Koripallo.com

Chicago Bulls: Rebuild

Viestejä
2 047
Ja pientä vertailua Laurin omaan draftluokkaan. Toissa vuonna liigaan draftatuista pelaajista Laurilla on tällä hetkellä kolmanneksi paras pistekeskiarvo (1. Donovan Mitchell (22,4), 2. Kyle Kuzma (19,1), 3. Markkanen (18,4) ja toiseksi paras levypallokeskiarvo (1. John Collins (9,8), 2. Lauri Markkanen (8,7).

Ja koska on kiva myös verrata muihin eurooppalaisiin, niin europelaajista Laurilla on tällä hetkellä kuudenneksi paras pistekeskiarvo ja yhdeksänneksi paras levypallokeskiarvo.

Ja voidaan helposti olettaa, että Laurin numerot tulevat kohenemaan nykyisestään kauden edetessä. Suomi-poika tekee kyllä kovaa jälkeä, ei siitä mihinkään pääse.

2018-19 NBA Player Stats: Per Game | Basketball-Reference.com
 
Pientä ajatuksenjuoksua...

Porter - Portis/Parker tradesta:
Ennen kautta vähän kummastelin, että miksi Bulls ottaa rosteriin kolmannen PF-paikan pelaajan (no tarkoituksena oli ilmeisesti peluuttaa Parkeria 3. paikalla, mikä ei oikein toiminut). No nyt sitten Bulls hankkiutuu eroon kahdesta PF-pelaajasta ja jäljelle jää ainoastaan Markkanen. Eli onhan tuo vähän siinä mielessä kummallinen trade, kun oma rosteri menee noin ohueksi yhdeltä paikalta.

Mutta samaan hengenvetoon täytyy todeta, että Otto Porter Jr on todella mukavanoloinen pelaaja, ei mikään me-first kuten molemmat Portis ja Parker! Eli, mikäli se nyt ketään kiinnostaa, niin minulta peukku ko. tradelle!

Tankkaamisesta:

Sarjataulukko häntäpään osalta näyttää tältä:
Knicks 10 - 46
Suns 11 - 47
Cavaliers 12 - 45
Bulls 13 - 44
Hawks 18 - 38
Grizzlies 23 - 34

Bullsin kanssa kolme muuta huonointa joukkuetta (Knicks, Suns, Cavaliers) ovat aika samoissa lukemissa. Seuraavat joukkueet edellä (Hawks, Grizzlies) ovat puolestaan lopulta aika kaukana edellä!

Mielestäni ei ole mitään järkeä pilata nykyisten pelaajien kehittymistä millään tankkauksella, sillä kolmella huonommalla joukkueella todennäköisyys saada 1. varaus on: 140 / 1000. Neljänneksi huonommalla se on 125 / 1000. Eli tankkaamalla tulisi vaivaiset 15 osaa tuhannesta lisää mahdollisuus ykkösvaraukseen eli prosentteina 1,5%. Samalla varmistettaisiin se, ettei optimaalista kehitystä joukkueena tapahdu. Itse en uhraisi tätä optimaalista kehitysmahdollisuutta noin pienen todennäköisyyden nousun takia! Varsinkaan, kun ei ole kovinkaan todennäköistä, että Hawksin tai Grizzliesin ohitse oltaisiin menossa! (No välikevennyksenä, saikos se Bulls Derrick Rosen juuri 1.5% todennäköisyydellä :D)

Wikipedia Draft odds:
Näyttökuva 2019-2-12 kello 16.04.35.png


Viimeaikaisista peleistä:
Juuri kun Bullsin peli näytti aivan kauheimmalta p***alta ja peruutin League Passinkin, niin jotain ihmeellistä tapahtui ja ensin parani mystisesti Laurin peli ja sitten koko joukkueenkin peli näyttää paremmalta. Yksi mielenkiintoinen Boylenin kommentti oli Twitterissä, missä hän sanoi, että tarkoituksella on alettu muidenkin pelaajien tuoda palloa ylös. Jopa Lavine oli viime yön pelissä aika hyvässä vireessä ja jopa allekirjoittanut hurrasi kun mies teki koreja - jotain perustavanlaatuista on siis pakko ollut tapahtua!!

Myös Laurin pelissä on parantunut pistetehtailun ja levypallopelin osalta myös syöttöpeli! Olenkin ihmetellyt aina miten Lauri saa niin vähän syöttöjä...

Boylen: "We’ve simplified our offensive selections. We’ve played more out of flow. And we put in a multiple ballhandler system in the last 30 days where we designate that certain guys can handle the ball off the board and bring it. Other guys have to honor that by running, spacing, giving them a lane."
 
Ja pientä vertailua Laurin omaan draftluokkaan. Toissa vuonna liigaan draftatuista pelaajista Laurilla on tällä hetkellä kolmanneksi paras pistekeskiarvo (1. Donovan Mitchell (22,4), 2. Kyle Kuzma (19,1), 3. Markkanen (18,4) ja toiseksi paras levypallokeskiarvo (1. John Collins (9,8), 2. Lauri Markkanen (8,7).
Sen verran tarkennusta että Collins on Laurin edellä myös pisteissä (19,3). Collinsin heittotarkkuudet ovat suht samoja kuin viime kaudella mutta usage-%/heittoyritykset kasvananeet huomattavasti. Nämä kaksi kamppailevat varmaan -17 draftin parhaan PFn asemasta ainakin näiden tilastojen perusteella, koska Kuzmalla ei levypalloissa ole asiaa tilastokärkeen. Sen vähän perusteella mitä olen Hawksin pelejä katsonut, Collins on kyllä erinomainen pelimies.

Ihan en jaksa uskoa Laurin 20 pisteen keskiarvoon tälle kaudelle, mutta jo joku 19 on hyvinkin mahdollista, edellyttäen että kolmoset alkavat taas kulkea. Sekin olisi jo ihan hyvää kehitystä varsinkin kun myös levypallotilasto paranee ja ottaa huomioon vaisumman kauden alun loukkaantumisen jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:
"Cash Considerations" -podcastissa oli eilen ihan kiinnostavia analyysejä Porterista ja Markkasesta (ekat 20 minuuttia suunnilleen).

Cash Considerations löytyy ainakin Sticherista, Spotifysta, Google Playsta ja iTunesista.

Selaimella podcastia voi kuunnella esim. iHeart radion sivujen kautta: Cash Considerations / iHeart Radio.
 
Ylös