Koripallo.com

Susijengi EM-kisoissa 2022

Viestejä
1 892
Tais olla aika hyvä arvontaonni. Eipä tuolla kylläkään heikkoja joukkueita juuri ole.
 
Viestejä
2 430
Suht hyvä arpaonni.. 2. ja 3. korin Tsekki ja Puola ovat sellaisia joukkueita, jotka eivät äkkiseltään kuullosta hirveän pahoilta verrattuna vaihtoehtoihin. Ja molemmat maat voivat olla 1-2 poissaololla jopa yllättävän heikkoja.

5. korin Israel olisi ollut kiva välttää. He voittivat oman karsintalohkonsa, jossa oli mukana Espanja ja Puola.

6. korin Hollantista vaikea sanoa mitään. Hollantikin karsintapeleissä voitti kerran Kroatian, mutta sitten hävisi esim. Ruotsille.
 
Viestejä
1 340
Mistä lähtien näistä arvontasysteemeistä on pitänyt tehdä tällaisia, että arvonnan läpivieminen vaatii yli viisi minuuttia kestävän opetusvideon esittämisen?

Anyway, nähdään Prahassa!
 
Viestejä
4 054
Mistä lähtien näistä arvontasysteemeistä on pitänyt tehdä tällaisia, että arvonnan läpivieminen vaatii yli viisi minuuttia kestävän opetusvideon esittämisen?

Anyway, nähdään Prahassa!

Pitää saada ukoille ruutuaikaa. No, olihan siellä muutama pelaajalegendakin toki. :)
 
Viestejä
2 534
Onko kenelläkään tietoa minkälainen koripallokaupunki on se Praha? Kuulemma se on kaunis paikka niin kuin Barcelona, mutta espanjalaiset eivät olleet niin innoissaan koripallosta. Syksyinen Praha lienee kylmempi paikka kuin välimerellinen Montpellier tai Slovenian Koper?

Joku alustus Prahasta olisi kiva. Onko siellä jotain nähtävää? Esim. Universiadi-kisojen Napolissa oli niitä kivikasoja ja pizzoja. Mitä muuta kivaa Prahassa on kuin se koripallo?
 
Viestejä
257
Mielestäni koripallon EM kisojen heikkous on, että lähes jokaisella vanhalla ns. ltä-blokin maalla on ostettu jenkki. Annetaan jenkeille ennen kisoja passi ja kasa dollareita handuun ja heistä tulee kaksoiskansalaisia -puolalaisia, tsekkejä, bulgaareja ym. Heillä ei välttämättä ole mitään sidettä edustamaansa maahan. Muissa urheilulajeissa tälläinen käyttäytyminen on ennemmän poikkeus kuin sääntö. Tämä aivan älytön suuntaus, joka vääristää kilpailua. Mielestäni pitäisi olla kyseisen maan kansalainen vähintään vuoden-kaksi ennen edustusoikeutta. Se vähentäisi kikkailua.
 

42

Viestejä
3 362
Joku alustus Prahasta olisi kiva. Onko siellä jotain nähtävää? Esim. Universiadi-kisojen Napolissa oli niitä kivikasoja ja pizzoja. Mitä muuta kivaa Prahassa on kuin se koripallo?

Muutamakin tuttu on kehunut kaupunkia. Joku väitti, että pubitiheys olisi Euroopan suurimpia. Joka tapauksessa tsekkiläinen olut on keskimäärin huomattavasti parempaa kuin kotimainen.
 
Viestejä
923
Praha on tosi kiva... Eikä kannata jämähtää sinne vanhaan kaupunkiin, vaikka kyllä sielläkin kannattaa perusjutut käydä tsekkaamassa. Eli se astrologinen kello ja Kaarlen silta ja vähän pyörimistä ympäriinsä siellä mukulakivikujilla. Nättiä on. Mutta hinnat on myös ihan eri luokkaa kuin muualla. Vaikkapa Andelin tai Jiriho z podebradin metroasemien tienoilla on kivoja paikkoja, samoin IP Pavlovalta etelään päin.

Tässä muutama hyväksi todettu baari:
Rum House… jotain 700 erilaista rommia. Suosittelen erityisesti yhtä listalta löytyvää drinkkiä, jossa on jotain chiliä ja inkivääriä.

Kulovy Blesk... saa ruokaakin, mutta älkää syökö. Loistavia oluita.

Zly Casy… kellaribaari vähän matkan päässä keskustassa (Spåralla IP Pavlovalta). Miljardi bisseä. Kannattaa käydä!

U Rudolfina… enemmän turistialueella. Täältä saa tankovnaa. Muutenkin baarit, joissa lukee tankovna on aika hyvä valinta. Tankovna on siis tuoretta olutta tankissa.

U Zlateho Tygra… Viihtyisä baari keskustan tuntumassa

U Hrocha… Mukava baari linnan hoodeilla

(A)void floating gallery… Vltavassa kelluva laiva. Iso kansi ja paljon pöytiä, eli voi jopa mahtuu istumaan. Tästä voi myös kävellä jokirantaa pitkin pohjoiseen päin ja törmätä moneen muuhun ravintolalaivaan. En ole käynyt muissa, mutta ihan kivanoloisia paikkoja siinä on muutenkin.

Bajkazyl… Yks baari joka tulee vastaan, kun lähtee (A)voidista kulkemaan pohjoista päin. Ei ole laiva, vaan siinä seinässä oleva paikka. Koko homma on lähtenyt liikkeelle pyöräpajasta, muutama vuosi sitten se oli aika sellanen DYI-henkinen paikka, nyt aika hipsterihenkinen.

Se yks baari, jonka nimeä en muista. Mutta se on helppo löytää, kun menee funikulaarilla ylös… siellä se on, oikealla. Tän paikan ehdoton juttu on se, että saa istua siellä mäen päällä ja katella sieltä kaupunkia samalla kun juo kaljaa tai mitä ikinä juokin. Funikulaari lähtee täältä:

Ruokaa:
Il Capitano… Erinomaista ruokaa tarjoileva italialainen. Näillä seuduilla on muitakin ihan kelvollista mättöö tarjoavia rafloja ja viinibaareja.

VKolkovne… Pitkien perinteiden ravintola, missä on perinteistä tshekkiläistä ruokaa. Michelin Guidessakin noteerattu. Atmosfääri ehkä parempi kuin ruoka.

U Sadu… Täällä myös perinteistä tshekkiläistä ruokaa, ja vaikka mitä muuta. Ihan TV-tornin kupeessa. Ei mitään erityistä ruokaa, mutta sympaattinen paikka ja terassi, jossa pääsee varjoon, tai suojaan sateelta.

Potrafena Husa -ketju on Staropramenin panimon ketju. Ruoka on ihan hyvää, muttei mitään erityistä. Niitä on ympäri kaupunkia ja niihin voi mennä turvallisin mielin, jos on karsee nälkä, eikä meinaa löytää mitään paikkaa. Ja Staropramen on tuoretta.

Vytopna… Varoituksen sana. Kehutaan joka paikassa. Kerrotaan, kuinka hauskaa on, kun pienoisrautatiet tuo ruuat ja juomat pöytiin. No, ei edes tuonu. Ja se ruoka on ylihinnoiteltua roskaa. Pienoisrautateistä sai kyllä sähköiskuja, mutta muuta iloa niistä ei ollutkaan.

Nähtävyyksistä nostan vielä esiin Zizkovin tv-tornin. Jos tykkää katsella kaupunkin korkealta, ehdoton valinta. Korkealla ja keskellä kaupunkia, joten näkymät on hienot… Tornia pitkin kapuavat vauvat kyllä vähän erikoisia.

Cross Club on hauska steampunk-henkinen sokkeloinen klubi. Klubeja on kai aika moneen lähtöön, mutta se skene on jäänyt kokematta tätä lukuunottamatta.

Josko näistä olisi jollekin jotain iloa. Pari vuotta alkaa olla edellisestä kerrasta aikaa, ja osa noista on koettu aikaisemmin, joten eivät välttämättä ole kaikki ihan ajan tasalla. Tämä on siis kirjoitettu muuhun tarkoitukseen jokunen vuosi sitten, mutta ajattelin, että siitä voi saada vähän kuvaa kaupungista. Ilmeisesti siellä on jotain hyviä museoita, mutta itseltä ne ovat jääneet käymättä toistaiseksi. Mutta varmasti löytyy matsien oheen tekemistö kisaturisteille.
 
Viestejä
726
Kyllähän tässä kävi suomella erinomaiset tuurit, pakkohan tuollaisesta lohkosta neljän joukkoon selvitä. Kisoihin on tosin 1,5 vuotta aikaa, joten kaikenlaista ehtii tapahtua siihen mennessä ja ei se kisojen pelaaminenkaan mitenkään varmaa ole.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös