Koripallo.com

Chicago Bulls: Rebuild

Viestejä
514
Joo en mä missään nimessä syytä LaVinea tappiosta. Tulee vaan ärsyynnyttyä kerta toisensa jälkeen kun Bullsin hyökkäyspeli näyttää joka pelissä siltä kuin jätkät olis nähny toisensa ekaa kertaa kopissa just ennen peliä. Samalla huoltaja huudellu et
"kuka ottaa #8?"
"Mä!"
"Mikäs sun nimi oli?"
 
Viestejä
514
Kieltämättä Laurilla on tekemistä vielä ja paljon. Ja en mäkään Laurista mitään joukkueen moottoria kuvittele tulevan. Tai pelaajaa joka tarvittaessa tekee pisteitä ja ratkoo pelejä yksinään ilman joukkuehyökkäyspelin kautta luotuja tilanteita ja etuja. Sellanen rooli ei yksinkertasesti istu Laurille oikeen millään muotoa. Eikä tarvikaan. Mutta erittäin merkittävä roolipelaaja hänestä voi hyvinkin jalostua. Sellainen joka mahtuu jokaisen joukkeen aloitukseen. Ei niitä mestaruuksia kukaan voita yksinään, jokainen palikka/rooli on tärkeä.

Muutenkaan en ole oikeen koskaan fanittanut jordaneita, bryanteja, sun muita. Enkä myöskään usko, että he pystyisivät nykykoriksessa viemään joukkuettaan mestaruuksiin samalla tyylillä kuin he urallaan pelasivat. Sellanen stara joka luottaa pelikavereihinsa ja osaa tehdä muiden pelistä helpompaa heittämällä avaimet aina tilanteen mukaan sille pelikaverille kuka on vahvuuksineen, heikkouksineen ja pelivireineen parhaassa asemassa voittamaan yksittäinen tilanne tai kokonainen peli joukkueelle. Hyvä ja toimivaksi hiottu konsepti ja loistava pelillinen johtaja saavat yksilöt näyttämään monta tasoa paremmilta. Toimii myös toiseen suuntaan. Bulls on juuri siellä väärässä ääripäässä.

Bullsin suurin ongelma on hyökkääminen joukkueena. Siinä ei yksinkertaisesti mikään toimi. Laurin vahvuudet ovat hyökkäysten viimeistelyssä. Hänen tärkein roolinsa on olla hyökkäyspelin viimeinen lenkki joka pistää pallot koriin heittämällä tai ajamalla kun joukkueen pallolliset osaajat saa otettua edun (vaihe 1) ja pallo saadaan joukkuepelillä toimitettua parhaiden skoraajien käsiin (2). Tuossa hommassa Bulls kusee homman kerta toisensa jälkeen vaiheeseen 1, tai viimeistään 2, eikä viimeinen vaihe pääse alkamaan juuri koskaan. Miten Lauri voisi olla näyttämättä huonolta tässä sopassa? Kaikki joukkueen pelaajat eivät voi olla yksin itselleen paikkoja luovia ja haastettuja heittoja viljeleviä pelaajia. Tarvitaan myös niitä jotka toteuttaa hyökkäystapaa ja keskittyy heittämään vain hyvistä asemista.

Tätä soppaa ei pysty tekemään syötäväksi pelkästään valmennuksella. Bulls tarvitsee rosteriinsa sairastupalaisten lisäksi sellaisen pelaajatyypin joka kykenee luomaan jatkuvasti edun pallon kanssa ja jakamaan sitä sitten oikeisiin paikkoihin. Tällainen pelaaja voisi hyvin olla myös jokic tyylinen sentterikin. Sellaisia ei kasva puissa, kuten ei myöskään Point Forwardeja. Point Guardin saanee hommattua helpommin.

Täysin offtopicina sattu silmiin Marjan box score, mieshän on pelannu ihan täysillä kaikki 10min

Screenshot_20200111-142202__01.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 415
Heh! Bulls heittää todella hyvin kolkit (18/41). Lisäksi Lavinella on ihan monster -hyökkäyspäivä (heitot 14/23, 41 pts). Silti Bulls saa aikaiseksi vain 105 pinnaa ja häviää kotonaan Indianalle, jolta puuttuu kaksi parasta pelaajaa. Bullsin tällä hetkellä jalkeilla oleva rosteri taitaa olla hyökkäyksellisesti nba:n huonoin.

Ja mitä tulee Laurin levarilukemien heikentymiseen, niin syynä on varmasti juuri tuo puolustustapa.

Lisäksi enää ei ole Lopezin kaltaista kaveria rinnalla sulkemassa paria vastustajaa pois levareista. Tästähän puhutiin jo ennen kauden alkuakin, että Laurin levyrimäärät tulevat todennäköisesti putoamaan tästä syystä. Se tosiasia vaan otti joillekin keskustelijoille hirveästi tunteisiin.

Sen verran kommentoitava, että Brooklyn voi varsin hyvin tippua playoffien ulkopuolelle. Irving on poissa ja on ollut puhetta, että menisi leikkaukseen. Joten ilman Durantia ja Irvingiä niin onko Brooklyn nyt paljoa tervettä Bulls:ia parempi (eli siis mukana Porter)?

Kyllä silti mielestäni Brooklynin rosteri on parempi kuin Bullsin. Lisäksi en hirveästi enää laskisi Otto Porterin täyskuntoisuuteen enää tällä kaudella. Nyt ilmeisesti "Porter will be reassessed in four weeks".

Brroklynin tappioputkikin johtuu enimmäkseen peleistä kovia vastustajia vastaan. Ainoastaan tappio New Yorkia vastaan on myös tuossa putkessa heikompaa vastaan.

Orlando on kyllä parempi, mutta viime vuosi antoi kyllä vähän huonon kuvan, koska silloin he pelasivat todella paljon yläkanttiin.

Mielestäni Orlando ei pelannut mitenkään yläkanttiin viime kaudella. Ennemminkin sanoisin, että Orlando on pelannut tällä kaudella vähän alakantiin kun Vucevic on ollut kymmenkunta peliä poissa.

Mutta joo.. Kuten sanoit idän puoli on todella heikko. Varsinkin kun esim. Detroit taistelee loukkantumisten kanssa.

No ehkä Detroitia vastaan menee paremmin Laurillakin tuskin Bulls Detroitille häviää vaikka Griffin ei välttämättä pelaakaan Bullshan on voittanut tämän kauden keskinäiset pelit Detroitia vastaan muistaakseni vaikka tasaisia pelejä nuokin ovat olleet.

Detroitia vastaan Bulls tulee olemaan ihan kusessa Drummondin kanssa nyt kun Carter on sivussa. Mutta toki tuo on nyt niitä harvoja pelejä, joka pitäisi jopa voittaa. Toki myös Indiana kotona olisi pitänyt hoitaa.

Muutenkaan en ole oikeen koskaan fanittanut jordaneita, bryanteja, sun muita. Enkä myöskään usko, että he pystyisivät nykykoriksessa viemään joukkuettaan mestaruuksiin samalla tyylillä kuin he urallaan pelasivat.

Jordanin ja Bryantin prime-ajoista säännöt ovat muuttuneet vielä enemmän hyökkäyspelaajaa suosiviksi. Joten todennäköisesti molemmat olisivat nykypelissä vielä jopa vaarallisempia hyökkäyspäässä. Molemmat heistä todennäköisesti "asuisivat" vapariviivalla nykypelissä. :) Jotkut 90-luvun pelaajathan ovat puhuneet siitä, että silloin peli oli niin fyysistä että Steph Curryn kaltainen pelaaja ei olisi voinut olla supertähti noihin aikoihin.

Mutta toki heistäkin molemmat vaatisivat hyvän supporting castin rinnalleen voittaakseen mestaruuden. Näin se oli silloin ennen ja on myös nyt.

Tätä soppaa ei pysty tekemään syötäväksi pelkästään valmennuksella. Bulls tarvitsee rosteriinsa sairastupalaisten lisäksi sellaisen pelaajatyypin joka kykenee luomaan jatkuvasti edun pallon kanssa ja jakamaan sitä sitten oikeisiin paikkoihin.

Juu. Tässähän se suurin tosiasia on. Eli joukkueen huono hyökkäystalent.. Ihan liikaa kuvitellaan, että paremmalla valmennuksella tuosta ryhmästä saataisiin yhtäkkiä huikea hyökkäysjoukkue. Nytkin Bullsin hyökkäyspelaaminen on melko vapaata ja erityisesti takakentän pelaajat saavat pelata hyvinkin vapaasti mielensä mukaan. Mutta tulos on vaan siltikin heikko.
 
Viestejä
252
Suurin ongelma Laurin pelissä on Lauri itse. Jos ei osaa tehdä omaa heittoa, ei voi olla muu, kuin roolipelaaja. Jos haluaa olla tähti NBA:ssa niin oman heiton luominen on tärkein yksittäinen taito. Nyt Lauri saa hyökkäyksessä palloja vain huonoihin positioihin, joista hänen taidot eivät riitä haastamaan NBA puolustusta. Ainoa helppo ratkaisu on 3. pisteen räkäisy, ja siihen Lauri turvautuu aivan liikaa. Ehkä olisi auttanut, jos Lauri olisi pelannut HBA kevyiden 1. divarin pelaajien sijaan Korisliigassa. Miehiä vastaan ne kaikki muutkin (Doncic, Mirotic, Bargnani, Gasol, Dirk jne) ovat pelanneet ennen siirtymistä NBA:han. Lauri ei vaan osaa käyttää kehoaan 1vs1 tilanteissa. Tässä todella näkyy, että nuorempana puolustajat ovat olleet pienempiä. Saa nähdä, pystyykö/haluaako Lauri enää harjoitella ihan perusasioita, jotka ovat jääneet vähemmälle huomiolle nuorempana. Jos haluaa, niin kuinka kauan siinä menee.


Juu, itekin olen miettinyt tota HBA-kuvion merkitystä tohon vajavaiseen taitoarsenaaliin. Siellä divarissa sai varmaan hypittyä ja heitettyä kaikkien yli ja silloin ei noi koripallon taito-ominaisuudet kyllä kehity. Ihan selkeitä puutteita on ton heikon hyökkäyspään korinaluspelin lisäksi harhautusten köyhyys sekä muukin luovuus pallon kanssa sekä puolustuspäässä kuikuilee vastustajan heitoissa siellä 30 cm päässä. Kaikista näistä puutteista voi helposti löytää sylttytehtaan sinne HBA:n divarivuosiin. Mutta kyllähän Late suurimmassa osassa muissa joukkueissa olisi hyökkäyspään 2-3 optio ja sitä kautta sais sen 15 heittoa ilmaan ihan pelkästään paremman pallon liikkeen takia. Yön pelissä ei Bullseilla montaa syöttöketjua ollut ja eka jaksolla Laten kautta ei pelattu yhtään kuviota. Jimbon papereissa Late on vaan levittävä 4 ja tarkotuksena perushyökkäyksessä on vissiin saada vaan ajoja keskelle Dunnille ja Satolle. Ei tunnu se oikein toimivan.

Kyllähän toi yön peli oli ihan kauheeta kuraa. Ilman Lavinea tää joukkue häviäis joka pelin 20+ pisteellä. En itekään pidä Lavinen heroballista, mutta minkäs teet ku muu joukkue on hyökkäyspäässä (ei White) surkea. Vois nyt edes kokeilla sitä Valentinea ku sillä kuitenkin jotain annettavaa hyökkäyspäässä. Mistäköhän syystä se nyt Jimbon koirankopissa Archin kanssa.

Veikkaan, että lähiaikoina rupee tulemaan kunnon murskatappioita. PHI ja BOS peleissä alkanee ja toivottavasti sitten yleisökin vähenee ja antaa sitä kautta painetta valmentajan vaihdokseen. Pitäs jo ihan Laten uran ja palkkapussin kannalta saada puolustus- ja hyökkäyskuviot pikapikaa täysremonttiin.
 
Viestejä
4 028
Jos Jordanin aikaan verrataan, niin kyllähän sikailulla ja hyvällä puolustuksella on melkoinen ero. Sen ajan tikkujalat eivät todellakaan olleet yhtä atleettisia ja hyviä puolustustajia kuin nykypäivän kaverit, nämä näin halutessaan. Toki korin alla sikailtiin kasarilla ja ysärillä sitten senkin edestä. Indianan tapauksen (?) jälkeen taidettiin useampaakin sääntöä rukata.

Ja kyllähän Curry olisi sen ajan puujalkoja vienyt vielä kovempaa kuin nykypäivänä. Aika puusilmä pitää olla, jos kuvittelee 1 vs. 1 -puolustuksen heikentyneen, ainakaan puolustajan fyysisten ominaisuuksien osalta.

Eri asia taas, olisiko sen ajan askelmerkkivalmentajat antaneet Curryn loistaa samoin kuin nykyään.

Tai jos otetaan puolestaan Lakersin showtime, minkä takia nykyään ei ole enää sellaista? Vastaus ei suinkaan ole se, että Magic oli toiselta planeetalta syöttö- ja pelinlukutaidoiltaan, vaan vastaus on ihan vaa huonompi puolustus siihen aikaan.

Ja Magic varmasti olisi huippu nykyäänkin.

Koben aikana puolustus kyllä varmaan tiivistyikin, NBA-runkosarjamatsit vaan on aikamoista läpsyttelyä usein.

Tokihan näitä voi muistella ja Gretzkyn maaleja siinä ohessa. ;)
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 184
HBA-vuosista on aikaa neljä vuotta. Siinä on ollut aikaa kehittää peliään, tai olla kehittämättä.

Niillä HBA-vuosien aikana hiotuilla taidoilla kuitenkin mentiin pelaamaan NCAA:ssa sellainen kausi, jolla sai ykköskierroksen etupään varauksen.

Jos siis olisikin pelannut Korisliigassa sen 700 minuuttia, olisiko sitten ollut niin kovatasoinen pelaaja, että olisi tullut top5-varaus?

Mainituista nimistä Mirotic ei pelannut minuuttiakaan miesten kanssa 17-18-vuotiaana. Gasol pelasi 25 minuuttia. Ei per peli, vaan koko kaudella.

***

Sillä mitä Markkanen on tehnyt joskus viime vuosikymmenellä HBA:ssa ei ole tuon taivaallista merkitystä nykyhetken kannalta. Enemmän kysyisin, mitä on tehty viimeiset kesät, ja ovatko ne oikeita asioita.

Jos Laurilla olisi ne kaikki taidot ja kyvyt, jotka hänellä nyt on + loisi suvereenisti omia laadukkaita heittopaikkoja kaikista tilanteista + olisi merkittävästi jykevämpi puolustaja ja kahmisi tuplavauhdilla levareita... niin tämän kauden MVP olisi jo jaettu.

Markkasella on ne kyvyt, mitkä ovat. Nyt niistä pitää vain mitata ulos kaikki. Ihan pelkästään Boylenin kulmakolmosta odottamassa seisomalla sitä ei tapahdu.
 
Viestejä
296
HBA-vuosista on aikaa neljä vuotta. Siinä on ollut aikaa kehittää peliään, tai olla kehittämättä.

Niillä HBA-vuosien aikana hiotuilla taidoilla kuitenkin mentiin pelaamaan NCAA:ssa sellainen kausi, jolla sai ykköskierroksen etupään varauksen.

Jos siis olisikin pelannut Korisliigassa sen 700 minuuttia, olisiko sitten ollut niin kovatasoinen pelaaja, että olisi tullut top5-varaus?

Mainituista nimistä Mirotic ei pelannut minuuttiakaan miesten kanssa 17-18-vuotiaana. Gasol pelasi 25 minuuttia. Ei per peli, vaan koko kaudella.

***

Sillä mitä Markkanen on tehnyt joskus viime vuosikymmenellä HBA:ssa ei ole tuon taivaallista merkitystä nykyhetken kannalta. Enemmän kysyisin, mitä on tehty viimeiset kesät, ja ovatko ne oikeita asioita.

Jos Laurilla olisi ne kaikki taidot ja kyvyt, jotka hänellä nyt on + loisi suvereenisti omia laadukkaita heittopaikkoja kaikista tilanteista + olisi merkittävästi jykevämpi puolustaja ja kahmisi tuplavauhdilla levareita... niin tämän kauden MVP olisi jo jaettu.

Markkasella on ne kyvyt, mitkä ovat. Nyt niistä pitää vain mitata ulos kaikki. Ihan pelkästään Boylenin kulmakolmosta odottamassa seisomalla sitä ei tapahdu.

Nimenomaan 4 vuotta sitten oli aikaa rakentaa sitä pohjaa ja kovuutta pelaajalle. NBA ei ole enää kehitysliiga, se on ammattilaisten sarja ja pelaajat ovat, mitä pelaajat ovat. Arizonassa jo Laurin puolustus oli uskomattoman heikolla tasolla. Huomasi jo silloin, että pohjaa ei oltu rakennettu.

En nyt ihan ymmärtänyt pointtia Miroticin pelaamattomuudesta miesten kanssa, kun kaveri pelasi ennen NBA:ta 6 vuotta Real Madridissa ja oli Euroliigan lupaavimpia pelaajia? Heijastaa myös väitteeseen "jos Lauri olis pelannut 700 minuuttia korisliigassa, olisko menestynyt. "No tottakai olisi varattu, ja pelannut Korisliigassa isot minuutit. Lahjakkuudet menestyvät aina. Lauri oli Euroopan lupaavimpia pelaajia jo pelkällä divaritaustalla. Vertaa muut NBA siirtyneet huiput, joilla on taustaa Euroliigasta ja kovista miesten sarjoista.
 
Viestejä
2 184
Jos siis pitäisi Euroopassa ensin vetää kuusi vuotta miesten kanssa, niin mitä helvettiä se Lauri siellä tekee? Vielä kannattaisi muutama vuosi vetää Korisliigaa, niin sitten olisi valmis NBA:han.

Siihen on syynsä, että Markkanen ei yhtään kautta Euroliigaa pelannut. Koska oli niin perkeleen hyvä, että ei tarvinnut, vaan pystyi menemään NBA:han suorinta reittiä. Toisin kuin Mirotic, tai Gasol, tai kuka vaan niistä, jotka siirtyivät NBA:han vasta myöhemmin.

NBA:ssa pelaa tasan yksi jätkä, joka on Euroopan kovissa sarjoissa vetänyt isossa roolissa 17-18-vuotiaana ja hän on Luka Doncic.

Jos yksi kausi ja 700 peliminuuttia Korisliigassa tekevät ikäluokkansa top-15-pelaajista ylivoimaisesti parempia kuin juniorisarja, ihmettelen miten Korisliiga-GM:ien puhelimet eivät pirise joka ilta, kun agentit näitä maailman parhaita koripalloilijoita tänne tarjoaisivat.
 
Viestejä
296
Jos siis pitäisi Euroopassa ensin vetää kuusi vuotta miesten kanssa, niin mitä helvettiä se Lauri siellä tekee? Vielä kannattaisi muutama vuosi vetää Korisliigaa, niin sitten olisi valmis NBA:han.

Siihen on syynsä, että Markkanen ei yhtään kautta Euroliigaa pelannut. Koska oli niin perkeleen hyvä, että ei tarvinnut, vaan pystyi menemään NBA:han suorinta reittiä. Toisin kuin Mirotic, tai Gasol, tai kuka vaan niistä, jotka siirtyivät NBA:han vasta myöhemmin.

NBA:ssa pelaa tasan yksi jätkä, joka on Euroopan kovissa sarjoissa vetänyt isossa roolissa 17-18-vuotiaana ja hän on Luka Doncic.

Jos yksi kausi ja 700 peliminuuttia Korisliigassa tekevät ikäluokkansa top-15-pelaajista ylivoimaisesti parempia kuin juniorisarja, ihmettelen miten Korisliiga-GM:ien puhelimet eivät pirise joka ilta, kun agentit näitä maailman parhaita koripalloilijoita tänne tarjoaisivat.

Nyt oli niin sinivalkoisten lasien takaa kirjoitettua huttua, että en jaksa edes enempää vaivautua.
 
Viestejä
411
Eilisellä NBA pelikierroksella pelattiin 10 ottelua, joukkueet olivat tasoltaan ja pelitavaltaan aika tavalla sarjan laidasta laitaan, kuten olivat otteluparitkin.

8 ottelussa 10:stä se joukkue, jolle tilastoitiin enemmän koriinjohtaneita syöttöjä, voitti ottelunsa. Kaksi poikkeusta olivat Lakers vs. Mavericks sekä Warriors vs. Clippers. Näissäkin otteluissa voittanut joukkue antoi vain yhden korisyötön vähemmän kuin vastustajansa, eli aika tasoissa tässä suhteessa mentiin.

Bulls hävisi eilen koriinjohtaneet syötöt Indiana Pacersille 31–16. Seuraavaksi suurin ero syötöissä oli ottelussa Spurs vs. Grizzlies, missä pallo liikkui molemmilla joukkueilla iloisesti; ottelun voittanut Grizzlies kirjautti 39 koriinjohtanutta syöttöä, ja hävinnyt Spurskin sentään 29.

Kierroksella oli itse asiassa yksi joukkue, joka sai aikaan vähemmän koriinjohtaneita syöttöjä kuin Bulls eilisessä pelissään: oman ottelunsa hävinnyt Orlando Magic. Mutta tässäkin ottelussa peliä pyörittänyt Magicin takakenttä sentään päihitti Bullsin takamiehet.

Bullsin takakenttä kirjautti eilisessä ottelussa 8 koriinjohtanutta syöttöä; Dunn 2, Satoransky 3, Lavine, 1, White 1, Hutchinson 1.
4 koriinjohtaneella syötöllään Markkanen pääsi siis eilen tasoihin kolmikon Dunn, Lavine ja White kanssa, vaikka oletan että hyökkäyspäässä pallo oli Laurin hallussa ehkä noin 3 % siitä ajasta mitä em. mainittu porukka sitä yhteenlaskien leipoi.

Toisin kuin monet syöttötaidostaan tunnetut ’isot’ Lauri ei ole lainkaan osallisena Bullsin pelinrakentamisessa, eikä hän yleensä kovin paljon koriinjohtaneita syöttöjä itselleen kirjauta – vaikka on aika ajoin osoittanut, että osaa kyllä oikean paikan tullen antaa todellisia namupasseja. Yksi pelikierros ei tietysti muutenkaan anna kattavaa kuvaa mistään, eikä koriinjohtaneiden syöttöjen määrä yhdessä ottelussa suoraan kerro yhdenkään joukkueen kyvystä liikutella palloa.

Mutta silti – ja näidenkin rumien numeroiden valossa – ennustan Lauri-paralle todella raskasta kevättä.

Nyt kun pleijari-haaveet on Bullsin osalta kai haudattu, ja Wendell Carter Junior on pitkällä saikulla, veikkaan että eilisen tyyppistä – entistä vähemmän kontrolloitua – pelaamista tullaan näkemään Bullsilta yhä enemmän. Mitä välii. Millään.

Jos kyseessä olisi yksi ottelu, pelaisin sen miellelläni Lavinen kanssa, koska hän on hyvä scoraaja. Jos kyseessä olisi koko kausi, en missään nimessä ikinä haluaisi pelata sitä Lavinen kanssa, koska hänen tapansa pelata saa kaikkien muiden tekemisen tuntumaan turhalta ja aika yhdentekevältä. Usein jo pitkin ottelua, mutta aivan varmasti jokaisen matsin lopussa. Ja ne jäävät pelaajillekin mieleen.

Ja Coby White. Nähtyäni pari ensimmäistä Whiten ottelua ymmärsin, että Chicago on vahingossa draftannyt itselleen uuden Antonio Blakeneyn, siis juuri erottamansa Antonion Blakeneyn tilalle. SIllä erolla tämä on tietysti vähän nuorempi ja hautoo paljon pidempään palloa – ennen kuin joka tapauksessa vetää itse. Inhoan Whitessa kaikkea, myös sitä hosuvaa tapaa millä se liikkuu.

Mutta ehkä Bullsin johto tiesi mitä teki. Ehkä he halusivat ykköskentän lisäksi myös kakkoskentälliseen pelinjohtajan, joka tekee koko porukalle selväksi – viikosta toiseen, illasta toiseen, hyökkäyksestä toiseen – että koripallo ei ytimeltään ole mitään hiivatin joukkueurheilua.

On suoranainen ihme, että Lauri pistää palloa koriin niinkin hyvällä prosentilla kuin nyt, suhteessa siihen, kuinka harvoin hänen nykyään annetaan palloon koskea, ja millaisiin paikkoihin sitä hänelle pelataan, silloin kun niin jostain syystä vielä käy. Kun oppii olemaan odottamatta syöttöä, ei ole koskaan valmis, kun sellaisen sitten jostain syystä saakin. Kukaan ei ole tällaisessa peliympäristössä ’luovimmillaan’. Vaan puolihädissään, ja varmistelee, ja siksi tyytyy aina siihen varmimpaan ratkaisuun, jonka ainakin tietää osaavansa. Siksi mitään kehitystä ei tapahdu, vaan tapahtuu lähinnä taantumista.

Se näkyy muissakin Bullsien pelaajissa kuin Laurissa.
 
Viestejä
4 028
Ricki Rubio pelasi muuten melko nuorena jo aika isossa roolissa. Toki kokonaispakettina Doncicia jäljessä. Näytti pelanneen 18 minsaa per peli Euroliigassa kaudella, jonka alkaessa oli 15(!)-vuotias. Täytti toki 16 samoihin aikoihin, mutta silti. Ja taisi 17-v. vetää ihan hyvät olympialaiset Pekingissä.

Pari selkeää heikkoutta tietysti verrattuna Slovenian veijariin.
 
Viestejä
4 028
Coby White on tosiaan aika yliarvostettu pelaaja. Tehoja tulee välillä kyllä, mutta voisin veikata että jos joskus play off-matseihin pääsee, niin häviää täysin kuvasta.

Tietysti rookie-kausi vasta menossa, mutta tuskinpa tuota pelityyliä paljoa enää muutetaan 20-vuotiaana tai vanhempana.
 
Viestejä
514
Samaa mieltä Cobysta. Ja kuten sanottu, kaikki korista pelanneet tietävät millaista on pelata Cobyn ja Zackin tyylisten pelaajien kanssa. Vituttaa tehdä työtä hyökkäyksessä minkä tietää olevan 95% varmuudella turhaa. Helposti tekee mieli jäädä notkumaan kaarelle. Ja ainakin mun oma tatsi ja erityisesti heittotatsi kärsii selkeesti jos en saa edes lyhyttä kosketusta palloon moneen hyökkäykseen, vaikka vain nopeeta jatkosyöttöä. Ja pelkästään ne lyhyetkin, mutta riittävän usein tapahtuvat pallokosketukset riittävät siihen, että peli-ilo ja fokus säilyy kun saa olla osana toimintaa ja on ready silloin kun tulee se heittopaikka.

GSW:n mestaruusvuosina heidän hyökkäyspelistään ja pelaajien peli-ilmeestä paistoi iloisuus ja energisyys kun palloa kierrätettiin aina kovalla tahdilla pelaajilta toiselle ja kaikki saivat tuntea olonsa hyödylliseksi ja luottamuksen arvoiseksi. Silloin on helppo pysyä valppaana kun saa olla koko ajan pelin sisällä ja mukana toiminnassa kentän molemmissa päissä. Varmaan harvassa ne pelaajat jotka eivät saa minkäänlaista iloa pallon koriin laittamisesta. Vai puriko jotakuta aikoinaan koriskärpänen siksi, että puolustaminen oli niin vietävän mukavaa touhua? Tai siksi, että vaikka itse peliväline olikin pitkästyttävä niin oli vaan niin kivaa juosta ympäriinsä koriskentän rajojen sisäpuolella?

Mä en kuitenkaan lähde tuomitsemaan Cobya vielä lopullisesti, varsinkin kun nuorukaisen rookiekaudesta on vasta puolet takana. Bullsin nykytilanteessa häntä voisi alkaa huoletta testaamaan ihan kunnolla aloittajan tontilla ja yli 30min peliajalla, ja pitää varsinkin Satoa enempi penkillä. Eikös sitä sanota että PG:llä sisäänajo ja kypsyminen kestää yleensä vähän pidempään. Oli hän ainakin jossain tilanteessa jo löytänyt myös sen jarrupolkimen.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
608
Bulls voittaa Detroitin ( aivan kuten pitikin ) ja katkaisee 6 matsin tappioputkensa.
Laurilta ihan kelvollinen peli saldolla 14 pinnaa 7 levypalloa 2 syöttöä joskin virhevaikeudet hieman sotkivat Laurin pelaamista. Lavine oli taas oma itsensä mutta tänään kelpasi myös syöttäminen sillä Lavinelle merkattiin 6 koriin johtanutta syöttöä.

Ennakkoon veikatuttua Drummondin riehumista molempien korin alustoilla ei sittenkään tapahtunut.
Sillä Drummond joutui 3 erässä pelistä ulos tilanteesta jossa hän heitti Gaffordia pallolla selän / niskan alueelle jos noin tuo tilanne tosiaan meni niin aika mitättömästä se ulosajo tuli vai olisiko sittenkin ollut niin että Drummond olisi soittanut suutaan tuomarille no oli miten oli Drummond ajettiin ulos ja peli oli hänen osaltaan siinä.

Drummond ehti ennen ulosajoaan tilastoida itselleen 9 pinnaa 4 levypalloa, 2 syöttöä ja 1:den riiston.
Aika vaisuja lukujahan nuo Drummondille ovat mutta sekin johtunee enemmän siitä että Gafford pärjäsi korin alla ajoittain ihan OK Drummondin kanssa.

Bullsin eka oli loistavaa pelaamista ja he onnistuivatkin karkaamaan melkein 20 pinnan johtoon.
Mutta niin vain Detroit kiri ennen 2 erän loppua tilanteeseen 20-35. Tahtipuikkoa tuossa rynnistyksessä heilutti Luke Kornet joka jo 1 erän aikana onnistui heittämään 12 pistettä etenkin 3 pisteen viivalta Kornet osui tehokkaasti.

Bullsin onneksi tuo 1 erä riitti tällä kertaa voiton varmistamiseen sillä Detroit voitti 3 viimeistä erää ja teki pelistä tasaisen ihan loppuhetkille saakka. Voidaan vain arvailla miten olisi käynyt jos Bulls ei olisi pelannut 1 erää niin hyvin kuin pelasivat.

Bullsin pistemiehet tänään.
Zach Lavine 25
Luke Kornet 15
Daniel Gafford 14
Lauri Markkanen 14
Tomas Satoransky 10
Kris Dunn 9
Coby White 8
Ryan Arcidiacono 6
Chandler Hutchison 5
Thaddeus Young 2
 
Viestejä
608
Coby White on tosiaan aika yliarvostettu pelaaja. Tehoja tulee välillä kyllä, mutta voisin veikata että jos joskus play off-matseihin pääsee, niin häviää täysin kuvasta.

Tietysti rookie-kausi vasta menossa, mutta tuskinpa tuota pelityyliä paljoa enää muutetaan 20-vuotiaana tai vanhempana.

On yliarvostettu ja pahasti.
Eipä tuo White kuulu minunkaan suosikkeihin ei nyt, ei tulevaisuudessa eikä koskaan.
Mutta silti jostain kumman syystä RealGM.com Bulls foorumin ''tietäjien'' raati odottaa / toivoo Whitesta Kemba Walkerin tasoista tulevaisuuden PG:tä eikö olekin hauska vitsi hah hah hah ja heh heh heh melkein katkee kylkiluut naurusta.

White on sen verran aivoton jätkä (lue ei omista peliälyä eikä syöttötaitoa ) että jos hänestä tulee edes seuraava Cameron Payne / Antonio Blakeney niin se on jo hyvin.
Joojoojoo on rookie vielä jne jne mutta ei todellakaan ole mikään special / generational talent kuten Doncic.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
608

Ei kyllä yllätä tämä ''uutinen '' ( jos tätä nyt voi edes uutiseksi sanoa )
Aika paskamaista kohtelua ( harvoin pelaa vaikka on terve. Mutta silti istuu useita pelejä putkeen '' koirankopissa'' vaikka jengissä on loukkaantumisia ja muutenkin vajaalla rosterilla mennään ) on Valentine Boylenilta saanut koko viimekauden tuhonneesta loukkaantumisesta toivuttuaan. Who's next ?
 
Viestejä
514

Ei kyllä yllätä tämä ''uutinen '' ( jos tätä nyt voi edes uutiseksi sanoa )
Aika paskamaista kohtelua ( harvoin pelaa vaikka on terve. Mutta silti istuu useita pelejä putkeen '' koirankopissa'' vaikka jengissä on loukkaantumisia ja muutenkin vajaalla rosterilla mennään ) on Valentine Boylenilta saanut koko viimekauden tuhonneesta loukkaantumisesta toivuttuaan. Who's next ?

Tiedä vaikka Boylen ei vaan tykkää naamasta. Keskimäärin esimiehet eivät pidä muiden silmien edessä tapahtuvasta epäkunnioittavasta käytöksestä. Alla lainaus mun vanhasta postauksesta missä kirjoitin tapahtumasta minkä bongasin jostain pelistä n. kk sitten. Boylen antoi tiukan pelin ratkaisevaan hyökkäykseen henk. koht. ohjeistusta Valentinelle (Bulls tarvi muistaakseni kolkin ja Boylen osoitti eleillään haluavansa V:en kulmaan). V protestoi pyörittelemällä silmiään ja päätään ohjeistukselle heti kun B. oli kääntänyt selkänsä. ZL huomas sen ja nappas V:n olkapäästä nopsaan sivummalle toisenlaista suunnitelmaa sopimaan. En yhtään ihmettelisi jos tällaisilla tapahtumilla olisi jotain osuutta rosterista pudottamisessa.

Vaikka kuinka olisi eri mieltä valmentajan kanssa, niin jos tilille kilahtaa 3 miljoonaa dollaria kaudesta niin kyllä noi jutut kannattaa tehdä mieluummin vasta siellä pukukopissa kuin miljoonan silmäparin edessä. Nyt V voi ilmeillä koirankopissaan aivan niin paljon kun haluaa..

Vielä yksi huomio yön peliin liittyen, ja samaa puhuttiin toisaallakin: pelaajat ignorailee
tylysti Boylenia. Moni pelaaja katsoo aina poispäin valmentajasti tyyliin mitä helvataa se tossa sönköttöö taas, ja touhuilevat ihan omia juttujaan aikalisillä. Yks kohta lopussa oli sellanen jossa Boylen viittoili Valentinelle ilmeisesti että mee kulmaan levittämään tms. josta Valentine selkeesti pikkasen harmistui ja kun lähti kävelemään pois kentälle päin, niin ilme oli paljon puhuva, LaVine kävi heti supisemassa ja sopimassa omat kuviot Valentinen kanssa, Boylen ei sitä nähnyt, mutta kameramies ei missannut.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
840
On suoranainen ihme, että Lauri pistää palloa koriin niinkin hyvällä prosentilla kuin nyt, suhteessa siihen, kuinka harvoin hänen nykyään annetaan palloon koskea, ja millaisiin paikkoihin sitä hänelle pelataan, silloin kun niin jostain syystä vielä käy. Kun oppii olemaan odottamatta syöttöä, ei ole koskaan valmis, kun sellaisen sitten jostain syystä saakin. Kukaan ei ole tällaisessa peliympäristössä ’luovimmillaan’. Vaan puolihädissään, ja varmistelee, ja siksi tyytyy aina siihen varmimpaan ratkaisuun, jonka ainakin tietää osaavansa. Siksi mitään kehitystä ei tapahdu, vaan tapahtuu lähinnä taantumista.

Se näkyy muissakin Bullsien pelaajissa kuin Laurissa.
Tästä kyllä niin samaa mieltä kun vaan voi olla. Jos ei ole omakohtaista kokemusta lajin sisältä, voi vaikka kokeilla videopeleillä. HeittäjätKIN tarvitsee pallokosketuksia ja sitä kautta tunteen, että on pelissä mukana.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös