Koripallo.com

Chicago Bulls: Rebuild

Viestejä
2 050
Ja pientä vertailua Laurin omaan draftluokkaan. Toissa vuonna liigaan draftatuista pelaajista Laurilla on tällä hetkellä kolmanneksi paras pistekeskiarvo (1. Donovan Mitchell (22,4), 2. Kyle Kuzma (19,1), 3. Markkanen (18,4) ja toiseksi paras levypallokeskiarvo (1. John Collins (9,8), 2. Lauri Markkanen (8,7).

Ja koska on kiva myös verrata muihin eurooppalaisiin, niin europelaajista Laurilla on tällä hetkellä kuudenneksi paras pistekeskiarvo ja yhdeksänneksi paras levypallokeskiarvo.

Ja voidaan helposti olettaa, että Laurin numerot tulevat kohenemaan nykyisestään kauden edetessä. Suomi-poika tekee kyllä kovaa jälkeä, ei siitä mihinkään pääse.

2018-19 NBA Player Stats: Per Game | Basketball-Reference.com
 
Pientä ajatuksenjuoksua...

Porter - Portis/Parker tradesta:
Ennen kautta vähän kummastelin, että miksi Bulls ottaa rosteriin kolmannen PF-paikan pelaajan (no tarkoituksena oli ilmeisesti peluuttaa Parkeria 3. paikalla, mikä ei oikein toiminut). No nyt sitten Bulls hankkiutuu eroon kahdesta PF-pelaajasta ja jäljelle jää ainoastaan Markkanen. Eli onhan tuo vähän siinä mielessä kummallinen trade, kun oma rosteri menee noin ohueksi yhdeltä paikalta.

Mutta samaan hengenvetoon täytyy todeta, että Otto Porter Jr on todella mukavanoloinen pelaaja, ei mikään me-first kuten molemmat Portis ja Parker! Eli, mikäli se nyt ketään kiinnostaa, niin minulta peukku ko. tradelle!

Tankkaamisesta:

Sarjataulukko häntäpään osalta näyttää tältä:
Knicks 10 - 46
Suns 11 - 47
Cavaliers 12 - 45
Bulls 13 - 44
Hawks 18 - 38
Grizzlies 23 - 34

Bullsin kanssa kolme muuta huonointa joukkuetta (Knicks, Suns, Cavaliers) ovat aika samoissa lukemissa. Seuraavat joukkueet edellä (Hawks, Grizzlies) ovat puolestaan lopulta aika kaukana edellä!

Mielestäni ei ole mitään järkeä pilata nykyisten pelaajien kehittymistä millään tankkauksella, sillä kolmella huonommalla joukkueella todennäköisyys saada 1. varaus on: 140 / 1000. Neljänneksi huonommalla se on 125 / 1000. Eli tankkaamalla tulisi vaivaiset 15 osaa tuhannesta lisää mahdollisuus ykkösvaraukseen eli prosentteina 1,5%. Samalla varmistettaisiin se, ettei optimaalista kehitystä joukkueena tapahdu. Itse en uhraisi tätä optimaalista kehitysmahdollisuutta noin pienen todennäköisyyden nousun takia! Varsinkaan, kun ei ole kovinkaan todennäköistä, että Hawksin tai Grizzliesin ohitse oltaisiin menossa! (No välikevennyksenä, saikos se Bulls Derrick Rosen juuri 1.5% todennäköisyydellä :D)

Wikipedia Draft odds:
Näyttökuva 2019-2-12 kello 16.04.35.png


Viimeaikaisista peleistä:
Juuri kun Bullsin peli näytti aivan kauheimmalta p***alta ja peruutin League Passinkin, niin jotain ihmeellistä tapahtui ja ensin parani mystisesti Laurin peli ja sitten koko joukkueenkin peli näyttää paremmalta. Yksi mielenkiintoinen Boylenin kommentti oli Twitterissä, missä hän sanoi, että tarkoituksella on alettu muidenkin pelaajien tuoda palloa ylös. Jopa Lavine oli viime yön pelissä aika hyvässä vireessä ja jopa allekirjoittanut hurrasi kun mies teki koreja - jotain perustavanlaatuista on siis pakko ollut tapahtua!!

Myös Laurin pelissä on parantunut pistetehtailun ja levypallopelin osalta myös syöttöpeli! Olenkin ihmetellyt aina miten Lauri saa niin vähän syöttöjä...

Boylen: "We’ve simplified our offensive selections. We’ve played more out of flow. And we put in a multiple ballhandler system in the last 30 days where we designate that certain guys can handle the ball off the board and bring it. Other guys have to honor that by running, spacing, giving them a lane."
 
Viestejä
15
Ja pientä vertailua Laurin omaan draftluokkaan. Toissa vuonna liigaan draftatuista pelaajista Laurilla on tällä hetkellä kolmanneksi paras pistekeskiarvo (1. Donovan Mitchell (22,4), 2. Kyle Kuzma (19,1), 3. Markkanen (18,4) ja toiseksi paras levypallokeskiarvo (1. John Collins (9,8), 2. Lauri Markkanen (8,7).
Sen verran tarkennusta että Collins on Laurin edellä myös pisteissä (19,3). Collinsin heittotarkkuudet ovat suht samoja kuin viime kaudella mutta usage-%/heittoyritykset kasvananeet huomattavasti. Nämä kaksi kamppailevat varmaan -17 draftin parhaan PFn asemasta ainakin näiden tilastojen perusteella, koska Kuzmalla ei levypalloissa ole asiaa tilastokärkeen. Sen vähän perusteella mitä olen Hawksin pelejä katsonut, Collins on kyllä erinomainen pelimies.

Ihan en jaksa uskoa Laurin 20 pisteen keskiarvoon tälle kaudelle, mutta jo joku 19 on hyvinkin mahdollista, edellyttäen että kolmoset alkavat taas kulkea. Sekin olisi jo ihan hyvää kehitystä varsinkin kun myös levypallotilasto paranee ja ottaa huomioon vaisumman kauden alun loukkaantumisen jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:
"Cash Considerations" -podcastissa oli eilen ihan kiinnostavia analyysejä Porterista ja Markkasesta (ekat 20 minuuttia suunnilleen).

Cash Considerations löytyy ainakin Sticherista, Spotifysta, Google Playsta ja iTunesista.

Selaimella podcastia voi kuunnella esim. iHeart radion sivujen kautta: Cash Considerations / iHeart Radio.
 
Tuohan oli suunnilleen sitä, mitä olen tässä yrittänyt sanoa jo jonkin aikaa. Asiaa siis. ;)


Musta Bullsin lähitulevaisuuskin näyttää nyt aika selkeältä.

Tämä kevät katsotaan, miten kolmikko LaVine - Porter - Markkanen saadaan pelaamaan mahdollisimman hyvin yhteen. Tätä varten peluutetaan ykköspointtina välillä myös Arcidiaconoa jonka kanssa kolmikko on ollut aika liekeissä - ei siksi, että Arcidiacono olisi Bullsin tuleva pointti, vaan siksi, että tuon kolmikon pitää päästä treenaamaan kenttää näkevän "pass first" pointin kanssa - mitä Dunn siis ei ole. Samalla pitää tietenkin antaa vielä Dunnille mahdollisuus näyttää vieläkö miehelllä on annettavaa vai aletaanko hänen kanssaan sorvata kesällä sopparia kakkoskentällisen pointin paikkaa silmälläpitäen (vai kaupataanko jonnekin?).

Vaara, että Bulls voittaa keväällä "liikaa", on musta melko teoreettinen. Lähinnä Bullsin neljänneksi huonointa paikkaa "uhkaa" tällä hetkellä Hawks joka on viisi voittoa Bullsia edellä (19-39 vs. 14-44). Toiseen suuntaan Kevin Loven ja Tristan Thompsonin jengiinsä takaisin saava Cavaliers on kahden voiton päässä, Knicks ja Suns kolmen (Sunsilla on vielä yksi peli ja siten yksi tappio enemmän). Neljäs lottery-sija lienee siis realistinen odotus, kolmaskin edelleen mahdollinen.

Jos Bulls-avauksen peli alkaisi näyttää liian hyvälltä, niin Boylen voi aina laittaa kakkoskentällisen kehiin häviämään pelit.

Nyt kun Parker ja Portis kaupattiin, ja kun Hutchison ja Carter on edelleen sairaslomalla, niin Bullsin kakkonen on ihan kävelevä katastrofi. Harrison - Blakeney - Selden - Luwawu-Cabarrot - Felicio? Wayne Selden Jr. on vaikuttanut hyvältä pelaajalta ja toivon kovasti, että hänen kanssaan päästään jatkosopimukseen, mutta muu porukka joutaisi kyllä mielestäni jonnekin muualle (Feliciosta tietty ei päästä irti).

Ja tietenkin viime pelit todella vahvasti pelannut RoLo voidaan tarpeen tullen päästää vapaaksi jolloin Bullsin vaihtoehdot on peluuttaa Porteria nelosena ja Markkasta vitosena - ja Seldeniä kolmosena (sinänsä ihan asiallinen ja kannatettava kokeilu jota on taidettu jo tehdäkin), mutta sitten kakkoskentästä lähtee se viimeinenkin osaava pelaaja. Tai sitten voi peluuttaa Feliciota avauksessa... Kumpikin johtanee toivottuihin tappioihin.


Sitten vaan Draftista se paras saatavilla oleva pelaaja mukaan. Jos ja kun Bullsilla ei käy huikea mäihä ja varausnumero on jokin muu kuin ykkönen, niin veikkaisin, että katseet kääntyy Ja Morantiin, R.J. Barrettiin tai Tre Jonesiin... tai kuka sitä tietää, mitä tässä vielä keväällä NCAA:ssa käykään.

Mutta vaikka Draftista saataisiinkin nuori lupaava takamies jengiin, niin kyllä Bullsin musta ehdottomasti kannattaa koittaa ostaa kesällä vapailta markkinoilta kokenut pointti johtamaan nuorta joukkuetta ja nimenomaan orkesteroimaan sitä peliä. SIksi huhuissakin esillä olleet Ricky Rubio ja Darren Collison olis musta hyviä vaihtoehtoja - osaavat homman eivätkä maksa maltaita. Parin vuoden soppari käteen ja peliä rakentamaan.

Sitten tarvittaisiinkin enää yksi tai kaksi, mielellään nuorehkoa isoa miestä tulemaan penkiltä. Draftissa Bullsilla on toisen kierroksen kärkivaraus (tällä hetkellä 6. / Grizzlies). Sieltä kannattanee yhtä kalastella. Toisaalta on kiinnostavaa nähdä, mikä esim. Noah Vonlehin markkina-arvo on ensi kesänä? Vonlehin talvi Knicksissä oli todella hyvä, mutta sittemmin näkyy joutuneen Fizdalen koirankoppiin. Olisi musta uudelleen-testaamisen arvoinen pelaaja. Eiköhän noita ole muitakin toki ensi kesänä tarjolla?


Tuon jälkeen voisikin optimistisesti ajatella, että suoranainen tankkaus olisi suoritettu ja joukkue voisi siirtyä rebuildin vaiheeseen kaksi eli alkaa tosissaan rakentaa joukkueen peliä ja kilpailla hyvistä sijoituksista parhaansa mukaan. Vuoteen kahteen Bullsista tuskin on vielä minkäänlaiseksi huippujoukkueeksi, mutta kyllä kai pleijareihin pääsyn voisi asettaa tavoitteeksi jo ensi kaudella? Tavoitellahan aina saa...

Sitten olisikin hauska spekuloida sillä, ketkä Bullsin nykyisistä pelaajista (tai ensi kesän hankinnoista) on vielä jäljellä / joukkueen runkopelaajia seuraavan parin vuoden jälkeen?
 
Viimeksi muokattu:
Bulls voittaa vieraskentällä Orlando Magicin lukemin 109-110.
Ottelusta tuli lopulta todella jännittävä trilleri sillä kumpikaan joukkue ei halunnut hävitä ja johtoasema pelin ratkaisuhetkillä vaihteli melkein jokaisen vaihdon aikana sillä sen verran tasaista peliä oli.

Lauri oli Chicagon ratkaisijana tänään upottaen 25 pistettä joista kaksi viimeistä tuli vapaaheittoviivalta.
Toinen yli 20 pistettä tehnyt Bulls pelaaja oli Zach Lavine tehden 22 pinnaa muut kaksinumeroisiin pistemääriin päässeet Bulls pelaajat olivat Robin Lopez 18 pinnaa ja Otto Porter 17 pinnaa.

Bulls oli lähellä hävitä pelin usempaakin kertaan sillä Orlando veti useaamman 10-0 -13-0 runin pelin aikana varsinkin toisen erän 13-0 runin aikana Bullsin pelaaminen oli todella hirveätä ihan kaikkialla kentällä. Varsinkin Kris Dunn oli totutun paska koko pelin ajan.

Dunnin iltaa kuvastaa se että hän teki vain 8 pinnaa otti 3 levypalloa ja syötti 2 syöttöä ja ollen miinuksella yhden pykälän verran. Varsinkin Lauri oli jälleen kerran se pelaaja jota Dunn ei tainnut nähdä kovinkaan monesti koko pelin aikana.

Laurillakin oli omat vaikeutensa heittopelin kanssa sillä vain 8 pelitilanneheittoa osui 21:llä yrityksellä.
Kokonais heittoprosentti Laurilla oli 38,1 tuplatuplan lisäksi Lauri syötti 2 kertaa ja riisti kerran elin ihan hyvä peli kokonaisuutena Laurilta.
 
Viimeksi muokattu:
Ylös