Koripallo.com

Kataja Basket 2021-22

Viestejä
1 916
Lommi on ollut aikalailla viime peleissä varjo viime vuoden pudotuspeleihin verrattuna.
Lommi nousi viime kauden playoffeissa yliarvostettuun asemaan lähinnä Pyrinnön paikkapuolustuksen takia.

Tänään kun katselin Katajan pelaamista, niin lähes järjestään jokaisessa hitaassa hyökkäyksessä kolme miestä vqin seisoskelee kaarella ja kaksi pelaa pick-and-rollia. Jos näistä hyökkäyksistä jotain hyvää saatiin aikaiseksi niin se tuli melkein aina Mattilan tai Wilsonin osaamisen ansiosta. Aika heikkoa hyökkäyspelaamista.
 
Viestejä
1 559
Niin, kyllähän Katajan kotimainen osasto on sen verran kapea ja Wilsonin takana ei mitenkään poikkeuksellinen tasoltaan, että jos muihin keskikastin (kyllä, ei siis kärki) joukkueisiin eroa haluttaisiin luoda, olisi se joko valmennuksen osaamisessa (vertaa Jyrit ja Pietit) tai vahvistusten yksilötaidoissa. Jos katsoo Landerssin minuutteja, nopein muutos olisi vaihtaa Landers laituriin, joka Crawfordia kirittäisi ja auttaisi kolkkiprosenteissa. Mutta tämä edellyttäisi Laihosen paluuta tai että jostain löytyisi kotimainen pitkään päähän. Samalla Valtterin minuutteja pienenisi, mutta voisi Mervola käydä dirre Bssä itseluottamusta nostattamassa välillä. Brownin vaihto toiseen sentteriin... No en usko että paremman nämä herrat löytäisivät markkinoilta.
 
Viestejä
1 087
Missä vaiheessa saa todeta, ettei Mervola ole kehittynyt viime kaudesta niin paljon kuin odotettiin? Katajan kotimainen osasto on kyllä todella kapea, eikä Mattilan peluuttaminen kuudentena pelaajana ratkaise sitä ongelmaa.
 
Viestejä
376
Sanon nyt suoraan.

Petrien määrää lisäämällä ei valmennuksen taso tunnu nousevan. Saataisiinko peliin jotain muutosta parin Petrin vähennyksellä.

Tässä muutama vuosi mentiin ihan kilpailukykyisellä budjetilla, mutta tulosta ei vain tullut. Pahoin pelkään että katsoja määrät tippuvat entisestään jos suoritukset jatkuvat vuodesta toiseen samanlaisina. Pelkona on myös että sponsoritkin näkevät asian siten että Petreihin sijoitetut rahat eivät ole tuottaneet haluttua tulosta, ja se pienentää budjettia jatkossa.

Fakta on se että Joensuussa on saatu viimevuosina tulosta vähemmän per sijoitettu euro kuin suurimmassa osassa muita korisliigajoukkueita. Mikäli budjetti painuu sinne keskiarvoon tai sen allekin, nykyisellä tehokkuudella ja osaamisella se ei riittäisi kuin divariin.
 
Viestejä
1 385
No, tasainen sarja, pitää vaan saada käännettyä muutama tiukka matsi voitoksi. Rinkiin kyllä pitäisi saada laajuutta, hommatkaa nyt muutama kaveri lisää tuohon vaikka mistä, kyllä niitä kavereita on vapailla markkinoilla vielä. Lasakin vois nostattaa ittensä dirre b:stä edariin loppukaudeks, ihan vaan varmuudeksi.. Ja ensi kaudelle sitten valmennustakin uuteen uskoon..

Mutta, ke taas jytkytetään areenalla, ja otetaan voitto korihaista, ja sitten lahti vieraissa sen jälkeen, ehdottomasti molemmat voitettava. Sitten karhu kaatuu lakeuksilla, ja vilpas kotona ;) Puksutellaan!
 
Viestejä
2 189
Katajan ero sarjan kärkijoukkueisiin on iso. Jenkeistä Mcknight ainut vahvistus ja muut 3 heikkoja. Olisin valmis vaihtamaan ainakin Landersin ja Crawfordin. Kotimaisista Wilson ja Mattila pelaa hyvällä tasolla mut sit muut kotimaiset ei vakuuta. Lommilla oli viime keväänä hyvä heittovire mut alkukausi ollut todella huono ja Mervolan kehitys tuntuu pysähtyneen. Laihonen ollu koko alkukauden sivussa ja onko mies sit vahvistus kun palaa kokoonpanoon sen aika näyttää. Ja valmennus varsinkin Virtanen on yks iso vitsi. Se on iso ihme jos Kataja tällä joukkueella menisi välieriin
 
Viestejä
6 111
Tiukassa on pääsy 6 joukkoon. Jenkeistä yksi on vahvistus, muut on sitä vain hetkittäin mikä ei vaan riitä. Kotimainen runko on kapea. Ja valmennuksen taidot eivät edelleenkään vakuuta.
 
Viestejä
5 187
Vuodesta toiseen sama laulu. Esimerkiksi Rhamel Brown on erinomainen iso jenkki Korisliigaan, mutta ongelma on siinä, ettei Kataja edelleenkään osaa hyödyntää fyysisiä jenkkejä. Landers on turisti. Ihme, että roikkuu edelleen mukana. Crawford ei kyllä ole koskaan ollut varsinaisesti mikään kaukoheittäjä, joten hänen roolituksensa tässä joukkueessa tuntuu todella erikoiselta.

Kyllä se Katajan isoin ongelma on edelleen siellä penkin päässä. Siinä tyypissä, jonka naama on jo ensiminuuttien aikana niin punainen, että verisuonten poksahtaminen on vain ajan kysymys.
 
Viestejä
106
Minähän en mistään mitään ymmärrä ja vähiten koriksesta, mutta ehdotan kuitenkin seuraavaa:

Eli videot pyörimään ja ensiksi vaihtoon kädetön Brown ja näkymätön ja hajuton Landerssi. Mäknaitti saa jäädä ja vielä voidaan katsoa, josko Croofoortin heitot alkaisivat kaaren takaa upota. Kuitenkin hänet juuri niiden takia on Katajaan palkattu....

Sitten vaan pikku vinkkinä valmennukselle, että katsovat hiukan tilastoja ja etenkin niitä plus/miinustilastoja.

Kysynkin siis, että miksi Lommi on aloituksessa ja Mattila penkillä jatkuvasti. Selitykseksi ei käy mikään keskenkuntoisuus, kun kyse kuitenkin urheilusta, jossa voitotkin merkitsee jotain....

Ja miten Mervola, jolla ei juurikaan mitään uhkaa hyökkäyspäässä ole, saa vajaassa 13:ssa minuutissa -19....

Ymmärrän tietenkin, että kun kyse on myös rahasta ja siitä pääasiassa, niin jollei kassan pohjalla paista enää muu kuin päivä, niin pysytään näissä ja menetetään pelit ja katsojat lopullisesti. Näyttää kovasti siltä, että Katajan ns, korisbuumi, jota saatiin seurata melkein 20 vuotta, on kuihtunut sinne ynnämuitajoukkueita joukkoon.

Kyllähän tässä selvästi ikävä on ollut niitä aikoja, kun jenkulat olivat pääasiassa vahvistuksia ja vaihtojakin tehtiin, kun nähtiin, että joistakin ei ole mitään apua. Kovia kotimaisiakin pystyttiin palkaamaan melkeinpä joka kausi, vaikka ei niitä europelejäkään vielä pelattu, johon nytkyisin jotkut kovasti vetoavat.

Vai onko strategia sellainen, että vasta kevätpuolella panostetaan oikeisiin vahvistuksiin...?

Siispä päätän valitusvirteni sanoihin: Katajan nykyistä pelaamista on todella vaikeaa katsoa ja uskoa parempaan. Minä ainakin olen sen vähäisenkin uskoni menettänyt.

Ps. Ja jotta jotain positiivista pitää sanoa, niin varmaan Katajassa on eletty aina sen mukaan, mihin varaa on ollut. Näitä toisenlaisiakin eli menestystä hinnalla millä hyvänsä ja velaksi, on nähty ihan riittämiin. Ja epäilen suuresti, että tullaan vielä näkemään eikä siihen mene pitkääkään aikaa.....

UGH!
Olisiko nykyiseltä taustajoukolta puhallettu ilmat pihalle Rannikon käynnin ja lopulta tulleiden mestaruuksien myötä? Pakkopullaa siihen asti kunnes uudet vetäjät löytyy. Hector, K-A ja Jokafan puikkoihin niin ei tule virhehankintoja. Lasaroffihan jo aloitti ja toi ottelutapahtumiin freesin ja nuorekkaan otteen.
 
Viestejä
39
Jokafanin vastuulla olisi itseoikeutetetusti pelaajarekrytointi.
Hector hoitaisi yhteydet liike-elämään jotta pelimerkkejä olisi riittävästi hankkia Jokafanini löydöt.
Mutta KA kuuluu paremminkin etulinjaan eli päävalmentajaksi koska tuntuu tietävän mikä Virtasen toiminnassa mättää. Uskon että tällöin espanjan palloscreenejä juostaisiin vaikka pikkutunneille jos homma ei alkaisi olla kaikkien selkäytimessä. Tekuja kylmähermoinen KA ei ottaisi koskaan lukuunottamatta niitä taktisesti älykkäitä joissa heräteltäisiin joukkue liekkeihin.

ps1. Ja Katajan kolmannen mestaruuden jälkeen KA:lle patsas vapaudenpuistoon sen totisen torvensoittajan tilalle joka käytti joskus 70-luvulla kondomia (siis joku urhea oli teipannut kortsun oikeaan paikkaan).

ps2. Siis oikeasti on ihan kiva lukea myös KA tekstejä. Toivottavasti jatkaa samaanmalliin.
 
Viestejä
1 385
JYTKYTETÄÄN! Brown pitää Pitää, kuten crawford, molemmat timanttia keväällä. Landersille antaisin aikaa siihen asti kun pääsee siihen rooliin johon hankittu, loukit.. Naitti varma. Seuraavaksi pitää vaan hankkii uusi koutsi, Koutsi, jolla kokemusta ellei homma toimi.. Mutta kun ensin sais koko rosterin terveeksi nyt, ja lisää laajuutta rinkiin.. Ja Pihlajamäki kehiin myös, siellä ois potentiaalia myös kun sais peliaikaa..
 
Viestejä
2 189
Kataja vois ottaa mallia monesta muusta joukkueesta eli alkaa vaihtaa jenkkejä koska Virtasta ei voi vaihtaa kun hänessä ei tietenkään vikaa valmentajana oo. Ja turha selitellä loukkaantumisilla kun Tuomala ja Laihonen on kokoajan olleet sivussa ja noista Laihonen pitäs olla jonkinlainen vahvistus ja sitä paitsi urheiluun kuuluu myös se että joku saattaa välillä puuttua kokoonpanosta mut ne pelaa ketkä on terveitä. Lahti pelannu ilman jenkkejä ja silti pystyny voittoja ottaa mut ainiin sielläpä onkin huippuvalmentaja
 
Viestejä
2 189
Ammon kiitos hauskasta viestistä ja tsempeistä. Kirjoitan ja myös sanon suoraan mitä ajattelen ja tiiän että kaikki ei siitä tykkää mutta en jaksa sitä murehtia
 
Viestejä
6 111
Näinköhän jytkytellään, saattaa olla tiukassa kotivoitto.
 
Viestejä
19 424
Pelaajia ja valkkuja vaihdetaan. Ei selostajia....Pistää äänet pois ja yrittää itse.....
 
Viestejä
1 771
Selostajakaksikko on jo lähes ikoninen.

Toinen meuhkaa läpi pelin ja hehkuttaa jos heitto ei mene kuin 3m ohi.

Toinen näkee tuomarit ottelun tärkeimpinä hahmoina. Ei löydy vihellystä jota tämä ”antoi mahdollisuuden viheltää” pitäisi edes kyseenalaisena saati vääränä.

Mutta onneksi on se mute näppäin.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös