Koripallo.com

Helsinki Seagulls 2018-2019

Viestejä
1 814
Katselin tuossa loppukauden tilannetta pleijareita silmälläpitäen ja laitoin jonkinlaisen kokonaisarvion tuonne Runkosarjaveikkaus-ketjuun.

Lokit on olleet maaliskuussa kovassa kuuden pelin voittoputkessa, mutta rehellisyyden nimissä on todettava, että voitot on tulleet joukkueista: Nokia, Korihait, Kouvot x2, Ura ja Kobrat.

Viimeiset kuusi matsia pelataan seuraavia jengejä vastaan: Pyrintö (k), Vilpas (v), KTP (k), Kataja (k), Karhu (v), Nokia (k). Eli taso on ihan muuta toista.

On mielenkiintoista nähdä, miten tämä lopultakin ehjänä pelaava Lokkiparvi pärjää sarjan kärkijengejä vastaan nyt kun alkaa olla tosi kyseessä.

Kotietu-juna Lokeilta on varmaan jo mennyt, mutta on täysin joukkueen omissa käsissä välttää Vilppaan tai Karhun kohtaaminen ekalla kierroksella.

Se mikä ainakin itseäni hiukan kauhistuttaa, on skenaario jossa Lokit päätyy pelaamaan ekalle pudotuspelikierrokselle Katajaa vastaan - puhumattakaan, että Joensuun kotiedulla (sudeettijoensuulaisethan tekee joka tapauksessa Kisiksestä neutraalin kentän). Kataja = kuolema Lokeille. Mielummin vaikka Kauhajoki vastaan.

Ei Pyrintökään ole koskaan tainnut olla Lokeille mikään helppo vastustaja, päinvastoin, mutta jotenkin ottaisin Pyrinnön vastaan any day jos muut vaihtoehdot on Kataja, Karhu tai Vilpas. Ja musta realistinen skenaario pukkaisi vastaan juuri Pyrintöä.

Että kannustetaanpa kaikki Lokkifanit Pyrintöä pitämään kolmossijansa ja käydään Kisiksellä täyttämässä halli loppukotimatseissa & huudetaan Lokit pitään kuutossijansa.
 
Viestejä
1 284
Lokeilla mielenkiintoinen tilanne edessä, kun runkosarjan loppuun päästään pelaamaan kaikki mahdollisia puolivälierä vastustajia vastaan kertaalleen. Samaan aikaan pitäisi riipiä pisteitä Vilppaan välttämiseksi, kerätä filmiä ensimmäisen pelin yllätykseen, hakea henkistä yliotetta ja piilotella salaisia aseita, vieläpä molemmin puolin.

Toinen pohtimisen arvoinen asia on Lokkien onnistumisen mittaaminen ja mahdollisuudet pudotuspeleissä. Alkukauden "nuoresta ja kehittyvästä" jolle välieräpaikka olisi ollut kova saavutus jäljellä Staten, Ruoff, Waxlax, Ortiz, Kotti avauksessa nuoruutta yhden pelaajan verran. Vahvistukset selkeästi kokeneempaa ja koetellumpaa (oletettavasti myös kalliimpaa) porukkaa. Onko muuta määritelmää kuin pettymys, jos tuloksena runkosarjan sija 6-7. ja ensimmäisen kierroksen exit? Riittääkö tyytyväisyyteen pronssipeli? Toisaalta, riittääkö upside finaalipaikkaan kaiken osuessa kohdalleen, ja mitä itseasiassa pitäisi tapahtua jotta Nordiksella pelattaisiin finaaleja tänä vuonna?

Onhan lokeissa potentiaalia, Kotti, Ortiz, Blackshear, Staten, Ruoff ja Heinonen ovat kaikki pelanneet todella kovia pelejä tälläkin kaudella, nyt vaan tarvittaisiin sen 2-3 onnistujaa 10 peliä putkeen, ilma yhtään vakavampaa kolhua. Samalla Alex, Ricky, Jesper kolmikolta tarvittaisiin erityisesti pakissa kovaa tekemistä ilman jatkuvia virhevaikeuksia. No, saahan sitä toivoa.
 

Viktori

Itseäni hieman ihmetyttää valmentajavaihdos. Kun tarkastelee Larkaksen työtä niin nousujohteista on ollut ja mikäli sama nousujohteisuus jatkuu niin voisi odottaa mestaruutta parin vuoden aikana?

Herättää kysymyksiä, että onko kulisseissa menneet sukset ristiin vai vaihdetaanko vain sen takia, koska on muodikasta pistää hommat uusiksi tietyin väliajoin? Vai onko kenties neuvotteluja käyty jonkun kovemman luokan valmentajan kanssa?
 
Viestejä
485
Larkas ei siis jatka Seagullsin valmentajana. Kuusi vuotta taisi olla riittävä putki ainakin seuralle.
Ketä veikkaatte korvaajaksi? Gibson, Laakso vai onko Toikka myös vapaana?
Seagulls oli muistaakseni Larkaksen ensimmäinen pesti aikuisten joukkueen päävalmentajana. Voisiko näiden hyvien vaihtoehtojen lisäksi pitää mahdollisena, että Seagulls haluaa jatkaa tätä perinnettä ja nostaa jonkun nuoren ja kunnianhimoisen (halvan) nimen valmentajakseen?
 
Kuusi vuotta on mielestäni erittäin pitkä aika minkä tahansa ammattilaisseuran yhtäjaksoiseksi valmentajaksi. Mutta Pieti tulee. Kuultu tieto Hakiksen kauppahallin kahvilassa.
 
Viestejä
1 284
Mielenkiintoinen tilanne Lokkitoimistolla. Ensikaudelle sopimuksellisten pelaajien lista taitaa olla: R.Waxlax. Nyt Larkas vaihdetaan, yllättävän suorapuheisesti, ei sitä ainaista "yhteisestä sopimuksesta" vaan toimiston puolelta ilmoittaen. Itse uskoin, että vielä ainakin seuraava vuosi olisi menty Mikon alaisuudessa, nyt kun susijengin hommatkin ovat käytännössä paketissa ja mies olisi voinut laittaa kaiken aikansa ja eforttinsa "uuden" Gulls:n rakentamiseen.

Larkaksen kausi lokkien peräsimessä on eittämättä menestyksekäs, nousu ja paikan vakiinnuttaminen välierissä ovat kovia saavutuksia, joilla maine kovana korisliiga valmentajana on ihan ansaittu. Samaan aikaan voidaan ehkä oikeutetusti kysyä, olisiko viimeisen parin vuoden jengeillä pitänyt kyetä kuitenkin haastamaan tosissaan Katajaa tai Vilpasta välierissä vai saatiinko kaikki ulos? Mikä oli Larkaksen osuus tämän kauden alun jenkkirekryjen haasteista?

Jään mielenkiinnolla odottamaan uutta nimeä Lokkipressien nimikylttiin, ainakin mies pääsee keväällä aloittamaan jengin kasaamisen melko puhtaalta pöydältä. Otetaanko rooliin enemmän nousevien kykyjen vai meritoituneiden veteraanien piiskaajana tunnettu mies? Jos kotimaisten pelaajien kanssa pitää aloittaa nollasta toukokuussa, paljonko vapaita ja halukkaita pelaajien lokkeihin vielä löytyy?
 
Viestejä
2 208
Korisliigan päävalmentajana toimiminen taitaa olla sellaista puuhaa mitä lääkäri ei kaikille suosittele. Kun katselee Larkaksen tai Lehtosen tummia silmänympäryksiä, huomaa että huolia kertyy yli oman
Välillä tuntuu, että monelle valmentajalle tekee ihan hyvää vaihtaa seuraa tai kokonaan ympäristöä silloin tällöin.
Ja voihan näihin useisiin lähtöihin olla ihan valmentajan oma halukkuuskin takana.
On muuten aika mielenkiintoinen tilanne että kaikkein arvostetuimmat valmentajamme ovat jo pitkään olleet tai ainakin pyrkivät ulkomaille. Alkaako Korisliigasta tulla sarja, johon parhaat pelaajamme ja nyt myös parhaat valmentajamme eivät halua. Jos näin oikeasti olisi, liigalla olisi vakava peiliinkatsomisen paikka.
Daniel Jansson ja Anton Mirolybov olisivat varmasti aika haluttuja Suomessa valmentajina, mutta ovat valinneet ulkomaiset nuorisojoukkueet valmennettavikseen.
 
Viestejä
364
Oon pettynyt jos se on nykyinen kakkonen Oja. Toikka tai Pieti ois kova. Salminen vaihtoehto myös. Musta hevonen , Lassi Tuovi
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 477
Seagulls oli muistaakseni Larkaksen ensimmäinen pesti aikuisten joukkueen päävalmentajana. Voisiko näiden hyvien vaihtoehtojen lisäksi pitää mahdollisena, että Seagulls haluaa jatkaa tätä perinnettä ja nostaa jonkun nuoren ja kunnianhimoisen (halvan) nimen valmentajakseen?
Ei ollut, toimi Espoo Teamin valmentajana vuosia ja saavutuksena ainakin yksi mestaruus ja pari himmeämpää mitalia.
 
Viestejä
18 041
Yhden eduskuntaan pyrkivän ehdokkaan vaalitilaisuudessa liikkui tänään huhu, makkaroitten syönnin välillä, että Kulleilla on suuria rahahuolia ja Mikonkin palkat jo sen verran myöhässä, että pussit silmien alla ovat suurentuneet lähes räjähdyspisteeseen, että lähtee ja leikkauttaa ne halvalla Tallinnassa kauneuskirurgilla.

Mitään varmaahan, kun sinne menee, ei lopputuloksesta ole. Mutta eihän miesten tarvitsekaan olla kovin kauniita. Kunhan vaan ovat komeita.

Mutta anteeksi jo valmiiksi! Ei kannata kenenkään suuttua. Keksin tämän ihan omasta päästäni. Tai siis silmistäni....
 
Tykkää tästä: Sepi
Viestejä
1 814
En ehkä näkisi mitään suuren-suurta dramatiikkaa tässä - mutta ehkä vähän kuitenkin.

Kuusi vuottahan on aika pitkä aika, mutta on ehdottomasti ollut hiukan tyhjistä polkaistun seuran alkutaipaleen näkökulmasta järkevää ylläpitää jonkinlaista jatkuvuutta. Larkaksen valmennustaidoistakaan ei taida kenelläkään olla mitään vakavaa vastaansanomista: mies on selvästi osoittanut sekä Lokeissa että maajoukkueessa olevansa osaava ja lupaava modernia korista peluuttava nuori valmentaja.

Sen sijaan Larkaksen panostus maajoukkuetoimintaan on saattanut kohotuttaa kulmakarvoja jopa Lokkien toimistolla eikä vain fanien keskuudessa. Parina viime vuonnahan Larkaksen panos joukkueen kokoamisessa ja kauteen valmistamisessa näyttäisi olleen aika ohut ja myöhäinen - ja Lokit on lähtenyt kausiin (eritoten tähän viimeisimpään) aikamoiselta takamatkalta kilpailijoihin nähden.

Entä jos toimistolta on kysytty, että josko Larkas valitsisi Lokkien ja maajoukkueen välillä ja Larkas on valinnut? En siis tiedä asiasta mitään, kunhan spekuloin.

Kiinnostava kysymys tosiaan on tuo sopimustilanne - jonka tulevaisuutta olen tainnut jo aiemminkin vähän aprikoida - kun pelkällä Waxlaxilla ei pitkälle pötkitä. Miten esim. Kotti tai Heinonen suhtautuu jatkoon Lokeissa riippunee varmaan myös tulevasta valmentajasta.
 
Tykkää tästä: clikc
Viestejä
1 056
Pari ammattilaista leveämpi penkki niin toi ei välttämättä ois pelkkä vitsi. Nyt näiden n. seitsemän täytyy olla aika Incredible Eight että jaksavat vetää loput pelit tästä Pantteriin täpöllä ja vähän yli.
Kahdeksan voittoa jo putkeen. Näyttää siltä että Lokeista on kuin onkin kuoriutumassa supersankareita :eek::cool:
 
Viestejä
1 284
Statenin poissaolo Kotkan poikia vastaan paljasti, että siellä supersankari viittojen alla ovat ne samat kaverit kuin aiemminkin. Hyökkäyksessä ei päätä eikä häntää ensimmäisellä puolikkaalla ja toisella jäätiin sitten itkemään jokaisen vihellyksen perään. Pakissa Rickyn ja Juwanin panoksen puute näkyi myös surullisesti. Ruoff sai ja otti roolia, vielä kun kaaren takaa tippuisi paremmin kevään edetessä.

Tänään vastajassa Kataja, jolta ottelu ruuhka taitaa viedä kotiedun. Tämä on lokkien näkökulmasta sinällään positiivista, etteivät Joensuulaiset ole vielä kertaakaan isonkirkon jengille tällä kaudella antautuneet. Eivätkä lähtökohdat tämän päivän otteluun ole erityisen lupauksia herättävät, Ortiz, Staten, Waxlax gtd50%. Posin kautta, tämä voidaan toki nähdä siten, että pikku kolhut ja flunssat hyvä hoitaa nyt pois alta sillä pleijareissa näistä herroista ei ole varaa huilauttaa ketään. Katajalla alla parin päivän tauko ja pitkä bussimatka, katsotaan kumpi näkyy otteissa enemmän. Itseluottamuksen kannalta, 0-4 saldon välttäminen tai edes kilpailullinen peli ilman avainukkoja olisivat varmasti tärkeitä molemmat.
 
Viestejä
1 284
Eipä se Katajaakaan vastaan kauhean vahvalta näyttänyt. Hämmentävän vajaat on lokki parven rivit olleet viimeaikoina, Staten sivussa vielä todennäköisesti tänään karhua vastaan(GTD25%) pari peliä jo huilia alla, Alex puuttui Katajaa vastaan, Ricky ei pelannut kotkaa vastaan, tänään myös Ruoff GTD50% Katjaa vastaan Ortiz samalla merkinnällä. Onko kyseessä sitten flunssa aalto, pienien kolhujen parantelu vai joko tiukka tahti alkaa pudottamaan ukkoa rivistä.

Kobrat maksoivat kisiksen kaatuvan kolkkinsa takaisin kaatamalla Kouvot, joten taas olisi sitä kuudetta paikkaa ja sen mukana tuomaa ensimmäisen kierroksen parin tunnin suuntaansa matka-ajan säästöä, sekä Pyrintö että Karhu ovat lokeille sen sortin haaste tällä kaudella, että yllätystä tarvitaan ensimmäiselle kierrokselle any case.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös