Koripallo.com

Eteläinen II-divari

Viestejä
635
Huhtikuun 23. päivän, eli Pyhän Yrjön päivän vastaisen yönä, armon vuonna 1343 syttyivät Harjumaalla ja Viromaalla vainovalkeat. Kansa nousi aseisiin ja hyökkäsi kartanoihin. Kiinni saadut aateliset kartanonherrat tapettiin, Pohjois- Viro oli liekeissä.
Ajan tapaan liioitteleva saksalaisten kirjoittama kronikka puhuu 10 000 miehestä jotka seuraavaksi hyökkäsivät Padisen luostariin ja tuhosivat sen. Juuri Padise oli se luostari jolle kuuluivat Vantaanjoen lohioikeudet ja jonka ansiosta Helsingissä on mm Munkkiniemi.

Siinä pieni historianpläjäys eli siis viro kuuluu vahvasti Kartanon Herrojen saagaan. Ei ihme että aina silloin tällöin myös pyhiin  vaellusmatkoja sinne suuntaan harjoittavat.

http://www.balticguide.ee/index.php/a62

pärähti silmille kun tutkin tallinnan menomestoja
 
Viestejä
7 423
Kyllähän Googlella löytää vaikka mitä Kartanon Herroihin ja kartanonherroihin liittyvää. Musta vaan tuntuu, että nuo google-hitit herättävät vain enemmän kysymyksiä kuin vastauksia.

Miten Kaari Utrion esikoisteos "Kartanonherra ja kaunis Kirstin" liittyy KaHen Lassi Utrioon?

Miksi virolainen kirjailija Jüri Ehlvest toteaa pienoisromaanissaan "Elli lend", että "Kartanonherra oli homoseksualisti"? (Taas Viron connection nostaa päätään!?! Liittyykö tämä kaikki jotenkin Ain Lipstokkiin?!?)

Ja sitten on tietenkin tämä Kartanon Herra, joka esiintyy useammallakin nettideittisaitilla. Sällillä on käytössään useampia valheellisia sähkömeiliosoitteita; mm. kartanonherra@yahoo.com ja namupeppu@hotmail.com, mikä on törkeää sillä viimeksimainittu on oikeasti Heikkilän meiliosoite! No, symppiksen oloinen sälli kaikesta huolimatta.
 
Viestejä
6
Tiukka peli, vierailla peräti 9 peluria paikalla perjantai-iltana klo 20.20.
Pelin henki oli, että isännät pitivät vierailijat takanaan hikisesti noin 3-5 pojoa lähes ottelun
loppuun asti. Lopussa ero tietysti hieman kasvoi, sillä normaalit kaukoyritykset ja vastustajan
rikkomiset hiukan lisäsivät voittomarginaalia.
Pelin kulku: Jakso I 26-20 , jakso , 43-40 jakso III 57-40 ja lopputulos 80-68.
Pelin ehdoton käännekohta oli, kun isäntien sympaattinen, urheilullinen ja kaikkien ihailema Tumppi Finell päästettiin kentälle eka jakson puolivälissä. Tumppi riisti pallon pelin aikana vastustajilta vähintään 5 kertaa ja teki ihan mukavan pistetilinkin. Pelin ehdoton hahmo oli toki
taas Hyvinkkän lahja Wartin muuten hiukan kuihtuneeseen rosteriin. Toni Teki mitä halusi,
muut mitä pystyivät.

Pisteet: Toni Honka 34, Tumppi Finell 15, Tomi Romppainen 9, Jan Forsström 7, Tuomas Torro ja Rami Paramo 6, Lasse Heinonen 2 ja Lassi Korhonen 1.

            Petri Sarkalahti, Markus Riikonen ja Juha Hakala 11, Risto Kulmala 10, Samu Lang 9,
Sami Ketomaa 7 ja Santtu Salmela 2.

Voittto oli sikäli merkityksellinen, että se saavutettiin ilman kotijoukkueen vakiokalustoon kuuluvaa TSS:a, jonka tappavan tarkat kolmoset ja etenkin Riikosen puolustus (ei mene ohi
vasemmalta eikä oikealta) ovat usein elintärkeitä elementtejä joukkueen pelissä.
 

j.

hamahakkimies sanoi:
Juban jalka ei ole osoittanut mitään parantumisen merkkejä, Heikkilä tuhosi nilkkansa, eikä Pressaa, Peksiä tai Simosta ole näkynyt pikkujoulujen jälkeen.

Mitenkäs sitä nyt on KaHen miehet noin pikkujouluista hävinnyt?
 

Ggggliimaksi

Pöytä ratkaisi voiton Petäjälle, viekkaudella ja vääryydellä. Jumankeuta!
 

Jarkkola

Eipä näyttänyt Itä-Helsingin miehillä pe-illan VP-peli paljon jaloissa painavan.

Wartti pysyi ekan puolikkaan Kollien kannoilla melko kyseenalaisin piilokoiruuksin. Kun vielä tuomareiden EU-politiikka tuki täysin heidän asiaansa, onnistui vieraat toisen neljänneksen viimesekunnilla nostamaan itsensä pinnan taukojohtoon.

Kerava jaksoi vielä kolmannen jakson lopulla kääntää johdon uudelleen itselleen itselleen. Varman oloinen kolmen pinnan johto kuihtui nukahduksen seurauksena pinnaan. Ottelun käännekohdaksi muodostuikin Paramon 1,1 sekunttia ennen kolmannen jakson loppua Toni Hongan ohi heittämästä vaparista nostama pussukka.

Viimeinen neljännes oli Wartin täydellistä hallintaa. Rinnalle ja ohi. Vittumaisen urheilullista porukkaa - kaikessa epäurheilijamaisuudessaankin. Parempi voitti. Saatana.
 
Viestejä
2 913
Jarkkola sanoi:
Vittumaisen urheilullista porukkaa - kaikessa epäurheilijamaisuudessaankin. Parempi voitti. Saatana.

Tähän ei voi sanoa muuta kuin että "elämä on". :)
 

report

Raporttia hyvinkääläisten nettisivuilta:

Miehille tappio


Miehet eivät saaneet Sykin Parviaisten veljeksiä kuriin ja Sykki vei matsin 64-86. Varsinkin Timo Parviainen pelasi tyylikkäästi ja aiheutti ajoillaan ja tarkoilla heitoillaan päänvaivaa HyPolle. HyPon nousi viimeisellä jaksolla alle kymmenen pinnan päähän, mutta sen lähemmäksi ei puristus riittänyt. Timo Turunen pelasi tehokkaasti ja Jukka Rajamäki ajoi korille hyvillä tehoilla. Nuori Tuomas Viertola väläytti muutaman kerran. Sykki heitti paljon kolmosia (24/11). HyPolla oli puoliaikaan mennessä vain 1 kolmosyritys (koko peli 13/2). Ponteva on joutunut melko varamiehiseksi, kun vakiopelaajia on poissa armeijan, opiskelun tms vuoksi. Nyt myös valmentaja Ilpo Lahtinen joutuu urakoimaan kentällä, mikä ei ole hyvä ratkaisu pelin ohjaamista ajatellen. Pisteet/levyt: Turunen 25/8, Jozef Valek 13/12, Rajamäki 11/8, Viertola 5/0, Ilpo Lahtinen 4/6, Jere Myyryläinen 4/3, Tomi Koppo 2/1, Joonas Koski 0/5
 

Yleisö

Kelo voitti Lepyn n. 15pistettä mitään sanomattomassa pelissä. Yleisöä oli paljon...MINÄ. Sain hallin parhaan paikan. Se oli parasta ko. ottelussa.
 

Matematiikkaministeriö

report sanoi:
Sykki heitti paljon kolmosia (24/11).

Hyvinkääläisten tilastoissa on se vika, että ne ovat väärinpäin.

Seniorskaan ei ole niin hyvä, että saisi 24 kertaa palloa koriin 11 heitolla.
 
Viestejä
240
Yleisö sanoi:
Kelo voitti Lepyn n. 15pistettä mitään sanomattomassa pelissä. Yleisöä oli paljon...MINÄ. Sain hallin parhaan paikan. Se oli parasta ko. ottelussa.

Otteluraportin tynkää kys. ottelusta

http://sorsablogi.blogspot.com/2007/01/kelohonka-lepy1412006-tapiolan.html
 
Viestejä
7 423
Eteläisen kakkosdivarin "Power Ranking" (vko 13)

1.Räppä(12-1)WWWWWLauantain Avarassa luonnossa kuvattiin, kuinka Räppäkäpälä ja Jaguaari taistelevat elintilasta luonnontilaisten maa-alueiden huvetessa ihmisen toimien ja teollistumisen seurauksena. Räppäkäpälä vei 121-91 nostaen entuudestaan mauttoman korkeaa psitekeskiarvoaan.
2.Petäjä(11-1)WWWWWMeinasivat oikeasti sössiä voiton KaHelle Munkassa, mikä olisi ollut jo ennen kuulumatonta. Petäjä on kolmella viime kaudella vienyt MYK:istä pisteet viime sekunneilla -- 2005: Petäjälle +2, allekirjoittaneen hypäri ohi summerin soidessa (aivan!); 2006: Petäjälle +2, Jusa Mannerin buzzer beater -ajo; 2007: Petäjälle +1, H. Hämäläinen ja T. Kohila kolmoset ohi vikassa hyökkäyksessä.
3.WB(9-4)LWWWWMuinaisen KaHe-tappion jälkeen neljä voittoa ja realistiset saumat ainakin seitsemän voiton putkeen. Tätä taitaa olla turha spekuloida vielä tässä vaiheessa, mutta jos kaikki menee Wartin kannalta putkeen, 11.2. pelattavalla Petäjä-WB -pelillä voi olla erittäinkin paljon ranking-painoarvoa.
4.Kelohonka(8-5)WWLLWHomppelit olivat ottaneet pahasti poskeen parissa viime ottelussaan, mutta vastaavan palveluksen tekeminen LePyn Frederik-faneille ei tietenkään tullut kysymykseenkään. Tästä voittoputkesta ei vaan taida tulla kovin pitkää, sillä seuraavaksi Homppelin syleilystä saavat nauttia rankingin kaksi kovinta jengiä.
5.KaHe(7-6)WLLWLEi pelannut mitenkään erikoisesti Petäjää vastaan. Oli jo miltei ratkaisevan oloisesti 10 down, mutta Petäjän typerät menetykset(?!?) päästivät Herrat vielä voiton kulmaan kiinni. Valitettavasti (osittain oman pöydän sekoiluiden johdosta) Herrojen viimeisen hyökkäyksen Hämäläisen ja Kohilan kolmosyritykset kolisivat raudoissa (Tumppi taisi osua pelkkään levyyn), kun pelkkä kakkonenkin olisi riittänyt voittoon. Ei taida olla mikään ihme, että KaHen rekordi alle viiden pisteen erolla ratkenneissa peleissä tämän ja viime kauden aikana on 0-6.
6.HyPo(6-7)WWLLLHyvinkäällä pidetään oikein mainiosti puffettia ja virallisia tilastoja, mutta valitettavasti tämä ei suoraan heijastu pelikentän tapahtumiin. Toisaalta myös otteluiden jälkipuinnissa on paljon opittavaa. Luulisi esimerkiksi, että jos käytössä on täydelliset ottelutilastot, ottelusta jäisi mieleen jotain muutakin kuin oman kylän nuoren pyssyn viiden pisteen arvoinen vilauttelu.
7.Seniors(6-6)LLLWWIsoimmat Menninkäiset Tumppa ja Jimppa ovat sitten tehneet paluun ja tulokset ovat sen mukaisia. Suomalaisen Yhteiskoulun kasvatit kävivät opettamassa hyvinkääläisille perusjakolaskua ja -murtolukuja 22 pisteen edestä.
8.Kori-80(5-8)LWWWLKolmen ottelun hallitsematon nousukierre tyssäsi Wartin kyläilyyn Killan amiksella. Erityisen mielenkiintoista tuossa otteluraportissa ovat Tommy Finéllin ja Lasse Hamosen otteisiin liittyvät sivujuonet. Lisää näitä.
9.Village People(5-8)LLWWLKahden ottelun voittoputki päättyi Kallahteen, jossa Wartti näytti, että "WB on tuplasti parempi kuin VP".
10.HNMKY-40(5-8)WLLLLLepovuorossa viime viikolla.
11.LePy(2-11)LLWLLKelohonka-peli toisti samaa vanhaa LePy-kuviota: ekalla jaksolla jäädään jälkeen, tokalla jaksolla roikutaan mukana runkkipaikalla ja lopulta hävitään oman heittopelin heikkouteen. Uusi super-vahvistus Juha Latvala teki sarjadebyytissään 13 pistettä, mutta kysymys kuuluukin: "montako pinnaa Löysän mies teki?" -Eiku, nehän vetääkin paikkaa, jolloin kysymystä ei voi esittää noilla sanoilla.
12.Jaguaarit(1-12)LLLLLIlmeisesti vahvistukset kyllästyivät M2D-meininkiin. Tai ainakin Jaguaarien hetkellinen tasonnosto Petäjää vastaan osoittautui Räpän kyläillessä todellakin vain hetkelliseksi.

Aidosti nousussa: Seniors

Aidosti laskussa: HyPo, Kelohonka(?)

powerranking13.png
 

Hämikselle

Ilmeisesti tuosta tiukasta ottelusta ei kuitenkaan ole tulossa raporttia, vai?!
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös