Koripallo.com

Kataja Basket 2023-2024

Viestejä
76
IMG_3132.jpeg
 
Viestejä
833
Ihan hyvä etten jaksanut mennä motomaattiareenalle. What the deal son? Mitä siellä oikein tapahtui?
 
Viestejä
317
Ihan hyvä etten jaksanut mennä motomaattiareenalle. What the deal son? Mitä siellä oikein tapahtui?
8 sekuntia ennen loppua Lommi viskaa aivan järjettömän haamukolmosen sukkana koriin ja kaventaa eron kahteen. Kataja pelaa pallon Lufilelle, jota KTP rikkoo joukkuevirheiden ollessa täynnä. Lufile heittää molemmat vapaaheitot ohi. 0,9 sekuntia ennen loppua Golson yrittää kolmen pisteen heittoa. Heitto menee ohi, mutta Sibande rikkoo Golsonia heittotilanteessa. Pelikellossa on 9,0 sekuntia, vaikka siellä pitäisi olla 0,9 sekuntia. Golson heittää ensimmäisen vapaaheittonsa ohi, mutta juuri heiton aikana toimitsijat yrittävät korjata jäljellä olevan ajan pelikelloon ja onnistuvat sytyttämään punaisen valon korilevyyn, minkä vuoksi tuomarit antavat Golsonin heittää ensimmäisen heittonsa uudelleen. Lopulta Golson onnistuu jokaisella heitollaan. Aikalisän jälkeen Kataja pelaa hyvän heittopaikan korin alle Egekezelle, mutta heitto menee ohi. Lufile tippaa pallon koriin juuri summerin soitua, joten KTP voittaa ottelun.
 
Viestejä
2 393
Ihan järkyttävä sulaminen Katajalta. Kyllä 19 pisteen johto vikalla kympillä pitäs voittoon riittää. Sibande otti turhan riskin ja siitä sit virhe ja Golsonille 3 vaparia ja kaikki koriin. Ja oikein meni se vaparin uusiminen. Ja Lommin haamukolkki oli kyllä jäätävä heitto. Katajasta Sibande aloitti hyvin mutta pelin edetessä hyytyi. Egekeze oli suht kesy ja Singleton jälleen kolkeissa heikko. Lufile muuten ok mutta ratkaisevia vapareita heitti ohi. Kotimaisista Hirvonen surkea heittopäivä ja muut ei esittäneet sen kummempia. Lommi ja varsinkin Golson heitti voiton Kotkalle
 
Viestejä
317
Näin ollen Katajan kauden molemmat kotitappiot ovat tulleet järkyttävän sulamisen seurauksena. Vierastappiot ovat tulleet sellaisilla paikkakunnilla, joissa Kataja ei ole vuosiin ollut lähelläkään voittaa yhtään peliä (Helsinki, Kauhajoki, Salo). Sellainen on vuorossa myös seuraavaksi, kun Kataja matkustaa Tampereelle viikon kuluttua.
 
Viestejä
2 856
No,, pari sulamista tarvitaa aina :cool:
Tosin, Pöytä vei meiltä pisteen, sit ois voitettu.

No, pyrsä kaatuu, tilastotappio
 
Viestejä
317
Koostinpa Katajan lähihistorian Top 10 sulamiset tähän. Tuleeko muita ehdokkaita listalle mieleen?

1. KTP-Kataja 22.4.2019 98-95
Kevään 2019 puolivälieräsarja, johon sijalta 4 lähtenyt Kataja oli voittanut ensimmäisen osaottelun ylivoimaisesti 37 pisteellä ja johti Kotkassa pelattua toista ottelua 22 pisteellä, kun otteluaikaa oli jäljellä 7 minuuttia ja 41 sekuntia. KTP vei loppuminuutit 32-7 eikä Katajalla ollut tuon jälkeen enää mitään jakoja kyseisessä ottelusarjassa.

2. Kataja-Vilpas 16.1.2019 121-128
Kataja on pelannut erinomaisen ottelun sarjakärkeä vastaan ja on juuri aloittamassa voitonjuhlia. Piste-eroa on kolme Katajan hyväksi, kun Vilpas avaa pelin omasta kenttäpäädystään kaksi sekuntia ennen loppusummeria. Antonio Ballard heittää täysin epätoivoisen heiton kaukaa puolen kentän takaa, mutta Ilari Seppälä hipaisee tätä heittotilanteessa. Virhettä ei aluksi vihelletä, mutta Teemu Rannikko puhuu tilanteen Vilppaan eduksi ja Ballard laittaa kaikki kolme vapaaheittoaan koriin. Ottelu menee jatkoajalle, jossa Katajalta loppuvat työkalut kesken.

3. Kataja-KTP 9.12.2023 76-77
Yhdeksän sekuntia ennen loppua Kataja johtaa viidellä pisteellä ja voitto näyttää varmalta, kunnes Tomi Lommi upottaa kaikkien aikojen haamukolmosen ja kaventaa eron kahteen. Toisessa päässä Elijah Lufile heittää molemmat vapaaheittonsa ohi. KTP:n Vincent Golson heittää viimeisellä yrityksellään kaaren takaa ohi, mutta Nike Sibanden rikkeen myötä hänet palkitaan kolmella vapaaheitolla. Niistä ensimmäinen menee ohi, mutta korilevyyn syttyy heiton aikana valo, joten heitto uusitaan. Golson upottaa kaikki kolme ja loppu on historiaa.

4. Kataja-Pyrintö 12.1.2019 82-84
Kataja johtaa ottelua neljällä pisteellä, kun pelikellossa on aikaa 20 sekuntia. Vincent Simpson tulee avaamaan peliä sivurajalta, mutta syöttää pallon suoraan vastustajalle, joka kiittää ja kuittaa nopeasti kolme pistettä toisessa kenttäpäädyssä. Aikalisän jälkeen Ilari Seppälä pelaa pallon sivurajalta Matias Ojalalle, mutta Ojala kompuroi omiin jalkoihinsa ja kaatuu kentän pintaan. Pallo päätyy Pyrinnön pelaajalle, joka viimeistelee ottelun voittokorin.

5. Lahti-Kataja 6.11.2021 84-80
Kataja siirtyy nopeasti 2-15 -johtoon yhdellä amerikkalaisvahvistuksella pelannutta Lahtea vastaan ja ottelu näyttää ratkenneen heti alussa. Näin ei kuitenkaan ole, sillä ensimmäisen neljänneksen päätteeksi ottelu on tasatilanteessa. Kolmannen jakson puolivälissä Kataja kasvattaa eron 12 pisteeseen ja vaikuttaa menevän menojaan, mutta ei. Lahti kirii ja Kataja onnistuu aiheuttamaan itselleen niin vaikean virhetilanteen, että ratkaisuhetkillä kentällä on Valtteri Pihlajamäki. Tämä syöttää sivurajalta suoraan vastustajalle ja ottelu päättyy Katajan kannalta täydelliseen katastrofiin.

6. Kauhajoki-Kataja 3.3.2019 93-92
Katajalle tarjoutui erinomainen mahdollisuus yllättää suurena ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt Kauhajoki, kun Daniel Mullingsia rikottiin kahden vapaaheiton arvoisesti 36 sekuntia ennen ottelun loppua Katajan ollessa yhden pisteen tappiolla. Mullings onnistui sutimaan molemmat vapaaheittonsa ohi. Kauhajoki ei onnistunut saamaan seuraavasta hyökkäyksestään koria, joten Katajalle tarjoutui uusi mahdollisuus ryöstää sarjapisteet. Topias Palmille saatiin pelattua hyvä heittopaikka kaaren taakse, mutta kyseisessä ottelussa yhdeksän kolmosta siihen mennessä osunut Palmi ei onnistunut ja ottelu päättyi siihen.

7. Kataja-Kauhajoki 31.3.2019 65-69
Kataja johtaa ottelua yhdeksällä pisteellä vajaat viisi minuuttia ennen loppua ja vaikuttaa hoitavan homman kotiin. Kauhajoki kuitenkin vie viimeiset minuutit pistein 14-1. Ratkaisuhetkien tuomaritoiminta vaikuttaa jokaisen areenalla olevan silmissä erittäin kyseenalaiselta. Tunteet kuumenevat niinkin paljon, että ottelun kuuluttaja ajetaan ulos tuomariston toimesta.

8. & 9. Kataja-Kauhajoki 19.11.2022 71-81 & Kataja-Kauhajoki 1.3.2023 75-79
Viime kauden Kauhajokea vastaan pelatut kotiottelut noudattivat turhankin samanlaista kaavaa. Ensimmäisessä kohtaamisessa Kataja oli yhdeksän pisteen johdossa viimeisen neljänneksen lähestyessä puoliväliään, mutta tämän jälkeen mikään ei enää onnistunut ja Kauhajoki vei viimeiset minuutit ylivoimaisesti 26-7. Toisessa kohtaamisessa Kataja oli 16 pisteen johdossa kolmannella neljänneksellä, mutta virheistä ei oltu opittu, vaan Kauhajoki vei ottelua tuosta hetkestä lähtien luvuin 42-22.

10. Kataja-Vilpas 29.4.2023 107-96
Kataja johtaa kauden 2023 pronssiottelua kotikentällään 26 pisteellä, kun otteluaikaa on jäljellä 11 minuuttia ja 5 sekuntia. Vilpas jatkaa tästä 18-0 -pisteputkella, jonka tekemiseen se ei tarvitse aikaa kuin vajaat neljä minuuttia. Puolitoista minuuttia ennen loppua Rahlir Hollis-Jefferson luulee vieneensä Katajan seitsemän pisteen karkumatkalle, mutta koria ei lopulta hyväksytty, sillä pelikello oli pysähdyksissä Jussi Savolaisen pyytämän aikalisän vuoksi. Tuomarit eivät tätä olleet huomanneet, vaan antoivat pelin jatkua summerin soidessa taustalla. Vilpas vei ottelun Mikko Koiviston johdolla jatkoajalle asti, mutta tällä sulamisella on onnellinen loppu, sillä Kataja oli jatkoajalla ylivoimainen.
 
Viestejä
6 197
Sanattomaksi pisti kyllä pelin jälkeen. Jälleen sulaminen Kotkaa vastaan. Yksi karvaimpia runkosarja tappioita..
 
Viestejä
2 856
No, eteenpäin, oppia eilisestä. Tampereelle pitää lähteä napit kiinni, pyrsä on alkanut pelata. Jos me hävittiin eilen, niin varmaan salossakin harmittaa eilinen ...
Sarjasijoitus sentään pysyi ennallaan, kyllä me kotkaa edellä aina ollaan taulukossa ;)
 
Viestejä
317
Motonet Areenasta uusi Mehtimäen kirjasto?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös