Koripallo.com

Naisten korisliiga 2019-2020

Viestejä
128
Pitäähän tuo todellakin paikkansa, mutta näitä nuoria lupaavia on saapunut Lappeenrantaan vuosien saatossa paljon. Näiden lupauksien jalostaminen seuraavalle tasolle on ollut tehotonta ja nuo countrymanin nimet ovat ainoat, jotka tulevat itselleni myös mieleen.

Tartutaanpa tähän. On totta, että Catz voisi peluuttaa nuoria enemmänkin, mutta toisaalta voiko nuori tulokas odottaa heti ensimmäisellä kaudellaan isoja minuutteja? Catzillä on kuitenkin ollut aina melko nimekäs rosteri, jonne ei kävellä kuin saluunaan. Mielestäni nuoren pelaajan olisi fiksua odottaa myös toinenkin kausi - tuskin ura siitä vielä pilalle menee.

Catzissä viime vuosina vierailleita nuoria:

Jemina Vidgren: Jemina pelasi vähän, mutta oli erittäin kehityskelpoinen. Olisi kannattanut ehdottomasti jäädä, mutta valitsi sitten toisen tien.
Iina Mäkelä: Iina lähti hyvin aikaisessa vaiheessa kautta, joten siihen en ota kantaa.
Johanna Kalin: Johanna lähti tietääkseni opiskelemaan. Myös pitkä loukkaantuminen vaikutti peliaikaan.
Tinna Rantalainen: Paha loukkaantuminen sotki Tinnan kuviot. Lähti tietääkseni opiskelemaan.
Johanna Timperi: Olisi ansainnut mielestäni enemmän peliaikaa, tosin pelasi epätasaisesti.
Roosa Kosonen: Roosa sai näyttöpaikan Reshetkon jäätyä äitiyslomalle ja käytti sen hyväkseen.
Mainna Niemi: Mainnallakin ongelmia loukkaantumisten kanssa, en tosin tiedä olisiko taso ja ehkä halukaan riittänyt edustukseen.
Camilla Grönberg: Lasketaanko mukaan? Tuli vahvistuksena joukkueeseen, mutta jäi rotaatiossa Pirttisen taakse ja täysin aiheesta.
Miina Lapila: Miinan vuodet menivät Catzissä hukkaan, vaikka pelasikin välillä aivan loistavasti. Olisin halunnut nähdä häntä useammin kentällä.
Ida Myllyoja: Ida oli väliinputoaja - liian hyvä penkille, ei kuitenkaan avauksen tasoa. Hänen lähtönsä kirpaisi, olisin halunnut nähdä vielä toisenkin kauden, sillä Idalla oli potentiaalia.
Lotta Hämäläinen: Läpimurron jälkeen pitkä loukkaantuminen ja se oli sitten siinä. Ei noussut enää tasolleen.
Heta Äijänen: Hetakin sai näyttöpaikkoja, koska Catzillä oli tuolloin todella vaatimaton sentteriosasto. Ei käyttänyt saamiaan tilaisuuksia.
Veera Pirttinen: Käsitelty jo aiemmin.
Lotta-Maj Lahtinen: Lähti opiskelemaan Märskyyn?
 
Viestejä
336
Hienoa, että SilentMan on palannut kuvioihin analyyttisillä kommenteillaan. Nytkin hyvä muistin verestys menneistä ja joiltakin osin täsmentävää tietoa. Ne nuoret jotka eivät suunnittele elävänsä koripallolla hakeutuvat opiskelemaan ja maaseutukaupungit tarjoavat rajallisen määrän mahdollisuuksia. Mieleisen paikan saaminen saattaa sitten viedä pois kasvattajaseurasta toiseen joukkueeseen. Onhan sitä liikettä myös pääkaupunkiseudulta maaseudulle.
 
Viestejä
2 782
Onkohan koskaan ennen voitettu ottelua vapariprosentilla 0%?

Oma lukunsa on että yrityksiä oli kaikki kaksi kappaletta...
 
Viestejä
1 008
Liigan pistekärjen, Alex Louinin, puuttuminen parketilta näkyi kun HBA vei pelin ToPolta selvin lukemin (87:65). Ensimmäisessä kympissä HBA teki 10 pisteen eron jonka sitten pitivät ja kasvattivat loppua kohden. Ero olisi ollut suurempikin jos olivat välilä muistaneet puolustaa. Harmi suomalaiselle (nais)koripallolle, että yhden kärkipelaajan poissaolo näkyy noin. Toivottavasti jatkossa muut pelaalat joutuvat ottamaan enemmän roolia. Oliko Topolle "kausi tässä" kun sarjapaikkakin on jo varmistettu. HBA:lle peli oli taas oiva paikka peluuttaa myös vähemmän pelanneita junnuja.
 
Viestejä
1 008
Onkohan koskaan ennen voitettu ottelua vapariprosentilla 0%?

Oma lukunsa on että yrityksiä oli kaikki kaksi kappaletta...
Tämä menee junioripuolelle mutta menköön - onkohan koskaan voitettu 0 kolmosilla Onko ennätys?
WU19 SM Namika-Hypo (48:43), Namikalla kolmoset 0/21
 
Viestejä
1 168
Onpa hyvää pöhinää täällä.

Pari havaintoa lisää tämän päivän liigakierrokseen:

* Kolme joukkuetta (HBA, HyPo, ToPo) pelasi täysin kotimaisin voimin
* Viisi joukkuetta kymmenestä pelasi ns minimikokoonpanolla eli merkitsi vain kahdeksan pelaajaa pöytäkirjaan.
 
Viestejä
1 168
Syy on selvä. Sairaslista ja osin myös pelaajasiirrot selittää ilmiön.

On silti silmiin pistävää että puolet joukkueista saa kahdeksan nimeä pöytäkirjaan. Ainakin sen voi sanoa että liigarosterit ovat kapeita kun näin monessa joukkueessa ajaudutaan sakkorajalle pelaajamäärän suhteen. Mitenköhän tilanne kehittyisi jos joukkueet pelaisivat kahdella vahvistuksella?

Tarkoituksena ei ole väittää että pöytäkirjaan pitäisi laittaa 12 nimeä. Se ei ole tarpeen sillä 12 pelaajan peluuttaminen on älyttömän vaikeaa. Itse pidän optimimääränä yhdeksää tai kymmentä pelaajaa.
 
Viestejä
405
että mitä?
sairaslista selittänee ...

Jos 5:llä joukkueella 10:stä liigatasolla ei ole kuin 8 pelaajaa kokoonpanossa, niin ei se selity pelkällä satunnaissairastelulla.
Jos olisi 1/10 tai ehkä jopa 2/10, niin voisi selittyä flunssa-aallolla tms.

5/10 kertoo rakenteellisesta viasta.
Joko siitä, että liigaringit ovat liian pieniä / useassa sarjassa yhtä aikaa pelaavia pelaajia on liikaa
Tai siitä, että siellä loukkaannutaan/sairastellaan liikaa.
Ja näillä kahdella asialla voi jopa olla jonkinlainen korrelaatiokin...
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
336
Tykkimiestermein sanottuna nyt on asemiinajovaihe menossa, siis pudotuspeliasemiin. Sarjataulukossa kärkikaksikon takana on monta joukkuetta hakemassa parempaa sijoitusta ja kotietua pudotuspeleihin. Lappeenrannassa on joku kaivellut tilastoja joista selviää, että runkosarjan voittaja ei ole suinkaan aina ripustanut kaulaansa kultaista mitalia. Ohessa linkki Catzin sivulle.
 
Viestejä
1 168
Olisi kiinnostavaa tietää miten Koripalloliiton sakotuskäytäntöjä sovelletaan. Catzilla on nyt ollut kahdella sarjatasolla vaikeuksia saada riittävästi pelaajia pöytäkirjaan.

Muista otteluista vielä huomiona:

  • Kolme kierrosta jäljellä ja Vimpeli taistelee viimeisestä pudotuspelipaikasta tosissaan ToPon kanssa. ViVellä jäljellä pelit Kouvottaria, Catzia ja EBT:tä vastaan. ToPolla jäljellä pelit HyPoa, Kouvottaria ja Catzia vastaan. Ensi viikonlopun HyPo - ToPo peli on todella merkityksellinen.
  • PeKa on kiinni runkosarjan voitossa. Jäljellä ottelut Honkaa, HBAta ja Forssaa vastaan. Runkosarjan voitto taitaa ratketa vasta viimeisessä pelissä PeKa - FoA 21.3.
  • Hyvinkään Pontevan jääminen liigan viimeiseksi sai sinetin. Ensi kauden sarjataso vahvistuu kesäkuun loppupuolella lisenssien myöntämisen yhteydessä
 
Viestejä
1 168
Kyllä, kyllä. Countryman täydentää pohdintaa asiallisesti.

Oma mietintä keskittyi tuohon sarjamääräysten kohtaan vähintään kahdeksan pelikykyisen pelaajan periaatteesta. Sen rikkomisesta liiton edustajat ovat sanoneet sakottavansa. Sakkojen todellisesta määräämisestä ei ole hirveästi faktoja, ainakaan meikäläisellä.
 
Viestejä
1 168
Tärkeitä pelejä ja mielenkiintoisia tuloksia naisten liigan kolmanneksi viimeisimmillä kierroksella.

Honka jatkoi hyviä peliesityksiään ja sekoitti taistelua runkosarjan voitosta hakemalla sarjapisteet Kotkasta. 20 pinnan vierasvoitto tämän hetken kovimmasta mestarisuosikista on erittäin kova työnäyte. Yllätyksen tekemistä helpottaa se että heittää kolmoset 59% tarkkuudella ja menettää pallon vain 7 kertaa. Ennen kautta en osannut pitää Honkaa potentiaalisena mitalijoukkueena mitenkään. Asetelma on toinen runkosarjan lopun häämöttäessä.

Toinen supertärkeä tulos saatiin Hyvinkäältä jossa kotimaisin voimin pelanneet HyPo ja ToPo pelasivat puoliväliin saakka tasaisesti. Lopussa Torppa hoiti matsin himaan (vai pitäisikö sanoa Munkkaan). Tällä voitolla ToPo on askeleen lähempänä pudotuspelejä.

Catz otti kotikentällään niukan voiton EBT:stä. Lappeenrantalaiset vääntävät hidastempoista peliä vahvasti ja kamppailevat edelleen playoffsien kotiedusta. Helpolla se ei tule, jos Hongalta kysytään.

Kaksi peliä meni odotetusti kotijoukkueille. FoA murjoi loukkaantumisista kärsivän HBA:n lähes 50 pisteellä. Kouvottaret nautiskeli 11 pelaajan peluuttamisesta ja voitti Vimpelin 79-52.

Kaksi kierrosta jäljellä. Pudotuspelit lähestyvät.
 
Viestejä
2 782
Peli-Karhut voisi siirtää harjoitusresurssit vapaaheittojen harjoittelusta muihin osa-alueisiin. Tänäänkin aktiivisesta hyökkäämisestä huolimatta vain 8 vaparia.
 
Viestejä
336
Olisi ollut mielenkiintoista lukea ja kuulla kommentteja PeKa -Honka ottelusta, mutta mitään ei tiedoteta, kun menee huonosti. Myös paikallislehti vaikenee ainakin toistaiseksi tai toimittaja yrittää tehdä positiivista juttua.
Lappeenrannassa valmentajat vaikenivat tiedotustilaisuudessa täysin tuomarityöskentelystä.
 
Viestejä
89
Mihin on kadonnut Alex Louin - korisliigan ehdottomasti viihdyttävin ulkomaalaisvahvistus ? Toivottavasti vain parantelemassa pikkuvaivoja ja valmistautumassa pudotuspeleihin !
 
Viestejä
2 782
Olisi ollut mielenkiintoista lukea ja kuulla kommentteja PeKa -Honka ottelusta, mutta mitään ei tiedoteta, kun menee huonosti. Myös paikallislehti vaikenee ainakin toistaiseksi tai toimittaja yrittää tehdä positiivista juttua.
Lappeenrannassa valmentajat vaikenivat tiedotustilaisuudessa täysin tuomarityöskentelystä.
Paikallislehti uutisoi klo 21:55. Kommentit ja lehdistö näyttivät olevan paikoillaan kun heräsin.
Väitän että noi on vielä ihan liigan kärkipäätä julkaisunopeudessa. Tosin monijoukkue ei edes julkaise noita kaikkia.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös