Koripallo.com
Viestejä
168
Mietin tässä, että onkohan yle käyttänyt kp.comia juttunsa lähteenä?
Samaa mieltä. Herra Uusitalolta on nyt unohtunut mainita lähde. …Timo, ensi kerralla tarkemmin!
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 637
Koby Altmanin kaudenpäätös-lehdistötilaisuus

 
Viestejä
1 904
Mietin tässä, että onkohan yle käyttänyt kp.comia juttunsa lähteenä?

Oli kyllä kova kirjoitus. Pakko vähän jopa arvostaa.
1650439623333.jpeg
 
Viestejä
296
Cavsin kausi tuli päätökseen jokunen aika sitten. NBA:n pleijarit ovat käynnissä, mutta valitettavasti Lauri ei päässyt maistamaan pudotuspelien tunnelmaa. Markkasen vanha joukkue toki pääsi heti pudotuspeleihin Laurin lähdettyä muualle. Tämä ei toki ole Laurin vika, vaan tilalle tulleen DeRozanin hyvyyttä. NBA:ssa isolation > roolipelaaminen.

Mitä Laten kaudesta jäi lopulta käteen? Itselle siirto Cavsiin tuntui ennen kauden alkua hyvältä ratkaisulta. Surkea tiimi. Laurilla oli kaikki mahdollisuudet näyttää, että Bullsin viimeisillä kausilla nähty Lauri ei ollut se oikea Markkanen, vaan potentiaalia olisi vielä All-Star pelaajaksi asti. Onhan Laten primetime/parhaat vuodet vielä edessä.

Kausi alkoi ja Lauri pääsi kuin pääsikin avaukseen. Peliaikaa tuli ja kaikki oli nyt miehestä itsestään kiinni. Kotisohvalla oli vielä fiilis, että tästä tulee kaikkien aikojen kausi.

Valitettavasti totuus tuli ilmi heittiprosenttien muodossa. Kun kolmonen ei tippunut alkukaudesta, joutui Lauri hyväksymään roolipelaajan viitan jo alkukaudesta. Markkanen ei enää päässyt shokkialun (heitto%) jälkeen joukkueen hierarkiassa eteenpäin ja Cavsin nuoret pelaajat ottivat joukkueen menestyksen harteilleen.

RealCavsFansin ansioitunut kirjoittaja Wham With The Right Hand on koonnut tilastoja siitä, miten avauksen pelaajien poissaolot vaikuttivat joukkueeseen:

"The Cavs' record when missing these players:

Garland 7-7
Allen 9-17
Mobley 4-9
Markkanen 12-9

Bottom line:

When all three of the Cavs' "core" players (Garland, Allen, Mobley) played the Cavs were 26-14, which projects to 53.3 wins. The Heat won the Eastern Conference with 53 wins.

The Cavs were 12-9 without Markkanen in the lineup, a winning percentage of 57%. With him they were 32-29 (52.5%), so it doesn't look like Markkanen contributed much to winning. He did have some impressive games, but they had a better winning percentage with him out of the lineup.

Allen and Mobley were the keys to winning. Without Allen the Cavs were 9-17, which means they were 35-21 with him in the lineup, which projects to 51 wins. With Mobley in the lineup they were 40-29 which projects to 47.5 wins. When they both played the Cavs were 33-19, which projects to 53 wins.

In games where Garland and Markkanen played without Mobley and Allen the team was 2-5."

Wham antoi myös täällä parjatulle Wadelle positiivista palautetta:

"In fact, the 5-man unit of Garland, Okoro, Mobley, Allen, and Wade was a +19.3 while the unit of Garland, Okoro, Mobley, Allen, and Markkanen was a +10.2."

Vaikea sanoa, että miltä Markkasen ja Cavsin ensi kausi näyttää, mutta itse siirryn Laurin kaikki pelit katsoneena veteraanina vaihtopenkin puolelle. Jatkossa pelejä tulee anlysoitua boxscoren kautta. Miksi? Koska Laurin peli perustuu täysin 3p%. Se on toki ymmärrettävää nykykoripallossa, mutta katsojalle kolmosia heittävä roolipelaaja ja tuntematon joukkue eivät aiheuta tarpeeksi tunteita, että jaksaisi siihen käyttää enempää omaa aikaa. Hyvä esimerkki on Cavsin fanifoorumin RealCavsFansin Lauri thread, jossa Cavsin fanit ovat kirjoittaneet Laurista viimeksi 5.4. En laske tähän suomalaisten nostoja tuon jälkeen. Markkasen peli ei herätä enää mitään tunteita.

Kaiken tämän jälkeen sanottakoon, että kaudesta jäi Markkaselle itselleen varmaan erinomainen fiilis (jos ei laske mukaan loukkantumista). Pitää olla onnellinen miehen puolesta. Roolipelaaminen Cavsin avauksessa on varmasti parempi, kuin tulla penkiltä Bullsin paidassa. JBB pitää Laurin varmasti jatkossakin avauksessa ja KP.comin faneille riittää positiivista kirjoiteltavaa vuosiksi. All-Star spekulaatiot voi vihdoin kuopata lopullisesti.
 
Viestejä
2 408
RealCavsFansin ansioitunut kirjoittaja Wham With The Right Hand on koonnut tilastoja siitä, miten avauksen pelaajien poissaolot vaikuttivat joukkueeseen:
En tiedä ansioista, kun en tuota foorumia lue. Mutta tuon kirjoituksen perusteella en kyllä hänen tilastoanalyysejaan toista lausetta pidemmälle lukisi.

Vähän sen tason juttuja, että Collin Sextonin kanssa voitto% oli 59 ja ilman 52, ja Sextonin loukkaantumisten myötä meni konferenssin vitossija sivu suun.

Ei, ei tullut Laurille kutsua All-Star-peliin. En nyt tiedä kuinka realistisia tuollaiset odotukset enää miehen kolmannen NBA-kauden alun jälkeen ovat olleet.
 
Viestejä
2
Noihin pienen otannan tilastoihin vaikuttaa tietysti paljon se, ketä vastaan pelit pelataan. Markkasen ollessa saikulla (jolloin Wade korvasi hänet avauksessa) pelattiin pääasiassa heikompia joukkueita vastaan.


Ainoastaan Bucks ja 76ers oli noista kovia vastuksia.

Eipä siinä, kyllähän Wade on tärkeä rotaatiopelaaja Clevelandille, ja parempi puolustaja kuin Lauri...
 
Viestejä
249
Markkanen posit:
Pelaa NBA:ssa!
Perhos/hämähäkki puolustusasento.
Puolustusasenne.
Joskus kulkeva heitto.
Ohjaa paljon hyökkäyksessä pelaajia.
Suomalainen NBA:ssa.

Markkasella on yksi erittäin vahva nega, joka estää tasaisemman suorittamisen.

Hän on TODELLA arka kontakteissa. Hän pelkää, että sattuu. Pelko joka seuraa häntä aina urallaan.

Hän ei laita kroppaa likoon ja se näkyy erityisesti ahtaiden paikkojen lay-up’eissa ja molempien päiden ahtaan paikan levypalloissa. Hän mielellään hakee helpot levyrit, joissa vastustaja on ”metrien” päässä. Näennäistä sanoisin.

Mutta miksi hän sitten joissain harvoissa peleissä toimii toisin eli rohkeammin ja agreevisimmin? Laurin ilme kontaktin jälkeen on paljon puhuva. Kun hänen rohkeutensa pettää tilanteessa, jossa hän häviää/menettää pallon, niin katse huutaa apua (virhe vastustajalle) joka pönkittäisi hänen häviämäänsä tilannetta.

Hän on kuin ladattava akku. Hän lataa rohkeutta useamman pelin ajan ja sitten yhdessä pelissä hän ”vapauttaa” sen agressiivisellä donkilla jossa ”akku” tyhjenee. Ko. tilanteessa Cav’sin kommentaattori aina toteaa, että tällaista Lauria hän haluaa nähdä.

Mutta valitettavasti on taas odotettava liian monta peliä, että akku on latautunut.

Ehkä ylitulkitsen 50/50 pallon tavoittelu suhteen sillä onhan hänellä hitaat ja lyhyet kädet (pituutensa nähden) eikä koordinaatio ole tummien tasolla.

Olen Lauri fani mutta edellä mainitun realiteetin tunnistaneena yritän olla nostamatta ennen pelejä odotuksia häntä kohtaan, koska niin monesti olen joutunut niihin pettymään.

Laurille kuitenkin 100% siitä, että hän on NBA joukkueen aloituskokoonpanon pelaaja!
 
Viestejä
425
RealCavsFansin ansioitunut kirjoittaja Wham With The Right Hand on koonnut tilastoja siitä, miten avauksen pelaajien poissaolot vaikuttivat joukkueeseen:

Niinkuin ’Omistajan ääni’ Collin Sexton-esimerkillään jo osoitti, tilastoilla leikkiminen voi olla harhaanjohtavan hauskaa, hauskaa ainakin silloin, jos tarkoitus ei ole johtaa tietoisesti harhaan.

Markasen lainaaman ’Wham with the right handin’ laskelmat saattaisivat tietenkin olla huomionarvoisia mikäli Cavssien joukkueen kokoonpanossa esimerkiksi ei olisi kauden mittaan tapahtunut mitään muita muutoksia, kuin juuri mainittujen avauksen pelaajien poissaolot/mukanaolot.

Jos katsotaan mitä joukkueen voittoprosentille kävi vaikka Rubion loukkaannuttua, mikä oli tämän kauden menestykselle iso vedenjakaja, tilanne näyttää tältä (laskin mukaan pelit jotka Rubio pelasi loppuun saakka ennen luokkaantumista)

Ennen luokkaantumista (33 peliä)
voitot 20, tappiot 13 – voittoprosenttia 0,61% – 50 voiton kausi

Loppukausi (49 peliä)
voitot 24, tappiot 25 – voittoprosentti 0,49% – 40 voiton kausi

Toisin sanoen; mikäli joku Right Handin listaaman pelaajan; Garlandin, Allenin, Mobleyn, Markkasen poissaolot painottuvat ajalle ennen Rickyn loukkaantumista, pelaaja oli poissa voittavan joukkueen peleistä, jolloin laskelmissa vaikuttaa siltä, että pelaajan poissaolo ei juuri vaikuta pelien voittamiseen.

Ja vastaavasti mikäli poissaolo ajoittuu ajalla Rickyn loukkaantumisen jälkeen, pelaaja on loistanut poissaolollaan (himpun verran) häviävän joukkueen peleistä, jolloin voi vaikuttaa siltä, että ehkä juuri hänen poissaolonsa saa joukkueen häviämään.

En muista kaikkia nelikön Garland, Allen, Mobley, Markkanen loukkaantumis- ja covid-poissaoloja kuluneelta kaudelta, varmaan kaikilla oli jotain, sekä ennen että jälkeen Rickyn poisjäämisen, mutta tämä vain esimerkkinä siitä, että vaikka laskelmat ovat tarkat ja tehty ’oikein’, ne voivat olla puuta heinää.
 
Viestejä
488
Tuossa Waden ja Markkasen vertailussa pistää heti silmään useampikin tilastojen sudenkuoppa; "enemmän on enemmän", kasvun olettaminen lineaariseksi ad infinitum, todennäköisesti liian pieni ja vakioimaton otos jne. Voittovertailun perusteella Garlandin poissaolollakaan ei olisi ollut juuri merkitystä käytännön kannalta, kun play-ineihin tie olisi vienyt silti, mutta kukaan tuskin lähtisi väittämään että Cavsin ottaneen 41-41-rekordin ilman Garlandia?

Eli ansioituneen kirjoittajan ansioksi ei voi ainakaan alkeellistakaan ymmärrystä koristilastoista lukea.
 
Viestejä
587
ROY meni Barnes:lle. No tuleepahan toivottavasti lisää motivaatiota Mobley:n kesä harjoitteluun.

Kovasti myös huhuissa väittävät, että Cavs haluaisi pitää sekä Sextonin, että Levertin. Ei sinänsä mikään ihmeellinen huhu. Varmasti haluavat pitää molemmat, jos tarpeeksi halvalla tulevat. Tulevatko niin se on eri juttu. Itse pidän Sextonia parempana hyökkäyspelaajana, mutta huonompana puolustajana. Sexton on myös pienempi, joka voi tuottaa yhteensopivuus ongelmia Garlandin kanssa puolustuksellisesti. Levert on niin selkeä penkiltä tuleva skoraaja kuin vain voi olla. Rakastaa pallon pomputtelua, joten ei sovi kentällisiin, jotka haluaa liikuttaa palloa. Joten hän on ehkäpä parhaimmillaan, kun laittaa hänet 4 puolustajan kanssa kentälle samaan aikaan eli selkeä penkki pelaaja. Kuitenkin olisi ihan järkevää pitää molemmat ja katsoa kumpi sopii paremmin joukkueen pelityyliin ja pitää se pelaaja. Tuo loukkaantuminen oli kyllä kallis Sextonille. Jos oli vielä ennen kauden alkua epäselvää kumpi on se, jonka ympärille joukkue rakennetaan niin nyt se on aika selkeää.

Voittosuhteesta ilman tiettyä pelaajaa. Garlandin on/off kauden päätteeksi oli +12. Toiseksi paras luku joukkueessa oli Lauri ja Allen lähes 8 pistettä alempana (Rubio olisi ollut välissä). Pelaajista, jotka olivat Cavs:n rosterissa kauden päätteeksi ei kenelläkään ollut netrating positiivinen niillä minuuteilla milloin Garland istui penkillä. Cavs:n hyökkäyksen pelityyli nosti Garlandin vaikutusta, koska se oli niin paljon takamies painotteinen, mutta silti on hankala nähdä kenenkään pitävät Allenia tai Mobley:ta tärkeämpänä pelaajana joukkueen menestyksen kannalta. Ehkäpä tuon kirjoituksen tarkoitus oli yrittää nostaa Allenia ja Mobleyta korkeammalle kuin oikeasti ansaitsevat.
 
Viestejä
443
Näkisin myös, että Allen ja varsinkin Mobley ovat kohtuullisen helposti korvattavissa. Toki molemmat ovat nuoria vielä ja kehitysotentiaali on valtava.

Aika monella tuntuu unohtuvan rapakon toisella puolella, että Mobley on hyökkäyssuuntaan reilusti negatiivinen pelaaja, niin silmällä kuin statseilla. Harva myöntää, että Mobleystä tuskin ikinä tulee hyvää heittäjää NBA-tasolle, vaikka paintissa on potentiaalia.

Garland on käytännössä jo nyt max-pelaaja ja top-8 takamiehiä koko liigassa. Hän on todella vaikeasti korvattavissa.
 
Viestejä
2 461
Aika monella tuntuu unohtuvan rapakon toisella puolella, että Mobley on hyökkäyssuuntaan reilusti negatiivinen pelaaja, niin silmällä kuin statseilla. Harva myöntää, että Mobleystä tuskin ikinä tulee hyvää heittäjää NBA-tasolle, vaikka paintissa on potentiaalia.

Nyt vähän unohtuu se, että Mobley pelasi vasta rookie-kauden. Tuo oli 20-vuotiaalle kaverille ihan jäätävän hyvä kausi. Jos kehitys jatkuu vähänkin positiivisena, niin 2-3 vuoden päästä Mobley on jokavuotinen kandidaatti DPOY-titteliin. Mobleylla on aivan poikkeuksellista puolustustalenttia ja nyt jo pystyy vaihtamaan ja puolustamaan melkein mitä pelipaikkaa tahansa. Mobleyllä on myös erittäin hyvä 3-4 metrin (kääntö)hyppyheitto, jonka hän pystyy heittämään ketä tahansa puolustajaa vastaan. Jos tuon heiton pystyy laittamaan 50% sisään, niin siinä on Cavsilla käsissä melkoinen hyökkäyspään monsteri. Tällä kaudella kolkit upposivat vain 25%, mutta ei Mobleyn kaukoheitto ole yhtään huono. Joten en pidä mahdottomana, että prosentti nousisi 35% lukemiin.

Siitä samaa mieltä, että tottakai Garland on tämän hetken tärkein pelaaja, vaikka Cavsin recordi ilman Garlandia olikin 7-7. Tässä lista joukkueista, jotka Cavs voitti ilman Garlandia: ATL, IND, NOP, CHO, IND, IND ja WAS.
 
Viestejä
1 392
Kovasti myös huhuissa väittävät, että Cavs haluaisi pitää sekä Sextonin, että Levertin.
Kuuntelin tästä tuon Koby Altmanin loppukauden haastattelun ja siinä Koby mainitse että Dan Gilbert on tietoinen siitä että rookie sopparit antavat mahdollisuuden välttää ylimääräiset verot joten he todennäköisesti tulevat käyttämään tätä hyväksi jatkossa. Samassa haastattelussa mainittiin Laurista sen verran että Laurin puolustuskyvyt yllätti kaikki ja Laurin pistäminen kolmoseksi oli täysin JBB päähänpisto mikä syntyi trainin campilla.
 
Viestejä
1 488
Mobley tulee olemaan tähti jollei supertähti NBA:ssa. Moni pitkä on oppinut heittämään kolmosia myöhemmässä vaiheessa, esim vaikka Brook Lopez, joka ekaan 5 kauteen ei edes yrittänyt nakata kuin muutaman kaudessa. Lisäksi Mobleyn heitto on ihan smuutti ja sujuvan näköinen. Hyökkäyspää tulee kehittymään varmasti ensi vuonna.Kyllä valmentaja-isä on perusteista huolen pitänyt. Veikkaan että kun 5 vuoden kuluttua katsotaan alku-uraa Mobley on aivan eri käyrällä kuin Barnes. Mobley on rahaa pankissa, ja niin on myös Allen. Kuka voi 20-vuotiaasta sanoa mitä tästä tuskin voi tulla vuosien varrella kun valmiudet ja ominaisuudet ovat noin kovat?

LeVert jos pidetään, liekö syy lähinnä että on hyvä loppuva soppari helmikuun siirtokatkossa? Muuten ei varmaankaan näillä esityksillä tule olemaan jatkon suunnitelmissa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
443
Huimia kasvutarinoita on helpompi kirjoittaa etukäteen.

Toki voin olla väärässä, mutta epäilen suuresti, että Mobleysta tulisi ikinä keskiarvoa parempaa keskimatkan-kaukoheittäjää. Yksikään tilasto tai silmämääräinen analyysi ei tue sitä, puhumattakaan fyysisistä tosiasioista kuten pitkästä sylivälistä.

Todellakin, miehestä voi kehittyä DPOY-kandidaatti ja äärimmäisen hyvä pelaaja, mutta on epärealistista kuvitellä, että Mobleysta tulisi erityisen hyvä heittäjä.

Kaiken järjen mukaan näillä statseilla Mobley heittoyritykset laskevat ensi kaudelle ja painottuvat kolmen sekunnin alueelle, jos ja kun Cavs haluaa menestyä. Ei yhdessäkään kunnianhimoisessa joukkueessa kukaan saa jatkaa heittämistä tälläisillä prosenteilla. Valmennusjohto kieltää varmasti ensi kaudelle ainakin nuo takakaarelta heitetyt hitaat ja epätarkat kolmoset.

Viime kauden tilastot:

FT% 66.3%
PT3% 25%

Mobley:

SHOT AREA
FGMFGAFG%3PM3PA3P%EFG%BLKAFGM
%AST
FGM
%UAST
Restricted Area24734072.6000.072.62971.728.3
In The Paint (Non-RA)10126338.4000.038.41956.443.6
Mid-Range5113537.8000.037.8251.049.0
Left Corner 331030.031030.045.001000.0
Right Corner 341136.441136.454.501000.0
Above the Break 3167022.9167022.934.3093.86.3
Backcourt010.0010.00.000.00.0

Allen:

SHOT AREA
FGMFGAFG%3PM3PA3P%EFG%BLKAFGM
%AST
FGM
%UAST
Restricted Area29337578.1000.078.12273.027.0
In The Paint (Non-RA)5913045.4000.045.41476.323.7
Mid-Range163053.3000.053.3068.831.3
Left Corner 3040.0040.00.000.00.0
Right Corner 3020.0020.00.000.00.0
Above the Break 31425.01425.037.500.0100
Backcourt000.0000.00.000.00.0


Brook Lopezin paras kausi kun heittää kolmosia (2016-2017)

SHOT AREA
FGMFGAFG%3PM3PA3P%EFG%BLKAFGM
%AST
FGM
%UAST
Restricted Area20431963.9000.063.93052.547.5
In The Paint (Non-RA)16233148.9000.048.91549.450.6
Mid-Range5513540.7000.040.7445.554.5
Left Corner 3143540.0143540.060.001000.0
Right Corner 3102050.0102050.075.001000.0
Above the Break 311033233.111033233.149.7198.21.8
Backcourt000.0000.00.000.00.0
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
7 518
Mä en taas usko, että sillä menettää mitään mahkuja menestyä NBA:n runkosarjassa, että joku lupaava junnu heittää vähän yli yhden heiton kolmosen kaaren takaa ja pari midaria pelissä. Menee ne sitten sisään tai ei.
 
Viestejä
2 408
Mä en taas usko, että sillä menettää mitään mahkuja menestyä NBA:n runkosarjassa, että joku lupaava junnu heittää vähän yli yhden heiton kolmosen kaaren takaa ja pari midaria pelissä. Menee ne sitten sisään tai ei.
Ehkä siihen verrattuna, että tilalla olisi joku mikä sattuu suoritus joltain muulta, niin ei. Jos Mobleyn kolkit korvattaisiin Laurin kolkeilla ja ne midarit jollain vähintään Cavsin keskimääräisellä 2p yrityksellä, siinä olisi kasassa jo vajaa +1p per ottelu. Jos joukkue petraa plusmiinustaan yhdellä pisteellä, sillä keskimäärin liikutaan yksi sijoitus runkosarjassa ylöspäin.
 
Viestejä
2 461
Tässä Thinking Basketballin video: The best defensive rookie this century? | Evan Mobley

Aika paljon on samoja asioita, joista itsekin kirjoitin aikaisemmin. Mutta kyllä tuo puolustusosaaminen on jo huikealla tasolla noin nuoreksi kaveriksi. Videossa on käyty hyvin läpi Mobleyn vahvuudet ja heikkoudet.

Kannattaa katsoa enemmänkin noita Thinking Basketballin videoita. Siellä on lähiaikoina julkaistu esim. hyvät videot Rudy Gobertin arvosta playoffeissa ja Bostonin puolustuksesta Durantia vastaan.

 
Viestejä
4 105
Cavs-puolustuksen lukko, KLove, on sijoittunut toiseksi Paras kuudes mies -äänestyksessä.

Voiton vei ylivoimaisesti Miamin Herro.
 
Viestejä
1 392
Tässä Thinking Basketballin video: The best defensive rookie this century? | Evan Mobley

Aika paljon on samoja asioita, joista itsekin kirjoitin aikaisemmin. Mutta kyllä tuo puolustusosaaminen on jo huikealla tasolla noin nuoreksi kaveriksi. Videossa on käyty hyvin läpi Mobleyn vahvuudet ja heikkoudet.

Kannattaa katsoa enemmänkin noita Thinking Basketballin videoita. Siellä on lähiaikoina julkaistu esim. hyvät videot Rudy Gobertin arvosta playoffeissa ja Bostonin puolustuksesta Durantia vastaan.


Enpä ollut tajunnut että Mobleylla on toimii jalat noinkin hyvin. Hidastuksessa huomaa että on harjoiteltu jo vuosia. Toisaalta tuossa löytyy se Mobleyn heikkous johon tuomarit tulee tarttumaan hanakammin, eli jalat vatkaa vähän liiankin nopeasti joten hyökkäys päässä tulee helposti askelista virheitä. Jos oikein muistan niin tuomarit katto vähän sivusta tällä kaudella noita Mobley steppailuja.
 
Viimeksi muokattu:
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös