Koripallo.com

Susijengi 2017

Viestejä
205
Vs: Susijengi 2017

PikkuMikko sanoi:
Mun mielestä on aika lailla kohtuutonta tuomita Dettman & Co Italia-ottelun tuloksesta. Turnauksessa 6 peliä, niistä neljä loistavaa, 1 tyydyttävä (Islanti) ja yksi heikohko (Italia). Joukkue oli venynyt äärimmilleen jo yli viikon, jossain vaiheessa paukut ei vaan riitä. Koripallo on kuitenkin sellainen laji että yleensä parempi voittaa.
Tämä pelitapakeskustelu on myös aika mollivoittoista, lienee aika itsestään selvää että takamiehemme osaavat pelata palloa Junnulle sisään paremmin kuin Laurille, Junnulle sitä on tyrkytetty jo vuosikymmen, Laurille vasta vuosi. Kyllä se siitä paranee, Laurikin tarvitsee 10 kiloa voimaa ja hiukan hartioita että tuo sisäpeli alkaa näyttää yhtä hyvältä kuin kaaripeli.

Peltavasta voidaan olla mitä mieltä tahansa, mutta yksi asia on minun mielestäni huolestuttava. Se on ilmiselvästi pelitavasta johtuva, koska se näkyy kaikkien ikäluokkamaajoukkueiden kuten myös varsinaisen Susijengin tilastoissa. Kaikissa ikäluokissa ja lähes kaikissa turnauksissa, lähes joka vuosi joukkueemme saa turnauksessa todella vähän vapaaheittoja. Meidän pelitavassa ei synny pelaajia joilla olisi taito päästä / pelata itsensä vapaaheittoviivalle. Tässäkin turnauksessa juuri ja juuri 10 vaparia / peli, kun Serbiat ja vastaavat perinteiset joukkueet saavat 25-30 vaparia / peli. Sama suuntaus junnujen maajoukkueissa.

Joku Manzu voisi hieman tutkia asiaa ja valistaa mistä tämä johtuu. Puuttuuko meiltä pelaajatyyppejä vai onko tämä puhtasti pelitapakysymys. Mutta enemmän vapareita saisi syntyä.

Saako sen herra johtajan tuomita nyt useampien kisojen perusteella? Näistä samoista peluutusasioista on väännetty useammat kisat putkeen. Ja jos ei noissa vaihtotilanteissa ihan oikeasti fläppitauluun saa sen vertaa piirrettyä että pallo tulisi edes Markkasen puolelle kenttää, niin sei ei nyt valitettavasti ole Laurin lihasmassasta kiinni.

Jokainen muu maa saa järkättyä avainpelaajilleen helppoja heittoja vastustajan puolustuksesta huolimatta. Suomi ei koskaan. Ei edes vahingossa.
 
Viestejä
2 567
Vs: Susijengi 2017

Suomi pelasi tässä turnauksessa neljä hyvää peliä, yhden ei niin hyvän voittopelin ja yhden erittäin huonon pelin. Aika paljon kovempi saldo kuin mitä muutamat täällä nyt ruinaavat odottivat ennen kisoja. Tästä pelistä jäi ehdottomasti paska maku. Suomella olisi ollut eväät lyödä Italian, jos peli olisi kulkenut niin kuin alkusarjassa. Kokonaisuudessaan hyvin pelattu turnaus, mutta kyllä tällä joukkueella olisi ollut kaikki eväät päästä kahdeksan joukkoon.
 
Viestejä
1 354
Vs: Susijengi 2017

raappa sanoi:
Samaan aikaan Koponen ei ole se paras postiin syöttäjä tai ehkä pelintekijä noin yleensä. Kyllä Suomi kaipaisi sitä Rannikko 2.0 henkilöä riveihinsä, jolloin Koponen vapautuisi luontasemmalle pelipaikalleen kakkoseksi sekä kakkospointiksi, mitä se ilmeisesti seuratasolla on ollutkin...

Raapalla on yleensäkin paljon asiaa ja hyviä pointteja posteissa, mutta tämä on mun mielestä erityisen osuva.

Susijengin hienosti menneet pelit ja Koposen ansiokas comeback ovat saaneet tämän vaan vähän unohtumaan.
No, toki me tarvittaisiin vielä huipputason 3-paikan pelaaja, ja 5-paikan pelaaja, ja... ;)
 
Viestejä
373
Vs: Susijengi 2017

Eka kymppi ei mene valmennuksen piikkiin, mutta kaikki muut neljännekset vahvasti kyllä.

Markkasen "huono peli" juuri kisojen tärkeimpään peliin, ei ollut mikään yllätys. Sehän on tuttua jo yliopistopeleistä, ainakin viime maaliskuulta. Kun panokset kasvaa, niin Lauri hyytyy. Olihan siellä tietenkin muitakin pelimiehiä, mutta kaiken hypetyksen jälkeen odotukset olivat tietenkin, että Lauri vie Suomen finaaliin saakka.

Mitenkähän muuten on, jääkö YLE:n Anni-Jutta ja Pietu Istanbulliin loppuotteluun saakka ?
 

XOX

Viestejä
402
Vs: Susijengi 2017

Ottelun loppupuolella, kun oli noin kolme minsaa jäljellä ja Suomi oli vain 9 pinnaa jäljessä, olisi valmennuksen kannattanut laittaa Carl Lindbom kentälle. Suomen muut pelaajat olivat ihan uupuneita ja peli aneemista, lisäksi Calle on sekä hyvä kolmen pisteen heittäjä että hyvä levypallopelaaja ja molemmat olisivat olleet tuossa tilanteessa tärkeitä taitoja.
 
Viestejä
766
Vs: Susijengi 2017

Se oli sitten siinä.
Upeat kotikisat. Hienosti yleisöä. Tasaisia vääntöjä, joissa upeita nousuja ja voittoja. Hienoa, että suomalaisessa palloilukulttuurissa uskotaan voiton mahdollisuuksiin myös vaikeina hetkinä. Susijengi näytti sen!
Areenalla oli hyvä positiivinen henki myös katsojien kesken, mikä oli myös hienoa.


Italiaa vastaan jalka ei noussut, eikä ehkä ajatuskaan kulkenut enää kotikisojen tavoin ja toisaalta täytyy tunnustaa, että Italia oli meitä vielä askeleen edellä monessakin suhteessa, joten parannettavaa jäi seuraaviin kisoihin.


Nyt kohti uusia haasteita ja uusia tavoitteita, toivottavasti hiukan päivitetyllä ja monipuolisemmalla susijengi-pelitavalla.
Toivottavasti seuraavissa karsinnoissa, näemme monipuolisempaa, mutta eritoten hiukan organisoidumpaa hyökkäyspeliä ja monipuolisempia pelaajia, joiden tehtävä on monipuolisempi (kuin syöttäjä tai screenin tekijä) toivottavasti kolmoset uppoaa, mutta osataan ajaa myös agressiivisesti kohti koria ja saada myös vastustajalle virheitä ja päästä vapaaheittoviivalle useammin,
osataan taistella fyysisempiä pelaajia vastaan myös 1-1 tilanteissa kaukana ja lähempänä koria.

Nyt katseet siirtyvät susijengipelaajien kehittymisen seurantaan ja korisliigaan. Toivottavasti näemme upean ja tasokkaan korisliigakauden (pelaajia, valmennusta, erotuomaritoimintaa, ottelutapahtumia), missä syntyy uusia sankareita ja uusia susijengipelaajia, jotka innostavat taas kansaa katsomoon. Tässä sitä seuratoiminnalle taas haasteita. Näkyvyyttä korikselle, kiitos!
 
Viestejä
2 567
Vs: Susijengi 2017

Näky Into sanoi:
Markkasen "huono peli" juuri kisojen tärkeimpään peliin, ei ollut mikään yllätys. Sehän on tuttua jo yliopistopeleistä, ainakin viime maaliskuulta. Kun panokset kasvaa, niin Lauri hyytyy. Olihan siellä tietenkin muitakin pelimiehiä, mutta kaiken hypetyksen jälkeen odotukset olivat tietenkin, että Lauri vie Suomen finaaliin saakka.
Mun mielestä tämä kritikki Markkasta kohtaan on nyt aika kohtuuton. Panokset olivat kovat jo alkulohkossa, ja silloin Markkanen illasta toiseen nosti profiiliaan siinä vaiheessa, kun peliä ratkaistiin. Kaksikymppiseltä pelaajalta nähtiin ihan käsittämättömän kovaa suorittamista kovan paineen alla. Joten ei, Lauria ei yleisesti voi luonnehtia pelaajaksi, joka hyytyy, silloin kun panokset kasvavat.

Murphy taantuminen edellisiin kisoihin verrattuna on muuten aika käsittämätöntä. Tottakai Laurin mukaantulo on syönyt hänen rooliaan, mutta kyllä hän ihan joka tavalla oli kuin varjo entisestään.
 
Viestejä
2 415
Vs: Susijengi 2017

raappa sanoi:
Markkanen oli tosi raskaalla jalalla liikkeellä ja todellakaan EI olisi pitänyt pelata mitään 35minuuttia.

Juuri näin. Markkanen pelasi eilen ihan riittävästi, kun hänen kentällä ollessaan Suomi ei pelannut kovinkaan hyvin. Markkanen teki ensimmäisellä jaksollakin monta puolustusvirhettä (vääriä sijoittumisia ja reagointeja), joista Italia rankaisi kolmosella tai ajolla korille. Markkanen eilen 20 minuutissa -11. Lisäksi Lauri totesi pelin jälkeen haastattelussa näin: "Jo ennen peliä minusta tuntui, että tulossa ei ole paras päiväni. Slovenia -pelissä saamani tällin jälkeen en ole ollut täydessä formussani, Markkanen myönsi.".

Naurettavaa on myös väittää, että Junnu Lee pelasi eilen liikaa tai muka vei Markkasen minuutteja. Junnu pelasi eilen vain 9 minuuttia.

Suomi ei myöskään kaatunut Italian "kovaan heittopeliin". Italialla oli päinvastoin normaalia heikompi päivä. Italia heitti eilen kolmoset vain 9/28 (32,1%). Alkusarjassa Italia oli heittänyt kolmoset 40,6% ja oli kisojen kolmanneksi tarkin joukkue kolmosissa.. Vaikka Italia heittikin kovia koreja ensimmäisellä neljänneksellä, niin mukana oli paljon vapaitakin kolkkeja. Vastaavasti Italia heitti toisella puoliskolla paljon ohi ihan vapaistakin paikoista.

Nyt jälkikäteen ajateltuna se ei oikeastaaan ollut kovin yllättävää, että Suomi kaatui Italian kovaan puolustukseen. Jo alkusarjassa Italia oli pitänyt vastustajat todella pienissä lukemissa (Israel 48, Ukraina 66, Liettua 78, Saksa 61, Georgia 69, Suomi 57). Italian puolustuksen kurinalaisuus on kyllä todella ihailtavaa. Selkeät puolutuksen virheet olivat todella vähissä ja he olivat erityisesti keskittyneet ottamaan tilan pois Markkaselta ja Koposelta.

Pyynikin Toivoton sanoi:
Mutta susipuolustus oli kaikkien scouttaama paha floppi jo edellisissä kisoissa.

Lamppu23 sanoi:
Jokainen muu maa saa järkättyä avainpelaajilleen helppoja heittoja vastustajan puolustuksesta huolimatta. Suomi ei koskaan. Ei edes vahingossa.

Miksi pitää kirjoittaa edellisten kaltaisia kärjistyksiä, jotka ovat ihan täyttä paskaa?

Ei Suomi voita Ranskaa, Kreikka ja Puolaa, jos puolustus on "kaikkien scouttaama paha floppi". Kaiken kaikkiaan Suomen puolustuksen konsepti toimi ajoittain todella hyvin, mutta meidän suurin ongelmamme olivat ajoittaiset kahden pelaajan kommunikointivirheet. Näistä kommunikaatiovirheistä me annoimme yleensä n. 10-15 helppoa pinnaa vastustajille. Näissä useimmiten syypäitä olivat meidän isot miehet ja erityisesti Murphylle ja Markkaselle näitä sattui eniten.

Susipelitapa / Susipuolustus

Jos nyt ihan rehellisiä ollaan, niin susipelitapa tai susipuolustus ovat vain hienoja termejä joita voidaan kertoa juhlapuheissa, haastatteluissa ja pelianalyyseissä. Ei Suomen hyökkäys- ja puolustuskonsepteissa ole mitään täysin poikkeavaa, jota mikään muu joukkue ei tekisi. Suomi on puolustuksessakin jo lopettanut postin tuplaamisen käytännössä kokonaan. Muutenkin puolustuksessa käytetään ihan samanlaisia perusperiaatteita kuin vastustajatkin ja puolustukseen tehdään pieniä muutoksia vastustajan scouttauksen mukaan.. Hyökkäyspäässäkin Suomi pelaa ihan täysin samanlaisia settipelejä kuin muutkin maat. Ei mitään spesiaalia. Lisäksi Suomi on vuosittain uusinut pelikirjaa aika paljonkin, joten sitenkin on aika hölmöä puhua jostain "kymmenen vuotta noudatetusta susipelitavasta".
 
Viestejä
203
Vs: Susijengi 2017

Jos kerran jalka ei noussut, miksi ei voitu peluuttaa Lindholmin? Miksi Heikka hylkii Callea? Miksi Belinelliä ei tuplattu? Miksi Murphy ei donkannut kaksin käsin Koposen antamaa loistosyöttöä, vaan se oli helppo torjua. Miksi Kotti ja Junnu eivät lyö korin alta palloa alaspäin, vaan pistävät joko ohi tai syöttävät ulos. Minne ne energiat hävisivät? Kaksi päivää lepoa.
 
Viestejä
726
Vs: Susijengi 2017

Vieläkin tuntuu aika epätodelliselta että oikeasti tämä loppui tähän.

Mitä siinä sitten tapahtui? Italia heitti ensimmäisen neljänneksen järjettömän hyvin, jos se olisi kyennyt jatkamaan sillä niin 120 pistettä olisi ollut taululla lopuksi. Belinelli ratkaisi, hän on 10 pisteen tasoinen heittäjä NBA:ssa. Se on tälle tasolle huomattavan paljon ja hänen pitikin tehdä pisteitä. Koris on huomattavan paljon yksilöpeli. Dettmannin ongelma on ettei hän halua uskoa sitä. Heitän myös väitteen että jos Luka Doncic edustaisi Suomea, hän ei olisi kisajoukkueeseen mahtunut. Dettmannilla on jostain käsittämättömästä syystä hyvin vaikea uudistaa ja antaa nuorille pelaajille oikeita mahdollisuuksia. Sen takia Markkasen minuutit ja hänelle pallon pelaaminen on huomattavasti vähäisemmällä mitä se huippuvalmentajilla olisi. Suomen nykyisessä joukkueessa on Markkanen, sen jälkeen Koponen, sitten Salin ja sen jälkeen Wilson. Tämän jälkeen on jokseenkin paskan hailea ketkä sinne valitaan. Nämä nyt valitut 8 muuta eivät ole parempia mitä 8 pelaajaa joita ei valittu. Sellaisessa tilanteessa pitää ajaa sisään nuoria näille paikoille, heillä on sentään teoria kehittyä. Ei siis tarvita mitään hiton susipuolustusta, vaan parempia yksilöitä. Suoraan sanottuna tarvitaan huippuyksilöitä, tarvitaan Markkaselle apuja. Edes 1 sellainen lisää. rivipelaajia meillä on, toki sekin vähän auttaa jos päivittyvät vähän parempiin. Silti 1 kansainvälisesti huippuyksilö nostaa koko joukkueen tasoa aivan toisella tavalla.
 
Viestejä
2 333
Vs: Susijengi 2017

vapaamuurari sanoi:
Vieläkin tuntuu aika epätodelliselta että oikeasti tämä loppui tähän.
Sanopa muuta.

Mutta sitten voikin suunnata katseensa jo loppukauteen 2017.

Suomellahan on vielä tänä syksynä kaksi MM-kisojen karsintaottelua: Bulgariaa (24.11.) ja Tsekkiä (27.11.) vastaan. Niihinhän lähdetään ilman Koposta, Salinia ja Markkasta - ja varmaankin myös ilman Rannikkoa - eikä Universiadeissa hyvin pelannut Fiifi Aidookaan ole käytettävissä (kesäpelejä lukuunottamatta) ennen kuin parin vuoden päästä.

Suomen takamiesosaston suonta isketään siis rajusti. Pahimmassa tapauksessa Jammun paikoin huikeat otteet EM-kisoissa herättivät jonkun (Euroliiga /) EuroCup -joukkueen kiinnostuksen palkata Wilson joukkueeseensa rytminvaihtajaksi ja sinne menee vielä Jammukin kaupan päälle.


Jos Jammu on edelleen Susijengin käytettävissä, niin vastuu ja peliaika lisääntynee. Tätä voi pitää hyvänä ja huonona asiana (Jammun pelaaminen on hyvä asia, mutta Jammu 30 min. pelinjohtajana on kaksipiippuinen juttu).

Antto Nikkariselle toivookin nyt mahdollisimman hyvää sopimusta riittävän kovaan (mutta ei liian kovaan) seuraan jossa saisi paljon peliakaa ja vastuuta tasokkaassa sarjassa, niin että voisi lunastaa hänelle ilmeisesti putoavan susipelintekijän paikan.

Ilari Seppälä pelasi varsin hyvin Universiadeissa ja lienee kolmas vaihtoehto pelin pyörittäjäksi.


Roope Ahonen siirtyi (tai putosi) Kreikan pääsarjasta Italian Serie A2:een (vaikka pelasi hyvän kauden Kreikassa). Jos Ahonen on kunnossa, niin lienee Suomen vahvin kortti kakkospaikalle (ja voinee pelata kai pelintekijänäkin?).

Mikko Koivisto saanee kutsun myöskin - ja katsomossa pannaan kädet ristiin, että heitto ei vain piipahtanut kovalla tasolla vaan on palannut sinne jotenkin jäädäkseen. Koivisto myös puolusti EM-kisoissa paikoin aika hyvin (vaikkei nyt mikään rakkikoira ollutkaan), että ehkä mies elää jotakin uudelleensyntymän aikaa - toivotaan niin.


Muita vakavia tarjokkaita takakentälle?

Antti Kanervon kausi ei ollut Ranskan Pro-B:ssä mitenkään huikea, mutta toivottavasti Kanervo löytää Lokeissa peli-ilmeen uudelleen. Salinin poistuessa kuvioista Susijengiltä tuntuisi puuttuvan kokonaan sellainen rouhea 3&D -pelaaja ja Kanervo lie siihen rooliin lähin korvaaja?

Tuomas Hirvonen, Joonas Lehtoranta ja Marius van Andringa jäivät kaikki Universiadeissa kohtuu pieniin rooleihin ja jonkilaista breikkaamista tai uuden vaihteen löytymistä alkysyksy edellyttäisi jotta paikka maajoukkueessa avautuisi yhdenkään kohdalla.

Että onhan tuossa valikoimassa eroa, kun vertaa pikaisesti EM-kisojen takakenttään: Koponen, Wilson, Rannikko, Salin, Koivisto.


Muilla paikoillahan katoa ei ole yhtä pahasti kuin takakentällä, joten kysymykseksi jääkin, että kun suoranaista pakkoa porukan vaihtamiseen ei ole, niin jatketaanko vanhoilla vai kokeillaanko samantien uusia pelaajia?

Periaatteessahan MM-karsintojen potentiaalisista pelaajista poistuu vain Markkanen. Huff, Nuutinen, Lindbom, E. Murphy, Kotti ja Lee Jr. pelaa seuroissa joiden pelaajat on MM-karsintaan käytettävissä - ja Anton Odabasia voinee pitää Markkasen ilmeisenä ykköskorvaajana - eli vaihdetaanko vain Markkanen Odabasiin vai tehdäänkö muitakin muutoksia?

A. Murphysta, Madsenista, Palmista, Järvestä jne. on toki puhuttu pitkät pätkät tässäkin keskusteluketjussa...


PS. Joku kysyi Odabasin peliajasta Trabzonsporissa: muistan lukeneeni jostakin, että peliaika jäi alkukaudella olemattomaksi (ei pelannut lainkaan tai pelasi alle minuutin), mutta loppukauden peleissä alkoi saada selvästi lisää luottoa & minuutteja, ja nimenomaan Trabzonspor halusi jatkaa sopimusta. Että sillä tavoin positiivisia uutisia - eivätkä hienosti menneet Universiadit varmaan ainakaan heikentäneet seurajohdon luottoa Odabasin peliin.
 
Viestejä
7 517
Vs: Susijengi 2017

No minusta esim Koivisto pelasi erinomaiset kisat. Nuutisella välähdyksiä, mutta kuuluu edelleen niihin suht nuoriin pelureihin jolla kehitystä vielä on edessä ja en muista että ennen kisoja kukaan olisi sanonut, että hänen tilalleen pitäisi laittaa joku muu. Callelta joku hyvä jakso ja joku huono, mutta tuolla peliajalla voi sanoa onnistuneensa. Sitte jos mietitään vaikka Rannikkoa. Olisiko oikeasti ollut ihan sama vaikka hänen tilallaan olisi ollut vaikka Nikkarinen tai vaikka nuorempi Nikkarinen? Tai joku muu kuka? En usko, että muu tarjolla ollut pointti olisi suoriutunut Wilsonin tuuraamisesta yhtä kunnialla kuin Teemu. Kotti pelasi kelpo kisat ja en usko että hänen tilalleen olisi kannattanut ketään ottaa.

Lee ja Murphy olivat minusta ainoat, ketkä pelasi oikeasti aika huonosti. Kuitenkin on helppo sanoa, että nuorisomaajoukkueen tilastoja tuijottamalla, että esim Odabasi olisi pitänyt ottaa tähän tilalle. Kuitenkin on muistettava, että koska Anton on oikein pelannut miesten karkeloissa?

Kyllä mun mielestä tämä vuosi oli se missä ei lähdetä kokeilemaan vaan yritetään tehdä tulosta viime kesän kokeilujen perusteella. Se lähdetäänkö minkälaisella kokeiluryhmällä MM-karsintoihin riippuu jo niin paljon ketkä pääsisi edes osallistumaan. Kuitenkin nyt ollaan tietyssä käännekohdassa, missä olisi mahdollista alkaa ajamaan muutamia uusia pelureita kehiin. Mutta täydellistä muutosta tässäkään on turha odottaa. MM-kisoihin kuitenkin olisi kiva päästä.

Kykeneekö muuten A.Murphy pelaamaan 3-paikalla?
 
Viestejä
2 415
Vs: Susijengi 2017

Vitalstatistix sanoi:
Suomellahan on vielä tänä syksynä kaksi MM-kisojen karsintaottelua: Bulgariaa (24.11.) ja Tsekkiä (27.11.) vastaan. Niihinhän lähdetään ilman Koposta, Salinia ja Markkasta - ja varmaankin myös ilman Rannikkoa - eikä Universiadeissa hyvin pelannut Fiifi Aidookaan ole käytettävissä (kesäpelejä lukuunottamatta) ennen kuin parin vuoden päästä.

Mielestäni suurin huolenaihe tuon edellä mainitun kolmikon poisjäännin jälkeen on Suomen hyökkäysvoima.. Jos katsotaan vaikka näiden kisojen pisteitä, niin kolmikko Koponen, Markkanen ja Salin teki Suomen 80,5 pist./peli yhteensä 44,4 pistettä eli n. 55% Suomen pisteistä. Tuon kolmikon jälkeen meillä ei ole montaa pelaajaa, joka pystyy voittamaan oman miehen ja luomaan hyökkäyksessä paikkoja muille.

raappa sanoi:
Kykeneekö muuten A.Murphy pelaamaan 3-paikalla?

Eikös A.Murphy nimen omaan ole 3. paikan pelaaja? Ainakin Suomen harjoituspeleissä hän pelasi 3. paikkaa ja hetkittäin myös 4. paikkaa, kun Suomi pelasi pienellä viisikolla.
 
Viestejä
1 607
Vs: Susijengi 2017

Hartwall-areenalla tapahtuneet kotipelien järjestelyt kaikkinensa , fanit mukaan lukien, arvosana 10+.

Toiminta kentällä ja penkin päässä Hartwallissa Suomella kiitettävää.

Istanbulin helle ei näköjään antanut enää meikäläisiin potkua. Siitä ei sen enempää.

Kokonaisvaikutelma kuitenkin kiitettävä ja muistiin jää positiivinen tunnejälki.

Kuitenkin eteenpäin on taas menty. Ehkäpä jo ensi kerralla pystytään ottamaan henkisesti seuraava askel ja pärjäämään vielä jatkopeleissäkin Vaatii pelaajien terveyttä, henkistä tahtotilaa sekä hyvää onneakin kaaviossa. 8]
 
Viestejä
1 547
Vs: Susijengi 2017

Pappa-Rannikon menestystä Italia-pelissä arvioidaan mielestäni alakanttiin.
Hänen annettiin pelata vain kuusi minuuttia. Sinä aikana hän antoi kolme Suomen yhteensä 10 onnistuneesta syötöstä (Koponen, Wilson 2,) repi yhden stealin Suomen kaikkiaan neljästä ja teki Suomen ainoan blokin. Hän ei tehnyt yhtään turnoveria (Koponen, Salin 3).
Jos hän olisi saanut enemmän peliaikaa, olisi varmaan kertynyt myös vapareita, koska niitä hän osaa kalastaa.
Rannikko on niin koripalloälykäs, että hänet täytyy saada maajoukkueen valmennustiimiin.

PS. Universiaditasosta on vielä pitkä matka Italian tasoon.
 
Viestejä
254
Vs: Susijengi 2017

Haukka-45 sanoi:
Pappa-Rannikon menestystä Italia-pelissä arvioidaan mielestäni alakanttiin.

Hänen annettiin pelata vain kuusi minuuttia. Sinä aikana hän antoi kolme Suomen yhteensä 10 onnistuneesta syötöstä

Rannikko on niin koripalloälykäs, että hänet täytyy saada maajoukkueen valmennustiimiin.

Koko peluutus oli ottelussa päin persettä. Rannikko oli no-brainer Jammun tilalle. Markkasen olisi pitänyt vihdoin olla alotuksessa, ei ollut mitään syytä säästellä poikaa enää. Lindbomia olisi voinut kokeilla Leen ja Kotin sijaan, jotka olivat täysin näkymättömiä koko pelin ajan. Myös M. Koivisto pelasi hyvin, varsinkin puolustuksessa Datomea vastaan, toisin kuin muut, ketkä sitä yrittivät.
 
Viestejä
2 213
Vs: Susijengi 2017

Italia-peli oli täydellinen pannukakku Suomen valmennukselta. Mitään uutta ei oltu luotu hyökkäykseen, joten Italialla oli helppo työ toteuttaa scouttauksen perusteella tehtyä puolustustaktiikkaa. Ja Sudet eivät edes pelin kuluessa löytäneet uusia vaihtoehtoja. Ei minkäänlaista reagointia tilanteeseen valmennukselta.

Ja sitten taas Susien puolustuksessa ei ollut mitään lääkettä Italian tiedettyihin aseisiin siis Bellinelliin ja 3-pisteen heittoihin. Surkeata, kun nämä oli siis kaikkien tiedossa jo ennen peliä, ja sitten pelin aikanakaan siihen ei reagoitu riittävän nopeasti.

Kyllä tämä peli niin, että Messina>>>>>>>>>Dettmann.
 
Viestejä
5 495
Vs: Susijengi 2017

Suomi jyräsi alkulohkossa kotiyleisön tarjoaman hurmion ja yksittäisten pelaajien (Markkanen!) jäätävien suoritusten ansiosta. Ehkä alkulohko jätti Suomen pelin tasosta turhan ruusuisen kuvan.

Italia sopi Suomelle todella huonosti, sillä heillä oli laittaa Euroopan parhaita pakkeja Koposta (Hackett) ja Markkasta (Melli) vastaan. Lisäksi he liikuttivat palloa äärimmäisen hyvin ja hyökkäsivät suoraviivaisesti kohti koria. Huffin ja Leen hitautta hyväksikäytettiin ensimmäisessä erässä todella rumasti.

Jatkoa ajatellen toivoisi kyllä monipuolisuutta Suomen pelaamiseen. Tiukoissa paikoissa pitää olla jokin muukin tapa pelata kuin palloskriiniplärääminen kaarella ja Koposen/Markkasen 1-1. Hieman mietityttää myös tuo Suomen puolustuspelaaminen, joka toimii erittäin hyvin hitaita vanhan liiton eurojoukkueita vastaan, mutta suoraviivaisia ja urheilullisia jengejä vastaan ei niin kovin hyvin.

Hieman huono maku jäi kyllä tästä turnauksesta. Yksi järkyttävä erä pilasi käytännössä kaikki alkulohkon uroteot.
 
Viestejä
1 159
Vs: Susijengi 2017

jaakko1 sanoi:
Hieman huono maku jäi kyllä tästä turnauksesta. Yksi järkyttävä erä pilasi käytännössä kaikki alkulohkon uroteot.

Aikalailla eri mieltä. Ei niitä kotikisojen alkulohkon pelejä, yleisön osallistumista ja poikkeuksellista
näkyvyyttä kyllä yhdellä ottelulla mitätöidä. Niin kuin ei yksi voitto Italiastakaan olisi hirveästi lisää tuonut. Tietysti Maajoukkue on nyt omilla hyvillä esityksillään nostanut odotukset niin korkealle, että tällainen häviö eittämättä ottaa päähän. Tämä pelitapa on erittäin raaka.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös