Koripallo.com

Lauri Markkanen - mies ja legenda

Viestejä
364
Sanotaan se nyt suoraan - Markkasen NBA-kaudesta on tulossa katastrofi.

Jos joku on nähnyt kesän mittaan merkkejä kehityksestä tai hurjasta motivaatiosta, niitä saa listata tähän alle. Itselle ei ole sattunut silmiin yhtäkään.

Pikemminkin päinvastoin. Lauri on näyttänyt sekä jäykemmältä, pehmeämmältä että hitaammalta kuin vuosi sitten. Ja siihen nähden, että kuvamateriaalin perusteella treeneissä keskitytään taas kerran lähinnä laiskanpulskeasti viskomaan suorilta jaloilta kolmosia, miehen heitto on täysin retuperällä. Mutta toki älyttömien trick shotien treenailuun riittää aina aikaa. Ja älkää viitsikö höpöttää mistään raskaan varusmiespalveluksen vaikutuksista. Laurin armeijavisiitti oli täysi vitsi perusjampan suoritukseenkin verrattuna.

Markkanen on ihminen, joka tarvitsee ulkoista motivaattoria ja/tai piiskaamista poistuakseen mukavuusalueeltaan ja päästäksen parhaalle suoritustasolleen. Vuosi sitten tipahti taivaan lahjana kesken kisojen yllättävä treidi, joka selvästi nosti Laurin motivaation taivaisiin (Mä näytän niille perkele!) ja samoilla höyryillä mentiin sitten lähes koko NBA-kausi.

Entäs nyt? Vastaavaa tekijää ei ole näköpiirissä. Kaikki odottavat vähintään viime kauden suoritustason säilyttämistä, mutta Markkasen tuntien nyt ollaan taas siellä vaaravyöhykkeellä. Ympäristö ja olosuhteet ovat "vakiintuneet", kotiasiat ovat kunnossa, valmentajalta riittää luottoa... mikä tällä kertaa potkaisee Lauria perseelle?

Pahoin pelkään, että kaudella 23-24 pistekeskiarvo tippuu alle 20:n ja odotettu jättisoppari jää haaveeksi.
 
Viestejä
444
Onko se ihme, että ulkoinen motivaattori puuttuu, kun Lauri on saavuttanut jo kaiken mitä Utahissa voi saavuttaa.

Seuraava askel pitäisi ottaa joukkueessa, joka pelaa keväällä oikeita pelejä.
 
Viestejä
2 314
Pakko kunnioittaa optimismia, jos Markkasen treidin lopputulemaksi näkee että "isoa roolia on luvassa Utahissa".

Isoa roolia? Lauri Markkanen on tästä eteenpäin koripallohelvetissä. Joukkueessa, joka ei yritä voittaa, ja jonka go to guy on palloa hautova pomppukääpiö Sexton. Tämän huonompaa käännettä Laurin uralle olisi ollut mahdoton käsikirjoittaa. Kaiken lisäksi voi olla, että tankkaamisen parhaiden periaatteiden mukaisesti Utah antaa isoja minuutteja junnupään raakileille ja pitää Markkasen tapaisia tunnollisia ja joukkueen eteen pelaavia veteraaneja penkillä.

Nyt ollaan ihan oikeasti ensimmäistä kertaa sellaisessa tilanteessa, jossa Laurin kannattaisi olla hiukan vittumainen jätkä ja ilmoittaa agenttinsa kautta, että ei huvita pelata noin paskassa jengissä. Luokan parhaan oppilaan leikkiminen ei auta mitään. Toki suomalaisen nöyrän mentaliteetin mukaan tuollainen haistatus olisi tietysti maailman pahin juttu, mutta kumma kyllä, se on usein toiminut NBA:ssa ja nämä hyvämaineiset veteraanit ovat kuin ovatkin saaneet tahtonsa läpi ja pikaisen jatkopiletin jonnekin muualle.

Joo, en pidätä hengitystä tätä odotellessani, mutta olisi kerrankin kova veto Jyväskylän kiltiltä pojalta. Ikävä kyllä tätä operaatiota vaikeuttaa se, että Markkanen on mennyt valitsemaan agentikseen totaalisen nobodyn, jonka ainoa toinen NBA-asiakas heivattiin juuri Torontosta nolosti helvettiin. Tälle pellelle ei siis ole luvassa mitään Laurin tilannetta helpottavia palveluksia Danny Aingelta.
Tämmöinen ennustus oli jollain kirjoittajalla vuosi sitten.
 
Viestejä
436
Sanotaan se nyt suoraan - Markkasen NBA-kaudesta on tulossa katastrofi.

... hmmm. Ehkä on tulossa, ehkä ei ole. Markkanen ei ollut MM-kisoissa tai niitä edeltävissä harkkapeleissä ihan terävimmillään, sen näki kaikki. Varusmiespalvelu ei ehkä ollut Markkaselle raskasta, mutta se on varmaan selvää, että ilman inttiä Markkanen olisi vetänyt off-seasonin toisella tavalla, kyllä palvelu varmaan sotki ja muutti alkavaan kauteen valmistautumista aika paljonkin.

Markkanen on ihminen, joka tarvitsee ulkoista motivaattoria ja/tai piiskaamista poistuakseen mukavuusalueeltaan ja päästäksen parhaalle suoritustasolleen.

En itse tunne Markkasta henkilökohtaisesti. Mutta en ole ihan varma, mihin dataan edellä oleva näkemys perustuu.

Markkanen on NBA-urallaan ollut useampaan kertaan tilanteessa, missä hänen kykyihinsä ei selvästi ole ihan hirveästi uskottu. Bullseissa Boylen valitsi kahdesta skoraajasta Lavinen ja pisti Markkasen seisomaan nurkkaan ilman palloa. Ei siitä seurannut mitään 'perkele mä näytän niille'-Laurin esiinmarssia. Markkanen seisoi kiltisti nurkassa. Pallo annettiin Lavinelle. Myöhemmin Bulls pudotti Markkasen avausviisikosta, ei Laurin peli siinä kohtaa noussut seuraavalle tasolle. Ja seuraavaksi Bulls teki selväksi että pärjää vallan mainiosti ilman Markkasta ja treidasi Markkasen Cavsseihin. Lauri pelasi Cavsseissa todella hyvin, mutta kuuliaisesti siinä roolissa, mikä hänelle siellä annettiin.

Minusta ei ole itse asiassa yhtään näyttänyt siltä, että Lauri saa itsestään parhaan irti – perkele mä näytän niille – sillon kun hänen kykyihinsä ei uskota. Vaan päinvastoin; juuri silloin kun niihin uskotaan. Vasta Utahissa, kun Laurille annettiin kunnolla luottoa ja skorausvastuuta, ja palloa, alkoi hyviä asioita tapahtua. Ja sama tietysti Susijengissä.

Siksi en itse etukäteen pidä selvänä, että Markkasen tulevasta kaudesta NBA:ssa tulee pannukakku. Samalla, kun jännittää aika tavalla, miten Utahin takakenttä saa joukkueen pelin pyörimään. Markkanen sai jo viime kauden jälkipuoliskolla kokea sen, että puolustukset keskittyivät hänen ja sama meno tulee jatkumaan alkavalla kaudella. Mutta tilanne on joka tapauksessa paljon helpompi kuin Susijengin kanssa, jota vastaan pelkkä Markkasen pelin vaikeuttaminen ja rikkominen riitti. Utahissa on enemmän ukkoja, jotka puolustuksen pitää ottaa vakavasti pallollisena ja pallottomana, ei voi keskittyä ihan pelkästään Markkaseen.

Laurin pelin osalta on tärkeää, että heitto putoaa tarpeeksi tarkkaan myös kaukaa. Tätäkin asiaa on paljon murehdittu näillä sivuilla tässä vuosien varrella, että onko Laurin heitto kateissa? Onko se rikki? Onko se mitenkään enää pelastettavissa? Ja sitten kauden lopussa Lauri on yleensä rikkonut jonkun liigan ennätyksen, johon liittyy jollain tapaa kolmosten upottaminen. Eli en ole tästäkään asiasta etukäteen huolissani. Yleensä pitkillä miehillä heittotarkkuus kaukaa vain paranee uran edetessä, harvoin se on toisin päin.

Let's go Lauri! Let's go Utah!
 
Viestejä
272
PT-analyysit lähtevät siitä, että Markkanen ja lähipiirinsä tekee vain vääriä päätöksiä, parhaimmillaan Lauri oli NBAn huonoin loukkaantuneena oleva pelaaja, kaikkien muiden someprofiilit olivat kipeänä ollessa paremmin hoidettuja! Tämä on rakentavaa kritiikkiä toisin kun aivoton fanitus.
 
Viestejä
1 698
Tämä on rakentavaa kritiikkiä toisin kun aivoton fanitus.

PT/MA ei analysoi vaan keksii asioita ja mustamaalaa. PT/MAn roska ei ole rakentavaa kritiikkiä vaan aivotonta kritiikkiä kuvitelluista ongelmista. Valitettavasti moni lähtee hänen luomiin narratiiveihin mukaan vaikka niillä ei olisi mitään pohjaa todellisuudessa.
 
Viestejä
1 580
PT/MA/KingJames:lla on joku outo fetissi trollata Markkasen asioilla, koska tietää että läpäisee monen Markkasta seuraavan suojakilven. Ennen kauden alkua on ollut aina joku "uusi" siihen tilanteeseen sopiva narratiivi joka sitten on osoittautunut täysin vääräksi. Sitten vaan vaihdetaan nickiä ja napataan seuraavalle kaudelle uusi rapala vesille. Sääli koska mieshän on selkeästi hyvä ja luova kirjoittaja.
 
Viestejä
1 948
A8C991FD-911D-4C09-8730-43F76B6C535B.jpeg
 
Viestejä
92
Olen odotellut milloin nettisivustoilta tulisivat tulevan kauden rankingit julki, mutta kun täällä aloitettiin rankauksien julkistaminen, niin laitetaanpas muidenkin sivustojen tämän hetkiset Markkas-rankingit: Bleacher Report 32. (3.paras valkoinen), The Ringer (lista on kesäkuulta) 28. (4.valkoisista), Hoopshype 39 (4.valkoisista), CBS Sports 41, (4.valkoisista) ClutchPoints (lista on elokuulta) 34 (4.valkoisista), Sportsnaut 43, (5.valkoisista). The Athletic on maksumuurin takana.

Nuo valkoisten sijoitukset laiton tuohon sen vuoksi, että näyttää paljon paremmalta olla 4. paras kuin noin 35. paras pelaaja. :)
 
Viestejä
545
Kun katselee noita Wembyn viime matsien otteita, niin jos Late on yhtään mestaruuksien perään, ei hänen kannata allekirjoitella mitään sopparijatkoja, vaan odottaa rauhassa kesää 2025 jolloin voi pukea Robin-asun päälle ja marssia Spursien toimistolle.
 
Viestejä
7 523
Laurin somevideoissa on ihan selkeä trendi. Videoita otetaan vain oheisharjoittelun aikana, cool-downeissa tai ehkä jopa alkuverkoissa. Onko varsinaista lajitreeniä ikinä nähty? Tämä ei toki tarkoita sitä, että sitä ei ole ollenkaan, vaan voi olla ihan tarkoituksellistakin. Tää narratiivi, että Lauri ei treenaa ja silti on NBA-joukkueen ykkösmies on jo aika väsynyt. Siinä vähätellään käytännössä koko NBA:n tasoa aika rankasti. Ugh... olen puhunut... ja nyt voinkin taas ottaa takkini ja poistua.
 
Viestejä
2 531
Niin, Laurihan ei itse näitä julkaise. Hänellä kun ei ole koskaan ollut tarvetta rakentaa itsestään jotain profiilia nostavaa produktiota. "Katsokaa minua!" tyyppejä kyllä NBA:ssa riittää.

Sitten kun taas tullaan näihin, mitä seura tai paikallistoimittajat postailevat, he pääsevät paikalle katsomaan vain joko ennen treenejä tai niiden jälkeen.
 
Viestejä
364
Niin, Laurihan ei itse näitä julkaise. Hänellä kun ei ole koskaan ollut tarvetta rakentaa itsestään jotain profiilia nostavaa produktiota. "Katsokaa minua!" tyyppejä kyllä NBA:ssa riittää.

Sitten kun taas tullaan näihin, mitä seura tai paikallistoimittajat postailevat, he pääsevät paikalle katsomaan vain joko ennen treenejä tai niiden jälkeen.

Kannattaisikohan jonkun tässä vaiheessa kertoa Laurille, että hän on töissä yhdessä maailman suurimmista viihdeorganisaatioista?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös