics - ellei siellä tapahtuisi jotain kovin yllättävää. Jos nyt vaikka jo tulevan kesän palkkakattotilaa katsoo niin siellä on kärjessä Pistons, Magic, Raptors, Thunder, Hornets, Spurs. Seuraavan kesän lista tulee toki olemaan erilainen, mutta ehkä tuoki havainnollistaa, että mitä ne realistiset vaihtoehdot ovat.

Pari jengiä, joiden kuitenkin pitää jo varautua antamaan omille pelaajille isoja palkankorotuksia, pari sellaista näkymiltään Jatsiin vertautuvia (mutta ilman sitä varausvuorojen kirstua) ja pari jengiä, jotka nyt enemmän kauhua nostattavat.

JOS Lauri sanoisi, ettei jatkoa ole tekemässä, ei sieltä koirankoppia tosiaan tulisi. Jo sillä uhkaaminen toisi pelaajayhdistykseltä varmaan "syytteet", eikä sen toteuttaminen ole mahdollista, eikä sillä Jatsi mitään saavuttaisi. Muuta kuin karkottaisi muitakin pelaajia. Mutta kauppaa Ainge lähtisi heti hakemaan, ja se kauppa sitten saattaisi hyvinkin tulla juuri johonkin Hornetsiin. Eikä tietysti isoa hintaa Markkasesta maksaisi kukaan ellei olisi jonkinlaista tietoa siitä, että he jatkosopimuksen saisivat rustattua.

Vaikka Jatsi on kaikkea muuta kuin paras mahdollinen joukkue Markkaselle, on siellä monta huomattavasti huonompaakin vaihtoehtoa.
Yleensä ei monikaan joukkue pysty max hintoja maksamaan kesäisin, mutta kesä 2025 saattaa olla erilainen. Uusi televisio sopimus on tulossa. Se minkälainen vaikutus tuolla on on vähän epäselvää, mutta odotettavissa on että palkkakatto nousee paljon enemmän kuin normaalisti ja siten useammalla joukkueella on mahdollisuus tarjota isoja sopimuksia. Ei se niin paljoa nouse että kaikilla olisi varaa, mutta oletettavasti määrä on suurempi kuin yleensä. Mutta tietenkin ainahan tuo on riski ettei tee jatkosopimusta, mutta jos joskus tuon riskin haluaa ottaa niin nyt on sen hetki.

Ainge:n sanaan en kyllä luottaisi. Hän tykkää valehdella pelaajille. Ja juuri nyt Hornets on lupaavampi joukkue kuin Utah. Siellä on sentään 2 pelaajaa, jotka voivat olla tulevaisuudessa allstar tason pelaajia (LaMelo ja Miller), kun taas Utah:ssa ei ole vielä ensimmäistäkään Laurin takana. Myös Hornets pääsi eroon surkeasta omistajastaan, joten ehkäpä siellä koittaa valoisammat ajat.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 561
Nyt matsin pikakelattua ärsytyskynnys nousi niin kovaksi, että päädyin tekemään tunnarin tänne.
Tuolla Andy Larsenilla oli juttu Salt Lake Tribunessa. Köyhällä ei ole varaa ja joukkueesta ei-niin-innostuneena kikkakolmosella tekstisisisältö.
Tervetuloa mukaan! Jutun lainausta lyhensimme, kun kokonaisten (tai laajojen osien) artikkelien kopiointi on tekijänoikeuksien vastaista.
 
Viestejä
2 089
En ole huolissani.

Jazzilla on tukenaan mm Brandon Flowers jota kamera kuvasi kovasti Gsw pelissä.

Bändin nimi on The Killers. Kyllä tuolla (Flowers&Killers) mentaliteetilla tullaan ylös kuin ohjus. Teemalla MUGA eli Make Utah Great Again.
 
Viestejä
2 306
On jotenkin yllättävää, että Markkanen valitsi nimenomaan tämä aiheen ja tilanteen ottaakseen ns. kantaa. Muutenhan miehestä ei yleensä saada haastatteluissa irti mitään.
Siitä nyt on jo aika pitkä aika, enkä tiedä mikä aihe & tilanne mielestäsi silloin oli päällä. Kun siis se oli joulukuun puolivälistä; ennen kuin Jatsi tuohon voittoputkeen lähti. Jos tänään jotain lausuisi tuon suuntaista, silloin sen ei voisi tulkata liittyvän mihinkään muuhun kuin treiditakarajaan. Mutta tuolloin taas Jatsin tilanne oli 8-16, eikä Laurin kommentissa ollut sisällä mitään viittauksia mihinkään tuleviin treideihin tms.

Ja kyllähän Markkanen puhuu silloin kun on tilaisuus, jopa yllättävänkin suoraan. Se mitä vaan yleisesti luetaan ja kuullaan, on jotain viiden minuutin pätkiä pukukopissa pelin jälkeen tai harjoitusten päätteeksi. Mutta kun Suomessa on vain pistetty mikki nenän eteen (a'la Kaunis Peli & Urheilucast) ja Markkanen tunti+ puhunut, niin kyllä niissä on ollut ihan eri sisältöistä kommenttia.
 
Viestejä
419
Ei tarjonnut peli GSW:ia vastaan mitään yllätyksiä suhteessa jazzin nykyiseen tilanteeseen.

En missään tapauksessa halua katsoa tätä matsia vielä toiseen kertaan, mutta olisi kiva tietää, mikä prosentti jazzin hyökkäyksistä päättyi Sextonin tai Clarksonin tai THT:n kuljettelun päätteeksi niiden omaan ajoon korin alle aikamoiseen ruuhkaan. Ihmeenkin hyvällä prosentilla niistä räpiköitiin kuppeja, ja osan ajoista takamiehet onnistuivat muuttamaan syötöksi korin alle leikanneelle donkkaajalle, mutta ei siinä juuri muuta suunnitelmaa sitten ollutkaan.

Ei ole Hardyn helppoa puhua pelaajilleen joukkueena pelaamisesta, kun seurajohto teki taas kaikille selväksi, että ei meillä ole mitään joukkuetta, on vain lihatiski. Ja jos johdon viesti pelaajille on; 'every man for himself'– toisille pelaajille tämä mentaliteetti tietysti sopii paremmin kuin toisille. Päättömiä korilleajoja on luvassa koko loppukauden.

Vielä niitäkin suurempi ongelma Jazzin takamiehillä on kuitenkin se, kuten on aina ollut, että syötöissä – kestää. Dubs pelasi surkeasti ja silti eroa oli kuin yöllä ja päivällä. Jazzin palloa leipovat takamiehet empivät syötön kanssa melkein aina 0,5 sekunttia liikaa. Joko koko tilanne kuivuu kasaan, syötöstä luovutaan. Tai sitten syöttö lähtee juuri sen verran myöhässä, että mitään etua ei enää ole. Tai sitten syöttö lähtee niin myöhään, että puolustuksen on helppo katkaista se. Kun yksikään jazzin takamiehistä ei ole pelinrakentaja. Ollaan surullisen kaukana siitä, että edes yksinkertaiset pnr-kuviot saataisiin toimimaan, esim. Laurin kanssa, joka on kuin räätälintekemä näihin peruspeleihin.

Parhaiten esimerkiksi THT antaa syöttöjä älläreihin – ja siihen on yksinkertainen syy; sen katse on koko ajan koriraudassa. Eikä missään muualla.

Pidän Hardya hyvänä valmentajana ja tiesin siihen olevan syynsä, että Hendricks ja Sensabaugh on pistetty pelaamaan lähinnä G-liigaa, vaikka seurajohto onkin varmaan toivonut ihan muuta. No, Hendricksin osalta nyt nähtiin, miksi häntä ei ole peluutettu edustusjoukkueen kanssa enempää. En tiedä, mitä kaikki ne Utahin jenkkifanit, jotka juhlivat rookieiden lisääntyvää peliaikaa treidien jälkeen, tässä kohtaa mietiskelevät. Ei hyvältä näytä, eikä edes lupaavalta. ja Keyonte saattaa olla koko liigan huonoin puolustaja.

On yksi asia mitä en millään tajua. En kuollaksenikaan ymmärrä, miksi Markkasta saa rapata niin surutta. Kyse ei voi olla edes siitä, että Markkanen ei osaa tarpeeksi hyvin 'myydä virheitä'. Onhan selvä virhe, virhe, myytiin sitä tai ei. Warriorsia vastaan korin lähellä heittotilanteissa tuli kunnolla osumaa kroppaan (ei kukaan retkahda ilmassa esim. sivulle päin, ilman kunnon kontaktia, se on mahdoton liike), levypalloissa vedetään alas olkapäästä, ja pallontavoittelutilanteet olivat sitten jo ihan puhdasta vankilakorista. Tässäkin matsissa. Revitään ja pidetään kiinni kaikesta mistä kiinni saa, pienempää tai isompaa tööttiä, joskus todella näkyvää, jokaiseen liikkeellelähtöön, taklauksia, kevyitä kampituksia. Eikä pilli soi. Enkä tarkoita edes mitään stara-pelaaja-vihellyksiä. Vaan ihan selviä virheitä. Warriors-matsissa molemmista jengeistä, kävi monta rivipelaaja viivalla, kun heitä rikottiin samalla tavalla kuin Markkasta sai varsinkin ottelun alussa aivan vapaasti rikkoa.

En vaan ymmärrä. Tää matsihan ei missään nimessä ollut mikään poikkeustapaus.
 
Viestejä
4 072
Jäin vielä miettimään noita Markkasen "I believe in what we're building here" -lausuntoja mediassa, ja miehen itsensä kantilta katsottuna ne ovat vahingollisia toisestakin syystä.

Jos Lauri nyt saakin yllättäen järkevyyskohtauksen ja pyytää treidiä tms, hänet on helppo fanikunnassa nähdä takinkääntäjänä – vielä viisi minuuttia sittenhän mies puolusti sitä, josta haluaakin nyt eroon.

Juuri tästä syystä ei kannata vannoa uskollisuutta tyypeille, joihin ei voi koskaan oikeasti luottaa. On jotenkin yllättävää, että Markkanen valitsi nimenomaan tämä aiheen ja tilanteen ottaakseen ns. kantaa. Muutenhan miehestä ei yleensä saada haastatteluissa irti mitään.

Ehkä kokeneempi manageri olisi osannut ohjeistaa paremmin, miten säilytetään avaimet omissa käsissä.

No, tämä on melko akateemista pohdintaa, koska kaikki tiedämme, ettei Lauri ole pyytämässä treidiä tai jättämässä jatkopahvia pöydälle. Koska sauna.

Hyviä pointteja, mutta veikkaan, että Late kehittyy koko ajan: isyys kertaa kaksi, vittuilu tuomareillekin tarvittaessa, syöttötaidon kehittyminen, tämä lisättynä useisiin palkintoihin. En ehkä Laten urasuunnittelun suhteen olisi huolissani: 200 milj/5 vuotta ensi kesänä ja siirto sitten oikealla hetkellä.
 
Viestejä
342
Mitä tuohon Markkasen horjumiseen ajoissa tulee, niin kyllä häntä puolustettiin ihan sääntöjen mukaan, kontakti rintakehään ja näytä kädet periaatteella. Latella ollut jo junnuvuosista ongelma liian korkea peliasento ja huono tasapaino siintä johtuen, jolloin etenkin pienemmät pelaajat saavat helposti horjutettua Laurin keskivartalon tasapainoa, joka ihan puhdasta puolustusta. Kenny Atkins avasi tämän hyvin pregame haastiksessa, ajettiin/pidettiin Lauri pois sen paikoilta ja kun ajoi niin otettiin syliin ja näytettiin kädet(silloin euroletku ei pääse viivalle) ja pakotettiin vaikeisiin suorituksiin.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
443
Ikävää, että joudun olemaan ei niin mukavien totuuksien kertoja, mutta pitäisikö Laurin vain yksinkertaisesti huilata loppukausi? Hän ei tosissaan hyödy mitenkään siitä, että pelaa näiden kehnojen junnujen ja muiden tusina kakkoskenttälaisten kanssa. Päinvastoin.

Näin Lauri voisi kasata momentumia kesään, jollain ainoa oikea ratkaisu kuulit oikein ainoa ratkaisu on 200 miljoonaa pöydälle tai siirtopyyntö vetämään. Viimeisen kauden pelaaminen Jazzissa alipalkattuna olisi rikos urheilua ja ihmisyyttä vastaan.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
22
Laurin olemuksesta näkee, että nyt syö miestä. Noissa kinkereissä kun teet asioita 95%, niin ero on suuri. Lakers-pelistä näki, että Lauri oli "vain töissä". Voi vaan miettiä, mitä Laurin päässä liikkuu, kun tätäkin kautta jäljellä vielä 27 peliä.
Itse peli oli edes siedettävämpi (GSW-peliin verrattuna). Lakers heitti kovalla prosentilla. Jazz oli tän hetken Ainge-Jazz, eikä siitä sen enempää.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös