Koripallo.com

Chicago Bulls: Rebuild

Viestejä
323
Bullsille niukka 1 pinnan tappio Philadelphiaa vastaan.
Luokattomasta alusta huolimatta ( Bulls oli pahimmallaan lähemmäs 20 pinnaa tappiolla ottelun 1 erässä) Bulls oli pitkään kiinni voitossa mutta viimeisten sekuntien aikana Bullsin sähläilyn avittamana Philadelphia tuli rinnalle ja ohi.

Portis, Lavine ja Nwaba olivat tänäyönä Bullsin tehomiehet.
Bobby Portis oli philadelphiaa vastaan liekeissä ja pisti piste-ennätyksensä uusiksi tekemällä 38 pinnaa.

Lavine heitti 23 pinnaa ja Nwaba 21 pinnaa.
Draftia ajatellen tämäkin tappio oli arvokas mutta valitettavasti Bullsin edellä on yhä joukkueita joiden regular season record on huonompi kuin Bullsin joten Bulls ei välttämättä taida saada sittenkään sitä TOP5 varausta mutta TOP10 varaus voi olla saatavilla jos / kun tappiot riittävät.

Itse en ole pahemmin kiinnittänyt huomiota noihin NBA mock drafteihin joten en osaa sanoa kenet Bullsin pitäisi varata joten NHL tyylillä sanottuna Bullsin kannattaa mennä BPA ( Best Player Available) stradegialla. Se kuitenkin on todennäköistä että ainakin Ayton ja Doncic todennäköisesti ovat varattuja jo siinä vaiheessa draftia kun Bullsin vuoro tulee.

Toki itse draft lotteryssa voi käydä kuinka vaan mutta se TOP3 varauksen saanti vaatisi jo melkoista onnea.
 
Viestejä
1 657
Bobby Portis oli tosiaan ilmiliekeissä - ja Markkanen umpijäässä.

Ilman kevyttä harmistusta Markkasen vaisuudesta, peli oli Bullsin kannalta jotakuinkin täydellinen. Nuoriso sai vastuuta ja arvokasta pelikokemusta sekä vastasi huutoon erinomaisella pelillä - jopa Cam Payne pelasi ihan ok. pelin (ei nyt mitään huikeata, mutta ei lainkaan sellaista kuraa mitä mieheltä on totuttu näkemään). Peli oli monin paikoin varsin viihdyttävää katsottavaa ja meni vielä ihan jännäriksi. Ja lopputulos oli tietenkin paras mahdollinen: niukka tappio hyvällä peliesityksellä.

Kiinnostavaa nähdä, miten esim. Paynen ja Vonlehin otteet jatkuu kun saavat pelata muutaman pelin kunnon peliajalla? Tai pitääkö Portis (ja Nwaba) kiinni hyvästä tahdistaan? Löytyykö Feliciosta pelimiestä (jollaisesta nähtiin kyllä välähdys ihan pelin alussa)?
 
Viestejä
1 188
Lopez, Holiday ja Grant siirtyvät loppukaudeksi cheerleading-tehtäviin.
Nämä kolme pelaajaa pitää käytännössä treidata tai buyoutata pois kesällä. Aika vaikeaa kuvitella, että kukaan heistä on kovin iloissaan joutuessaan jatkamaan ensi kaudellakin Bullsissa kun sama kohtalo voi olla edessä kuin nyt loppukaudella.. Mutta treidaaminenkin on varmasti äärimmäisen vaikeaa. Ei ole kovin vaikeaa päätellä, että varmasti näitä kolmea yritettiin jo kaikin mahdollisin keinoin treidata ulos trade-deadlinen aikoihin.

Lopez tosin sanoi haastattelussa, että hän jatkaisi Bullsissa mielellään ensi kaudellakin. Mutta uskon tuon olevan vain haastattelussa annettua kaunista puhetta ja todellisuudessa halutaan muualle vaikka ei suoraan tradea olla vaatimassakaan.. Hauskana yksityiskohtana voidaan mainita myös Lopezin kommentti tankkaamisesta. Lopezilta kysyttiin, että "What do you think about tanking?". Lopez sanoi, että "I don´t know much about military artillery". :)
 
Viestejä
275
Tuskin Bulls ensi kaudella "tankkaa", ainakaan kauden alussa. Paxson on muistaakseni useampaankin kertaan puhunut päättyvien sopimusten treidiarvosta, eli suunnitelma voi hyvinkin olla se, että jos kesällä / draftin yhteydessä ei sopivaa treidiä tule tarjolle, niin Lopez (ja Holiday?) pelaa syksyn ja treidataan sitten keväällä. Eli jos joku playoffeihin pyrkivä joukkue tarvitsee keväällä tuuraajaa loukkaantuneelle pelaajalle, niin päättyvä sopimus on heille hyvä diili, kun ei tarvitse ottaa seuraavien vuosien palkkoja painolastiksi.
 
Viestejä
151
Lopez tosin sanoi haastattelussa, että hän jatkaisi Bullsissa mielellään ensi kaudellakin. Mutta uskon tuon olevan vain haastattelussa annettua kaunista puhetta ja todellisuudessa halutaan muualle vaikka ei suoraan tradea olla vaatimassakaan.. Hauskana yksityiskohtana voidaan mainita myös Lopezin kommentti tankkaamisesta. Lopezilta kysyttiin, että "What do you think about tanking?". Lopez sanoi, että "I don´t know much about military artillery". :)
Taisi Lopez sanoa tämän ennen kuin tuli tietoon, että hän on siviilissä loppu kaudella ja paljon. Nuorilla joukkueilla on hyvä olla vanhempia pelaajia mukana antamassa menttaalista tukea ja varsinkin Lopez tuntuu olevat aika hyvä tuossa roolissa, joten pitäisin kyllä hänet ensi kaudenkin alussa. Sitten keväällä yrittäisin kaupata, jos halukkaita ottajia löytyy. Epäilen kyllä vahvasti ettei löydy. Holiday voi olla helpompi kaupata, jos mies jatkaa nykyisiä otteita. Uskon, että tämä nuorten peluuttaminen on vain tämän kevään juttu, eli palaisivat normaaliin päivä rytmiin taas syksyllä. Onko tuo Grantin siirtäminen penkille ihan varmaa? Ei hän kuitenkaan ole kuin vuoden Dunn:ia vanhempi eli nuorukainen vielä, ja ainakin tällä hetkellä pitäisin häntä parempana penkiltä tulevana PG:nä kuin Payne:ä.

Epäilen minäkin sitä haluaako Bulls enää ensi kauden alussa tankata. On kuitenkin syytä odottaa sisäistä kasvua joukkueen nuorilla pelaajilla eli käytännössä kaikilta pelaajilta, jolloin joukkue olisikin ihan kohtuu lähellä kamppailemassa playoff paikasta (en nyt ihan siihen usko, mutta ei sitä koskaan tiedä).

Mutta loistava tappio tankkaus silmällä pitäen ja ensi yönä sama uudestaan.
 
Viestejä
1 657
Epäilen minäkin sitä haluaako Bulls enää ensi kauden alussa tankata. On kuitenkin syytä odottaa sisäistä kasvua joukkueen nuorilla pelaajilla eli käytännössä kaikilta pelaajilta, jolloin joukkue olisikin ihan kohtuu lähellä kamppailemassa playoff paikasta (en nyt ihan siihen usko, mutta ei sitä koskaan tiedä).
Kolmikosta Dunn, LaVine, Markkanen + ensi kesän kahdesta kärkivarauksesta Bulls toivonee kahden tai kolmen olevan "osumia" eli muutaman vuoden päästä joukkueen avauskentällisen ydinpelaajia. Lopuista joukkueen nuorista pelaajista (ja em. viisikon tähteistä) voisi löytyä neljä tai viisikin pelaajaa kakkoskentälliseen / perusrotaatioon - tai who knows, ehkä joku näistä muista nuorista kehittyy edelleen ja nousee jopa tulevaisuuden avaukseen (esim. Portisin kehitys on ollut aika vahvaa tällä kaudella)?

Ensi kausi on luultavasti tulosvastuun koettelun kausi ja Markkanenkin joutuu ansaitsemaan peliaikansa. Paineet onnistua ja osoittaa merkityksensä joukkueelle on ensi vuonna luultavasti ihan toisella tasolla - tämä kevät tulee siis jäämään erikoisuudeksi. Saapa nähdä sitten aikanaan, oliko tällaiseen saumaan osuminen Markkasen uran kannalta siunaukseksi vaiko ei.

Ensi kaudella siis tuskin tankataan (draft-sääntöjen muutoskin vähentää houkutusta rajuimpaan tankkaamiseen), mutta kauden tavoite lienee kuitenkin kohtuullinen, esim. juurikin pudotuspelipaikasta taisteleminen?

Tähän tuskin tarvitaan merkittäviä ostoksia kesän siirtomarkkinoilta, eikä sellaisille ole suoranaista tarvettakaan vielä ensi kaudeksi (varsinkin kun Lopez ja Holiday ovat ainakin alustavasti vielä joukkueessa) - mutta ottaen huomioon muiden joukkueiden palkkatilanteen ja pelaajien kevyen ylitarjonnan, vakavaraisella & palkkakatossaan tilaa omaavalla Bullsilla saattaisi olla houkutus napata joku kovempi (nuorehko) pelimies rosteriinsa jo ensi kesänä hiukan pidemmällä sopimuksella? Kesänä 2019 sitten useilla joukkueilla on taas halutessaan rahaa palkkakatossaan ja pelaajien hinnat nousee.

Tällaiset tietty riippuu aina paljon siitäkin, ketä on milloinkin tarjolla ja millä hinnalla. Nythän esim. juorujen mukaan Kawhi Leonard saattaisi haluta pois Spursista ja olla siis vapaana tilanteessa jossa harvalla seuralla on varaa ostaa häntä.
 
Viestejä
1 657
Celticsin ykköskentällinen laittoi Bullsin umpisolmuun ilman Kyrie Irvingiäkin - koko Bullsin ykkösviisikon +/- lukemat on ihan karmeata katsottavaa (melkein miinus kolkyt jokaisella).

Toisaalta tällaiset matsit on hyvä muistutus mm. noiden +/- -tilastojen hankaluudesta jos vertaillaan eri minuutteja pelaavia pelaajiia keskenään. Esim. Bobby Portis on pelannut todella hyvää kautta ja statsit on komeata kaatsottavaa, mutta Portis onkin pelannut ensisijaisesti vastustajien kakkosviisikoita vastaan. Nyt pelasi ykkösviisikkoa vastaan ja tulos oli ihan yhtä huono kuin muillakin avauskentällisen pelaajilla.

Että kun harmitellaan Markkasen paikoin vaisuja statseja, niin on hyvä muistaa, että ne tulee pääsääntöisesti vastustajan parhaita pelaajia vastaan - vaikka osa toki "roska-ajalla" joissakin peleissä jossa matsit ratkeaa ajoissa.


Harmillista sinänsä tämä kehno peli Celtiscia vastaan, kun edellisessä - tankkauksen näkökulmasta toki harmillisessa - Dallas-voitossa oli musta nähtävissä sellaisia positiivisia asioita joita en ole itse kauden aikana paljoa nähnyt. Tarkoitan jonkinlaista joukkueena onnistumisen fiilistä ja hyvän jakamista. Esim. Markkanen hymyili leveästi monien suoritusten jälkeen - ja ei ollut pelkästään niin, että Markkanen kiitteli kavereitaan vaan myös pelikaverit kiitteli Markkasta. Oli siis sellaista joukkueen yhteishengen pilkahdusta ilmassa useamman kerran kun pelaajat osoitteli toisiaan sormella tai hymyillen kiitteli toisiaan.

Nyt sen sijaan jopa virkansa puolestakin aina positiivinen Fred Hoiberg valitteli, että jäätiin pukukoppiin eikä ollut sen enempää peli-iloa kuin yritystäkään.

Mielenkiintoisia nämä henkimaailman jutut. Vaikka usein sanotaan, että pelaajat ja valmentaja pelaa aina voitosta ja mahdollisessa tankkaustilanteessa joukkueen johto hoitaa homman määrittelemällä ne pelinappulat joilla joukkue sitten saa kulloinkin "tehdä kaikkensa", niin ihan näin siististi homma ei tunnu menevän. Tankkaaminen tuntuu tarttuvan.

On kyllä harmi jos näin jatkuu. Eli jotakin olisi Bullsissa keksittävä.

Uskookohan GarPax vielä johonkin top-3 arpalippuun, vai olisiko syytä ajatella, että koska jäädään kuitenkin jonnekin kasi-arvan kieppeille, niin menköön ja pelataan tosissaan loppukausi (paljoa kahdeksatta huonommaksi Bullsilla tuskin on vaaraa jäädä)? Luka Doncic saattaisi olla paskan loppukauden arvoinen, mutta Doncicia varten pitäisi varmaan olla sarjan huonoin (tai vähintään top kahdessa) jonne ei ole mitään jakoa kuitenkaan?

Tai miten joukkueen motivoisi pelaamaan tällä "hei te nuoret, nyt lunastatte paikkaanne ensi vuoden / tulevaisuuden joukkueessa" jos Lopez ja Holiday nyt vaan on joukkueen parhaat pelaajat - ja jokainen treeneissä näkee tämän aivan selvästi?

Kendall Gillillä ja Will Perduella oli tästä musta kiinnostavaa sanottavaa Bulls Talk -podcastissa viimeistä edellisessä lähetyksessään (Bulls Talk, ep. 88 - löytynee mistä tahansa podcast-appista).
 
Viestejä
151
Hankala tosiaankin nähdä Bulls:ien tippuvan montakaan sijaa. Eivät kuitenkaan ole se huonoin tai edes toiseksi huonoin joukkue tämän vuoden liikassa. Kun tähän lisää sen, että muutkin yrittävät hävitä niin vaikeaa tulee olemaan tippumaan alaspäin taulukossa. Nets varmaankin tulee ohi, koska heillä ei ole mitään syytä hävitä. Tämän lisäksi ehkäpä 1-2 perässä olijaa myös tulee ohi. Jos bottom 5 päätyvät niin sekin on jo hyvä saavutus. Vahinko vaan se Pels:ien pick noussee aika korkealle, jos se olisi myös ollut lottery niin Bulls olisi ehkäpä voinun yhdistämällä nämä 2 pickiä vaihtamalla nousta korkeammalle varausvuorossa.

Tulevaisuuden kannalta huolestuttavaa on kylläkin se, ettei Dunn ja LaVine löydä minkäänlaista yhteistä säveltä. Kun he ovat kentällä samaan aikaan niin Bulls saa turpaan ja kunnolla riippumatta siitä ketkä ne 3 muuta Bullsien pelaajaa on. LaVine kun on vielä tilanteessa, jossa hän on pelaamassa uudesta sopimuksesta, joten hän tullee yrittämään näyttää siltä, että olisi sen 20M arvoinen, jonka arvoisena en tosiaankaan häntä pidä. Hän oli Minnesotassa ollessaan joukkueen huonoin puolustaja ja sama tuntuu jatkuvat Bulls:ssa. Ja kun Dunn on ollut se alpha Nikon lähdettyä niin jotenkin näyttää siltä, että Dunn pelkää menettävänsä asemansa, joten hänkin pelaa LaVine:n ollessa kentällä pelkkää ISO korista. Koska tämän lisäksi Hoiberg on jo sanonut, että loppukauden tavoitteena on saada tuo kaksikko + Lauri pelaamaan hyvin yhteen niin ei tässä muiden tarvitse sen enempää tankkailla. Ei kyllä Laurikaan vielä ole kovinkaan tehokasta kautta pelannut. Muutama hyvä peli, jota seuraa monta surkeaa peliä. Vielä niitä huonoja pelejä on enemmän kuin hyviä.

Hitaasti alan kyllä menettämään uskon siitä, että LaVine:sta tulisi mitään muuta kuin penkiltä tuleva skoraaja. Hänen puolustus on aina ollut heikkoa ja yleensä se nuorilla pelaajilla on parhaimmillaan, joten onko tämä parasta puolustusta mitä LaVine voi tehdä, ja kun tähän yhdistää sen, ettei hänen puolustuksessaan ole näkynyt minkäänlaista kehittymistä aikaisempinakaan vuosina, joten miksi se alkaisi nyt? Tämän lisäksi hänen parhaat syöttö tilastot olivat hänen rookie vuotena, joten hänen kyky auttaa joukkue tovereitaan ei ole yhtään kehittynyt. Ei tuokaan nyt välttämättä huonolta kuullosta, Eric Gordon on tehnyt Houstonissa hyvää jälkeä, mutta ei hän kyllä mitään Wiggins tason palkkoja ole koskaan saanut ja LaVine varmaankin haluaa Wiggins:n palkan.
 
Viestejä
1 188
Ihan hyvä jakso tällä kertaa. Kerrotaan Laurin All-star -matkasta ja vieraspeleihin valmistautumisesta.. Voisivat nämä jaksot olla vaikka vähän pidempiäkin.

 
Viestejä
1 188
Jos joku ei ole huomannut, niin tänään Chicagon peli tulee suorana lähetyksenä Jim-kanavalta klo 21:30

Tänään 11.03. klo 21:30
NBA LIVE: Atlanta Hawks - Chicago Bulls
 
Viestejä
1 657
Ehkä painajaismaisin mahdollinen peliskenaario Markkasen & Bullsin rakennustyön näkökulmasta. Siis jos toivoisi toivonpilkahduksia niiden eteenpäinmenemisestä.

Ilman Schröderiä pelaavan Hawksin ykkköskentälllinen ruhjoo Bullsin ykköskentällisen ihan maanrakoon ekalla jaksolla - Markkaselta menee pari ekaa heittoa ohi ja usko hiipuu kun samalla jokaisen muun kummankin joukkueen kentällä olevan pelaajan kolmoset uppoaa 100% tarkkuudella.

Sitten tulee kakkoskentälliset ja Bulls nylkee Hawksin kakkoset vieden Bullsin johtoon.

Markkanen sisään tokan neljänneksen lopussa ja Hawks alkaa taas jyrätä ykköskentällään. Markkasen ja Dunnin +/- lienee jo alle -20 kun Bulls johtaa kolmella puoliajalle mentäessä.

Lopussa Hawks sitten hallitsee tankkaushäviöt ja peluuttaa kakkoskentälllistään sen verran enemmän, että Bulls vie pisteet... :(
 
Viestejä
151
Eiköhän Bulls voi unohtaa jo erittäin alhaisen varauksen. Knicks on vapaassa pudotuksessa, joten nyt näyttää 9. huonoin sija olevan se realistisin. Nets alhaalta voi vielä kivuta ohi, koska Nets:iä ei häviäminen kiinnosta, mutta muut joukkueet, jotka ovat nyt takana luultavasti pysyvätkin takana.

Bulls:n tankkaus on kyllä tänä vuonna kaatunut penkin hyvyyteen. Aloittajat ovat kyllä ottelunsa kauttaaltaan hävinneet, mutta penkin hyvyys (Niko, Portis ja Valentine nyt hyvinä esimerkkeinä) on tehnyt sen, että voittoja on tullut liikaa. Toisaalta kukaan ei odottanut, että 9 joukkuetta on näin huonoja.

Blakeney ensimmäistä kertaa pääsi kunnolla pelaamaan ja heti pussitti 14 pistettä tehokkaalla pelillä. Tietyllä tavalla tulee kyllä LaVine mieleen. Hyvä skoraaja kun päälle sattuu, mutta osaako auttaa muita on kysymys erikseen.

Nykyisistä pelaajista (vahinko kyllä) ei Bulls löydä hyökkäykseen ensimmäistä optiota. Kun tämän vuoden varauskin ilman suurta onnea tippunee sinne lähemmäksi 10:ntä niin tuskin tämän vuoden draftistakaan apua löytyy, joten toivo jää FA pelaajiin tai kauppoihin. Koskakohan viimeksi Bulls on saanut kovan tason FA:n, joka on vielä prime iässä?
 
Viestejä
363
Onhan noita ollut joita tullut Bullssiin, mutta ei primessa. Aikanaan huhuttiin Bryantia ja Anthonya Bullssiin. Jopa Boshiakin, mutta muistamme kaikki miten kävi silloin. Bulls ei tule nyt saamaan alhaista vuoroa, sen verran hyvin jo pelanneet, 9 sija saavutettavissa, jos oikein kunnon voittoputkeen pääsevät, ei pleijaritkaan mahdotonta vielä ole mutta vaatii nyt jäljellä olevista 17 pelistä lähes kaikista voittoa että toteutuisi.
 
Viestejä
1 657
Nyt tuli sitten ensimmäinen törmäämäni Mock Draft joka näyttää mun mielestä hyvältä - kiitos Sports Illustrated!

Jostakin syystä noi Mock Draftien tekijät on tyrkyttäneet koko talven Bullsille Trey Youngia tai muita takamiehiä.

Näin heittää SI. Tässä olis musta järkeä.

8. BULLS | MIKAL BRIDGES, SF, VILLANOVA | JR.
Height: 6'7" | Weight: 210 | Age: 21 | Last: 10

Key Stats: 18.0 PPG, 5.4 RPG, 43% 3FG

A defensive-minded wing like Bridges is a perfect fit with Chicago’s young pieces, and with his wealth of college experience, he should be able to help right away. He’s viewed as a safe pick, with his crude-but-improving ability to create his own shot the biggest knock on his game. His ability to space the floor and guard multiple positions makes him an easy theoretical fit in any lineup. If Villanova makes a deep tournament run, he can help himself further.
22. BULLS* | JONTAY PORTER, F/C, MISSOURI | FR.
(Note: Chicago owns New Orleans’s top-five protected first-round pick.)

Height: 6'11" | Weight: 240 | Age: 18 | Last: 26

Key Stats: 10.1 PPG, 6.8 RPG, 37% 3FG

The Bulls are set to pick twice in the first round after acquiring this pick from the Pelicans in the Nikola Mirotic deal. While Porter doesn’t jump off the page as an athlete, he’s an outstanding, skilled player who’s exceeded all expectations after reclassifying to play at Missouri. He‘ll likely be the youngest player in this draft, and his ability to space the floor, pass the ball, rebound and block shots is extremely appealing. As he matures physically, he could be an ideal fit next to Lauri Markkanen.
Lisää: Sports Illustrated: 2018 NBA Mock Draft: First-Round Projections
 
Viestejä
151
Olen vähän eri mieltä monien kanssa, että LaVine ja Dunn olisivat heidän tulevaisuuden takamies pari. Kumpikaan ei osaa luoda muille paikkoja, joten suurin tarve minusta Bulls:lle on pallonkäsittelijä, joka osaa luoda muille paikkoja. Tähän rooliin sopisi Trae Young ehkäpä parhaiten. Tämä tietenkin tarkoittaisi, että LaVine:n tai Dunn:n rooli pieninisi, mutta se tuskin heikentäisi joukkuetta. Tällä hetkellä suurin aukko on SF tai C paikoilla. Niihin ei löydy nuoria pelaajia, mutta esimerkiksi puolustava sentteri on aika helppoa löytää vaikka myöhäisimmillä varausvuoroilla, joten siihen en käyttäisi tuota 8/9 varausvuoroa ellei kyseisellä pelaajalla olisi myös hyvä heittokäsi. Young olisi kyllä riskisijoitus.

Mikal Bridges kyllä täyttäisi hyvin tuon SF paikan, mutta sitten tulee kyllä kysymykseksi kuka luo tulevaisuudessa ne heittopaikat Laurille ja Bridges:lle.
 
Viestejä
1 657
Hyviä pointteja HugiM.

Yksi ongelma varmaan on Bullsin tarinassa oleva momentum, että Zach LaVine on koko viime kesän "Butler-kaupan" keskeinen palanen. Koska LaVinen sopimus on nyt katkolla, Bullsin tavallaan oletetaan tekevän ison diilin varmistaaksen tän ydinpalasensa kuulumisen rosteriin seuraavat neljä-viisi vuotta. Kun LaVinea on vielä hehkutettu ihan Bullsin itsensäkin toimesta (kun on haluttu oikeuttaa viime kesän kaupat), niin nyt ollaan tilanteessa, jossa alta 20 miltsiä / vuosi diiliä ei oikein voida tarjota - ja tuo merkittävä jatkosoppari on käytännössä tarjottava.

Kahdenkymmenen millin vuosipalkalla ei kaveria mielellään piiloteta kakkoskentälliseen - ainakaan jos se on nuori lupaus. Ja voihan olla, että LaVine vielä lunastaa häneen kohdistetut odotuksensa. Oppii vaikka jakamaan palloa.

Kris Dunnistahan on musta puhuttu jo aiemmin, että voisi olla aloittavan / ykköspointin sijaan NBA:n ihan superseuran kakkospointti (tai puolustusspesialisti tiettyihin match-uppeihin vaikka avauksessa). Että siinä mielessä huippupointin värvääminen voisi olla ihan asiallinen ratkaisu. Itse vaan olen hiukan skeptinen juuri Trey Youngin suhteen.

Youngin tän kauden statsit on ihan huikeat (onko peräti koko NCAA:N tilastojohtaja sekä pisteissä että syötöissä - mikä lienee poikkeuksellinen saavutus koko NCAA:n historiassa, että menee samalle pelaajalle noi tittelit), mutta kun muut joukkueet oppi ottamaan Youngin pelin pois, niin tulokset on romahtaneet ja joukkue on hävinnyt käytännössä kaikki pelinsä tän vuoden puolella. Kaikki ei tietenkään ole Youngin "syytä" - ympärillä olevan joukkueen taso ei ihan riitä myöskään - mutta kertoo kai se jostakin, että joku pelaaja voidaan noin vain systemaattisesti eliminoida pelistä?

Samaa mieltä olen tuosta, että pelitaitoisia senttereitä on tarjolla myöhemmilläkin varausvuoroilla (sekä markkinoilta), mutta hyvät lyhyet laiturit on merkittävästi harvinaisempia. Nyt kun sellaisia olisi omalla kohtuu korkeallla varausvuorolla tarjolla, niin tarjoukseen kannattaisi tarttua. Siksi pitäisin MIkal Bridgesiä (tai Miles Bridgesiä, tai Kevin Knoxia) ykköstavoitteena.

Mutta paljonhan tässä ehtii tapahtua vielä ennen kesän draftia...
 
Knicks hävisi ja Bulls voitti, tarkoittaa että pääsevät aikaisintaan 9:nä varaamaan
Oikeastaan tarkoittaa lähinnä sitä, että varausnumero tulee olemaan hyvin suurella todennäköisyydellä juuri 9. Todennäköisyydet sille, että tuo varausnumero tuosta vielä tippuisi on melko pienet, kun seuraavaksi huonoimmat rekordin omaavat Lakers ja Hornets ovat haalineet 6 ja 7 voittoa enemmän. Tällöin Bullsin todennäköisyys 9. varaukseen olisi 81,3%, 10. varaukseen 12,2% ja top 3 varaukseen 6,1%. 4-7 ja 13-14 varauksille nouseminen/tippuminen mahdotonta ja 11-12 käytännössä mahdotonta.

Eli kyllähän tuohon nyt moukan tuuria tarvittaisiin, että top 3 varaus saataisiin haalittua. 8. parhailla oddseilla top 3 varauksen todennäköisyys olisi 10% ja 7. parhailla 15%, joten näille numeroille pääseminen loppukauden aikana olisi erittäin tärkeää. Harmi vain, että muut joukkueet ovat tällä hetkellä niin huonoja ettei tämä tule varmaan onnistumaan.

Kaikki todennäköisyydet löytyvät täältä: 2018 NBA Draft Lottery Odds | Tankathon
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös