Koripallo.com

Voimistelusaleista kunnon halleihin

Viestejä
1 932
#62
Missä on riittävän hyvä paikka koripallohallille Helsingissä? Ilmeisesti Helsingin rajalla oleva Energia Areena, joka on vielä melko lähellä juna-asemaa ei koripalloväelle enää kelpaa (aiemmin kelpasi mm. maajoukkueelle).

Helsingin Pirkkolan uimahallin paikoitusalueen viereen ei tule asuntoja eikä toimistoja, joten sillä tonttimaalla ei ole kilpailevaa käyttötarkoitusta. Olisiko esimerkiksi Kehä1 (Pirkkola) jo Helsinkiläisen koripalloväen saavutettavissa? Esimerkiksi Itä-Helsingin Roihuvuoreen en rakentaisi koripallohallia, koska sinne tarvitaan 2500-katsojan pesäpallostadion....
Olikohan Seagullseilta virhearvio iskeytyä HIFK:n kelkkaan Garden-hankkeeseen kun se näyttää tulevan kyntämään pelkästään byrokratian rattaissa seuraavat sata vuotta? Esim. yhdessä jonkin ohjelmatoimiston (ja / tai salibandyn) kanssa vaikkapa Kalasatamaan, Jätkäsaareen tai Pasilaan olis voinut päästä mukaan kun uusien alueiden kaavoitus oli vasta syntymässä.

Varsinkin Kalasataman sijainti olisi ihan optimaalinen (sinne pääsisi sujuvasti myös Itä-Helsingistä) - ja siellä esim. konsertti- ja tapahtumajärjestäjätkin toimis mielellään. Sen sijaan esim. Energia-Areena on kyllä huono vaihtoehto: monelle kaupunkilaiselle naapurikuntaan matkustaminen - ja eritoten sen seutulipun osto - on kyllä kynnyskysymyksiä. :)

Vähän mietityttää sekin, että aikoinaan puhuttiin mun mielestä siitä, että Gardeniin tulisi oma uusi - sitä varten suunniteltu - sisäpelihallinsa / konserttisalinsa, mutta viimeksi kun hankkeesta jotakin luin (jostakin, en muista mistä), niin siinä puhuttiin vanhan Nordiksen muuttamisesta sisäpeli- & konserttikäyttöön. Tällöin tietenkin museovirasto vaatii jokaisen tolpan, seinän ja muovipenkin pitämistä paikallaan ja tila jää ankeaksi "jäähalliksi jossa pelataan korista". Siis sitten joskus kymmenen vuoden päästä...


Tän päivän Hesarissa oli muuten Tero Hakolan juttu Salibandyn tilaongelmista. Salibandyväki tympääntyi lajinsa kalleuteen – moni seura maksaa kuusinumeroisen luvun pelkästään hallivuoroista.
 
Viestejä
1 301
#65
Vantaalle on (henkisesti) pitkä matka, mutta olisi kyllä mielenkiintoista nähdä mitä siellä saataisiin erillisinä tapahtumina aikaiseksi. HoopsForKids on ollut (some)menestys, ehkä tämän ja vaikka Vilppaan viikonloppupelin ympärille olisi kasattavissa tapahtuma, jolla sitä paljon puhuttua hypeä saataisiin siirrettyä Gigantti katsomosta ihan oikeasti pääkaupunkiseutulaiseen edustus korikseen.
 
Viestejä
218
#68
Saattaa olla väärän otsikon alla, mutta yksi aika legendaarinen ulkokenttä lähti käsittääkseni täysin huomioonottamatta "Koripalloväen" mielipiteitä.

Niin ja linkki, jos joku haluaa tuota mediaa tukea, Koripalloväki hiiltyi - Jere Karalahden liikuntabisnes jyräsi legendaarisen kentän, näin vastaa ex-kiekkoilija: ”Enemmän tämä meidän juttu on käytössä”
Tuskin tuotakaan nyt ihan hetken mielijohteesta tuonne ole rakennettu.
Sehän on tottakai aina positiivista, että liikuntapaikkoja tulee lisää lajista huolimatta. Mutta ei tällä tavalla.

Toinen asiaan liittyvä linkki: Adressi Hietarannan ulkokoriskentän puolesta
 
Viestejä
1 374
#69
Eikö nyt ole niin, että usealle paikkakunnille ollaan kovasti puuhaamassa uutta palloiluhallia. Pakko on, koska monella paikkakunnalla ne eivät täytä nykyajan tarpeita. Kunnallinen päätöksenteko on tietysti hieman hidasta ja raha tiukilla, mutta eiköhän ne putkahda sieltä ennen pitkään. Ainakin näistä muistan itse olleen puhetta:

Joensuu, Tampere, Helsinki, Nokia, Kaarina, Uusikaupunki

Turku ja Lahti luultavasti myös jossain vaiheessa nousevat (hallit jo kunnossa). Salo on jo nyt kunnossa. Kouvolan ja Kotkan tilanteesta en tiedä mitään, mutta eihän ne tällä hetkellä ihan niitä huonompia ole. Veikkaan siis, että esim. 10 vuoden päästä pelaamme liigaa kokonaisuutena täysin eritasoisessa ympäristössä kuin nykyään. Suunta on eteenpäin !
 
Viestejä
1 301
#70
Ei tule Helsingin Seagulls muuttamaan Kisiksestä Vantaalle, vaikka tulisi lisäksi monorail Myyrmäen asemalta Energia-Areenalle.
Vaan kuinkas sitten kävikään. Muutosta ei onneksi voida puhua, mutta mielenkiintoinen kokeilu kuitenkin, mielummin näin kuin puolityhjä jäähalli ja vaivaantunutta hihittelyä.
 
Viestejä
342
#71
Ja kaupunginvaltuusto päätti - ihme kyllä yksimielisesti - että Joensuuhun rakennetaan uusi palloiluhalli.

Joensuussa 20,3 miljoonan euron joulupaketti - Mehtimäkihallille lupa edetä

Katso havainnekuvat: Tältä näyttäisi Joensuun uusi, yli 10 miljoonan euron arvoinen sisäpalloiluhalli - Joensuun kaupunginvaltuusto päättää hallin rakentamisesta tänään

Asiaa koskevista uutisista ei ole selvinnyt, onko hallisuunnitelmaa kuitenkaan hyväksytetty vielä Liiga-Tompalla. Tässähän on vaarana, että joudutaan jatkossakin häpeämään, kun paikkakunnalla ei olekaan kahta Korisliiga-tasoista hallia, toisin kuin kaikilla muilla liigapaikkakunnilla joissa niitä on melkein joka korttelissa. Jospa tuo uusi halli kelpaisi kuitenkin edes poikkeusluvalla varahalliksi.
 
Viestejä
1 377
#72
Hienoa Joensuu! Entä sillä välin Tampereella? Ei mitään. Paitsi onhan rahaa urheilupaikkarakentamiseen myönnetty (tai muuten edistetty) uudelle tekojääradalle, jalkapallostadionille, pesis- ja hiihtostadionille. Samalla jo aiemmin edistetty Pyynikin palloiluhallin peruskorjaus on jäänyt jäihin, uusi hallihanke on edelleen vain kasa ideoita ilmassa ja jääkiekkoväki pitää rakkaasta Hakametsästään kiinni aiemmista periaatepäätöksistä huolimatta.
 
Viestejä
104
#74
Muut paikkakunnat eivät voi muuta kuin seurata kehitystä perässä eli kaiketi tervetullut uutinen. Mikä suurimmilla paikkakunnilla on lopulta ollut esteenä? Esim. Kisahalli ja Pyynikki ovat suhteellisen vanhoja, rumia halleja.
 
Viestejä
627
#76
Muut paikkakunnat eivät voi muuta kuin seurata kehitystä perässä eli kaiketi tervetullut uutinen. Mikä suurimmilla paikkakunnilla on lopulta ollut esteenä? Esim. Kisahalli ja Pyynikki ovat suhteellisen vanhoja, rumia halleja.
Helsingissä halli on tulossa mutta hitaasti. Hallin suunnitelma ja valmistelut alkoivat 2008. Tällä hetkellä puhutaan hallin valmistuvan ehkä 2021 tai 2022. Halliprojekti on kokoluokaltaan hieman toisenlainen kuin Joensuussa. Mehtimäen halli on n 20 miljoonan hanke, Helsinki Gardenin yhteydessä on puhuttu reilusta 500 miljoonasta, jopa isommista luvuista.
 
Tykkää tästä: Rollo
Viestejä
1 932
#80
Helsingissä halli on tulossa mutta hitaasti. Hallin suunnitelma ja valmistelut alkoivat 2008. Tällä hetkellä puhutaan hallin valmistuvan ehkä 2021 tai 2022. Halliprojekti on kokoluokaltaan hieman toisenlainen kuin Joensuussa. Mehtimäen halli on n 20 miljoonan hanke, Helsinki Gardenin yhteydessä on puhuttu reilusta 500 miljoonasta, jopa isommista luvuista.
Jossa summassa onkin sitten kaikenlaista Hifkin jättijäähallista, tornitaloista ja hotellista lähtien. Aluperin suunnitelmaan kuului mielestäni myös erillinen uusi sisäpelihalli jonka vuoksi oletin (monen muun ohella) Kullvikien lähteneen osakkaiksi Garden hankkeeseen. Viimeisin tieto tuntuisi kuitenkin olevan, että mitään erillistä uutta sisäpelihallia ei tule, vaan Seagulls saa kotipaikan Nordiksen vanhasta jäähallista, joka tulee puolestaan olemaan jollakin tavoin remontoituna osa tuota Garden-kokonaisuutta.

Helsingissä esteitä on ollut monenlaisia. Ensinnäkin kaupungilla on niin paljon erilaisia menoeriä, ettei yhden marginaalilajin hallin ajamiseen löydy poliittista tahtoa (koska sillä ei saa ääniä). Toiseksi kantakaupunki on melko tiukkaan rakennettu eli hyvällä paikalla olevia tontteja ei oikein tahdo löytyä. Hyvän tonttimaan puute näkyy tietenkin myös hinnoissa: Töölönlahden ja Linnunlahden neliöt on hiukan eri hintaluokissa. Ja siis aika lailla kaukana pienen lajin seuran budjeteista, jos on rakennettava puhtaasti yksityisellä rahalla. Neljänneksi Helsinki on tunnettu kaavoituksen hitaudesta - mitä edesauttavat muutamat ammattivalittajat jotka valittavat joka päätöksestä ylimpiin oikeusasteisiin saakka siirtäen projektia kuin projektia 5-10 vuotta eteenpäin.
 
Tykkää tästä: Rollo
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös