Koripallo.com
Viestejä
587
Tulipahan sulaminen. Cavs:n allstar pelaajat (Garland ja Allen) sekä Levert olivat surkeita. Mutta se ei silti ollut se suurin syy tappioon. Valmennus tämän pelin hävisi. Bickerstaff ei missään vaiheessa reagoinut siihen, että Garland ja Levert pomputteli palloa 20 sekunttia ja sitten ehkä syötti jollekin pelaajalle, jonka piti heittää toivotaan toivotaan heitto. Kun tähän lasketaan se, että reagoi puolustuksessakin vasta sitten kun oli tappiolla niin ei mies onnistunut tässä pelissä missään valinnoissa. Voiko Bickerstaff auttaa joukkueen playoffeihin ensi kaudella? Voi, mutta hän on valmentaja joka ei tule koskaan voittamaan playoff sarjaa. Hänellä ei ole minkäänlaista kykyä reagoida kentällä tapahtuviin muutoksiin ja tuo on erittäin tärkeä taito playoffeissa. Pelaajat kuulemma hänestä pitävät, joten antaisin sen ensi vuoden siellä vielä pyöriä.

Laurilta hyvä peli, mutta kunnon brainfart syöttö ottelun lopussa. No toisaalta oli ainoa pelaaja, joka onnistui hyökkäyspäässä, joten vaikka puolustuksessa ei Trey:n edellä pysynytkään niin on sanottava että oli paras Cavs tänään.

No kesällä max sopimus Garlandille. Koittaisin saada myös Sextonin nimen sopimukseen, koska uskon, että hän tulee olemaan parempi pelaaja kuin Levert. Ihanne olisi saada Rubiokin takaisin. Jos kauden aikana pitäisi kauppoja tehdä niin kaikkien toiveissa olisi varmaankin käyttää Loven, Osmanin ja Levertin sopimuksia. Kaikki ovat päättyviä sopimuksia, joten kyllä ne jollekin voi kelvata.
 
Viestejä
1 392
Suomi lasit päässä surullinen peli. Usage% mukaan Markkanen oli ekalla puoliskolla toinen optio ja tokalla puoliskolla neljäs. Sama heittotahti kyllä jatkui mutta kun ei tule palloa niin ei tule. Markkanen sai käytännössä 30% vähemmän palloa toisella puoliskolla.
 
Viestejä
168
Onneksi Laurin sihti oli kunnossa tänään. Jos ei olisi osunut noin hyvin niin tämä olisi ollut nopeasti Hawksin peli.

Ekan puoliajan loppupuolella 3-pist.% oli n. 50% Cavs ja 15% Hawks. Eroa vain 10 Cavsille. Siinä vaiheessa arvelin jo tällaista lopputulosta.

Miksei Cavs pelannut yhtään sisään-ulos? Koko peli perustui kaarella pompotteluun. Kun mikään ei toiminut niin mitään uutta ei myöskään keksitty. Esim Garland-Lauri p&r olisi voinut kokeilla.

Levert oli kyllä aika kujalla (kuten myös suurimman osan koko kaudesta).

Plus. Siinä se nyt nähtiin näiden ”Allstar-takamiesten” ero. Toinen oikea Allstar, toinen pelipaikkakunnan oma poika.

Positiivinen kausi kuitenkin!
 
Viestejä
535
Traen ja DG:n pelistä löytyy pitkälti samat vahvuudet, ja fyysiset ominaisuudet ovat hyvin samankaltaiset. Trae on kuitenkin vielä selkeästi edellä mm. pidemmän rangen ja paremman peliymmärryksen vuoksi. Mies on varmasti aivan yhtä taitava ja luova ajojen viimeistelijä kuin DG, mutta hän ei juurikaan sorru operoimaan/pakottamaan ruuhkissa, vaan pitää ulos-syötöillä homman yksinkertaisena&tehokkaana.

Tokalla puoliskolla kun DG:llä alkoi pikkuhiljaa jalka jo painaa, niin Trae oli siinä kohtaa ottanut vasta alkulämmöt ja alkoi siirtymään freesein jaloin hyökkäyksen keskiöön.
 
Viestejä
296
Olipa matsi. Cavs ei lopulta ansainnut pudotuspelipaikkaa, kun ei pystynyt voittamaan edes vajaamiehistä Hawksia. Collins oli pois ja Capelan loukkaantumisen jälkeen olisi pitänyt olla selvä peli. Cavsin takamiehet vaan päättivät ottaa pelin itse haltuun, valmentaja ei reagoinut tapansa mukaan millään tavalla ja eihän siitä nyt hyvää tullut. Seisomiseksi meni.

Laurin kausi päättyi saappaat jalassa. Kolmoset upposivat hyvin. Ehkä olisi pitänyt etsiä Lauria vieläkin enemmän hyökkäyspäässä. Puolustuksessa joutui lopussa mahdottoman paikan eteen, Traen pääsi kuumaksi ja peli oli taputeltu.

Neuvottelut Lebronin kanssa voivat alkaa.
 
Viestejä
1 487
Liian ohut on Cavsin penkki ja jo aloituskin. Allen ei tietenkään ollut juuri missään vireessä, ja viime ajat on käynyt niin että Rondo kun pääsee kentälle, alkaa tapahtua. Väärään suuntaan. Täällä tuli jo todetuksi LeVertin ja Garlandin hautomisen turhauttavuus. Mukava olisi ollut seurata play off-sarjaa mutta nyt tuli sitten varausvuoro. Sieltä joku heittäjä. Lauri Cavsin paras ja kovalla efortilla pelasi eikä mitään hävettävää. Tuntui että melkein ainoana oli poff-intensiteetissä. LeVert näyttää hutilta joten ei muuta kuin sopimus kiertämään, ja Love kauppaamalla tasoa penkille. Kyllä se Rubion menettäminen oli kauden negatiivinen käännekohta mutta keskimäärin tämä kausi oli mukavaa seurattavaa.
 
Viestejä
2 408
Cavs hävisi ensisijaisesti valmennukseen. Bickerstaff oli ottelun suurin epäonnistuja. Annetaan nyt kuitenkin vähän siimaa. JB on valmentajaksi vielä hyvin nuori ja on valmentanut tähän asti suhteellisen surkeita joukkueita. Ensimmäinen kerta tällaisessa tilanteessa. Kuten siis koko Cavs on erittäin nuori jengi, on siellä niin pelaajilla kuin valmennuksella paljon kasvunvaraa.

LeVert pelasi 40 minuuttia. Siinä oli n. 32 liikaa. Jokainen LeVertin pelaama sekunti oli noin lähtökohtaisesti häviävää koripalloa. Pompoti-pompoti-pom. Skriini ja vaihto. Pompoti-pompoti-pom. Ees taas, pari pompotusta lisää - ja joku roiskaisusyöttö, mistä Markkanen tai joku muu joutuu kiskaisemaan hätäkolkin 0,8 sekuntia heittokellossa tai summeri soi.

Rondo oli nolla. Love oli nolla + puolustuksessa tuttu tyhjiö. Kun Okorollakin oli suhteellisen ohi-ilta, tulee Cavsilla nihkeää. Ei sieltä tietysti hirveästi muitakaan ole kaivaa esille, mutta kai Lamar Stevens olisi voinut tuoda pakkiin energiaa ja saattanut jonkun hassun pisteenkin tehdä.

Jos toimistolla tehdään oikeita päätöksiä, on tuossa jengissä toki paljon potentiaalia. Ok, Cleveland on Cleveland ja n. jokaiselle FA:lle (pl. meidän Lauri) se on aika iso miinus. Mutta tuo Cavsin erittäin nuori ydin, tällä kaudella nähdyt kyvyt (=tulija ei saavu mihinkään semitankkaukseen) ja liikkumavaraakin on, niin kuvittelisi pystyvän tekemään fiksuja liikkeitä.

Markkanen pelasi oman täydellisen pelinsä. Vika riisto olisi voinut olla käänteentekevä, mutta sitten tietty karmea moka hätäillä pallo suoraan Huerterille. Heti alusta asti tiikerinsilmällä ja sellaisella asenteella, että tänään muuten pallo menee kuppiin. Lisäksi kävi noukkimassa kunnon ryminällä jokaisen levyn, mikä haettavissa oli. Pakissa ei mitään ongelmia - paitsi toisella puoliajalla aina, kun yhä laitettiin 1-1 pitämään Trae Youngia. Toisella puoliajalla ei tietysti avoimia heittopaikkoja enää annettu samaan tapaan.

Allen teki sen mitä pystyi. Näkyi selvästi, että jokaisen blokin, kovan levyn, donkin jne. jälkeen kipu sormessa oli kova ja haittasi peliä.

Young taas teki sen mitä tahtoi. Kerta, pari ja kolmekin ihan ymmärrettävää, että ei heti muuteta hommia siitä mikä toimi avauspuoliajalla. Sitten kun Young 12. kerran hyödyntää nauraen Cavsin pakkia, olisi luullut jonkun jo muuttuvan. Bickerstaff aika lailla paskoi housuihinsa tuossa. Joko ei ymmärtänyt, että jotain pitää tehdä tai ei keksinyt mitä se olisi.

Harmi ettei tämän Cavsin kasvutarinaa nyt pääse ennen syksyä seuraamaan. Vaikka nyt ei mitään mestaruusmarssia olisi ollut tulossa, olisi ollut kiva että olisivat jo nyt sen yhteisen pudotuspelikokemuksen saaneet. Tietty näistä kahdestakin matsista nyt oppia tuli.

Noh, ensi kaudella Dean Wade on taas toipunut loukkaantumisestaan ja Lauri joutuu penkille, mikä tietysti on näin suomifaneille ikävämpää.
 
Viestejä
7 518
Markkanen pelasi oman täydellisen pelinsä. Vika riisto olisi voinut olla käänteentekevä, mutta sitten tietty karmea moka hätäillä pallo suoraan Huerterille. Heti alusta asti tiikerinsilmällä ja sellaisella asenteella, että tänään muuten pallo menee kuppiin. Lisäksi kävi noukkimassa kunnon ryminällä jokaisen levyn, mikä haettavissa oli. Pakissa ei mitään ongelmia - paitsi toisella puoliajalla aina, kun yhä laitettiin 1-1 pitämään Trae Youngia. Toisella puoliajalla ei tietysti avoimia heittopaikkoja enää annettu samaan tapaan.

Mä en ihan tajunnut tuota Laurin Traen puolustamista. Mun käsittääkseni ainoa järki siinä oli se, että Lauri pystyi paremmin peittämään kolkin. Kuitenkin ohi mentäessä olisi avun pitänyt tulla selkeästi aikaisemmin. Helppoja ihan liian myöhään haastettuja floattereita sai viljellä ja vielä suhteellisen läheltä...
 
Viestejä
535
Aikaisemmissa kohtaamisissa Lauri Treassa on saattanut toimia paremmin (en nyt muista et toimiko), mutta tähän kuoleman matsiin Cavsin puolustustavat oli tietysti scoutattu huolella. Kuviot oli varmasti suunniteltu siten, että kun Lauri tai Allen on Traessa, niin muu kentällinen hoitaa niin, että avut saadaan edes ohikiitäväksi hetkeksi riittävän etäälle, ja Trae lukee milloin tämä ikkuna on mahd. aukeamassa.
 
Viestejä
425
Voi hiivatti. Etukäteen pidin hyvään kevätkuntoon päässyttä Hawksia ihan liian kovana vastuksena jetsulleen päinvastaiseen suuntaan kehittyneelle Cavssille – Atlanta on joukkue, jolla Trae Youngin lisäksi löytyy kovia pelimiehiä joka pelipaikalle, ja lisää vielä vaihtopenkiltä... mutta eihän se playoff-paikka niin hirveän kauas lopulta jäänyt. Jumalauta.

Sikäli tulos vastasi odotuksia, että Cavaliers kaatui lopulta juuri niihin tuttuihin asioihin, jotka pilasivat Cavssien tämän kauden loppupuoliskon:
• Rubion loukkaannuttua, toista käyttökelpoista pelinrakentajaa ei Garlandin rinnalle löydetty koskaan
• (Samasta syystä;) Cavssien kakkosketju plus loppupenkki oli loppukaudesta kuin varjo syksyn versiosta
• (Samasta syystä;) Garlandia peluutetaan ottelusta toiseen liian kovia minuutteja, ja lopulta se selvästi väsyy
• Mitä tiukempi/tärkeämpi matsi, sen varmemmin Garland yrittää ratkaista sen yksin. Eilen taas 28 heittoyritystä
• Hyökkäyksessä liikaa tyhjän kuljettelua, samalla kun neljä miestä seisoo lähes hievahtamatta odottamassa
• Rotaatio mielettömän kapea, ja samalla – jäykkä. Vaihdoilla tuntuu harvoin olevan mitään tekemistä sen kanssa, mitä ottelussa tapahtuu
• Puolustuksessa hävitään holtiton määrä levypalloja selvästi lyhyempiäkin joukkueita vastaan. Sen lisäksi joukkuepuolustus tuntuu kauden mittaan pelkästään huonontuneen, sen sijaan että joukkue olisi hitsautunut entistä paremmin yhteen

MUTTA ENNEN KAIKKEA

• Joukkueeseen Rubiota paikkaamaan hankitut täydennysmiehet – Rondo ja LeVert – olivat molemmat täysiä huteja. Ajatus Rondon kokeilemisen takana oli sinällään ymmärrettävä, mutta Rondo on nykyisin vain liian hidas, ei pelkästään jaloistaan, vaan myös päästään (vaikka pari huikeaakin juttua nähtiin). Ja LeVert täytti piripintaan kaikki ne epäilykset joita itselläni häntä kohtaan oli. Joukkueen liian seisovaa hyökkäystä pyörittämään hankittiin tyhjänkuljettelija, jonka pläräilyt 4 kertaa 5:stä päätyvät täysiin älyttömyyksiin.

• Bickerstaffissa on varmaan hyviä valmentajan ominaisuuksia, mutta pelinjohto ei kuulu niihin. Atlanta-matsissa oli ensimmäisen puolikkaan jälkeen kaksi selvää asiaa; 1. Laurilla on hyvä heittopäivä, ja hän on selvästi muutenkin taistelutuulella 2. Hawksin ykkösentteri Capela on poissa pelistä.

Miten näillä pelimerkeillä ährätään kasaan toinen puoliaika, jossa suurin osa Cavssien korintekoyrityksistä on takamiesten isolation-räpistyksiä oman pitkän kuljetuksen päätteeksi. Pallo olisi pitänyt joka hyökkäyksessä pelata Laurille kaarella, heti, hyökkäyksen aluksi – heitti se tai ei – Atlantan poulustuksen olisi ollut pakko reagoida, ja paikkoja olisi auennut mullekin. Ja Capelan poissaoloa olis pitänyt säälittä hyödyntää korin alla. Takamiesten olisi pitänyt ajatella vain sitä, miten palloa voisi toimittaa sinne vieläkin enemmän ja paremmin.

... ehkä ensi vuonna sitten. Ja eipä jäänyt ainakaan Laurista kiinni, että Cavssin kausi ei jatkunut.

Monet NBA-fanit inhoavat Trae Youngia, syyt vaihtelevat, mutta pakko sanoa, että ihminen joka rakastaa koripalloa, ei mitenkään voi inhota Trae Youngia. Herran tähden se on hyvä pelaaja, joka myös kehittyy koko ajan. Ei ole kiva puolustaa pelaajaa, joka kaiken muun hyvän lisäksi alkaa rennoissa tunnelmissa nakella palloa sisään melkein puolesta kentästä.

LET'S GO CAVS! LET'S GO KP.COM!!!
 
Viestejä
443
Cavsin ensi kauden joukkue on aikalailla lukittu. Avainpelaajat eivät tule liikkumaan, joten mahdolliset traidit nähdään penkkipuolella.

Garland
Sexton
Lauri
Mobley
Allen

Penkiltä: LeVert, Okoro, Love, Osman + muut jämät.

Veikkauksia off-seasonille:

* Garland saa 184 milj. dollarin max extensionin.
* Sexton saa n. 80-100 milj. dollarin 4-5 vuoden sopimuksen.
* LeVert ei saa pidennystä.

Kauden 2022-2023 aikana tai sen jälkeen nähdään seuraavat isot siirrot, kun Love, Osman ja LeVert vapauttavat n. 60 miljoonaa capista.
 
Viestejä
1 487
Tässä hieman kauden tilastoja ilman sen kummempia kommentteja. Niistä voi halutessaan yrittää päätellä jotain. Koripallo on peli jossa on huikea määrä erilaisia mitattavia tapahtumia (per pelaaja) jolloin tilastoilla on melkoista merkitsevyyttä. Se on sitten toinen asia miten tulkita yksittäistä indikaattoria saatikka näitä mittareita joilla pyritään mittaamaan kokonaisvaikutusta joukkueen peliin (ja uskotaanko niihin). Jotain suuntaa antanevat.

Estimated Plus Minus (EPM)
Screenshot 2022-04-18 at 9.20.17.png

erikseen Rubio, kun ei enää joukkueessa
Screenshot 2022-04-18 at 9.38.41.png

CleaningTheGlass on/off

Screenshot 2022-04-18 at 9.26.40.png


ja vielä hieman hyökkäyspään tilastoa (näissä on poistettu ilmeinen garbage time sekä pelikellon lopun puolenkentän ruiskaisut, vaikuttaa mm.usageen, jossa tässä versiossa taitaa olla myös syötöt mukana)

Screenshot 2022-04-18 at 9.25.43.png
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 487
Ja loppuun vielä Cavssin kehittyminen "four factors"-teemalla. Viime vuoteen nähden aivan huikea hyppy, jota kukaan ei odottanut.

Screenshot 2022-04-18 at 9.54.37.png

Eteenpäin on menty, ei ihan voitettu kaikkia mitä olisi pitänyt mutta voittoja kerääntyi suurin piiretin pitä piste-ero kertoo. Puolustuspää parani 5p/100 hallintaa, ja olisi ollut huomattavasti parempi ilman lopun velttoja jaksoja. Varmaan palataan joukkuespekulaatioon kun drafti ja kauden loppu lähestyy. Nyt vaan Lakersmaista lotto-onnea ensin....
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 434
Atlanta-matsissa oli ensimmäisen puolikkaan jälkeen kaksi selvää asiaa; 1. Laurilla on hyvä heittopäivä, ja hän on selvästi muutenkin taistelutuulella 2. Hawksin ykkösentteri Capela on poissa pelistä.

Miten näillä pelimerkeillä ährätään kasaan toinen puoliaika, jossa suurin osa Cavssien korintekoyrityksistä on takamiesten isolation-räpistyksiä oman pitkän kuljetuksen päätteeksi. Pallo olisi pitänyt joka hyökkäyksessä pelata Laurille kaarella, heti, hyökkäyksen aluksi – heitti se tai ei – Atlantan poulustuksen olisi ollut pakko reagoida,

Täh. Markkasestahan autettiin ekalla puoliskolla jatkuvasti, ja Lauri sai paiskoa avokolkkeja sydämensä kyllyydestä kenenkään häiritsemättä.

Tauon jälkeen McMillan odotetusti totesi, että nyt saa riittää, ja laittoi puolustajan seisomaan Markkasen viereen. Siihen loppui Laurin skoraaminen, kuten yleensäkin. Tämä identtinen kuvio nähtiin jo Bullsissa lukemattomia kertoja. Markkanen ei ole pelaaja, jonka vapaaksi saamiseksi kulutetaan yhtään ylimääräistä energiaa. Jos on vapaita heittoja, hyvä – mutta jos ei ole, se tarkoittaa että Lauri levittää kenttää vetämällä yhden puolustajan itseensä kiinni, mikä on tähän asti riittänyt kaikille miehen valmentajille ja joukkueille.

On tavallaan mielenkiintoista, että se tuntuu riittävän myös Laurille.
 
Viestejä
535
Täh. Markkasestahan autettiin ekalla puoliskolla jatkuvasti, ja Lauri sai paiskoa avokolkkeja sydämensä kyllyydestä kenenkään häiritsemättä.

Tauon jälkeen McMillan odotetusti totesi, että nyt saa riittää, ja laittoi puolustajan seisomaan Markkasen viereen. Siihen loppui Laurin skoraaminen, kuten yleensäkin. Tämä identtinen kuvio nähtiin jo Bullsissa lukemattomia kertoja. Markkanen ei ole pelaaja, jonka vapaaksi saamiseksi kulutetaan yhtään ylimääräistä energiaa. Jos on vapaita heittoja, hyvä – mutta jos ei ole, se tarkoittaa että Lauri levittää kenttää vetämällä yhden puolustajan itseensä kiinni, mikä on tähän asti riittänyt kaikille miehen valmentajille ja joukkueille.

On tavallaan mielenkiintoista, että se tuntuu riittävän myös Laurille.

Pelaajan merkittävyys/panos joukkueelle voi tulla eri tavoilla. Se, miten yksittäinen pelaaja pystyy olemaan hyödyksi joukkueelleen riippuu tietysti myös siitä, miten vastustaja pelaa tätä vastaan.

Jos vastustaja merkkaa Laurin tarkasti, niin tottakai muilla on silloin enemmän tilaa ja se myös avaa Cavsille enemmän taktisia mahdollisuuksia hyökkäyspäässä.

Lauri hustlasi kovaa, otti mm. todella tärkeitä levyjä ja riistoja. Ja pelasi kauden tärkeimmässä pelissä 37min, eikä osoittanut minkäänlaisia hermoilun merkkejä. Heittoliike oli vakaampi ja tasapainoisempi kuin koskaan aiemmin.

Itse olen todella ylpeä meirän Laurista.
 
Viestejä
684
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös