Koripallo.com

Eteläinen II-divari

Kullan nuppu

Liskokulta sanoi:
Ei riitä kuulemma resurssit Korisliigaan ja Divariin. Ei ole Porvoo kuitenkaan niin kamalan suuri paikka.
Talous ei anna myöten. Karsintoihin joutuvat II Divari jengit ovat kyllä aikas kusessa. Neljä karsintoihin tulevaa joukkuetta on erittäin urheilullisia ja nopeita joukkueita. Varsinkin EBT, KAU ja JKS taitavat juoksemisen taidon ja aika nuoria joukkueita kaikki. EBT, KaU ja Härät käyvät vielä kovan väännön siitä mikä näistä joukkueista jää rannalle karsinnoista.
Jos kyseessä olisikin juoksukilpailut esim. 4x800m, niin sitten olisivat vahvoilla. Mutta kuinkas nuorilta käy koris ja rock´n roll  :p
 

uudet jaot!

Kullan nuppu sanoi:
Jos kyseessä olisikin juoksukilpailut esim. 4x800m, niin sitten olisivat vahvoilla. Mutta kuinkas nuorilta käy koris ja rock´n roll :p
Ei tuo rock´n roll taida olla nykyajan nuorilla hallussa, mutta muuten voi vanhemmilla paduilla tulla kiire. Se on nimittäin keskivertoa vaikeampaa pelata, jos kaverilla riittää jalkoja muille jaettaviksi. Ei "vanha" enää pysy perässä. Tasan ei mene pelimerkit, kun vielä joku on mennyt opettamaan koripallon salat.
 

Kullan nuppa

uudet jaot! sanoi:
Ei tuo rock´n roll taida olla nykyajan nuorilla hallussa, mutta muuten voi vanhemmilla paduilla tulla kiire. Se on nimittäin keskivertoa vaikeampaa pelata, jos kaverilla riittää jalkoja muille jaettaviksi. Ei "vanha" enää pysy perässä. Tasan ei mene pelimerkit, kun vielä joku on mennyt opettamaan koripallon salat.
Perässähän ne pysyy helposti, ja "vanhoilla" on se etu, että ne osaa käyttää myös yläpäätä, kun nuoret pääasiassa alapäätä (tark. lantiosta alaspäin ). Ja niistä koripallon saloista, no joo, ehkä "salatut elämät" on paremmin kuitenkin hallussa useammalla  ;D
 

kauhuelokuvaa

Kauheeta ja kamalaa sanoi:
Havahduin vasta äskettäin kamalaan faktaan. M2D saattaa olla ensi kaudella täydellinen maakuntasarja. Jos käy niin, että KaHe ja HNMKY joutuvat molemmat karsintaan ja vieläpä putoavat JKS:lle ja Karkkilalle niin ensi vuoden sarja on silloin ihan hanurista!

Räppä
HyPo
Kerava
Järvenpää
Karkkila

Keravalla varmaan myhäillään!

Eikä tuo kauhuskenaario vaadi edes, että JKS ja Karkkila voittaisivat liigajoukkueita (mikäli KaU edes karsintoihin selviää), kaksihan putoaa suoraa, enkä usko, että Rekola putoaa divarista. HNMKY:stä viis, mutta KaHen on säilyttävä sarjassa!
 

?.?

Pitäisikö vielä spekuloida, mitä tapahtuisi, jos KaHe putoaisi kolmoseen? Lieneekö Hämis sarja- vai joukkueuskollinen? Seurasiirto Sykkiin? :p
 
Viestejä
6
Petäjä-Wartti

62-83
Kentän kingi Janne Hänninen 33 pistettä ja viitisen riistoa. Näyttävin suoritus Jannen tarkoituksella(?) ohi heittämä vapari, jonka pomppuihme Toni Honka donkkasi tyylikkäästi ribasta sisään.
 

Onnellinen katsoja

kotivire sanoi:
Lopussa pisteitä teki enää kotijoukkue Kori-80 ja kuin joukkuetovereidensa kiitokseksi herättämisestä peliin mukaan Jaska Forssell sai nostaa vielä vajaaksi jääneen kolmosen korin alta pussiin loppusummerin soidessa ja lopputulos 93-81 oli valmis kirjoihin ja kansiin.

Ja tuuletti myös uskomattoman hianosti!
 
Viestejä
240
Kelohonka hoiti ruutunsa "pelastakaa KaHe"-liikeessä; niukka 5 pisteen voitto Kelolle. Lukemia en tähän hätään muista.
 

Kylli-täti

Liskokulta sanoi:
Karsintoihin joutuvat II Divari jengit ovat kyllä aikas kusessa. Neljä karsintoihin tulevaa joukkuetta on erittäin urheilullisia ja nopeita joukkueita. Varsinkin EBT, KAU ja JKS taitavat juoksemisen taidon ja aika nuoria joukkueita kaikki.

Jos en väärin muista, niin EBT:n jämäporukka on käynyt nousukarsinnoissa näyttäytymässä jo useana vuonna perätysten ja aina lähtenyt vikisten takaisin alasarjaan. Sama toistunee tänäkin vuonna mikäli karsimaan pääsevät.
 

hkj

Sorsa sanoi:
Kelohonka hoiti ruutunsa "pelastakaa KaHe"-liikeessä; niukka 5 pisteen voitto Kelolle. Lukemia en tähän hätään muista.

Kiitoksia Kelohongalle, mites osuiko vaparit tänään ;D
 
Viestejä
7 423
?.? sanoi:
Pitäisikö vielä spekuloida, mitä tapahtuisi, jos KaHe putoaisi kolmoseen? Lieneekö Hämis sarja- vai joukkueuskollinen? Seurasiirto Sykkiin? :p

Mä kirjoitan tässä vaiheessa vielä erittäin isolla tuon "JOS KAHE PUTOAISI KOLMOSEEN"-kohdan, enkä todellakaan kommentoi tuollaisia seurasiirtohuhuja. Todettakoon vain, että olen mikroista asti (yhtä naurettavaa divarikautta lukuunottamatta) pelannut Heikkilän kanssa samassa jengissä. Tällainen pakettidiili saattaisi siis mahdollisesti vaikuttaa allekirjoittaneen (eli siis tässä tapauksessa Heikkilän) kysyntään vapailla pelaajamarkkinoilla ja toisaalta takaa Heikkilälle power rankingit myös ensi kaudella. Ellei se klovni taas telo itseään.

Mitä KaHen yleisempään statukseen tulee, mua on HNNKY-40 -pelin jälkeen v!tuttanut niin paljon, että olen voinut jopa fyysisesti pahoin. Ja tällaiseen feelikseen ei tunnetusti auta mikään muu kuin matemaattinen mallintaminen.

Tämän yön aiheeksi valittiin alun perin amerikkalaisesta pesiksestä eli baseballista tuttu käsite: odotettu voittoprosentti eli expected winning percentage. Ideana hommassa on oletus, että joukkueen voittoprosenttiin vaikuttavat sekä joukkueen tekemät pisteet (Pts) että joukkueen vastustajan tekemät pisteet (Opp). Tätä riippuvuutta kuvataan mallilla:

Odotettu voitto% = Pts^alpha/(Pts^alpha + Opp^alpha), (*)

missä alpha on parametri, jonka avulla malli sovitetaan aineistoon. Selvästi näemme, että joukkueen pisteiden lisäys kasvattaa odotettua voittoprosenttia ja vastustajan pisteiden lisäys vastaavasti pienentää ennustetta. Pisteiden vaikutus ennusteeseen riippuu suoraan alphan arvon valinnasta siten, että suuremmalla alphalla yksittäisen pisteen vaikutus on suurempi. NBA:ssa alphan arvona on perinteisesti käytetty vakiota alpha=16.5, mutta M2D:n tapauksessa katsoin parhaaksi suorittaa pienimmän neliösumman sovituksen tämän kauden sarjataulukkoon. Tämä sovitus antoi alphan estimaatiksi arvon alpha=8.36. Kaiken kaikkiaan mallin selitysaste on 0.931 eli 93% prosenttia joukkueiden voittoprosenttien vaihtelusta voidaan selittää edellä kuvatun muotoisella mallilla. Käytännössä tämä on erittäin, erittäin hyvä tulos.

PNS-sovituksen toteutus ja mallissa käytetty aineisto on esitetty tässä linkissä. (**)

Taulukon sarakkeista mielenkiintoisimpia ovat sarakkeet "Pred." (ennustetut voittoprosentit) ja "Actual" (havaitut voittoprosentit). Näitä sarakkeita ja taulukon alla olevaa kuvaajaa tarkastelemalla itse kukin voi vakuuttua siitä, että mallilla tuntuu olevan tietyn laista selitys voimaa; ennustetut voittoprossat ovat hyvin saman suuruisia kuin havaitut prosentit!

Jos tästä mallista haluaa hakea jotain käytännon hyötyä, voi tarkastella viimeistä saraketta "Error", jossa on laskettu ennustettujen ja havaittujen voittoprosenttien erotukset eli mallin ennusteiden virheet. Jos erotus on positiivinen (vihreä), joukkueen voittoprosentti on todellisuudessa suurempi kuin malli ennustaa. Tällainen joukkue on ns. clutch-joukkue, joka voittaa tiukat ottelunsa, eikä joukkueen plus-miinus-tilasto kerro joukkueen tasosta koko totuutta. Esim. Räppä on tainnut hoidella muutaman otteluun Porvooseen tällä kaudella siten, että voittoja on jopa enemmän kuin joukkueen koriero antaisi odottaa. Toisaalta GaYMCA ja Kollit ovat parantaneet keväällä otteitaan niin reippaasti, etteivät syksyiset suurinumeroiset p*rsepanot juurikaan heijastele joukkueen voittosaldoa.

Toisaalta jos erotus on negatiivinen, joukkueen voittoprosentti on huonompi kuin joukkueen koriero antaisi olettaa. Tämän kaltainen joukkue "ei saa koreistaan täyttä hyötyä" ja saattaa esimerkiksi taluttaa vastustajan pelaaja-valmentajan korintekoon aivan ottelun viime sekunneilla tai muuten mokata kaikki tiukat kamppailunsa. Tästä esimerkkinä toimii vaikkapa KaHe, jonka todellinen voittoprossa on jotain aivan muuta kuin joukkueen otteluissa tehdyt pisteet ennustaisivat (voitetaan reippaasti, hävitään tiukasti). Malli ennustaa nimittäin KaHelle voittoprossaa 52.4%, vaikka tunnetusti KaHe on voittanut vain 41.2% otteluistaan. Tästä analyysistä yhteenvetona voitaisiin todeta, että Kartanon Herrojen joukkue on pelannut yllättävän paskasti, mutta se ei tainnut tulla kenellekään uutisena.

(Tietenkin tässä vaiheessa voidaan mainita myös Jaguaarit, joiden voittoprossa on ennustettua alempi yksinkertaisesti siitä syystä, että joukkue on voittanut vain yhden pelin.)



(**) Jykke hei, koodaapa nopeasti sellainen pienimuotoinen kaavaeditori, jolla voisi tuottaa kaavoja esim. LaTeX-koodilla.

(**) Tää foorumi tarvitsee myös kätevämmän tavan tuottaa ruudulle taulukoita, joita kuitenkin koriksessakin joskus saattaa esiintyä.
 

Nelosen säätyttö

Tämähän on selvää kauraa. Ohjelmassa:

VillagePeople 8-9, loput pelit Kori-80 (k)+, LePy (v)+/-, Petäjä (k) +/-, Räppä (v)- ja Seniors (k)+/-. Yht. 21 p. Blue Oyster Cult säilyttää sarjapaikkansa.  

Seniors 8-8, loput pelit LePy (k)+, Petäjä (k)+/- ja Petäjä (v)+/, Räppä (k)-, WB (k)-, VillagePeople (v)+/-. Yht. 18-22 p. Kaksi Petäjä-ottelua yhteen viikonloppuun olisi liikaa mlle tahansa joukkueelle, mutta työ- ja terveystilanne jne. voi viedä kumpaakin mihin vaan. Vaikea loppuohjelma. WildWillies lienee jo kuivilla lopussa, joten sieltä voi tulla armopalakin?

HyPo 7-9, loput pelit Jaguaarit (v)+, KaHe (k)+, Kelo (v)-, Kori-80 (k)+/-, LePy (v)+, Petäjä (k)+/-. Yht. 22 p. Karsinnan välttämisen pitäisi onnistua normaalirtiinilla. Petäjä-pelin etukäteisveikkaus taas vaikeinta. Possujen ja Kollien halailusta tullee sopivan M2D-railakasta. Oi jospa oisin saanut olla mukana...

HNNKY-40 7-11, loput pelit Kori-80 (v)-, LePy (k)+/-, Petäjä (v)-, Räppä (k)-. Yht. max 16 p. Ei kahta sanaa. Karsimaan.

Kori-80 7-10, loput pelit VillagePeople (v)-, HNNKY-40 (k)+, HyPo (v)+/-, Jaguaarit (k)+, KaHe (v)+/-. Yht. 20 p. Otollinen kotiotteluohjelma puhdistaa viikset rasvamontun hyhmästä ja kylmä kahvi ja paska pulla pysyvät M2D-kartalla.

KaHe 7-10, loput pelit HyPo (v)-, Jaguaarit (k)+, WB (v)-, Kelo (v)-, Kori-80 (k) +/-. Yht. n. 17 p. Karsii, elleivät Kelo ja WB sorru rankingien jne. säilyttämiseksi armopaloihin.

Jos koskaan, nyt olisi ajoissa havaittuna kyllä ollut tilaisuus pelata roimasti Stadiin päin, jotta Kollit tai Possut olisi saatu vaihdetuiksi muihin etäpesäkkeisiin. Eipä vaan ryhdytty ajoissa. Petäjäkin olisi voinut välttää kaukomatkat voittamalla tällä kaudella niin ei ens kaudella olis enää tarvinnu...
 

pikkuorava

BTW, tuo HyPon ja Jagsien välinen taistelu on jo pelattu. Sen myötä taisi myös mennä teoreettinenkin mahdollisuus Pilkkukissoilta kakkosdivarissa säilymiseen. Adios!

HyPo voitti vieraissa Jaguaarit

Lähtökohta peliin ei ollut paras mahdollinen. Joukkueen pelaajamäärä on kauden aikana sopistunut melko pieneen ja todella nuoreen. Lisäksi kahden runkojuniorin poissaolo lauantai-illan pelistä ja muiden junioreiden iltapäivän SM-sarjaottelu toivat lisämausteen aina vaikeaan vieraspeliin. Hypo sai otteluun mukavan alun ja sitä kautta fiilis säilyi riittävänä läpi ottelun. Peli oli todella hidastempoista kävelyä, josta ei hirveästi jäänyt kerrottavaa. Päivän toista peliään pelanneet Jukka Heino, Sauli Sukanen, Joonas Koski, Tuomas Viertola ja Petteri Salo täyttivät paikkansa hyvin. Vanhemmat pelurit Valek, Lahtinen ja Turunen tekivät yhteensä 60 pistettä. Hypolle kauden helpoin voitto 52-79. Jatkossa vastus jälleen kovenee, joten lauantai-illan tapahtumat pitää unohtaa saman tien.
 
Viestejä
7 423
Eteläisen kakkosdivarin "Power Ranking" (vko 17)

1.Räppä(15-2)WLWWWViikko vierähti viime rankingista ja Räppä nappasi pari voittoa lisää. Enää kysymys kuuluu: kiinnostavatko karsinnat Räppä(käpälöitä)?
2.WB(13-4)WWWWWEi ollut yllätys, että WB:n voittoputki venyi kahdeksan ottelun mittaiseksi, mutta tapa, jolla tuo viimeisin voitto tuli, oli vähintään yllättävä. Päälle 20 pisteen voitto Petäjästä vieraissa?!? Mitäs veikkaatte, voittaako Wartti Jaguaarit kotonaan ensi perjantaina? Voisiko jonkun kysyä vinkkiä Petteri Ahomaalta?
3.Kelohonka(13-5)WWWWWOsallistui KaHen kellutustalkoisiin voittamalla HNNKY-40:n vieraissa. Kiitokset tästä. (Kuulin muuten huhua, että espoolaisjoukkueiden rankingit eivät laske, vaikka maaliskuun peleissä tulisikin sellaisia vähän turhia tappioita.)
4.Petäjä(12-4)WLLWLHävisi selkeästi Wartille, mutta mitäs tuosta. Wanhat Herrat taitavat jo säästellä dieseliä ensi kauteen?
5.Village People(8-9)LWWWLViiden pisteen tappio Kelohongalle kuvaa Blue Öyster Cultin nykytilaa todella hyvin. Kevätkauden rekordi 4-2 ja jos joukkue jatkaa samalla tasolla kauden loppuun, ei karsintavaaraa pitäisi juurikaan olla.
6.Kori-80(7-10)LLWLWAlkukauden alisuorituksista huolimatta Kollien kausi on täysin Kollien omissa tassuissa. Tällä hetkellä jäljellä on vielä ottelut VP:tä, Nelikymppisiä, HyPoa, Jaguaareja ja KaHea vastaan. Noista peleistä melkein kaikki voivat mennä kumpaan suuntaan tahansa.
7.Seniors(8-8)WWWLLVajaalla kokoonpanolla kuokkaan Killan koululla, eikä Menninkäisten kausi ole vielä todellakaan ohi. Loppukauden otteluohjelma on LePyä lukuunottamatta aika karua odoteltavaa ja muutama voitto olisi vielä syytä ottaa.
8.HyPo(7-10)LLWLWSelvisi Jaguaarit-ottelusta ilman yllätystakaiskua, vaikka osa loistavista junnuista olikin jossain muualla tai joutui pelaamaan kaksi peliä perä jälkeen. Enää nähtäväksi jää, minkälaisen peräjäljen Herrat jättävät Martin hallille sunnuntaina.
9.HNMKY-40(7-11)LLWWLVenyi oleelliseen voittoon KaHea vastaan Dufvan viime minuuttien ulosajosta huolimatta. Pelasiko Dufva muuten Kelohonka-tappiossa, sillä "joku sanoi, että suorasta ulosajosta seuraisi automaattinen pelikielto"?
10.KaHe(7-10)LLLLLTosipelien jatkuessa Herrat kävivät Porvoossa pelaamassa "tosi positiivista korista" ja sitten sotkivat Munkan koripallopyhätön seinät omilla jätöksillään HNMKY-40:tä vastaan neljän pinnan pelissä. Kevään rekordi 1-6.
11.LePy(3-14)LWLLLItse asiassa hävisivät Räpälle vähemmän kuin KaHe ja viimeisten viiden pelin joukkoon mahtuu LePyllä jopa yksi vinstikin. Ranking-raati seuraa LePyn rankingin korotuspaineita tarkkaavaisesti.
12.Jaguaarit(1-16)LLLLLTässä vaiheessa kautta Jaguaarit toimivat enääpisteautomaattina karsintavaarassa oleville joukkueille. Toisaalta itse ainakin haluaisin vastaavassa tilanteessa vielä vetää jonkun vastustajan mukanani edes karsintoihin.

Aidosti nousussa: HNMKY-40, Village People, Kori-80

Aidosti laskussa: KaHe, Petäjä

powerranking17.png
 
Viestejä
50
'Pelasiko Dufva muuten Kelohonka-tappiossa, sillä "joku sanoi, että suorasta ulosajosta seuraisi automaattinen pelikielto"?'

Ei muuten pelannut. Tämähän meitä pelottikin heti alkuverryttelyssä kun huomasimme että kaverilla oli siviilit päällä!

HNMKY-40 on muuten ihan ok jengi. Kelohongan epävirallinen ennustus on, että HNMKY-40 ei karsi vaikka kohtaavatkin kahdessa viimeisessä pelissään Petäjän ja Räpän. No ennustukset täällä kp.comissahan on usein osuneet.
 

Fani

Mikä oli HelaHongan vapaaheittojen onnistumis-% viime pelissä ? Osuiko edes puolet rautoihin (renkaaseen tai koritelineeseen) ?

Ajatelkaapa miten ylivoimisia Homppelit olisivat, jos vapaaheitot uppoisivat. Mitä ole kuullut ja nähnyt niin taitaa vapaaheitot olla Homppeleille aikas vaikeeta puuhaa...
 
Viestejä
240
Täytyy kiittää tästä huomionosoituksesta - hyvä, että joku jaksaa seurata meidän vapariprossan kehitystä sekä paikan päältä, että kuulopuheiden perusteella.

Oman korisurani huipentuma vapareiden suhteen oli Benkku Harrisin kepittäminen vapariskabassa katukoriksessa. Benkku tosin kinusi uusintakierroksia kerrasta poikki menetelmällä niin pitkään, että voitti yhden kerran. Tämän jälkeen Benkku nosti kädet pystyyn vapariskaban voittajana ja mikä pahinta kuuluttaja oli showssa mukana. Saattaa olla, että omalla kohdalla tämä on traumana vaikuttanut negatiivisesti vaparien onnistumisprosenttiin.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös