Koripallo.com

NBA-tuokio: suomenkielinen podcast NBA-koripallosta

Viestejä
1 792
Mallianalyysit ja kakkajutut, tykkäsin.

Ehdotus seuraavaan lukupiirin kirjaksi Tutki! Kakkaa -kuvakirja 3-6 v
Tutki! Kakkaa -kuvakirja sopii kyselyikäiselle 3-6 -vuotiaalle. Miten kakkaa käytetään hyödyksi? Minkä eläimen kakka on pinkkiä? Minne kaikki kakka menee? Oppi&ilon Tutki! Kakkaa -tietokirja vastaa kysymyksiin hauskalla ja interaktiivisella tavalla - vastaukset kysymyksiin löytyvät 40 tukevan luukun alta. Hämmästyttävän viehättävä tietopaketti kakasta!
7B515637-EBAB-4155-A3BB-5B8E34465D85.jpeg

30A037D5-D1BA-462C-AA26-38512004A86C.jpeg

Hyvään hintaan tuosta


+ @hamahakkimies
Videotakin pissailusta luonnollisesti löytyy. Mikäli tämä tämmöinen on ns. sinun kuppisi teetä, niin katso välikohtaus
 
Viestejä
7 384
 
Viestejä
176

Nyt kun kuuntelemattomissa Podcasteissani pääsin tähän koripallon rakennetta käsittelevään juttuun tarttui korvaani se tuplapaineet pallossa hämmästely. Touhuan polkupyörien kanssa ja siellä tuo sama tematiikka on muodossa: "pyörä rullaa sitä paremmin mitä kovempi rengas on." Autossa mennään reilulla parilla barilla, Retki/hybridipyörissä jollain kuudella barilla ja tuubirenkaisessa kilpapyörässä olen nähnyt jopa 15 barin painesuosituksia/kestoja.

Venttiilirakenteita on pyörässä kolmea, eli perinteinen Dunlop, joka perustuu, jonkinlaiseen liikkuvaan kuulaan ja sitten neulaperusteiset auton (Schrader) ja kilpapyörissä käytetty Presta. Näistä Presta on minusta ylivoimainen, koska siinä tiiveyteen vaikuttava kireys hoidetaan sormin kiertämällä. Eli Dunlop vuotaa jokseenkin aina - ainakin vanhetessaan. Auton venttiili pitää hyvin autoissa käytettyt paineet, mutta paineen nostessa alkaa varmasti pettää. Presta sallii sitten nämä kilpapyörien kovemmat paineet. Koripallon sisällä tuskin on kovin mutkikasta mekaniikkaa ja sitäkautta paineen noustessa venttiili alkaa varmasti antautua, kun se noissa polkupyörän hienommissakin ratkaisuissakin antautuu, jossain vaiheessa.

Koripallon paine on käsittääkseni jossain 8psi hujakoilla ja tuplat siihen ei ole kuin 15psi, joka on vasta siellä 1 barin tuntumassa. Eli tuplapaineet on kyllä helppo millä tahansa pumpulla vetää koripalloon. Pyörän jalkapumpuilla olen itse päässyt 12 barin hujakoille, eli pari kolmekymmentä kertaa koripallon paineet. Halvoilla autotallikompressoreilla saavutetaan 8 baria tms. eli polkupyöräkäyttöön tarkoitettu jalkapumppu antaa enemmän kuin peruskompura. Vielä reilusti enemmän saadaan painetta pienillä maastopyöräkäytössä käytetyillä iskunvaimenninpumpuilla, mutta niissä ilmamäärä on niin vähäinen, ettei niistä pallon täyttöön taida olla. Mittari toki kielii, että iskaripumpulla voisi päästä jonnekin 30 barin hujakoille.

Tuplapaine koripalloon ei siis ole temppu eikä mikään. Parikymmenkertaisiakin saa ihan perusvälineillä aikaiseksi. Se missä vaiheessa koripallon mitätön venttiili antautuu on epäselvä ja veikkaan, että kovin paljoa se ei kestä. Eli pallon oma venttiili lienee se heikoin kohta tuossa kokonaisuudessa.

Vai laskinko dekadeja väärin?
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
7 384
Nyt on hyvää tekstiä. Kiitoksia tästä!

Pitää varmaankin seuraavissa nauhoituksissa kokeilla, mitä käy, kun Segervärd pumppaa jalkapumpulla Moltenia, kunnes jossain napsahtaa.

Oletettavasti se on juurikin venttili, joka leviää.
 
Viestejä
176
Jään odottelemaan podcastia, jossa seuraamme pallon räjäytyskoetta myytinmurtajien tapaan.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
176
Tässähän ei testattu paljonko palloon saa laitettua - vaan pistettiin joku määrä ja sitten iskulla rikottiin se. Tuossa se repeää iskukohdasta - pumppaamalla loputtomiin todennäköisesti venttiili antautuu. Tosin tämä testihän kielii, että venttiili kestäisi aika hyvin :)

Lentokoneen renkaat täytetään laatikon sisällä, ettei täyttäjälle käy pahemmin jos se hajoaa täytön aikana - eli turvavarusteitahan koripallotestissäkin tarvitaan:

Tire Inflation Cage - Alberth Aviation
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
7 384
Tässähän ei testattu paljonko palloon saa laitettua - vaan pistettiin joku määrä ja sitten iskulla rikottiin se. Tuossa se repeää iskukohdasta - pumppaamalla loputtomiin todennäköisesti venttiili antautuu. Tosin tämä testihän kielii, että venttiili kestäisi aika hyvin :)
Veikkaisin, että ylipumpatun pallon pompauttaminen saa pallon painumaan kasaan, jolloin paine pallossa kasvaa ja pallonkuoren heikoin kohta pettää.

Tässä pallot räjäytettiin pumppaamalla ilman iskua ja koripallo repesi "vähän joka puolelta".Joku turvalaatikko olisi tietysti hyvä olla, mutta läpinäkymätön boksi vaikeuttaa pallon kuvailemista kuulijoille.
 
Viestejä
1 792
Kuuntelin uudestaan ABA-tuokion, arvatkaa mitä nyt odottelen?
A432092E-558A-4328-B338-0CDAA10C8B35.jpeg

jen erikoisjaksoa, missä se viipyy!?

Jakso jossa kuvaillaan joukkueiden logoja, siitä ne teidän perheenjäsenet tykkäisi. Ette tee podcastia kuuntelijoille, mutta kai teette sitä perheenjäsenille?
 
Viestejä
1 168
Palautteena tuokiontekijöille:

Erityiskiitos Triljoonabisnes-jakson Vaihtopenkin vakiokasvot -osiosta. Siinä oli oikein onnistunut, hieman tavallisesta poikkeava näkökulma NBA-pelaajiin ja heidän karriääreihinsä. Tuota osiota olisi kuunnellut paljon pidempäänkin.
 
Viestejä
37
Koska tulee ulos erikoisjakso NBA:n katsojamääristä ja niiden mittaamisesta? Jaksoon riittää varmasti aineksia useammaksi tunniksi, sillä kiinnostavia kysymyksiä on roppakaupalla. Paljonko tavallisella NBA-pelillä on katsojia? Entä millä peleillä on ollut suurimmat tai pienimmät katsojamäärät? Mikä taho tai mitkä tahot näitä katsojamääriä mittaavat ja millä keinoin? Onko nämä(kin) luvut suhmuroitu suuressa koripallon vastaisessa salaliitossa lätkähokin ja hiihdon hyväksi?
 
Viestejä
7 384
 
Viestejä
1 792
giphy.gif

Siinä NBA-tuokio vakuteelle mulle, että kyllä oikeasti on suomenkielinen podcast baseballista.

Mitä seuraavaksi, kohta saan kuulla että on myös suomenkielinen podcast NFL:stä?

Hyvää joulua NBA-tuokio
 
Viestejä
7 384
 
Viestejä
1 792
Niin helpottaisihan se pelaajiakin jos pelattaisiin ilman housuja, ei tarvitsisi tehdä enää näitä tuuletuksia.

Voisi vain keskittyä juoksemaan takaisin puolustukseen ja siinä samalla yleisö näkee sitten kellä on Big Balls.Kiinnostaisi kyllä joskus nähdä KaHen treenit.
 
Viestejä
82
NBA Podcastin tekijät (tai miksei muutkin), niin kertokaapa miksi kun yritän kännykän kautta kuunnella Podcastianne, niin podcastin lähetys katkeaa muutaman minuutin jälkeen (välillä pystyn jatkamaan katkon jälkeen "katkokohdasta", välillä taas joudun aloittamaan jakson alusta).

Kuuntelen myös muita podcasteja (kuten Keskelle keksintöä ja Kaunis peli), mutta näissä tuota "katkeamisongelmaa" ei ole. Joten missä vika ?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös