Koripallo.com

Chicago Bulls: Rebuild

Viestejä
209
Kiitos luojalle, että yhdenkään suomalaisen ei tarvitse enää vapaaehtoisesti katsoa ikinä yhtään kokonaista Bulls-ottelua.


Seuraavaan 26 peliin tulee noin 5 - 10 voittoa. Chicagossa ei pelata tänä vuonna playoff-koripalloa.

17Nov 21, 2022 Bullsvs.Boston Celtics
18Nov 23, 2022 Bulls@Milwaukee Bucks
19Nov 25, 2022 Bulls@Oklahoma City Thunder
20Nov 28, 2022 Bulls@Utah Jazz
21Nov 30, 2022 Bulls@Phoenix Suns
22Dec 2, 2022 Bulls@Golden State Warriors
23Dec 4, 2022 Bulls@Sacramento Kings
24Dec 7, 2022 Bullsvs.Washington Wizards
25Dec 10, 2022 Bullsvs.Dallas Mavericks
26Dec 11, 2022 Bulls@Atlanta Hawks
27Dec 14, 2022 Bullsvs.New York Knicks
28Dec 16, 2022 Bullsvs.New York Knicks
29Dec 18, 2022 Bulls@Minnesota Timberwolves
30Dec 20, 2022 Bulls@Miami Heat
31Dec 21, 2022 Bulls@Atlanta Hawks
32Dec 23, 2022 Bulls@New York Knicks
33Dec 26, 2022 Bullsvs.Houston Rockets
34Dec 28, 2022 Bullsvs.Milwaukee Bucks
35Dec 30, 2022 Bullsvs.Detroit Pistons
36Dec 31, 2022 Bullsvs.Cleveland Cavaliers
37Jan 2, 2023 Bulls@Cleveland Cavaliers
38Jan 4, 2023 Bullsvs.Brooklyn Nets
39Jan 6, 2023 Bulls@Philadelphia 76ers
40Jan 7, 2023 Bullsvs.Utah Jazz
41Jan 9, 2023 Bulls@Boston Celtics
42Jan 11, 2023 Bulls@Washington Wizards
 
Viestejä
371
Joo siinä ei kauaa nokka tuhissu kun lyhyt honeymoon oli ohi ja Bulls-kommuuni alkoi havahtumaan siihen, että vapahtajaksi kuviteltu Arturas oli ennätysnopeasti tuhonnut joukkueen menestymisedellytykset kauaksi tulevaisuuteen.

Ankeimmat ajat ovat vasta edessäpäin, joten Bulls-kommuuni pitänee kiinni tästä tittelistä ainakin koko 2020-luvun.
 
Viestejä
1 363
Mielenkiintoista nähdä mihin suuntaan lähtee, ongelmahan on siinä että Ball pitkään poissa loukkaantumisen takia. Menestystä ei siksi tule. Viime kaudella sujui suht hyvin. Vooch ja Derozan treidataan todennäköisesti Westbrookin suureen raukeavaan 47M soppariin. Keitä muuta vielä, sen näkee. Mutta vielä yrittävät silti pitää uskoa yllä.
 
Viestejä
252
Lonzon loputtomat polvivaivat (joita kukaan ei voinut tietää ennalta) ovat todella iso ongelma Chicagolle. Katsoin aika monta Bulssien matsia viime kauden alkupuoliskolla. Lonzo oli avauksessa se pelaaja, joka sai joukkueen pelaamaan viisikkona, hän etsi aktiivisesti esimerkiksi Vucevicia syötöillä, tunnisti erittäin hyvin Vucevicin ja muiden missmatchit ja piti huolen siitä, että pallo kävi säännöllisesti muuallakin kuin DeRozanilla ja Lavinella. Dosunmu ja Caruso eivät ole ihan olemattomia takamiehiä, mutta he 'menettävät pallon' joukkueensa isolation-sankareille aivan liian aikaisin hyökkäyksissä, ja sitten muut voivatkin alkaa jo henkisesti palailla puolustushommiin.

Jo silloin kun Markkanen tuhlasi aikaansa Chicagossa, ihmettelin sitä, miksi Lavinea ei voisi käyttää puolen kentän- hyökkäyksissä järkevämmin. Kun joukkueella on käytössään erittäin hyvä isolation pelaaja – Chicagolla on nyt kaksi; DeRozan ja Lavine, Utahilla yksi semihyvä; Clarkson – pelaaja, joka pystyy milloin tahansa alle viidessä sekunnissa luomaan itselleen kohtalaisen prosentin heittopaikan, ihan typötyhjästä, eikö silloin paras tapa hyödyntää tällaista pelaaja ole nimenomaan hyökkäyksen lopussa! Ainakin teoriassa nimenomaan hyvä isolation-pelaaja mahdollistaa pelisettien pelaamisen koko viisikolle. Hänen gravitaationsa luo kentälle tilaa ja joukkueella on aina vähintään 20 sekunttia aikaa kokeilla vaikka mitä! – kun sen riveistä löytyy pelaaja, joka pystyy tarvittaessa luomaan yksin itselleen ok heittopaikan, sitten jos hyökkäyksessä ei ole auennut kertakaikkiaan mitään muuta käyttökelpoista.

Rajusti yksinkertaistaen; juokkueen parhaan isolation-pelaajan ei pitäisi koskaan olla 1. skorausvaihtoehto, vaan aina viimesijainen skorausvaihtoehto. Tismalleen toisinpäin siis kuin NBA:ssa yleensä ajatellaan, erityisesti siinä kohtaa kun otteluita ratkotaan.
......

En ole yhtään varma, ollaanko Chicagon joukkuetta jo tällä kaudella laittamassa palasiksi. Mutta ajatus oikein kunnon varaston tyhjennysmyynnistä kyllä kutkuttaa. Sen jälkeen kun Markkanen sai pelata vuosia Chicagossa, jossa ei vahingossakaan ollut edes yhtä keskinkertaista pelinrakentajaa, niin nyt joukkueeseen onkin sitten kerätty Lonzo Ball (tuleeko koskaan enää terveeksi), Dragic (rajalliset minuutit, mutta täydellinen kakkosviisikkoon) ja Caruso (tarvitsisi enemmän omaa korintekouhkaa, mutta näkee kentän todella hyvin). Kaikki sellaisia takakentän pelaajia, joiden kanssa kuvittelisin, että Laurinkin olis kiva pelata. Lonzo ja Caruso ovat myös loistavia puolustajia.

Onko Chicago kaupittelemassa ketään heistä? Onko Utah vahvistamassa joukkuetta tällä kaudella. Todennäköisesti ei, ja ei. Mutta jos saa haaveilla, niin hankkisin kenet/keitä vaan tästä mainitusta kolmikosta Utahiin, ja tilalle olisin valmis lähettämään melkein kenet vaan muun Utahin pelaajan kuin Conleyn tai Kesslerin.

Ja sitten taas jos Chicagossa pistetään myyntiin Lavine, DeRozan tai Coby White, niin vastaavasti rukoilen koripallon jumalia, että kukaan heistä ei päädy Markkasen kanssa samaan jengiin, ei nyt eikä koskaan.
 
Viestejä
252
Kiitos Mustakädelle klipistä. Oltiin yliajalla, molemmilla joukkueilla oli tietysti jo kokonainen peli alla ja väsy takuuvarmasti painoi jaloissa, mutta olipa myös kamalan näköistä peliä molemmilta jengeiltä. Konstit tosi vähissä molemmilla, onneks kukaan ei jaksanu enää kunnolla puolustaa, niin että tarvittavat korit saatiin jotenki kyhätyks.
 
Viestejä
209
Viimeiset 0.5 sekuntia oli Bullsin valmennukselta yksi koko kauden suurimmista yksittäisistä virheistä.

Syöttäjä olisi pitänyt jättää auki. Drummond korin alle. Muille pelaajille vaihtava puolustus.

Yksinkertaista.
 
Viestejä
209

Mitä Bullsin pitäisi tehdä Lonzo Ballin kanssa?

Lonzolla on edelleen kipua polvessa eli kausi on hyvin todennäköisesti paketissa. Muutaman kuukauden päästä Lonzo ei ole juossut tai pelannut koripalloa yli vuoteen. Se on pitkäaika ammattilaisella, koko ura alkaa olemaan vaakalaudalla.

Vaihtoehdot:

a) Keep eli odota kärsivällisesti ensimmäisiä juoksuaskeleita
b) Trade eli siirto uuteen seuraan
c) Stretch & Waive eli jäljellä olevan sopimuksen arvo 41.7 miljoonaa jaettuna viidelle seuraavalla kaudella a 8.7 miljoonaa.

Pienenä lisämausteena on myös se, että Lonzolla on pelaajaoptio viimeisestä kaudesta eli jos hän sattuu pelaamaan ensi kaudella onnistuneesti, hän voi hakea markkinoilta uuden sopimuksen ja jättää Chicago ruikuttamaan rannalle.

Todennäköisesti Lonzo ja hänen agentit haluavat, että Lonzon mahdollinen paluu tapahtuu vasta ensi kaudella.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
968
Bullsilla ja varsinkin sen kannattajilla on vääristynyt kuva omasta menestyksestään. Bulls on pärjännyt yhden suvereenin miehen kaudella ja ansiosta. Muuten on ollut melko vaatimatonta Rosen alkuaikoja lukuunottamatta. Ainakin jos miettii että kyseessä on suuren markkinan seura jolla resursseja pitäisi olla.

Ja ei (koska voskus sain yo faktaan vastaväitteitä), kaikilla hyvin menestyneillä muilla ei ole asia ollut amalla tavalla. Esim. vaikka Celtics, Lakers, Warriors ja Spurs, pystyneet ottamaan mestaruuksia monenlaisina ajanjaksoina ja monenlaisin rosterein. Toki aina joku kantava voima on, esim Warriorsilla Curry nyt, mutta kyllä joukkueessa on ollut monia muitakin ratkaisevia palasia, kuin joku täysin ylivoimainen hahmo.

Olisikohan perimmäinen syy kuitenkin johto ja erityisesti omistaja? Garpax sai kauan tehdä tuhojaan sisäsiittoisessa ilmapiirissä ja nyt AK:n peliliikkeet ovat olleet epäonnistuneita: Vuc, Lonzo, Williams pick jne ja Lavinen jatko voi osoittautua varsin hankalaksi ja vahingolliseksi. Pakkohan tuossa joku retooling ainakin on tehdä, tod näk kunnon rebuild jengin räjäytyksineen, kun assetteja ei taskussa ole lainkaan.

Kun vanha Reinsdorf nakkaa lusikan nurkkaan ei taida polvi pojasta parantua. Paras vaihtoehto olisi että joku ostaisi tämän pois ja kehittäisi uudella otteella. Muuten tuota fanien kitinää kuunnellaan Chitownissa vielä vuosikymmeniä.
 
Viestejä
371
Onhan tämä Bullsien nykytilanne perversillä tavalla nautinnollinen meille Lauri-faneille. 3-4 vuotta siinä meni, että jenkkikannattajien silmät alkoivat vihdoinkin avautua. Pehmoinen Euro ei ollutkaan se suurin ongelma, vaan hän, ketä kymmenet suomalaiset kirjoittelijat kehtasivat arvostella jo 5 vuotta sitten. Hän, kenen piti olla se pienin kaikista ongelmista.

Onhan tuo organisaatio aivan kamalassa tilanteessa kannattajien näkökulmasta. Kaikki assetit törsättiin kolmeen keskenään epäsopivaan, ja modernissa koripallossa häviäjäksi luokiteltavaan pelaajaan, joista 2 on vieläpä ehtoopuolen pelaajia, ja 2 pahasti ylipalkattu. Eikä nuoriso-osastossakaan ole hurraamista. Ja vielä kirsikkana koko komeuden päällä erittäin munaton ja näkemyksetön valmentaja pitkällä sopimuksella.

Namskista.

En millään jaksa uskoa, että Arturasin ylpeys antaa myöden räjäyttää tuota paskakasaa. Ja vaikka antaisikin, niin tuosta rosterista ei paljon assetteja ole luvassa.

Tulevan kesän top4 -suojatun 1. kierroksen varausvuoronsa Bulls saa pitää vain siinä tapauksessa, että lotossa käy hyvä tuuri. Sen vuoksi kynnys tankkauspäätöksen tekemiseen on vielä tavallistakin korkeampi.
 
Viestejä
2 114
Bullsilla ja varsinkin sen kannattajilla on vääristynyt kuva omasta menestyksestään. Bulls on pärjännyt yhden suvereenin miehen kaudella ja ansiosta. Muuten on ollut melko vaatimatonta Rosen alkuaikoja lukuunottamatta. Ainakin jos miettii että kyseessä on suuren markkinan seura jolla resursseja pitäisi olla.

Ja ei (koska voskus sain yo faktaan vastaväitteitä), kaikilla hyvin menestyneillä muilla ei ole asia ollut amalla tavalla. Esim. vaikka Celtics, Lakers, Warriors ja Spurs, pystyneet ottamaan mestaruuksia monenlaisina ajanjaksoina ja monenlaisin rosterein. Toki aina joku kantava voima on, esim Warriorsilla Curry nyt, mutta kyllä joukkueessa on ollut monia muitakin ratkaisevia palasia, kuin joku täysin ylivoimainen hahmo.

No kuten jo viimeksi kirjoitin, niin tottakai Celtics ja Lakers pitää unohtaa tästä keskustelusta kun ne ovat niin ylivoimaisia verrattuna muihin. Ei kai kukaan tietenkään vakavalla naamalla ala väittämään, että Bulls olisi menestyksekkäämpi jengi kuin Celtics tai Lakers?

Mutta Bulls kuuluu kyllä seuraavaan kategoriaan yhdessä Warriorsin ja Spursin kanssa. Ja eihän Spursillakaan ole yhtään mestaruutta Duncanin peliuran ulkopuolelta, joten eikö voida myös sanoa että Spurs on voittanut mestaruutensa "yhden suvereenin miehen ansiosta"? ;)

En tosin ymmärrä, että miksi seuraa ei voisi kutsua menestyneeksi seuraksi sillä perusteella että se on voittanut mestaruutensa "yhden suvereenin pelaajan kaudella"? Kun lähtökohtaisesti kuitenkin mestaruuksia on pääsääntöisesti voitettu vain jos joukkueessa on ollut joku "suvereeni pelaaja". Tuo yksi pelaaja nyt vaan oli niin suvereeni, että se toi Bullsille kuusi mestaruutta.

Lisäksi näiden kuuden mestaruuden (4. eniten nba:ssa) ohella on hyvä huomioida, että Bulls on ollut..

- 11 kertaa konferenssifinaalissa (5. eniten nba:ssa)
- 21 kertaa konferenssin semifinaalissa (5. eniten nba:ssa)
- 32 kertaa playoffeissa (8. eniten nba:ssa)

Ja näiden lukujen kohdalla on tietysti hyvä muistaa, että Bulls on perustettu parikymmentä vuotta myöhemmin kuin Celtics, Lakers ja Warriors.
 
Viestejä
968
Lähinnä on kyse menestysodotuksista. Jos ne menestykset ovat tulleet yhden pelaajn aikana/lähes toimesta, niin realistinen Bulls fani näkee kyllä että sen jälkeisellä kaudella menestystä ei ole saatu rakennettua edes silloin kuin jotain aihioita olisi ollut. Syytä voi etsiä vain johdosta/omistajista ja johtamisen kulttuurista tällä vuosituhannella. Siksi en, jos Bulls fani olisin, hengitystä pidättäisi mestaruuksia odotellessa tai edes kunnon contenderiksi pääsemisessä. Mikään merkki ei viittaa sihen, ja itse asiassa Reinsdorffin omistajuudessa seura ei käyttäydy kuten suuren markkinan seura. Mihin menestysodotukset voisivat perustua tällä hetkellä. En ymmärrä.
 
Viestejä
436
Reinsdorff senior taitaa olla enemmänkin baseball miehiä, joten kiinnostus Bulls:n menestykseen on ollut alhainen. Kun katsoo minkälaisia valmentajia Bulls on palkannut niin huomaa, ettei se menestys ole ollut joukkueen tavoitteena. Palkanneet vain valmentajia, joilla ei ole NBA kokemusta. Kerran onnistuivat löytämään sen loistavan valmentajan (Thibo), mutta muuten pelkkiä busteja.

Olen kyllä siinä luulossa, että joku Reinsdorffin pojista olisi ottanut ohjaksen käteensä ja ensimmäiseksi oli vaihtanut koko front officen ja valmentajan nykyisiin. No monen fanin mielestä alkuun näytti, että seura tosissaan yrittää tehdä menestyvän joukkueen, mutta ehkäpä uusi GM ja valmentaja eivät todellisuudessa niin hyviä olekaan, mutta ovat nyt parempia kuin ne aikaisemmat, joten voittivat. Kaikki suunnilleen nyt vihaa Vucevic kauppaa, joka olikin surkea jo silloin kun se tehtiin. Kun siihen päälle annettiin max yksiulotteiselle pelaajalle, joka on kyllä loistava skoraaja, niin joukkueen menestys mahdollisuus aika lailla tapettiin. Muut signaukset, vaikka yksi nyt loukkaantumisen takia onkin muuttunut kauheaksi, ovat olleet ihan hyviä. Pääsivät playoffeihin, joten ei tuo nyt suuri pettymys ole. Jotain on saavutettu, mutta ehkäpä joukkueen olisi hyvä kuitenkin hajoittaa tämä joukkue ja yrittää kaupata Vucevic, Derozan nyt ainakin (ikänsä takia, ei niinkään taitojensa).
 
Viestejä
127
Kai se aikamoinen pettymys on, jos tehdään isot muuvssit ja päästään kerran pleijareihin ottamaan ekalla kierroksella selkäsauna. Tai kai toi voi vielä toistua.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös