Koripallo.com
Viestejä
1 019
Tuli katsottua muutamaa Cavsin peliä ja ensimmäisestä jäi mieleen Shai Gilgeous-Alexander. OKC:tä ei ole tullut nähtyä lainkaan tähän kauteen. Voi olla että pienestä otoskoosta on turha lopullista arviota ottaa, mutta SGA vaikuttaa aivan poikkeuksellisen peliälyn kaverilta. Syöttötilastoissa ei ole aivan kärkeä, mutta johtuuko osa sitten siitä etteivät muut noista namuista sitten aina viimeistele. Erityisesti ihastutti syöttö kulmakolmoseen Lavertin jalkojen välistä. Lisäksi hieno pallonkäsittelytatsi (0 menetystä), ajot sisään ja siitä joko torjumaton fadeaway-midari tai hieno kicksyöttö vapaalle pelaajalle kaarella. SGAn kun näkisi Laurin kanssa joskus samassa tiimissä, voisi olla paha kaksikko. OKC muuten voitti tämän, Cavs ilman Mitchelliä. Veikkaan että kun/jos Holmgren pelaa ensi vuonna OKC on syytä ottaa tarkkailuun. Kaukana eivät ole nyt taulukossa Jazzistakaan. Jazzilla kolme peliä loppukaudesta näitä vastaan tulossa.

Toinen huomio Clippers pelistä: Garlandista on kehittynyt melkoinen floor general ja syöttökone nyt kun DM:lla on suurin skorausvastuu. 6. syöttötilastoissa 8.2/peli. Tätä täydentää hyvin Rubio kakkospointtina, jolla tunnetusti on näkemystä. Varamiehinen Clippers kaatui suvereenisti, ja Osmanilla oli career nightia sivua saldo,mikäs 25 pinnan johdossa on heitellä.Mutta mutta...mielestäni sekä Mobley että Allen eivät ole viime vuoden tasolla. Lauri ilmeisesti kolmantena vähensi painetta viime vuonna. Mobley varsinkin, hyökkäyspäässä himpun verran parempi mutta puolustuspäässä taantumaa.

Cavs edelleen mielenkiintoinen joukkue supersankari Mitchellin ollessa selkeästi johtava pelaaja. Veikkaan vaan ettei vät nämä otteet riitä toista poff-kierrosta pidemmälle, ja loukkaantumisia tämä rosteri ei kestä juuri yhtään.
 
Viestejä
2 183
SGAn kun näkisi Laurin kanssa joskus samassa tiimissä, voisi olla paha kaksikko.

Ei siinä kauan menisi, kun valiteltaisiin että SGA ottaa liikaa heittoja. :D SGA:lla vain yksi syöttö per peli enemmän kuin Clarksonilla.

Ja se toinen haluttu vaihtoehto VanVleet on osunut tällä kaudella pelitilanneheitot 39,2% Sillä ollaan aika kaukana esim. Clarksonin 45,0% takana. Jopa 2/3 -osaa heitoistaan kolmosia heittäjiä Beasley on osunut paremmin eli 40,1%.

Toinen huomio Clippers pelistä: Garlandista on kehittynyt melkoinen floor general ja syöttökone nyt kun DM:lla on suurin skorausvastuu. 6. syöttötilastoissa 8.2/peli.

Garlandilla oli jo viime kaudella 8,6/peli.

Cavs edelleen mielenkiintoinen joukkue supersankari Mitchellin ollessa selkeästi johtava pelaaja. Veikkaan vaan ettei vät nämä otteet riitä toista poff-kierrosta pidemmälle, ja loukkaantumisia tämä rosteri ei kestä juuri yhtään.

Joo. Idän kärkinelikko näyttäisi olevan Cavsin edellä. Toki jollain aina playoffsit menee pieleen loukkaantumisten takia, joten koskaan ei voi varmasti sanoa. Ja jos Cavs ei saa kotietua, niin ekalta kierrokselta jatkoon meneminenkin voi olla tiukassa.

Mitchell on toki nostanut Cavsin tasoa, mutta edelleen tuossa rosterissa on samoja puutteita kuin viime vuonnakin. Suurimpana ehkä se, että 2-3 paikoille pitäisi saada lisää heittovoimaa. Nyt laidassa on edelleen samat Osman, Okoro, Stevens ja Wade, joihin ei voi oikein luottaa tasaisena suorittajana/heittäjänä.

Lisäksi playoffeissa kysymykseksi nousee, että kuinka paljon edes kaksikkoa Love/Osman voi peluuttaa että puolustus ei heikkene ihan totaalisesti. Varsinkin Lovea tuskin voi enää peluuttaa runkosarjan tapaan eli 20min/peli.

Saas nähdä onko Cavs ostaja nyt trade deadlinella.

mielestäni sekä Mobley että Allen eivät ole viime vuoden tasolla.

Jos tämän vuoden playoffit menevät heikosti, niin uskoisin että alkaa jo puheet Mobleyn ja Allenin sopimisesta yhteen. Mobleylla kolkit tällä kaudella 19,3%. Tuon kaksikon rinnalle vielä Okoro, niin ei ole vaikea arvata vastustajan valitsemaa puolustustaktiikkaa.
 
Viestejä
387
Kävin pitkästä aikaa cavs-foorumilla. Nyt siellä joku jo tohtii pohtia ääneen sitä, mikä olisi omasta mielestäni ollut selvästi järkevämpi tapa vahvistaa rosteria pleijarimenestystä silmälläpitäen: kaupata Laurin sijaan Allen. Mobleyn ja Laurin kaveriksi / backupiksi esim. joku Lopezin/Valanciunasin/Nurkicin
tyylinen järkäle, joka pystyy painimaan Embiidin & kumppaneiden kanssa ja ottamaan myös kolkkeja, ja sitä kautta avaamaan temmellystilaa Laurille ja Mobleylle. Takamiesosatolle sitten vahvistukseksi joku kahden suunnan kombomies.

Allen pelasi viime kaudella itsensä joukkueen ja fanien maskotiksi, joten kynnys miehen myymiseksi oli varmasti ylitsepääsemättömän korkea. Joukkueystävällisen sopimuksen vuoksi hänestä olisi kyllä varmasti saanut huippuhyvän vastineen markkinoilta.
 
Viestejä
1 019
Pakko oli katsoa (osin) kun molemmat bandwagon-joukkueet ottivat mittaa. Garlandille on kliseisesti "peli hidastunut" ja kauden mittaan ottanut hienon tason johtavana pelintekijänä. Viimeiseen 10 peliin keskiarvona n. 10 syöttöä, ja ihan näköhavaintonakin tekee koko ajan järkevämpiä ratkaisuja kuin viime kaudella. Pisteitäkin nakkelee ihan mukavasti ja tarvittaessa ottaa skorausvastuuta kuten tänään. Erityisen mukavaa katsottavaa Cavsin peli kun pelaavat kahden pointin kentällä toisena Rubio. Rubiolla tänään myös kolmonen putosi ratkaisuvaiheessa. Rubiolta tarttuu väkisin jotain ideoita miten koripalloa kannattaa hyvän pelintekijän pelata.

Dillon Brooks on kova pakissa mutta samalla myös rotta, ja aika ajoin turhan rottamainen vaikka joukkuetta kannattaisikin. Tänään lattiasta nyrkillä DM:aa ihan tarkoituksella säkeille ja sen jälkeen painiottelu. Molemmat pihalle mutta kyllä aloite oli Brooksilla joka aina tuntuu keksivän jotain pientä vilunkia ja oheistoimintaa. Aivan turhaan, riittävän hyvä pelaaja ihan muutenkin tehdäkseen tuhoja , ilmeisesti vaan pitää hämmentämisestä.

Hyvä voitto Cavsille, Grizzlies on alavireisessä vaiheessa kautta. 7 tappiota 10 viimeisessä.
 
Viestejä
387
Mun arvostus JBB:ta ja valmennusryhmää kohtaan melko matala. Tuossa rosterissa on älyttömästi hyödyntämätöntä potentiaalia. Hyökkäyspelamiinen näyttää samanlaista ennalta-arvattavalta jyystämiselta kuin viime kaudella. DG tai DM kävelee pallon ylös. Tarvittaessa 1-2 tyyppiä tulee skriinaamaan vaihdon, minkä jälkeen kaksikosta vuorossa oleva alkaa töihin. Muiden tehtäväksi on annettu seistä paikallaan ja ihailla kieltämättä ihan taidokasta 1vs1 suorittamista, ja yrittää arvata milloin usein loputtomalta tuntuva eteen-taas-hezi-sivulle-eteen-hezi -performanssi on saavuttamassa kliimaksinsa, mikä olisi otollinen hetki liikahtaa DG:n/DM:n näkökentässä olevaan tyhjään tilaan. Tämä viimeinen tehtävä on käytännössä mahdoton, koska em. herrojen (kuin myös LeVertin) 1vs1 voima perustuu lennosta luotaviin rytmin- & suunnanmuutoksiin, jotka ovat yhtä kinkkisiä luettavia myös omille joukkekavereille. Voi Okoro parkaa.
Mobley ja Allen pääsevät sentään välillä P&R -partnereina osallistumaan ja vaikuttamaan hyökkäyspeliin mielekkäästi.

Mutulla sanoisin, että CAVS-hyökkäyksessä palloa syötellään keskimäärin 1.0krt/hyökkäys, ja että 90% korintekopaikoista syntyy siten, että DG, DM tai LeVert ottaa soolokuljetuksen päätteeksi joko oman hypäri-/layup-yrityksen, tai syöttää korille leikkaavalle Allenille/Mobleylle.

Jos miettii kuinka mobiili ja atleettinen tuo CAV:sin koko avausviisikko on, ja kuinka kaukoheittovoima on lepää täysin kahden eliittiheittäjän harteilla, niin näistä lähtökohdista tuntuu jotenkin erikoiselta, ettei hyökkäämiseen tuoda enemmän pallottoman liikettä. Molemmat isot miehetkin osaavat jakaa sitä palloa tilanteen avautuessa, Mobley välillä jopa ovelastikin. Tällä tavalla myös Okoro saataisiin vahvuuksillaan (fysikaalisuudellaan ja nopeudellaan) mukaan karkeloihin. DG/DM kaksikosta toinen seisoo useimmiten tyhjäkäynnillä koko hyökkäyksen. Tuon kokoisilla ukoilla, varsinkaan jos eivät ole mitään ajokoiria puolustuspäässä, ei pitäisi käydä ainakaan pahasti kunnon päälle jos juoksivat vaikka edes puolet siitä määrästä mitä Curry pujottelee menemään pallottomana.
 
Viestejä
1 019
@JerryC

Kysyä tietysti voi moniko muu joukkue Warriorsia lukuunottamatta pystyy tai tekee tällaista enemmän palloa liikuttavaa peliä (jatkuvasti) NBA-pelissä. Kun katsoo monia muita joukkueita joilla henkilökohtaisesti poikkeuksellisen taitavia takureita niin paljonhan se on tämän tyyppistä. Odotellaan että tämä tuplataan jolloin tekopaikka aukeaa jonnekin tai sitten skorataan itse. Itse en kyllä pidä Mitchelliä ja DGtä kyllä lähellekään samantyyppisinä pelaajina.DM on puhdas skoraaja perusluonteeltaan ja sinne tänne vähän pakostakin tulee muutama syöttö. DG näkee kyllä kentän huomattavasti paremmin ja etsii myös syöttöä paljon useammin, muualtakin kuin korin alta. Toisekseen balanssi muuttunut myös Rubion tulon myötä, jolloin DM:llä aikaisempaa harvemmin varsinaista pelintekovastuuta on.

Jos valmennus on huonoa niin aika hyvin nämä kuitenkin ovat pärjänneet tänä vuonna. Toki asiassa auttaa jos joukkue on pakissa liigan paras. Vaikkeivat nämä kaksi ole "mitään ajokoiria", niin hoitavat tilastojen mukaan leiviskänsä omassa päässä ihan kunnolla ja ovat positiivisia pakissa, eikä heidän tekemisiään tarvitse muiden juuri paikkailla . Silloin saattaa riittää että hyökkäyspäässä muutama huippuyksilö skoraa vuorotellen. Jos Love olisi tikissä penkiltä löytyisi lisää heittovoimaa.

Toki en joka peliä katso, joten otoskoko saattaa vaikuttaa mielipiteeseen.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 019
Danny Green sainattu. Tulee pitkän polvileikakuskuntoutuksen jälkeen mutta hyvä lisä 3p nakkelijaksi eikä heikennä Cavsin pakkipäätä. Ollessaan kunnossa siis... Tätähän ei tiedä kukaan miten kuntoutuu, mutta 3 pelissä jo näkynyt Grizzliesissä kentällä ja onhan tässä pari kuukautta aikaa tosikoitoksiin. Pelaajatyyppinä olen aina tykännyt ja aloitti kaikki poff-pelit mestari-Raps/Lakers/Spurs-mestaruusjoukkueissa. Cavs erittäin hyvässä vedossa juuri nyt ja täytyy ottaa tarkempaan seurantaan pelien katsomisen osalta. Mobleykin päässyt hyvään vireeseen.
 
Viestejä
1 019
Kevin Loven pitkä Cavs-ura saatiin buyoutin myötä päätökseen (tod näk häntä ei kesällä sainata jollain pikkusopparilla?).
Viime vuonna oli varsinkin alkukaudesta uskomattoman hyvä odotuksiin nähden, mutta JBB on sormivamman jälkeen koirankopittanut miehen tammikuun jälkeen. Vähän sääli, olisihan tuo ollut mukava vetää kausi loppuun. Ja mitä tilalle, pitkistä miehistä alkaa olla pulaa.
 
Viestejä
235
Väitänpä, että Cavs heikenty tolla Mitchell-kaupalla. Niin kapee toi pitkäpää on tällä kaudella, että melkein nykyisellä Latella Cavs parempi ku DM:llä. Ja siihen lisäksi ku pistetään vielä Sexton ja Agbaji, niin menihän toi kauppa Utahille selvästi. Toivon toki Cavseille menestystä, mutta jo ekalta kierrokselta jatkoon pääsy ihan kolikon heittoa. Laten ja kumppaneiden kanssa po:ssa ois ihan kunnon haastaja.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös