Koripallo.com

Utah Jazz - Voittamisen dilemma

Viestejä
292
Laurin olemuksesta näkee, että nyt syö miestä. Noissa kinkereissä kun teet asioita 95%, niin ero on suuri. Lakers-pelistä näki, että Lauri oli "vain töissä". Voi vaan miettiä, mitä Laurin päässä liikkuu, kun tätäkin kautta jäljellä vielä 27 peliä.

Niin, nyt ehkä kannattaa muun ohessa miettiä, kannattiko lähteä Aingen ja Zanikin remonttiprojektin cheerleader- ja takuumieheksi julkisuudessa.
 
Viestejä
292
Ikävää, että joudun olemaan ei niin mukavien totuuksien kertoja, mutta pitäisikö Laurin vain yksinkertaisesti huilata loppukausi? Hän ei tosissaan hyödy mitenkään siitä, että pelaa näiden kehnojen junnujen ja muiden tusina kakkoskenttälaisten kanssa. Päinvastoin.

Näin Lauri voisi kasata momentumia kesään, jollain ainoa oikea ratkaisu kuulit oikein ainoa ratkaisu on 200 miljoonaa pöydälle tai siirtopyyntö vetämään. Viimeisen kauden pelaaminen Jazzissa alipalkattuna olisi rikos urheilua ja ihmisyyttä vastaan.
Ei Lauri ensi kautta alipalkattuna pelaisi, koska miehelle sorvattaisiin kesällä renegotiate & extend -pohjalta roima palkankorotus.

Mutta joo, Jazzista on päästävä pois. Tässä on nyt viime peleissä tullut sellaisia esityksiä Lauriltä, että kyllä ne max-puheetkin loppuvat sitten yllättävän nopeasti. Kaveri liikkuu jäykästi ja hitaasti kuin 45-vuotias, heitto on taas kadonnut ja koris ei ole kivaa. Nyt vaan jonkun olkapääkrampin varjolla pakkaamaan saunaa ja frisbee-kokoelmaa U-Haul -rekkaan ja karttaa käteen.

(Muuten: kun nyt katsotte millainen fyysinen olemus ja suorituskyky 26-vuotiaalla Markkasella on juuri tällä hetkellä, kuinka moni tosissaan uskoo miehen pystyvän pelaamaan NBA:ssa tehokkaasti esim. 34-vuotiaana?)
 
Viestejä
443
Tarkoitin, että jos Markkanen ja hänen agenttinsa ei tee mitään kesällä 2024 ja "kontrolloi" vaan omaa tekemistä, niin Lauri pelaa seuraavan kauden nykyisellä alihintaisella sopimuksella Jazzissa.

Juuri tämän takia Laurin pitää ottaa valta omiin käsiin. Uusi sopimus tai ulos.
 
Viestejä
292
Tarkoitin, että jos Markkanen ja hänen agenttinsa ei tee mitään kesällä 2024 ja "kontrolloi" vaan omaa tekemistä, niin Lauri pelaa seuraavan kauden nykyisellä alihintaisella sopimuksella Jazzissa.

Juuri tämän takia Laurin pitää ottaa valta omiin käsiin. Uusi sopimus tai ulos.
Todennäköisin vaihtoehto on "uusi sopimus JA ulos".

Se, onko se sopimustarjous sitten enää maksimi jos Markkanen höntsyilee tällä tasolla loppukauden, on toinen juttu. Nähdäänkö uusintaversio Bulls-taivalluksen päättymisestä putoavine statseineen ja low ball -tarjouksineen? Se toki tekisi Laurin siirtämisestäkin huomattavasti helpompaa uusi diili kädessä.
 
Viestejä
1 871
Joo jazzilla tulee kyllä loppumaan kausi taas huhtikuun puolessa välissä.
Kausihan loppui siirtorajalle, sen jälkeen 30 kesäliigapeliä.

Muuten: kun nyt katsotte millainen fyysinen olemus ja suorituskyky 26-vuotiaalla Markkasella on juuri tällä hetkellä, kuinka moni tosissaan uskoo miehen pystyvän pelaamaan NBA:ssa tehokkaasti esim. 34-vuotiaana?
Ainakin eräs suomalainen NBA-selostaja tuohon uskoo. Olikohan vielä niin että pystyy jopa silloinkin kehittymään.
 
Viestejä
257
Mielestäni Markkanen ansaitsee urallaan enemmän kuin pelata tälläisissä NBA:n huonompi tasoisissa joukkueissa, joka vielä kaiken kukkuraksi myy aina avainpelaajiaan pois helmikuun tradessa. Todella haastavaa saadaa mitään menestystä lähivuosina. Mielenkiintoista nähdä, meneekö raha menestyksen edelle seuraavassa sopimuksessa.
Luulisi huippu-urheilijan aina pyrkivän menestykseen, mutta Utahissa se lienee mahdotonta nykyisten itsekkäiden takamiesten joukossa.
 
Viestejä
443
Uusi sopimus on +200 miljoonaa, loppukaudesta riippumatta.

Jazzin on erittäin vaikea luopua Markkasesta koska sen jälkeen heidän olisi lähes mahdotonta täyttää palkkakattoa mitenkään järkevästi.
 
Viestejä
22
Jazzin on erittäin vaikea luopua Markkasesta koska sen jälkeen heidän olisi lähes mahdotonta täyttää palkkakattoa mitenkään järkevästi.
Onko NBA:ssa sama mahdollisuus kuin NHL:ssä, että voit ostaa "raatoja" tyyliin Arizona? Arizona on haalinut (varauksia yms vastaan) noita uransa päättäneitä raatoja, joilla kuitenkin sopimus vielä voimassa. Palkkalattia tulee näin täytettyä.
 
Viestejä
15
Onko NBA:ssa sama mahdollisuus kuin NHL:ssä, että voit ostaa "raatoja" tyyliin Arizona? Arizona on haalinut (varauksia yms vastaan) noita uransa päättäneitä raatoja, joilla kuitenkin sopimus vielä voimassa. Palkkalattia tulee näin täytettyä.
Kyllä voi. Joten tarvittaessa saa kyllä palkkalattian saavutettua.
 
Viestejä
2 326
Eipä näistä peleistä juuri nyt paljon sanottavaa jää, kovin on mitätöntä suorittaminen. Mukana roikkumaan Jatsi yhä pystyy, mutta ei vain riitä. Peli-ilme toki oli parempi kuin Warriors-matsissa, mutta kyllähän siinä nyt puolestaan sitä kellokortti-fiilistä oli.

Ja ensi yönä mennään heti taas. Kerr lupasi, että vaikka olisi priima-sauma lepuuttaa kaikkia veteraaneja, niin tulevat Utahiin täydellä ryhmällä. En keksi miten ei päättyisi kuta kuinkin samoin kuin se edellinen ottelu. Warriorsin viime yön pelissä taas kunnon hässäkää, kun Ty Lue lähti pihalle, Clippers tuli 20 pinnan takaa ohi ja Draymond siellä näytteli sormus-eleitä joka välissä ja yritti saada kaikenlaista kahakkaa aikaan.
 
Viestejä
532
Turha tässä Aingea tai rookieita syyttää. Laurin pelaaminen tällä hetkellä ei mahdollista kamppalua voitoista. Tänäänkin puoliakaan mennessä heitot 1-11. Taidanpa mennä takas koisimaan.
 
Viestejä
131
Voi helvetti... Jazzilta huikee comeback mutta ei riittänyt.

Jazzin puolustus oli vikalla jaksolla hyvää ja paljon 2nd chance tilanteita hyökkäyslevareista. Joukkuehan oli joku 20pts pahimmillaan Jo tappiolla 3. neljänneksellä. Lauri heräsi horroksesta vikalle jaksolle ja nakutti 15pts (Koko matsiin 20pts, 6-23 kolkit 4-11, 14 levaria ja 3 passia), mutta game winner heitto vapaana paraatipaikaltaan, vasemmasta kulmasta, meni valitettavasti rautoihin. Collins taisteli tosi kovan levarin mutta kädet jäätyi ja se viskasi syöttönsä katsomoon. Piste eroa, 3s jäljellä, Jazz rikkoi Currya, joka laittoi vaparit pussiin. Jäi 2.4s aikaa ja Sextonille saatiin pelattua aivan vapaaksi kulmakolmonen, ei mennyt... Ens kerral sitten, Lauri ja Sexton...

Muuta huomioitavaa: Steph missasi kaks vaparia vikalla neljänneksellä. Career high matsiin iskenyt rookie George puolusti Currya erinomaisesti, mutta Kun peliä ratkaistiin niin ihan oikeesti pari ihan hevonpaskaista superstarapuhallusta ja ilmaisia vapareita Currylle.

Kyllä korpeaa, Kun niin Laurilla kuin Sextonilla ne vapaat kulmakolkit lopussa, eka Laurin viedä me 2pts johtoon, minkä ribarin Collins viskasi katsomoon ja sit se Sextonin huipputontti tasoittaa. Nää on näitä. Onneksi se on vaan korista
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 428
Kyllähän Laurin piikkiin tämä peli menee. En nyt puhu tuosta kulmakolmosesta vaan luokattomasta viimeistelystä kolmen erän aikana. Harvoin toki näin on ollut mutta joka muuta sanoo niin on suomisilmälaput päässä. Jos on ykkösoptio, niin silloin pitää osua että joukkue voittaa.

Keyonte (tuo asiantuntijapiireissä onnettomana rääpäleeenä tunnetttu) oli heittopäällä ja sivusi NBAn ennätystä rookiekolmosissa. Sextonkin oli hyvä (9 syöttöä pisteiden) joten takureihin ei homma kaatunut. Collonsia viedään pakissa kyllä melko taajaan.

Parhaalta peliltähän tämä kauppojen jälkeen näytti vaikkei riittänytkään.
 
Viestejä
352
Karmea 4jakso taas warriorsilta, siinä kyllä yritettiin tosissaan antaa voitto Jazzille ja pienestä jäi lopulta kiinni.
 
Viestejä
4
Kyllähän tämä suomalaisfaneja turhauttaa kuten on saanut tältäkin palstalta lukea. Tuo kuitenkin on ainoa järkevä tapa toimia NBA:ssa. Ei organisaatiota pidäkään kiinnostaa kiva sijoitus konferenssin puolivälissä vaan mestaruudesta pelataan.

Laurilla on mahdollisuudet pelata mestaruudesta ehkä kolmenkymmenen ikävuoden molemminpuolin. Voi olla ettei tuota mahdollisuutta oikeasti koskaan tulekaan, mutta Utah on näistä projekteista aikalailla parhaassa asemassa. San Antonio tietysti voisi olla toinen hyvä paikka noin suurinpiirtein samassa aikaikkunassa. Muuten nuo ovat harvassa. Olisihan se tietysti ollut kivaa jos treidi Oklahomaan tai Indianaan olisi tullut, mutta liigasta löytyy myös aika monta osoitetta missä en haluaisi Lauria nähdä.

Viime yön pelissä nähtiin hyviä merkkejä ensimmäistä kertaa siirtotakarajan jälkeen. Keyontelta uransa paras peli, Sexton pelasi hienosti ja jopa Clarksonilla oli välillä silmät auki. Oikeastaan Lauria lukuunottamatta Utahin kokoonpano oli sillä parhaalla tasollaan. Valitettavasti viimeöisellä Laurilla Jazz ei pelejä voita, mutta tulokkaat pitää ajaa ensi kaudetta ajatellen sisälle ja Laurin pelatessa tasollaan voittosarakekin voi vielä karttua.
 
Viestejä
2 326
Markkaselta huono heittopäivä, mutta ei missään nimessä huono peli. Heitot, ajot, kaikki olivat ihan juuri niitä Laurin omia heittoja, ja varsinkin korin läheisyydestä otetut menevät liki minä tahansa muuna iltana sisään korkealla prosentilla. Ja siinä oli aivan ruhtinaallinen tilaisuus, nyt jos koskaan, jäädä surkuttelemaan, siirtää vastuuta muille ja passivoitua.

Mutta päinvastoin. Markkanen vaan painoi kovemmalla sykkeellä ja teki joka kerta oikeita ratkaisuja. Tilastot eivät näytä kivalta, oma jengi hävisi ja potentiaalinen voittoheitto rautoihin, mutta silti omasta mielestä monella tapaa Markkasen kauden kertovin peli. Ei paras, tietystikään, mutta ison plussan laitan.

***

Pelissä lopussa tietty näkyi, että Warriorsilla b2b ja kaikin puolin olosuhteet (Utahin vähähappisuus) vastaan.

Georgelta tosiaan hyökkäyspäässä mahtipeli. Puolustuksessa olikin taas pyöröovi 90 % ajasta. Sexton jäi vähemmälle huomiolle ehkä, mutta omaan silmään selvästi parempi suoritus kokonaisuutena.

Penkitetty Klay antoi myös oman lausuntonsa siitä pitäisikö penkillä olla.

Collinsin mitättömyys puolustuksessa on kovin valitettavaa. Ja se valtava tuskassa pyöriminen tuossa lopussa... siellä on pallo jo pelissä ja voitto vielä mahdollinen, ja ukko vaan harmittelee omaa harhasyöttöään vielä monta minuuttia myöhemmin.

Kyllähän tämä suomalaisfaneja turhauttaa kuten on saanut tältäkin palstalta lukea. Tuo kuitenkin on ainoa järkevä tapa toimia NBA:ssa. Ei organisaatiota pidäkään kiinnostaa kiva sijoitus konferenssin puolivälissä vaan mestaruudesta pelataan.
Kaikki siellä mestaruudesta pelaavat. Ja hyvin harva on sinne kärkipäähän päässyt tahallaan häviämällä. Tankkaaminen ei todellakaan ole ainoa järkevä tapa rakentaa menestyvää joukkuetta. Tahallaan häviäminen on ratkaisu seurapomoille, joilla ei ole mitään muutakaan mahdollisuutta, koska kaikki pickit on hukattu pitkin maita ja mantuja ja omassa joukkueessa ei ole hyviä pelaajia. Plus seurapomo tietysti saa sillä strategialla kahdeksan vuotta aikaa toilailla.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös