Koripallo.com

Chicago Bulls: Rebuild

Tosta treidistä vielä:

ottaen huomioon Bullsin uudistuksen aikataulun, poisannettujen ukkojen käyttökelpoisuuden ja Porterin mahdollisuuden olla vahva osa tulevaa joukkuetta, niin kauppa tuntuu jokseenkin siedettävältä. Kaikki ovat varmasti samaa mieltä Porterin hintalapusta mutta siitäkin huolimatta ... on ihan hyvä mahdollisuus että Porter tuo yhden hyvän rakennuspalasen jengiin. Parker ei sitä ollut ja Portiskin oli tuomittu sivurooliin.

GarPaxin perustelutkin on mielestäni päteviä ja vakavasti otettavia tässä tapauksessa.
John Paxson & Gar Forman Address the Media After Trade Deadline | Chicago Bulls
 
Viestejä
16
PS. Otto Porter oli just niin hyvä kuin ajattelinkin. Ei säkenöivä supertähti, mutta hyvä pelaaja: hyvä puolustaja ja kunnollinen kolmosuhka. Ja eka peli meni ilmeisesti ilman yksiäkään yhteisiä treenejä.
Eli Boylen ei ollut vielä ehtinyt ohjeistaa miten pelataan. Se ei lupaa hyvää.

Itse olen positiivisella mielellä tästä Porterin siirrosta. Sopimus on huono, mutta tässä tilanteessa menettelee, koska runko pelaa kuitenkin tulevat vuodet vielä pääosin junnusoppareilla. Bullsin FO tuntien kesällä olisi tullut joku vielä huonompi sopimus.
 
Moni pelaaja onnistui Bulls:lla tällä kertaa. Pallon liike paljon parempaa kuin aikaisemmin ja pelaajien liikekin pallottomana parantunut. Voisi jopa sanoa, että Bulls näytti NBA joukkueelta tänään. Hyökkäys toimi loistavasti ja puolustuksessa näkyi toisinaan jonkinlaista joukkue puolustusta. Puolustus on lienee kuitenkin se pää missä vielä pitää selkeämmin parantaa.
Joo. Chicagon hyökkäys oli hyvää Brooklynia vastaan. Mutta samalla pitää huomioida, että suurin osa tuosta menee hyvän heittopäivän piikkiin. Chicagolta koko aloitusviisikolle osui erityisen hyvä heittopäivä samaan peliin.

Heitto-%:
Markkanen 11/18 - 61%
Porter 7/9 - 78%
Lavine 10/17 - 59%
Lopez 6/8 - 75%
Dunn 5/11 - 45%
Selden 4/6 - 67%
TLC 2/7 - 29% (ainoa heikompi paljon heittäneistä)

Chicagolta vielä kolmoset 50% koko joukkueella. Ihan tällaista heittopäivää tuskin lähiaikoina tulee uudelleen.. Puolustus ei kuitenkaan ollut erityisen hyvää, vaikka Brooklyn jäikin huonoihin heittoprosentteihin. Brooklyn vaan yksinkertaisesti suti monta helppoa heitto ohi korin läheisyydestä ja kolmosen takaa.

PS. Otto Porter oli just niin hyvä kuin ajattelinkin. Ei säkenöivä supertähti, mutta hyvä pelaaja: hyvä puolustaja ja kunnollinen kolmosuhka. Ja eka peli meni ilmeisesti ilman yksiäkään yhteisiä treenejä.
Yhden pelin perusteella ei vielä kannata tehdä ylianalyyseja. Voin kertoa, että Porter ei tule jatkossa heittämään kolmosia 80% tarkkuudella kuten Brooklynia vastaan. :) Porterin kolmosten heitto-% ennen tätä peliä oli 36,9 tällä kaudella. Joten niihin lukemiin todennäköisesti tullaan putoamaan jatkossa.

Enemmänkin olisin tämän pelin perusteella huolissaan Porterin jatkosta. Näyttäisi siltä, että Porter tulee jäämään ihan pelkästään nurkassa notkuvaksi 3-D -pelaajaksi.. Siihen rooliin löytyy kyllä halvempiakin pelaajia kuin maksimipalkattuja pelaajia.
 
Joo. Chicagon hyökkäys oli hyvää Brooklynia vastaan. Mutta samalla pitää huomioida, että suurin osa tuosta menee hyvän heittopäivän piikkiin. Chicagolta koko aloitusviisikolle osui erityisen hyvä heittopäivä samaan peliin.


Heitto-%:
Markkanen 11/18 - 61%
Porter 7/9 - 78%
Lavine 10/17 - 59%
Lopez 6/8 - 75%
Dunn 5/11 - 45%
Selden 4/6 - 67%
TLC 2/7 - 29% (ainoa heikompi paljon heittäneistä)

Chicagolta vielä kolmoset 50% koko joukkueella. Ihan tällaista heittopäivää tuskin lähiaikoina tulee uudelleen.. Puolustus ei kuitenkaan ollut erityisen hyvää, vaikka Brooklyn jäikin huonoihin heittoprosentteihin. Brooklyn vaan yksinkertaisesti suti monta helppoa heitto ohi korin läheisyydestä ja kolmosen takaa.Yhden pelin perusteella ei vielä kannata tehdä ylianalyyseja. Voin kertoa, että Porter ei tule jatkossa heittämään kolmosia 80% tarkkuudella kuten Brooklynia vastaan. :) Porterin kolmosten heitto-% ennen tätä peliä oli 36,9 tällä kaudella. Joten niihin lukemiin todennäköisesti tullaan putoamaan jatkossa.

Enemmänkin olisin tämän pelin perusteella huolissaan Porterin jatkosta. Näyttäisi siltä, että Porter tulee jäämään ihan pelkästään nurkassa notkuvaksi 3-D -pelaajaksi.. Siihen rooliin löytyy kyllä halvempiakin pelaajia kuin maksimipalkattuja pelaajia.
No eipä tässä nyt olla Bullsia mestariksi leipomassa. Todella hyvä peli joukkueena sellaista vastustajaa vastaan, jolla ihan kelpo nippu peliimehiä kentällä sekä oikeasti intoa pelata voitosta. Näitä ei ole tällä kaudella tullut montaakaan , OKC voitto tulee nyt ainoana mieleen nopeasti. Tottakai Bullsilta onnistunut heittopeli, eikä joka kerta voi noin hyvin odottaa onnistuvan. Nyt onnistui ja hyvä niin. Onnistukset tuppaavat ruokkia lisää fiilistä ja hyviä suorituksia, samoin sitten negatiivisillä asioilla. Iloitaan nyt onnistumisista, niin Laurin kuin koko Bullsin toimesta. Niitä ei liikaa ole ollut tällä kaudella.

Yhden pelin perusteella ei tietysti kovin pitkälle vietyjä analyyseja voi tehdä, mutta sama pätee tähänkin. Hyvä ensimmäinen peli ja on tosi tärkeetä että saa pelin rullaamaan ja sopii nopeasti joukkueeseen ja löytää roolinsa. Varmasti on kallis sopimus, mutta niinkun täälläkin on monesti jo sanottu, ei Bullsilla hirvesti ole niitä vetovoimatekijöitä, joiden perässä hyvät hintalaatusuhteen omaavat pelaajat kilpailevat pääsystä Chicagoon. Tämä on hyvä signaali sen siihen suuntaan että rahaa ylipäätään käytetään joukkueen kehittämiseen. Ja tosiaan johonkin se pitää käyttää, ja erittäin hyvä juttu jos Bullsiin saataisiin edes etäisesti joukkueelle pelaava vahvistus.
 
Viestejä
280
Eiköhän Bulls ole laskenut sen varaan, että Carter tulevaisuudessa avausviisikon sentteri ja Lauri pf. Carter toki pystyy pelaamaan ja on ehkä parempi nelosena, mutta jättäminen hänet Portisin rooliin tuntuu melko oudolta strategialta. Uskoisin Bullsin etsivän back-up nelosta vapaa-agentti markkinoilta. Antanevat siten Laurin pelata isoja minuutteja, mitä on nyt jo tehnyt. Eilenkin 38min. 38min/peli on aika paljon ja se pitäisi kyllä saada max 35 minuuttiin.

Toisaalta Porter on ihan oiva kaveri pelaamaan myös pf small-ball viisikoissa, aliarvostettu osa hänen taidoissaan. Tätä varmaan nähdään tällä kaudella Markkasen huilatessa, kun rosterissa ei Laurin lisäksi muita pf ole. Eiköhän joku sentterikin raahata joukkueeseen vapaa-agenteista, koska Feliciota ei pysty peluuttamaan muuten kuin roskaminuuteilla. RoLo olisi ihan mukava, mutta en usko että haluaa jäädä Bullsiin ja buy-out puheet on ollut jo nyt käynnissä
Bulls ei tule saamaan ainuttakaan tähti-ja supertähtikategorian PF ja sentteri vapaa-agentteja jengiinsä.
Ja jos / kun Bulls jonkun kakkos tai kolmoskategorian vapaa-agentin saa naarattua jengiinsä niin sekin on korkeintaan tasoa Jabari Parker ja siitäkin pitää maksaa ylihintaa.

Yksikään laatuluokan vapaa-agentti oli sitten kuka tahansa EI TULE MISSÄÄN TAPAUKSESSA tekemään sopimusta GarPaxin johtamaan Bullsiin. Eli jos se back-up sentteri tai PF pitää löytää niin draft ON AINOA KEINO SIIHEN.
 
Eli jos se back-up sentteri tai PF pitää löytää niin draft ON AINOA KEINO SIIHEN.
Tästä täytyy olla vähän eri mieltä. Ei back up sentteriksi tarvita supertähteä, hyvä roolipelaaja riittää. Ja sellaisia pystytään hankkimaan jopa Chicagoon (jos pelaajalla on vaarana esim. ettei saa sopparia ollenkaan). Välittömästi tulee esimerkkinä mieleen Noah Vonleh joka nostetiin loppukevääksi viime kaudella Bullsiin kun jäi ilman joukkkuetta (oli jo silloin ihan hyvä puoli-ilmainen pelaaja - eikä muuten maksa tämän kauden jälkeenkään luultavasti kuin muutaman millin, wink-wink Bulls Front Office).

Yhden pelin perusteella ei vielä kannata tehdä ylianalyyseja.
En kutsuisi "ylianalyysiksi" sen toteamista, että Porter pelasi maineensa mukaisesti ekassa pelissä hyvin puolustuksessa ja on kolmosuhka + istui yllättävän hyvin jengin peliin ilman treenejä. Jos jotakin voi kutsua ylianalyysiksi niin tätä:
Enemmänkin olisin tämän pelin perusteella huolissaan Porterin jatkosta. Näyttäisi siltä, että Porter tulee jäämään ihan pelkästään nurkassa notkuvaksi 3-D -pelaajaksi.
Eli yhden pelin perusteella - ja siis ilman yhteisiä treenejä pelatun sellaisen (ei ole käyty joukkueena läpi tai kävelty yhtäkään peliä läpi tms.) perusteella - olet esittämässä ennusteita Porterin kahden tulevan vuoden roolista?

Miten Porter istuu lopulta Bullsin kokoonpanoon nähdään vuoden-kahden sisään, ei yhden pelin perusteella.

Sen sijaan oleellista musta tässä on se, että Bullsilla on nyt kolmospaikalla pelaaja joka voisi olla se palanen joka pelaa hyvän Bulls-joukkueen kolmospaikalla. Itse sanoisin, että Porter ei voi olla hyvän joukkueen ykköspelaaja (jos on joukkueen ykköspelaaja, joukkue ei ole hyvä), mutta voi olla hyvän play off -joukkueen avauskentällisen pelaaja. Sellaista nyky-Bulls ei saa vapailta markkinoilta vaikka polvillaan rukoilisi kadunkulmassa.

Enkä edelleenkään ymmärrä tuota sopparin suuruudesta valittamista. Varmaankin Porterin "oikea" hinta olisi lähempänä 20 kuin 27 milliä. Mutta kuten todettua, ei tämän päivän Bulls "oikeaa hintaa" vastaan ketään saa vaikka kuinka tyrkyttäisi. Samalla rahaa on pakko kuluttaa joka vuosi anyway: kauden 2018-19 palkkalattia on 91 miljoonaa (90% palkkakatosta). Noissa voi jonkin verran kikkailla erilaisten poikkeusten kanssa, mutta pääsääntöisesti rahaa pitää laittaa haisemaan anyway.

Seuraavat joille pitää oikeasti maksaa on Markkanen kahden ja Carter Jr. kolmen vuoden päästä. Dunnin kohdalla päätöksiä pitää tehdä jo ensi vuonna, mutta ei näytä siltä, että Dunn tulee saamaan maksimisopparia. Samaan aikaan Porterin soppari kattaa kaksi vuotta (1+1 pelaajan optiolla). What is the problem?

Sen sijaan, että vain valitetaan Porterin hinnasta (helppoa), olisi kiva kuulla vaihtoehtoinen rahankäyttösuunnitelma (vaikeata).
 
Viestejä
559
Paxson puhelee ihan ymmärrettäviä asioita haastattelussa. Rebuild on vasta alussa ja monia pelaajia ollaan kokeilemassa pelipaikoilleen, tärkeimpänä Dunn.

Eli voittoja ei liene odotettavissa tulevilta kausiltakaan liiemmin, jollei (vähintään) muutama pelaaja kehity isoin harppauksin. Katsojille ja faneille on siis lähinnä tuskaa tarjolla.

Jos taas panostuksen pitäisi olla draftissa (sanotaan nyt vielä kerran: ei ole enää sama kuin aiemmin), liiallista voittamista pitäisi jopa välttää. Siis vielä enemmän tuskaa tarjolla.

Draft on todella hankala asia. Joka vuosi joku saa ykkös-pickin (miksei siis Bulls). Todennäköisyyslaskennan perusteella on noin 50% mahdollisuus jäädä ilman ykkös-pickiä vaikka olisi viimeinen runkosarjassa kuusi-seitsemän vuotta peräkkäin (en tarkistanut tarkkaa todennäköisyyttä, mutta suuruusluokan pitäisi olla oikea). Ja entäs jos draftatataan just silloin joku markellefultz?

No mitäs sitten? Ilmeisesti on vain kokeiltava potentiaalisia pelaajia kuten tähänkin saakka. Nyt voidaan yliviivata Parker, Portis ja muut treidatut. Dunn lienee seuraavaksi liipasimella ja tarkka seuranta on menossa palkkakärkien Porterin ja LaVinen kohdalla.

Ja tätä jatkunee nyt lähivuodet, jollei jotain yllättävää tapahdu.
 
Eli yhden pelin perusteella - ja siis ilman yhteisiä treenejä pelatun sellaisen (ei ole käyty joukkueena läpi tai kävelty yhtäkään peliä läpi tms.) perusteella - olet esittämässä ennusteita Porterin kahden tulevan vuoden roolista?
Enhän minä puhunut mistään tulevan kahden vuoden roolista, vaan "jatkosta".. Kyllä se vaan vahvasti näyttää siltä, että ainakin tämän kauden Porter tulee pelaamaan samassa roolissa kuin esim. Selden ja Hutchison pelasi aloitusviisikossa eli lähinnä notkuu kulmassa ja saa maksimissaan sen 5-10 heittoa pelissä.

Miten Porter istuu lopulta Bullsin kokoonpanoon nähdään vuoden-kahden sisään, ei yhden pelin perusteella.
Kauan se sitten kestääkin, jos siinä menee jopa kaksi vuotta? :oops:

Kyllähän jo tämä kevät tulee hyvin pitkälti näyttämään sen, että miten Porter sopii tuohon Bullsin rosteriin.

Porter voi olla hyvän play off -joukkueen avauskentällisen pelaaja. Sellaista nyky-Bulls ei saa vapailta markkinoilta vaikka polvillaan rukoilisi kadunkulmassa.
Tuo on kyllä jo ihan täyttä skeidaa, vaikka tuota samaa Tarmofanikin jaksaa toistella täällä useampaan kertaan päivässä.. Ei Bulls nyt niin vastenmielinen paikka ole pelata, että free agentit ei tulisi sinne mistään hinnasta. Alla olevan listan pelaajista (kesän free agentteja) todennäköisesti useampi tekisi välittömästi sopparin Bullsin kanssa, jos Bulls tarjoaisi 10-20 milj/kaudesta riippuen pelaajasta (tai paljon vähemmälläkin). Siinä tuskin olisi "restricteditkään" suurena esteenä. Ihan naurettavaa luoda sellaista kuvaa, että Bulls ei olisi voinut saada mitään muita pelaajia kuin Otto Porterin. :oops:

Taurean Prince (Restricted)
Terry Rozier (Restricted)
DeMarre Carroll
Thaddeus Young
Bojan Bogdanovic
Darren Collison
Delon Wright (Restricted)
Goran Dragic (Player)
Eric Bledsoe
Malcolm Brogdon (Restricted)
Jeff Teague (Player)
Emmanuel Mudiay (Restricted)
Terrence Ross
Kelly Oubre Jr. (Restricted)
Al-Farouq Aminu
Rodney Hood
Harrison Barnes (Player)

Enkä edelleenkään ymmärrä tuota sopparin suuruudesta valittamista. Varmaankin Porterin "oikea" hinta olisi lähempänä 20 kuin 27 milliä
Jos Porter olisi tulevana kesänä free agent, niin hän ei todellakaan saisi mitään 20 miljoonaa mistään, varsinkaan useampaa vuotta.. Jos puhuttaisiin monen vuoden sopparista, niin hinta olisi ehkä 10-15 miljoonan välillä. Toki aina jostain rupusakista voisi saada sellaisen Parker tyylisen 1v/20milj. -sopimuksen.

Samalla rahaa on pakko kuluttaa joka vuosi anyway: kauden 2018-19 palkkalattia on 91 miljoonaa (90% palkkakatosta). Noissa voi jonkin verran kikkailla erilaisten poikkeusten kanssa, mutta pääsääntöisesti rahaa pitää laittaa haisemaan anyway.
Tuosta palkkalattian alituksesta ei kuitenkaan saa mitään "sakkoa". Tosin sitten rahaa pitää maksaa rosterissa oleville pelaajille. Bulls taisi viime kaudellakin olla alle tuon palkkalattian. Lisäksi kuten sanoit tuon pystyy useimmiten helposti kikkailemaan erilaisilla poikkeuksilla. Tai ottamalla trade deadlinen aikoihin vastaan jonkun Omer Asikin tyylisen sopparin, josta parhaimmassa tapauksessa saa vielä draft pickin kaupan päälle tai jotain muuta.

Tuo palkkalattia ei ole mikään syy ottaa muiden huonoja sopimuksia vastaan.

Sen sijaan, että vain valitetaan Porterin hinnasta (helppoa), olisi kiva kuulla vaihtoehtoinen rahankäyttösuunnitelma (vaikeata).
Vähänkin osaavalla joukkueen johdolla on lukuisia mahdollisuuksia olemassa. Aina löytyy pelaajia tai tradeja, joita on tarjolla. Ihan naurettavaa taaskin luoda sellaista mielikuvaa, että ikään kuin GarPaxilla ei olisi ollut "muuta vaihtoehtoa" kuin kaupata Otto Porter joukkueeseen.

Kuten edellä jo listasin, niin kyllä noita free agenttejakin löytyy useampia, joiden perään olisi voinut lähteä kesällä.

Lisäksi se tuntuu jotenkin oudolta logikalta, että olisi ollut typerää maksaa Portisille 16 miljoonaa kaudesta, mutta 27 miljoonan maksaminen Porterille olisi taas hyvä juttu.. Itse pidän kuitenkin tällä hetkellä Portisia jopa hieman parempana pelaajana. Toki olisin itsekin jättänyt tekemättä pitkän sopimuksen Portisin kanssa, mutta esim. lyhyt parin vuoden soppari olisi tuolla rahalla voinut olla ihan ok.
 
Bulls ei tule saamaan ainuttakaan tähti-ja supertähtikategorian PF ja sentteri vapaa-agentteja jengiinsä.
Ja jos / kun Bulls jonkun kakkos tai kolmoskategorian vapaa-agentin saa naarattua jengiinsä niin sekin on korkeintaan tasoa Jabari Parker ja siitäkin pitää maksaa ylihintaa.

Yksikään laatuluokan vapaa-agentti oli sitten kuka tahansa EI TULE MISSÄÄN TAPAUKSESSA tekemään sopimusta GarPaxin johtamaan Bullsiin. Eli jos se back-up sentteri tai PF pitää löytää niin draft ON AINOA KEINO SIIHEN.
Tästä olen ihan samaa mieltä. Tämän vuoksi tykkäänkin Porterin hankinnasta tässä vaiheessa, vaikka sopimus onkin pitkä ja kallis. Varsinkaan sf-paikalle ei ole kovin montaa vapaata-agenttia tarjolla ja Bullsilla ei nyt muutenkaan mitään mahkuja Ottoa parempaan.
 
Ei herranen aika kuinka paskaa puolustusta Bulls pelasi koko pelin Wizardsia vastaan!! :eek:

Wizards useamman kerran käveli vapaaseen kolmosen paikkaa. Ja Jabari Parkerilla taisi olla 5-6 donkkia hitaissa hyökkäyksissä. Wizards oli tehnyt kolmannen jakson lopussa jo 106 pinnaa.

Kun Chicago pelaa noin paskaa puolustusta niin on ihan toissijaista, jos hyökkäyspäässä joku tekee 10 tai 20 pinnaa. Laurikin teki hyvät tilastot (20pts/11reb/4ast), mutta kyllä oli Laurinkin effortti todella laiskaa puolustuspäässä.. Kun Washingtonin puolustuskin on sarjan heikoimpia, niin Chicago pysyi näennäisesti pelissä mukana melko pitkään.

Vähän noloa oli myös, että Jabari Parker piti välillä Chicagon puolusta ihan pilkkaanaan donkeillaan ja teki 20 pinnaa.

Otto Porter aloitti pelin hyvin muutamalla ajolla korille, mutta mitä pidemmälle peli eteni sitä enemmän Porter katosi näkyvistä. Lähinnä tietysti Lavinen hero-ballin takia palloja tuli koko ajan vähemmän ja vähemmän.. Mutta kuten kirjoitin, niin hyökkäyksen tekemiset ovat ihan toissijaisia jos puolustus on noin hengetöntä ja sekaisin.
 
Viestejä
2 047
Phoenix on nimen omaan esimerkki siitä kuinka tankkaaminen (+tuuri) parhaimmillaan voi toimia.. Kannattaa muistaa, että Phoenix varaa ensi kesänäkin kärkipäässä. Ensi kesän draftista vielä Phoenixiin joku top 2 -pickki, niin Bookerin ja Aytonin kehittyessä tuo joukkue on hyvin huokutteleva free agenteille. Ei ollenkaan poissuljettua, että 2-3 vuoden päästä Phoenix olisi kovakin nippu
Tai sitten draftistä saadaan seuraava Anthony Bennet tai Markelle Fultz ja ollaan edellään yhtä surkeita kuten nyt. On aika pahasti ennen aikaista tässä vaiheessa arvioida miten onnistunut Phoenixin tankkausstrategia tulee olemaan.

Tuo on kyllä jo ihan täyttä skeidaa, vaikka tuota samaa Tarmofanikin jaksaa toistella täällä useampaan kertaan päivässä.. Ei Bulls nyt niin vastenmielinen paikka ole pelata, että free agentit ei tulisi sinne mistään hinnasta.
Kyllä se nyt vaan on niin, että Bulls tiedostaa olevansa kaikkea muuta kuin vetovoimainen organisaatio tällä hetkellä.
Bulls Recognize Free Agency Limitations By Trading For Otto Porter Jr.
 
Kyllä se nyt vaan on niin, että Bulls tiedostaa olevansa kaikkea muuta kuin vetovoimainen organisaatio tällä hetkellä.
Bulls Recognize Free Agency Limitations By Trading For Otto Porter Jr.
Ei kai tuota Bullsin huonoa vetovoimaa kukaan ole kiistänytkään? Tuossa artikkelissakin puhutaan, että "max deal -free agentit" eivät katsokaan Bullsiin päin, mikä on tietysti täysin selvä asia.

Mutta samaan aikaan on myös todella typerää kirjoittaa, että "nyky-Bulls ei saa vapailta markkinoilta aloitusviiskon tasoista pelaajaa vaikka polvillaan rukoilisi kadunkulmassa".. Noin jyrkässä toteamuksessa ei ole mitään järkeä. Kuten edellä kirjoitin, niin noita "kakkostason" free agentteja on ihan mahdollista saada Bullsiin. Toki saattaa jonkun miljoonan ylihintaa joutua maksamaan, mutta elämä on.. Ja ylihintainenhan Otto Porterkin on.

Saihan Bulls viime kesänäkin signattua free agentin (Parker), joka tietysti oli ylihintainen deali. Mutta varmasti osittain sopimus oli siksi kallis, kun vain yksi vuosi oli taattua rahaa.
 
Viestejä
7 253
Toinen peli putkeen. Terävyys jaloissa puuttui ja vähän ajatuskin hukassa. Saattoi olla, että voittopeli tyhjensi vaan voittamaan tottumattoman joukkueen päät liian tehokkaasti.

Laurin heitosta heti näki, että ei ole ihan normaali rytmi. Hienoa kuitenkin, että Lauri kykeni olemaan tehokas vaikkei kaukaa vähänkään kauempaa osunutkaan. Puolustuksessa ei ollut sen särmempi kuin muutkaan...

Jäätävää aivopierua Lopezilta tokan lopussa... Velhot sai kertalaakilla sen 8pinnaa ja aika tuskaista oli sieltä tolla energialla nousta vaikka Dunnin hetkellinen riistosuma aikaansaikin kivan nosteen kolmannella kun tilanteet päättyi nopeisiin donkkeihin toisessa päässä kenttää...
 
Enhän minä puhunut mistään tulevan kahden vuoden roolista, vaan "jatkosta".. Kyllä se vaan vahvasti näyttää siltä, että ainakin tämän kauden Porter tulee pelaamaan samassa roolissa kuin esim. Selden ja Hutchison pelasi aloitusviisikossa eli lähinnä notkuu kulmassa ja saa maksimissaan sen 5-10 heittoa pelissä.Kauan se sitten kestääkin, jos siinä menee jopa kaksi vuotta? :oops:

Kyllähän jo tämä kevät tulee hyvin pitkälti näyttämään sen, että miten Porter sopii tuohon Bullsin rosteriin.Tuo on kyllä jo ihan täyttä skeidaa, vaikka tuota samaa Tarmofanikin jaksaa toistella täällä useampaan kertaan päivässä.. Ei Bulls nyt niin vastenmielinen paikka ole pelata, että free agentit ei tulisi sinne mistään hinnasta. Alla olevan listan pelaajista (kesän free agentteja) todennäköisesti useampi tekisi välittömästi sopparin Bullsin kanssa, jos Bulls tarjoaisi 10-20 milj/kaudesta riippuen pelaajasta (tai paljon vähemmälläkin). Siinä tuskin olisi "restricteditkään" suurena esteenä. Ihan naurettavaa luoda sellaista kuvaa, että Bulls ei olisi voinut saada mitään muita pelaajia kuin Otto Porterin. :oops:

Taurean Prince (Restricted)
Terry Rozier (Restricted)
DeMarre Carroll
Thaddeus Young
Bojan Bogdanovic
Darren Collison
Delon Wright (Restricted)
Goran Dragic (Player)
Eric Bledsoe
Malcolm Brogdon (Restricted)
Jeff Teague (Player)
Emmanuel Mudiay (Restricted)
Terrence Ross
Kelly Oubre Jr. (Restricted)
Al-Farouq Aminu
Rodney Hood
Harrison Barnes (Player)
Tosta porukasta kukaan ei ole läheskään saman tason pelaaja mitä Otto Porter on. Brogdon on tasoltaan lähinnä Porteria mutta ei kuitenkaan yhtä hyvä puolustuspäässä ja enemmän kombotakamies kuin pieni laituri.

Kaiken lisäksi Porter on nuorempi kuin suurin osa listaamistasi pelaajista joten sopii sikälikin paremmin joukkueeseen.
 
Javale pelaa minimisopparilla Lakersissa loistokautta. Symppis ukko ja iso hupifaktori. Eikä ehkä maksaisi kesällä kovin paljon, jos halutaan veteraanisentteriä. Felicion sopparilla ainakin saisi :). Hyökkäyspää vaatisi ehkä toimiakseen jonkun oikean pelintekijän rosteriin.
 
on myös todella typerää kirjoittaa, että "nyky-Bulls ei saa vapailta markkinoilta aloitusviiskon tasoista pelaajaa vaikka polvillaan rukoilisi kadunkulmassa".. Noin jyrkässä toteamuksessa ei ole mitään järkeä. Kuten edellä kirjoitin, niin noita "kakkostason" free agentteja on ihan mahdollista saada Bullsiin. Toki saattaa jonkun miljoonan ylihintaa joutua maksamaan, mutta elämä on.. Ja ylihintainenhan Otto Porterkin on.
Sanoin siis, että "hyvän play off -joukkueen avauskentällisen pelaaja. Sellaista nyky-Bulls ei saa vapailta markkinoilta vaikka polvillaan rukoilisi kadunkulmassa".

Siinä on tietenkin ripaus kärjistystä, mutta väitän edelleen, että suunnilleen noin on.

Tuossa Shaqtinin listassa ei ole kovin monta hyvän pleijarijoukkueeen avauskentällisen pelaajaa - kenties Bledsoe, Brogdon ja Oubre, ehkä joku muukin - mutta niihin ei Bullsilla ole mitään jakoa (kelpaavat muillekin joukkueille). Sitten siellä on vanhuksia (esim. Carroll, Collison, Dragic) jotka ei sovi jälleenrakennusaikatauluun ja nuorempia floppeja (esim. Hood) tai ei riittävän tasoisia (esim. Mudiay, Prince) hyvän pleijarijoukkkueen avaukseen (Mudiay / Knicks ja Prince / Hawks on nippa nappa omien sarjan pohjajoukkueittensa avauksessa - siis joskus on, joskus ei - kumpikaan ei mahtuisi avaukseen kärkijoukkueissa).

Porter sen sijaan on riittävän hyvä ja saatiin treidaamalla (toisin kuin hyviltä vapailta agenteilta, Porterilta ei kysytty, haluatko Bullsiin) ja kaiken lisäksi Porter on riittävän nuori (samanikäinen kuin Dunn ja Valentine). Joten jos nuori jengi alkaa kehittyä ja saada ilmaa siipiensä alle kahdessa vuodessa, on mahdollista, että Porterista saadaan jatkosopparilla pysyvämpi pala tulevaan "hyvään Bullsiin".

Ylläoleva on tietty jo aika monen "jos"-lauseen takana, mutta musta tilanteeseen nähden Porterin palkkaaminen oli ihan viisas veto. Tai en ainakaan keksi tähän hätään kovin monta parempaakaan liikettä jonka Bulls-johto olisi voinut tehdä.


Lisäksi se tuntuu jotenkin oudolta logikalta, että olisi ollut typerää maksaa Portisille 16 miljoonaa kaudesta, mutta 27 miljoonan maksaminen Porterille olisi taas hyvä juttu.. Itse pidän kuitenkin tällä hetkellä Portisia jopa hieman parempana pelaajana.
Porter on avauskentällisen pelaaja joka paikkaa parin vuoden huutavan pulan kolmospaikalla - ja kuten yllä todettua, on jopa potentoaalinen pidemmän tähtäimen pelaaja joukkueelle. Portis puolestaan on hyvä vaihtopelaaja, muttei mikään sateentekijä - ja kilpailee peliajasta Markkasen kanssa (onneksi ei ehtinyt vetää Lauria turpaan) sekä vaatii rooliinsa nähden liikaa palkkaa. Edelleen: viime kesänä Bulls tarjosi yli 50 milljoonaa neljästä vuodesta, mutta se ei riittänyt.


PS. Mitä sanoit Shaqtin siitä palkkalattiasta pitää tietenkin paikkansa: sen alitttamisesta ei saa sakkoja, mutta maksaa se täytyy joka tapauksessa (jaetaan pelaajille). Kun ottaa huomioon Bullsin omistajien pihiyden / halukkuuden treidata mitä vain joistakin sadoista tuhansista käteistä, ei kuulosta uskottavalta, että heittäisivät ilomielin muutaman kymmenen miljoonaa "tyhjästä" pelaajille lisäjakoon. "Cash Considerations" on korkealla Reinsdorfien agendalla.


Javale pelaa minimisopparilla Lakersissa loistokautta. Symppis ukko ja iso hupifaktori. Eikä ehkä maksaisi kesällä kovin paljon, jos halutaan veteraanisentteriä. Felicion sopparilla ainakin saisi :)
Sitten kun joku vielä suostuisi ottamaan Felicion sopparin... tuskin onnistuu kahteen vuoteen.
 
Sitten kun joku vielä suostuisi ottamaan Felicion sopparin... tuskin onnistuu kahteen vuoteen.
Niin ei varmasti ota. Lähinnä tämä oli pikku läpän yritys: Jos Felicio saa 8 ja Javale 2.3 miltsiä, niin sitä "NBAssa vuosia töitään tehneiden" (ref. Korbat) ammattitaitoa suuntaan ja toiseen voi itse kukin ihmetellä. No, elämä ei ole oikeudenmukaista eikä varsinkaan NBA.

Mutta jos pinkkaa on jaettavaksi kun ketään kivaa ei kerran saada, niin kesällä joku 5M pöytään, ja "Tragic Bronson" United Centeriä ja myös uskollisia etäkannattajia viihdyttämään. Mahdollisen lisätankkausvuoden kestää paremmin.
 
Jos Lauri pelaa jäljellä olevat 25 matsia keskiarvoilla 22,16 pistettä per peli ja otta levareita 11,72 per peli niin koko kauden keskiarvo olisi 20 pistettä per ottelu ja 10 levaria per ottelu. Olisihan aika tilastorivi! Ja viimeaikojen otteilla on ihan mahdollista!

Tällä hetkellä moisessa ovat kiinni seuraavat kaverit: Davis, Embiid, Antetokounmpo, Towns, Westbrook, Vucevic, Jokic

Näyttökuva 2019-2-12 kello 12.35.54.png
 
Ylös