Koripallo.com

NBA 2022-2023

Viestejä
1 428
Top4-suojaus ei vielä sitä heikennä, mutta kun se suojaus (toisin kuin usein) ei pyörähdä seuraavaan vuoteen, vaan muuttuu sitten kakkoskierroksen pickiksi. Jos siis Lakers on niin surkea kuin moni ajattelee, on todennäköistä, että se on joku #32 varaus - jos ei nyt ihan arvoton, niin ihan mitätön isossa kuvassa. Keskiarvoisesti on siis jonkinlainen todennäköisyys, että ko. varaus osuu 5-10 paikkeille, tai jos Lakers ei niin kehno olekaan sitten jossain puolivälissä tai jos menee top4-pickiksi, silloin oikeasti 2-kierroksen. ==> tämänhetkinen oletusarvo että se vastaa jotain 15. varausta.
Olkoon sitten 15. vuoro (ansiokas päättelyketju :) ), ihan hyvää kauppatavaraa mooveihin vs ettei olisi saatu mitään. Jazz tätä tuskin itse koskaan varaa kun rebuildin pitäisi olla aika loppuvaiheessa, pelimerkit käytetty ja mestaruus tulossa Laurin johdolla tai ainakin kakkosmiehenä.
--------
Clippers pisti erinomaisesti vastaan Sunsille ja voittikin lopulta Kawhin erittäin kovalla esityksellä. Tuohon jos olisi vielä PG lisäksi kunnossa, saattaisi olla ihan kunnon contendertason joukkue. Sunsilla pallossa joku magneetti joka imi pallot eturautaan, varsin alkupuolella peliä. CP3n keskimatkalaiset eivät uppoa totuttuun mallin. Syöttö korille ajavalle Zubacin jalkojen välistä kuitenkin namu ja onhan se kuitenkin melkoinen kapellimestari. Mielenkiintoinen pitkä sarja tulossa ja nyt oli muutenkin yllätyksellinen kierros. Tätä seurataan.

Cavsia olikin jo Shaqtin kommentoinut aiemmin. Eniten ihmetyttää miten vaisuja Allen ja Mobley ovat hyökkäyspäässä, etenkin Allen aika lapanen. Kovasti on yleensäkin vastuunsiirtoa, jos ei selkeistä paikoista yritetä/heitetä vaan palloa siirrellään edelleen tai ajellaan kun kolmonen on otettavissa. No Mitchell ei vastuita siirtele. Uskon kuitenkin että seuraavassa nähdään jo parempaa kun alkujännitys karisee. JBBltä kyllä melkoinen liike/jäätyminen kun Cedi jätettiin lopussa 1vs1 tilanteissa Brunsonin kanssa ilman tuplauksia kerta toisensa jälkeen kun ei pärjännyt edes vähää alusta. Knicksille propsit kovasta efortista pakissa. Mutta huono esitys tuo Cavsilta oli. Lauriahan tämä selkeästi huutaisi.
 
Viestejä
576
Omaan silmään molemmissa puolustaja on jo paikallaan, kun hyppy lähtee. Tietty, kun päätös on tehty niin ei vaikea sitä on enää jättää tekemättäkään, mutta mitä muuta pakki tuossa voisi tehdä? Väistää ehkä, mutta ei sekään nyt oikein hyvältä tunnu.

Ehkä se on se NBA:n ja eurokoriksen ero...
Syy miksi Lebron on pelannut näin kauan on se, että hän ei näissä tilanteissa yleensä yritä hyppää pelaajan yli vaan ottaa sen kontaktin, jolla vähän työntää puolustajaa ja sitten laittaa helpon layup:n sisään.

NBA:ssa ja yleensäkin Yhdysvalloissa opetetaan pelaajien mennä voimalla, vaikka se johtaisikin omaan loukkaantumiseen. Ajatuksena on se, että voit saada puolustajalle virheen, ei niinkään se korin tekeminen. Joillekin pelaajille tämä tyyli sopii, että heidän tapauksessa tämä toimii (Morant). Lauri ja Giannis esimerkkejä pelaajista, joilla tämä ei toimi. Toisaalta Giannis pääsee usein kyllä viivalle. Sinänsä sääli, koska kummassakin tapauksessa uskon, että hyökkääjä olisi voinut estää tuon tilanteen, mutta olivat kumpikin päättäneet mennä yli.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 569

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 569

Ft9HshcWAAEcURD.jpg
 
Viestejä
2 326
Suosittelen kaikille lämpimästi näitä Kings-Warriors-sarjan matseja. Eka matsi oli aivan täydellistä vauhtikorista. Tämä toinen oli sitten huomattavasti sekavampaa, mutta erittäin viihdyttävää yhä. Paljon menetyksiä, sekoilua ja kirsikkana kakun päällä sitten tietysti Draymondin sikailu.

Pakkohan tuosta on tulla pelikieltoa. Mutta kun se on Warriors/Draymond, noinkohan tulee. Vielä kun yritti saada jotain kahakkaa ihan täysillä aikaan kotiyleisön kanssa. Ei mitään vähän huutelua, vaan täysi yritys saada kunnon myllyt katsojien kanssa. Ei olisi tarvinnut kuin yhden ihmisen, jolle on tarjoiltu yksi annos alkoa liikaa, ja olisi voinut olla täysin mähinä.

Sabonis huonon ekan matsin jälkeen iso petraus. Ja otti kyllä osumaa tosi monta kertaa, ei pelkästään tuo Draymondin tallominen. Pari päivää aikaa parannella haavoja, mutta kroppa on mustelmilla ympäriinsä.
 
Viestejä
1 428
No joo, oli siinä osansa Saboniksellakin, toki Draymondin reaktio aivan naurettava. Enemmän tuo huutelu oli showta, se tapahtui vihellyksen jälkeen. Ulosheitettynä mies lähti kyllä saman tien. Mutta ei hänen nyt kannattaisi kovasti Brooksia mollata, saman älykkyysluokan tekeleitähän tuo oli. On se Saboniskin oppinut laittamaan hieman näyttämölisää noihin kärsimyksiinsä. Mutta f2:sta yleensä joku penalty tulee.

Tosiaan mielenkiintoisia pelejä tulossa ja varmaan Dubs kovana kotijoukkueena ottaa ainakin toisen seuraavista. Jos Kings ei olisi alkupuolella kivittänyt kaikkea, tämä olisi ollut aika selkeäkin peli. Hyvältä aiemmin näyttänyt Keegan Murray oli aivan seinäruusuna, ei ottanut yhtään kolmosta ja 2 pistettä. Fox on kovassa vedossa, samaten Monk ja Mitchell. Kova voitto siis kun kolmosten heittoprosentti oli hulppeat 23.7 ja ekaan puoliskoon komeat 13 menetystä..
 
Viestejä
2 326
No joo, oli siinä osansa Saboniksellakin, toki Draymondin reaktio aivan naurettava. Enemmän tuo huutelu oli showta, se tapahtui vihellyksen jälkeen. Ulosheitettynä mies lähti kyllä saman tien.
Toki oli. Mutta Draymond olisi voinut hyvin vain repäistä jalkansa siitä irti - vaikka aika voimallisestikin. Tuomareiden syyttäminen myös vähän erikoista, kun jalkaan tarraamisen ja tallaamisen välillä oli ehkä 0,2s, missä tuomari olisi voinut viheltää.

Show'ta tietysti. Mutta kuten totesin niin siinä ei olisi tarvittu kuin se yksi katsoja, jolta lentää tuoppi tai joka senttereitä heiluttaa niin suurella innolla, että lentää yhden penkkirivin yli vaihtopenkin niskaan. Sen jälkeen ei olisi enää ollut vain teatteria.
 
Viestejä
78
Yksi ero Eurooppalaisessa ja Amerikkalaisessa urheilukulttuurissa. Jossain Kreikassa/Turkissa/Serbiassa/Kroatiassa ei varmasti yhdelläkään pelaajalla kävisi mielessäkään provosoida kotiyleisöä tuollaisilla elkeillä. Silloin nim. lentäisi kaikki mahdollinen ja mahdoton tavara pelaajien niskaan. Olisi malice at the palace pientä sen jälkeen.
 
Viestejä
419
Aina vaarallinen, superkokenut Dubs voi hyvinkin venyttää ottelusarjan täyteen seitsemään matsiin, mutta toivon, että Kings painelee tästä jatkoon. Hyvä, tasapainonen jengi. Sabonis pääsi hyvin vapareille, mutta kyllä sitä aika kovaa sai rapatakin. En kuollaksenikaan tajua, miksi Atlanta luopui Huerterista, vaikka en kyllä muista mitä kaikkea siinä kaupassa liikkui.

Ensi vuodeksi Markkanen jollain ihme veivillä Kingsseihin ja sitten vaan mestaruuspyttyä nostelemaan.
 
Viestejä
576
Tiedän, että voin olla yksin ajatuksieni kanssa, mutta 1 peli molemmille tai ehkäpä Draymond:lle extra toistuvasta pelleilystä.

Syy miksi pidän saman mittaisia rangaistuksia sopivana on puhtaasti se, että Sabonis aloitti. Se, että hän otti Draymondin jalasta kiinni oli tuskin vahinko. Hän tiesi, että hän makaa maassa ja toisella joukkueella pallo, joten se olisi ollut ylivoima hyökkäys toiseen päähän. Ja samalla tuskin Draymond jäisi tallaamaan toista pelaajaa, jos olisi optio juosta nopea toiseen päähän. Joten tapahtumaan on yksi ainoa syyllinen ja se on Sabonis. Draymond sitten saa sen rangaistuksensa siitä, että hänen teko oli pahempi kuin Saboniksen.

Kaikkien vihaamassa jääkiekossakin tappelun aloittaja saa extra rangaistuksen.
 
Viestejä
2 326
Kyllä siellä jääkiekossakin toinen saa 2 min jäähyn ja toinen 10 ottelun pelikiellon, jos aloittaja huitaisee mailalla nilkoille ja toinen sen jälkeen pistää poikittaisen mailan naamaan.
 
Viestejä
576
Kyllä siellä jääkiekossakin toinen saa 2 min jäähyn ja toinen 10 ottelun pelikiellon, jos aloittaja huitaisee mailalla nilkoille ja toinen sen jälkeen pistää poikittaisen mailan naamaan.
Niin tuo on esimerkki, jossa jälkimmäinen saa kovemman rangaistuksen. Tappelussa, jonka mainitsin, kumpikin saa 5 minuuttisen ja aloittaja siihen päälle extra kakkosen, vaikka aloittaja saisikin turpiin oikein kunnolla.

Myös yleinen oikeuskäsitys on se, että jos joku lyö toista kadulla, niin hän saa pahoinpitely syytteen, mutta lyönnin kohde saa vaikka hakata lyöjän sairaalaan eikä saa mitään rangaistusta (no Suomessa luultavasti tulisi joku syyte). Eli yleinen oikeuskäsitys nostaa aloittajan aina eri asemaan. Miksi tässä tilanteessa on tämä ajatus ihmisille vieras? No sen takia, että he näkevät Draymondin pahana ihmisenä ja kaikki negatiivinen jota joku tekee hänelle on vain positiivista ja tekijää pitäisi palkita.
 
Viestejä
2 326
Tappelussa molemmat pelaajat tekevät samanarvoisen teon: tappelevat. Tässä tapauksessa teot eivät ole edes samassa sfäärissä.

Nilkassa roikkumisesta saa tekun. Siitä saa tekun riippumatta siitä kuka roikkuu ja kenessä. Näitä tekuja olen ihan itsekin nähnyt tällä kaudella NBA:ta katsoessa.

Mitä Saboniksen teosta olisi voinut seurata? Green olisi voinut kompastua. Mitä Greenin teosta olisi voinut seurata? Erittäin vakavia sisäelinvammoja, kylkiluiden tai rintalastan murtuma tai jotain vastaavaa. Onneksi näin ei käynyt.

Oikeuskäsityksesi on myös vähän kummallinen, eikä vastaa yhtään ainakaan Suomen (tai minkään muun sivistysmaan) lainsäädäntöä. Toisen hakkaaminen sairaalakuntoon olisi sallittua ja moraalista vain vielä vakavammassa hätävarjelun tilanteessa, ihmishengen ollessa välittömässä vaarassa. Silloinkin hakkaaminen tulee lopettaa välittömästi kun mahdollista. Jos joku toinen tinttaa, Suomen laki edellyttää luikkimaan karkuun jos se vain on mahdollista. Ei kannata siis lähteä kadulle kokeilemaan.
 
Viestejä
15
Tiedän, että voin olla yksin ajatuksieni kanssa, mutta 1 peli molemmille tai ehkäpä Draymond:lle extra toistuvasta pelleilystä.

Syy miksi pidän saman mittaisia rangaistuksia sopivana on puhtaasti se, että Sabonis aloitti. Se, että hän otti Draymondin jalasta kiinni oli tuskin vahinko. Hän tiesi, että hän makaa maassa ja toisella joukkueella pallo, joten se olisi ollut ylivoima hyökkäys toiseen päähän. Ja samalla tuskin Draymond jäisi tallaamaan toista pelaajaa, jos olisi optio juosta nopea toiseen päähän. Joten tapahtumaan on yksi ainoa syyllinen ja se on Sabonis. Draymond sitten saa sen rangaistuksensa siitä, että hänen teko oli pahempi kuin Saboniksen.

Kaikkien vihaamassa jääkiekossakin tappelun aloittaja saa extra rangaistuksen.
Aika iso rangaistus Sabonikselle sellaisesta teosta, jota pelaajat nyt muutenkin tekevät pelin aikana eli tarraavat toisiaan käsivarsista ym. kiinni. Pelin aikana siitä olisi saanut korkeintaan flagrant ykkösen ja silloinkin sen täytyy olla melkoisen röyhkeä.
 
Viestejä
1 428
Joo ei... pelkästä tekusta joka on vielä videotarkastuksen aikana nähty ja vahvistettu mitään pelikieltoja jaeta. Green sensijaan otti pelikiellon kolmanteen peliin. On se käsittämätöntä miten siviilissä (podcast) ihan fiksunoloinen kaveri flippaa pelissä noin täysin ja joukkuetta vahingoittaen.
----

Iloisempaa (tai siis kenelle nyt on): Cavs oli selvinnyt alkuvapinoistaan ja pelasi erittäin keskittyneesti mahtavalla pakkipään energialla. Garland oli kuin uudestisyntynyt, Mitchell skorauksen sivuroolissa mutta antoi 13 syöttöä. Oikeastaan kaikki olivat pelipäällä ja edellisessä vaisu penkki toimi nyt hyvin. Etenkin Levert oli mahtava. Danny Green alkaa saada myös minuutteja, ja saattaa poffien loppun mennessä, mikäli Cavs tästä jatkoon menee, hankkia vanhan mestaruuksiin vaikuttaneen tuntumansa takaisin. Pyynikin tietäjän suosikki Dean Wade istuu nykyään penkillä ja niin myös Stevens. Rubiokin on otettu rotaatiosta pois.

Knicks on pääosin aika ahdistavaa Brunsonin iso-peliä jota tukee sitten Randle, ehkä penkiltä Hart ja Quickley. Barrett nykyisellään melko näkymätön. Katsotaan miten peli muuttuu MSG:ssä mutta uskon tästä Cavsin menevän jatkoon jos peli pystytään pitämään edes lähellä tätä tasoa josta puuttui vielä DM:n skoraaminen. Tai ehkä se silloin meneekin paremmin? Heikkoa on tuo Mobleyn ja Allenin skorauspuoli. Ainoastaan läheltä eikä silloinkaan millään ihmeprosenteilla.

Parasta Knicksissä on Thibsin ilmeet. Milloin tahansa voi odottaa sydäriä ja ainakin koko ajan on kärsimys päällä. The Athleticissa oli kysely n. 100 pelaajalta (vastaukset anonyymisti) Thibs voitti yhden kategorian. Trae Young oli muuten "The most overrated player" ja Jrue Holiday "The most underrated".

Screenshot 2023-04-19 at 8.52.55.png
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
15
Parasta Knicksissä on Thibsin ilmeet. Milloin tahansa voi odottaa sydäriä ja ainakin koko ajan on kärsimys päällä. The Athleticissa oli kysely n. 100 pelaajalta (vastaukset anonyymisti) Thibs voitti yhden kategorian. Trae Young oli muuten "The most overrated player" ja Jrue Holiday "The most underrated".
Eikä muuten ollut ihan tiukkakaan tuo Youngin "voitto." Oma täysin anonyymi ääneni olisi mennyt Gobertille.
twitter_Ft_y-lkXwAEqVdi.png


Onhan tuo Youngin puolustustyöskentely ainakin melko toivottoman näköistä:
 
Viestejä
576
Aika iso rangaistus Sabonikselle sellaisesta teosta, jota pelaajat nyt muutenkin tekevät pelin aikana eli tarraavat toisiaan käsivarsista ym. kiinni. Pelin aikana siitä olisi saanut korkeintaan flagrant ykkösen ja silloinkin sen täytyy olla melkoisen röyhkeä.
Pelaajat myös astuvat kokoajan toistensa päälle. Suurin osa niistä osuu toisen henkilön varpaisiin, joten tuolla logiikalla Draymond ei ansaitsisi edes Flagrant:ia tuosta. Jaloista kiinni ottaminen ei ole koripallo liike kuten ei ole toisen päälle astuminenkaan.

Jaloista kiinni ottamista ei pidä vertaille kädestä kiinni pitämiseen, kuten ei toisen kaulasta kiinni ottamistakaan. Nuo ovat eri liikkeitä, mutta kuten sanoin ihmiset haluavan heikentää Saboniksen tekoa, jotta voisivat paremmin syyttää Draymondia.

Jaloista kiinni ottaminen kasvattaa aika paljon erilaisten nilkka vammojen mahdollisuutta tai jopa pahimmillaan polvi vammojen, koska kaatuessa henkilön jalat ovat kiinni, joten ei voi vapaasti liikuttaa jalkojaan asemaan joka estäisi loukkaantumisen kaatumis tilanteissa. Ja koska jalat ovat siduttu niin henkilön todennäköisyys kaatua kasvaa myös. Jos olet joskus juuttunut mutaan, suohon tai juoksuhiekkaan ja yrittänyt repiä jalkojasi irti niin tiedät, että pystyssä pysyminen vaikeutuu.

Draymond sai nyt yhden pelin, joka menee linjalla kummallekaan ei mitään ja Draymond:lle 1 sen takia, että on toistuvasti näissä sekoiluissa mukana.
 
Viestejä
15
Pelaajat myös astuvat kokoajan toistensa päälle. Suurin osa niistä osuu toisen henkilön varpaisiin, joten tuolla logiikalla Draymond ei ansaitsisi edes Flagrant:ia tuosta. Jaloista kiinni ottaminen ei ole koripallo liike kuten ei ole toisen päälle astuminenkaan.
Videoista näkee että se polkaisu oli täysin tahallinen ja Draymond olisi aivan hyvin voinut olla myös tekemättä sitä.

Jaloista kiinni ottamista ei pidä vertaille kädestä kiinni pitämiseen, kuten ei toisen kaulasta kiinni ottamistakaan. Nuo ovat eri liikkeitä, mutta kuten sanoin ihmiset haluavan heikentää Saboniksen tekoa, jotta voisivat paremmin syyttää Draymondia.

Jaloista kiinni ottaminen kasvattaa aika paljon erilaisten nilkka vammojen mahdollisuutta tai jopa pahimmillaan polvi vammojen, koska kaatuessa henkilön jalat ovat kiinni, joten ei voi vapaasti liikuttaa jalkojaan asemaan joka estäisi loukkaantumisen kaatumis tilanteissa. Ja koska jalat ovat siduttu niin henkilön todennäköisyys kaatua kasvaa myös. Jos olet joskus juuttunut mutaan, suohon tai juoksuhiekkaan ja yrittänyt repiä jalkojasi irti niin tiedät, että pystyssä pysyminen vaikeutuu.
Ja siksi NBA:ssa annetaan näistä tekuja, kuten annettiin Saboniksellekin.

Omasta juoksuhiekkahistoriastani en paljasta mitään, se on mielestäni jokaisen henkilön yksityisasia.
 
Viestejä
2 326
Iloisempaa (tai siis kenelle nyt on): Cavs oli selvinnyt alkuvapinoistaan ja pelasi erittäin keskittyneesti mahtavalla pakkipään energialla. Garland oli kuin uudestisyntynyt, Mitchell skorauksen sivuroolissa mutta antoi 13 syöttöä. Oikeastaan kaikki olivat pelipäällä ja edellisessä vaisu penkki toimi nyt hyvin. Etenkin Levert oli mahtava. Danny Green alkaa saada myös minuutteja, ja saattaa poffien loppun mennessä, mikäli Cavs tästä jatkoon menee, hankkia vanhan mestaruuksiin vaikuttaneen tuntumansa takaisin. Pyynikin tietäjän suosikki Dean Wade istuu nykyään penkillä ja niin myös Stevens. Rubiokin on otettu rotaatiosta pois.
Musta tämän sarjan fyysisyys alkaa olla aika vaarallista. NBA:ssakin tapahtuu sellainen tuomareiden linjan höllääminen pudotuspeleissä, ja sitten saadaan rusikoida pelaajia suht lujaakin.

Vaikka ne kaikki oli enempi yli-innokkuutta tms., niin Allen ollen hyvin lähellä teloa Randlen (kahteen kertaan) ja Brunsonin koko loppukaudeksi sivuun kentiltä. Ja jos tuohon tapaan jatketaan, ihan varmasti isoja loukkaantumisia tulee.

Cavsin 7 miehen rotaatio taas tuntuu todella ohuelta pudotuspeleihin. Ok, ehkä sillä voidaan Knicks hoitaa, ehkä, mutta ei se kyllä pidemmälle kanna. Enkä kyllä luota n. yhtään siihenkään, että Osman on se kundi joka tähtien rinnalla sitten liekittää kolmosia joka pelissä sisään.

Tuo Garlandin ja Mitchellin yhteiselokin on vähän pakotetun oloista. Nyt Garland teki avauspuoliajalla 26p, eikä Mitchell edes missään vaiheessa yrittänytkään skorata. Ja toisella puoliajalla Garland pari kolmosta hetkessä - eikä mitään muuta. Siitä jää sellainen fiilis, että mennään vuorovedolla: jossain kohdin on Garlandin vuoro, sitten Mitchellin, mutta ei koskaan yhtä aikaa.
 
Viestejä
576
Videoista näkee että se polkaisu oli täysin tahallinen ja Draymond olisi aivan hyvin voinut olla myös tekemättä sitä.


Ja siksi NBA:ssa annetaan näistä tekuja, kuten annettiin Saboniksellekin.

Omasta juoksuhiekkahistoriastani en paljasta mitään, se on mielestäni jokaisen henkilön yksityisasia.
Oliko Saboniksen tahallinen? Yhtä paljon kuin Draymondinkin päälle astuminen.

NFL, kontakti urheilun mekka on kieltänyt kaksi eri taklausta koska he kokivat ne liian vaarallisiksi. Toinen on päähän kohdistuvata taklaus ja sitä tuskin tarvitsee selittää miksi, ja toinen on Saboniksen liike eli alle polven kohdistuvat taklaukset. Tämä on kielletty koska se pisti pelaajia nopeammin sairastuvalle ja eläkeputkeen kuin mitä NCAA ehti pelaajia sisään syöttää (vähän liiottelen, mutta sääntö on siellä ja syyt ovat loukkaantumiset). Eli jopa NFL tajuaa sen, että polviin kohdistuvat hyökkäykset ovat paaaaljon vaarallisimpia kuin kylkiluihin kohdistuvat hyökkäykset. NBA:kin tajuaa tämän vähäisesti, koska ovat antaneet extra rangaistuksen jos menet hyppyheittäjän alle (eli hyökkään polven alapuolelle). Saboniksen liike aiheuttaa todennäköisemmin loukkaantumisen, todennäköisemmin lopettaa kohteen uran ja hän teki sen ensiksi. Eli miksi kenenkään mielestä Draymond ansaitsee kovemman rangaistuksen?

Pari syytä:
- Draymond on pelle ja tekee typeryyksiä usein ja sen lisäksi puhuu siitä ääneen.
- Draymondin liike tapahtuu harvemmin koripallo kentillä, joten joidenkin mielestä se on vähemmän koripallo liike. Saboniksenkaan liike ei kuulu koripallo kentille, mutta noita silloin tällöin tapahtuu ja silloin tällöin noiden takia pelaajat joutuvat pitkällekin sairaslomalle, mutta ei näytä niin pahalta.
- Draymondia vihataan, joten PR mielessä NBA:n on paljon parempi rankaista häntä.
- Koripallo rangaistuksista päättävät, kuten tuomarin ja ketkä pidemmistä rangaistuksista päättääkään, eivät ole ammattilaisia siinä mikä oikeasti on vaarallista ja mikä ei.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös